מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלחץ לפני ארוחת החגמאי12/09/2012
שוב הגיעה ארוחת החג ושוב אין לי חבר
הפעם מגיעה משפחה מורחבת יותר כך שהלחץ מהשאלות רק הולך וגובר
איך ניתן להתמודד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ לפני ארוחת החג - תגובה
אורית צוקר12/09/2012שלום מאי,
כן,למשפחה יש נטייה לעשות זאת,לשאול וללחוץ כשהם עושים זאת באמת מכוונה טובה.
אפשר לחייך, להיות בטוחה ושלמה עם עצמך, לומר להם שהנה מתחילה שנה חדשה, שנה טובה ומלאה בהפתעות ואולי, זה שלו את מחכה, יפתיע ויגיע השנה.
אם זה מה שאת מאחלת לעצמך לשנה החדשה,אני מצטרפת לאיחולים.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר אחרי פרידהארז03/09/2012
שלום למנהלות הפורום, ברצוני ולבקש הכוונה כלשהיא לאחר פרידה:
לפני מספר חודשים אני וחברתי לשעבר נפרדנו , לאחר קשר של כמעט חצי שנה. אני בן 35 והיא 30.
היתה בינינו התאמה טובה, והרבה נושאים משותפים, משיכה, סקס טוב וכו', ושאר נתונים שחיפשתי אצל בנות זוג, לא היו משחקים, משכילה, מחושבת, משתכרת טוב, נראית מצוין,מנומסת, משפחתית ומפרגנת. הקשר שלי עם משפחתה היה טוב.
היו גם פערים וברור שלא הכל מושלם אבל ידעתי שבשביל זוגיות צריך להתפשר ולתת מעצמי.
מתחילת הקשר אני השקעתי תמיד הרבה יותר, הן מבחינה רגשית והן כלכלית. היא מצידה המשיכה לטעון שהיא לא שם ב 100% כמוני כי היא לא מספיק אוהבת אותי עדיין. המשכתי להשקיע למרות זאת כי ראיתי שהיא מתקרבת אלי רגשית אמנם לאט אבל בכל זאת. הכיוון היה לקשר רציני וחתונה, ולכן לא התקטננתי איתה על כל דבר אצלה שלא נראה לי.
חוסר ההתאמה נבע מכך שהיא טענה כי הגבר אינו צריך להסתמך על משכורתה של האישה בעתיד, הוא צריך לדאוג לכלכלת הבית והאישה לא חייבת לעבוד לצורך הפרנסה , רכישת דירה היא באחריות הגבר בעיקר(כהשקפת עולם וגם משום שלהוריה אין שקל לתת) ושברור נראה לה מאליו שגם בתקופת החברות , אם יצא ששילמתי על סידור פרטי שלה,איני צריך לבקש זאת חזרה כי אז אראה קטנוני ומתחשבן על קטנות לטענתה.
יש לציין כי שנינו מרוויחים בערך אותו הדבר, ההבדל הוא במצב המשפחתי הכלכלי שאצלי הרבה יותר טוב. בנוסף לא אהבה שאני עובד בעסק המשפחתי (מזון) שלנו כי "לא נראה לה מכובד שאעבוד שם כי יש לי תארים" למרות שהבהרתי לה שבזכות העסק מצבנו מצוין ואני מרוויח טוב.
אף לקראת הסוף היא עדיין לא היתה מוכנה לומר לי פעם אחת שהיא אוהבת אותי ,אך עם זאת היו לה דרישות כמו להמשיך לשלם עליה חופשה ושאר יציאות, והחלטתי שאני לא מסוגל להמשיך לממן בלי לקבל רגש, ושם גם היא ניצלה את המצב להפרד.
היום,מספר חודשים מהפרידה, ואחרי שמחקתי אותה בכל אמצעי מדיה, אני לא שקט נפשית, לא ישן טוב, מצב רוחי ירוד, מדוכא ורואה אותה מול העיניים כשאני יוצא עם אחרות. יש לי צביטות בלב כשאני רואה אותה מופיעה באתרי הכרויות, כי זהו הקשר הכי משמעותי ורציני שהיה לי. איך אני אמור להתמודד נפשית עם המצב? האם בכלל עלי לשפר משהו להבא בגישה שלי לקשר?
בהמשך לפרידה , כיום, למרות שאני מסודר כלכלית, משכיל,חברותי, מתאמן, נראה טו ובעל ביטחון עצמי בכל תחום בחיים, עדיין איני מסוגל להקשר לכל אחת, איני מצליח לפתח מערכות יחסים רבות כי אני מחפש שילוב של מראה ואופי, וזה מלחיץ אותי כבר בשלב זה בחיים. מה יכול להיות שעלי לשנות או לאיזה סוג ייעוץ או טיפול לגשת?
בתודה, וסליחה על אריכות הכתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אחרי פרידה - תגובה
אורית צוקר03/09/2012שלום ארז,
טבעי כי תרגיש כפי שאתה מרגיש לאור העובדה שקשר שמבחינתך היה אמור להסתיים בנישואין הסתיים בפרידה..
אני מאמינה כי ייעוץ זוגי היה מעשיר ומלמד עבור שניכם והיה מוביל אתכם למקום הנכון.
יועץ או מטפל אשר מתמחה בזוגיות עשוי להועיל גם עכשיו(עבורך),להנחות ולהאיר על המקומות בהם אפשר לעשות אחרת כדי להצליח יותר בפעם הבאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי??
עידית04/09/2012סליחה על הבוטות, אני לא יודעת מה תפקיד הפורום הזה (אם לקדם מקצועית פסיכולוגית או לתת עזרה) אבל היו לו שאלות לגיטימיות שיעזרו לרבים אחרים ולי ובכל זאת נמנעת מלעזור לו ולהכווין אותו, ובחרת להמליץ לו על טיפול זוגי ולהגיב בחמש שורות על המקרה שלו!!! לבחורה שעזבה אותו היה נוח לתת לו לממן אותה למרות שלא אהבה אותו ולא היו לה כוונות להתחתן איתו בכלל, ואת מייעצת לו ללכת לטיפול זוגי?? (אני אישה ובעיני זו לא התנהגות נאותה שלה).
ולבחור- להכיר בחורה (במיוחד באתרי הכרויות) זו עבודה סיזיפית וקשה, אני חושבת שהכל בסדר איתך אתה פשוט צריך להיפרד עוד כמה פעמים כדי שתפסיק לקחת את זה קשה ולהמשיך לחפש כי יש הרבה בחורות שנראות טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי?? - תגובה
אורית צוקר05/09/2012שלום עידית,
הסיפור של ארז הוא סיפור מורכב כמו כל סיפור של זוגיות.
לומר לו אם חברתו אהבה אותו או לא אהבה אותו זו משימה בלתי אפשרית וגם לא הוגנת.
שאלתו העיקרית של ארז הייתה לאן ולאיזה סוג של טיפול או מטפל עליו לפנות כדי להבין מה היה שם באמת,מבחינתו ומבחינתה ומה כדאי לשנות בעתיד.
משאלתו אפשר להבין כי ארז מעוניין לבחון את הדברים לעומק (ועל כך הערכתי אליו).
המלצתי בהתאם לכך, לפנות אל מי שיכול לעזור לו לבחון את הדברים בצורה מקצועית ועמוקה על כל מה שהיה שם ועל כל מה שיש לעבוד בהמשך.
מתגובתך עולה כי יש לך שאלות לשאול.אשמח להתייחס ולענות לך.
בברכה,
אורית צוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעמוםמעיין29/08/2012
יש פעמים שיש לחץ יש לימודים ואין זמן לכלום כמעט
ואז ממש כיף שיש זמן לספר טוב
ויש פעמים שאני מערבת הכל גם חבר חדש גם לימודים גם ניסיון עפ החברים
אבל דווקא אז כשסיימתי הכל או כשאין לי עוד מה לעשות אני מרגישה משועממת
אז אני באתר הזה ומתעניינת או קוראת שעה שעתיים ואם יכולה אז עושה ספורט
אבל גם אחרי זה נתקלת פשוט בחוסר מעש וידיעה שיש לי עוד הרבה זמן עד שיהיה עליי לעשות את הדבר הבא בלו"ז ונראה שכבר עסקתי בכמה דברים
ופשוט מוצאת עצמי חוסר ידיעה מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעמום - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק30/08/2012מעיין שלום. מתוך דבריך אני מבינה שקיים חוסר שקט מסוים, שנרגע כשאת עסוקה. את קוראת לזה שיעמום. אני לא יודעת בדיוק מה את שואלת כאן, אך נראה לי שכדאי לך להקשיב לעצמך, למה שעולה מתוכך, כשאת משועממת. ככול שתביני יותר למה את מגיבה ומדוע מפריע לך הרגע הזה של חוסר מעש, תכירי את עצמך ואת הצרכים הרגשיים שלך יותר ותדעי כיצד להתייחס אליהם.
בברכה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מפני המתקפה באיראןקרן16/08/2012
אני מוצאת עצמי בימים האחרונים מאוד מוטרדת מעניין מפני שאני מתגוררת בבניין ישן ללא ממד או מקלט
המחשבות לא עוזבות אותי ואני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת מפני המתקפה באיראן - תגובה
אורית צוקר17/08/2012שלום קרן,
המצב עם איראן אכן מעסיק רבים בימים אלו.
סביר להניח כי ישנם נוספים המתגוררים בבתים מסוג כזה ולכן אני מאמינה כי במידה ואכן יהיה מצב מלחמתי הרשויות ינחו את האזרחים בדיוק כיצד להתנהג על מנת שאיש מאיתנו לא יפגע.
כרגע איש אינו יכול לומר אם אכן יהיה מצב כזה , או מתי,לכן חשוב להמשיך ולהתרכז בחיי השגרה.
שבת של שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ובלבולמאור06/08/2012
אני בחור בן 27 סיימתי כרגע מכינה אקדמאית ועתיד ללמוד כבר באוקטובר הקרוב.
הבעיה היא החרדות שמציפות אותי סביב הנושא שבחרתי שזה עו"ס.
אני בעבר כבר בחרתי תחום לימודים שונה בתחום ההנדסאות וראיתי שזה משעמם אותי ופרשתי מלימודים. אחר כך נרשמתי להכוונה מקצועית של 6 מפגשים שאותה ערכו פסיכולוגים קלינים, בסוף אמרו שזה המקצוע שמתאים לי . לא כל כך הפתיע אותי כי את האמת חשבתי פעם על המקצוע הזה למרות שניסתי לברוח מיזה.
הבעיה שאני מפחד לטעות שוב ולגלות שזה לא בשבילי ואז מה? לאן אפנה?
חוסר וודאות משגע אותי ואף משתק..
אני באתי מבית עם מצב כלכלי רע ואבא מושתל כליה המקבל קצבת נכות.
דבר שגם משפיע עלי על הלחץ כלפי העתיד...
תמיד יש לי מן פנטזיה שעבודה צריכה לפתור את כל בעיותיי..
לפעמים הייתי מעדיף לחזור לצבא למארבים בקור ובבוץ שם היה לי הרבה יותר קל ופחות לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ובלבול - תגובה
אורית צוקר07/08/2012שלום מאור,
בהחלט מבינה ללבך.חוסר הוודאות מלווה את החיים של כולנו ולרבים זוהי עובדה קשה לקבלה. נסה לשים לב אם חרדות מלוות אותך כל פעם שעליך לקבל החלטות.באם כך,כדאי לטפל בנושא לעומק.
החיים מזמנים לנו צמתים רבות בהן עלינו לפנות לדרך כלשהי.אם ניתן לפחד מחוסר הוודאות לשתק אותנו,נישאר לעמוד בצומת...
חוסר הוודאות משאיר את כל האפשרויות פתוחות וזהו הצד היפה של העניין.גם שביל צר וחשוך עשוי להוביל אל גן פורח.
אני מניחה שאם פנית לבקש הכוונה מקצועית הרי שלא היה נושא לימוד אחר אשר משך את לבך במיוחד ואם כבר חשבת על עו"ס בעבר אז אולי באמת יש שם משהו...?
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש הרבה עיקר מדברייך..
מאור07/08/2012תמיד יש לי חרדות לפני החלטות שממש משתקות אותי. הבעיה שאני אף פעם לא יודע אם זה סתם פחד שעוצר אותי או סימן כלשהו שאני עלול לעשות טעות.
מבחינתי החלטה זה לכל החייים ולא ניתן לשנות אותה, כי אם אני משנה אותה אז הרי שאני מודה בדיעבד שעשיתי טעות ששגיתי.
ונראה שכתבתי כבר שאני לא סולח לעצמי בקלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש הרבה עיקר מדברייך.. - תגובה
אורית צוקר08/08/2012החלטות, טעויות, גורל, שינוי,בחירה, למידה,כישלון,הצלחה, פחד - נושאים שכדאי לך לברר ולבדוק עם עצמך ו/או עם עזרה מכל סוג שהוא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה להכילנבגדת31/07/2012
את הכאב ההשפלה הכעס. את העובדה שהוא פורח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה להכיל - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק31/07/2012שלום לך. צר לי על מה שאת עוברת, עולמך חרב עליך ונראה לי שיקח זמן מה עד שתוכלי להביט במה שקרה ואפילו ללמוד ממצב זה. האמון שלך נבגד ולשקם את זה ידרוש את תהליך הריפוי שלו. האם יש לך תמיכה של משפחה ושל חברים? זה הזמן לקחת צעד אחורה ולא להיכנס למאבקים בגלל תחושות קשות של כעס ושל השפלה. בברכה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדהתמר25/07/2012
שלום,
סיימתי לימודים אקדמאים לפני כמה חודשים בסוף סימסטר א' ובערך שבוע אחרי שסיימתי הופיע אצלי התקף חרדה. מאז היו 7 תוך 5 חודשים... נכון שהעולם הגדול די מפחיד וגם העבודה החדשה אבל אף פעם לא היו לי התקפי חרדה ואני לא מבין מה פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק25/07/2012שלום. נראה לי שאתה עונה על השאלה בעצמך. סיימת פרק בחיים, שהדרישות בו מאוד ידועות וברורות ועכשיו התחלת דרך חדשה ונכנסת לעולם של המבוגרים. אני מציעה לך לבדוק ממה אתה חושש ולתת לעצמך את הזמן להסתגל למצב החדש. הבעיה עם התקפי חרדה היא ההתנהגות ההימנעותית שנלוות לכך ושבעצם מעצימה כמעגל קסמים את החרדה. חשוב להמשיך את השגרה ולמצוא דרכים להירגע מהמתח, למשל, ספורט ושאר תחביבים. בברכה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתטלי15/07/2012
לאחרונה קורים לי בחיי כל מיני דברים קטנים ומעצבנים שאני מרגישה שהם ממש מערערים את שלוות נפשי
אני כל הזמן עוצרת ואומרת לעצמי שאני יורדת מהפסים
האם אני באמת עלולה "לרדת מהפסים" :) אני פשוט מרגישה שעם גברים גדולים בחיים אני יודעת להתמודד ועם הקטנים המעצבנים לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק15/07/2012טלי שלום. לפעמים המועקות היומיומיות שלנו יכולות להטריד את מנוחתנו בצורה שתקשה עלינו לתפקד כי אנחנו מרגישים מותקפים בלי הפסקה בצורך למצוא פתרונות שונים ומגוונים לבעיות מתחדשות ודווקא כשיש בעיה ספציפית אנחנו יכולים לגבש עמדה שמקלה עלינו. עם זאת, עולות שאלות כמו מה קורה כעת בחייך ששלוות נפשך מעורערת באופן כזה שאת מרגישה שאת עלולה לרדת מהפסים? אולי את זקוקה לקחת צעד אחד אחורה ולהירגע מהלחצים העכשוויים כדי לאגור כוחות? חשוב שתקשיבי לרחשי ליבך ולמה שאת צריכה.
בברכה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ של מבחניםשולמית04/07/2012
חבר שלי סטודנט, ובתקופת מבחנים, אבל אני מרגישה שהוא מזניח אותי.. אני לא רוצה לומר לו שום דבר כדי לא להלחיץ אותו יותר ממה שהמבחנים מלחיצים אותו.. אבל לא ראיתי אות ושבוע וזה נורא קשהההה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ של מבחנים - תגובה
אורית צוקר04/07/2012שלום שולמית, כניראה שאת מתגעגעת.אפשר לומר לו זאת בצורה פשוטה ואמיתית וכך לא להלחיץ אותו ולתת ביטוי לרגשותייך בו זמנית.
כל תקופת מבחנים נגמרת....
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מאורחות החייםמירית17/06/2012
סיימתי תואר ואני לא מוצאת עבודה בתחומי כבר כמעט שנתיים, וזה נורא מלחיץ אותי, אני לא רוצה לגמור בעבודה שאני לא אוהבת כל ימי חיי... מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מאורחות החיים - תגובה
אורית צוקר17/06/2012שלום מירית,
הדבר הראשון שעושים זה לשים לב לדרך המחשבה שלך ולשנות אותה.
את חושבת מראש על האופציה הכי גרועה מבחינתך שהיא "לגמור בעבודה שאני לא אוהבת כל ימי חיי" זו מחשבה מדכאת שלא לוקחת לשום מקום טוב ומצמצמת את האפשרויות.
החיים הם לא שחור ולבן יש גם גוונים נוספים.בודקים מהם הכישורים הכלליים שלך, כל מה שאת יודעת לעשות כולל מה שלמדת ומכוונים לאופציות מתאימות גם אם הן לא תחת הכותרת המדויקת של מה שלמדת. יכול להיות שתמצאי עולמות חדשים של תעסוקה והרבה הרבה אושר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחוסר יכולת להתגברמתוסכלת02/06/2012
לפני כ3 חודשים האקס שלי נפרד ממני לאחר שהיינו ביחד 8 שנים. אני יודעת שלא עבר זמן רב ואני מנסה למצוא דרכים שונות להתגבר עליו. הבעיה שנדמה לי כי אני מתעסקת כל הזמן באיך להתגבר עליו כשבעצם אני לא מרגישה שאני באמת מצליחה לעשות את זה. אני מרגישה שיש שינוי קטן אבל הגעגועים זה דבר שלא מרפה ממני. רק הזמן זה מה שיכול לרפא את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחוסר יכולת להתגבר - תגובה
אורית צוקר03/06/2012שלום רב,
לצערי אין תרופת פלא לשיכוך כאבי פרידות. פרידה אחרי 8 שנים בהם עשיתם כל כך הרבה דברים ביחד היא בוודאי כואבת. הגעגוע הוא אך טבעי.חלקתם כל כך הרבה ועכשיו כבר לא,זה לא פשוט. פני מקום לדברים חדשים,לעיסוקים חדשים, כאלה שלא עשיתם יחד או שלא עשית קודם בעצמך.תני לגעגוע לעלות כשהוא עולה מבלי להבהל ממנו,זהו רגש טבעי ואמיתי.פרידה היא תהליך ולכל תהליך הזמן שלו.כן, הזמן יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד ערב אבודמתוסבכת25/05/2012
שלום
אני לעיתים קרובות מרגישה בודדה
אני מרגישה שלא משנה איפה אני אהיה לא מספיק חשוב לאף אחד לרצות את חברתי
בטח לא ליזום פעולות מהנות ,בעוד שאני רואה שעם אחרים החברים שלי כן יוזמים ולא מזמינים אותי, וכשאני ורוב הפעמים אני יוזמת מפגשים אם הם לא יכולים הם אומרים נדבר כבר
אני רגילה למצב למרות שהוא מתסכל אותי, אני חושבת שכרגע יותר רע לי כי אני מתוסכלת מהחיים המקצועיים ואז יש יותר זמן ופחות תעסוקה ,וזה גם הכל דבר קשור בדבר שגם אין לי רצון להתעסק בתחביבים שלי ואז אני נשאבת לריק ומרגישה עוד יותר בודדה.
גם מרגיש לי מאיים להכיר בן זוג כי אולי אני במקום שאני אצפה מה שלא מעט ציפיתי מבן הזוג הקודם שימלא את החלל הזה
אני מנסה לומר לעצמי טוב אז אני לא יוצאת אז אלך לישון מוקדם ומחר אתעסק בתחביבים שהיום לא היה לי כח לעשות או אולי אפילו אלמד יותר אבל נמאס לי כבר מההרגשה שאני לא חשובה ברמה הפיזית לאנשים, סבבה שברמה הנפשית יש אנשים שאני יכולה לדבר איתם אבל נמאס שאני לא באמת מעניינת אותם כדי שעליי הם יחשבו כשהם רוצים לעשות משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד ערב אבוד - תגובה
אורית צוקר26/05/2012שלום רב,
ניראה לי כי הדרך לשנות את החוויה היא לא לוותר לעצמך,להקפיד על עיסוקייך ותחביביך ולמלא את עצמך בכל מה שמעניין אותך. בדקי עם עצמך מה קורה בתחום התעסוקה שלך? ממה נובע חוסר שביעות הרצון וכיצד אפשר לשנות את המצב?אנשים אטרקטיבים הם אנשים אשר עולמם מלא.
בהצלחה,כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה דומה
מתוסכלת02/06/2012אנשים שאת חושבת שאת לא מעניינת אותם לא שווים שתשקיעי בהם את הזמן שלך. את צריכה למצוא אנשים שכיף לך לבלות איתם ולא שתרגישי שאת מהווה עליו מעמסה. תעשי מה שטוב בשבילך. אם גם את חווה פרידה כמוני אשמח לדבר בפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי את ההודעה לפני
מעיין29/08/2012היי "מתוסכלת" לא ראיתיאת ההודעה קודם
איך אפשר להתכתב בפרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמהממת 2617/05/2012
שלום, אני רציתי לשאות כיצד אני יכולה לעזור לידיד טוב שלי שהוא בן 33 ,לא היה לו קשר כבר מעל שלשו שנים, וכל זה בגלל הפחד מהקשר הקודם שלו, הוא אמור היה להתחתן עם בת זוגתו הקודמת וזה לא הסתדר בסוף. כיום הוא נמצא בקשר עם מישהי כבר כמעט שנה, בהתחלה היה לו מאוד קשה להתרגל לזה, עד פעם להיות בקשר, אך הוא נשאר איתה, אך מלכתחילה הוא לא ציפה שהקשר ימשך והם יתקרבו, וכעת הם 10 חודשים ביחד.הוא רוצה להפרד ממנה, מכיוון שלא טוב לו כבר, אך הוא אומר שהוא לא רוצה להכנס לקשר רציני יותר בחיים, מכיוון שלא יכול לתת מעצמו מאה אחוז. הוא מחכה שהחתונה של אח שלה תעבור ואז יפרד ממנה. אנחנו מדברים כמה פעמים בשבוע, הוא גם לא עובד, גר אצל ההורים, מפחד ללכת ללמוד, להתפתח-הוא מודה לזה, אך לא עושה עם זה כלום, ואני מאוד רוצה לעזור לו, אך כבר לא יודעת מה להגיד לו, ההוא לא רוצה גם ללכת ליעוץ. הוא פשוט מתבזבז וכואב לי לראות אתו כך, כי הוא באמת מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אורית צוקר17/05/2012שלום רב,
עושה רושם כי יש פה צורך בעזרה מקצועית.
לצערי אי אפשר להגיש עזרה למי שאינו רוצה בה.אולי מה שהוא צריך ממך זה שפשוט תהיי חברה.את יכולה לדבר באזניו על כישוריו ואכויותיו אולי משהו מזה יחדור ויגרום לו לרצות בשינוי,אולי.ברור לי עד כמה זה מתסכל לראות חבר במצב שכזה מבלי יכולת לעזור,אך לכל אדם האחריות לגורלו.כמו שכתבתי,לא נוכל להגיש עזרה למי שאינו רוצה בה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מהממת 2617/05/2012אני עושה זאת, והוא מודע למה שהוא רוצה. הוא מאוד אוהב אלקטרוניקה ורוצה להתעסק בזה, אבל מאוד מפחד ללכת ללמוד. אני באמת אובדת עצות.
תודה רבה בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
אורית צוקר17/05/2012לעזור לו להגיע לטיפול. טיפול נכון ילמד אותו להתמודד עם הפחד ולעשות מהלכים חדשים. לעודד אותו לעשות צעד.או לחכות עד שזה יבוא ממנו....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרו אותי וקשה ליענת14/05/2012
עבדתי בעבודתי כ5 שנים, בתחום שלי, אהבתי את העבודה אבל בגלל קיצוצים נאלצו לפטר אותי יחד עם עוד כמה. אני גרה לבד בשכירות, ואני מתחילה לחשוב על המשכורת, הכסף והנושא הכלכלי שכידוע הוא לא קל. אני מאוד לחוצה בנושא הזה כי אצלנו בבית תמיד היו בעיות כלכליות וזה תמיד היה נושא קשה. אני ישנה ממש מעט, מתעוררת באמצע הלילה ומתחילה לחשוב, קמה למחשב לחפש עבודה ומגיעה למצב שאני לא עייפה עד הבוקר ואז אני נרדמת לקצת ושוב מתעוררת. קשה לי עם הלחץ ואני לא רוצה לחזור לבית הוריי, אני שונאת להיות בלי עבודה
איך אפשר להרגע? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטרו אותי וקשה לי - תגובה
אורית צוקר14/05/2012שלום ענת.
ההרגשה בעקבות פיטורין היא קשה. נדמה כי נשמטת הקרקע והדאגה לעתיד מרימה ראש.
שימי לב כי רגשות הלחץ והדאגה נשענים על מחשבות אשר מביאות בחשבון את הגרוע ביותר ולא נותנות מקום למחשבות המביאות בחשבון אפשרויות טובות.אני מבינה כי גם עבר כלכלי קשה משפיע על הרגשתך,נסי לחשוב קדימה ולא אחורה.כדי להרגע כדאי לעבוד יותר עם ההגיון ופחות עם הרגש. לדמיין את התסריטים הטובים שעשויים לצמוח ממצב זה ולא את הגרועים,כמו, מציאת עבודה טובה ומהנה.לזכור שכמו שמצאת עבודה זו תמצאי גם אחרת, לסמוך על כישורייך שיאפשרו לך להסתדר.להמשיך לחפש,לבדוק מה האפשרויות להתפרנס בנתיים(דמי אבטלה למשל),לנהל סדר יום, גם אם אין עבודה,למלא את הזמן בצורה מסודרת עד כמה שאפשר,לנשום לחזה להרפות את הגוף, להאמין!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופה קשה, שינה חוסר שינה, לא פשוט
ענת15/05/2012את מקסימה וחיזקת אותי במילים חמות ואני מנסה לחזק את עצמי במחשבות חיוביות אבל לצערי זה לא מספיק
אני חושבת מחשבות חיוביות ואז מדברת עם הבנק וזה מחזיר אותי למציאות.
מה שכן בלילה האחרון לקחתי כדור לשינה שקבלתי מאמא, טונייט, זה עזר לי לישון ולא לקפוץ כל הלילה בחיפושים ומחשבות ובינתיים נראה לי שאמשיך לתקופה מסוימת. לפעמים אני רוצה פשוט ללכת ליום פינוק או משהו כזה ולהרגע אבל זה לא בתקציב שלי. זה לא פשוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופה קשה, שינה חוסר שינה, לא פשוט - תגובה
אורית צוקר15/05/2012ענת אני מבינה אותך ואת דאגתך.הכדור הוא אופציה אבל לא כדאי להתרגל...
ברור שמחשבות אינן פותרות את המציאות אך אופי המחשבה ישפיע על מצב הרוח וזה ישפיע על העשייה שלך כדי למצוא את מקומך מחדש.
אפשר להתפנק גם עם משקה קר בים או משהו דומה שלא מצריך הוצאה כספית גדולה...מה דעתך?
יש הטוענים כי דווקא בתקופות הקשות אנחנו צומחים..תאמיני! אל ייאוש!
כל הטוב שבעולם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיי עירעמית02/05/2012
שלום
רציתי לשאול האם פורסמו מחקרים והצליחו להוכיח שחיי עיר הם דבר שמוסיף לחץ.
אני מושבניק במקור ולאחר שעברתי למרכז תל אביב, אני חש לחץ תמידי, כאילו הכל סוגר עליי - זה לא מונע ממני לתפקד אבל אני מרגיש שהכל לחוץ, עצבני וייצרני מדי (מירוץ עכברים)
זה משהו שמוכח מחקרית או סטטיסטית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיי עיר - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק03/05/2012שלום עמית. לא ידוע לי על מחקר ספציפי אך נשמע הגיוני. מלבד זאת, חווייתך האישית חשובה כאן מאוד. החיים בעיר הם מאוד תובעניים ודורשים סוג חשיבה אחרת וללמוד לשים גבולות על מנת לא להישחק מהר. בנוסף, פעמים רבות שגרה מאורגנת נכון עוזרת לשמור על אנרגיות ורוגע. בהצלחה בהמשך הדרך, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)