מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משבר זוגי בגיל השלישיתמי22/10/2011
הורי בני 70, נקלעו למשבר אמון שלא יודעים איך לצאת ממנו(לא בגידה). צד אחד מתבצר בעמדתו ולא מסוגל להתגבר או להאמין, ומעדיף לפרק את החבילה, והצד השני מוכן כמעט לעשות הכל בשביל להחזיר דברים לקדמותם.
אני חוששת לבריאותם בגילם המתקדם כי הקרע הולך ומעמיק, מדיר שינה מעיניהם ואוכל מפיהם.
מה כדאי לעשות או לאן לפנות? האם טיפול אישי? פסיכולוג? פסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר זוגי בגיל השלישי - תגובה
אורית צוקר24/10/2011שלום תמי,
מטפל זוגי עשוי לעזור.
לא להתייאש במידה ולא שני הצדדים מעונינים בעזרה, הם לא חייבים להגיע לטיפול ביחד.מספיק שיגיע אחד מהם.מטפל זוגי ידע להנחות להדריך ולסייע נפשית גם באופן כזה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוונות זדוניות??פלונית21/10/2011
כשאני ניפגשת ברחוב עם מכר (שנינו נשואים) תמיד חייב לזרוק לי מחמאה. בפגישה האחרונה בעיר, נוסח דיבורו היה שונה והוא: "את נראית מאד מאד צעירה את רוצה שאכיר לך מישהו,??, גם אם זה היה בצחוק, לא נראה לי מכובד להגיד לאישה כשנשואה. האם הוא ניסה לבחון אותי אם יש סיכוי שאבגוד עימו?? או סיבה אחרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוונות זדוניות?? - תגובה
אורית צוקר24/10/2011שלום לפלונית,
קשה לדעת מה באמת קורה בראשם של אנשים אחרים.
יתכן שהוא באמת מתכוון להחמיא לך ותו לא,יתכן והוא מתגרה בך,יתכן והוא מנסה אותך,יתכן ויתכן.
אולי עדיף להתיחס פחות לכוונות שלו ויותר לשלך ומתוכן להתנהל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג? אם כן האם קליני? קואצ'ר?אנונימי16/10/2011
שלום לכם.
אני בחור בן 35, פרוד + 1 בן שנתיים. בעל תואר שני וב 6 שנים האחרונות עובד במכירות בשוק ה IT. הייתי נשוי 3 שנים ולפני 4 חודשים עזבתי את הבית עפ"י פסיקת בית דין רבני. בשנה האחרונה פיטרו אותי משני מקומות עבודה, אני כרגע לא עובד מזה 5 חודשים ולפני כחודש עברתי תאונת דרכים שמאופיינת בכאבים בגוף. בימים האחרונים ומאז התאונה אני חש התדרדרות במצבי הנפשי, אני לא מצליח לעבור ריאיונות עבודה, אין חשק לכלום וללא כל רצון לחפש ולהתקדם. אשמח לעצתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג? אם כן האם קליני? קואצ'ר? - תגובה
אורית צוקר16/10/2011שלום רב,
נישמע כי אתה עובר תקופה רבת ארועים לא קלים.
בהחלט כדאי לקבל עזרה מקצועית.עד כמה שאני מבינה קואצ'ינג עוסק בלחפש ולהתקדם,משימות אשר לטענתך קשות לך כרגע... כדאי לבדוק לפני כן מה יעזור לך להבין ולעכל את מה שקרה ואת מה שקורה כדי להתחזק ולהצליח ולהשאיר פרק זה מאחוריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אנונימי18/10/2011תודה רבה על תשובתך אך לאיזה סוג טיפול או ייעוץ את מתכוונת?
האם פסיכולוג יכול לעזור בנושא? קליני? אשמח להמלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
אורית צוקר19/10/2011פסיכולוג יכול לעזור.המונח פסיכולוג קליני מתאר את הכשרתו של הפסיכולוג לטפל ולהבדיל מפסיכולוג חברתי או ארגוני למשל.
ישנן גם גישות טיפוליות אחרות ושיטות טיפול רבות. כדאי ללמוד קצת אילו שיטות קיימות ומהי דרך הטיפול של כל אחת מהן ולהרגיש מה מתאים לי, למה אני מתחבר.מה מרגיש לי שיעזור לי במירב.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידת נקמה?לירן09/10/2011
שלום,
אישתי בגדה בי עם גבר מהעבודה. היא הודתה וסיפרה לי על זה.
קשה לי לסלוח, ואני חושב שאולי כדאי לי לבגוד בה גם עם מישהי בעבודה,
אף על פי שאני מאוד לא רוצה. אבל אני מרגיש כאילו כבודי נרמס, אני מאוד
אוהב את אישתי, ואנחנו דווקא מסתדרים, היא אומרת שזו פשוט הייתה
"מעידה" חד פעמי. אני באמת אוהב אותה מכל הלב, אנחנו נשואים 5 שנים.
מה כדאי לעשות? להחזיר לה באותו המטבע? מה ההשלכות של זה? מבחינתי
המצב כרגע הוא קשה, ואני בגלל זה רוצה "לנקום".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידת נקמה? - תגובה
אורית צוקר09/10/2011שלום וברכה,
מבינה לרגשותיך. כרגע הרצון לנקמה נובע מהמחשבה כי זו תחזיר את "הכבוד האבוד" ומכעס רב המבטא את עוצמת הפגיעה.
לאן אתה רוצה לקחת את היחסים מכאן? האם הנקמה תביא את היחסים למקום הזה?
כדאי לברר עם עצמך ואולי עם עזרה חיצונית אלו רגשות עולים כרגע ועם מה אתה באמת מתמודד בתוך עצמך ובתוך היחסים.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתעומר27/09/2011
כשאני ליד חבורת אנשים חדשים אני הופך להיות ממש לחוץ, "קפוא" אפילו. החשש מזה שאני נראית לחוץ גורם לי להילחץ עוד יותר.
אני אומר לעצמי לצאת מזה ולא מצליח.
האם יכול להיות שאני סובל מחרדה חברתית? איזה טיפולים יש והאם אפשר ממש לשפר את זה ולהפוך לחברותי ותוסס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק27/09/2011שלום עומר.
על פניו נראה כי אתה אכן סובל מחרדה חברתית. כמובן, שיש צורך לבדוק מספר דברים טרם תדע אם זוהי בעייתך או שמשהו אחר קורה במסווה של חרדה חברתית. האם כילד היית ביישן? האם סבלת מהסמקה? האם זה חולף ואתה נרגע לאחר שאתה מתרגל לסביבת האנשים החדשה? כעיקרון, טיפול קצר מועד וממוקד יכול לעזור ופעמים במקרים קיצוניים צריך לקחת תרופות שמקלות על הסימפטומים. הדבר שהכי עוזר זה בעצם לא להימנע ממצבים כאלה כי התנהגות נמנעת מעצימה את החרדה.
בהצלחה,
ענת תנעמי-שפרינצק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להתמודד מול מנהלתנורית17/09/2011
אני אחות העובדת שנים רבות במקום עבודה מסודר כשנתיים מנהלת מנסה להכשילני ולמרות עבודתי הטובה והמקצועית בשטח מצליחה כל פעם לערער את בטחוני ומרגע זה אני נאלמת
כיצד אוכל לשכנע את מנהליה ולהציג את יכולותי מבלי לגמגם או לחשוש ולהיות ממוקדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להתמודד מול מנהלת - תגובה
אורית צוקר18/09/2011שלום נורית,
הכל מתחיל ונגמר בביטחון עצמי.ביטחון עצמי כזה שגם המנהלת לא מצליחה לערער.
להיות בעלת ביטחון עצמי לא בהכרח אומר להיות מושלמת אלא, סומכת על עצמי שכל מה שיבוא מולי אסתדר איתו.זה אומר שאיני חפה מטעויות,אבל אני עומדת מאחוריהן באחריות ונכונות לתקן במידה ויש צורך.כשאני לא מנסה להיות מושלמת אלא עושה הכי טוב שאני יכולה באמת,קשה לערער אותי.המשיכי לעשות מה שאת עושה באמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך אך יש המשך ..
נורית19/09/2011מנסה מאוד אך היא ממשיכה הוחלט לקבל את דעתה מתוך החלטה ארגונית ולא כי אני טועה או לא עבדתי טוב והוצע לי תפקיד ניהולי חלופי ,אני חשה פגועה מאוד, כתבתי למנהלה והוא ייפגש עימי השבוע ,בטוחני שהיא תנסה להשמיץ אותי ,האם יש דגשים מסויימים שכדאי שאדע?
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך אך יש המשך .. - תגובה
אורית צוקר20/09/2011כדאי להיות מאד ברורה לעצמך, לגבי מה שאת רוצה להשיג מן הפגישה הזו,לפני שאת נפגשת עם המנהל.
שימי את הפוקוס על מה שחשוב לך ולא על מה שאולי מישהו אומר עלייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין בתוך הסאגה .....
נורית30/09/2011הייתי
הפגישה הייתה לא נעימה בפגישה נוכחי המנהלת ,רופא מחוזי וראש מחוז בסופה אמרתי שאם כך המנהלת שלי מרגישה אין טעם שאמשיך בתפקידי ,הרופא המחוזי שאל שוב וחזר על דברי ,אמרתי שלמעשה אין טעם שאגיב (לעצמי אמרתי: האם אוכל לאמר לבכירים ממני שאינם אומרים אמת? )ראש המחוז הופתע ואמר כי חלק מתפקידי למורת רוחה של המנהלת שלי ושל הרופא המחוזי ישאר שלי וכי אני אוביל את התחום! המנהלת שלי ניסתה למחות והוא אמר "שלא תנסי .." אני קמתי ואמרתי למנהלת שלי כי אני מקווה שכאשר היא קמה בבוקר ומסתכלת על עצמה במראה היא שלמה עם מה שאמרה והלכתי....
ראש המחוז יצר עימי קשר ואמר שהוא מאוד מאוכזב מהתוצאה וכי כמוני גם הוא הופתע הסברתי שאני מצפה לקבל תפקיד ניהולי מחוזי הראוי ליכולותי ולמעמדי ,הבטיח שיחפש וכי עד אז אני אמשיך בתפקידי .אני מאוכזבת מאוד!!אך מתחילה להשלים עם זה ולהבין שבארגון לא הצודק מצליח כי אם האינטרסים של הארגון הם אשר מכתיבים ,ראש המחוז אמר לי שהוא גילה שאם המנהלת שלי הייתה מנהלת טובה או חזקה הייתה יודעת לעשות DELETE וכי הוא מעריך אותי מאוד את יכולותי את חוזקותי ,אני כעת ממתינה להצעת תפקיד חלופית (ב50% תקן )בשאר התקן אני מובית תחום מחוזי .מאוד מאוכזבת בתחושה שקינאה ניצחה ועצובה מעט שאוותר על תפקיד אותו אהבתי ושאתגר אותי
מה דעתך?כיצד עלי לנהוג?
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין בתוך הסאגה ..... - תגובה
אורית צוקר01/10/2011שלום נורית,
לא ברור לי מדברייך לאיזו תוצאה ציפית.
נישמע כי הרופא המחוזי הביע תמיכתו בך ובכל זאת בחרת לוותר על תפקידך.
אני מניחה כי זה נובע מהרצון לא לפגוש בקשיי ההתמודדות עם המנהלת.
אם קיימת האפשרות להשאר בתפקיד הנוכחי וזה מאד חשוב לך לא תהיה ברירה אלא להמשיך להתמודד עם המצב. אם בכל זאת הקושי עולה על הרצון להמשיך בתפקיד שאת אוהבת ומאתגר אותך,נשאר לקוות כי התפקיד הבא אותו תקבלי יהיה לא פחות טוב ואולי אפילו טוב יותר.כך או כך אין לדעת לאן דברים יתפתחו.
החיים מזמנים לנו כל מיני התמודדויות,מול מצבים ומול אנשים.אני לא חושבת שיש דרך אחת נכונה להתמודד איתם.תמיד יש מספר אפשרויות.
נסי לברר עם עצמך מה הדרך שמתאימה לך על סמך יכולותייך כרגע(המקצועיות,הרגשיות,רמת האנרגיה וכו') ,מה חשוב לך יותר ומה חשוב לך פחות נכון לעכשיו.
בהצלחה,שנה טובה ומתוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ לא נגמראלינה13/09/2011
היי, אני עובדת בעבודה שבעיקרון אני ממש אוהבת (מוכרת בחנות מעצבים יוקרתית) אבל יש שם עובדת אחת אחמ"שית שלא מפסיקה לרדת לחיי! לא משנה כמה טובה אני היא כל הזמן מתלוננת שאני לא זריזה מספיק, לא מספיק שירותית ויורדת עליי ליד לקוחות. יש לציין שאני כל הזמן מקבלת פידבקים חיוביים מהמנהל הישיר, משאר העובדות, וכו'. אני לא רוצה להלשין עליה אבל אני יודעת שהיא מלכלכת עליי. אני לא רוצה לעזוב את העבודה כי טוב לי שם חוץ מהקטע הזה אבל מרגישה שמאד קשה לי להתמודדב אתה כי היא דומיננטית ואני 'ילדה טובה ומנומסת'. מה לעשות? אוף, קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ לא נגמר - תגובה
אורית צוקר15/09/2011שלום אלינה,
בהחלט מבינה את הקושי שלך.קשה לעבוד במקום בו מקטינים ומכופפים אותך..
זה הזמן להזדקף ולפתח עמוד שידרה חזק במיוחד. להיות בטוחה בעצמך ובמה שאת עושה כך שכל מה שיהיה לה לומר ישפיע עלייך פחות.ראשית האמיני בעצמך וביכולתך.
ביטחון עצמי מקרין החוצה ועשוי להביא שינוי בהתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ביטוח לאומי מספק שירות פסיכולגישירה05/09/2011
האם הוא יכול להשתתף במימון טיפול פסיכולוגי בעקבות פיטורין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ביטוח לאומי מספק שירות פסיכולגי - תגובה
אורית צוקר05/09/2011שלום שירה,
החוקים של הביטוח הלאומי מורכבים מאד.
כדאי לפנות אליהם ישירות והם יענו על שאלותיך.אפשר לעשות זאת בטלפון וגם דרך אתר האינטרנט שלהם.
שרות פסיכולוגי בעלות נמוכה ניתן גם דרך קופות החולים. אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותסיון24/08/2011
שלום. זמן רב אני מרגישה שמיציתי את עצמי בעבודה, אולם אין לי אומץ להתפטר היות שאני מפחדת שלא אצליח למצוא שוב עבודה. אני מסתכלת במדורי דרושים אבל לא רואה הרבה דברים מתאימים, ואני מאוד בררנית. הלחץ שלי כל הזמן גדל כי אני מאוד רוצה לעזוב וחוששת שבסוף אתפטר מבלי למצוא עבודה אחרת. מה דעתך, האם יש דרך לוודא שאעזוב רק כשזה יהיה נכון מבחינה כלכלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות - תגובה
אורית צוקר26/08/2011שלום סיוון,
לפעמים לוקח זמן למצוא עבודה מתאימה.
נישמע כי מתנהל בתוכך מאבק בין קול הרגש לקול ההיגיון.הרגש רוצה עכשיו וההיגיון אומר "רק בזמן הנכון".היי מודעת לקולות הללו ובחרי למי מהם את מקשיבה.לאיזה קול נכון לך יותר להקשיב עכשיו.איפה הצורך גדול יותר, רגשית או כלכלית.
ניראה לי כי להיות סבלנית ולהאמין שההזדמנות הנכונה תגיע,יעזרו לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרתי ממקום עבודתי.לירון16/08/2011
שלום וברכה , לפני כחודש עזבתי את מקום עבודתי (התפטרתי) בתאריך ה9.8 קבלתי כסף לחשבון הבנק שלי והיום קיבלתי את תלוש המשכורת שלי ושמה רשום את הסכום הכסף שניכנס לי לחשבון ורשום ברוטו הפרשים מה זאת אומרת? ועוד קיבלתי מכתב הודעה על הפסקת עבודה ושמה רשומים הפרטים שלי ולמעטה מישהו חתם לי על הטופס וכול מיני דברים למילוי, מה אני צריכה לעשות עם המכתב הזה?תודה לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרתי ממקום עבודתי. - תגובה
אורית צוקר16/08/2011שלום לירון,
כדאי לבדוק עם מנהל החשבונות של החברה בה עבדת.זכותך לקבל ממנו את כל האינפורמציה הרלוונטית.או להתייעץ עם רואה חשבון מטעמך.
בהצלחה בדרכך החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיפוש שלא נגמראני09/08/2011
אני בת 39 אמא לתינוק וילדה קטנה. התחתנתי עם בעלי לפני כ- 13 שנה. מאז שאנחנו מכירים אני רק בחיפוש אחר עבודה. שהכרנו הייתי סטודנטית ואחר כך הלכתי ללמוד שוב כדי להשלים לימודי תעודה. דחיתי את הבאת הילדים בכמה שנים מסיבות של לימודים, חיפוש עבודה, פחדים מרובים וקושי להפתח גיניקולוגית. הבאתי ילדים בטיפולים ובניתוח קיסרי. הילדים שלי מקסימים אבל אני מרגישה ששילמתי מחיר כבד מידי בכך שילדתי לראשונה רק בגיל 35 זה כל הזמן מטריד אותי.
אני מאוד עצובה שבגילי אני לא מסודרת בעבודה למרות שהלכתי ולמדתי והשקעתי שנים. חושבת על זה שהפסדתי שנים של וותק.
הנושא הזה משפיע על כל החיים שלי אפשר לומר שהורס אותם טוטלית. עם זאת אני כל כך אוהבת את הילדים שלי ומשקיעה בהם את נשמתי אבל בכל זאת האיש הקטן בתוכי רוצה חווית חיים אחרת.
אשמח לשמוע תגובה.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיפוש שלא נגמר - תגובה
אורית צוקר10/08/2011החלק החשוב בסיפור הוא השקט הנפשי שלך וההשלמה שלך עם חייך.
ניראה לי שכדי להגיע לשם אפשר:
או לקבל את המציאות כפי שהיא כלומר להסתכל על הטוב שיש לך,בעלך וילדייך המקסימים הרי עמלת כל כך הרבה כדי לזכות בם...ולהנות מכל רגע שיש לך איתם.להפנות את האנרגיה למה שיש לך ולא למה שאולי היה לך או אין לך.
או לחילופין לשנות את המציאות. למדת ויש לך תעודות?נצלי אותן! זה לעולם לא מאוחר מידי.גם אם תתחילי מלמטה.את עדיין צעירה וזה ישאיר אותך צעירה. :)
כאשר בחרנו דרך ללכת בה, זה אומר שוויתרנו על דרך אחרת.האם זה אומר שהדרך האחרת היתה יותר טובה עבורינו? מי יודע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהדפני07/08/2011
היי, בת 27, נפרדתי מבחור שיצאתי איתו מספר חודשים, רבנו לא מעט אבל גם היה לנו כיף, ואני קצת מתחרטת על הפרידה. אני מתגעגעת ויודעת שהיה יכול להיות לנו טוב ביחד אם שנינו היינו מתאמצים.
אני תוהה אם כדאי לחזר אחריו או לנסות לשכנע אותו, כי אני לא רוצה להטריד אותו או להרחיק אותו ממני (עכשיו אנחנו ידידים).
אם הוא אמר מפורשות שהוא לא מעוניין כדאי לקחת את זה כתשובה סופית?
הוא אומר הרבה פעמים שהוא לא מעוניין בזוגיות, ומצד שני הוא חיזר אחריי והשקיע מאוד בקשר כל התקופה שהיינו יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
אורית צוקר08/08/2011למה נפרדתם?
מי יזם את הפרידה?
אני מבינה כי המסרים שהבחור מעביר שונים בין מילותיו למעשיו.
מעשים בדרך כלל משקפים את המציאות טוב יותר.שימי לב למעשיו והתנהגותו עימך או לחילופין היי גלוייה קצרה וברורה והעבירי את המסר לגבי הרצון שלך לחזור.כך או כך תקבלי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאהבת אבל לא אהודהאני28/07/2011
נשבר לי מהתחושה שכן אני יודעת שיש אנשים שאוהבים אותי
ושיהיו בשבילי
אבל אני ממש לא מרגישה אהודה.
כן חברה תרצה לראות אותי אבל לא לצאת איתי לבלות או לפעילות אטרקטיבית יותר
ואני רואה מהצד את חבריי נפגשים יוצאים מבלים
אני מעסיקה ומעניינת את עצמי ,אך קצת נמאס לי מלעשות את הדברים לבד
אני יוזמת פעילויות ודברים עם חברים אך לרוב האנשים עסוקים
אבל כעבור יומיים אני שומעת שהם עושים דברים עם חברים אחרים...
אני אתחיל בתקווה לעבוד בקרוב בעבודה אינטנסיבית במחשבה ומטרה להיות מאוד עסוקה ולא זמינה למכריי אולי אז הם יתחילו להעריך אותי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאהבת אבל לא אהודה - תגובה
אורית צוקר01/08/2011לעיתים כשהצענו הצעת בילוי משותף וזו נתקלה בסרוב אנו חווים דחייה. חווית הדחיה משאירה בנו רושם ומעין תחושה שמגשימה את עצמה מתחילה "לחגוג".
בררי עם עצמך אם חווית ה"לא אהודה" היא חוויה שאת כבר מכירה היטב.באם התשובה חיובית אפשרי להתייעץ עם איש מקצוע ולבדוק כיצד תחושה זו נוצרת ויוצרת את ההפרעה הזו לחייך.
כן, לפעמים להתרחק יוצר משיכה אבל תביאי בחשבון כי ריחוק גם עשוי ליצור עוד יותר ריחוק.....
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזראלאה28/07/2011
שלום,
אני לא יודעת איך להתחיל לכתוב.אני גם לא בטוחה שאני אשלח את ההודעה הזאת...
אם למישהו יש סבלנות לקרוא את מה שאני כותבת, אולי זה יעזור לי...אני לא יודעת?
אני בת 48.נשואה בשנית עם גבר "מקסים" שלא אוהב אותי.
אני אמא לילד מדהים שעבר לגןר עם אבא שלו בצפון (אני מירושלים).כל החיים הסתובב סביבו עד שהוא עבר לגור עם אבא שלו.יש לו אחות קטנה מהאבא ומחברה של האבא.הילד שלי טוען שטוב לו שם כי לאבא שלו יש משפחה מאוד גדולה בצפון (המון דודים ובני דודים) אך איתי אין אף אחד.וזה נכון.אני מחו"ל, ואין לי משפחה בארץ....פשוט לבד..לבעל השני שלי 4 ילדים.מה שמעניין אותו זה רק הילדים שלו והגרושה שלו שבגדה בו עם צעירים בני 20 על ימין ועל שמאל.הוא פשוט כל הזמן מדבר עליה (הם כבר 4 שנים גרושים ואנחנו 3 שנים נשואים).
לפני הנישואים הוא היה נסיך.הוא לא הפסיק להגיד שלאשתו הוא מוכן להכל, שמוסד הנישואים עבורו זה "שיא".שאשתו לפני כולם ש.....ובאמת כך הוא היה עם גרושתו, אבל לא איתי.
איתי הוא חסר סבלנות, הוא לא מבין שקשה לי כי אין לי אף אחד.היחיד שהיה לי זה הבן שלי שעבר לאבא שלו.
יש לי עוד המון מה לספר, אבל אני לא רוצה סתם.
למרות שכתבתי שאולי אני לא אשלח את ההודעה הזאת, אני כן מצפה לתגובה כי אני זקוקה לזה.
אם מישהו מוכן לקרוא ולחזור אלי, אני אשמח.זה רק יעשה לי טוב.
אני פשוט לא יודעת לאן להמשיך?
זו פעם הראשונה שאני מעיזה לכתוב משהו באינטרנט...
בבקשה על תתעלמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתעלמת
אני28/07/2011שלום יקרה (:
אומנם אני צעירה ממך,אבל עדין...
מה עם חייך לפני ואחרי בנך? נכון אני מניחה שילד תופס המון משמעות ואנרגיות בחיים
אני מקווה שאת מתראה עמו ,אבל מתי שלא ומתי שאת לבדך, מי את מה את עושה
במה את עוסקת האם את מרוצה מכך?איך את יכולה לפתח את עצמך יותר?
לאתגר את עצמך?
בקשר לבעלך,לא ממש הצלחתי להבין את הסיפור ,הוא בקשר עם הגרושה קשר יותר מדי קרוב... ובך מזלזל?...
ניסית לדבר איתו להסביר ? וזה ממשיך...
אולי תהיי פחות זמינה תמלאי את עולמך תראי מה התגובה שלו
ואולי אם את רואה שממש לא טוב איתו ,לא חייבים ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרא - תגובה
אורית צוקר28/07/2011שלום לאה,
קראתי את שכתבת.נשמע כי קשה עלייך הפרידה מבנך ושאת מרגישה לבד.
כדאי מאד לדבר עם מישהו שיכול להקשיב.לפעמים כשאנחנו שופכים את ליבנו הוא הופך להיות קל יותר..ולעיתים מתוך מה שאנו אומרים ושומעים את עצמנו מסוגלים להגיע לתובנות לגבי המצב ומוצאים פתרונות.
אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לענות לך.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזק אותך
mosha08/08/2011זה סיפור סיפור.....אני חושב שמי שחווה פרידה מנישואים לא יעשה טעות ויתחתן מחדש
אבל איתו יהיה לך קשה.תפנקי את עצמך צאי למסעדה /קפה עם חברה טוב.. תלבשי יפה ..תעשי הליכות עם מוסיקה שאוהבת..זה יפצה מעט על התכושות שאת מרגישה.....מקוה שעזרתי ובהצלחה.... ציצו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה
mosha07/11/2011את יכולה להסביר לו שאים לא תקבלי אהבה וחיזוקים את תסעי לחו"ל למשפחתתך ואז הוא יחשוב מה טוב לו יותר
יש לך 4ילדים זה לא קל תתחזקי והזמן יהיה לטובתך אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרא - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק07/11/2011לאה שלום רב. מצאת את עצמך במצב בו את בודדה ומבודדת ואין מי שמבין לליבך; אכן מעציב ומתסכל. את אומרת שאת מנסה לדבר אל ליבו של בעלך על מנת שיבין את הבעיתיות שבסיטואציה הנוכחית והוא מתקשה לראות את הדברים מנקודת מבטך. לפעמים אנחנו לא מצליחים לשתף ברגשותינו בצורה שהיא לא מאיימת או לא ביקורתית והצד השני נאטם ונסגר כי הוא מתגונן. את מספרת שהוא "מקסים" עם אחרים, ייתכן שאת מזהה תכונות טובות אצלו אך לא חווה אותם מולך ועל כך את מצרה. אני חושבת שיעזור לך מאוד לצאת ממעגל הבידוד שלך וכדאי לנסות להרחיב את חוג החברים שלך כדי שלא תהיי תלויה רק בבנך ובבעלך לחום אנושי ואולי מתוך החופש שתרגישי והסביבה שלך תרגיש, תוכל להיווצר קרבה מחודשת.
כול טוב,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלום לא הולך ליקשה מאוד26/07/2011
שלום ד''ר, אני פונה אלייך מכיוון שאני חייב חוות דעת מקצועית בנוגע למהות הבעיה שממנה אני סובל, ואין לי ברירה כבר.
אני בן 22, משוחרר 4 חודשים, ועם כל יום שעובר מצבי נעשה גרוע יותר.
אומנם, יש לי בגרות מלאה עם ציונים טובים, פסיכומטרי גבוה(670), ובתעודת ההערכה שלאחר השחרור מופיעים סעיפים כמו: בעל- כושר מנהיגות,חשיבה,משמעת עצמית רצמה אישית גבוהה, מוסר עבודה גבוה, דוגמא אישית לזולת וכו'.
אבל מאז שהשתחררתי אני רק הולך מדחי אל דחי. 4 חודשים לפני השחרור אבי עבר תאונה קשה מאוד ואני הייתי איתו יום יום בבית החולים. ייתכןהתחלתי מיד לאחר השחרור קורס נציג שירות לקוחות בחברה נחשבת וסיימתי אותו בהצלחה, אבל התפטרתי 5 ימים לאחר מכן מכיוון שהרגשתי שאני לא מצליח להתרכז ולזכור שום דבר והרגשתי שהם הולכים לפטר אותי בלאוו הכי. הלכתי לאחר מכן לעבוד במפעלים דרך כוח אדם בעבודות הכי בזויות ושחורות שיש, ואפילו משם פיטרו אותי(או שהתפטרתי) כי לא הצלחתי להתרכז בעבודה, עבדתי לאט וגרוע מבלי להתכוון ועשיתי טעויות שוב ושוב.
כעת אני לאחר פיטורים נוספים ממפעל שכולו עובדים זרים ואני הייתי הישראלי היחיד שם (כמעט). אני מרגיש פשוט איום ונורא שזה המצב שאליו הגעתי, שאיזה סודני בלי אזרחות מתנשא מעליי כי אני לא מצליח אפילו לסדר משטח ארגזים כמו שצריך ומרגיש שככה הולכים להיראות כל החיים שלי. אני רוצה לציין שבעיית הריכוז שלי(אני לא מצליח להפסיק לחשוב על דברים אחרים בזמן שאני עושה משהו אחד) משליכה גם על תחומים אחרים בחיי כמו לימודי נהיגה שאחרי כמעט 20 שיעורים אני לא מצליח להתקדם מעבר לשלבים הראשונים וחוזר על אותו שיעור שוב ושוב וסתם מבזבז כסף של הוריי.
אני בנוסף מחליט כל הזמן החלטות אימפולסיביות, כמו למשל להירשם למכללה ולשלם דמי רישום רק כדי להגיע להבנה שאני לא רוצה ללמוד שם בכלל והכסף של דמי הרישום הלך לעזאזל. בקיצור, אין יכולת ללמוד, אין יכולת להסתדר בעבודה, אין יכולת לעשות כמעט כלום כמו שצריך... בקיצור, חייב עזרה אחרת אני אאבד הכל.
נ.סליחה על המגילה אבל רציתי לתת תמונת מצב מדוייקת על עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלום לא הולך לי - תגובה
אורית צוקר27/07/2011שלום רב,
אני מתרשמת כי אתה בחור בעל איכויות וכישורים.
אם אינך יכול להביא את אלו לידי ביטוי כרגע סביר להניח כי משהו קורה בתוכך.
לא הייתי מנסה לשים כותרת מעל לזה כרגע אלא פונה לעזרה מקצועית כזו שתאפשר לך לברר עם עצמך מה באמת קורה שם בפנים ומה מהות ההפרעה ולפתור את זה.
חבל לצבור עוד חוויות כמו אלו שאתה עובר....
כל טוב,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)