מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחס מעסיקדניאלה25/07/2011
היי, אני חוששת שהבוס שלי יגלה שאובחנתי בעבר כבעלת הפרעה דו קוטבית ויחשוב שאני ווירדו... אני יודעת שאני לפעמים מתנהגת מוזר אבל עדיין, אני מאוד משקיענית ומקבלת משוב חיובי על עבודתי. האם האבחנה הזו יכולה להרתיע את המעסיק שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס מעסיק - תגובה
אורית צוקר25/07/2011לנסות ולשער מה יחשוב מישהו אחר זו משימה בלתי אפשרית.האם כדאי להשקיע אנרגיה במשהו בלתי אפשרי??
האם לחששות שלך יש באמת השפעה על מה שקורה??
עדיף להשקיע את האנרגיה בעבודה הטובה שאת עושה וכמו שציינת זוכה למשוב חיובי.כדאי להתרכז במה שקורה עכשיו(את עובדת) ולא במה שאולי יקרה ואולי לא.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקויעותאני 2220/07/2011
אני מקווה שהפעם יוכלו לעזור לי יותר...
אני אחרי פרידה קשה מאוד,ולא מצליחה להתגבר ...
עברו 5 חודשים,יש דילמה בין הטוב שהיה בקשר לבין הרע מאוד...והטינה
והבעיות....
מצד אחד קשה כי אהבתי כמו שלא אהבתי מעולם מצד שני יש המון כעס וממש איבה על ההתנהגויות של הבחור ומרגישה נבגדת.
זה מעסיק אותי ומפריע לי בחיי..
כעת אני בחופשת קיץ מהלימודים,אני בתקווה שכשאחזור ללימודים
אני אשקיע ותהייה התחלה חדשה
אבל כעת,בחופש, אני מרגישה אבודה.
אומנפ בקרוב אתחיל לעבוד ,אבל אני בהרגשה שיש לי המון המון זמן פנוי
ואני רק נוברת במחשבות...ואין לי מוטיבציה או כח והעובדה שאין סדר יום
גורמת לי לבלבול והרגשה נוראית...
נגיד אם אני יודעת שיש לי דבר מה בערב,אז מה..זה רק בערב,וגם לרוב אני אבטל אותו....
אני מרגישה מאוד לא אהודה בקרב מכריי, אני לא מכירה הרבה אנשים ,וגם אלו שכן,
למרות שאני יודעת שאני אהובה אני לא מרגישה שהם רוצים או שחשוב להם אם יראו אותי או לא ...לא מתקשרים כשאני מתקשרת ומציעה דברים הם לא יכולים ולא מציעים מועד חלופי... האדם שאני בעיקר מרגישה שרוצה לראות אותי הוא אבי ...יחי המשפחה!
זו הרגשה מאוד בודדת ,גם החבר הכי טוב יכול להסתפק בלראות אותי פעם בשלושה שבועות... ודיברתי איתו על זה ,ויש פעמים שאני מבינה אבל יש פעמים שאני נפגעת ומרגישה לבד.
כי עם חבר את יודעת או כן,מצפה להתראות פעמיים בשבוע ..דבר שרוב הבעיות עם האקס היו בגלל הנושא הזה...של פחות מדי העדפה כלפיי אבל מצד שני חס וחלילה שהוא לא יראה חברים ....
בעיקרון אני בחורה מאוד עצמאית,אבל להעסיק את עצמי יום שלם...זה גם קשה...
אני עוסקת בספורט,בתקופה האחרונה עשיתי לעצמי מטרה כל יום סוג אחר של ספורט
אני קוראת הרבה ,אני מבשלת אני מנגנת אני מתעניינת בנושאים שונים...
אבל עדין ההרגשה של הבדידות והלבד המרובה... וחוסר המעש המוגדר לאורך כל היום
מאוד קשים לי....
איך אני יכולה לאתגר את עצמי יותר?...
וגם דברים שלא עולים כסף יותר מדי...
אני רואה אנשים במכון הכושר ובחוגי הספורט ...אבל ההכרויות שם הן באותו המקום ולא מעבר ,
וגם בקרוב אעבוד אז אני רוצה שיהיו לי הכנסות לא הוצאות.....
מרגישה משועממת קצת ואבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקויעות - תגובה
אורית צוקר22/07/2011כעס הוא שלב טבעי בתהליך פרידה.יש לו ערך בנסיונות שלנו לעכל ולעבד את מה שהיה להפיק לקחים וכן יעזור ויוביל אותנו לעבר ההשלמה והשארת מה שהיה בעבר.
נסי למצוא פעילויות אשר משלבות אנשים אחרים,כמו טיולים קבוצתיים ספורט קבוצתי,התנדבות בתנועה מסוימת וכד'.
אלו יאפשרו לך להכיר אנשים חדשים והזדמנות לפתח קשרים חדשים על בסיס של ענין משותף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודליאורה23/06/2011
כשאני בחברת אנשים חדשים אני הופכת להיות קפואה ולחוצה מאוד ולא מצליחה לצאת מזה.
הפחד שאני נראית לחוצה גורם לי להיות עוד יותר לחוצה
למרות כל המשפטים שאני אומרת לעצמי
אני לא יודעת מה לעשות
אני מרגישה שאני נהיית אוטיסטית ליד אנשים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק17/07/2011ליאורה שלום,
נראה כי את יודעת להגיד לעצמך את כל הדברים הנכונים אך את לא מצליחה להתגבר על החרדה בסביבת אנשים חדשים. בין השורות אני מבינה שברגע שהתרגלת לאדם החדש אז את פחות לחוצה, אך ניסיון זה לא עוזר לך לפעם הבאה. אני לא יודעת אם עקב קושי זה את נמנעת ממצבים חדשים, דבר שמגביר את החרדה. אם כן, אני מציעה שתפני לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד שיעזור לך להקטין את חרדת 'הזרים', וכך תוכלי לחיות את חייך ללא החשש הזה, שמפריע לך.
בהצלחה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבואסת ומוטרדת...אני12/06/2011
אני בת 24,סטודנטית...ואני עובדת שננתיים וחצי במקום עבודה שדיי נוח ומתאים לי ממש ליד הבית...זה מסתדר לי עם הלימודים....
אבל חלפו להן שנתיים וחצי וזה מקום שבוודאי לא ארצה להיות כל חיי אבל הוא נוח,ונותן ביטחון במיוחד לתקופה שבה אני סטדנטית...
אבל אני מרגישה שכל הזמן הכל כל כך משתנה שם במיוחד לאחרונה מבחינת אנשים שעובדים ,מבחינת ההנהלה..ונימאס לי לא כיף לי אני מרגישה גם שהחליפו את ההנהלה ומיציתי למרות שדווקא הם רוצים לקדם אותי עכשיו עוד יותר,אבל אני כבר לא כזה חושבת שזה מתאים לי...ומתלהבת מהעניין תכלס....ואני לא יודעת מה לעשות עבודה זה מקום שמאוד חשוב לי...אני יודעת שמבחינה כלכלית אם לא אעבוד חודש לדוגמא ההורים שלי לא ישאירו אותי לבד בחיים...הם יתמכו אבל אני לא אוהבת..ובנתיים אני ממשיכה שם,אנשים לאחרונה סתם כך שואלים אותי מה עובר עלי שאני שונה...וזה גם מלחיץ איך שמים לב מה עד כדי כך?!?!!?בתוכי אני יודעת שמיציתי תחושה כזאת חזקה...ושאני מקנאת באלה שעזבו והשתחררו מישם והם באים לבקר אצלנו לפעמים בחיוך של כיף לי אני ציפור !!!משוחררים!!!בתוכי אני יודעת שארגיש טוב שסוף סוף אני לא שם,שהתקדמתי ועפתי מישם...שאדע שיש לי ריגוש!!!!!!!!!לחפש משו אחר,להתנתק מישם אבל אני מפחדת..הפחד מניע אותי...מה יהיה איתי?אהיה בבית,מה יהיה?!
אני ממש מתוסכלת....איזה מצבים לפעמיםהחיים לוקחים אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבואסת ומוטרדת... - תגובה
אורית צוקר18/07/2011כן,הכל משתנה כל הזמן ונשמע שגם את משתנה ורוצה דברים חדשים וזה נהדר.נשמע כרגע מדברייך כי הפחד מהחדש והלא מוכר הוא שנותן את הטון,המוכר והנוח תמיד מזמינים אותנו להצמד אליהם כי לשם הפחד לא נכנס,זהו אזור ידוע. נשמע כי את מודעת לכך ומודעת גם לקול הפנימי שרוצה אחרת.תתחברי לתחושה החזקה שנמצאת שם ובעזרתה תעברי דרך הפחד.ההחלטות הנכונות יגיעו כשהפחד יהיה רק פחד ולא מנהל. בחירה בנוחיות ובבטוח גם היא בחירה בעלת ערך, אך לא בגלל פחד,אלא מתוך בחירה.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מגבר נשויסיגל09/06/2011
שלום,הייתי בקשר כשנה וחצי עם בחור נשוי,אני רווקה בת 36 עוד מעט,במשך כל התקופה מן הסתם לא הייתי מרוצה מהיחס והוא גם שיגע אותי עם כל מיני אימרות מרומזות שהוא יהיה איתי בסוף אך לא קרה כלום,ניסיתי להיפרד ממנו המון פעמים ללא הצלחה,לא הצלחתי להשתלט על רגשותיי ,בסוף זה קרה והחלטנו להיפרד ,עצוב לי מאוד ,אני בלחץ מהגיל,בלחץ מהכל,לא יודעת איך קמים עכשיו וממשיכים הלאה,איך יוצאים מהפלונטר הזה..כל היום אני חושבת עליו אך הפעם איתנה בדעתי לא להישבר,מבחינתי הקשר מת שייך לעבר,אך איך ממשיכים הלאה,איך משפרים את ההרגשה הנוראית הזו... עצבות ,נואשות ,פסימיות,אין לי חשק לעשות כלום ,פחד מלהיות לבד,לא למצוא בן זוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מגבר נשוי - תגובה
אורית צוקר18/07/2011כשדלת אחת נסגרת דלת אחרת נפתחת! ואולי הפרידה הזו היא ההזדמנות להכיר גבר פנוי באמת? בכל פרידה יש עצב זה הכי טבעי שיכול להיות וזה עובר.העצב עוזר לנו בתהליך של להשאיר את העבר מאחור.שימי את מה שהיה כזכרון מתוק על לוח ליבך והמשיכי לצעוד בחיוך רחב בדרך לעבר מה שאת רוצה באמת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפילות בברכהחנה31/05/2011
לבעלי היה יום הולדת וידידי לשעבר שהוא גם מכיר את בעלי ידע את תאריך יום הולדתו וסימס לבעלי,: איתן יקר מזל טוב ליום הולדתך" וכו', וזה יפה מצידו, אך איני מבינה מדוע שלח את אותו נוסח של הודעה ששלח לבעלי שלח גם לי במקביל, הרי זה יום הולדתו ולא יום הולדתי? מה רצה להביע בזה בעצם?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת
mosha08/08/2011לדעתי הוא רצה להראות לך שהוא מברך את בעלך.....למרות שאת לא אוהבת אותו (חברית)וממליצה לבעלך לא להיתחבר אליו ...כי הוא לא חבר אמיתי...... צודק?
ציצו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפילות בברכה - תגובה
אורית צוקר08/08/2011שלום חנה,
לא ניראה לי שאפשר לקלוע בול לכוונתו של החבר.כל תשובה שתקבלי ולא ממנו מפורשות זו תהיה ספקולציה.
אולי כדאי לבדוק בינך לבינך מדוע כל כך חשוב לך להבין את כוונתו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהאני19/05/2011
היי אני קצת מבולבלת לגבי איזה נושא ורציתי לקבל דעה של מומחים.
הכרתי לפני כמה חודשים בחור שממש התאהבתי בו ממבט ראשון-ישר התחלנו לצאת והכל היה טוב ויפה וממש כולם אמרו שאנחנו זוג מושלם וכבר בחודש ה-1 הוא הכיר אותי לכל משפחתו והרגשתי שהוא היה ממש רציני לגבי,ופתאום כשהיינו כמעט חודשיים ביחד הוא זרק אותי בגלל ויכוח טיפשי בטלפון מסיבות ש"אין לו זמן וכח ליחסים,ושהוא לא אוהב כשאוהבים אותו כי זה מחליש אותו וכל מיני שטויות כאלה..."
ממש הכאיבה לי הפרידה,עד שבסוף חזרנו אבל היחסים כבר לא היו כמו פעם ולא היה שום תשומת לב ממנו ושום כלום שבסוף נפרדתי ממנו..
עכשיו אני מנסה לשכוח ממנו ולצאת עם אנשים,כמו כן שכבתי פעם אחת עם מישהו כבר מאז שניפרדנו,אבל המחשבות עליו לא עוזבות ואני מרגישה שאני משתגעת.
*מה אפשר לעשות בשביל לשכוח ממנו לגמריי,או להחזיר אותו בחזרה כי אני באמת לא יודעת מה יותר טוב.
אף פעם לא היה לי ממש חיבור כזה עם אף גבר בחיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה
אני19/05/2011להוסיף כי מאוד מדכא אותי המצב הזה שאני גם לא מצליחה להמשיך הלאה לגמרי וגם יודעת שהוא לא רוצה אותי בחזרה.-אני בדיכאון טוטאלי
בחיים לא היה לי מצב כזה למרות שאני בת 21 והיו לי 2 יחסים רציניים(שנתיים כל אחד) ויש לי ניסיון בקשר ויחסים.
האם כדאי ללכת לפסיכולוג לפני שאני אשתגע מרוב דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה - תגובה
ד''ר אילן נילמן24/05/2011שלום רב
נדמה לי שאת מתארת תגובה אופיינית לפרידה מקשר שחשבת שמיטיב איתך. התגובה לפרידה ממישהו אהוב גוררת אחריה תחושות דכדוך עצב ובדידות. נראה לי שאת מנסה בכוח לגרש תחושות שדורשות את זמן השהייה שלהן בתוכך. הן דורשות עיבוד שיאפשר לך להיפרד מן הקשר שהיה ושיפנה אותך לקשר הבא.
באשר לפנייה לטיפול: אם חשוב לך להבין מה קרה לך בתוך הקשר ומה קרה לך בעקבות הפרידה אז בוודאי שטיפול בהחלט יכול לתרום לנושא זה ומעבר לו.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדוקטור
אני19/06/2011עבר כבר חודש מאז שמשמתי לך את מה שעובר עלי ומאז הדבר היחיד שהשתנה לגבי זה שהכל ניהייה יותר גרוע..אני בדיכאון עוד יותר עמוק עד עכשיו,ולא מצליחה להמשיך הלאה..כל הזמן מחפשת אותו ברחוב ומרגישה כאילו שהטילו עלי כישוף...לציין כי הדיכאון ברובו לא נובע מזה שנפרדנו אלה יותר מזה שנמאס לי כבר מעצמי..מהדיכאון ללא סיבה,מזה שאני עדיין בוכה בלילות ומזה שכל מה שאני עושה כל היום זה להיזכר במה שהייה כשהיינו ביחד ולנסות למצוא בו חסרונות בשביל להתמקד עליהם...ניסיתי בעבר לדבר איתו על מה שקרה בינינו אבל הוא לא רוצה לשמוע וישר מנתק,ומתנהג כמו גבר פגוע שאני אפילו לא יודעת ממה...בקיצור נמאס לי כבר מעצמי.אני לא יודעת מה לעשות..מחקתי אותו מהנייד כבר ואני לא בקשר איתו,למרות שהוא התקשר אתמול לשאול סתם לשלומי אחרי שלא התקשר חודשיים.תעזרו לי לפני שאני אעשה איזה שטות כי אני כבר לא יודעת מה לעשות עם עצמי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כך לפתע הוא עזב אותילבדי09/05/2011
בעלי עזב אותי לפתע והותיר אותי המומה !
הוא תירץ את עזיבתו בעקבות מריבה שהיתה לו עם ביתי מנישואי הראשונים..
אבל לי ברור שזאת אמא שלו שחפרה לו וישבה לו על הוריד שיעזוב אותי!
הוא לא מסוגל להביט לי בעיניים,הבן אדם שהבטיח לי להיות שם לצידי ולא לתת לאמו
גב להתנהגותה אליי חבר לאמו נגדי.
התחושה הינה כמו סכין חדה בלב שלא מרפה וחנק בגרון!
תבוסה ומנגד בגידה
רק בני הקטן שהוא גם בנו לא פוסק מלשאול למה אבא לא גר פה יותר?
ואני ככל שמנסה להסתיר את הדמעות שוב מתפרצת בבכי איך יכל לעשות לי זאת וגם
רק שבוע לפני כן שכב עימי כמו לא היו דברים מעולם! כמה רוע ומשחק נצרך
לזה ולזה הייתי נשואה ונתתי את כל אהבתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כך לפתע הוא עזב אותי - תגובה
ד''ר אילן נילמן17/05/2011שלום רב
את מתארת מצב קשה שבעלך עזב באופן פתאומי. אני מבין שכך את חווה את הדברים. יחד עם זאת, כנראה שלפרידה זו קדם תהליך בינך לבין בעלך שלא היית ערה לו ושמעולם לא דיברתם עליו- קשה להניח שפרידה מתרחשת פתאום ללא סיבה. אני מתרשם שיש מקום להבין יותר לעומק מה היה ביניכם שגרם לפירוד. יתכן והבנה כזאת לפחות תמנע חזרה על שגיאות שיתכן והיו בעבר.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדןמריאן06/05/2011
ב-10/2010 התגדשתי אחרי 25 שנות נישואים הילדים נשארו אצלו (הוא נשאר לגור בבית)3 ילדים הקטנה בת 15 , ב12/10 הכרתי מישהו דרך האינטרנט עד לאמצע אפריל הכל היה בסדר, ואז הרגשתי שהוא מתחיל להתרחק , הוא עזר לי כצת לצאת מהעצבות והדכאון,פניתי אליו ברעיון שאם הוא רוצה שנםרד שיגיד הוא הגיב שהוא לא רוצה להכאיב לי , ושאם היה רוצה שנפרד היה אומר לי .מעולם הוא לא אמר שהוא אוהב אותי למרות שאמרתי לו אין ספור פעמים, כרגע אני מתגוררת אצל אבי, עורך הדין לעינין הגרושין אכזב אותי וכרגע אני צריכה למצוא עו"ד אחר למימוש הסכם הגרושין.
אין לי חברות , גם החברות 2-3 שהיו לי נתקו איתי קשר
בקיצור הכל סוגר עלי אין לי נחמה בכלום אין לי קשרים עם אנשים אני מוצאת את עצמי בוהה, בוכה שום דבר לא מצליח לי ,זקוקה לעזרה, עצה ואין לי שום יד מושטת לא אחים לא אחיות לא מכרים בודדה עם עצמי ,למרות שאני נאה מאוד, לא טפשה אני מצליחה להרוס הכל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן - תגובה
ד''ר אילן נילמן17/05/2011שלום מריאן
את מתארת מצב קשה ועצוב שאת מוצאת עצמך בודדה וללא תמיכה. מן המייל שלך קשה להבין מה התרחש שהביא לפרידות הקשות והמכאיבות. יתכן וכדאי לפנות לטיפול אישי להבין יותר לעומק את הסיבות שגרמו למצב בו את מצויה כיום.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט טראומה לאחר פרידה מבן זוגשירה23/04/2011
היי,
אני בת 38, ולפני 5 חודשים חוייתי נטישה- בן זוגי החליט לפרק את הקשר ללא הסברים וללא כל נימוק
החוויה היתה טראומטית וקשה מנשוא מבחינה רגישית- היו בה תדהמה, חוסר וודאות, חדרה קיומית, עצב תהומי ותחושת כשלון קשה.
מאז אני לא מפסיקה :
1. לחלום סיוטים על האקס
2. יש לי מחשבות טורדניות כל שעות היום
3 אני נמנעת מכל מה שמזכיר לי את בן הזוג- אנשים , הרגלי חיים, מקומות בילוי ועוד..
4. אני לא מצליחה לייצר מחשבות על עתיד אלא רק על העבר
ברצוני לדעת , האם מצב כזה חולף מעצמו, או שעלי לעשות דבר מה מכוון
אני חווה אייכות חיים ירודה, ובעיקר פחד לצאת לרחוב ולמקומות שנהגנו לבלות בהם ולשהות בהם.
בברכה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט טראומה לאחר פרידה מבן זוג - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק26/04/2011שירה שלום רב.
מתיאורך נראה כי תגובתך תואמת למצב שאת נמצאת בו כרגע. מניסיוני המקצועי אני יכולה להמליץ לך לפנות לייעוץ על מנת לברר מה קרה במערכת היחסים הזו, כך שלא הרגשת את הפרידה הקרבה (ללא האשמה, כמובן) וזה נושא עדין ורגיש. אני לא יודעת פרטים על מערכות קודמות אך אני מניחה שאת מעוניינת בקשר קבוע, יציב וממושך עם בן זוג מתאים ואולי כרגע את מטילה ספק באפשרות הזו בעתיד הקרוב. חשוב שתצאי לא בפוסט טראומה מהמצב אלא מבינה יותר וקשובה לעצמך!
הרבה בהצלחה בהמשך,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהליכי גירושים שזה מצב לא קליוסי16/04/2011
איך אני צריך להתייחס לילדה-בת 12 - האם בעדינות ייתר
בגלל שהיא רגישה?
אני מידי יום מתחיל יותר ויותר לשנוא את האשה בגלל שהיא מנסה לטרפד
הסכם גירושין שנעשה בהסכמה עם פסק דין ורוצה לבטל הסכם ממון מלפני הנישואין כ-14 שנים.
האם לדבר עם האשה רק בעינייני הילדה?
האשה רוצה לפתוח נגדי בתביעה משפטית ומצד שני רוצה שאייצג אותה בתביעה משפטית מול גוף אחר--אז איך העיניינים מסתדרים ככה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בהליכי גירושים שזה מצב לא קל - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק26/04/2011יוסי שלום.
המקרה שאתה מתאר הוא כואב ומסובך כאחד. בסיטואציה כזו כדאי לפנות לגישור או לחילופין לייעוץ זוגי/הדרכת הורים כדי להיות מסוגלים לתקשר באופן לא פוגעני ומיטיב כמה שניתן וזאת למען הבת המשותפת. אכן רגישות ואורך רוח הם המפתח!
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו-אני עשיתי איקס X על האשה שבגדה
יוסי26/04/2011לא רוצה לגוע בה יותר.
האשה יודעת זאת וכואב לה, כי היא רוצה גם אותי,
למרות שיש לה גברים אחרים.
נראה לי כי האשה מסובכת נפשית עם עצמה, ואני
לא מסוגל לפתור את הבעיה.
אז אני גומר בגירושין- אין מוצא אחר.
אז מה דעתך פסיגולוגית יועצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימורים ושקרים במשפחהאסתר08/04/2011
שבת שלום
יש לי אח שמהמר ושקרן כרוני לא יודעת כבר מה לעשות ההורים שלי מסכנים ואני דואגת להם מאוד האם יש דרך לטפל בזה אשמח לקבל תשובה, ההורים שלי העיפו אותו מהבית כי כל הזמן הוא חוזר על אותה טעות וחייב כסף אנחנו מיואשים מאוד...תודה אסתךר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימורים ושקרים במשפחה - תגובה
ד''ר אילן נילמן09/04/2011שלום רב
אחיך זקוק לטיפול. ישנה אגודה הנקראת "מהמרים אנונימיים אליהם ניתן לפנות. הנה הפרטים.
בהצלחה
אילן
גבעתיים:
רחוב משמר הירדן 18.
אהרלה 0505383990
חלי 0525101733 זמני פגישות:
יום ב' 20:30 - 19:00
יום ד' 21:00 - 19:30
יום ו' 15:30 - 14:00
מוצ"ש 21:30 - 20:00
ירושלים:
רחוב בר כוכבא 66.
שעיה 0548410767
איציק 0523465324 זמני פגישות:
יום ה' 21:30 - 20:00
חיפה:
שדרות ההסתדרות 25.
04-8424030 זמני פגישות:
יום א' 19:30 - 18:00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעיצה בדחיפות!!א16/03/2011
שלום שמי א' ונשואה 5 שנים אמא לשני ילדים והסיפור שלי הוא כזה..
אתמול בשעות הערב בזמן שאני ובעלי היינו במיטה נשמע צלצול בדלת. בעלי פתח ושמעתי שאותו אדם מעוניין לדבר איתי ורק איתי. כולי רעדתי ופחדתי נורא מאופן הדיבור ומהטונים הגבוהים. ניגשתי לסלון והבחור אמר לי שבעלי שולח לאישתו בערך כל יומיים אס אם אסים של "בוקר טוב" "יש מצב?" מה קורה?" רצוי לציין שאישתו למדה עם בעלי במכינה לפני כשנה כך שאין מצב שההודעות הן בעינייני לימודים. הבחור אף דאג להראות לי את ההודעות ואת תאריך כתיבתן ואיים על בעלי בקול שאם יקרה עוד "מצב" הוא לא אחראי למעשיו. פחדתי ממש ולא ידעתי מה לעשות.ביקשתי מהבחור לצאת מהבית ולאחר שהרגעתי את ילדיי שהתעוררו מהצעקות ישבנו ודיברנו.אני חייבת לציין שקרה מקרה דומה בעבר (כשהייתי בהריון בילד השני)שצלצל הפלאפון של בעלי ב12:00 בלילה והייתה על הקו משהי מעברו שהוא היה נוהג להתכתב איתה ולהרגיע אותה כשנפרדה מחבר וכבר אז הבנתי שיש בעייה , משבר, ולפי דברי בעלי לא היה בינהם כלום והוא רק מתכתב איתה ובעיניי זה היה חמור ואמרתי לו את זה . הוא מחק אותה מהרשימה והבטיח שלא יהיה בקשר. מאוד האמנתי לו.
שנתיים עברו מאז אותו הסיפור עד לאתמול.בכיתי המון בעלי הצטער מאוד ואמר שהוא כנראה מכור לכל ההתכתבויות האלה של האס אם אסים, פייסבוק וכו .אני חסרת אונים איני מעוניינת לפרק את החבילה וגם בעלי לא אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני וחוץ מזה הייחסים ביננו תמיד היו מודל לחיקוי בעיני רבים. בסוף הערב המתיש בעלי ניתק עצמו מהפייסבוק והבטיח לי שנחפש טיפול מתאים. ועוד בפעם הבאה איימתי עליו שאני מערבת את הוריו ומשפחתי ולא נשארת בבית הוא הבטיח מעומקי ליבו שזה לא יקרה . השאלה שלי היא האם נהגתי בסדר?מה אני אמורה לעשות במצב הזה? איזה טיפול מתאים במצב שכזה? אני ממש עובדת עצות.. תודה מראש א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעיצה בדחיפות!! - תגובה
ד''ר אילן נילמן20/03/2011שלום רב
עולה מדברייך שבעלך נמשך לקשרים נוספים מחוץ לנישואין בין אם אלה קשרים תמימים ובין אם לא. אני יכול להבין את התחושות הקשות שלך ובעקבותיהן האזהרו שתפני למשפחה. עם כל זה שבעלך הבטיח, נדמה לי שהקוש ביניכם לא דובר כלל: מה דוחף אותו ליצור קשר בחוץ, האם הקשר בינכן מספק או לא ועוד. הרושם שקורה ביניכם משהו שאיננו מדובר ואיננו מעובד. אני מציע שתנסו לבר ביניכם מה קורה ולא להסתפק בהטחות ואיומים שלא יורדים לשורש הבעיה. במידה וזה לא יצלח אתם יכולים לפנות לטיפול זוגי.
בהצלחה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמייל שלי הוא
שלומי25/03/2011המייל שלי הוא [email protected]
זה גם המסנג'ר שלי במקרה ויש לך גם..
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חבריםשלומי11/03/2011
שלום למומחים,
יש לי בעיה והיא כזאת:
לפני מספר חודשים הצטרפתי לאוניברסיטה ללימודים לתואר ראשון בהנדסה.
הגעתי לאוניברסיטה כאשר איני מכיר אף אחד משם.עם הזמן הכרתי שם כמה חברים חדשים כאשר החברים שאותם הכרתי היו כבר כקבוצה שתמיד נמצאת ביחד בלימודים וגם חברים טובים בינהם עוד לפני שהכירו אותי.עם הזמן ניסיתי להשתלב בינהם כי אלה הם אנשים שחשבתי שהם ימצאו חן בעיניי ויהיה לי כיף להעביר איתם את הזמן והשיעורים בלימודים.אך ככל שעבר הזמן אני מרגיש שאני באיזה שהוא מקום "בסוף הטור" שלהם כלומר האדם הכי פחות חשוב בחבר'ה.לדוגמא כאשר הם הולכים לאיזה שהוא מקום אף אחד לא קורא לי ויש מקרים לדוגמא בהם הם יושבים במקום שהוא שונה משלי ופתאום בסוף השיעור אני מגלה שהם כבר יצאו מהכיתה לפני הזמן ואני נותר לבד.או דוגמא אחרת כאשר הם מגיעים לפני לכיתה הם שומרים לעצמם מקום אך לי לא כמובן שלא המקום חשוב לי אלא ההרגשה שאת פחות חשוב או לדוגמא אם מישהו מהם ירצה לעשות משהו הם לא ישאירו אותו לבד אך אם אני ארצה לעשות משהו שלא מתאים להם לא יהיה להם בעיה להשאיר אותי לבד לעשות אותו.
כמובן שאני לא במקום שאני מתחרה עם מישהו או מנסה להיות חשוב יותר ממישהו אחר אלא רק מעוניין להרגיש כחלק ולא כמישהו נגרר אחריהם שתמיד צריך לחפש איפה הם כדי לדבר איתם או לשבת איתם.
ופה מגיעה ההתלבטות שלי ובה הייתי רוצה את עצתכם האם אתם מציעים לי פשוט להתרחק מהחברים האלה ולא להיות איתם בתקשורת יותר מידי מקסימום שלום שלום ואפילו להיות לבדי תקופה(משהו שכמובן יהיה לי קשה כי זאת הרגשה נוראית להרגיש לבד במיוחד במקום בו יש הרבה צעירים ואוירה טובה) שבה אולי אני אכיר חברים חדשים למרות שגם ככה קצת קשה לי להתחבר לאנשים או שעדיף לי למנוע מעצמי את המצב שבו אני אהיה לבד ואהיה איתם למרות ההרגשה הלא נעימה שאתה לא מישהו מהחברים ממש אלה משהו בצד ולא כל כך חשוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלומי
אני21/03/2011היי אני גם סטודנטית שנה א'
אני מבינה מאוד ומקרוב את ההרגשה של להרגיש בצד
כמו שאמרו לי בעיקר חברה קרובה,מאוד יכול להיות שזה בראש שלך..
מה עם חברים אחרים? מכרים קרבה ב"חברים מהבית"?
ואם אתה מרגיש שהחבר'ה בלימודים שמים אותך בצד עדיף להתרחק
אני גם ממש לא מהאנשים שמתלברים לחבורה של אנשים
אז לפעמים תהיה לבד, אבל ככה אולי תראה שהם מתקרבים אליך,או שיצא לך להכיר
אנשים אחרים מהלימודים וזו אולי תהייה חברות או לפחות הכרות יותר טובה (:
אני כמו שכתבתי גם מרגישה לפעמים לבד, ולוקח לי זמן להתקרב לאנשים ,אני בעיקר אוהבת חברויות או ידודיות אישיות, ועל-אף זה זכיתי והתחברתי עם שתי בחורות כל אחת בנפרד שהפכו להיות חברות שלי.
ומשפט יםה -עדיף חבר אחד טוב מאשר הרבה רחוקים
מקווה שעזרתי, (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אני
שלומי21/03/2011אין לי יותר מידי מה להגיד לך חוץ מזה שאת בחורה ממש מקסימה
ושאיך אומרים "כל מילה בסלע" ואני יכול להגיד לך שמה שאמרת טוב יותר
מכל עצה של כל מומחה אחר.
אם תרצי אשמח לדבר איתך מחוץ לפורום הזה בקטע של לשתף ולדבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אני22/03/2011אני אשמח לדבר איתך
השם שלי קצת נדיר (: אז אשמח
אם תתן את כתובת המייל שלך, ומשם נעבור לטלפון -אתה יודע דרך יותר
אממ..אנושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכיר את ההרגשה
דודסם10/04/2011מי הם בשבילך? סתם עוברי אורח, סתם חברים , חברים טובים ,אנשים בעלי משמעות מבחינתך? למ הלך להיות מוטרד בגללם עזוב אותך שטויות גבר יש הרבה אנשים בעולם, ובד"כ מי משגיע בקבוצות ועם כל החברה הוא סוג של נגררת חברתית וקשה לו להפתח לעולם (מבינים את זה כשמטיילים בעולם..) ככה שנראה שהבעייה אצלם לא אצלך, אתה יש לך את העיניינים שלך והם שיעשו מה בראש שלהם , מבין?? אני די מזדהה איתך כי אני גם חושב על כך לא קצת .. ואין מה להגיד, בסוף כשאתה מרים את הראש ומסתכךל לצדדים אתה מבין שהריכוז בבעיה שמטרידה אותך בגלל מה שקורה נבעה בגלל המחשבה שאתה עושה משהו לא בסדר ומבין שהעולם גדול ומעניין מכדי שנתרכז בכמה חברה סגורים שנהנים מהבועה הריגעית שלהםם.. חופשי אחי.. זה לגמרי לבד!! (אבל לא תמיד מרגיש בסדר) אתה הבוס תבחר את האנשים שלך אל תחכה שהם יבחרו אותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהתמוטטות עצביםדפנה08/03/2011
אני בת 29 , לפני כ - 4 שנים חזרתי לאחר הפסקת לימודים לגור בבית הוריי וזאת בעקבות קשיים כלכליים מחוץ לבית .
התחלתי לעבוד בעסק המשפחתי מה שעם הזמן יוצר אצלי תסכולים הולכים ומתעצמים מכיוון שבסופו של דבר אני מרגישה שהמשרד נופל כולו על הגב שלי ...חסר עובד , אני עובדת גם במקומו , ניקיון המשרד עלי , המחלקה שאני מנהלת לבד כולה באחריותי וזה אומר שאם אני זקוקה לחופש אין מי שיחליף אותי בתפקיד .
השנה התחלתי ללמוד בשנית ,מה שמוסיף לחץ רב ומה שכן , על הלימודים אין בכוונתי לוותר , זאת אהבתי .
הנשמה שלי צועקת הצילו ! אין לי סביבה תומכת והנושא החברתי מציק לי מאוד . מה שבטוח זה שבמצבי הנוכחי גם אני בעצמי לא הייתי מעוניינת בחברתי כאשר כל היום אני צועדת עם פרצוף חמוץ ומתפרצת על אנשים בסביבה .
אציין כי ניגשתי לטיפול פסיכולוגי והייתי מטופלת כחצי שנה ולא הרגשתי שזה עוזר בכלל אלא רק להפך . האם עלי לנסות טיפול תרופתי ? אם כן איזה ? ממש אשמח לתשובה מהירה , זה ממש מתסכל לאבד את שמחת החיים לחלוטין ולהרגיש שצועדים באותו מקום שנים ללא תזוזה ולו קטנה קדימה . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתמוטטות עצבים - תגובה
ד''ר אילן נילמן10/03/2011שלום
מן התיאור שלך קשה לי לדעת מה עומד מאחורי מה שאת עוברת. אעפ"כ יש לי רושם שטיפול תרופתי איננו התשובה ואני בכ"ז ממליץ על טיפול פסיכולוגי. יתכן ובטיפול הקודם משהו לא הסתדר או לא התאים. יחד עם זאת חשוב לציין שטיפול פסיכולוגי הוא תהליכי באופיו ולעתים נדרש זמן משמעותי כדי להרגיש את השינוי.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)