פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספיס בית
    דליה
    07/01/2012

אבי חולה מאד, בן 84, מחלה ממארת וסופנית.
    הומלץ להוספיס בית.
    רצונו להית בבית לא להגיע לבית חולים.
    אנו משתדלים לכבד אותו.
    לי זה מאד קשה. זה מלחיץ אותי ברמות גבוהות.
    רופא ואחות באים לבקרו בביתו מעת לעת, אבל כל הרגעים הקשים שלו כשאין לצידו צוות רפאי זמין. (למרות שתמיד ניתן להתקשר לאחיות... זה לא מרגיש נוח לעשות זאת באמצע הלילה למשל)
    והפחד הנוראי מהמוות שפתאום יגיע.........
    והמחשבה שהמוות יהיה בבית. יש לי עוד אימא שתהייה בריאה. מה יהיה אחר כך ???גם הקושי הפיזי בטיפול וגם הקושי הנפשי. גם קשיים אחרים הקשורים למשפחתי.
    איך מתמודדים?
    יש לי אחים ודודים שמנסים לסייע ובכל זאת....
    יש איזו עצה או דרך להתמודד ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוספיס בית

הוספת תגובה

• הוספיס בית - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    07/01/2012

שלום דליה. את עוברת תקופה קשה. לראות אדם אהוב גוסס מבלי היכולת להקל עליו את סבלו יוצר מתח רגשי רב. ההמתנה למותו הבלתי נמנע מכאיבה מאוד. במצב כזה, כל מה שאת יכולה לעשות זה להיות שם עבורו ועבור אמך. אני לא יודעת אם הוא צלול ומה טיב יחסיכם, אבל אולי יעזור לך לשוחח עמו ולהעלות איתו זיכרונות משותפים נעימים. את מספרת על קשיים בתוך המשפחה וגם על מערכת תומכת, בזמן שכזה רצוי לשים חילוקי דעות בצד ולהתלכד כמשפחה, לשתף במה שעובר עליך.
    משתתפת בצערך, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מתמיד מפיטורין
    קרן
    01/01/2012

שלום
    אני עובד כשכיר במשרה מלאה וזהו כבר הג'וב השלישי שלי ב10 שנים, סה"כ יציב מאוד וכאילו הכל בסדר.

תמיד אני חושש מפיטורין.
    כל פרצוף של הבוסים שלי אני מפרש לכאן או לכאן...
    האם זה טבעי?

ככה חשה כל האוכלוסייה?

יש משהו שאפשר לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מתמיד מפיטורין

הוספת תגובה

• חשש מתמיד מפיטורין - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    01/01/2012

שלום רב. מעניין החשש הזה שלך מפיטורין שלא מתבסס על ניסיון עבר. לפעמים אנחנו יכולים לחשוש ממשהו שאנחנו דווקא רוצים. אולי יש לך אי שביעות רצון לא מוסבר ממקום העבודה, דבר שאתה לא מזהה, או אולי תחושה שלא הצלחת כפי שאתה מצפה מעצמך. בכל אופן, כדאי לברר מדוע עכשיו מתעורר החשש הזה והאם זה אופייני לך? וכמובן, יש להתייחס לעידן בו אנחנו חיים של תנודות כלכליות, כך שחשש מסוים הוא בהחלט טבעי ואפילו בריא. כל טוב, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    אני
    24/12/2011

לפעמי מרגיש לי שאין לי חיים...
    אני לומדת,מתנדבת,עובדת,יש לי כמה חברים טובים,משפחה,אני נהנת לקרוא ולעסוק בספורט ויש מחשבות על עוד דברים...
    אבל עם כל זה ,ולמרות שמבחינת הלו"ז החיים שלי עמוסים
    מרגיש לי לפעמים שבלי הנוחכות של בחור חסר לי. גם אם אני לא יודעת מתי יש לי זמן באמת לכזה...
    וכרגע זה במצב שאני לבד כמה חודשים טובים ויודעת שכדי לעבור את האקס (חוץ מקשר לא משמעותי של חודשיים) אני צריכה קשר חדש וסוחף
    אני מאוהבת במישהו שלא יכולים להיות ביחד, אז אני אומרת לעצמי
    שאני צריכה להכיר כדי לעבור את האקס...
    וביום מפתיע כמו היום שאין לי מחוייבויות אני מוצאת שאני לא מתעסקת בכלום
    חוץ משיחות עם בחורים שונים שחלקן אפילו טובות כשאני בעצמי לא יודעת מה אני רוצה ,וכן יושב בראש המחשבה אני אכיר ואהיה בקשר? ומה יהיה עם הבחור שאני מאוהבת בו,יש לציין שזה הדדי פשוט נוצר מצב נוכחי שלא ידוע מתי יסתיים...
    והכי מ]ריע לי..מה את עושה עם עצמך? אין לך דברים יותר טובים מאשר לדבר עם בחורים ?...

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

אורית צוקר
    25/12/2011

שלום רב,
    באמת נשמעת מבולבלת,נשמע שאמנם יש לך חיים מלאים ובכל זאת משהו חסר לך. חבר? צורך ורצון במערכת יחסים? רצון לאהוב ולהיות נאהבת?
    לפעמים כשבתחושה שלנו משהו חסר בחיינו הוא הופך להיות גדול יותר מכל מה שנוכח בחיינו. צריך רק לשים לב לכך ולנסות להפנות את תשומת הלב שלי למקום בו אני רוצה שתהיה ולמה שיש. אהבה תבוא.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    חסוי
    20/12/2011

היו לי התקפי חרדה ואני לוקחת כדורים כבר כמעט חודשיים ועדיין מרגישה תסמינים כמו טעמים מוזרים בפה טעם מתכתי וכו' וגם יש לי פצע בפה שלושה חודשים האם זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    20/12/2011

שלום לך. מאוד חשוב ללכת לביקורת אצל הרופא המטפל על מנת להעריך את השפעת התרופה עליך, לטובה ולרעה. לא כדאי לעסוק בניחושים. בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואבן או לוריוון
    ערן
    13/12/2011

שלום,
    התמודדות עם חודש לחוץ במיוחד המליצו לי לקחת כדורי הרגעה בשם לוריוון או ואבן.

מישהו יכול להמליץ לי על אחד מהם מנסיונו?
    או אנשי המקצוע? מה ההבדלים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ואבן או לוריוון

הוספת תגובה

• ואבן או לוריוון - תגובה

אורית צוקר
    13/12/2011

שלום ערן,
    באמת שלא כדאי לקחת כדורי הרגעה ללא המלצה ומרשם של רופא...בכל מקרה שני הכדורים הללו דורשים מרשם רופא.
    כדאי גם לבדוק מה קורה בחיים שלך כרגע שמביא לצורך בכדור הרגעה ואולי לנסות לעשות משהו שם שישנה דברים לטווח ארוך.ישנן אופציות טיפול שונות ומגוונות להתמודדות עם מצבי לחץ ומתח.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטונטנת
    אייל
    06/12/2011

שלום לאנשי המקצוע,

נפרדתי מחברתי לפני כשנה וחצי, אני עזבתי אותה ואני שלם עם ההחלטה.

כעת היא מאורסת ואני לא מצליח להפסיק לחשוב עליה (אין לי כרגע זוגיות קבועה)

הרציונל ברור בעניין - אין לי מה לחזור אליה. אבל ברגעים חלשים במהלך היום -הרגש גובר.

מכירים טכניקה להתמודדות עם מצב זה? שיטות מוכחות?

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטונטנת

הוספת תגובה

• שאלה קטונטנת - תגובה

אורית צוקר
    07/12/2011

שלום אייל,
    אם אמנם שלם אתה עם הפרידה ממנה,נסה בכל פעם שמחשבה עליה עולה,לתת לרגש שעולה איתה להיות זה שמאפשר לך לאחל לה כל טוב והצלחה בדרכה החדשה.
    שחרר באהבה ותשתחרר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת לקום ולעשות שינוי בגיל 40
    אני
    29/11/2011

שינוי בשבילי הוא לראות עשייה ומטרות מולי ולא תקיעות וייאוש ועמידה במקום. שינוי בשבילי הוא להתחיל לחשוב מההגיון ולא מהרגש, לראות את העתיד ולא את העבר. שינוי בשבילי הוא חשיבה אופטימית ולא פסימית. זהו השינוי שאני מייחלת לו להיות ברת עשייה ושמחה ולא דכאונית וקופאת במקום..
    כיצד עושים שינוי כזה? .

הוספת תגובה

• מבקשת לקום ולעשות שינוי בגיל 40 - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    30/11/2011

שלום לך. השינוי עליו את כותבת יכול לבוא מעבודה פנימית, שמתייחסת למכלול מחשבותיך, רגשותיך, התנהגותך ועברך תוך הבנה של מצבך הנוכחי. ניתן לעשות זאת בעזרת אמצעים שונים ומגוונים, קבוצתי ופרטני. בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי?
    אני
    28/11/2011

האם זה כולל דימיון מודרך?
    האם זה כולל נבירה בעבר?
    האם זה דיבורים או תרגולים?
    האם רק פסיכולוג מעביר את זה?
    האם הקופה משתתפת בטיפול כזה?
    תודה!

הוספת תגובה

• מה זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי? - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    28/11/2011

טיפול קוגניטיבי התנהגותי מתייחס למערכת המחשבתית של האדם בקשר לעצמו, לאחרים ולתפיסת עולמו. לפעמים זה כולל בדיקה של העבר כדי לבדוק כיצד נוצר הגירוי הראשוני שהוביל לבעיה אך לא בהכרח. זה שילוב של דיבור ושל משימות התנהגותיות. יכול להיות שיש שימוש בדימיון מודרך. בדרך כלל פסיכולוגים קליניים מתמחים בסוג זה של טיפול. אני מניחה שחלק מקופות החולים מציעות טיפול מסובסד.
    בהצלחה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בגידה
    שנשן
    14/11/2011

שלום!
    לפני 3 ימים קראתי במחשב של חבר שלי מזה 3 שנים מייל מחברה ישנה מהתיכון שגרה בחו"ל שלא השאירה מקום לספק. התעמתתי איתו על הנושא תוך פרץ עצבים, בכי ומלא שאלות. הוא אמר בתגובה שלא היה כלום ושהם כבר חודשיים מאז פגישת מחזור שהיתה להם ומאז היא כבר חזרה לביתה מתכתבים בצורה "חרמנית ופנטזיונרית", נזכרים מה היה כשהיו צעירים ומה עשו איך ואיפה...
    הוא נישבע והתנצל, אמר שעשה טעות בעצם המילים שנכתבו שם אבל שלא באמת היה משהו מיני, מאז ניתקתי איתו קשר בכדי להירגע ולחשוב על הצעדים הלאה. אבל אני לא מצליחה להירגע. בכל הודעה שהוא שולח אני מתמלאה כאב והזיכרון מהמילים שקראתי לא מניח לי. אני בחורה שכבר נבגדה בעבר והצלקת נפתחה שוב... אני מנסה לרצות להאמין לו למרות שיודעת שדברים לא יחזרו להיות אותו דבר אבל גם קשה לי לוותר עלינו כי אנחנו לפני התקדמות בקשר במעבר לדירה משותפת שחיכיתי לה המון זמן. אני צריכה עזרה באיך להתמודד.. איך לעשות את הדברים בצורה נכונה ואיך להיות שלמה עם הסליחה???

לקביעת תור
    סגירה
    אולי בגידה

הוספת תגובה

• אולי בגידה - תגובה

אורית צוקר
    15/11/2011

שלום רב,
    נשמע כי את עוברת משבר אמון. משבר אמון הוא משבר לא פשוט. על מנת לשקם אותו נדרשת עבודה אישית ומשותפת משניכם.
    שלו-להבין כי התנהגות כזו אינה מקובלת.לבדוק מה הביא אותו להתנהגות זו ולהתחייב לא לחזור עליה שוב,להבין את עצמת הכאב שנגרמה לך. שלך-להקשיב ולנסות להבין מה היה שם,לחשוף את הכאב בפניו,לנסות להרפות מחשדנות,לאפשר לו להביע חרטה. של שניכם- לברר איזה תוכן אתם רוצים ליצוק בתוך היחסים שלכם,איך אתם חושבים שזוגיות אמורה להיות ומהי מחויבות עבורכם.כמה מקום יש לביחד וכמה מקום יש ללחוד ואיפה עוברים הגבולות.
    אם הקשר חשוב לשניכם והעבודה תעשה, תוכלו לשקם את האמון.
    רק מעשים לאורך זמן ישקמו את האמון הכל כך חשוב בתוך מערכת יחסים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג
    קרין
    14/11/2011

היי,אני בת 35,נפרדתי מבן זגוי שעמו היית כשנה וחצי,די ביוזמת שנינו.זה קרה לפני כשבועיים ואני לא מפסיקה לחשוב עליו. מבולבלת מאוד, כי לא נראה לי שאפשר לגשר על הפערים,אבל מצד שני לו רוצה לוותר עליו,אוהבת אותו מאוד. איך מתמודדים עם זה??יש לציין שאני גרושה עם ילד,והיחסים בינו לבין הילד "לא משהו" בלשון המעטה.בבקשה תעזרו ליייייי מהר1!!

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מבן זוג

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג - תגובה

אורית צוקר
    14/11/2011

שלום קרין
    עושה רושם כי מתנהל אצלך מאבק בין הרגש לשכל.
    רק לפני שבועיים נפרדת ממישהו שאת אוהבת ואת עדיין חושבת עליו,זה טבעי מאד.
    נשמע כי השכל אומר שהפערים גדלים מידי,שהיחסים עם הילד לא טובים ולכן הקשר לא מתאים אבל הרגש עדיין קיים ומייצר ומעצים את הכאב הטבעי שבפרידה.
    אפשר לבדוק ולשקול שוב ביחד או לחוד אם האהבה מספיקה כדי לגשר על הפערים בכל זאת,אם אפשר לעבוד על הקשר בינו לבין בנך ולהתחייב לזה בכל הרצינות,או לקבל את ההבנה שהגעתם אליה שניכם ולעבור דרך הכאב והגעגוע וכל מה שמביאה עימה הפרידה.
    כדאי ללמוד להשתמש בשכל כדי להוביל את הלב למקום שנכון לך באמת ולהבא לחסוך לעצמך את המאבק הפנימי.שבי עם עצמך ובררי היטב מה חשוב לך במערכת יחסים עם בן זוג כאישה וכאימא לילד.כווני לשם את מערכת היחסים הבאה שלך.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מחבר
    שרון
    05/11/2011

שלום
    אני בחורה בת 26, היה לי קשר עם חבר לתקופה של כ- 8 חודשיים שזה יחסית קצר לקשרים שקשה לוותר עליהם. ניפרדנו לפני 4 חוחדשיים ואני מרגישה געגוע שמאוד מתריד אותי בזמן האחרון. בגדול זה היה קשר כמעט חתונה, היה לנו מאוד טוב בקשר רק הבעיה הייתה אצלי שכל משהו קטן שהיינו רבים אני הייתי קמה והולכת ולכן הוא חשש להתחתן איתי בגלל שחשב שאולי בעתיד אני יעזוב אותו כשאני יהיה נשואה לו. שנינו נולדנו למשפחה של הורים גרושים וזה גורם כניראה לפחד לחתונה. בעקובת זה הוא כבר רצה לקנות טבעת אירוסין אני והוא נכנסנו ללחץ ולא הבחנו בה. ואמרתי לו לא לקנות את הטבעת אירוסין אמרתי בו נחכה עם זה קצת. והוא אמר בסדר בסוף הייתה פרידה של יומיים ואחרי התקשר אלי וניסה להחזיר את הקשר.. ואחרי זה כמעט גרנו יחד הייתי ישנה אצלו יום כן יום לא.
    ואחרי זה ניהיה בנינו מצב לחוץ בקשר עד שניפרדנו שוב פעם ואחרי שבוע כמעט אני ניסיתי להחזיר את הקשר יזמתי שיחה טלפון ניפגשנו וחזרו להיות ביחד. וזה החזיק בדיוק לחודש כי פתאום הופיע חבר טוב שלא ראה אותו שנים ורצה לפגוש אותו התחיל להידבק בחבר שלי במצב שלא היה לי פרטיות עם החבר היה נישאר עד שעות מאוחרות אצלו בדירה ולא זיז לחבר שאני נימצאת שם וגם הוא תמיד היה חוצפן כזה היה יושב באוטו של החבר מקדימה ולא נתן לי כבוד ואני העלמתי עין מזה.
    התחיל להגיד לו בוא ניצא לבד מול הפרצוף שלי ואני ממש כעסתי כי אני כל התקופה שהייתי איתו כיבדתי אותו בקטטע הזה של היציאות שהוא ביקש ממני שלמועדונים ניצא רק ביחד לא לבד ואני הסכמתי לזה.
    בסוף הקשר קרה משהו נורא מאוד רבנו בשעה 2 בלילה על זה שלאחונה הוא כאילו בקושי מתקשר יותר עם החבר כאילו נעלם לי פתאום הגענו למצב של ריב וטיפה גם בידידם רבנו כאילו סטירה שאני נתתי לו כי הוא דיבר לא יפה לקחתי את הדברים והלכתי.
    מהיום שיצאתי מהקשר עבר 4 חודשיים שבכלל לא חשבתי אליו ועכשיו אני מתגעגעת אליו מאוד ואני לא מבינה למה זה קורה לי???
    ומאוד מאוד רוצה לשמוע, לפגוש, לראות אותו לא יודעת להסביר את זה מאוד קשה לי..
    ולאחרונה שלחתי לו הודעה שיש לו פרטים מסויימים אצלי ואם הוא רוצה אותם..
    והוא אמר שלא...וצחק על זה..
    ואני מרגישה הרגשה לא נעימה ומבולבלת כי מצד אחד אני רוצה אותו לחזור אליו ומצד שני אני לא יודעת באמת מה הוא חושב כי אם אני ישלח הודעות יכול להיות שאני ישפיל את עצמי בלי להשים לב ככה זה יצא אולי. הייתי רוצה להחזיר את הקשר הזה לחיים שלי בדרך עקיפית אולי או משהו בסגנון...
    אני באמת רוצה עזרה כי אני מרגישה ממש רע עם זה וקשה לי מאוד בימיים האחרונים..
    אשמח אם תוכלו לעזור לי ולתת לי כמה נתיבים שאני יוכל לסלול לעצמי דרך טובה ובטוחה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מחבר

הוספת תגובה

• פרידה מחבר - תגובה

אורית צוקר
    05/11/2011

שלום דליה,
    נשמע שרק עכשיו את מתמודדת באמת עם הפרידה.מבינה שאין קשר ומתמודדת עם מה שזו מביאה עימה כמו געגוע וכאב.
    את מספרת כי רציתם לקנות טבעת ואח"כ נבהלתם ולא קניתם טבעת.כמעט גרתם ביחד ופעמים רבות נפרדתם,ניראה כי אין עקביות ונחרצות בקשר הזה.זה קשר של כן ולא.
    ראשית כדאי לבדוק היטב עם עצמך האם את מתגעגעת אליו או מתגעגעת ללהיות בקשר.
    .כדאי לחשוב טוב טוב מה באמת את רוצה ולהיות אמיתית וכנה עם עצמך ועם הרצון שלך.
    בדרך עקיפה כבר ניסית להגיע אליו וזה לא הלך,כשתדעי באיזה סוג של יחסים את מעונינת ואם הקשר הזה מספק אותם,כשהרצון שלך יהיה שלם,אם באמת תרצי לדעת,יתכן ודווקא דרך ישירה יותר, שתהיה משתמעת רק לכיוון אחד,יתכן ותוכל להחזיר את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מחבר- המשך

שרון
    09/11/2011

אני התקשרתי לאקס שלי וקיבלתי ממנו הודעות ממש פוגעות ומעליבות לא האמנתי שככה הוא יכתוב לי.... אני באמת לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני מתגעגעת אליו ומצד שני קיבלתי ממנו הודעות ממש מגעילות. יכול להיות בגלל ההצעת נישואין שהתבטלה השפיעה עליו.
    בכל אופן אני עשיתי את שלי פה ולא קיבלתי יחס אנושי, אני מרגישה מאוד רע בגלל זה.
    והייתי רוצה לשאול אותך ככה מתוך נסיוניך בתחום האם יבוא היום והוא התחרט על זה וינסה ליצוק קשר בשנית???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מחבר- המשך - תגובה

אורית צוקר
    10/11/2011

דליה יקרה,
    קשה לדעת מה קורה בתוכו של אדם.אין לדעת מה ירגיש בעתיד.
    כתשובה לפניתך הקודמת כתבתי לך כי ניראה שרק עכשיו את מעכלת את הפרידה. את עוברת תהליך של פרידה, בתהליך זה משולבים רגשות רבים. בשלב מסוים של התהליך יש ציפייה כי האהוב הנוטש יחזור אלינו,יבין את הטעות שעשה ויחזור. ניראה לי שאת נמצאת בשלב זה בתהליך.
    כדאי כרגע לתת מקום לכאב ולגעגוע כלומר למה שיש עכשיו ולעבור את התהליך מבלי לפתח ציפיות לעתיד.הציפיה לחזרתו בעתיד עשויה למשוך את תהליך הפרידה לאורך זמן רב.
    הכאב יחלוף.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיכאון..
    רוצהריון
    30/10/2011

אני חדשה פה..ולא יודעת איך להתחיל..
    אני שמחה שלפחות יש למי לרשום את מה שאני מרגישה..
    אני בת 29 התחתנתי לפני שנה וכמו כל בחורה רגילה החתונה הייתה מושלמת, אבל היו מריבות בדרך שתמיד תירצנו אותם בגלל נושא החתונה או נושאים אחרים.
    אחרי שנה של נישואים שבהם גם המון בעיות להיכנס להריון וטיפולי פוריות והורמונים משתוללים. אני בדכאון! בחיים שלי לא הרגשתי ככה! אין יום שאנחנו לא רבים אין יום שאני לא שותקת לו..אני בעצבים עליו ועל זה שאני לא נקלטת והוא גם צורח עלי ולא מתחשב או מחבק שצריך. אין לילה שאני לא הולכת לישון בוכה..ואני לא מאמינה שאני רושמת את זה..אבל יש לי בתקופה האחרונה מחשבות אובדניות..בא לי להעלם ואני מנסה להרגיע את עצמי...אבל בעלי גם לא כל כך עוזר בעיניין.
    אמרנו מליון פעם שנלך לטיפול..אבל עם כל הכסף שאנחנו מוצאים על טיפולי פוריות כבר לא נשאר לנו כסף לטיפול בשבילנו. וגם אם נצטמצם.. אני חושבת שבעלי צריך ללכת לבד לטיפול ואני לבד. הוא בא מבית שכולם צועקים ועצבניים ואני באה מבית שכולם מחבקים ואוהבים ואני לא יודעת לצרוח ככה והוא לא יודע לחבק ככה..
    נרשמתי לטיפול דיקור סיני אבל זה עוזר לי נקודתית ולא נותן לי להוציא הכל החוצה..
    אני רושמת לכם ובוכה.. קשה לי אלוהים. בא לי למות...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיכאון..

הוספת תגובה

• בדיכאון.. - תגובה

אורית צוקר
    31/10/2011

יקירה,
    נשמע שאת עוברת תקופה קשה.ששניכם עוברים תקופה קשה.
    טיפולי פוריות ונסיונות חוזרים להרות עשויים להכניס מתחים רבים גם בין בני הזוג האידיאלים.
    אין לי ספק כי לפני הכל חשוב כי את תקבלי את העזרה לה את זקוקה כרגע.
    קשה להכנס להריון במצב של מתח ומצוקה נפשית.
    דיקור סיני זה נהדר אבל נשמע כי יש לסדר כמה דברים קודם לכן."ראשון, ראשון ואחרון, אחרון".
    כולי אמונה כי במידה ותוכלי לדבר עם מישהו מקצועי על מצוקותיך ולקבל הכוונה לגבי מה שאת עוברת ולגבי הזוגיות שלך,במידה ומשהו בתוכך ירגע ויהיה שלם יותר,יהיה טוב יותר והאפשרות להרות קלה יותר.
    אומרים שאחרי החושך הכי גדול עולה האור.
    לא להתייאש!לכל מצב יש פתרון.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    ציפי 29
    27/10/2011

לא יודעת מאיפה להתחיל, החיים שלי מוצפים. נשואה 6 שנים עם אדם אגואיסט שלא מתחשב ברגשות שלי. מרגישה לבד ושאין לי עם מי לדבר. מה שקורה שאני יודעת שזה לא נישואים בריאים ויודעת שדבר לא ישתנה אך הפחד הזה והחוסר ביטחון העצמי שאולי אני איפשהו לא בסדר. תמיד משכנעת את עצמי שאולי אני הייתי קצת קשה, אני לא ויתרתי כו. למרות שאני יודעת שהרגשות שלי אמיתיים. אני במלחמה עם האדם השה שנקרא בעלי, שיתייחס אלי, שיקשיב לי, שידבר איתי על הבעיות ושיהיה פה בשבילי,, בשבילנו
    ומה אני מקבלת? זלזול שמתבטא בשתיקה ניצחית לא עונה שמדבים איתו, פשוט מתעלם ממני, לא עונה להודעות וכו. ורק שאני מגיעה לנק שבירה הוא מתעורר. ואפילו לא! כרגע אנחנו אחרי מריסב של שבוע שהוא לא מדבר איתי ולא מתייחס אלי מכיוון שהערתי לו שהוא לא בבית בזמן האחרון. ואחרי חמישה ימים שהסכים להקשיב לי טען" שהוא צריך חופש יומיים". זה לא אמיתי. בקיצו אני ממש מיואשת מה לעשותתתתתתתתתתתתתתת

יש לציון שאנחנו בסביבות גיל השלושים +ילדה!

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• יאוש - תגובה

ענת תנעמי-שפרינצק
    29/10/2011

ציפי שלום רב. מצער מאוד מה שאת כותבת. נשמע שאת בודדה במערכה כאשר את נלחמת עבור עצמך ועבור יחסים תקינים עם בן זוגך. הייאוש שלך מובן וכנראה היכולת שלך להתעשת ולחזור לשגרה לא עוזרת לך להבהיר את הנקודה שאינך יכולה ואינך מעוניינת להמשיך כך ביחסיכם. במקרים כאלה מאוד רצוי להיעזר באיש מקצוע על מנת לפתוח ערוץ תקשורת מיטיב עם בן הזוג בכדי שיבין את המצוקה האמיתית בה את נמצאת ולנסות ליצור מערכת יחסים יותר טובה עבור שניכם.
    הרבה בהצלחה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ-עזרה דחופה!
    טליה
    23/10/2011

שלום,אני בת 21 אני בקשר זוגי כבר חצי שנה,יש לי בעיה שככל הנראה מדובר בלחץ,כאשר אני עם המשפחה של בן זוגי אני ישר בלחץ לאט לאט מפלס הלחץ יורד,אבל כאשר אנחנו מגיעים לארוחה כולם יחד,אני מתחילה להיכנס ללחץ חרדה אין לי מושג מזה??אני מתחילה להרגיש סחרחורת וחושלה בכל הגוף כאילו עוד שנייה אני עומדת להתעלף..ואז מגיעות הבחילות עד כדי כך אפילו הקאות,אני לא יודעת מה לעשות זה מתסכל אותי בטירוף,ואני מונעת מעצמי להגיע אליו הרבה.. מישהי חייבת לעזור לי,אולי לקחת משהו או לא יודעת מה לא משנה העיקר להוריד את ההרגשה הזו.
    חייבת לציין שהם משפחה ממש נחמדה לא נותנים לי להרגיש לא שייכת למרות ששתי העדות שונות לחלוטין.
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ-עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• לחץ-עזרה דחופה! - תגובה

אורית צוקר
    24/10/2011

שלום טליה,
    את בהחלט מתארת סימפטומים של לחץ וחרדה.
    האם התופעות הללו מופיעות גם במקומות או במצבים אחרים?
    כדאי בהחלט לקבל עזרה והכוונה מקצועית.
    יש מקום לבדוק בצורה מסודרת למה זה קורה לך, מה עומד מאחורי זה ואולי בדרך זו לעזור לך לפתור את העניין לתמיד.
    ישנם טיפולים אשר מתמקדים בלתת לך את הכלים כיצד להוריד את מפלס הלחץ והחרדה.
    בנוגע ל"לקחת משהו" יש בשוק שפע של אפשרויות טבעיות להורדת לחץ.את יכולה לבדוק אם זה עוזר לך.
    אפשרויות אחרות דורשות התיעצות עם רופא.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    קובי
    23/10/2011

אני לא מצליח להירדם (למרות שב2 לילות הקודמים ישנתי 3 שעות בלילה !!!) בגלל שאני יודע שמחר לאחר חזרתי מחופשת סוכות אקבל מכתב פיטורין.

נפש האדם פשוט מוזרה ומסובכת...

כבר מספר חודשים שהיני מתכנן להתפטר שכן ביקשתי העלאה בשכר וקיבלתי כתשובה העלאה זעומה ומגוחכת.
    למרות זאת חלפו כבר חודשים וחצי ובכל פעם דחיתי את ההתפטרות שלי אך במקביל גם התחלתי לזלזל במטלותי ובמעסיקי (ככל הנראה כתגובה להעלאת השכר המזערית שקיבלתי).
    לפני כשלושה שבועות זימן אותי המעסיק לשיחה ובה הודיע לי כי אינו שבע רצון מתפוקתי בעבודה ולאורך כל השיחה נראה היה כי הוא מעוניין לגרום לי להבין שהולכים לפטר אותי ושאני אעזוב מרצוני לפני שזה קורה.
    בשיחה זו שפכתי כל אשר על ליבי (אולי בעקבות ההזדמנות שנוצרה ואולי כמגננה) והטחתי בפני המעסיק את כל חסרונות מקום העבודה וסיפרתי לו כי ראיתי בהעלאת השכר זלזול בי ואי הערכה כלפי.
    במהלך השיחה הבין המעסיק כי בעוד יומיים אני יוצא לחופשה וסיים השיחה ב"תנוח תחשוב ותסיק מסקנות"

אני חייב ללכת לעבודה מחר ואני במיטה כבר 4 שעות...מתהפך מצד לצד
    אני פשוט מסוחר מעייפות ומתשישות (ג'ט לג) אך לא מסוגל להירדם מלחץ או ממתח.

פשוט מצחיק...
    נמאס לי ממקום העבודה
    לא משלמים לי מספיק
    אני לא אוהב את הבוס
    ולמרות כל זה בגלל שככל הנראה מפטרים אותי אני כ"כ פגוע.
    פתאום אני עצוב ומתחיל לחשוב ולדאוג מה יהיה ומה עשיתי לא טוב ומנסה להבין מדוע מפטרים אותי ולא מישהו אחר.
    הביטחון העצמי שלי ירד לחלוטין ונהייתי רגשן נורא.

אני חייב ללכת מחר לעבודה גם אם לא אישן דקה!

מה עושים ????

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורין - תגובה

אורית צוקר
    24/10/2011

שלום קובי,
    כשאנחנו מתפטרים הדברים לגמרי בשליטתנו ומתוך בחירה שלנו.
    לעומת זאת כאשר מפטרים אותנו אנו עשויים לחוות זאת כדחייה וכאימרה שלא נאמרה בקול, שאנחנו לא מספיק טובים....בשבילך זו בעצם פעם שנייה שהרי גם העלאת השכר שקבלת מבחינתך לא היתה שווה את ערכך.לא קשה להבין את רגשותיך כעת.
    המלצתי לא לתת למקום הזה לשאוב אותך ולהוריד אותך למטה.
    אתה בתוכך יודע את ערכך ואת איכות עבודתך.
    תיארת כאן מקרה של סיבה ותוצאה,לא קבלת שכר כפי שרצית,אתה לא עבדת כפי שיכולת,פיטרו אותך.בהחלט יתכן שהדרך בה בחרת לפעול לא היתה הדרך המוצלחת ביותר כדי להשיג את מה שאתה רוצה.
    לפני פעולה כדאי להגדיר מה מטרת הפעולה ולבחון אם זו עשויה להניב את התוצאות הרצויות.
    הזלזול במטלות שם אותך בעמדת מיקוח נמוכה.עכשיו אתה זה שלא בסדר ולא המעסיק שאינו משלם כיאות.
    במקרה שלך בין כך רצית לעזוב אזי ראה בכך השגת המטרה.
    להבא כדאי להיות שקול יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה