מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשהאני28/09/2010
שלום נפרדתי מבן זוגי לפני חודשיים ,ומאוד קשה לי ,אני כיביכול מתפקדת עובדת
אבל כל השאר אין כח או רצון לקום בבוקר סתם מעבירה את הזמן למרות שיש דברים שרוצה לעשות
רואה אנשים מתוך הכרח
יודעת מה יכול לעשות לי יותר טוב לא עושה
בחורים יצאתי קצת אבל לא מרגישה שאוכל להתקרב למישהו באמת ומאוד מפחדת וחוששת מסקס עם אדם אחר
חושבת להמשיך לחזור לקשר עם מישו מהעבר שלא ברור למה נגמר
הרגשה מוזרה ומבלבלת של לרצות להיות לבד ולששפר את מצב חיי כעת
לבין הכאב והרצון לקרבה ולשיחות ולחיבוק מבחור
עזרה?
מאוד מטריד אותי שאני פשוט לא רוצה לקום וסתם מעבירה את הזמן במודע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
ד''ר אילן נילמן28/09/2010שלום רב
נדמה לי שאת מדוכאת בעקבות הפרידה, תגובה רגשית טבעית לאבדן של קשר משמעותי, מה שגורם לעולם להראות תפל, חסר טעם ומשמעות. לצד זה, את חשה צורך באהבה וחיבוק, מעין השבה של משהו יקר שאבד לך.
נראה לי שאת זקוקה לזמן להתאבל ולהיפרד מן הקשר הקודם לפני שתוכלי "לשוב לחיים" ולהתפנות לקשר חדש.
כל טוב
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוותאני25/09/2010
שלום. אני בת 39.
הוריי ניפטרו לפני שנה וחצי שניהם באותו היום לאחר מחלה ממושכת. אני אומנם מתפקדת . אף אחד לא מרגיש כלום ולא יודע מה יש לי באמת בלב בפנים.. אבל אני מרגישה רגשי אשמה. מרגישה שהם מתו ביגללי. ביגלל שלא טיפלתי בהם מספיק טוב למרות שניסיתי וניסיתי. ואני לא יודעת איך אצליח להתמודד .
אמי סבלה מדמנציה בעקבות אי ספיקת כליות. אי ספיקת כליות נגרמה לה בעקבות בדיקת גסרוסקופיה . הרופאים טוענים שהיא היתה רגישה לחומר שנתנו לה בבדיקה. לפני הבדיקה היא תיפקדה רגיל והיתה בסדר. היא ביקשה לא לעשות את הבדיקה אבל אני זאת ששכנעתי אותה כן לעשות ביגלל שהרופאת משפחה המליצה על הבדיקה. לאחר הבדיקה החיים שלה הפכו ליהיות סבל וסבל...עד שנפטרה.
אבי נפטר ביגלל חוקן שאני עשיתי לו בבית. אבי סבל מעצירויות ממושכות והרופא אמר שאם אין יציאה לאחר מספר ימים אז לעשות לו חוקן. אבי מאוד ביקש לא לעשות אח החוקן כי זה כואב. אבל אני שכנעתי אותו לעשות וביגלל שהוא כל כך בטח בי הוא הסכים. החוקן הזה שעשיתי לו קרע לו את המעיים. אבי עבר ניתוח לתיקון המעיים ומת לאחר שסבל חודש וחצי בבית חולים כאבים איומים. הזכרונות והמראות משם מלווים אותי. מכונת ההנשמה הזונדה הדימום....הכאב והסבל שעבר רק ביגללי. רק ביגללי...המחשבה שאולי הוא מאוד כועס עלי...המחשבה שהוא יכל להמשיך עוד ולחיות . הוא היה אדם בריא וחזק. החוקן הזה הרג אותו. מה אני יעשה? ....הלואי ויכולתי להחזיר את הזמן לאחור.....אבי מת ביגללי......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הספקתי...
אני25/09/2010לא הספקתי להגיד להם-לאבא ואמא שאני מצטערת ושלא התכוונתי לגרום להם כזה סבל....לא הספקתי...הייתי צריכה להקשיב להם... הייתי צריכה לפנות שוב ושוב לרופא אך לא עשיתי את זה...החוקן שאני עשיתי בידיים שלי הרג את אבי.... מה עשיתי?...למה?הוא ביקש ממני לא לעשות חוקן. ביקש וביקש ואני לא הקשבתי לו ועשיתי לו בכוח בכל זאת....ולא הספקתי לדבר איתו על זה... והוא נלחם חודש וחצי כדי להשאר בחיים ובכל זאת...לא הספקתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ד''ר אילן נילמן27/09/2010שלום רב
אני מבין שאת עוברת תקופה קשה סביב הפטירה הטראגית של הורייך. בתהליך האבל בדרך כלל מתעוררים רגשות אשם סביב אבדן של אדם אהוב. נדמה לי שזה מה שקורה לך כעת- את מאשימה את עצמך בפעולות שכביכול גרמו למות הורייך בעוד שלמעשה פעלת על פי הנחיות הרופאים כדי להיטיב עמם.
כל כך קשה לקבל מוות של אנשים יקרים שלעתים מייצרים בתוכנו מחשבות שיעניקו איזשהו הגיון לאירוע הבלתי נתפס. אני חושב שזה מה שאת עושה: על ידי האשמה עצמית את נותנת פסבדו-רציונל למוות שלהם. בואי נתאר לעצמנו שלא היית פועלת על פי הנחיות הרופאים והם היו נפטרים, מה היית מרגישה אז?
אני בין שלא קל לסלק רגשות אלה בקלות אך חשוב שתכירי לפחות במישור הרציונלי- שאין לך שום חלק במותם של הורייך או במחלתם, הרי הם היו אנשים לא בריאים למרבה הצער. צפי לך תהליך אבל מכאיב ולא קצר שתגיחי ממנו עם כוחות חדשים לחיים.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרו אותיקספר16/09/2010
התחלתי את העבודה ליפני שבועיים.
האמת היא, וזה באמת באמת לא הדחקה,הכחשה , ושאר הירקות של פרויד,שהיה לי מאוד קשה , והתחבטתי עם עצמי אם להשאר.
אין לי כוחות . זו הולכת להיות תקופה עוד יותר קשה ממה שאני כבר עוברת.
כמובן שמשפחתי לא תומכים בי, עצובים ומאוכזבים.
אני לא מבינה משהו , צריך להשאר במקום שלא מרגישים בו טוב?
הסיבה שנשארתי היא , שחשבתי לתת צאנס, ולהתרגל, למקום , אבל הבנתי מהבוסית שאני יכולה להשאר רק ב"תנאים" מסוימים" אז את הצאנס היא יכולה להכניס .ל .......
האם אני טועה, שאני צריכה לכבד ולעשות את המיטב, אבל גם הצד השני צריך לכבד?
איך אני יעבור את התקופה הזאת? ואת החיים בכלל?
כול כך הרבה כישלונות היו לי , ואין לי איך לראות את האור בקצה המנהרה.
עצם כתיבת הדברים פה, עוזרת לי ואני יודעת שאין לכם איך לעזור לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבין אותך
שמבדוי18/09/2010היי,
אני מבין את הכאב שלך, אני גם חוויתי פיטורין מאוד קשים לפני כשנתיים. אני מקווה בשבילך כמובן שתמצאי עבודה טובה במהרה. עם זאת חשוב מאוד לנסות ולראות את חצי הכוס המלאה בתקופת פיטורין על מנת שלא תשקעי אל תוך יאוש שקשה מאוד לצאת ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שם בדוי יצאתי מחוזקת מדברייך ו
קספר19/09/2010מדבריי אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין
ד''ר אילן נילמן19/09/2010שלום
אני מבין לליבך- פיטורין היא חוויה קשה מה גם שהיא מצטרפת, כפי שאמרת, לכשלונות קודמים. מתחת לדברים שלך אני שומע שאת פגועה וכדי להגן על עצמך את לכאורה לא מצפה לשום דבר כולל לא עזרה מן הפורום. אני יכול להבין את הצורך להגן על עצמך ויחד עם זאת זו עמדה שעלולה להתברר כנבואה שמגשימה את עצמה.
נדמה שכדאי שתבחני בינך לבינך ו/או בעזרת מישהו קרוב את הפגיעות שלך ואת העמדה של אכזבה כלפי העולם. אני מאחל לך שבחינה מסוג זה תיקח אותך להך רוח חיובי יותר.
חג שמח
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
קספר19/09/2010באמת פגעת בול .
באמת אאין לי אמונה שמישהו יכול לעזור לי .
בגלל החגים איני נמצאת בטיפול כלל. אך גם כלפי המקום שבו אני מטופלת, יש לי הרבה ביקורת, ואלי משם נובעת חוסר האמון או ההגנה.
אני אתאר בקיצור , ואני יודעת שכאן אין זה המקום לשפוך את הדברים , אבל בגלל שהצלחת לגעת לי באמת הפנימית שלי , אני חושבת שאתה תבין אותי ..
ברגע שנגמרת קבוצת טיפול , אני ממש , אבל ממש לא מענינת אף אחד !
ליפני החג ,לאחר שפוטרתי פניתי למנחת הקבוצה , שהיתה במקום וסיימה את עבודתה .
וכשפניתי אליה היא ממש לא היתה נחמדה אלי .
אני מבינה,ו גם ממה שכתבו לי בפורום השני, שכנראה אין הם ערוכים להכיל ולקבל את המטופלים למעבר לשעות.
אבל ראבק . גם להיות במצוקה אי אפשר כבר במדינה הזאת !!!!
כן כן להיות קצת אנושיים .
בשביל מה הם עושים קבוצות , בשביל לסמן וי ? עשינו?
אז אתה יודע מה ? אני באמת לא מאמינה באף אחד . אפילו במטפלים ששכחו מה זה להיות במצוקה . בקבלים תעודה , וזהו .
אולי לא כולם כך , אבל הספקתי להכיר גם כאלו אנשים.
דווקא ממך ומענת התרשמתי ממש לטובה . רק כתבתי שני יודעת שלא תוכלו לעזור לי, גם ממה שכתבת, וגם כי אני יודעת שקשה לעשות טיפול דרך המחשב.
דרך אגב , מעניין אותי מה פרויד היה חושב על זה .
מקווה שלא נעלבת או משהו , וסליחה על המכתב הארוך , אבל הייתי צריכה להוריד אבן מהלב .
חג שמח גם לך
ואני מקווה שהחגים יחזרו כדי שאוכל לכת לטיפול שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורין
ד''ר אילן נילמן19/09/2010שלום רב
אני מאחל לך הצלחה ושהפעם יהיה לך טיפול שתרגישי שאת מפיקה ממנו.
שנה טובה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין כחלשעבר16/09/2010
שלום
בן זוגי ואני נפרדנו לפני כמעט חודשיים
אני חושבת עליו כל הזמן,בעיקר "אוכלת את עצמי" בלמה לא נפרדנו הרבה קודם והגענו למצב הגרוע בינינו ונשאר טעם לא טוב מאהבה עצומה ...לא דיברנו מאז אבל אני כל הזמן חושבת עליו... היינו יחד שנתיים אהבתי הגדולה והראשונה
ומשהו ממש לא בסדר איתי מאז,אני משחקת אותה שאני חיה,אני עובדת בין4-5 פעמים בשבוע, מנסה ליזום מפגשים עם חברים לאחר העבודה או בזמן פנוי, מתעניינת במשפחתי ,
מנסה לעסוק בספורט ,מנסה לקרוא ,מנסה לפתח תחביב חדש, נענת לחיזורים של בחור חדש ,אבל הכל סתם, אני יודעת מה יכול לאושש את מצב רוחי גם אם לזמן קצר,אבל לא רוצה לעשות כלום,לא מצליחה להרדם,קמה מאוחר ולכן אני מתרצת לעצמי שלא יהיה לי זמן עד העבודה לעשות את הדברים.. אני מרגישה ממש רע
MY LOVE -WESTLIFE
I GO TO WORK I TRY TO READ I METEING WITH MY FRIEND
BUT I CAN'T HELP TO KEEP MYSELF FROM THINKING ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת אבל
ענת תנעמי-שפרינצק16/09/2010שלום רב לך. פרידה מחבר גם אם היא מרצון דורשת עיבוד אובדן הקשר. את מתארת את כל הסימפטומים המצביעים על כך. חודשיים זה מעט זמן, למרות שבהרגשה זה יכול להחוות כנצח. תמשיכי בשגרת יומך כמה שניתן, טוב שאת מנסה להיפגש עם חברים, שיקשיבו ושיעודדו. עם הזמן הכאב יטשטש והמחשבות סביב הקשר והפרידה יהיו יותר מתונות ופחות מפריעות. במידה ואת מבחינה שמצב רוחך אינו משתפר ואת זקוקה ללווי מקצועי, כדאי לא להתעלם מתחושותיך ולפנות לייעוץ.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה איתיאני11/09/2010
היי כתבתי כאן לפני חודש בערך כשנפרדנו בן זוגי ואני ותודה על התגובה
אכן תהליך אבל ,וגם כשרואים חיים עדין כואב לחשוב על מה שהיה ואיך יהיה עכשיו
אני רוצה להתייעץ בקשר לצורך שלי לא להסתמך על אנשים,גם בזוגיות נתנו הרבה מרחב ולא "איבדנו" את עצמנו ,אבל זה גם היה מתוך חוסר הבטחן שלי באנשים
לא הייתי מקובלת אף פעם בשנים האחרונות יש לי 3 חברים קרובים לשיחה,שזה נכס ואוצר
אבל מבחינת "תעסוקה" לא מרגישה בטחון שחברים ירצו לראות אותי ולאו דווקא נותנים לי פידבק,אני מנסה כעת להגדיל את מעגליי החברים ,אבל עדין פחד חברתי של דחיה וצורך ורצון לבטוח בעצמי ,איך אני יכולה לתקרב ולהתחבר לאנשים?
ואיך אני יכולה לגוון ולהמשיך ולפתח את עצאותי הלא תלויה?בלי הכרות איתי תגידו לי בבקשה אילו דברים ניתן לעשות לבד
אני עושה ספורט,קוראת,אנסה לבשל ואנגן ,במהלך השנה מתנדבת ,בקרוב מרבית הזמן שלי יהיה לימודים מקצוע שאני מקווה שיספק ויעניין אותי נראה כך,וכדי להמנע מהתסכול עובדת כעת בחצי משרה, אך אלו עוד דברים אני יכולה לגוון בהם את עולמי האישי?רצוי דברים שלא עולים כסף כמעט...
ובבקשה המלצות על ספרים של שיפור עצמי דימוי עצמי מעורבות חברתית יחסים חברתייים אהבה ופסיכולוגיה בכלל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד''ר אילן נילמן12/09/2010שלום
מבעד לדברים הכלליים שלך אני שומע חשש מקשר ומקירבה לצד כמיהה אליהם. נדמה לי שמה שעומד מאחורי החשש הוא הפחד להיפגע- טבעי לחלוטין. יחד עם זאת, קשר כורך בתוכו אפשרות להיפגע וגם אפשרות להתקרב ולהתקשר- האחר נעשה משמעותי.
מעניין הביטוי שבו את משתמשת "עמצאות לא תלויה": יש נטייה לחשוב שעצמאות פרושה אי תלות ולדעתי אין הדבר בהכרח נכון. ניתן להיות עצמאי ויחד עם זה להיות תלוי באופן בשל בבן זוג חברים וקרובים. אין סתירה בין אלה.
ביחס לספרים: כמובן לא מזיק לקרוא אך אלה אינם תחליף להתנסות ממשית או לבדיקה במסגרת ייעוץ/טיפול.
שנה טובה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם לחציםרונית06/09/2010
שלום,
אני בת 31 רווקה, בשנתיים האחרונות סבלתי מלחצים הולכים וגוברים בעקבות העבודה, הגעתי למצב של התמוטטות נפשית ולמיון פעמיים(כל הבדיקות היו בסדר).
מאז התפטרתי אבל המצב רק מחמיר. הגוף התרגל ללחץ גם במצב מנוחה או מכל מטלה הכי פשוטה. אני מרגישה שאין לי שליטה על כך (אני מרגישה שכל הגוף "משתולל", הידיים רועדות, תנודות בראש וסחרחורות) מקריאה רבה בנושא הבנתי כי הורמון הקורטיזול אצלי שולט.
עשיתי בדיקת דם - הקורטיזול היה 799 (כמובן שהבדיקה הייתה בבוקר שאני די רגועה למרות שאני לא יודעת אם יש קשר).
אני ישנה בממוצע 5-6 שעות בלילה בשל קושי רב להירדם. ניסיתי לשלב ספורט, לקחתי "רוגע פלוס" אך כלום לא עוזר. בינתיים מצאתי עבודה אחרת והלחץ ממשיך. מה עושים? אשמח לעצה ממכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם לחצים
ענת תנעמי-שפרינצק13/09/2010רונית שלום. מתוך דבריך אני מבינה שהקושי לא היה בעבודה עצמה (התפטרת ועדיין הלחצים ישנם) אלא בדרך שלך להתמודד עם לחצים. חסרים לי פרטים על מה מטריד אותך. לפעמים הגוף שלנו מדבר במקומנוף חוסר שינה, רעידות, השתוללות הורמונלית, כל זה מעיד שהגיע הרגע לברר מה קורה לך ואיתך ואולי ייטב אם תעשי זאת במסגרת ייעוץ ואפילו יהיה זה קצר מועד.
בברכת שנה טובה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מפיטוריןרוני02/09/2010
בעלי מאד מפחד שיפטרו אותו ומהיום שאחרי. איך משככים את הדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מפיטורין
ענת תנעמי-שפרינצק03/09/2010רוני שלום. לא ציינת מדוע בעלך מפחד מפיטורין. במה הוא עוסק? האם הפחד שלו הוא מציאותי או נובע מפחד להיכשל, למרות היותו עובד טוב? ...
בברכה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרם31/08/2010
שלום רב!
אני בחור בן 31.
יש איזה משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן. חשוב להדגיש שזה לא דבר נורא ואיום, וכן אני לא מחפש אבחון מדויק לנפש שלי.
מה שאני מבקש זה אם תוכלו לנסות לעזור לי להגדיר את הדבר שאפרט להלן:
אם אני עומד לקראת משהו, כמו פרויקט בעבודה, לסייד את הבית, לקנות משהו מיוחד וכדו', אני חושב על זה בימים שלפני כל הזמן. אני מניח שעד כאן זה די טבעי. אבל כשאני אומר לעצמי - די, מספיק לחשוב על זה, יש עוד דברים על סדר היום - זה לא עוזר.
אני לא מצליח להסיח את דעתי מזה. אני כאילו לכוד באובססיביות על זה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין את זה, אולי אפילו לקרוא לזה בשם..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
ענת תנעמי-שפרינצק03/09/2010רם שלום. אתה מתאר מצב שבו אתה סובל ממחשבות טורדניות עקב החרדה שדברים לא יסתדרו כפי שאתה מתכנן. במקרה של מחשבות חוזרות, ברגע ששמים לב אליהן יתר על המידה, הן מתגברות. מה שיכול לעזור לך, זה לתת למחשבות לבוא וללכת מעצמן ולא לנסות לשלוט בהן. אולי כדאי גם לברר יותר לעומק מה קורה לך וכיצד טרדות מסוג זה משפיעות על חייך.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בגידהשושי4023/08/2010
במהלך סידור של ניירת ישנה, גיליתי פתק שנכתב לבעלי מאשה אחרת, שממנו עולה כי הם בילו יחד את הלילה... לפי התאריכים של שאר הניירות בערימה, אני מנחשת שזה מלפני כשנתיים. בנוסף, היא כותבת בסוף: "נתראה בשארית היום"- מה שמביא אותי לחשוד שזו מישהי מהעבודה שלו.
אנחנו נשואים 10 שנים, עם שני ילדים קטנים, אחד מהם בעל צרכים מיוחדים.
נישואים טובים סה"כ, בעלי מאד מעריך אותי ומפרגן לי, נמשך אלי ויוזם סקס לעיתים תכופות, אומר שהוא אוהב אותי.
הוא מנכ"ל של חברה, מבלה שעות ארוכות בעבודה, וטס לא מעט לחו"ל.
בחברה יש הרבה עובדות צעירות ומושכות.
בעלי גבר כריזמטי, עם בטחון עצמי, תיאבון גדול לחיים, אוהב אדם, אוהב נשים ואוהב סקס. ידעתי את זה כשהתחתנתי איתו וזה חלק מהסיבות שבגללן אני אוהבת אותו.
חוץ מזה, אני כבר לא ילדה, בת 40, ודי ליברלית בהשקפותיי על מוסד הנישואין, וסה"כ מאמינה שמה שלא יודעים, לא פוגע, בעיקר אם מדובר ב"סטוץ" שלא מערב רגשות עמוקים.
אני גם לא כזאת תמימה, ומדברים שאמר בעבר ניחשתי שאולי הוא לא תמיד היה נאמן לי (למשל, תגובות סלחניות כשמדברים על "בגידות" של אחרים, אמירות כמו- כולם עושים את זה, וכו').
אילו הייתי יודעת שזה משהו קצר ולא רציני, הייתי מוכנה להעלים עין, אבל יש שני דברים שמטרידים אותי- קודם כל, האם מדובר במשהו קצר שחלף או ברומן מתמשך, והאם היה/יש רגש בסיפור? ושנית, אם זו באמת עובדת שלו, האם היא עדיין עובדת איתו?
בנוסף, אני מרגישה שמעכשיו לא אוכל להתנהל איתו כרגיל, כל עוד אני יודעת והוא לא יודע שאני יודעת... אני לא חושבת שבריא לקשר שאצבור כ"כ הרבה "רעל" מתחת לפני השטח. מצד שני, אני לא יודעת איך להתעמת איתו, וחוששת שישקר לי.
אני לא רוצה בשום אופן לפרק את החבילה, יש לנו 2 ילדים קטנים שמאד זקוקים לנו, וכאמור, הנישואים שלנו סה"כ טובים.
אשמח לקבל עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות
ד''ר אילן נילמן24/08/2010שלום שושי
הדרך בה את מעלה את הדילמה שלך מצביעה לדעתי על הספק שלך ביחס המוצהר שלך לבגידה (לכאורה) של בעלך: יחס סלחני וקליל משהו המשקף גם את רצונך לשמור על הנישאוין והמשפחה. לצד זה, ישנו ספק מכרסם שמא "הבגידה" עלולה להיות סכנה ממשית לנישואין ולמשפחה.
בגידה ונדמה לי שכל בגידה היא סימפטום למשהו שמתרחש בין בני הזוג. לעתים זהו סימפטום קל לעתים סימפטום קשה יותר של בעייתיות בקשר. הבגידה לעתים באה לעקוף את הבעיה בקשר- במקום להתעמת עם הבעיה על ידי דיבור ישיר שיציף את הקשיים על פני השטח פונים החוצה למשהו לא מחייב ומשכיח צרות. אלא שהמשהו המחייב הזה מטבעו שיסתבך שהרי קשה עד מאוד אם לא בלתי אפשרי לנהל כפולים בין אם אלה חיים כפולים של בגידה ובין אם אלה חיים כפולים של שתיקה.
אינני יודע את התשובה לכך אך נדמה לי שיש טעם בשאלה הבאה: כיצד קורה שבעלך משאיר "עדות מרשיעה" ועוד שנתיים? היתכן שבאופן לא-מודע הוא מבקש שתדעי על כך?
נראה לי שחיים משותפים המתנהלים בצל החשד שלך מבגידה ומסכנה של פירוק הנישואין הם מעמסה אדירה, מיותרת ומזיקה. כמובן שאני מבין את הקושי שלך להתעמת עם בעלך ולהרעיד את אמות הסיפים אך נראה לי שעימות זה יכול להוות התחלה של בירור הקשיים.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם משבר....חלי21/08/2010
לענת שלום רב,
אני נשואה 38 שנה + 4 ילדים בוגרים 3 אקדמאים נשואים,מזה 20 שנה מאז שבעלי התחיל לבקר במועדון הבילארד חיי השתנו הפסיק להתיחס אלי היה נשאר שעות במקום לא התעניין בבית , עם השנים התחיל להמר - היום הוא מהמר כפיתי מגיע מאוחר
לפני 6 חודשים לא הסכמתי לתת לו כסף פשוט לא דיבר איתי, עזב את החדר שינה
אסף את הילדים והודיע להם שהוא אינו אוהב אותי ורוצה להתגרש אציין . אדם ערירי אין לו משפחה.
אני אדם עצמאי עובדת , הבית והארועים שהיו לצערי התמודדתי לבד - תמיד היה כמו אורח
ואם כל זה - הפניה שהוא מבקש להתגרש למרות כל הסבל של כל השנים שהיתי מוכנה להמשיך כל פעם מחדש למרות הפגיעה בנפש , לא יכלתי לקבל זאת מכעס יש בתוכי פגיעה ישירה מאדם כפוי טובה,
אנו עתה בהליך אך איני יכולה לתת לו את הכסף שרוצה מבעיות ביאוקרטיות של מכירת הדירה
הוא בחובות . אני קונה , מכבסת מבשלת והוא לא מדבר איתי כלל
נוהג בצורה שיודע שוא פוגע אני אדם רגיש מאד
במצב זה איני ישנה בלילות, קשה להתרכז ביום
אני חוששת שגופי יפגע יתן את אותתיו למצב זה אני בוכה בסתר למצב שלא חלמתי להגיע
קשה לי לקבל זאת איני יודעת כיצד להתנהג
מהיכן אשאף לקבל כוחות
אשמח לקבל כל תשובה , הפניה לקבוצת תמיכה באזור מגורי אציין אין באפשרותי לממן פסיכולוג
אימון אשי
אנא עזרתך
בתודה מראש
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם משבר
חלי25/08/2010סליחה מדוע איני מקבלת תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר
ענת תנעמי-שפרינצק03/09/2010חלי שלום. את מתארת מצב בלתי נסבל. את 'שרדת' את נישואייך עד אשר הפסקת לספק לבעלך את אשר הוא מבקש ממך כי הפגיעה בך היתה כבר גדולה מדי. נראה לי שאת זקוקה למסגרת שתתמוך בך בשעתך הקשה הזו ותעזור לך להתחזק על מנת להתמודד עם הדברים שקורים כעת בחייך. לא כתבת כיצד ילדיך מגיבים לסיטואציה? האם הם תומכים בך? אני משערת שגם בימים אלה את מנסה לתמרן בין צרכיך לבין הקשיים שבעלך מערים עליך, וזו בהחלט משימה לא פשוטה. חשוב שלא תשכחי את עצמך בכל הבלגן הזה שנוצר ותדאגי לרווחתך הנפשית והרגשית. תזכרי, שהרבה פעמים יוצאים ממשברים מחוזקים ומצליחים להניע שינויים מיטיבים בחיים. את יכולה לפנות לטיפול נפשי בקהילה או דרך קופת החולים שלך, טיפולים שהם גם מוזלים וגם טובים.
שיהיה לך הרבה בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם פרידה לחלי
צביה שטייר11/10/2010חלי שלום
עם כול הצער שבדבר אחרי כול כך הרבה שנים של נישואים, אין טעם להישאר בזוגיות כזו
אם תבחני אותה ממקום הגיוני הזוגיות הזו גורמת לך רק סבל תיסכול ועצב רב, פרידה היא סוג של אבל וכדאי להעזר באנשי מקצוע בתקופה קשה זו, פסיכולוג, או אימון אישי שיחזקו אותך יעצימו אותך ויתנו לך כלים להמשיך הלאה בדרך חדשה,
אני מבינה מדבריך שאת עובדת ומפרנסת את עצמך ולכן בוודא תצליחי להשתקם זה רק עניין של זמן וטיפול נכון,
בהצלחה
צביה אימון אישי עם נשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם בביתמיטל18/08/2010
מאז שבחרתי להישאר ולגדל את ילדי ולא לעבוד, אני מתקשה לעמוד בלחץ של גידול שלושה ילדים. לאחרונה עם כל אירועי הקיץ וזה שצריך לקחת לפה ולשם כמעט כל יום יש לי מגרנות נוראיות. כבר היה יותר טוב לחזור לעבודה אבל המטפלת והגנים כבר יקחו לי את כל המשכורת. מה אתם אומרים? מה לעשות? חשבתי שזה יהיה מנוחה וזה יותר מלחיץ מעבודה במשרה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימהות
ענת תנעמי-שפרינצק19/08/2010מיטל שלום. להישאר בבית עם שלושה ילדים זו משימה לא פשוטה כלל. השאלה איך את מתארגנת כך שיהיה לך זמן פנוי משלך להתאושש ולאגור כוחות או שכולך נשאבת לטיפול בילדים ואת שוכחת את עצמך עד כדי כאב ראש. לפעמים כדאי לצאת לעבודה לכמה שעות (לאו דווקא ימים ארוכים) כדי להתאוורר ולשים דברים בפרופורציות. האם אהבת את עבודתך? אם את מתגעגעת ליציאה לעבודה, לעיסוק ולעניין שזה נתן לך, אולי כדאי לשקול איך את משלבת את השניים עבודה ובית. לפעמים עדיף לשלם לגן ולמטפלת ולהרגיש שלמה עם חייך ואז הנתינה שלך לילדים תוכל לבוא ממקום רגוע ומסופק.
בהצלחה בהמשך, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי15/08/2010
שלום רב ...
אני בחור מהמגזר הערבי בן 27 , נשוי בלי ילדים , ועובד במשרד ...
אני כותב לכם בפורם הזה , לאחר שחיפשתי דרך הרשת על מוצא לפתרון לבעיה שאני סובל ממנה זה כמה חודשים ...
מה שקורה לי שאני מרגיש מוטרד , או ששישנו מישהו שעוקב אחרי ורוצה לפגוע בי , למרות שאין לי בעיות או סכסוכים עם אף אחד בעולם , וכל ההרגשה הזו נובעת מכך שאני לפני 5 שנים הייתי מדבר עם אנשים באינטרנט ויצרתי איתםקשר רק דרך המסינגר ולפעמים בטלפון , ולא הייתי נותן להם את שמי האמיתי או כתובתי , ובסך הכל , הייתי מדבר איתם מתוך שיעמום , ואז אני מכמה חודשים צצה לי בראש מחשבה שאותם אנשים או חלק מהם מחפשים אותי בכדי לנקום בי ...
מה שקורה לי זה סיוט , אני בכל פעם שישינה בעיה בכפר , שריפת מכוניות או כדומה , אני מתחיל ביני לבין עצמי לחפש דרך לקשור את עצמי לבעיה הזו , ואז אני חושב ביני לבין עצמי ומנסה לשכנע את עצמי שאותו בן אדם שפגעו בו או שרפו לו את האוטו הוא בכלל היה טעות בכתובת , ושהם רוצים לפגוע בי אני ....
הרבה לילות אני לא ישון טוב , מתעורר וכולי זיעה , נראה מוטש ורק בא לי לבכות או לישון , אני מתפלל הרבה , ומחפש דרך לצאת מהמצב הקשה הזה , רק אין לי מוסג איך ....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אילן נילמן19/08/2010שלום עדי
מה שאתה עובר הוא חוויה מאוד לא פשוטה והיא אכן סיוט. מה שאני יכול להגיד זה שהתחושות שלך שמישהו רוצה לפגוע- שאין להם שום הגיון כמו שכתבת- נובעות מקונפליקט פנימי לא פתור שמקבל מופע דרך דמויות חיצוניות. אני חשב שעליך לפנות לפסיכיאטר שיעזור לך להתמודד. יש ל אפשרות לפנות דרך קופת החולים שלך איזור מגוריך.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגורים משותפיםדנית10/08/2010
אני מנסה ללחוץ על חבר שלי שיעבור לגור איתי אבל הוא רק מתרחק. מה זה אומר? האם הוא לא רוצה שנהיה ביחד? האם הוא סתם לחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגורים משותפים
ד''ר אילן נילמן10/08/2010שלום דנית
קשה לדעת מן המעט שאת כותבת. אולי כדאי שתבררי אתו ותשמעי את דבריו. קחי בחשבון שלעתים לחץ מעורר אי נוחות ותגובת התנגדות הפוכה שבאה לומר " אני שומר על עצמאותי".
אולי כדאי שתחשבי אם את רוצה שיעבור לגור איתך בגלל שאת לוחצת או שזה יבוא ממנו ומתוך החלטה משותפת של שניכם.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר...משה27/07/2010
היי.. חייב את עזרתכם בנושא גירושין. לפני כ 8 חודשים נפרדנו אני ובת הזוג שלי ,ולפני פחות מחודש התגרשנו. הכל התחיל מכך שלא הסכמתי איתה בעניין גידול הילדה ובכלל וגבי הזוגיות שלנו. בריב האחרון היא פנתה למשטרה בטענה כי הייתי אלים (מה שמעולם לא קרה!!) ומאז אני בפחדים ממנה ,לא מסוגל לומר לה לא! היא מחזיקה אותי בכיס הקטן שלה וגם היום כאשר היא דורשת ואני מנסה להתנגד היא מאיימת שאני אתחרט על כך!!! ומתכוונת למשטרה ולילדה אני מאבד את עצמי לגמרי. היא יודעת שידי החוק מטיבים איתה ולכן היא לא מהססת! מה עושים ממש רע לי! לא מכיר את עצמי ולא יודע איך יוצאים מזה! לא מסוגל לא לראות את הילדה שלי והיא מאיימת בכך! - אני מאבד את העבודה אין לי תאבון לא מסוגל להנות ממש חיי עלו בתהו ,החובות שהכניסה אותי רק תופחים אין לי אפשרות כלכלית לממן סיוע מה עושים? חייב עזרה ! תצילו אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר
ד''ר אילן נילמן02/08/2010שלום משה
אני מתרשם כי עדיין לא נפרדתם למרות שכבר התגרשתם. אתם ממשיכים את המאבקים ביניכם מימי הנישואין. יש סכנה שהריבים שלכם עלולים לפגוע בילדה שלכם. יתכן ששווה שתדברו ביניכם ותנסו להגיע להסכמה ביניכם במה שנוגע לילדה. אם לא תצליחו להגיע להסכמה בכוחות עצמכם אתם יכולים לפנות לייעוץ/גישור.
אם כל הצעדים הללו אינם מועילים ישנה אפשרות לפנות לערכאה משפטית- הרי אין אפשרות שהיא תמנע ממך לראות את ביתך.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מאוד מתסכלרועי27/07/2010
שלום
אני לא מצליח לייצר יציבות במקום העבודה, בן 38
לאורך כל הקריירה התעסוקתית והאקדמית זרקו אותי מהמסגרות שהייתי בהם
אני עדיין לא מצליח להבין מה הבעיה שלי, אני מעריך שיש בה אלמנטים של חרדה חברתית, בעיית בוסים, חוסר בטחון ואולי בעיה בזהות המינית
קיים פער גדול באיך שאני תופס את עצמי מבחינה מקצועית לעובדה שכל כמה חודשים אני צריך לחפש עבודה
כיום אני מחוסר עבודה, מתוסכל, לא מאמין בעצמי ולא רואה עתיד
שאלה -
למי אני צריך לפנות כדי לקבל עזרה? פסיכולוג קליני, או פסיכולוג תעסוקתי
המטרה הראשונה שלי להחזיר לעצמי את האנרגיות והאמונה בעצמי והמטרה השניה היא לבנות יציבות במקום העבודה
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נפשי או תעסוקתי
ענת תנעמי-שפרינצק02/08/2010רועי שלום. אתה מעלה שלל של בעיות שמתנקזות מבחינתך באי יציבות תעסוקתית. הרבה פעמים כשאנחנו מצליחים בתחום אחד, כמו בעבודה ובעיקר בימינו, זה נותן לנו את התקווה והכוחות להתגבר על הקשיים האחרים שאנחנו חווים בשאר תחומי החיים. ולכן ההתלבטות שלך היא מובנת. נשאלת השאלה, ואתה מכיר את עצמך הכי טוב, האם תהיה מסוגל לפתור את הבעיה התעסוקתית לפני שאתה מטפל בתסכול ובדימוי העצמי הנמוך. יתכן, שאתה זקוק להתייחס קודם להיבטים הרגשיים, שמפריעים לך ולהתחזק, טרם תוכל למצוא עבודה שתתאים לכישוריך, בה תוכל להתמיד.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)