פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אח שבגד
    אחת
    21/12/2010

הסיפור כנראה ארוך וקשה מנשוא, רק רציתי לקבל עיצה איך אפשר להמשיך להפסיק "להתאבל" על המקרה של אחי. כי אני שבורה עד מאד. אשתדל לקצר כמה שאפשר. יש לי אח תאום שגר 35 שנה בארה"ב. הוא ואשתו ישראליים במקור. ברור שהתחתנו מאהבה רבה. כשהייתי קטנה, הייתי מאד קשורה אליו עד מאד, והיום בגלל המרחק, הקשר שלנו הוא טלפוני בלבד מידי פעם. הוא הקים משפחה לתפארת, משפחה גדולה, בנה בית, מסודר כלכלית, מקצוע מכובד, ותמיד חשבתי שהוא מאושר מאד, אז התנחמתי בזה לפחות, כי כאב לי שעברו לגור בארה"ב... .הוא הוציא שם תואר והתחיל לעבוד, וכשהולך- לא הרגיש סיבה לחזור. והילדים התרגלו לחברה, למקום לשפה וכו'. השבוע, הרים טלפון ובישר לי בשורה רעה מאד, שנשברתי , ומתהלכת כמו באבל, כל היום חושבת על זה ועבורי זה שוק ולא יודעת אם אני מגזימה ולא יודעת איך מתמודדים וממשיכים הלאה, כי נכנסתי לדיכאון למרון שאני עובדת ומתפקדת, אך עצובה ובוכיה.. .הסיפור הוא כזה: ליד מקום עבודתו התפתח רומן עם בחורה צעירה שיכולה להיות הבת שלו, כנראה היא נתנה לו את מה שכנראה היה חסר לו בבית. הוא ניהל כיים כפולים 8 שנים, אשתו גילתה את זה, ובשביל "להתנקם" בה הכניס את הבחורה להריון, הילד בן 6. אשתו נתנה לו הרבה צ'אנס ואמרה שיחזור בתנאי שעוזב את הבחורה ואת הילד ושישכח מהם. אחי אמר לה שמוכן לעזוב את הבחורה אך לא מבטח שישכח מהילד, כי הוא בשר מבשרו והוא אבא שלו, אז מה יזרוק אותו לפח. הבחורה גם לא רצתה לעבור הפלה, כי רצתה ילד ממנו ואהבה מאד את אחי וממש אובססיבית אליו בצורה חולנית. לבסוף התגרשו, אחי עזב את הבית, שכר דירה מלפני שבוע, הילדים מדוכאים, לא בקשר כרגע למרות שאחי עוזר וממן להם את הלימודים בכל האוניברסיטאות וגם מפצה את גרושתו ודואג לה כלכלית. ומצד שני צריך לממן שכירות ולדאוג לבחורה ולבן שחיים איתו. אחי מודה באשמה ולוקח אחריות, הוא במשבר יודע עד כמה שהוא עשה מעשה חמור, מצד אחד קשור מאד לבחורה ומצד שני מרגיש געגעוים עזים מאד לגרושתו. חבל שבתחילת הדרך לא הלך לייעוץ כי סירב למרות שאשתו ביקשה. עכשיו הוא שבור לחלוטין לא יודע מה להחליט כי קשור לשניהם. לייעוץ בשלב זה לא מוכן ללכת כי רוצה ספייס. רוצה שקט, רוצה לחשוב עם עצמו, לעקל את מה שקרה ואחר ללכת לייעוץ (חבל). אני בטח לא יכולה לעשות כלום עם שלט רחוק, רק כואב ובוכה וזה לא בשליטתי. מה דעתכם, איך מתגברים על הכל? אני מרגישה כמו בסרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אח שבגד

הוספת תגובה

• התמודדות עם אח שבגד - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    21/12/2010

שלום רב

אני יכול להבין את הכאב העמוק והצער שאת חשה על הפרשה העצובה הזו בה כל הצדדים נפגעו. מאוד ברור שאת דואגת לאחיך ומבכה את הדרך שבה הוליך את חייו. עם זאת, אלה החיים שלו עם הבחירות שהוא עשה. לך אין דבר וחצי דבר בבחירות שלו ובמעשים שלו והוא האחראי הבלעדי למתרחש. אני מאוד מבין את צער שאת חשה עליו אך שוב עליך לזכור שאלה החיים שלו ולא החיים שלך.
    מה שאת יכולה לעשות, גם אם זה בשלט רחוק, זה להקשיב, לתמוך ולעודד גם אם אינך מסכימה למעשיו כל עוד תזכרי ותזכירי לעצמך שהוא אחראי לחייו ולא את, כל עוד תזכרי שזה הוא ולא את.

בברכה

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אחת
    22/12/2010

תודה. אבל בכל זאת מה עליו לעשות למרות שהתגרש, עדיין מרגיש געגועים עזים לגרושתו הטרייה ומצד שני לא יכול להיפרד מהבחורה, הוא קרוע לגזרים. לפני הגירושים גרושתו הציעה לו אולטימטום, בתנאי שימחוק את הבחורה ואת הילד שהביא לבחורה. אחי היה כבר מוכן לחזור אליה ולשכוח את הבחורה אבל אמר לגרושתו שזו בקשה שלא יוכל לעמוד בה למחוק את הילד. איך אפשר? הוא בשר מבשרו, הוא נפש חיה. מה אשם הילד????. גרושתו לא קיבלה את זה רצתה לפתוח דף חדש אך בתנאי שישכח מהבחורה ומהילד שהביא ולא היתה מוכנה להתפשר, וחבל אם היתה מוכנה הכל היה בסדר. עכשיו נוצר קרע, יש לו על המצפון שהרס משפחה, לוקח על עצמו אחריות, אבל מה הלאה?????. אם היה מבשר לי שהוא מאד מאושר- ניחא, הייתי רגועה יותר. אני פוחדת שחלילה יקרה אסון. בתחילה הדרך, כשאחי איים לעזוב את הבחורה, הבחורה ניסתה להתאבד, בלעה גלולות אושפזה , עשו לה שטיפת קיבה וניצלה. היא אובססיבית אליו בצורה חולנית. ומצד שני 8 שנים גרמו לאחי להיות קשור אליה. למרות שכבר התגרשו ברבנות. אבל באזרחי עדיין לא הספיקו לעשות הסדר, כי זה הכל טרי.... מה לדעתך היה צריך לעשות אחי למרות שהתגרש לפני מספר ימים. הוא מרגיש געגועים עזים לגרושתו וגם קשה לו הפרידה מהבחורה ומהילד. מה דעתך על הנ"ל ומודה מאד על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    22/12/2010

שלום רב

הדאגה לאחיך מובנת ויחד עם זאת רצוי שתשאלי את עצמך מדוע את שואלת עבורו מה הוא צריך לעשות. מדוע הוא לא פונה בעצמו להתייעץ? כפי שאת מתארת את הדברים מומלץ מאוד שיפנה לייעוץ מקצועי. מכל מקום את אינך יכולה לעשות הכרעה רגשית במקומו, את כן יכולה להמליץ לו לפנות לייעוץ.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים וחיים
    לשעבר
    18/12/2010

שלום אני סטודנטית שנה ראשונה,אני יחסית צעירה 21,
    התחלתי את לימודי השנה גם כי התואר 4 שנים,ובשנה מאז השחרור בין היתר עבדתי קשה מאוד ורציתי להתחיל במשו שנראה לי מעניין ותורם להתפתחותי ולחיי ויעשה לי טוב בעתיד וכדי להתחיל בזה כשאהיה צעירה עוד.

אז כן בחרתי מקצוע שבתקווה שארגיש בו טוב ,הבעיה היא כרגע,פעמיים בשבוע אני לומדת עד הערב,ועוד פעמיים עד הצהרייפ,אני עובדת משהו כמו חמש -עשרה שעות בשבוע,דבר שמכניס לי אלף שקלים בחודש אולי קצת יותר,וזה כדי לא לבזבז את החסכונות ,
    אני בזוגיות טובה מאוד ומשתפרת, שאנו נפגשים פעמיים-שלוש בשבוע בהן פעם אחת ליום או חצי יום. מאוד חשוב לי להשקיע בזוגיות הזו. כשאני עוסקת בספורט אני מרגישה טוב מאוד, ונהנת לקרוא מאוד .אבל הרגשה של לחץ שכאשר יש לי כמו עכשיו פתאום אחרי או במהלך השבוע העמוס שלי 3-4 שעות פנויות, אני מאוד מתוסכלת שלא עשיתי ספורט,או לא עסקתי בעוד שני תחביבים שלי, אני גם משתדלת ומנסה לשמור על קשרים חברתיים 3 טובים ועוד כמה ואז כשיש לי זמן פנוי אני מרגישה מוזר שעד שיש לא מספיק ראיתי חברים.

וגם ההרגשה של לא עבדתי לא למדתי, אני צריכה לעבור על חומר הלימוד ,לא בשביל משהו מוגדר אלא הרגשה שכך יותר עדיף ,ופשוט לא עושה זאת,היה לי זמן ולא עשיתי זאת,ובמהלך השבוע כנראה שלא יהיה את הזמן הזה.
    משום מה אין לי מוטיבציה ללימודים,וסוג של אני בעיקר רוצה זמן לא לחשוב מה אני צריכה לעשות עכשיו כי עוד יומיים לא תהיה לי האפשרות...
    אולי המצב רוח גם קשור לגלולות ,כי שבוע שעבר כן ישבתי ללמוד בשבת והרגשתי טוב עם זה,והיום אחרי עיסוקים וחברה היו לי שעות ופשוט נמנעתי מלשבת ללמוד...
    תודה על עזרה...וגם יש זמן ולא רוצה לעסוק בתחביבים אחרים חוץ מקריאה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים וחיים

הוספת תגובה

• לימודים וחיים - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    19/12/2010

שלום. ממה שהצלחתי להבין, את מאוד עסוקה אפילו עמוסה וקצת לא מוצאת את עצמך בתוך הלחץ הזה. נראה לי שכדאי להתחיל עם ניהול נכון של הזמן שלך עם הפוגות למנוחה ולהירגעות... במידה ואת מרגישה שאת מאבדת שליטה (יש תחושה של הצפה) אולי רצוי לפנות לאיזשהו אפיק כמו טיפול להבין קצת יותר מה קורה לך.
    בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    16/12/2010

שלום מעוניינת בייעוץ אני בת 30 רווקה מהצפון ללא מקצוע כיום לא עובדת ובמשך 10 שנים עברתי המון דירות ועבדתי בעבודות מזדמנות לרוב פוטרתי מעולם לא עבדתי במקום מעל חצי שנה לימוידם ניסיתי אך ללא הצלחה ,נראה שיש בעייה לימודית וקושי משמעותי בחשביה כמותית. בילדות חוויתי הזנחה ואלימות פיזית ומילולית בבית וכיום יש נתק מחולט ושום קשר עם אף אדם במשפחה,יש לי קשיים כלכליים וחברתית אני מרגישה מאד בודדה בעולם ולא יודעת למי לפנות כדיי להפיג את הבדידות בדמויות הוריות שאפשר לדבר איתם.
    אני נוטלת כדורים נוגדי דיכאון שקצת מקלים וסובלת מדיכאון מזו'רי אני מחפשת טיפול פסיכולוגי כזה שיתמקד בשתי הבעיות העיקריות שלי היכולת להתפרנס ולהתמיד במקום עבודה יציבה ,ללמוד תחום שאמצא בו עניין אני לא מוצאת שום תחום כזה ומרגישה אבודה ואין לי למה לקום בבוקר ואני ישנה המון שעות.
    והדבר השני הוא הטיפול בזכרונות הילדות הקשים ובהשלמת הבדידות שיש לי מבחינת משפחה שלעולם לא תיהיהכדיעו ילדים שחוו הזנחה בילדות חווים בהתבגרות דכאונות.
    איזה טיפול יתיאם לי? איזה מטפל יתאים לבעיות הללו?
    אני ללא אחזוי נכות כי מצבי לעיתים מתנדנד ולא הייתי מאושפזת ,ברווחה לא עזרו לי וגם דרך עמותות לא מצאתי תמיכה או קבוצות תמיכה לאנשים במצבי אני מחכה לטיפול בשרות הציבורי בגלל קשיים כלכליים וייתכן שזה ייקח חודש או יותר ובינתיים מאד קשה לי.
    אודה לכם על הייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    16/12/2010

שלום טלי

את מספרת סיפור קשה ועצוב. אין ספק שאת זקוקה לטיפול מוקדם ככל שניתן וכן איזושהי מסגרת של הכשרה מקצועית. רוב המטפלים שהם פסיכותרפיסטים יכולים להתמודד עם הקשיים העצומים שאת מציגה אך ברור שמדובר בתהליך ממושך שדורש סבלנות והתמדה. למרבה הצער נראה שהאופציה היחידה הפתוחה בפניך הוא טיפול דרך קופת חולים בשל מצבך הכלכלי. אני ממליץ לך לפנות לטיפול וזאת מוקדם ככל שניתן.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ועוד...
    HOUSE
    25/11/2010

היי שמי שני ואני בת 15 וחצי.
    בחודש האחרון אני מרגישה שאני ממש בלחץ כל הזמן מבחנים,שיעורים,עבודות,יש לי תחרות,אני יושנת מאוחר כדי להספיק דברים, יש לי חוג פעמים בשבוע, וחזרה פעם בשבוע,ואני צריכה לשמור על אחים שלי מ 16:00 עד 18:00 כל ראשון ושני ואז הלחץ של ללמוד למבחנים גובר, ואני רוצה גם להקדיש זמן לעצמי ואין!!! הצילו! רק מלקרוא את מה שכתבתי עושה לי לחץ. וגם לפעמים יש לי רגע כזה שאני חושבת כזה עם עצמי ופתאום כל המשימות של השבוע עולות לי בראש ואז אני כולי בלחץ: "שיווו מה עושים, מה עם זה ומה עם זה, ואיך אני עושה את זה..." וזה ממש קשה.
    ויש עוד משו מוזר אצלי:
    יש רגעים שפשוט אני יושבת ואני לא עושה כלום, ועצם המחשבה שאני לא עושה כלום גורמת לי להרגיש לא טוב. לדוגמא: בבית הספר, יש לנו שיעור זהות, ולפי מה שאני מרגישה אני לא עושה כלום אני פשוט יושבת בכיסא ולא עושה כ-ל-ו-ם! וזה מעצבן אותי, כי אני מתחילה לחשוב " יו אלוהים מה אני עושה פה בכלל, כאילו אני מבזבזת זמן מהחיים שלי ואין לי חיים לנצח..". כך אני חושבת בכל פעם שזה קורה, פשוט כך.
    וכשאני לא עושה כלום אני ממש לא מרגישה טוב, ממש אבל ממש. אני חושבת שאני נהיית אדומה, וחם לי ואני מחפשת עיסוק, אבל הבעיה היא שזה שיעור, או שאני תקועה איפה שהוא בעולם ואין לי במה להתעסק.
    מקווה שמישהו יעזור,
    בתודה, שני הלחוצה =]

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ועוד...

הוספת תגובה

• לחץ ועוד... - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    28/11/2010

שלום שני

אני רוצה לחלק את הקושי שלך לשני היבטים:
    א. ההיבט המעשי: אם את בתקופה של מבחנים ובפועל אין לך מספיק זמן, יש מקום לחשוב איך את מפנה זמן לדברים הרבים שעליך לעשות. למשל את יכולה לבקש מן ההורים שלתקופת המבחנים ישחררו אותך מבייסיטינג על האחים שלך.
    ב. ההיבט הרגשי: כנראה שכאשר אינך עושה כלום עולים בתוכך רגשות שהם לא מטופלים, דברים שמעסיקים אות וקשה לך רגשית לתת להם מקום אז את דוחפת את עצמך לעשייה שתסיח את דעתך מהם או שאת חשה אשמה שאת "מבזבזת זמן". אני מציע לך לתת לעצמך חופש להרגיש דברים שאולי, מסיבה זו או אחרת, לא נעים לך להרגיש אותם. אם את מתקשה לעשות את זה לבד נסי לשתף מישהו או מישהי שאת סומכת עליו. אם גם זה לא עוזר נסי לפנות לייעוץ.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות
    נלה
    17/11/2010

שלום,

אני בת 23, ולא כ"כ יודעת לתאר את מה שעובר עליי ואני בכלל לא יודעת אם מדובר בסתם הורמונים או רגשות טבעיים ונורמליים, או מצוקה אמיתית.

ב4 השנים האחרונות אני סובלת מאפטות כרוניות, כל שבוע 2-3 אפטות, לעתים 3 בבת אחת, מדובר בכאבים עזים עד כדי שיתוק וחוסר תפקוד מוחלט..
    ניסיתי את כל התרופות הקיימות בשוק, עשיתי בדיקות דם על מנת לשלול משהו פיסי כגון הרפס, סרטן וכו', התחלתי לקחת ויטמינים למרות שלפי הבדיקות דם הכל תקין לחלוטין.
    מדובר במצב שמאד מתסכל, ואני לא יודעת אם זה נובע מסטרס, או שאולי הסטרס שאני מרגישה שאני נמצאת בו נובע כתוצאה מהאפטות.

להוסיף לכך את העובדה שבשנה האחרונה עברו עליי הרבה טלטלות,
    גם נכנסתי להריון לא רצוי ועברתי הפסקת הריון, וגם התגלה סרטן אצל אמא שלי,

אני רוצה גם לציין שחזרתי לפני חצי שנה מטיול ארוך בחו"ל שבמהלכו (ארבעה חודשים) היו לי רק 2-3 אפטות סה"כ - בהתחלה של הטיול ובסופו.
    בשני הקרים מדובר במצב של לחץ והתרגשות והנחתי שכרגיל זה בגלל זה, ואילו כל שאר הטיול הייתי שרויה במצב נינוח ורגוע ועל כן לא תקפו אותי האפטות.

את המקור ללחץ התמידי אני לא יודעת לזהות כי רוב הזמן אי מרגישה בסדר,
    למרות שלפעמים יש לי נפילות קשות והתפרצויות בכי וכעס, הכל נראה פתאום אבוד, אבל הרבה פעמים חצי שעה אח"כ פתאום אני לא מבינה על מה היתה כל המהומה.

כמו כן אני גם בוכה כל פעם שיש לי עימות עם מישהו - מנהל\חבר\עמיתים בעבודה
    אפילו שלא ממש מדובר בעימות, למשל: אפילו אם עשיתי טעות מקצועית לגיטימית, ובסה"כ המנהל שלי בא להסביר לי איך להתמודד פעם הבאה, הוא אפילו מחייך ונחמד, אבל אני מתחילה לבכות..

עוד תופעה - שמתי לב בשנה האחרונה שנהייתי רגישה לרעש והתרחשויות, כלומר כשיש מסביבי רעש מכמה מקורות - נאמר רדיו, טלפון מצלצל, אנשים מדברים, וכו', אני מרגישה שהדופק שלי עולה, נהיה לי חם נורא עד כדי סחרחורת ואיבוד רגעי של שיווי המשקל, והשרירי שלי מתקשים ונתפסים ואני בכלל לא שמה לב אני ממש צריכה כמו בסרטים לשבת לנשום ולספור עד עשר, אבל זה יכול לקרות שוב 5 דקות אח"כ.

אני נמצאת כבר כמעט שנתיים בטיפול שמאד עוזר לי ומשפר את המצב לאט לאט בצעדים קטנים,
    אך אני תוהה אם די בזה, אולי אני צריכה גם טיפול תרופתי?
    חשבתי על זה, והתייעצתי עם המטפלת שלי והיא אמרה שהיא תחפש עבורי שמות של פיסיכאטרים ותפנה אותי,

אבל רציתי חוות דעת נוספת. כמו כן אני גם מפחדת שאגיע לפגישה אצל פסיכיאטר והוא יסתכל עליי בזלזול וישפוט ויגיד שאין לי שום בעיה אני סתם מפונקת ולא יעזור לי...

אשמח לעצה אני כבר מיואשת :(

נלה

לקביעת תור
    סגירה
    למי לפנות

הוספת תגובה

• למי לפנות - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    19/11/2010

נלה שלום. אני מתרשמת שאת מטפלת בבעיות ובקשיים שיש לך בצורה שקולה וטובה, את בטיפול ואת משתפת את המטפלת שלך במה שעובר עליך. גם אם הפסיכיאטר יאמר לך שאין צורך בתרופות, את תדעי שבדקת את האפשרות הזאת ושאת מטפלת בעצמך כמיטב יכולתך. תמשיכי כך ותסמכי על התהליך בו את נמצאת:)
    דרך צלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פיתרון!

רן
    02/12/2010

שלום נלה,
    שלחתי לך תגובה זו, אבל היא נמחקה ע"י האתר (כנראה בגלל שהוספתי קישורים למוצרים), אני שולח לך שוב את אותה ההודעה ללא הקישורים ואני מקווה שתצאי את התוספים המתאימים בעצמך.

מאד נגע לליבי לשמוע על בעיותייך ואני מקווה שאוכל לעזור לפחות בנוגע לאפטות.

גם אני סבלתי שנים מאפטות וניסיתי כל דבר אפשרי עד שהגעתי לנוסחה.
    מזה כ-4 שנים כל פעם שיצאו לי אפטות הצלחתי למנוע את התפרצותן וסיימתי את האפיזודה תוך יום עד יומיים מבלי לסבול מכאבים.

אז ככה,
    קודם כל כדאי שתעשי בדיקה לויטמנים מקבוצת ה- B וכן לאבץ. שניהם מאד חשובים לתפקוד המערכת החיסונית וכן עוזרים להתמודדות עם לחץ.
    מאד סביר שיש לך חסר ב- B12, אבל גם אם לא- הצעתי לך- להתחיל לקחת מולטי-B,
    ויטמינים מסוג B, נספגים בגוף ומסיסים במים לכן העודפים יוצאים בשתן- אל תבהלי מהשתן הצהוב לאחר נטילת המולטי B.
    וכן אבץ- 50-100 מ"ג ביום:

בנוסף, ברגע שאת מרגישה שאפטה עומדת לצאת באופן מיידי תתחילי לקחת כמות גדולה של ויטמין A. ויטמין A עובד על הרקמות הריריות וימנע כמעט לחלוטין את התפתחות האפטה. הכמות של הויטמין A חייבת להיות גדולה- כ- 100,000 יחידות ליום למשך מספר ימים ועד לפחות יומיים עד להעלמות המוחלטת של האפטה.

אל תפחדי לקחת כמות גדולה לזמן קצר (של ימים) אין בזה סיכון (זה אומר, שמהויטמין הזה תצטרכי לקחת עד 10 כדורים ביום בזמן התפרצות האפטה).
    באופן כללי אני הייתי ממליץ לך להמשיך לקחת ויטמין A בכמות קטנה כל יום בין 5000-10,000 יחידות ביום.

בנוגע לתכשירים, ישנו תכשיר אחד שבאמת עובד, אך כרגע לא מיובא לארץ שם התכשיר הוא: Canker Cover
    אני תמיד מבקש מחברים בחו"ל לשלוח לי, אבל אני בטוח שיש גם דרך להזמין אותו במשלוח.

לסיכום,
    איכות חייך יכולה להשתפר בצורה ניכרת!
    תני לויטמינים להתחיל לעבוד ותראי שגם תדירות האפטות תלך ותרד- ובהן אפשר לטפל במהירות ויעילות!
    מאחל לך בריאות ואושר.

רן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    14/11/2010

בני בן 13 מתחצף בלי סוף לא מוכן לשמוע, על כל דבר יש לו מה לומר .בתקופה האחרונה התחילה אצלו אלימות פיזית מילולית גם כלפי וגם כלפי אחותו הקטנה .
    יש לציין שלילד אין כמעט חברים ממעט לצאת מהבית ומחובר כל כולו למחשב
    כל ניסיון שלי להתקרבות אליו נגמרת בפיצוץ , אני מודאגת מאוד וגם מיואשת אין שום רגע שמאפשר לנו בבית להיות רגועים או שלווים .
    יש לציין שאני אם חד הורית שהתגרשה שבני היה בן 7 ןלפני שנתיים התחתנתי שוב ואין לי ילדים נוספים.
    בבקשה אודה על כל עזרה אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    16/11/2010

שלום שרה

קשה לי בוודאות לדעת מה עובר על בנך כשאינני יודע את כל הפרטים. נראה ששניכם עוברים פרק קשה ביחסים ביניכם. לדעתי הבן שלך עבר כמה דברים לא פשוטים מבחינה רגשית: הגירושין והפרידה מאביו והנישואין המחודשים שלך. לכך מתווסף גיל ההתבגרות על הסערות שבו שלא תורם לרגיעה. נראה כי בנך מבטא את קשייו ותסכולו מן המשברים שעברו על המשפחה ומן הבדידות החברתית שלו בדרך אלימה שאה לאותת לך שעובר עליו משהו שהוא במצוקה שאולי הוא איננו יודע לבטא אותה מלבד בדרך הלא פשוטה שתיארת.
    אני מציע לנסות לדבר איתו על ולהבין ממנו מה מפריע לו, מה מקשה עליו. חשוב שהגישה אליו תהיה ממקום מתעניין ולא שיפוטי, גישה שאולי תסייע לו להיפתח בפניך. ישנה כמובן גם האופציה לפנות לטיפול.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת עצובה
    דפנה
    04/11/2010

שלום.
    שמי דפנה וננאה לי שנתראה הרבה בפורום הזה- אין לי מישהו שאני סומכת עליו כ"כ ויכולה לספר לי את כל אשר על ליבי...
    אז ככה- אני נשואה+ילד מתוק וחביב שלצערי מאז נולד סובל בעיות שונות בעיכול שעד היום (הוא בן שנה וחצי) לא עלו לדעתי על הבעיה האמיתית. הדבר הזה גורם לנו לתסכול גדול בתור הורים שלא יודעים כבר מה לעשות ומי יכול לעזור. העניין אלינו כ"כ רגיש משום שהבן שלי נולד לאחר 5.5 שנות נישואים בהם לא זכינו להביא ילדים באופן טבעי; נכנסתי להריון רק לאחר התערבות רפואית-(הפריה חוץ-גופית), וכנראה שזו הדרך היחידה שלנו להביא ילדים לעולם. אותי אישית זה מתסכל מאוד כי את מרבית הטיפולים הלא-נעימים והפולשניים אני זו צריכה לעשות, כאשר הבעיה היא אך ורק בבעלי. ברור לי שגם לו זה לא נעים והוא חש אשם במה שאני עוברת. אני התעקשתי לא ללכת לטיפול (מתוך פחד מהכאב, פחד שהתבלבו במבחנות, ח"ו...) אלא שלפני 3 שנים אבי נפטר וזה הביא אותי לחשיבה שונה- והחלטתי כן לגשת לטיפול ולמזלי ההחזרה הראשונה הצליחה ולא היה צורך בהחזרות נוספות. אבל אח"כ ילדתי את בני בניתוח קייסרי- מה שגרם לי לכאבים רבים, סבל מהבטן שעדיין לא חזרה לעצמה- ובנוסף עכשיו- במקום להנות מבני ב100% אני צריכה ללכת איתו לבדיקות וטיפולים. ובשל כך אני כרגע לא עובדת משום שהוא מוגבל במה שמותר לו לאכול ולכן הוא לא יכול להיות בחברת ילדים אחרים שכן אוכלים, כי הוא מתגרה וגם הוא רוצה והמטפלת "לא יכולה עליו", ובצדק...
    וכאילו לא די בזה-נפגעתי מהבוס שלי שלא בא לקראתי ובדרך לא ברורה איכשהוא מצאתי את עצמי ללא עבודה. בסוף זה יצא לטובה כי אני צריכה להיות עם הבן שלי- אבל זה השאיר בי חותם ועד עכשיו אני לא מצליחה להתגבר על זה. מידי-פעם אפילו אני חולמת על זה בלילה- זה כמו סיוט בשבילי מרב שנפגעתי. ועוד דבר ואולי הכי חשוב: היחסים עם בעלי התערערו מאז הלידה. כבר שנה וחצי שבעלי אינו סבלני כלפי כפי שהיה לפני לידתו של בני. גם תדירות הסקס ירדה ואני מרגישה עם זה ממש נורא! אני בחורה מאוד יפה ומושכת ואני לא מבינה איך הוא לא נמשך אלי כאשר בחוץ כולם פוזלים לכיווני... המקרה האחרון שקרה שממש שבר אותי היה היומולדת שלי. היומולדת שלי הגיע והוא כלל לא התייחס לזה. הוא לא קנה מתנה, לא הפתיע במשהו רומנטי, לא יצאנו-כלום! כלום! רק אמר מזל-טוב בטלפון (מהעבודה) וזהו! נפגעתי מאוד וחשתי מושפלת. חלף חודש מאז ולמרות שכאילו הכל חזר להיות כרגיל- בתוך תוכי אני לא מצליחה לסלוח.
    אני מרגישה סוג של רייקנות. אני בבית וכרגע אני לא מתלוננת על כך כי אני יודעת שזה לטובתו של בני. אבל ברגעים בהם אני לבד אני קצת חושבת על כל מה שקרה לי בשנה האחרונה (מכל הבחינות) ומנסה להבין איפה טעיתי או מה היה הדבר שגרם לשינוי כה משמעותי בחיי. וזה לא הילד שלי. ממש לא! הוא דווקא זה שגורם לי לחייך כל בוקר מחדש...

לקביעת תור
    סגירה
    קצת עצובה

הוספת תגובה

• קצת עצובה - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    04/11/2010

שלום דפנה

אני מתרשם שבשנים האחרונות את מצויה בסיטואציה מתמשכת של לחץ ומשבר במישורים שונים, מה גם שאיבדת את אביך. כיון שהתמודדת לבד לאורך הזמן נמנע ממך לחלוק עם מישהו את שעובר עליך וטרם עיבדת את סידרת האבדנים שאת מתארת במייל שלך.
    נדמה לי שאת זקוקה למסגרת שתסייע לך לעבד מה שעבר עלייך. אני מייעץ לפנות לטיפול. בהקשר זה חשוב שתשקלי אם חשוב לך כרגע לפנות לטיפול אישי או לטיפול זוגי שיסייע ליישב עם בן זוגך את היחסים ביניכם.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת ואין מוצא
    אור
    28/10/2010

אני ילדת מושב שחיה חיים נורמאלים לפי הספר, בבית חיי זוגיות נורמאלים, התחתנתי בגיל 19 2 ילדים משפחה ועסק יציב, בגיל 26 נקלעתי לרומן עם גבר צעיר שלא היה עתיד לזה כי היה בן משפחה של בעלי, רציתי לברוח מכל השיגרה שלי וחזרתי לתחום שעסקתי בו בצעירותי תחום המוסיקה העמדתי הופעה עם רקדנים ובמשך הזמן אחד מהם הפך לבן זוגי, בחור עולה מרוסיה שם היה עבריין הגיע לארץ כדתי חוזר בתשובה כשגילה שהוא יהודי ומהר מאוד יצא מזה ונהיה מלך חיי הלילה רקדן ופרופורמר גדול אנחנו ביחד 11 שנים חויתי בגידות חוויתי שנים בידיעה שיש לו עוד מישהי במקביל, היה חשפן גם לתקופה של 5 שנים באמצע, חיכיתי לרגע שיתבגר שירגע שהזמן יעשה את שלו, חיי ההוללות שלו רחוקים מהמציאות ומהמוסכמות שלי אני אווטסיידרית שם לכן נדחקתי לצד, ונמצאת לילות שלמים לבד שאני קוברת את עצמי בעבודה ו\או מעשנת משהו בכדי להרדם, והוא מבלה עם חברים עם בנות חוזר בבוקר או ביום למחרת, מסיבות פטיש, סאדו מועדונים שונים, דירה עם חברים ומסיבות הזויות אחרות שנמשכות 20 שעות, כי אין רצון להפסיק לחגוג, אני סופגת סובלת מלחץ בשרירים קבוע שנובע ממתח לאחרונה קיבלתי פסוריאזיס ועכשיו המצב מחמיר לדלקת במעי הדק, אני יודעת שהכל נובע מסטרס כמו כן בכי ועצבים בלתי פוסקים, עם כל זאת אני מחוברת אליו לנשמה ולא מוכנה להרפות לא רואה את חיי בלעדיו, רוצה אותו בכל מחיר אוהבת אותו אהבת נפש אבל לא מתחברת לסגנון חייו, הוא רחוק מלהשתנות יש לנו עסקים ביחד בביזנס אנחנו מסתדרים נהדר, התשובה לנתק איתו כל קשר לא מקובלת עליי הוא הדבר היחיד שאני יודעת, הבעיות מתחילות רק כאשר אינו נמצא לידי, כשאני איתו אני רגועה שמחה וטוב לי, לא רואה את עצמי עם מישהו אחר מלבדו, אני בת 40 והוא בן 36

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת ואין מוצא

הוספת תגובה

• סובלת ואין מוצא - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    30/10/2010

אור שלום. נשמע שאת נמצאת בתסבוכת רבת שנים ושאת מרגישה שאין מוצא למצבך. מתוך דבריך הבנתי שאת לא כל כך מעוניינת בשינויים אם הם כרוכים בפרידה מהבחור. את רוצה רק דבר אחד, שהקשר ביניכם יהיה יציב יותר ובלעדי. אולי כדאי לברר את הסוגיה הזו בטיפול ולבדוק למה את בוחרת לחיות את חייך באופן שלא ממש מסב לך אושר.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אשתי
    חיה
    27/10/2010

ישנם סימנים מחשידים שאשתי התאהבה במחנך של בינינו בן ה-12. היחסים בינינו טובים למדי. אך אמרה לי בעבר שהוא גבר נאה, מושך ושרמנטי. המחנך נותן לבני תשומת לב מירבית, עוזר לו מאד כשמתקשה במקצועות מסויימים ומחבב אותו מאד ומפגין יחס חם אליו יותר משאר התלמידים (הכל בדוק.). תפשתי את אשתי על חם שדיברה איתו בטלפון ברמקול לאחר שסיפר לה המחנך שהוא מאד עוזר לו אשתי ענתה לו : "אם היית לידי עכשיו היית חוטף ממני נשיקה למרות שאני לא נוהגת לתת כל כך בקלות לאחרים" וכו'. המחנך ענה לה בחיוך "זה בסדר תודה. חגי הוא הנשיקה של שנינו" (חגי זה שם בדוי של בני). מה דעתכם על תגובתו של המחנך והתנהגותה של אשתי?. הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובת אשתי

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים?????

חיה
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מחקתם את שאלתי???

חיה
    01/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אשתי - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    04/11/2010

שלום

קשה לדעת מה ואם אכן מתרחש משהו בין המחנך לבין רעייתך. מה שעולה מדבריך הוא שאתה אינך סומך עליה וחושד בה. מה דעתך לנסות לדבר איתה על מה שאתה מרגיש?

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אשתי - תגובה

דייב
    09/03/2011

על פי התאור שאתה מוסר לא נראה משהו חריג נראה יותר שאשתך מפרלטטת איתו על מנת לעזור לבנך
    אבל ... אני מבין ללבך ושיחה עם אישתך יכולה לעזור הרבה
    בנוסף לטעמי זו התנהגות לא ראוייה ולא מקובלת (עלי לפחות)
    האם היו תסמינים נוספים - נסיונות הסתרה , שיחות בלחש וכד' או שמה הכל גלוי

החשש שלך שהיא בתחילה של מדרון חלקלק שלא ידוע לאן יתפתח יש בה משהו אם כי לא ממש מבוסס

נסה לשוחח עם אישתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות על חבר מלפני 12 שנה
    נרקיס
    24/10/2010

היי, האם זה נורמלי לבחורה שנפרדה מהחבר היחידי שהיה לה בחייה, לחשוב עליו גם אחרי כל כך הרבה שנים? האם יש קשר לכך שהיא עדיין רווקה?
    למה הידיעה שהוא נשוי עם ילד כל כך מעצבנת אותה, ומעציבה אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות על חבר מלפני 12 שנה

הוספת תגובה

• תקראי

אני
    04/11/2010

יש לי סיפור מדהים שאני אחלוק איתך
    הוריי גרושים 6 שנים, אבי היה החבר הראשון שלי אמי,בזמן הצבא הם נפרדו היא הכירה בחור יצאו 4י חודשים כולה, אבי ואמי התחתנו אחרי 5 שנים של זוגיות,ואחרי 25 שנות נישואים נפרדו, בערך שנה אחרי הפרידה,לאמי היה כנס מחזור מהצבא,שם היא פגשה באותו חבר מהצבא,כעת הם ביחד 5 שנים.
    והבחור הזה הם יצאו בסכ"ה 4 חודשים כן? אבל מה ,מסתבר שהיא הייתה אהבת חייו,ואף אחת לא שוותה או דמתה לאמי ,הוא התחתן רק לאחר 15 שנים והתגרש כעבור פחות מעשור ,וכעת הוא ואמי ביחד.
    הכל יכול לקרות בחיים ,תנסי לראות מה קורה איתו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת ולאילן
    קספר
    20/10/2010

למה החיים קשיים?
    ומה עדיף יותר , שהכול ילך בקלות בחיים, ללכת לפי סכמת החיים של לימודים ,עבודה ילדים , ......
    או כמוני, שהכול הולך לי כול כך על העוקם .
    שום דבר שאני עושה לא הולך לי בקלות ,אני אולי משיגה דברים, אבל בעבודה קשהץ\
    הנה לדוגמא.
    התקבלתי לעבודה , אבל ממש ממש קשה לי .
    אנ מנסה לעשות הכול כמו שצריך , אבל כאשר צריך לעבוד בלחץ זמן , מהר ומדויק,
    אני ממש מתקשה.
    לפי דעתכם אני צריכה לעשות? אני מרגישה שיש חוסר רצון ממני .
    איך אדע אם מתץכוונים לפטר אותי? כבר יש לי נבואה שמגשימה את עצמה בנושא העבודה.
    ממהתחלה אני מפחדת מפיטורין .
    עוד דילמה שיש לי היא שמקום העבודה רחוק מאוד .
    אני יוצאת מהבית ליפני 7 בבוקר , וחוזרת אחרי חמש בערב!
    אז אני שאולת האם זה כדאי? ומה עם החיים שלי ? נהפכו לחיי עבודה
    אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לענת ולאילן

הוספת תגובה

• לענת ולאילן - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    21/10/2010

שלום רב

קשה לענות בהכללה "מה עדיף?". אני בעד שאלה יותר אישית "מה עדיף לי?". מתוך הדברים שכתבת יש לי תחושה שאת עושה בחירות שאת לא שלמה איתן בין אם בתחום האישי ובין בתחום העבודה. זה מצב של פער שיוצר קונפליקט מלווה במתח וחוסר שביעות רצון: אני עושה משהו שאני לא באמת רוצה, אני עובדת בעבוה שאני לא באמת רוצה בה.
    נראה לי חשוב שתררי מה את רוצה, מה לך מתאים וללכת על זה בין אם זה מתאים לסכמה או לא מתאים לסכמה.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    מיכל
    09/10/2010

ביתי בת 23 נפרדה לאחרונה מחבר שהיה עמה כמעט שנתיים, חברות יפה טובה ואינטסבית. הפרידה נבעה בין השאר בגלל בחור אחר שגרם לה לקצת פרפרים בבטן והזכיר לה ריגושים שקצת שכחה. בגין השגרה בה שקעה.
    לדעתי היא טעתה.
    החבר הקודם היה איש מדהים. משכמו ומעלה.
    היא אהבה אותו.
    גם אנחנו אהבנו אותו.
    הפרידה לא הייתה קלה ולוותה בהרבה יסורי מצפון על שפגעה בחבר הקודם.
    הבחור החדש נראה טיפה מרחף... לא יודע עדיין מה רוצה מעצמו, מרושל, מוזנח וחי רק את הרגע (בן 26).
    נראה לי שלבת שלי מגיע קצת יותר.
    אני יודעת שאין ממש מקום להורים להתערב, והיא כנראה כרגע חושבת מהלב ולא מהראש.
    היא לא נמצאת איתו הרבה זמן אבל כהורים קשה לנו לחבב אותו.
    זה גם לא אומר שהקודם מחכה לה... ובכל זאת אני מוטרדת. אני חוששת שהקשר יהפוך לרציני יותר.
    איך אפשר להגיד לה זאת, מבלי שתפגע, מבלי שהוא יפגע ?
    והאם בכלל זה נכון להתערב ?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• דילמה - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    10/10/2010

שלום רב

אני יכול להבין את דאגתך כהורה. אני מתאר לעצמי שביתך החליטה להיפרד מחברה הקודם לא רק כי מישהו גרם לה לכך אלא היא שותפה מלאה בהחלטה הזו. כהורים אנחנו תמיד נחשוב שלילדים שלנו "מגיע יותר" אך חשוב שנוכל לזוז מעט הצידה ולכבד את ההחלטות והבחירות שלהן בין אם אלו בחירות "טובות" או "רעות". אין זה אומר שאת צריכה לעמוד מן הצד ולא לומר דבר. נכון לעכשיו יש לך עמדה ברורה נגד הבחירה של ביתך. אולי את יכולה לדבר איתה מעמדה של לנסות להבין (ולכבד) אותה ואת מניעיה מבלי לשפוט מ טוב עבורה או רע עבורה. לא בהכרח מה שטוב לכם כהורים טוב לבת שלכם.
    וחוץ מזה מעט פרופורציות: היא בת 23 לפניה הזמן להתנסות, "להשתגע" עד שתעשה את הבחירה שלה.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק

מיכל
    11/10/2010

לעניין הפרופרציות.
    תודה על ההארה.

אבל האם לטעמך, אין טעויות שיכולות לעלות לה ביוקר ?
    אני יכולה לנסות להבין אותה.
    אבל רק לקוות שלא תצטער על בחירותיה.

ואם אנו כמשפחה לא מצליחים לחבב את אותו עלם שבחרה... איך מתמודדים עם זה מבלי לאבד אותה ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    12/10/2010

שלום רב

איש מאיתנו אינו חף מטעויות. בוודאי שהיא יכולה לטעות ובאותה מידה יתכן ואת טועה. הבר החשוב בעיני זו היכולת של ההוה ללוות להקשיב לייעץ ואף לומר " את טועה" אך בכל מקרה הבחירה היא של ביתך ולא שלך. יתכן והיא תצטרך לשלם מחיר על הבחירה אך זהו כנראה שכל לימוד הכרחי להתבגרות וצמיחה.
    אם משפחה לא מצליחה לחבב את העולם שהיא בחרה זה מצער זה כואב. יחד עם זה המשפחה צריכה לזכור ולכבד שזה העולם שלה. אם יכבדו את הבחירה שלה למרות אי ההסכמה אני לא רואה דרך שתאבדו אותה.

כל טוב

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    חסוי
    09/10/2010

שלום אני מרגיש לחץ כבר תקופה של כמה חודשים ,וזה לא סתם לחץ,זה לא מלחיץ ,זה לחץ כואב כזה ,וזה לא עובר ,מה לעשות?
    אני בן 18.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    10/10/2010

שלום

קשה לי לומר משהו כשבעצם אינך מפרט דבר. העובדה שאינך מפרט דבר נותן לי תחושה שאתה מרגיש שהלחץ הזה צנח לו עליך משום מקום ובאותו אופן אוכל לסלק אותו ממך כבמטה קסם. לצערי זה לא עובד כך: מן הסתם הלחץ שלך נובע מרגשות קונפליקטים ... לא פתורים שכדאי להציגם בפני מישהו שיוכל לסייע לך להבין את טיבם. טיפול בהחלט יכול לסייע.

בברכה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה

חסוי
    10/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    משמש
    07/10/2010

היי ,

אני מרגישה לחץ ומתח , כמו כדור שיושב לי על הלב , הפחד שלי הוא פחד מכשלון , מלא להצליח ולא תמיד יש לזה אחיזה במציאות . לרוב זה קשור לעבודה , אני חייבת להיות בשליטה כל הזמן , גם כשאני חולה או בחופשה אני מתעסקת בעבודה - אני ממש מרגישה מכורה וזה ממש קשה לי אני במתח תמידי , בפחד תמידי , ואני כל הזמן שואלת את עצמי האם יש דרך אחרת ?? האם אני יכולה ללמוד להרפות ? האם לא כל דבר שלא הצלחתי בו התפרש אצלי ככשלון עצמי מוחלט? אני מרגישה שכולם מסביבי יודעים במה הם טובים , ואני לא יודעת ולכן אני מרגישה כך שכל דבר מקרי ולא באמת כי אני טובה בו! זאת מחשבה לא נעימה ואני עובדת על עצמי די הרבה אבל יש תקופות שזה יותר קשה תקופות שהבטחון מתערער... האם יש לכם עצות בשבילי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד''ר אילן נילמן
    10/10/2010

שלום

נראה לי שתכנים נפשיים רבים ומגוונים שמעסיקים אותך הותקו לזירת העבודה באופן כזה שהעבודה הפכה לחזות הכל והצלחה/כשלון בה תקבע מי את בעיני עצמך ובעיני האחרים. נדמה לי שמתחת לפרפקציוניזם בעבודה רוחשות דילמות מתחומים שונים- הרי בסופו של דבר החיים מורכבים לא רק מעבודה- שנפשך מבקשת להן מענה.
    אני מציע לך לבחון את הדילמות הללו במסגרת טיפול. אם אינך מוכנה בשלב זה לפנות לטיפול נסי לדבר עם מישהו/מישהי שאת סומכת עליו/עליה.

בהצלחה

אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת אפילו איך להגדיר...
    שני
    03/10/2010

שלום,
    אני בת 23 ומאז ותמיד הייתי בחורה שקשורה מאוד לפסיכולוגיה, להבנ האדם וניתוחו ובמקביל הייתי החלטית, עומדת על שלי ובעלת אופי חזק ובטחון עצמי בנוסף לרגישות ואכפתיות.. אני מרגישה שתקופה האחרונה האופי שלי נחלש והתערער..
    אני חושבת על כל דבר כמה פעמים, על מה שאמרו, על מה אמרתי או עשיתי, מנתחת כל דבר, מחפשת הסברים ו"תירוצים" לכל התנהגות ובעצם לא מתנהגת טבעי כלכך כי הראש שלי עסוק בלפענח כל הזמן וקשה לי להתעלם או להבליג על דברים ולא "זורמת" כמו בעבר, כאילו שהבטחון שלי לגבי עצמי ירד ללא סיבה בעצם...
    השאלה מה יכול לגרום לדבר כזה? אציין שאני בתקופה די מלחיצה.. הרבה שינויים...

תודה רבה!

הוספת תגובה

• שינויים

ענת תנעמי-שפרינצק
    04/10/2010

שני שלום. את רומזת כי את עוברת כל מיני שינויים שבגללם ביטחונך בעצמך התערער. אני יכולה רק לשער, לפי גילך, שאת נמצאת בתקופה שבה את צריכה להחליט החלטות ולמצוא כיוון להמשך הדרך. הגילאים בין 20 ל30, מרכזים בתוכם לימודים, מציאת כיוון עבודה וקריירה, בניית זוגיות ועידון עיצוב האישיות. ככול שתמצאי יותר את דרכך, תרגישי יותר בטוחה. לפעמים במצבים מסוג זה כדאי להיעזר בייעוץ על מנת לקבל סיוע עם סערת הרגשות, שאופיינית לתקופות אלה.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה