מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תגיבו!אני02/03/2011
משהו שמאוד מעצבן בפורומים בזמן האחרון שאין תגובות!
אני אודה מאוד להתייחסות ולא רק ללשלוח לעזרה חיצונית
אני במצב נורא ,לא יודעת מה קדם למה
אבל פרידה כואבת מבן זוג רציני מאוד
חברים טובים לא בארץ
הרגשת בדידות מסויימת
לא משקיעה כמו שאמורה בלימודים ,ספק בבחירת המקצוע
עובדת אבל חושבת לעזוב ולמצוא משהו אחר ,סימן שאלה אם אמצא
אין רצון לדברים שיודעת שאוהבת כי הם נעשים לבד ואז מרגישה עוד יותר בודדה.
מה אפשר לעשות איך וכיצד? האם להתפטר מהעבודה שמעמיסה עליי
ואולי לא לעבוד?... האם להמשיך לנסות ליצור קשרים וליזום או להשקיע בעיקר בעבודה
ובזמניפ חופשיים שהחברים יתאמצו...
אננורא מבולבלת ומתוסכלת...
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תצאי לבלות
mosha08/08/2011את סגורה רואה עבודה וביית
לדעתי צאי לחו"ל לטיול כיפי רצוי מאורגן צמצאי חברים חדשים תהני מהמעט שיכולה להרשות לעצמך...בקיצור תשתחררי ציצו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייייייי
אלירן10/05/2011בתגובה להודעה שלך..........אם בא לך לדבר או משהו השארתי שם את המייל...בכייף...ביי בינתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אלירן
אני20/05/2011לא מצאתי את ההודעה
תכתוב שוב בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלליאני28/02/2011
יצאתי מקשר מצד אחד יחיד במינו מצד שני אולי מזל שנגמר
הוא נגמר בפעם הראשונה לפני כמה חודשים ואז חזרנו
היה קשר שאין כמותו וכעת נורא קשה, אבל חלק מהדברים שגרמו לשבירת
הכלים מצד שנינו.
היה ואני אשמח להסבר מהרופאים פה ובכללי, המקצוע שלו,הבחור רוצה להיות רופא
זה תמיד הפחיד אותי, אבל כ"כ אהבתי והאמנתי בביחד שלנו שבהתחלה חשבתי שנתמודד עם הכל ואני אתמוך בו והוא בי ונהיה מאושרים.
אבל בהמשך בשנה האחרונה וכשחושבים על זה גם קודם, כמה שהוא אמר שאני הכי חשובה לו , הוא ראה חברים כמו איזה הומו פעם בשבוע מישמע מה יקרה אם הוא יראה אותם פעם בשבועיים או יותר ,עשה עוד כל מיני עיסוקים, וחס וחלילה שמשהו ישתנה,אומנפ נפגשנו אבל בהרגשה לא הרגשתי שאני הכי חשובה לו,ושחס וחלילה הוא יוותר על עיסוק או על חברים כדי לראות אותי ולהתאים אליי, היו לנו המון שיחות על זה, ומזה נבע גם התיסכול והריחוק שלי ממנו, בעיקר בגלל זה שהוא יהיה רופא ,ובדיוק ראיתי פרסומת ל"מתים מעייפות" אם הבחור שראיתי איתו עתיד, חשב שזה נורמלי להות רופא שזה מקצוע מטורף ולא לישון ולעבוד כמו חמור חסר חיים ואח"כ עוד שיהיה לו זמן לעיסוקים שלו ולחברים, וראיתי גם שלחברים הוא משתף בדברים הטובים רק אליי הוא בא לבכות ,איזה מזל שנגמר! איך אפשר לחיות עם אדם כזה? מקצוע של מטורפים חסרי חיים ,וכשנפרדנו בפעם הראשונה אמרתי למישהי רופאה שנפרדונ גם בגלל זה היא אמרה שעשיתי טעות, אבל אח"כ חזרנו וראיתי שהמצב לא משתנה, ואיזה מזל שנפרדנו ונגמר ואני לא אצתרך להיות בעדיפות שניה כל החיים ובהרגשה לא מפסיק חשובה. ותמיד להיות בהרגשה רעה.
הבחור מפגר הוא לא הבין מה יש לו ביידים,ועם כל הפחד בשנה הראשונה כן הרגשתי הכי חשובה ושאני אוכל ורוצה להיות איתו לא משנה מה נעבור,אבל הוא הרס את כל הביטחון שהיה לי בו...וגמר את הקשר בינינו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי - תגובה
ד''ר אילן נילמן06/03/2011שלום
נשמע שאת כעוסה ולא רק מבולבלת. בעצם לא לגמרי ברור לי מה את שואלת: מצד אחד את כותבת כאילו ברור לך לגמרי שהיה נכון לסיים את הקשר ומצד שני יש תהייה ושאלה אחרת אני לא מבין מדוע את פונה.
יתכן והקשר הזה לא היה מצליח אינני יודע. אני מציע לך לחשוב על כמה דברים שעולים מתוך מה שאת כותבת. האם העובדה שבן זוגך לשעבר רוצה לראות את החברים שלו זה אומר שאת לא חשובה לו או שמא משהו בך לא מספיק בטוח להרגיש שהוא שלך גם אם חבריו חשובים לו?
כמו כן לגבי בחירת המקצוע שלו: נכון להיות רופא זה מאוד קשה, זה מקצוע דרשני וכן הלאה אבל האם זה אומר שהוא צריך לוותר על רצון שלו כי את חושבת אחרת? נדמה שרצוי שתבדקי בינך לבין עצמך את הביטחון שלך ואת היכולת לסמוך על בן הזוג. נדמה שמבחינתך בן זוג מוכיח את אהבתו כשהוא מתיישר על פי הרצונות והתפיסות שלך.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם..ליאם27/02/2011
אני רושמת פה...כנסיון אחרון לפני שאני פונה לייעוץ מקצועי..
אולי תוכלו לעזור לי...
היה לי קשר שנגמר לא ממזמן... ודרכו הבנתי שיש בי אובססיה והרס עצמי.
אני לא מצליחה לשחרר בקלות גברר שאומר לי לא...
יצא לי כבר כמה פעמיים שנפגגשתי עם האקס והבנתי שכל מה שהוא רוצה זה סקס..
היו המון טעיות שעשיתי בקשר שלנו... אני עדיין בתקווה שהוא יתן לי עוד צאנ'ס
למרות שאני יודעת שזה לא יקרה כי הוא כברלא מרגיש אליי כמו פעם...
הוא מחפש אותי בשיחות והודעות מידי פעם..
מה אני עושה כדי לשחחרר? להפסיק להיות אובססיבית..
ולהבין שיש לי יותר טוב בעתיד ממנו?
כי אני פשוט לא מצליחה...
וזה דוחק אותי לפינה ומשפיע על חיי מכל הבחינות..
פשוט כואב לי שהוא רק יוצר קשר ואני כולי בהתלהבות יתר.
מה אני אמורה לעשות??
תודה לכולם מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
אני27/02/2011היי
את מאוהבת ..זה העניין והבלאגן
כמו שאמרת לי ,תנסי לחיות את חייך
והכי חשוב אל תשכבי איתו.. זה סתם קל מדי..זה צריך לבוא מביחד לא מסתם...
ואם את רואה שיהיה לך יותר טוב בלעדיו ,תנסי לזכור את זה כשהוא מתקשר ולהתעלם
הלוואי שאני הייתי חושבת כמוך לגמרי שיהיה לי יותר טוב לעדיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמי כנסי
ליאם27/02/2011חח מאמי יהיה טוב אנחנו נתגבר..
אומנם זה יקח זמן ,אבל הזמן עושה את שלו...
סוף העולם זה בטוח לא...
יאללה להתעודד..
:-))))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה ליאני23/02/2011
לפני שלושה שבועות בערך כתבתי שאין לי מוטיבציה וכוחות
והרגשה רעה ויש גם בעיות עם החבר
תודה למי שהגיבה אז,
אני לא יודעת אם הבעיות היו אני או הבעיות בגלל החבר, ביינתים ,נפרדנו
לפני 5 חודשים כתבתי בפורום הזה תכופות כשנפרדנו בפעם הראשונה
וכעת נגמר ,ההרגשה שלו אליי כנראה השתנתה, וככל הנראה לתווך הארוך למרות ההרגשה הרעה עכשיו,זה יותר טוב. ככה מקווים,הייתה פרידה קשה ולא טובה
ובפרידה הראשונה בקושי תפקדתי והייתי בין עבודה ללימודים.
ובסוף חזרנו כנראה שהייתה טעות,
מה שעוזר לי זה שיש את הלימודים שמכריחים אותי לקום בבוקר ויש חברות משם,ועוד כמה חברים טובים בבית ,ומשפחה אני מנסה להעזר בהם
אבל הרגשה נפשית עם כל הידיעה שכנראה היה כבר לא טוב, חוסר חשק
גם לא מוטיבציה לעשות את הדברים שאני צריכה לעשות,וגם לא חשק אפילו לדברים שאני יודעת שעושים לי טוב ...
כרגע אני מכריחה את עצמי ללכת לעבודה ,כי יודעת שאני רק אשב בבית ואהיה מדוכדכת
הרגשה רעה ודכאונית אפילו ...לא יודעת מה לעשות,יש דברים שאני יודעת שיכולים לעזור לי ולשפר את המצב רוח שלי אבל אין לי כוחות נפשיים אליהם
אני פגועה מהפרידה ולא יודעת מה קודם למה...
עזרה בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוף
לשעבר24/02/2011זה משגע שלא עונים פה!
אני עוברת דברים נורא קשים ולא מתייחסים!
אנ לא יודעת מה קדם למה, האפשר אפילו כמעט לומר דיכאון או הפרידה מהחבר
אין לי רצון לכלום אין לי חשק
מרגישה אבודה
לא הגעתי ללימודים היום ,בעבודה אתמול היה נחמד, אני אכריח את עצמי ללכת לעבודה נחמדה ולהתנדבות
אבל יש לי שיעורים ומטלות ,שאם כבר לא הגעתי ללימודים אז לשבת על זה עכשיו
אבל פשוט לא רוצה.
אין מצב רוח אין רצון כלום
אני במחשבה של מחר אני אתן לעצמי ברייק ולא אצתרך לחשוב על שום דבר שצריכה לעשות ,ומרגיש מוזר גם היום לעשות ככה ,בערך,אבל אין לי כח או רצון לכלום
אני חושבת שאני בדיכאון ,החבר תמיד היה מישהו שאיתי מישהו שנותן ביטחון שיש לי אדם קרוב , אינ כן מנסה ליזום עם חברים ומתקשרת ומנסה לדבר,אבל ההרגשה שזה כלום
אני לא יודעת וגם אם הייתי יודעת זה לא משנה כי לפי מה שהחבר אמר הוא שלם עם ההחלטה והיה לו רע... ותכל'ס גם מבחנתי כנראה זה כבר היו המון בעיות אבל כן היה את הידיעה שיש מישהו כזה קרוב ... ועכשיו אין
ואין רצון לכלום...
תנו עצות תענו משהו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק25/02/2011שלום לך. את עוברת תקופה של אבל על מה שאבד לך בקשר עם בן הזוג ממנו נפרדת וכעת נראה שדברים בחייך איבדו מבחינתך את משמעותם. את מבינה היטב שהחלק המתפקד שלך דורש את החזרה לחיים, עבודה ולימודים, וטוב שכך. לצד זה, ייקח קצת זמן עד שתצליחי לעבד במלואו את האובדן שחווית. אם את רואה שאת הולכת ומסתבכת ומרגישה יותר דיכאונית ופחות מתפקדת, רצוי שתפני לייעוץ ואפילו אם זה יהיה תחום בזמן וממוקד, את יכולה להיעזר על מנת לחזור לשגרת חייך.
בהצלחה בהמשך, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאם27/02/2011מאמי אני מבינה מה עובר עלייך
אני עוברת בדיוק אותו הדבר..
וזה נורא קשה להתנתק ..את פשוט חייבת לעשות את זה בכוח....
ולנתק את הקשר ממנו סופית,גם אם הוא יצור איתך קשר...
אל תעני תמחקי כל מה שקשור אליו
ותתחילי להתעסק בדברים שיקדמו אותך הלאה..
תצאי עם חברות תהני..תכירי אנשים חדשים...
חבל שתכנסי לאובססיה לבחור ,ובסוף זה ירחיק אותו עוד יותר ממך..
תתרחקי אם הוא חוזר הוא שלך:-)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני27/02/2011תודה על הגובות
טל יקרה, זה מה שעצוב
שכבר חזרנו, הוא התקשר ואז שלח הודעה ואז התקשר ולא עניתי
ואז מרוב געגוע התקשרתי וחזרנו, ועכשיו נפרדנו.
וכן אני חשבתי "אם חזרנו זה זה.
אבל היו כ"F הרבה דברים בעייתים בפרידה הזו עכשיו
שכמה שזה לא אמיתי לומר את זה,אפילו אולי לא לכבוד שלי לחזור אליו,למרות שאין כבוד באהבה.
כתבתי לו מכתב םרידה קורע את לב שנינו, על שאהבה ראשונה היא רק ראשונה וכל איך שראיתי אותו,ושבאמת ניסנינו ולא הצלחנו- מכתב שסוגר את הסיפור.
והוא כתב לי שהכל חזר אליו ברגש כי הוא הבין שאין לו אותי.
לא יצרתי איתו שום קשר, אבל הלב מרוסק מההודעה הזו.
וממש מרגישה חולה, מבטלת דברים שצריכה לעשות ,ולא עושה כלום יעיל במקום -כלום.
רק חושבת עליו וקשה לי .
ואין מוטיבציה לכלום,והרגשהה שלמרות כל הדברים שאולי טוב שנפרדנו וכי די עם זה כר עם כל הבלאגנים ,הלב מרגיש שטעינו...
ואין רצון לכלום ואין כח לכלום והכל רע...
כשהתעסקתי בעיסוקים שלי יזמתי עם חברים וכו' הרגשתי טוב
אבל בפנים בנפש כלום לא שמח...
ממש כאילו שמחת החיים הלכה לה. למרות שבביחד היו עצבים ובעיות ועניינים...
אבל הי אותו ועכשיו ריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של לחץ מאוד מטרידה אותי!!בוריס20/02/2011
שלום לכם.. אני בן 19 כמעט וכבר מגיל 15 מטרידה אותי בעיה של לחץ, זה התבטא בהתחלה בבית ספר לא יכלתי לחשוב על להרים את היד בשיעור ובהפסקות נשארתי יושב על הכיסא כשכולם יצאו לטייל או משהו, לא יכלתי אפילו לאכול ליד אנשים..
הלכתי לפסיכולוג והובחנתי עם חרדה חברתית ולפי דבריו זה אמור לעבור בקרוב...
אני כבר בצבא, והלחץ הזה מטריף אותי, כלומר מדכא... ופשוט מבייש
בוא נקח דוגמא קלאסית, אם אני במועדון ואני רוצה להרים כוסית עם כולם, אני ניגש לכוסית לוקח אותה ומתחיל לרעוד בגלל לחץ אני מנסה לא להילחץ אבל זה פשוט משתלט עליי זה מתבטא בידיים ובראש במיוחד, אני לא יכול להרים כוסית כשיש כמה אנשים...
לעומת זאת אני יכול להרים כוסית אם אני עם אדם אחד שאני מכיר או כמה קרובים ממש בבית..
הלחץ הזה מתבטא גם במסדרים בצבא, כשאנחנו במסדר אמורים לעמוד ישר ואני לא יכול אני נלחץ והראש מתחיל לרעוד אז אני חייב להוריד אותו ואז אומרים לי להרים אבל אני לא יכול, וכשאני מדבר עם המפקד אני רועד לא יכול להסתכל לו בפנים אפילו..
בבקשה תעזרו לי בבקשה =[[[[[ מה עושים ?? אני לא יכול לחיות ככה כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של לחץ מאוד מטרידה אותי!! - תגובה
ד''ר אילן נילמן21/02/2011שלום בוריס
אתה מתאר סימפטומים שמאוד לא נעים לחיות איתם. מן התמונה שאתה מתאר קשה לדעת מה מקורם, דבר שהוא מאוד חשוב כדי להתחיל איזשהו תהליך של ריפוי. כיון שהמצב נמשך כבר שנים רבות, זו בעיה שדורשת טיפול מסודר. כידוע לך, יש לך אפשרות לפנות בבקשה לטיפול במסגרת הצבאית עצמה.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת
בוריס21/02/2011תודה ד''ר,
תגיד, יש איזה כדורים שאני יוכל לקחת אבל לא משהו רציני כי אני יודע שכל תרופה פסיכיאטרים דופקת את המוח, אני מעשן גראס לפעמים בשביל להירגע זה עוזר אבל מה אני יעשה בצבא? באמצע המסדר לא יכול לדבר עם המפקד, וטיפול כזה נשמע כמו משהו מסובך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלונת - תגובה
ד''ר אילן נילמן21/02/2011שלום בוריס
זה לא אחראי שאתן לך תשובה ספציפית. מי שיראה אותך יקבע אם זה מתאים לתת לך תרופה או לא. כללית יש תרופות הרגעה אך זה מקל על הסימפטומים זה לא פותר את הבעיה. יש הכרח שיהיה גם ליווי פסיכולוגי.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לא פתוריםנונית15/02/2011
שלום
אני בת 26 ויצאתי לא מזמן מקשר שנמשך שנתיים ועלה על סרטון. איך יצאתי? הכרתי בחור חדש, בן 23.5. הוא בהתחלה היה חמוד ומפנק, וגם הוא יצא כחודש לפני כן מקשר בן שנה וחצי (היו מאורסים). לאחר כשבועיים הוא "יצא" עלי ועשה רשימה של כל מה שמפריע לו בי. שזה היה בעיקר גיבוב של שטויות. הוא רצה לחתוך. נתתי לו להירגע ופייסתי אותו. לא עבר שבוע, והוא מודה בפני שהוא מרגיש שהוא לא תורם מספיק לקשר ולא מרגיש צורך להיות איתי, אבל כשאנחנו ביחד, כיף לו. אמרתי לו שאני גם יצאתי מקשר וגם לי קצת קשה (אני גם לומדת ועובדת) ונוח לי לקחת דברים לאט. למחרת ניסיתי להשיג אותו על מנת לברר עימו כמה דברים שלא הסתדרו לי לגבי מה שהוא אמר, והוא פשוט פתר אותי מכל הנושא ע"י כך שהוא פשוט "זרק" אותי שוב. אחרי כמה ימים של כאב ודיכאון - כל הרגשות שלי התחלפו בכעס וזעם. אני עובדת איתו וכמעט כל אינטראקציה ביננו הופכת למריבה סוערת וחסרת טעם. וזה ממש לא האופי שלי וגם לא שלו...
אני לא יודעת מה לעשות. איך אני מפסיקה לכעוס? איך אני מפסיקה את הויכוחים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לא פתורים - תגובה
ד''ר אילן נילמן21/02/2011שלום נונית
מדוע את רוצה להפסיק לכעוס כשזה מה שאת מרגישה?
הכעס שלך הוא ביטוי של תסכול ואכזבה כלפי הבחור עמו היית בקשר ואך טבעי שיתעורר בך . הכעס הוא גם חלק מתהליך פרידה פנימי שחיוני לעבור אותו. אחרי מיצוי הכעס יבוא שלב אחר שבו תרגישי משוחררת מן הקשר המתסכל ויתפנה בתוכך מקום לקשר חדש.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון?בעייתית06/02/2011
אני מוצאת את עצמי מותשת ,אין לי כח לקום בבוקר ונשארת במיטה
עד שאני אומרת די את תרגישי עוד יותר רע, אני גם לא נותנת לעצמי את הברייק של להנות אלא סתם רובצת מול הטלוייזיה ברגשות אשם שצריכה ללמוד סטודטית תואר ראשון ועובדת, הלחץ גורם לי פשוט לא לעשות כלום אפילו ללכת לחד"כ אין לי חשק או לעשות ספורט כשידוע לי שזה ישפר לי את המצב רוח
יש ךי חבר שהמסכן הזה אני מוציאה גם עליו את השליליות שלי ומתוסכלת גם ממנו ואין לי בדיוק מקום עבורו על אף שנוכחותו בחיי כן תורמת לביטחון שלי
אני מנסה ליצור קשרים חברתיים וימתאכזבת ומרגישה לבד
אנ יודעת שאני צריכה לעשוצ דברים ואין לי שום כח אליהם בכלל
אם אתם יודעים כל שיפור תזונה או על איך לשפר את האנרגיות הירודות שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה?
לשעבר09/02/2011באתי עכשיו כדי לכתוב שוב וראיתי שעוד לא ניתנה תשובה לשאלה שלי
המצב לא משתנה או אפילו מחמיר
הבעיות עם החבר גדלות הרבה יותר אני לא מדברת איתו כעת
היום ישנתי עד הצהריים משהו כמו 12 שעות כמעט
כשיש לי מחר מבחן ואני צריכה ללמוד
וכבר שבועיים לא עשיתי ספורט
והחשק המיני שלי אין מה לדבר בנוסף לבעיות אפילו אין שום רצון לזה
מה שקצת עשה לי טוב זה נוכחות מחודשת טיפה של חברים ,אבל חוץ מזה שום התלהבות מהדברים שאני עושה שום רצון לעשות דברים
רק מכריחה את עצמי ללמוד וגם זה לא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני" המיואשת
נוניים11/02/2011אני מזדהה מאוד עם מה שאת מתארת ועצוב לי שלא הגיבו לך פה. השלב הראשון זה באמת להבין שההתנהגות הזו היא הרסנית ולא בריאה לנו. אבל מפה ועד לעשות משהו בנידון הדרך לא קצרה. גם אני נמצאת במערכת יחסים ואני יכולה לומר לך שהכי חשוב זה לשתף אותו כמה שזה קשה כדי שהוא יוכל להיות שם לצידך או לפחות להבין למה את מתנהגת ככה. בכל מקרה לבד את לא יכולה לצאת מזה את צריכה מישהו שיעזור לך אפילו יקח אותך ביד בבוקר ללימודים או לכושר ויעזור לך לתפקד באופן מכני עד שתצליחי לתפקד באופן אמיתי. חוצמזה כמובן הכי מומלץ זה טיפול של פסיכולוג או פסיכיאטר. בהצלחה את לא לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמשיך הלאהמיטל03/02/2011
שלום
אני בת 27 , לפני כחמישה חודשים עברתי פרידה מבן זוגי לאחר 4 שנים שמהם שנה וחצי גרנו יחד . הפרידה באה יותר ממנו מאחר והוא מבולבל ואינו יודע מה רצונו אני אציין שהוא רצה להציע לי נישואין וכנראה שקיבל " רגלים קרות " או משהו בסגנון . , יש בינינו עדיין אהבה גדולה ובחודשים הראשונים של הפרידה עוד דיברנו והתראינו מהגעגוע אחד לשני. עברו כמה חודשים אבל אני עדיין לא מצליחה לשכוח ולהמשיך הלאה , אני חזרתי לבית ההורים , יש לי עבודה וחברים והכל אבל אני עדיין בתוך הריבוע שלי ולא מצליחה לצאת ממנו ! אני בחורה יפה ומושכת ויש לי המון מחזרים אך אינני מעוניינת באף אחד אחר. יש לי ימים שאני פשוט לא חושבת עליו ויש ימים כמו היום שמהבוקר הוא לא יוצא לי מהראש ואני נורא עצובה ורק רוצה לבכות . אני התחזקתי מאוד ומבינה שאני חייבת להמשיך הלאה ושאולי עכשיו רע ועצוב לי אבל בעתיד אוכל למצוא זוגיות טובה ואחרת . אך קשה לי לחשוב על מישהו אחר בכלל חוץ ממנו.
כבר מאסו עליי היציאות והבילויים לפאבים וכו' זה מאחוריי וזה כבר לא מושך אותי יותר
עד שאני מצליחה לצאת פעם בשבוע בסופ"ש זה גם אחרי שגוררים אותי וכל זה שאמור לעשות לי יותר טוב עושה לי הפוך - אני מתגעגעת אלייו יותר .
זה מתסכל אותי גם ההשקעה שנתתי כל השנים ושהכל נזרק לפח , אני מאוד רציתי שהזוגיות תמשיך כי יש בינינו חיבור מדהים וטוב ואהבה ענקית ... אך הוא מבולבל וזה מאכזב אותי .
יש למישהו איזשהו עצה בשבילי ? משהו שיעודד אותי כי אני תמיד יודעת למצוא את עצמי חוזרת למקום של הדכאון והרחמים העצמיים של איפה אני נמצאת עכשיו ? שחזרתי אחורה כביכול וזה עושה לי עצוב
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך הלאה - תגובה
ד''ר אילן נילמן03/02/2011שלום מיטל
התהליך שאת עוברת הוא תהליך נורמלי לחלוטין- זהו תהליך של אבל בעקבות אבדן של קשר ואהבה משמעותיים. לתהליך האבל יש קצב ושלבים משלו, אין טעם לדחוק בו לקצר אותו. אך טבעי שכרגע את מתגעגעת ולא מוצאת טעם בדברים שפעם היו מהנים עבורך. אם עצוב לך ולא בא לצאת אין מקום שתכפי על עצמך שהרי אז לעצב מתווסף תסכול. בסופו של תהליך תרגישי שאת מרימה ראש ומוצאת תאבון מחודש לחיים ובינתיים סבלנות.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה מבחור מבולבל
דייב09/03/2011את עוברת כעת תקופת "אבל" שלא נסתיימה. הוא מבולבל ולא יודע מה הוא רוצה
הפרידה תעשה לכם שניכם רק טוב.
עבורו - מקבל זמן להתעשת ולהחליט מה הוא רוצה אם הוא יתאפס אזי הוא יחזור אליך במידה ולא אזי לא יחזור אליך והכל מבחינתך לטובה - את לא רוצה להיות עם מישהו - מקסים ככל שיהיה - שלא יודע מה הוא רוצה ומה הכיוון שלו בחיים
עבורך - כנ"ל - תעברי תקופה קשה תקופת "אבל" אבדן וכו' ותצאי מזה לדרך חדשה מחוזקת איתו או בלעדיו
תני לזמן לעשות אתשלו יקירה
מאמין באהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לי איני יודעת מה לעשות .קספר26/01/2011
היאוש גובר וגובר , והכאב הנפשי מתעצם ומתעצם .
שלא תיגדו לא ידעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מזיז לכם שאני מביעה פה מצוק
קספר02/02/2011לא , כי אחרי זה אומרים איפה היינו , איך לא ראינו סימנים?
יש פירסות של עמותת בשביל החיים , שרואים נפילה מגג של בית, וכול קומה כתוב משהו,
בקומה 7 הוא התחרט
בקומה 5 הוא בכה , וכו....
ואז הופכים את התמונה כש הוא מגיע למטה, ורואים שזה הגג וכתוב פה עוד יכולת לעזור .
אני לא אכתוב יותר יותא ולא אציק לכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה....חלי23/01/2011
בפניות שלי אליכם בעבר אני מדברת על שנים,, בעיה עם בעל אדיש, לא מעריך מהמר כפיתי
היום עם כל הקושי אני אחרי.
בנובמבר השנה התגרשתי , כל זה ביוזמתו הבלעדית, דבר שאני לא הייתי מוכנה לקבל לפרק משפחה זה הדבר הנורא אחרי 38 שניות נשואים, הילדים שהם בוגרים היום תמכו בי , זה 20 שנה שאני חייתי במתח תמידי, אבל תמיד היתי שם ,
עבדתי , דאגתי לכולם . הילדים אקדמאים, אף גם לאחר שעבר ניתיוח ראש קשה, מיד לאחר 8 חודשים החליט שזהו רוצה לחיות לבד בלעדי , לעשות חיים.
אני מאוד פגועה מעצם שהוא גרם לגירושין, לאחר שאת נשמתי נתתי ואני לאורך כל הדרך סבלתי כה רבות ע"מ שהמשפחה שתשאר מאוחדת
והוא זה שקם ואומר לכולם שאינו מוכן לחיות איתי יותר,
הרי לא נשאר לא מאומה הכל הוא פדה ופתח האפשרות האחרונה, זה רק למכור את הדירה תמורת כסף את החלק שלו - בקיצור מכר אותי למעם הכסף.
אני מאוד מדוכאת , לא מוצאת את עצמי, דואגת ליום המחר לא יוצאת מהמצב אליו הגעתי, בוכה, כועסת , אני מרגשיה שעולם נחרב לא מוצאת את עצמי, אין כוחות וחשק
לטפל בי ובבית,
השיחות עם הילדים והסביבה לא ממש עוזר , אני שבורה עולה לי כל הזמן המבטים, שלו
של כעס שלו כלפי , חוסר הערכה, לא רצה שאני יידע מה הוא עושה,הכל בסתר מוחלט.
ועם כל זה למה כה קשה שאיני יכולה להתגבר
אנא, אנא, עצתכם עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה.... - תגובה
ד''ר אילן נילמן23/01/2011שלום חלי
אני יכול להבין את תחושות הבגידה והנטישה שהגירושין מעוררים בך. מן התיאור שלך אני מתרשם שאת עוברת תהליך של אבל שכרוך ברגשות קשים של כעס, נטישה ותחושות של אבדן. על אף כל הכאב הכרוך בכך זהו תהליך הכרחי וטבעי למצב שכזה. גם אם את מתקשה להרגיש זאת עכשיו חשוב שתנסי לשתף בכנות ברגשות שלך אנשים שקרובים לך. עם הזמן והעיבוד של הרגשות משהו יתחיל להשתנות.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהשני16/01/2011
שלום רב .
אני בת 26 בחורה עם חיים מלאים משל עצמה , עבודה לימודים....
יצאתי לפניי שלושה חודשים מקשר של שנה וחצי
עם בחור שמאוד אהבתי .....
הקשר בנינו החל למטרות לא מחייבות והמשיך בצורה מחייבת עד שעברנו לגור יחד ,
הוא בחור בן 24 שבעבורו הרחוק היה חרדי ובנעוריו חזר בשאלה
הוא עבר מהצפון לתל אביב , ונהלנו את הקשר מרחוק עד שהצטרפתי אליו .
לא תמיד היה קל , לפעמים היו ריבים וקשיים ....
וכמה ימים לפניי המעבר דירה חזרה לצפון הוא הודיע לי שהוא לא עובר איתי שהוא טס לחול , ידעתי תמיד שהוא עוד רוצה לטוס אבל לא ידעתי עד כמה ובנוסף חשבתי שבסוף הלימודים שלי אולי נוכל לטוס יחד .
כמובן כעסתי שהוא ככה בשנייה מנחית עליי פצצה שרק יומיים קודם עוד הלכנו לראות דירות יחד .
בנוסף לזה הוא אמר לי שהוא לא יכול להיות איתי ב100% מעצמו וזה בגלל שהוא לא כנה , כששאלתי מה הכוונה הוא אמר שהוא בגד בי .
אני כמובן עשיתי את סצנות הדרמה לא רוצה לדבר ולשמוע ....הוא נסע
עברו שלושה חודשים והוא ממש רוצה לחזור ומוכן לעשות הכל .....
אני אוהבת אותו בכל ליבי , אבל צריכה איזה שהוא הגיון שזה לא יחזור שוב
שזה לא תסמין לחיי בוגדנות .
אגב אני בחורה צעירה ונאה, לא היו לנו בעיות בחיי המין
ובנוסף אני מציינת שהבגידה הייתה מעין רומן עם בחורה יותר מבוגרת גרושה עם ילדים
שךפיו הוא לא ראה בא מושא אהבה אלא אתגר וסקס זול
הוא טוען שזה קשור למרחק ולזה שבאותה התקופה הוא לא העיז להביט על עצמו בתוך
קשר שלוקח לחתונה ומחייב ככ
ועכשיו זה שונה - עכשיו הוא בטוח בי , ובמטרת הקשר .
אני אודה ממש , אם תוכלו להסביר לי את מקור התופעה ההתנהגותית המכוערת הזו
ומה זה מעיד .... טיפת הגיון בכל הסערה .........
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק21/01/2011שני שלום. מצב מורכב... את שואלת איך את יכולה לשקם את האמון ששרר ביניכם והאם את מסוגלת עוד לבטוח בו לאחר הבגידה הזו בך ובקשר שלכם. זוהי שאלה קשה. אני לא מכירה אותך, אותו ואת הקשר, אך אני כן יודעת שלא רצוי להמשיך בקשר ללא בירור מעמיק של מה שקרה, כי המעשה מעיד על עצמו ואם אדם לא מודע למעשיו אז רוב הסיכויים שהוא יחזור על כך. הרבה פעמים אנחנו יודעים ומבינים אם בחרנו נכון בפרספקטיבה של זמן, התבונני טוב ותשאלי את עצמך מה את מבקשת לעתידך.
את צודקת שאת לא צריכה להחליט בפזיזות אבל שאננות גם איננה טובה כאן...
בהצלחה בקבלת החלטה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה
דני01/02/2011אני מרשה לעצמי להגיב לשאלתך מפרספקטיבה של גבר,לדעתי את צריכה להעריך את החבר שלך לשעבר בזה שסיפר והתוודה בפנייך.זה נדיר במקומותנו.עכשיו הוא מבין את הטעות שלו וזה שיקול חשוב מבחינתך.נראה לי שהבחור הבין את טעותו ואם רצונו הוא לחזור לקשר ממקום טוב ובריא שווה לך במידה ואת אוהבת אותו לגשר על הדברים ולתת הזדמנות שניה לקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי וגופניללא שם15/01/2011
שלום, אני תלמידה בתיכון (כיתה יב'), הלחץ אצלי מתבטא בחילוף חומרים מהיר בגוף שגורם לי ללכת לשירותים וזה קורה לעיתים קרובות, אפשר להגיד כל יום. אני בדר"כ נלחצת מנסיעות ארוכות (של כחצי שעה ויותר) ועכשיו התחלתי להילחץ גם מנסיעות קצרות (בעיקר לבית ספר) בגלל שאני מפחדת שמאוד אצטרך לשירותים בדרך. אני לא יודעת איך להרגיע את עצמי, לרסן אותי כך שאהיה רגועה לפני ובמהלך הנסיעה זה קורה גם כשאני לחוצה מדברים אחרים כמו מבחנים( אבל זה פחות). אני לא מפסיקה לחשוב על זה, זה די מגביל אותי בפעילויות שונות. אני אשמח לעצה, למשהו שבאמת יכול להרגיע לי את המחשבה, את הנפש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי וגופני - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק21/01/2011שלום לך, את מתארת מצב בו הלחץ הנפשי שלך גבר והחל להתפשט לתחומים נוספים בחייך עד כדי כך שאת חשה מוגבלת במה שאת מסוגלת ורוצה לעשות. לכן, אני מציעה לך ללכת למספר פגישות ייעוץ אצל פסיכולוג/ית (בכל עיר כמעט יש מרכז ייעוץ לנוער) ולברר מה מקור החרדה וכיצד את יכולה להתמודד איתה באופן יעיל יותר.
הרבה בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ סטרסאני11/01/2011
היי
עכשיו אני בשיעור בלימודים אקדמאיים
ופשוט לא מקשיבה
בקושי באתי ללימודים האלה היום ,בעיקרון בחרתי נושא מעניין ...ככה חשבתי
אני מרגישה בתקופה של עומס ,יש הרבה חומר ושאלה מתי לומדים הכל
אני מנסה ללכת לחד"כ פעמיים 3 בשבוע ,אני מנסה קצת לקרוא
חברה טובה שלי טסה לחו"ל עוד מעט ,חבר טוב בקושי יוצא להתראות
כשיש זמן כמו סופ"ש מנסה לחלק בין לראות את החברים האלו ועוד שניים
לבין משפחה
והחבר שגפ הוא בזמן לחוץ ומרגיש ששנינו מאוד לחוצים ועמוס לנו וכן מתראים
ומנסים להבין ולתמוך אבןל באיזשו מקום זה מוסיף עוד עומס ..
אני גם עובדת וקמה ביום אחד ממש מוקדם ואז אין כח לדברים אחרים ...
וסטרס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ סטרס - תגובה
ד''ר אילן נילמן11/01/2011שלום רב
קשה לי לקבל תמונה מלאה מתוך הדברים שלך. יתכן שמדובר בתכנון זמן שבו עליך לקבוע סר עדיפוית שמטיב איתך ולהיצמד אליו. אם זה המצב העניין הו לא מאוד מורכב: כדאי לך לשבת עם עצמך לרשום את המטלות שלך ולבוע עדיפויות וזמן שאת מקציבה להן.
יתכן ותחושת העומס קשורה להיבטים רגשיים- במקרה זה קשה לי לומר משו כי אינך מתייחסת לכך.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות???שרי30/12/2010
האמת שהחיים שלי יפים תודה לקל 2 ילדים מקסימים בעל עובד אוהב ומפרגן רק דבר אחד קשה לי איתו יש לי מחלה שקוראים לה גניבה ובעיקבות כך פוטרתי מעבודתי ולכן אני יושבת בבית מאז אני זוכרת את עצמי בגיל 12 גונבת ועד היום אני ככה לא מחנות וזה ככה בקטנה מדבקות מהגן אוכל מהגן וכו (שעבדתי בו)בעלי לא יודע מה הסיבה שפוטרתי הוא חושבת שלא היה צורך בהרבה עובדות קשה לי אים השקר הזה וקשה לי שאני לא עובדת וקשה לי כי אני לא מרגישה אגו של"אישה עובדת"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות??? - תגובה
ד''ר אילן נילמן06/01/2011שלום שרי
ברור מן התיאור שלך שאינך גנבת גם אם את גונבת דברים פעוטים מידי פעם. נראה לי שהגניבות קשורות לחסך רגשי עליו את מנסה באופן לא מודע לפצות עם הגנבות הפעוטות (אם כי מסוכנות). אם לא תצליחי להיפטר מכך מומלץ לפנות לטיפול נפשי.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה29/12/2010
אני בת 45
אני בתקופה של התמודדות עם פוסט טראומה של ניצול ארוך שנים (שקרה בבגרותי).
שנים ארוכות אני מתקשה להימצא בחברה לאורך זמן מבלי שחשה שמתאמצת ומעמידה פנים, ותמיד מחכה לרגע ההתבודדות בתוך עצמי. עד כה ייחסתי זאת לתגובה הישרדותית לניצול שעברתי.
אבל עתה, אני חוששת שיש לי הפרעה נרקיסיסטית. הקרובים לי מרבים לומר לי שנים שאני אגואיסטית ואגוצנטרית, שהעולם סובב סביבי, ושאיני מתעניינת באמת בסובבים אותי.
בתקופה האחרונה אני מייסרת את עצמי על כך, על שלא מצליחה להשתנות, ויש בי חרטה וצער עמוק על חיי ויחסי לבני האדם הקרובים לי.
אני תמיד חייכנית ומנומסת ותמיד יש לי יחס של כבוד כלפי כל אדם (ויש לי בעל אוהב וסובלני! וחברים שאוהבים אותי מאוד!), אך ביני-לביני אני רק רוצה שיעזבו אותי במנוחה, ולעשות רק מה עושה לי טוב ושישרתו אותי ויעשו בשבילי.
השאלה שלי פשוטה:
האם נרקיסיסט אמיתי יכול לייסר את עצמו על היותו כזה עד כדי ימים של בכי על כך שהוא "דפוק"? כמו כן, איזה טיפול יכול לעזור לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אילן נילמן30/12/2010שלום אילנה
אני מציע לא ליפול במלכודת המושגים "נרציסטי" וכו'. אלה מושגים רווחים בציבור כשהמשמעות המלאה והמורכבות שלהם איננה נהירה למי שאיננו איש מקצוע. מעבר לכך יש בזה משהו מקבע ומצמצם.
מכל מקום אם רצונך לחולל שינוי בדפוס מסוים שלך שלהרגשתך מכאיב לך ולקרובים לך מומלץ לנות לפסיכותרפיה.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)