פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ריכוז
    נעם
    10/01/2013

בגלל מזג האוויר וגם בגלל עומס כלשהו בלימודים החלטתי לוותר על נסיעה ארוכה הביתה ולהשאר באזור הלימודים, אני קצת מצוננת אז אולי האשם הוא בזה
    אבל אין לי כח להתרכז וללמוד התחלתי ללמוד לפני 4 שעות בערך, ויש לי עוד הרבה ללמוד, מה גם שבערבים האחרונים לא למדתי בכלל, וכן יש לי מה לעשות, אבל גם בבוקר קמתי מאוחר, ולמרות שזה לא הגיוני לסיים עכשיו את היום, פשוט אין לי כח
    בין לבין בישלתי קצת, ומה שהכי בא לי עכשיו זה ללכת לישון...
    בחרתי לא להגיע הביתה כי הייתי מתבאסת לעשות את כל הדרך הזו ולהרגיש שאני מגבילה את עצמי בלעשות את הדברים שרוצה בבית או שהיו לי ציפיות מעצמי בבית, אבל נשארתי כדי ללמוד ופשוט אין לי כח לזה...
    בבוקר למדתי נושא מסויים ועכשיו קצת הפסקה קצרה, ואולי לעבור לנושא אחר ישנה את האווירה, אבל פשוט עייפה ואין כח...
    לפחות שמחה שלא חזרתי הביתה בשביל המצב רוח הזה, אבל גם בשבוע שעבר שכן הייתי בבית, לא למדתי וסתם בזבזתי את הזמן, אבל כן עשיתי דברים אחרים שרציתי....

לא יודעת איך להתרכז ולהיות כמו שצריך בלימודים האלה...
    דברים אחרים הרבה יותר מעסיקים ומטרידים אותי

מעצבן אותי שאני כנראה אלך לישון עכשיו ולקרוא ספר להנאה... וזה לאו דווקא אומר שאח"צ או בערב אלמד....
    לא מצליחה להיות עם משמעת עצמית מספיקה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ריכוז

הוספת תגובה

• הוספה

נעם
    10/01/2013

היי שוב

עברו כמה שעות, עד לפני חצי שעה כן ישבתי וסימנתי וי על עוד משהו
    ועכשיו עם החושך הזה בחוץ, וגם הצינון והכל... אני ברצון לומר לעצמי, אוקיי כן התקדמת קצת, מחר אקום בשעה רגילה יותר 7 7 וחצי בבוקר ואז בכלל אלמד כל הבוקר, וגם אלך לישון עוד 5-6 שעות, אבל יש בי לחץ, מה עכשיו 5-6 שעות אני סתם "אבזבז" את הזמן... בסדר נגיד אם ב7, 8 אני אגיד טוב יאללה , ואנוח או אם זה יום שישי אז בסדר, אבל עכשיו ויש הרבה חומר... אז מה סתם לבזבז עכשיו שעתיים...

זה אבסורד לגמרי כי עד לפני שבועיים הייתי מבלה את כל השבת עם החבר לשעבר, ועכשיו "מרוויחה" את כל השעות האלה, אז למה פתאום יש בי לחץ? וגם לא למדתי בחמישי עד עכשיו, ורק במהלך החלונות, ופתאום מרגישה לחץ, שלהתעסק עכשיו בדברים אחרים יהיה בזבוז זמן...

וכמו שאמרתי אם הייתי בבית אז הייתי במחשבות מה לעשות בערב ולא הייתי חושבת על ללמוד נגיד מסביבות 8, 9
    איך מסדרים ומרגיעים את הלחץ...
    כן כתוב לי מה אני צריכה לעשות וגם די ניסיתי לחלק למתי לעשות מה.. אבל עדיין
    וכמו שציינתי האבסורד שעכשיו יש יותר זמן אבל יש לחץ

אני גם כן רוצה מקווה להיות בזוגיות ואני די מפחדת מזה כי בזוגיות אני כן צריכה להרגיש ורוצה להרגיש שיש את כל הזמן אחד לשני , ולא רוצה להיות עכשיו במקום שמפחדת להכיר כי "אין זמן" ... בכלל אני צריכה ורוצה להבין איך כן משלבים נכון ומקבלים את החיים של שנינו במערכת הזוגית , דבר שקצת נכשלתי לעשות במערכות שהיו לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ריכוז - תגובה

אורית צוקר
    13/01/2013

שלום נעם,
    ישנם אנשים אשר לחץ הוא גורם מניע עבורם. כדאי לבדוק עם עצמך אם את נמנית עימם. רק כשיש לחץ של זמן למשל הם יתחילו ללמוד וכאשר כל הזמן שבעולם נתון להם הם ימרחו אותו. למעשה ה"לחץ" מגדיר את הזמן ונותן מסגרת מדויקת לפעולה.
    משמעת עצמית היא איכות חשובה ואם את באמת מעונינת לעבוד עליה עליך לקחת החלטה. אפשר להתחיל בלשבת וללמוד וכל פעם שמשהו אחר לוקח את תשומת ליבך את מציינת זאת בפני עצמך בקול רם וחוזרת לשבת וללמוד.גם אם מאה פעמים תקומי מהכיסא זה בסדר העיקר שאת מרגילה את עצמך לחזור ולשבת. התנהלות כזו מלמדת התנהגות חדשה שעם הזמן תלך ותשתכלל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    שירי
    07/01/2013

שלום רב,
    בחודשיים האחרונים אני שרוייה בחרדה איומה שיש לה תופעות לוואי רבות כמו גרד בכל הגוף, שינה של שעתיים בלילה, כאבי ראש, איבוד משקל ועוד. אני מודה שהחרדה היא לא רציונלית ואין לה בסיס מוצק. אני מחכה לבדיקה מסוימת שאחריה אני מקווה להירגע. בגלל שאני יודעת שהחרדה לא רציונלית הלכתי לפסיכיאטרית אבל היא במקום להקשיב לי ישר נתנה לי מרשם לכדורים. כשקראתי את תופעות הלוואישלהם הבנתי שאני ממש לא רוצה לקחת אותם אבל מצד שני אני מפחדת שהחרדה שלי לא תעבור מהר. מה לעשות? לקחת או לא לקחת? מדובר בתרופה אסטו (ציפרלקס...)

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• מתלבטת - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    07/01/2013

שירי שלום רב. אני לא יכולה להגיד לך לקחת או לא. אם את מרגישה שאת מסוגלת לשאת את החרדה עד לאחר תוצאות הבדיקה, אז הרי לך התשובה. במקביל, אולי כדאי לשקול ללכת לשיחות לתקופה קצרה זו. בדרך כלל, כשחרדה (כפי שאת מכנה זאת) לא רציונלית פורצת, היא יושבת על מערכת חשיבה קודמת, שמהווה קרקע לכך... בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

מכון CBT
    21/01/2013

בוקר טוב,

חשוב לזכור כי מעבר לטיפול התרופתי, צריך לטפל גם בדרך נוספת והיא דרך טיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    ישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

מכון CBT
    24/01/2013

בוקר טוב שירי,

צר לנו לקרוא את תחושותייך הקשות שמלוות אותך בתקופה האחרונה.
    יחד עם זאת, חשוב לנו לציין כי יש פתרון לא תרופתי לבעיה עימה את מתמודדת.

חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי פועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת תרופות SSR מזה 15 שנה
    S
    30/12/2012

שלום לכולם, לפני 15 שנה התמוטטתי הרגשתי סחרחורת וחולשה יובש בפה השתנה מרובה, חוסר תיאבון ומצב רוח.
    הרופא נתן לי פלוטין ומאז אני מחליפה מידי פעם לתרופות אחרות כגון פריזמה ציפרלקס.
    עליתי במשקל מאז בערך 20 ק"ג בהדרגה ..אני מאוזנת לעיתים ישנם ימים שמחים ופחות כמו לרובינו. השאלה שלי האם ניתן לאזן את ההשמנה. ולמה אני צריכה את זה לכל החיים כפי שרופא המשפחה אומר לי.
    אני צריכה יעוץ והכוונה להמשך הטיפול אם בכלל. כרגע אני לפני פרידה מבן זוגי יש לי 4 ילדים מקסימים . אני בת 46 .עובדת מתפקדת נפלא רק לא שמחה !!!
    אשמח לקבל תשובה ואולי גם להפגש

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת תרופות SSR מזה 15 שנה

הוספת תגובה

• לקיחת תרופות SSR מזה 15 שנה - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    30/12/2012

שלום לך. חשוב לי קודם לציין, שאני לא רופאה! אני מתרשמת שאת זקוקה להערכה אצל רופא פסיכיאטר על מנת לברר באם יש אכן צורך להמשיך ליטול תרופות נוגדות דיכאון. במקביל, נראה כי את מעוניינת לבדוק אם ישנן גם דרכים אחרות להתמודד עם מצבים נפשיים מורכבים. טיפול בשיחות יכול לעזור לך להכיר את הדפוסים שמכשילים אותך ולסייע לך לשנותם. כרגע את נמצאת לקראת שינוי גדול נוסף, שעלול להוות גורם מתח ולחץ, כך שעתה יש חשיבות גדולה להתבוננות חדשה על דברים.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

S
    31/12/2012

מודה שטרחת לענות לי כאן בפורום. אצור איתך קשר להמשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד
    נעם
    15/12/2012

יום מושלם בחוץ ואני בבית עצובה ולבד.
    בחצי השנה האחרונה עד אתמול הייתי בזוגיות. לא הייתי מאוהבת בו בטירוף, וגם לא עד הסוף או לא יודעת אם ממש אהבתי אותו.
    הוא בחור טוב, היה לנו טוב ביחד, היו דברים טובים באינטראקציה בינינו. נפגשנו שישי ושבת בעיקר, אהבתי את זה שהוא זמין למפגשים האלה, שיש לי עם מי להיות.
    במפגשים עצמם מבחינת המעש היו לנו דברים משותפים, אבל מבחינת החיים שלו כבר חודש שביני לביני לגלגתי עליו שהוא רק עובד והתעצבנתי וגם דיברתי איתו על זה , והיו שני ריבים בשבועיים שהובילו לפיצוץ, אבל הרגיש לי שמעניין אותו נושא אחד שלא ממש מעניין אותי, ושהוא בעיקר עובד ושיש לזה השלכות מעצבנות על הביחד שלנו
    יכולתי אם לא היינו מגיעים לפיצוץ להמשיך בקשר אולי עוד הרבה זמן ואפילו מעבר, כי מאוד נוח וכיף שיש בן זוג, כיך שיש עם מי לטייל, עם מי לעשות דברים, הסקס , וגם התקשורת שלנו או מה שהיה בו עבורי שכן שילבתי גם דברים אחרים והיינו פתוחים לגבי זה, וגם השיחות דיברנו על דברים בקשר , בא הרבה מיוזמתי, וכל מיני שיחות אחרות נחמדות.
    ועכשיו אני ממש מבואסת שיום כזה מושלם ואני פה לבד.
    התחביבים העיקרים שלי הם קריאה וספורט, אני לומדת באזור מרוחק אבל חוזרת די הרבה למרכז שכאן יש יותר מה לעשות, אני די מפחדת האם בחרתי נושא טוב בלימודים, ומאוד נוח ונעים שעם החששות האלה יש את החבר שאני חוזרת אליו ומדברת איתו בערבים... ועכשיו לא יהיה את זה, וגם הדינמיקה שכן הייתה טובה איתנו, ואני מפחדת שוב, כי זו הזוגיות השנייה שלי, שיהיה לי קשה למצוא בחור שיהיה לי איתו טוב, ואין לי הרבה חברים המצב החברתי שלי בעיקר מבאס אותי, יש לי 3 חברים טובים ועוד אחת, ועוד שתיים מהלימודים, קשה לי להכיר חברים חדשים, והחברים הקיימים לא זמינים הרבה , אז היה לי כן מאוד נוח וטוב שכשיש חבר אז העולם האולי קצת מצומצם שלי הרגיש יותר מלא איתו...
    אוך יום כזה יפה ורע לי...

מבחינתי נפרדנו אבל בפועל פשוט היו אמירות של אין לנו מה לדבר יותר... בטלפון.
    לא יודעת אני מבחינתי כנראה לא אתקשר אליו... למרות שמאוד הייתי רוצה לבלות איתו היום, השאלה אם איתו זה לא פשוט כל בחור שהוא...

רע לי
    ואני עוד צריכה ללמוד... :(

לקביעת תור
    סגירה
    לבד

הוספת תגובה

• לבד - תגובה

אורית צוקר
    16/12/2012

שלום איה,
    מבינה את תחושת הלבדות אותה את חווה.
    המעבר מזוגיות ל"לבדות" הוא לא פשוט מעצם היותו שינוי במצב אליו אנו מורגלים,אך היכולת להיות במקום זה היא יכולת מחזקת אשר מאפשרת לנו לעשות בחירות הנכונות לנו בעתיד. לא כי אני זקוקה למישהו שימלא עבורי איזשהו חלל אלא מישהו בו אני בוחרת כשותף מתאים.
    ומה אם היה גשם בחוץ? היית מרגישה אחרת? ואם היו חברים סביבך היית מתגעגעת אליו ומרגישה בחסרונו?
    אולי זה זמן טוב להרחיב מעגלים של עיסוקים תחביבים וחברים ולראות אם ממקום זה את עדיין מעוניינת בקשר?
    כדאי לתת לעצמך להיות עוד קצת בתוך התחושה ולראות מה עולה משם.
    התשובות בתוכך והן יבואו.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ שבא בגלים
    מיכל
    12/12/2012

שלום
    אני עומדת לעזוב מקום עבודה שעבדתי בו שנים רבות ולעבור לעבודה חדשה. המצב מאוד מלחיץ אותי כי לא יצא לי לעבור הרבה מקומות עבודה. אני לא שרויה בלחץ כל הזמן אלא הוא בא בגלים, תוקף אותי פתאום ומרפה כמו מין התקפי חרדה או פאניקה כאלה. למה זה קורה? האם זה מעיד על נטיה להתקפי חרדה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ שבא בגלים

הוספת תגובה

• לחץ שבא בגלים - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    12/12/2012

מיכל שלום רב. אני מתרשמת שאת מאוד מתרגשת לקראת המעבר לעבודה חדשה. קרוב לודאי שיש לך חששות כמו גם ציפיות. טרם השמת תוית של התקף חרדה, הייתי מתייחסת למה שאת חווה כחלק טבעי ונורמלי משינוי משמעותי שעומד להתרחש. הבעיה עם התקפי חרדה בדרך כלל זה הפחד מההתקף הבא וככול שתכניסי לעצמך לראש שאת בפאניקה, את עלולה באמת לסבול מחרדה מתמשכת, שהתחילה כדבר חולף. אני מציעה לך להיות קשובה מצד אחד לרגשותיך, ומצד שני לא להיבהל מתחושותיך השונות. שיהיה בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בגידה
    מיכל
    03/12/2012

לפני כ3 חודשים גיליתי שבעלי ואבי שלושת ילדיי ניהל רומן עם בחורה הצעירה ממנו ב20 שנה ובמקביל ולפני כן צרך שרותי מין בתשלום.
    התחלנו טיפול זוגי ,לבקשתי הפסקנו והתחלנו טיפול אישי.
    אני מתקשה להחליט אם להתגרש או לשקם.בעלי מעוניין בשיקום.לאחר הגילוי הוא
    התנהג כמי שמבקש מחילה קנה מתנות,העריך אותי,כתב מכתבים מנסה להתקרב פיזית.
    לא יודעת אם התנהגותו אמיתית או אינטרסנטית מהפחד לפרק משפחה.
    אני לא בטוחה שיוכל להעניק לי יושר ונאמנות לאחר ששנים שיקר ובגד.
    אני לא בטוחה בהרגשתי כלפיו,כרגע חשה מרומה, מושפלת,כעוסה וכואבת מאוד.
    נא חוות דעת המומחים של הפורום והאם יש קבוצת תמיכה בענייני בצפון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בגידה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בגידה - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    05/12/2012

מיכל שלום. גילוי הבגידה הוא מאוד טרי ודרוש לך זמן כדי לעבד את מה שקרה. את שואלת שאלות נוקבות לגבי עתידכם המשותף. רק את יכולה לדעת מתוך היכרות עצמית אם תוכלי לסלוח לו, לשוב לבטוח בו ולשקם את יחסיכם. את בטיפול אני מבינה, אם אינך מקבלת מענה מספקת לקשייך, צייני זאת בפני המטפל, זה חשוב. לצערי, אני לא מכירה קבוצת תמיכה כזו באיזור מגוריך. בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת ארעיות
    מאי
    27/11/2012

היי,
    הגעתי למקום עבודה חדש לפני כחמישה חודשיםולא הרגשתי בו בטוחה אף לא רגע אחד
    כל התנאים כאן בסיסים ביותר וכל הזמן גורמים לנו להרגיש שניתן להחליף אותנו תוך חצי שעה. מחברים שעוברדים במקומות אחרים אני מבינה שככה זה בכל מקום, כל המעסיקים מתנהגים ככה. איך אפשר להתמקד ולהתרכז בעבודה כשכל הזמן מרגישים שזאת תחנת מעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת ארעיות

הוספת תגובה

• תחושת ארעיות - תגובה

אורית צוקר
    28/11/2012

שלום מאי,
    לא ציינת באיזה סוג של עבודה את עובדת כרגע.ישנם מקומות עבודה מן הסוג הזה אשר הדרך שלהם להעלות את מוטבצית העבודה של עובדיהם היא להזכיר להם שאפשר לפטרם כל רגע.זוהי הדרך שלהם ולא ניראה לי שאפשר להשפיע על כך כרגע.
    תהיי נאמנה לעצמך בידיעה שאת עושה את הכי טוב שאת יכולה ומה שיקרה יקרה.
    אולי כדאי לזכור שכמו שאפשר להחליף אותך אפשר להחליף גם אותם?
    אולי כדאי לבחון מהו סוג העבודה ולבחור בסוג עבודה אחר אשר יתאים יותר לצרכים שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    סיגל
    12/11/2012

חוויתי גירושין קשים מאוד . הכרתי גבר שתיעתע בי בתחילת הקשר אחר כך נעשה רציני.. אני חשה שאינו אמין גם בגלל התנהגותו בעבר .. וגם בגלל הסימנים ניקויי היסטורייה בצ'אט , בפלאפון , מחיקות למינהםלדעתו אני פראנואידית וחופרת סתם. ין לו תשובות הגיוניות - אני שואלת למה הצ'אט פתוח בשעה 12 בלילה ? הוא עונה אני לא יודע המייל שלי פתוח כל היום - זו התשובה שלי תתמודדי. אני רוצה לפרוש מזה ואין לי מושג אייך עושים את זה כי אני עם חרדת נטישה והבדידות תהרוג אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    12/11/2012

סיגל שלום. נראה כי כרגע בחייך, אחרי גירושין קשים, אינך במצב רגשי לתת אמון בבן זוג חדש. אני לא מכירה את האדם שאת יוצאת איתו אבל מתוך דבריך יש רושם שאת לא מקבלת את הסבריו ואולי נמצאת עימו בגלל סיבות אחרות מלבד איכות הקשר, חום ואינטימיות. הייתי ממליצה לך קודם להחלים מפצעי הגירושין וממה שקרה בינך לבין גרושך ולהתחיל בהמשך קשר חדש ממקום יותר נקי ובוטח. את תחושת הבדידות ניתן להפיג בדרכים יותר מועילות עבורך וכך בעתיד הלא רחוק תוכלי לנסות שוב ליצור זוגיות חדשה, שמושתת על אמון הדדי. הרבה בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים
    מאור
    07/11/2012

שלום,
    יש לי נטייה לכסוס ציפורניים אבל רק כשאני מצוי בלחץ, זה קורה לפרקים בגלל העבודה שלי
    כשהכל על מי מנוחות אני לא כוסס, איך אני יכול לגרום לעצמי לא לכסוס גם כשאני בלחץ?
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כסיסת ציפורניים

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים - תגובה

אורית צוקר
    08/11/2012

שלום מאור,
    אתה מתאר מצב בו לחץ וכסיסת צפרניים מתחברים אצלך. זהו סוג של הרגל/התנייה שנוצרה אצלך.
    כשהיד מתרוממת לפה,שים לב,עצור! שאל את עצמך האם יש משהו אחר שאתה יכול לעשות כדי לשחרר את תחושת הלחץ? (ללכת קצת,לכתווב מה אני מרגיש,ללחוץ מס' פעמים עם כפות הידיים על הירכיים,לנשום נשימות עמוקות לחזה).
    נדרשים פה מודעות רצון והתמדה כדי להצליח ולהשתחרר מן ההרגל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים במערכת זוגית
    שלי
    29/10/2012

שלום רב,
    נשואים כמעט 13 שנים + ילדמקסים. בעלי לא עובד כבר יותר משנתיים (עזב מקופ עבודה בהחלטה משותפת של שנינו, לקחנו בחשבון ששנה שזה זמן סביר מאוד למצוא משרה חדשה) אני מאוד תמכתי ופירגנתי, לא הלחצתי וכו' אבל בחודשים האחרונים נגמרה לי הסבלנות. הוא מציג עצמו כקורבן של נסיבות: המעסיקים מציעים שכר זעום, אין עבודות עבורו, המצב הכלכלי וכו'... הוא רוב היום בבית, עושה חלק מעבודות הבית ומסייע בטיפול וגידול הילד (אבל לא יותר ממה שבן זוג ואבא עובד היה עושה). למרבה המזל יש לי עבודה טובה ולא נהיה רעבים/יזרקו אותנו לרחוב. ההורים שלו דוחפים לנו כל הזמן כסף כי מאוד לא נעים להם (עבודה אצלם זה ערך עליון), אני מרגישה שהוא מתנוון מנטלית, לא נעים לי להיות בחברתו, אנחנו לא יוצאים ומבלים יחד כזוג כמו פעם כי פשוט לא כיף לי... (מעדיפה בילוי רב משתתפים עם חברים וכו'). לאחרונה הוא גם מחפש כל הזמן להתלונן על כל דבר שבעולם, בד"כ על ההורים שלי ומנסה למצוא פגמים בכל דבר שהם עושים או אומרים (עוזרים לנו הרבה מאוד בטיפול בילד שלנו, סבא וסבתא למופת).
    אני מרגישה שנמאס לי, ואני לא יכולה להמשיך כך יותר...
    לא יודעת מה לעשות. כבר חושבת אולי צריכה להפרד...
    הצעות? עצות?
    תודה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים במערכת זוגית

הוספת תגובה

• חוסר אונים במערכת זוגית - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    29/10/2012

שלי שלום. מתוך דבריך לא מובן לי טיב התקשורת בניכם. האם אתם משוחחים על מה שקורה איתו ובניכם? ממה נובע חוסר הסבלנות שלך? האבטלה שלו או הגישה המתקרבנת? אתם נמצאים במשבר משפחתי, שאת לא רואה את סופו. נשמע שבעלך שרוי במצוקה ובמערבולת רגשית ללא היכולת כרגע למצוא את דרכו. יתרה מכך, העובדה שאתם מסתדרים כלכלית ויש לכם עזרה, הופכת אותו לכאורה למיותר ויכול להיות שזה מתיישב אצלו בדיוק על אותה נקודה רגישה, שהוא לא עובד. אני מציעה לצאת לבילוי משותף ולנסות לברר את הנושאים שמטרידים את מנוחתך באווירה נעימה ולא שיפוטית ואולי תגלי שהוא פשוט זקוק לעזרתך וכי יש עוד תקווה לזוגיות שלכם. בברכה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובה ועוד

שלי
    29/10/2012

חוסר הסבלנות שלי נובע מהאבטלה המתמשכת. הוא הפך אדם מריר וקטנוני שמתלונן על כל דבר גדול כקטן. שום דבר לא מעניין אותו ושום דבר לא חשוב. הסברתי לו שמאוד חשוב שייצא מהבית למסגרת כלשהי - גם אם זה לא ג'וב החלומות - זה בסדר - העיקר לחזור למעגל העבודה ולמסגרת. אפילו הצעתי שילך להתנדב בארגון כלשהו - שיעשה משהו שמביא ערך למישהו.... זה יעשה לו טוב, לקום בבוקר, להתקלח, להתלבש וכו'. יגרום לו לתחושת ערך. הסברתי לו שמאוד מלחיץ אותי חוסר הוודאות שאני לא יודעת כמה זמן זה יימשך, שאני לא רואה שהוא ממש מתאמץ למצוא עבודה/לעשות משהו. בטווח הקצר מבחינה כלכלית אנחנו בסדר - אבל בטווח רחוק זה נזק. במקום להתקדם הולכים אחורה... אני מאוד רוצה להחליף עבודה ולרדת בהיקף משרה וזה כמובן בהקפאה. מאוד רוצים לשפץ את הבית - וגם זה בהקפאה... ומעל הכל - הבהרתי לו שההתנהלות שלו פוגעת בזוגיות ובמרקם המשפחתי... אני מרגישה שאני נתקלת בקיר אטום - תמיד יש תירוצים והוא תמיד קורבן של הנסיבות, לא לוקח אחריות... זה אדם מבוגר עם תואר שני ויכולת השתכרות מאוד גבוהה ופוטנציאל אישי מאוד גבוה, שבגלל יוהרה וגאווה אמר לא פעם בפניות טלפוניות "אני בשביל משכורת כזו לא קם מהכורסא..."
    בניגוד למחלה שאז אדם הוא באמת חסר שליטה וקורבן לגזירת גורל ונתון לחסדי הרפואה, כאן מדובר במישהו שבוחר לא לעבוד ... מאוד מקומם אותי שהמשפחה שתמיד טוען שבמקום הראשון לא מספיק חשובה על מנת להתחיל ולעבוד איפה שהו

תודה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובה ועוד - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    29/10/2012

שלי שלום. את מלאה כעסים כלפיו, שיתכן שצברת במהלך השנתיים האחרונות. אני לא יודעת מה קורה עם בעלך, אך אני חוזרת על דבריי, שכנראה הוא נמצא בסוג של משבר, שהוא לא יודע כיצד לצאת ממנו ויותר מזה טיפס על עץ גבוה, שקשה לו לרדת ממנו (במיוחד כשמדובר באדם מוכשר ומאוד מאוכזב). אמנם, את לא הפסיכולוגית שלו ואת לא יכולה להידרש להבינו כל הזמן, אבל הוא זקוק להבין מה קורה לו ומשם להמשיך הלאה. תפנו לייעוץ זוגי, שאולי יעזור לכם לרדת לעומקם של דברים ואיך זה קרה שהפכת למפרנסת היחידה? הרבה בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החבר של בתי לא נראה לי
    טליה
    25/10/2012

הוא מזיק לה, היא חוזרת מאוחר שתויה ומדרדרת בלימודים. על רקע זה יש לי המון סכסוכים עם בעלישאומר לי לא להתערב, שזה רק ייקרב אותם. לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים.. מיואשת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    החבר של בתי לא נראה לי

הוספת תגובה

• החבר של בתי לא נראה לי - תגובה

אורית צוקר
    25/10/2012

שלום טליה,
    לא ציינת את גילה של ביתך. אני מניחה כי היא תלמידת תיכון ולפיכך לכם כהורים יש עדיין תפקיד לכוון אותה ולהציב לה גבולות.העמדה שלכם כהורים צריכה להיות אחת וברורה.
    מבינה כי מה שמפריע לך באמת הוא נושא השתייה והלימודים ועל כך יש לשים את הדגש בדיאלוג איתה ולא על החבר.
    עם כל אי הנעימות שעלולה להווצר, על ההורים לקחת את התפקיד של ה"חפרנים" ולחזור ולציין את הנזקים, ההשלכות והסכנות שבשתיית אלכוהול.גם אם נדמה שהיא אינה מקשיבה,היא שומעת והדברים מחלחלים.
    במידה והמצב אינו משתנה אפשר להעזר באנשי מקצוע אשר עוסקים בהכוונת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה?
    לימי
    17/10/2012

שלום
    מאוד רע לי במקום עבודתי, לא מצליחה כרגע למצוא עבודה אחרת
    אני מתעוררת כל לילה ב 3 עם דפיקות לב חזקות ומחשבות מהירות. האם אלו התקפי חרדה? ככה אני שוכבת עד הבוקר. אני לא יודעת איך להרגע ולחזור לישון וקמה מאוד עייפה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה?

הוספת תגובה

• התקפי חרדה? - תגובה

אורית צוקר
    17/10/2012

שלום לימי,
    מהכתוב משתמע כי ישנו נושא המטריד אותך בימים אלו (נושא העבודה). אני מניחה כי נושא זה מכניס מתח ולחץ אשר עשויים לגרום לתופעות אותן את מתארת.
    קשה לומר על סמך מה שאת מתארת אם אכן מדובר בהתקפי חרדה או בדאגה גדולה ומתח.
    כדאי לברר ולבדוק את אופי המחשבות אשר עולות,(אופי של פחד/חשש/חשיבה שלילית?)וכיצד אלו משפיעות על מה שאת מרגישה ועל ההתרחשות הגופנית.
    אם המצב ממשיך,אולי כדאי להתייעץ עם רופא או איש מקצוע שיוכל לעזור ולברר מה באמת קורה וכיצד אפשר להתמודד עם זה בצרה הטובה ביותר עבורך.
    כל טוב.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

מכון CBT
    19/11/2012

בוקר טוב,

מהו התקף פאניקה (התקף יחיד)
    התקף חרדה בודד הינו פרק זמן של לפחות עשר דקות שבו חווה אדם רגעים ארוכים של אימה קשה ופחד עמוק לחייו לרוב ללא שום סיבה הגיונית נראית לעין. מדובר במצב שהטריגר אליו הוא פסיכולוגי ולרוב לא אירוע שמעורבת בו סכנת חיים אמיתית, למרות שלפעמים התקף פאניקה עלול לקרות כתוצאה מהתמודדות עם איום אמיתי על החיים שקרה לפני כן. במקרים של התקף קשה במיוחד הוא עלול להימשך גם הרבה יותר מעשר דקות ולהגיע אפילו לכמה שעות ארוכות מאוד בהן ימשיכו התסמינים של ההתקף להופיע. במידה וההתקף הבודד מתרחש שוב ושוב הוא ישתייך למה שמכונה “הפרעת פאניקה“. אולם ייתכן כפי שאנו מתארים כאן כי יתרחש מקרה של התקף יחיד בודד.

כאמור בעת התקף פאניקה אדם חווה מה שמרגיש לו כאיום על חייו ולכן הגוף מגיב גם הוא כמו שהיה מגיב בטבע בשעת איום ומצוקה מתוך רצון להתגונן ולשרוד. ומדובר במספר תהליכים המתרחשים במקביל בגוף, כמו למשל: נשימה מואצת (מה שנקרא “היפר וונטילציה”) ודופק מהיר שמביא איתו גם הזעה מוגברת. בנוסף, הגוף חווה רעידות קשות ולפעמים גם סחרחורות ותחושת חנק. במקרים קיצוניים גם המוח מגיב והאדם חווה מעין “ניתוק מעצמו” כלומר ניתוק מן המציאות כפי שנחווית באותו רגע. כל התסמינים הללו (ונוספים) משתקים את האדם. לפעמים אופי הסימפטומים עלול לגרום למי שחווה אותם לחשוב שהוא עובר התקף לב או אירוע גופני חמור בסגנון.

הפרעות פסיכיאטריות אצל האדם שגורמים להתקף. למשל אנשים הסובלים מפוביות שונות עלולים לחוות התקף חרדה כשהם נחשפים לדבר שממנו הם פוחדים באופן בלתי רציונלי; אנשים הסובלים מהפרעות OCD או תסמונת פוסט טראומה – כל אחד מהדברים הללו והפרעות נפשיות נוספות עלולים להיות טריגר לפרוץ התקף פאניקה.
    צריכה של חומרים כימיים או תרופות בצורה מוגזמת עלולה לגרום להתקף חרדה (עישון יתר, שתיית יתר, רטלין או אפילו אנטיביוטיקה, הם כמה דוגמאות).
    בעיות באוזן הפנימית המובילות לבעיות בשיווי המשקל עלולות להיות גורם.
    סכנת חיים אמיתית כגון אנשים שחוו התקף או התקפי לב וחוששים למות.

תקופות של לחץ מתמשך בחיים האישיים או אף בעבודה או שינויים קיצוניים (מעבר מקום מגורים, החלפת עבודה או לחילופין פיטורין).
    ובכן התקף יחיד באמת לא נחשב להפרעה כרונית כמו הפרעת פאניקה (בה אנשים סובלים מריבוי של התקפי פאניקה כפי שתואר). אולם כדאי ורצוי לטפל ובעיקר לבדוק מה גרם להתפרצות ההתקף כדי לבודד את הגורמים לו ולוודא שלא יגרמו להתקפים נוספים ולהתפתחות של הפרעה מתמשכת שבה הטיפול יותר מורכב וממושך.

צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

מכון CBT
    24/12/2012

בוקר טוב לימי,

ראשית חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה?
    תמי
    09/10/2012

אני בת 30, גרה בעוטף עזה
    כבר שנים רבות שאני חייב עם משפחתי בצל הקסאם
    חשבתי שזה לא השפיע עלי יותר מידי, לפעמים אני אפילו לא מתעוררת כשיש אזעקה. לאחרונה גיליתי שאני קופצת בכל פעם שנתרקת דלת או חלון וזה מפתיע אותי מאוד כי חשבתי שאני בסדר ואני לא חייב בפחדים. מה אתם אוצרים על הבעיה שלי? למה לדעתכם אני קופצת מכל בום?

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה?

הוספת תגובה

• פוסט טראומה? - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    09/10/2012

תמי, מה שאת חווה זו תגובה של עירנות יתר בגלל המצב הביטחוני באיזורכם. ואין הדבר אומר שאת לא בסדר או לא מתמודדת... חשוב שתמצאי עיסוקים שיעזרו לך להירגע ולהרגיע את המשפחה על מנת לשמור על כוחותייך הנפשיים לחיים כמה שיותר שגרתיים (ככול שזה אפשרי במצב הנתון). בברכה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגרסיות
    טל
    24/09/2012

שלום רב,
    לאחרונה בשל כל מיני מצבים ושינויים בחיי אני לחוצה מאוד
    אני מנסה לשלוט בזה כמובן אבל לפעמים יוצא שאני ממש אגרסיבית כלפי אנשים ואני לא רוצה להיות ככה. מה עושי?

לקביעת תור
    סגירה
    אגרסיות

הוספת תגובה

• אגרסיות - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    24/09/2012

טל שלום, עצם העובדה שאת מודעת לכך שאת לחוצה ולא תמיד מצליחה לשלוט בתגובותייך, יכול לעזור לך למתן את ההתפרצויות שלך. חשוב לדעת לזהות באילו רגעים את ממש לא יכולה יותר ובהם את יותר אגרסיבית ואולי אם זה מתאפשר לעשות הפסקה בשיחה או באינטראקציה ולשוב אליה לאחר שנרגעת. לצד זאת, לא פחות חשוב להתייחס לגורמי הלחץ ולנסות ככול שניתן לפתור אותם ואולי למפות את סדר העדיפויות כדי להקל על המתח העכשווי. בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גורם לאהוב את המטפל הפסיכודינמי?
    אלינור
    14/09/2012

מה יש בטיפול פסיכודינמי, שאין בטיפולים אחרים (פסיכותרפיה/קוגנטיבי/התנהגותי וכיוצא בזה, ומה המטפל הפסיכודינמי עושה עם המטופל שבטיפולים אחרים המטפל לא עושה איתו, שגורם למטופל לאהוב את המטפל ?

הוספת תגובה

• מה גורם לאהוב את המטפל הפסיכודינמי? - תגובה

אורית צוקר
    17/09/2012

שלום ענבל,
    טיפול פסיכו דינאמי הוא טיפול המבוסס על תורתו של פרויד.
    זהו טיפול בו המטפל מקשיב למטופל הקשבה אמפאתית ולא שיפוטית, הקשבה המאפשרת למטופל לגעת בעמקי הנפש, לעבד קונפליקטים ולרפא מקומות כואבים.
    האווירה הטיפולית היא אווירה של הכלה, אכפתיות, אמפתיה, הבנה ואינטימיות,אווירה כזו בהחלט עשויה ליצור תחושה של אהבה.
    גישות טיפוליות אחרות כמו קוגניטיבית התנהגותית למשל, עסוקות בשינוי גישת המטופל לחיים ובטכניקות לשינוי אופי החשיבה.הגישה פרקטית ויישומית יותר אך גם כאן יחסי מטפל מטופל הם בעלי משמעות טיפולית ואווירת אמפתיה, הכלה והבנה אינה נעדרת משם.
    במקום בו אדם זוכה להיות במרכז תשומת הלב, ללא שיפוט תוך התחשבות מלאה בצרכיו ללא ביקורת ובהבנה מלאה הוא קרקע פורייה לתחושה של אהבה ולא משנה איפה ובאיזו גישה זה מתבצע.
    חשוב- יש להבחין בין אהבה למטפל לבין התאהבות במטפל!
    במקרה של התאהבות במטפל חשוב מאד ליידע אותו, יש לכך חשיבות גדולה לתהליך הטיפולי.
    חג שמח ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה