פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה לא מספקת
    לירז
    15/04/2012

העבודה שלי לא מספקת באופן אינטלקטואלי כל כך. בעיקרון אני רק שלושה חודשים בה, ונכנסתי אליה בעיקר בגלל הכסף.
    אני עוד מחפשת עבודה במקביל, אבל במידה פחותה יותר..
    ואני ממש מרגישה ניוון. גם חבר שלי נפרד ממני ונוצר לי איזשהו חלל.
    מצד אחד אני צריכה לשלם חשבונות. מצד שני משעמם לי. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה לא מספקת

הוספת תגובה

• עבודה לא מספקת - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    15/04/2012

לירז שלום. נשמע שאת נמצאת בתקופה של חוסר שקט ושאת לא מוצאת את דרכך, החבר עזב ועבודתך משעממת. פעמים, הדחף לעשות שינוי נובע בדיוק מחוסר המנוחה הפנימי ואינו תלוי בנסיבות "המציאותיות". בהזדמנות אחרת אולי היית מוצאת ביתר קלות עניין בעבודה אך כעת אין לך את הפניות להתרכז בה וליהנות ממה שהיא כן מציעה לך. אני חושבת שכדאי להמתין קצת לפני שתקבלי החלטות נמהרות ותנסי להבין קצת יותר את החלל שנוצר, ובעצם, לתת לעצמך את הזמן לאגור מצברים ו'לנקות ארובות'. תקופות של חוסר מעש חשובות גם כן כי הן נותנות לנו פסק זמן לחשוב, להרגיש ולהחלים. כל טוב, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגמר הכח
    עייפתי
    01/04/2012

אולי זה כי לא ישנתי טוב בימים האחרונים אולי כי המחזור קרב אבל אני מתוסכלת
    אני מרגישה מוצפת ולא מרגישה שמצליחה לדבר עם מישהו על זה
    בסופ"ש ביליתי והתנתקתי מהכל והיה נחמד לעסוק בספורט היה משחררר וטוב ולבלות ולהרגיש שאני עושה דברים כיפיים , אבל זה מסכה
    אני לא מצליחה באמת להיות אין לי באמת רצון לכלום אבל גם כשאני לוקחת חופש אז זו לא הרגשה טובה זו הרגשה של התחמקות וזמן פנוי שאני לא יודעת מה אני רוצה בו
    אני כל יומיים משנה את מחשבתי בקשר למקצוע שבחרתי בו... אין לי כח להתמודד עם זה יש לי המון על הראש ומצד אחד מרגיש שאני חייבת את הברייקין האלה אבל אח"כ אין לי כח להתרכז בלימודים יודעת שזו למידה ותהליך אבל נמאס לי להרגיש מאחורי כולם והלחץ הנפשי הזה והרצון בזוגיות והצורך בזה אבל מתי ואיך משלבים את זה עם כל שאר החיים ומה שהכי חשוב אמור להיות הלימודים אבל חסר לי ובמקביל אני מפחדת פשוט מפחדת כי נפגעתי
    יודעת מה נשמע שאני צריכה טיפול אבל מה זה יעזור לי, אשמח להסבר ולא יודעת מתי אני מכניסה את זה רוצה לשכוח את העבר ולהיות בנקודה בעתיד שהכל יהיה פשוט אני רוצה לעסוק במשהו שילך פשוט ואני אדע שטוב לי בזה שיהיה לי זמן לתחביבים שלי שאני ארגיש טוב וקרוב עם חברים ושתהייה לי זוגיות אמיתית

לקביעת תור
    סגירה
    נגמר הכח

הוספת תגובה

• נגמר הכח - תגובה

אורית צוקר
    05/04/2012

אולי כדאי כרגע להתמקד בנושא אחד ולטפל בו ואח"כ בנושא הבא ומי יודע אולי הבא כבר יסתדר מעצם זה שהאחרים הסתדרו. ההרגשה שיש כל כך הרבה נושאים שלא מסתדרים לי, בהחלט יכולה לגרום לתחושת עייפות. זוגיות? לימודים? פנאי? קריירה? במה אני בוחרת להתמקד עכשיו? הבחירה תעשה קצת סדר ותוריד מהתחושת העומס.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת הזוג עזבה אותי באופן פתאומי
    אריק
    23/03/2012

אני בחור בן 39 רוב חיי היו לי קשרים זוגיים שלא נמשכו יותר משנתיים.

אתמול נפרדה ממני באופן פתאומי בת הזוג שלי, שהיתה הקשר הרציני ביותר בחיי היינו ביחד 4 שנים מתוכן גרנו ביחד למעלה משנתיים.
    מדובר בבחורה מיוחדת מבחינת רמת טוב הלב וההתחשבות שהיא בן אדם מקסים. כעיקרון היה לי טוב מאוד בזוגיות מלבד כך שפעם בכמה חודשים היא היתה חושבת שהזוגיות לא מתאימה לה אך בכל פעם המשבר היה נפתר והזוגיות היתה ממשיכה.

הפעם היא החליטה סופית. אני ממש קרוע מזה היה ברור לשנינו שזה קשר רציני שהולך לחתונה וכו' ובדר"כ לא היו חיכוכים מלבד המקרים המאוד יוצאי הדופן האלו. אני זוכר את עצמי אומר ללא הרף שמצאתי את הבחורה המושלמת וזכיתי בפיס וכו' (דבר שמעולם לא אמרתי לעצמי או לאחרים לגבי אף בחורה שהייתי איתה).

אמנם תחומי העניין שלנו היו שונים ובדברים מסוימים הגישה שלנו לחיים היתה שונה מאוד, אבל כאדם היא היתה טובת לב, מקסימה ומתחשבת ברמות שלא הכרתי מעולם ובנוסף אנחנו אוהבים אחד את השניה. (למרות שהיא אמרה שעם הזמן היא התחילה לפקפק ברגשות שלה אלי).

מעולם לא היה לי קשר זוגי כל כך רציני וארוך שהייתי כל כך מרוצה ממנו ועכשיו היא נעלמה מחיי (כעיקרון הצלחתי לשכנע אותה להיפגש שוב בעוד שבוע כדי "שיהיה לה שבוע לחשוב על זה" אבל נראה שההחלטה שלה סופית והיא עשתה אותה בכאב רב.)

אני נמצא עכשיו בחוויה שאני לא יכול להתמודד איתה מפחיד אותי הסבל שאני הולך לעבור בעתיד, מפחיד אותי געגועים העזים אליה כבן אדם וכרגע הכי מפחיד אותי ללכת לישון בלילה ולחלום עליה.

נוצר לי חור ענק ואני מפחד מההשלכות. יש לי שני חברים טובים קורבים מאוד ואמא שתומכת אבל אני לא יכול לחפור להם על זה עכשיו 24 שעות ביממה.

טיפול פסיכולוגי הוא כרגע קשה מדי בשבילי מבחינה כלכלית (כרגע אני לא עובד ויש לי עוד בעיות חוץ מהדבר הנורא שקרה).

השאלה שלי איך מתמודדים עם דבר נורא כזה, כבר היו לי פרידות בעבר אבל באיזה מקום יש לי סימנים רבים להאמין שהפעם אני ארגיש שמשהו טוב באמת הלך ממני.

אני לא רואה את עצמי יכול להתמודד עם הרגשות והתחושות שיציפו אותי בימים והשבועות הקרובים, במהלך הקשר כולו חזרתי ואמרתי לכולם שהיא הבחורה הכי טובה ומקסימה שהיתה לי אי פעם, איך אני אוכל עכשיו למכור לעצמי סיפורים שאומרים דברים אחרים מבלי לדעת שאני משקר לעצמי?

מעולם לא לקחתי כדורים פסיכיאטרים, אבל אני כל כך מפחד מהגיהנום שאני הולך לעבור בלעדיה שאני שוקל אולי יש כדורים כלשהם שניתן לקחת באופן זמני שהם לא יוצרים תלות? עד שאני אתאושש מכך?

בחודש בקרוב מחכות ההכרעות מקצועיות החשובות ביותר שעשיתי בחיי (בקשר לסיכוי לקבלת עבודה שאני מחכה לה כבר שנים רבות) ואני לא רואה איך אני אוכל בכלל לתפקד.

אשמח לשמוע תגובה בהקדם

תודה

הוספת תגובה

• בת הזוג עזבה אותי באופן פתאומי - תגובה

אורית צוקר
    23/03/2012

שלום אריק,
    מבינה לליבך,אין ספק כי פרידה היא חוויה קשה.אין לי ספק כי זו בחורה מקסימה ואין שום צורך לספר לעצמך משהו אחר. מדבריך משתמע כי היו לה לבטים לגבי רגשותיה אליך, האם באמת היית רוצה להיות במערכת יחסים עם מי שיש לה ספק? במצב של ספק אין יכולת להיות במאה אחוז בתוך הקשר ולך מגיע יחסים של מאה אחוז ולא פחות.
    ברור לי כי אין בדברי כדי לנחם אותך אך קח אותם לתשומת ליבך.
    אני מניחה כי תהיה לך תקופה של אבל,זה נורמלי ואפילו רצוי. רגשות הם לא אויבים ואי אפשר לברוח מהם.יהיה כאב ויהיה עצב, סמוך על עצמך שתוכל להתמודד איתם. מותר לבכות, מותר ורצוי לדבר על זה,מותר להתגעגע,מותר לקטר,תן לכל זה לקרות.מי שעבר דרך פחד וכאב יוצא מחוזק.
    אם המצב בלתי נסבל ואינך מתפקד אתה יכול לגשת לרופא המשפחה ולהתיעץ עימו בנוגע לכדורים.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה התומכת והמעודדת

אריק
    24/03/2012

אני מנסה להיעזר באנשים הקרובים לי כמה שיותר כדי להתגבר על הסבל ולהתאושש וגם מתכוון לברר מחר על כדורים למקרה הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה התומכת והמעודדת - תגובה

אורית צוקר
    24/03/2012

תודה על התגובה לתגובה :) גם זה נחמד לפעמים....
    בהצלחה אריק, מאמינה שתעבור את התקופה ושכל יום שעובר מקרב אותך אל זוגיות נפלאה ואחרת שמחכה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    ליאור
    21/03/2012

הייתי בקשר עם מישו לשנה.. בתקופה האחרונה הוא השתנה מאוד הוא נהיה מאוד קנאי.. כאילו הוא רוצה לשנות לי את כל החיים ואת החברים שלי.. למרות זה הייתי סובלת בכיף כי אני אוהבת אותו .. בסוף נפרדנו כי הוא לא ראה עד כמה וויתרתי למען הקשר שלנו והרגשתי שהוא תמיד מחפש סיבה כדי שניפרד .. זאת לא אהבה ראשונה בחיי אבל כן אני מרגישה שזאת פעם ראשונה אף פעם לא היה לי קשה כמו עכשיו.. למרות כל הרע שהוא עושה לי בחיים.. אני לא יכולה להתנתק ממנו ולא רוצה להמשיך את החיים שלי בלעדיו.. איך אפשר לאהוב משו שאנחנו יודעים שלא מתאים .. ולא מעריך אותנו כמו שצריך .. ושמגיע לנו יותר טוב ..על פעם אני שאת שמוותרת וחוזרת אליו .. אני לא יודעת מה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• פרידה - תגובה

אורית צוקר
    23/03/2012

שלום ליאור,
    לפעמים אנחנו עוברים מערכות יחסים שלא טובות לנו כדי ללמוד מה כן טוב לנו.....אנחנו מקבלים "מכות" כדי ללמוד ממה להמנע. כדאי ללמוד לאהוב את עצמי, כשאני אוהבת את עצמי אינני נמצאת במקום שאינו טוב לי,מכבד אותי,עושה אותי מאושרת.המשיכה למי שעושה לי רע אומרת שעדיין לא למדתי להעריך לכבד ולאהוב את עצמי.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר
    נעמה
    08/03/2012

שלום,
    אני בת 23. יצאתי עם מישהו במשך 9 חודשים והיה לנו קשר מאוד מאוד טוב, בריא וזורם.
    הוא טס לחו"ל לשנה לטייל והחלטנו שאנחנו נשארים בקשר אבל ללא מחויבות, וגם הסכמנו שלא נעלה תמונות שלנו עם המין
    השני לרשת כדי שזה לא יפגע באחד מאיתנו. גם שנינו מסכימים על זה שאנחנו רוצים לחזור כשהוא יגיע לארץ ואפילו נגור ביחד.
    עכשיו עברו כבר חודשיים, אנחנו עדיין בקשר אבל משהו השתנה- הוא נהיה קצת קר ועלו תמונות שלו עם בנות [לא משהו מיוחד, סתם תמוונת בנוף או בהוסטלים], אני מרגישה שהוא ממש נהנה שם וקצת מתחיל להתנתק.
    אני מצד שני, כל פעם שמתעדכן משהו כזה - אני לא ישנה טוב, שעות ספורות בלילה, הבטן שלי מתהפכת, אין לי תאבון. אני ממש מעורערת ולא יציבה, יש לי מצבי רוח. רזיתי מאוד בחודש האחרון ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה, אני גמורה.
    לא משנה אם מה שמתעדכן הוא טוב או רע אני נכנסת לסרטים על מה שקורה שם.
    ניסיתי להתנתק ממנו ולהפרד אבל זה רק היה יותר גרוע, הרגשתי יות רע וגם קצת פגעתי בו על הדרך....
    חסרת אונים, בבקשה תעזרו לי :/

לקביעת תור
    סגירה
    משבר

הוספת תגובה

• משבר - תגובה

אורית צוקר
    11/03/2012

שלום נעמה,
    מבינה לליבך.
    טיול של שנה בעולם הוא ניתוק מכל מה שקורה בחיי היום יום בארץ, יש להביא זאת בחשבון.גם אם בליבו הוא מחזיק בקשר איתך הרי שהמסע אליו הוא יצא מזמן לו חוויות שונות ורבות, שאת אינך חלק מהן ,ולכן גם נשמע לך קר.לפי מה שכתבת הסכמתם להשאר בקשר ללא מחויבות. התרכזי בחיי היום יום שלך,צרי חוויות משלך,אין טעם לנסות ולנחש מה יהיה או לאן הדברים הולכים הרי איש אינו יודע באמת מה צופנים החיים. שנה זהו פרק זמן ארוך והכל יכול להיות.ראי בפרק זמן זה אפשרות להתקרב לעצמך, להכיר את עצמך טוב יותר, לבנות את עצמך.קחי הרבה אוויר לריאות ועם כל נשיפה שחררי את הרגשות ואותו. את גם יכולה לומר לעצמך בקול שבכל נשיפה את משחררת אותו לחוות את חוויותיו ואת עצמך לחוות את חייך שלך. הכוח של החיים הוא הכוח הגדול מכולם, כשאנחנו מנסים לשלוט בכוח הזה התוצאות לעיתים עגומות, תני לכוח הזה לעשות את שלו. אם נועדתם, החוויות שלו יחזירו אותו אליך בעוד שנה וכנ"ל לגבייך.תני אמון בכוח הזה ובכוח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד
    רינה
    27/02/2012

שלום רב לכן.שמי רינה.בת 50.
    מזה כחצי שנה אני סובלת ימים ולילות מכאבי גב צווארי ותחתון ורגל שמאל,תחושת זרמים וחשמל באזורים האינטימיים,כאבי ברך שמאל התכווצויות שרירים לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים תחושת שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד. הם מציקים מטרידים אותי ימים ולילות,בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.
    לפי בדיקת רופה עור: אין שום מימצא מסביב לברכיים קרסוליים וכפות רגליים.
    לפי בדיקת נוירולוג: מבחינה נוירולוגית הכל בסדר,בדיקות emg+דופלר עורקי רגליים תקינות,כניראה מדובר על בעיה כאבים ותחושות שקשורים לאורתופדיה.
    אורתופד אתמול נתן לי הפניה ל mri של ע"ש צווארי גבי מותני וברכיים.
    באמצע חודש הבא אני אמורה לגשת לבצע בדיקות בנדון.
    לדעתכם הערכתם- מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? מה מקרין לאן?
    אני לא יכולה לישון בצד שמאל,כל בוקר כאבי רגל שמאל ברך שמאל מעירים אותי ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,מציקים מטרידים אותי בכל שעות היממה.
    לדברי נוירולוג,לא קיימים בעולם שום טיפול ידני ו/או תרופתי ושום זריקה להוצאת נימולים מהרגליים ובכלל מהגוף,בנוגע לנימולים ברגליים ובמיוחד מסביב לקרסוליים וכפות רגליים בזאת הרפואה עדיין מוגבלת,כך לדבריו.

הוספת תגובה

• שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד - תגובה

אורית צוקר
    29/02/2012

שלום רינה.
    צר לי לשמוע על סיבלך.
    אינני רופאה כך שאין באפשרותי לתת לך דיאגנוזה רפואית.רק בדיקות יתנו תשובה חד משמעית לגבי מה שקורה בגופך. את יכולה להכנס לפורום אורתופדיה,שם אולי יוכלו לתת לך תשובות עד אז.
    מאחלת לך בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רינה

ראי
    13/03/2012

אני ממליצה לך מאד לחפש תשובות ולעשות ניסיונות בעצמך. (גם דרך הרפואה האלטרנטיבית וגם בדרכים טבעיות - לשנות את סדר היום שלך, לנסות לאכול אחרת , לזוז אחרת , לחפש מידע ולנסות דברים כמו הילינג).
    כאשר זה מגיע לדברים שרופאים לא ממש מבינים בהם, את מוצאת את עצמך במצוקה ולא יודעת על מי לסמוך.
    אגב, אני מכירה מישהו שהיו לו זרמים ודקירות ולא מצאו לו כלום, ואחרי ששינה את תזונתו ליותר פירות וירקות אורגניים, הפחית לחצים, נרגע, וגם אחרי שעבר זמן - הזרמים והדקירות נעלמו לו.

אה, הוא גם לבש בגדים יותר נוחים מכותנה רפויים וכאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רינה

ראי
    13/03/2012

אני ממליצה לך מאד לחפש תשובות ולעשות ניסיונות בעצמך. (גם דרך הרפואה האלטרנטיבית וגם בדרכים טבעיות - לשנות את סדר היום שלך, לנסות לאכול אחרת , לזוז אחרת , לחפש מידע ולנסות דברים כמו הילינג).
    כאשר זה מגיע לדברים שרופאים לא ממש מבינים בהם, את מוצאת את עצמך במצוקה ולא יודעת על מי לסמוך.
    אגב, אני מכירה מישהו שהיו לו זרמים ודקירות ולא מצאו לו כלום, ואחרי ששינה את תזונתו ליותר פירות וירקות אורגניים, הפחית לחצים, נרגע, וגם אחרי שעבר זמן - הזרמים והדקירות נעלמו לו.

אה, הוא גם לבש בגדים יותר נוחים מכותנה וכאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה עם מיכאל
    אני
    13/02/2012

היי
    אני מזדהה עם מה שהבחור בשם מיכאל כתב, גם אני הרבה מאוד זמן יחסית אחרי פרידה ולמרות שיודעת שאין סיבה או דרך או רצון לחזור והיו המון דברים רעים בקשר
    לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו בשנאה ,הבן זונה בגד בי כל הזמן -עשה דברים שאני לא מסוגלת לסלוח עליהם, אבל למרות כל אלה אני לא מצליחה להפסיק לכעוס עליו ויש פעמים שהייתי מעדיפה לוותר על הזמן הטוב שהיה לנו כי הזמן הרע לא שווה את זה, זה מרחיק ומפחיד אותי מלהכיר בחורים אחרים.כי אני מפחדת שקשר טוב יכול להדרדר לכזו שנאה... ואני גם סוג של מאשימה אותו במצב שאני נמצאת בו היום שרובו היה כי עשיתי דברים עבור הקשר שהתבדה..

לקביעת תור
    סגירה
    מזדהה עם מיכאל

הוספת תגובה

• מזדהה עם מיכאל - תגובה

אורית צוקר
    13/02/2012

הכעס הוא רגש טבעי במצבים כאלו.כשאנחנו נמצאים ביחסים אנו עשויים גם להפגע.האם נפסיק לחפש קשר אמיתי עקב כך? האם ניתן לנסיון רע אחד לקלקל את כל מה שיכול להיות לנו בחיים? אפשר להמשיך ולהיות עסוקים במה שהצד השני עשה לי ואפשר גם להסתכל על חלקי ביחסים, מי אני ומי אני רוצה להיות בתוך יחסים!כמה אני נאמנה לעצמי ולדרך שאני חושבת שהיא הדרך הנכונה!
    כשהלב סגור הוא סגור לא רק בפני מה שרע,הוא סגור גם בפני מה שטוב....
    מי יתן ותמצאי אהבת אמת.
    ברכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בגדתי
    אסטבן
    11/02/2012

אני מודע לאפשרות שיופנה אלי כעס מסוים אבל אני רוצה להאמין שגם אני בנאדם, כזה שמבין שעשה מעשה רע.... בקצרה:

חזרתי מחו"ל (3 חודשים) ובגדתי בחברה שלי (כמעט 5 שנים) שנשארה בארץ, עם הבחורה איתה נסעתי לטיול. כשחזרתי לארץ חשבתי שאוכל לחזור לחברה ושהאהבה תפרח מחדש אך התברר לי שזה לא כזה פשוט וכבר אחרי יום נפרדתי ממנה אחרי שיחה כואבת מאד בה סיפרתי לה מה עשיתי בחו"ל.

כעת אני סובל מייסורי מצפון קשים מאד שלא מאפשרים לי לתפקד ביום יום ולהמשיך הלאה בייחוד מפני שהיא לקחה את זה מאד קשה. היא כבר תכננה את החיים שלנו יחד (חתונה, בית וכו'). אני מרגיש שאני חייב לפצות על מה שעשיתי. מצד אחד אני זקוק נואשות למחילה מצידה אך מצד שני אני רוצה שהיא תמשיך הלאה, בייחוד שהיא לקראת פרק חשוב בחייה (מבחן גדול). אני לא רוצה חס וחלילה להמשיך להשלות אותה.

אני יודע שאולי מגיע לי להיענש על מעשיי אבל יש לציין שלא התכוונתי לפגוע בה והיא חשובה ויקרה לי עד מאד.

איך אני מתמודד עם אותם ייסורים?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בגדתי

הוספת תגובה

• אני בגדתי - תגובה

אורית צוקר
    11/02/2012

שלום אסטבן,
    ייסורך נובעים מן העובדה שמישהו שיקר לך נפגע וזה מובן.קשה להיות בעמדת הפוגע לפעמים אפילו יותר מבעמדת הנפגע.
    ניראה שהיה פער גדול בין התכניות שלך לבין תכניותיה של חברתך לשעבר,שהלכתם לכיוונים שונים. אינני שואלת מדוע נסעת לחו"ל עם בחורה אחרת אבל כבר כאן ישנו סימן. אולי הנסיעה הזו בעצם מסמנת את תחילתה של תקופה חדשה עבור שניכם.הפער בין הציפיה של החברה לבין מה שלמעשה קרה מעצים את פגיעתה.הדברים "תפסו אותה לא מוכנה", הפגיעה מובנת.
    מייסורי מצפון לא יצא דבר כרגע.יש להבין את התמונה במלואה,לברר עם עצמך מה הביא לבגידה ומשם לקבל תשובות. להבין שמשהו נגמר ומתחיל חדש,לקבל את העובדה שביחסים אנו נפגעים ופוגעים,במידה ורוצים לשקם את הקשר יש הרבה עבודה לעשות או לחילופין לעכל את הפרידה.
    מחילה תבוא רק אחרי שהחברה תעבור את השלב הכואב בו היא נמצאת כעת.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כדור שיכהה רגשות פרידה
    מכאל
    02/02/2012

בחרתי להפרד ובאמת שאינני רוצה לחזור אך לא מצליח להפסיק לחשוב עליה ולפעמים אפילו לכתוב לה איך יוצאים מהלופ הזה

לקביעת תור
    סגירה
    יש כדור שיכהה רגשות פרידה

הוספת תגובה

• יש כדור שיכהה רגשות פרידה - תגובה

אורית צוקר
    03/02/2012

שלום מיכאל,
    אי אפשר למחוק אנשים שהיו חלק מהחיים שלנו.אפשר לשחרר אותם ואת עצמינו לחיים חדשים,כל אחד בקצב שלו.אפשר לכתוב לה מכתבי מגירה כדי לפרוק רגשות,כשחושב עליה לשלוח לה טוב וחיבה.לא להתרגש מהמחשבות, להבין שפרידה היא תהליך,לפעמים קצר ולפעמים קצת יותר ארוך.לפתוח את עצמך לחוויות חדשות שהן שלך עם עצמך,לחזק את יכולותיך כישוריך ולהרחיב מעגל חברתי.
    אמנם נדוש, אבל- הזמן הוא באמת הרופא הטוב ביותר.
    למה להכהות רגשות? לכל רגש יש מקום בחיינו לפעמים יותר נעים ולפעמים פחות,יש לנו את היכולת להתמודד עם כולם.תאמין.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי ושרירים תפוסים
    אלי
    01/02/2012

שלום.

שמי אלי והנני מתגורר ביישוב קטן בצפון. לפני כארבע שנים עברתי לגור בת"א למשך כשנה. כשבועיים לאחר מכן התחילו אצלי כאבי ראש שהלכו, התגברו והתרחבו עם הזמן לעורף ולגב.
    הכאבים שהיום ברור לי שנבעו משרירים תפוסים בגלל הלחץ בת"א, גרמו לירידה דרסטית ביכולות השכליות, הרגשיות והנפשיות שלי (כנראה בגלל זרימה לא תקינה של דם למוח).
    לאחר שהמצב הפך לבלתי נסבל, עזבתי את ת"א. מיד לאחר מכן התחלתי להרגיש איך משהו בפנים מתחיל להשתחרר.
    מאז עברו שנתיים וחצי והשרירים אכן משתחררים לאט לאט. עדיין קשה לי לחשוב, ועדיין חלק מן היכולות הנפשיות שלי לא מושלמות (רק לא מזמן השתחרר איזה שריר בראש שאפשר לי שוב לדבר עם עצמי...).

מיותר לציין שניסיתי נוירולוגים, מדקרים, מעסים ותזונאים, אך אף אחד מהם לא זירז את שחרור השרירים.

בגלל שהיכולות הנפשיות שלי לא מושלמות, הנני פוחד מטיפול היפנוטי שאולי איכשהו "ישתיל" בנפש זרז לשחרור השרירים.

שאלותיי הן:
    1. האם נתקלתם במקרים דומים לאלו, ואם כן, מה עזר להם?
    2. האם טיפול היפנוטי מסוכן במקרים כאלו (שכאילו הנפש חסומה בגלל מגבלות גופניות)? אם לא, האם מנסיונכם, הוא יעיל?

רוב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי ושרירים תפוסים

הוספת תגובה

• לחץ נפשי ושרירים תפוסים - תגובה

אורית צוקר
    02/02/2012

שלום אלי,
    אכן מקרים כאלו מוכרים ומצבך אינו חריג.מצבים של לחץ ומתח עשויים לעורר תופעות כאלו.כדאי לבדוק מה יוצר מצבים כאלו בחייך.
    אני מאמינה בשיטות העזרה העצמית כמו יוגה למשל,יוגה מהסוג האיטי והעמוק יותר.שם תוכל ללמוד את גופך,ללמוד כיצד לעזור לו לשחרר את עצמו. שחרור של מקומות תפוסים בגוף עשויים לשחרר משהו גם בנשמה.
    לגבי טיפול בהיפנוזה הדעות חלוקות ואנני בטוחה כי הוא נחוץ.
    כל טוב ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשישות
    אני
    25/01/2012

יש לי הרבה גורמי לחץ בחיים
    אני סטודנטית ועובדת ויש משפחה שצריכה לבקר
    וכל הזמן הרגשה מה הדבר הבא שצריכה לעשות
    אני מנסה כי אני באיזשהו מקום צריכה את זה גם להכיר בחורים
    ומנסה לשמור על קשרי חברות
    והייתי רוצה לקרוא ולעשות ספורט,על תחביבים אחרים לא מדברת בכלל
    ומגיעה למצבים שאין לי כח לכלום...פשוט מעבירה את הזמן

איך אפשר ליעל את הזמן?
    וההרגשה היא של לחץ למה את לא עושה משהו אם יש לך כ"כ הרבה...

לקביעת תור
    סגירה
    תשישות

הוספת תגובה

• תשישות - תגובה

אורית צוקר
    25/01/2012

שלום רב,
    לפעמים כשיש כל כך הרבה מה לעשות בבת אחת ולא יודעים מה לעשות קודם,הדבר הפשוט ביותר הוא לא לעשות כלום...וזה גם מה שקורה לך.
    אפשר לבנות סולם עדיפויות,מה חשוב לי יותר ומה חשוב לי פחות.ליד כל אפשרות כזו לרשום כמה מתוך הזמן שיש לי אני מוכנה, רוצה ויכולה להקדיש לו.לפרוס את הזמן לפרוסות כשכל אחד מעיסוקיי זוכה לפרוסה בעובי עליו אני מחליטה מראש.
    מנהלים יומן ובונים בו את לוח הזמנים בצורה מסודרת.אלו יעזרו לראות תמונה מסודרת המתאימה לזמן וליכולות שיש לי ולהוריד לחץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחוף דחוף...להיכנס
    מישהי
    25/01/2012

אני יוצא עם מישהי כבר חצי שנה, שהכרנו היא סיפרה לי שהיא יצאה עם שני בחורים וששתיהם הציעו לה נישואין אחד אחרי השני ,היא אמרה כן לשני הבחורים אבל בסופו של דבר בשני המקרים הדבר לא הביא לחתונה ויצא שבשני המקרים משהו התפקשש בסוף הקשר והם נפרדו...בהתחלה זה לא הזיז לי במיוחד כל העניין הזה אבל בכמה חודשים האחרונים זה ממש מפריע לי אני בקושי מסוגל לתפקד , אני כל הזמן מנסה לדמיין אותה עם אותם הבחורים ואיך שהם מציעים לה נישואין ואיך שהיא אומרת להם שהיא מסכימה להתחתן איתם..וזה פשוט מוציא אותי מדעתי לדמיין שהיא הייתה עם גבר אחר ,חשוב לי לציין שאני לא בן אדם קנאי זה פשוט חזק ממני...לפני שבועיים זה הגיע למצב שאמרתי לה שאני לא מסוגל יותר להכיל את העבר שלה עם שני הבחורים האלה ואמרתי לה שאני שוקל לעזוב אותה ,ואז ושנינו התחלנו לבכות והיא אמרה לי שהיא לא רוצה שאני אעזוב אותה ואמרתי לה שגם אני לא רוצה לעזוב אבל זה חזק ממני ...מפה לשם החלטתי לנסות ולהתמודד עם זה ,ההתמודדות הזאת כנראה קשה לי מדי אני במשך שבועיים , פעם בסדר לי עם זה ופעם אני לא מצליח להתמודד עם זה ורע לי מאוד מאוד , גם שאני איתה אני חושב על העבר שלה וזה מרחיק אותי ממנה וזה לאט לאט הורס לנו את הקשר ..אנחנו אוהבים מאוד אחד את השני ואני לא רוצה לוותר על המלאכית הזאת היא בחורה מקסימה אני אוהב אותה מאוד ...מה לעשות ??תעזרו לי אני כבר משתגע מזה...

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחוף דחוף...להיכנס - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    25/01/2012

אלי שלום. אתה מספר על קנאה שלך כלפי עברה של חברתך וכביכול אינך יודע למה השתלטה עליך. ולצד זה, בעברה יש שתי נטישות לא ברורות של אהובים. יתכן, שאתה שוקל להציע לה נישואים וחושש שלמרות התשובה החיובית, גם אתה תנטש? אני מציעה לך לבדוק את חוסר הביטחון בקשר ומהם הדברים שמערערים את הרגשת הביחד והאהבה. ככול שתבין למה אתה מגיב בעוצמה כזו חזקה, כך תתרכך תחושת הקנאה. כל טוב, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית וענת
    אני
    17/01/2012

תודה לכן על המשוב.
    הראש שלי מוצף בבלגן וקשה לי להתנהל. אני חיה לא טוב עם עצמי.
    אני מבולבלת וטרודה ולא מצליחה לנהל את החיים שלי והכי כואב שהזמן עובר ורץ קדימה. לא יודעת מה לעשות כבר. אולי טיפול פסיכולוגי אולי לימודים חדשים. אולי פשוט לשבת ולרשום מה צריך לעשות ופשוט לעשות.
    אני לוקחת בבוקר את שני הילדים שלי למסגרות וחוזרת הביתה גמורה. אין לי חשק לעשות כלום ואני כל כך פסימית. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    לאורית וענת

הוספת תגובה

• לאורית וענת - תגובה

אורית צוקר
    17/01/2012

להתחיל בדבר אחד ולהשאר אופטימית!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה דבר אחד?

אני
    17/01/2012

יש לי המון המון המון סידורים וברקע יש את הצורך שלי בעבודה ותמיכה.
    איך מתחילים בדיוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה דבר אחד? - תגובה

אורית צוקר
    17/01/2012

דבר אחד זה אומר להתמקד. אם תמיכה זה הדבר הנחוץ ביותר כדי להתקדם כרגע, אז להתחיל משם.לבחור איזו תמיכה אני רוצה לקבל ובאיזה אופן וללכת על זה.לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתגברים על החששות והפסימיות?
    אני
    15/01/2012

הבנתי שהדברים שכתבתי למטה קשים לעכול ולהתייחסות. ובכל זאת אני שואלת לאור מה שכתבת- כיצד מתגברים על החששות והפסימיות ואיך צומחים?

הוספת תגובה

• איך מתגברים על החששות והפסימיות? - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    15/01/2012

שלום לך. מתנצלת על התגובה המאוחרת. את נמצאת בשלב בו ילדיך הם המרכז בשל היותם רכים בשנים. בתקופה זו קשה למצוא משאבים פנויים לצמיחה אישית, בייחוד כשאין תמיכה מהסביבה הקרובה. את מדברת על עבר לא פשוט שמפריע לך ומלבה את תחושת התסכול שאת חווה. הייתי ממליצה לבחון עם עצמך או בעזרת טיפול מאיפה מוזנים החששות? ומה הקושי להתגבר על הפסימיות? אני מתרשמת שאת מוצפת רגשית ובעין הסערה את מתקשה לראות את דרכך בעתיד. חשוב שתמצאי רוגע לפני שתתחילי בעשייה. בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר גיל 40
    אני
    09/01/2012

אני ממש בדכאון מלקרוא כתבות שהשוק הישראלי מתייחס לאנשים מעל גיל 40-45 כמבוגרים מידי. מצד שני הולכים ומעלים את גיל הפנסיה. בשנות השלושים שלי גידלתי את ילדיי ועברתי טיפולי הפריה ועזבתי את שוק העבודה ועכשיו שאני רוצה לחזור נראה לי שמאוחר מידי ואני ממש בדכאון. בנוסף, אני רוצה גם עוד ילד וגם שם הלחץ.
    בנוסף גם יש שינויים בפנים. אני מרגישה שאני ממש ממש שונאת את הגיל הזה. לא מבינה מי אמר פריחה?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר גיל 40

הוספת תגובה

• משבר גיל 40 - תגובה

אורית צוקר
    09/01/2012

שלום רב,
    נשמע כי את פוחדת שלא תוכלי לחזור למעגל העבודה עוד לפני שניסית....כן, אומרים כל מיני דברים בכל מיני מקומות ואמצעים שאת נחשפת אליהם ומשם מגיעים הפחדים.אל תקשיבי! תני לחיים שלך צ'אנס! לכל אדם סיפור חיים אחר! יש מי שלא מוצא עבודה בקלות ויש מי שכן!
    המהות של החיים היא שינוי, שום דבר לא נשאר אותו דבר.וזה היופי,הסתכלי על ילדיך וראי...שינוי אומר התקדמות,מה שלא משתנה למעשה דורך במקום.היכולת שלנו להבין ולקבל שינוי היא העניין.שינוי אומר משהו חדש להתמודד איתו ומכאן מגיע שוב ה-פחד.
    אין לי ספק כי במידה ותוכלי להניח את הפחד בצד לרגע תוכלי למצוא גם את היופי והפריחה.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב אורית

אני
    10/01/2012

אני עזבתי את שוק העבודה בחוץ לפני כ- 8 שנים על רקע פיטורין לא נעימים. ואחר כך עבדתי תקופה בביתי (אחת התקופות היפות בחיים שלי) עד שהפכתי לאמא והתרכזתי יותר באמהות.
    אני איבדתי את השמחת חיים שלי, האופטימיות, ההערכה העצמית שלי בקרשים. מרגישה שכולם בחוץ מתקדמים ואני נשארתי במקום העצוב והכאוב שלי. זה משהו שלא מרפה. אני בתוך הנישה שלי מרגישה בדידות כל הזמן עם עבר לא פשוט. הכי מפחיד אותי שעם כל הרגשות שלי אני צריכה לגדל שני ילדים קטנים בגן.
    יש בי הרבה מאוד כעס על עצמי ועל אמא שלי ועל אנשים. אני שכל כך זקוקה למשפחה וכל כך אוהבת ילדים הרשיתי לעצמי בגלל הפחדים והקשיים שלי להביא את הילדים רק באמצע שנות השלושים שלי ואני הייתי רוצה משפחה גדולה שתקיף אותי ותמלא אותי ומאחוריהם שתעמוד אמא יציבה ופתאום הכל מתפרק לי במציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב אורית - תגובה

אורית צוקר
    15/01/2012

שלום רב,
    סליחה על התשובה המאוחרת, ראיתי שענת ענתה לך ורציתי לחזק את דבריה.נושא הפחד צץ ועולה שוב ושוב בדבריך.ניראה לי שכדאי להתיחס לכך.אולי טיפול או כל הכוונה והדרכה שיעזרו לך לצאת מתוך הערפל שיוצרים הפחדים. בתוך הערפל לא רואים את התמונה בשלמותה מה שמחזק ומשמר את הפחד.
    החזרה לעבודה אחרי תקופה ארוכה בבית עם ילדים היא סוגיה ידועה ומוכרת בדיוק כמו מה שקורה לחווית הביטחון העצמי אחרי תקופה כזו.הכל נורמלי.
    לא לאבד את האופטימיות! לעבוד על הפחדים זהו כבר צעד, צעד לקראת המשך שיביא עשייה מחודשת.הכישורים שלך עדיין איתך ושלך לתמיד!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה