מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא שלי לא מקבלת אותיאנונימי18/08/2012
לפני שבועיים סיפרתי לאמא שלי שאני גיי היא הייתה בשוק ואמרה שהיא לא מקבלת את זה ושאני משתגע ושזו שריטה ושאני אפסיק עם השטויות האלו ושהיא תשלח אותי לפנימיה ושהיא לא תיתן לי ללכת לאיזה מתנועת נוער שאני חבר בה ולבית הנוער שיש לנו בעיר אז אמרתי לה שיש מישהו שאני אוהב ושאני יודע שהוא גם גיי והוא איתי באותה תנועת נוער והיא אמרה שהיא תדאג להוציא אותי משם ושאני לא אלך לבית נוער הזה יותר אמרתי לה שזה מה שאני ושאני אוהב בנים ושזה מה שאני אוהב ומחליט גם אמרתי לה שאני יעזוב את הבית עם היא לא תפסיק להציק לי בקשר לזה והיא אמרה שהיא מכירה אותי ושאני סתם רוצה צומי ושהיא יודע כל מה שעובר עליי ואז הגיע המשפט שגרם לי לא לדבר במשך שבוע
ציטוט של אמא שלי:אם אתה לא שוכב או מתנשק עם גבר אתה לא הומו . אמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה על זה יותר .
מה אני אמור להגיד לה היא כועסת ולא מקבלת את מי ומה שאני אני לא רוצה לחיות בפחד כל הזמן אני רוצה להיות שמח לדעת שיש מישהו שבאמת אוהב אותי אני מחקה לתשובה
דרך אגב אני בן 15 ואני כבר שנה וחצי שומר את זה בסוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא שלי לא מקבלת אותי - תגובה
איל זק19/08/2012שלום רב
לכולנו יש צורך לקבל ולהרגיש אהבה. שלב מכריע בתהליך היציאה מהארון הוא להיחשף בפני ההורים ולבקש את תמיכתם. אולם, לעיתים אנו שוכחים כי כפי שאנחנו היינו צריכים זמן בכדי לעכל את הבשורה ולקבל את עצמנו כשונים, כך גם להם לוקח זמן עד שהם מפנימים את העובדה כי בנם הוא הומוסקסואל או שבתם היא לסבית.
לכן, עצתי לך היא שלא להיאבק מול אימך. אמרת את שלך וכעת תן לה את הזמן לעכל זאת. זה יכול לקחת מספר ימים או אף מספר שנים, אבל אין טעם להתווכח עימה על זה, כי כרגע זה רק יקשה עליך את החיים.
מבחינתך, חשוב שתמשיך להיות במסגרת החברתית שנוחה לך. אתה יכול גם לפנות לארגון הנוער הגאה ("איגי") ולהצטרף לפעילות החברתית שלהם. זה יעזור לך בהתמודדותך כרגע. בשלב מאוחר יותר כאשר ירגעו הרוחות, אתה יכול לנסות ולהמליץ לאימך לפנות לארגון תהיל"ה העוסק בתמיכה להורים של בני קהילת הלהט"ב.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאייל18/08/2012
שלום רב,
ברצוני לברר על מה אפשר לדון פה או לשאול בפורום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
איל זק19/08/2012שלום רב
כפי שאתה יכול לראות מעיון בשאר הפניות המופיעות כאן, הפורום עוסק בייעוץ מקצועי הקשור לקהילת הלהט"ב (הומואים, לסביות, טרנס ובי) ועוסק בעיקר בסוגיות הנוגעות לזהות מינית, יציאה מהארון, קבלה עצמית, היכרויות לחברי הקהילה ועוד.
אתה כמובן מוזמן להעלות את שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיהאנונימי06/08/2012
היי אני בן 14.5 ואני גיי יש לי בעיה יש מישהו שאני מכיר ואני יודע שהוא גם גיי ואני ממש מחבב אותו ואני רוצה להציע לו חברות אבל אני לא יודע איך למישהו יש עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעיה - תגובה
איל זק07/08/2012שלום רב
אפשר לנסות ולהתקרב למישהו שמחבבים בכמה דרכים. ראשית, אפשר לנסות ולבדוק אם יש חברים משותפים ולצאת יחד או לבלות זמן ביחד. שנית, ניתן לנסות ולבדוק אם יש לכם תחביבים משותפים (משחקים, סרטים, תוכניות טלוויזיה) שיהוו נושא לשיחה משותפת ובעזרתם תוכלו להכיר טוב יותר אחד את השני. ודבר אחרון, אתה יכול פשוט לנסות ולהתקרב אליו בעצמך, למצוא נושא לשיחה ולבדוק אם הוא משתף איתך פעולה. אם כן, אז יתכן שהוא גם מעוניין להכיר אותך. שווה לנסות, ותמיד עם חיוך.
אחרי שתכירו טוב יותר, תוכל להציע לו חברות.
מקווה שעזרתי. אתה מוזמן לשאול שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעייה קטנהאנונימי31/07/2012
שלום אני צריך עזרה...
אני בן 13 ויש לי בעייה - הזהות המינית שלי מעורפלת מאד. אני מרגיש שבנים מחרמנים אותי ומושכים אותי בדיוק כמו בנות ואפילו יותר. מה אפשר לעשות? אני אפילו לא בטוח שאני באמת כזה. איך אפשר להיות יותר בטוחים? אני גם מבין ממה שאני רואה שהאנשים ההומואים לא כך כך מתקבלים באהדה רבה בחברה. אני גם חושש מהתגובות של ההורים שלי. איזה אבסורד: ילד בן 13 שאומר לאבא שלו: "אבא אני הומו." איך הוא אמור לקבל את זה תעזרו לי בבקשה מצבי נואש אני מדוכא ומרגיש שאני מתרחק לאט לאט ממשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי בעייה קטנה - תגובה
איל זק02/08/2012שלום רב
מ"בעיה קטנה" הגעת די מהר ל"מצב נואש". גיל 13 הוא גיל מוקדם מדי בשביל לצאת בהגדרות באשר לזהותך המינית. לפניך עוד שנים רבות של היכרויות והתנסויות אשר יעזרו לך להבין באופן ברור יותר את נטיותיך המיניות ולהגדיר את זהותך בהתאם לכך.
על השאלה כיצד אמורים ההורים לקבל את בנם / ביתם, ענתה באופן מפורט עמיתתי טל בתגובה אחת לפני ("זהות מינית בגיל הטיפשעשרה"), אתה מוזמן לעיין בה.
באשר לעזרה, אם הינך מרגיש צורך לשוחח בנושא ולהיעזר באנשי מקצוע, הייתי ממליץ לפנות בדיסקרטיות ליועצת החינוכית בביה"ס ולשתף אותה בלבטיך. אפשרות מומלצת נוספת היא לפנות לארגון הנוער הגאה (איגי) המפעיל קבוצות תמיכה לנוער הומו-לסבי.
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 35בן29/07/2012
שלום,
אני בן 35 ללא זוגיות ומתמודד בקושי רב עם העובדה שאני הומו (גם בטיפול פסיכולוגי). אני עמוק בארון ולא הייתה לי שום התנסות עד היום. סיפרתי לכמה חברים כבר ועכשיו אני מרגיש שאני מוכן לעשות משהו נוסף, את הצעד הבא, אבל לא ממש יודע מה. אין לי חברים הומואים שאני יכול לצאת איתם, אני לבד עם עצמי בהתמודדות הזו ולא יודע איך ממשיכים מכאן. לצאת למשל למסיבה לבד נראה לי מוזר וקשה מדי.
אשמח לעצה טובה למצב שאני נמצא בו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - זהות מינית גיל הטיפשעשרה...אנונימי29/07/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת 15.5 שחוותה חוויה מינית עם בת!! וכעת היא יוצאת בהצהרה מוחלטת באשר לזהותה המינית... עולות לי הרבה שאלות, היות והיא נערה מאוד מגונדרת ומאוד אכפת לה מהמראה החיצוני לקים איפור תכשיטים וכו...
יכול להיות שזה מעורב עם עירפול בגלל גיל הטיפש עשרה.. ובהתחשב בזה שלא היה לה עדיין חבר??
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית גיל הטיפשעשרה... - תגובה
טל קרויטורו29/07/2012שלום לך,
נטיה מינית לא קשורה לעד כמה רוצים להתנגדר או להתאפר, אלא למי נמשכים ועם מי רוצים להיות בקשר.
מצרפת לך מספר פסקאות בטור שמופנה להורים שכתבתי בנושא לפני מספר שנים
מה לעשות כשנודע לך על בנך או בתך?
לקבל את הילד/ה – הוא זקוק לתמיכתכם ואהבתכם כהורים. כל אפשרות אחרת פוגעת בו ובכם.
הדברים הצפויים להשתנות בעקבות אי קבלה של ההורים את הילד/ה
בריאות ורווחה נפשית של ההורים (יורדת)
בריאות ורווחה נפשית של הילד (יורדת)
רמת מצוקה נפשית של ההורים (עולה)
רמת מצוקה נפשית של הילד (עולה)
רמת הסיכון של הילד (עולה)
טיב מערכת היחסים בינכם לבין הילד (יורד)
הדברים שלא ישתנו בעקבות אי קבלה של ההורים את הילד/ה:
הנטייה המינית
דוגמאות להתנהגות המפגינה אי קבלה של הילד/ה
אלימות פיזית ו/או מילולית על רקע הנטיה המינית; הרחקה מפעילויות משפחתיות; חסימת הגישה למקורות מידע, פעילויות או חברים מהקהילה; לומר לילד שזו אשמתו כשהוא מופלה על רקע נטיתו המינית; עידוד הילד להיות יותר גברי /עידוד הילדה להיות יותר נשית; אמירה לילד שמתבישים בו או שהוא מביש את המשפחה בגלל איך שהוא נראה או מתנהג; אמירה לילד שאלוהים יעניש אותו; בקשה מהילד להסתיר את נטייתו בסוד משאר המשפחה או למנוע ממנו לדבר על כך
דוגמאות להתנהגות המפגינה קבלה של הילד/ה
שיחה עם הילד על נטיתו המינית; הפגנת חיבה כלפי הילד כשהוא מגלה למשפחה שהוא להט"ב; תמיכה וחיזוק הזהות של הילד גם כאשר מרגישים לא בנוח; הגנה על הילד (למשל בבית הספר) כאשר הוא מקבל יחס רע על רקע היותו להט"ב; דאגה לכך שכל בני המשפחה יכבדו את הילד; קישור הילד למפגשי או ארגוני להט"ב המותאמים לגילו;עריכת הכרות לילד/ה עם מבוגר/ת להט"ב הראוי להיות דמות חיקוי כדי להראות אפשרויות לעתיד; קבלה ואירוח של חברים להט"ב של הילד/ה בבית; קבלת ביטויים מגדריים של הילד/ה; אמונה באפשרות שלילד/ה יהיו חיים בוגרים מאושרים.
אתה מוזמן לחפש ברשת מידע על קבוצות תמיכה להורים שילדיהם שייכים לקהילה הגאה דרך עמותת תהילה.
לרשותך לכל שאלה נוספת
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טל שלוםעדי22/07/2012
אני מכירה אותך איכשהו. ורוצה לשאול שאלה, שלא קשורה לפורום. בבקשה תעני. אין לי אומץ לשאול אותך בעל פה.
אני בת 16.
אימא שלי סיפרה לי שפעם מישהו נטפל אליה מינית - והיא בעטה לו באשכים.
ברור שהיא עשתה נכון.
אבל נורא מביך אותי לחשוב עליה בועטת למישהו באשכים.
את מבינה למה זה מביך אותי?.
איך להתגבר על המבוכה?.
למה בעצם היא סיפרה לי על זה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום - תגובה
טל קרויטורו23/07/2012שלום עדי,
אולי אמך רצתה לשתף בגלל סיבות שקשורות אליה (נזכרה פתאום למשל), אולי אמך רצתה לשתף בגלל סיבות שקשורות אלייך (כדי לעודד אותך לספר לה אם משהו כזה חלילה קורה לך, או כדי לעודד אותך לנהוג כמוה אם משהו כזה חלילה קורה לך). אם זה מעסיק אותך תוכלי לשאול את אמא שלך מדוע היא סיפרה לך.
לא נעים לחשוב על אדם קרוב שעבר הטרדה מינית, ובכלל ההתיחסות למיניות של הורים בכלל עשויה להיות מביכה.
עם זאת, לעיתים בחיים יכולים להיות רגעים מביכים. אם הכל כשורה - הם חולפים מאליהם. אם הם לא חולפים אלא נשארים כמחשבה טורדנית שלא מרפה לאורך זמן - זה סימפטום של חרדה, ובחרדה ניתן בהחלט לטפל בשיטות רלוונטיות.
מקווה שזה ענה לשאלתך, במידה ולא - אנא שאלי בשנית, ואענה.
כל טוב,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מינית אצל ילדנועם11/07/2012
הילד שלנו בן 3 והוא נורא אוהב ללבוש את החציות של אחותו, הוא עושה את זה כדרך אגב אבל אנחנו רואים שמאוד נוח לו בחצאיות שלה. האם לדעתכם יגיעו עוד סימנים בהמשך או שזה יכול להיות משחק ילדים חולף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית אצל ילד - תגובה
איל זק11/07/2012שלום נועם
בגיל שלוש לא ניתן לדעת דבר לגבי נטייתו המינית או זהותו המינית של הילד. יתכן מאוד שהוא מחקה את התנהגותה של אחותו, או שמוצא בכך מעין משחק להשתעשע בו, ואין לכך שום משמעות מעבר לזה. רק במהלך גיל ההתבגרות מגבש המתבגר את זהותו המינית, ולילדכם יש עוד זמן רב עד אז.
מקווה שעניתי, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיות בארוןרון29/06/2012
שלום קוראים לי רון ואני בן 17.7 ואני מגדיר את עצמי כהומו ואני לא רוצה לצאת מהארון כיוון שאימא שלי תתאכזב.. אני בא ממשפחה מסורתית ואני בעצמי מאמין בה' וברבנים. רציתי להסביר את עצמי קודם, לפי איך שאני מכיר את אימא שלי אין לה בעיה עם הומואים אבל כל עוד זה לא במשפחה שלנו אז זה בסדר ואני יודע שאם אגיד לה שאני הומו היא עדיין תאהב אותי אבל היא תתאכזב מאוד ותצטער שהבן שלה ככה ולכן אני לא רוצה לצאת מהארון, בגלל שאני אוהב אותה ולא רוצה שהיא תצטער ותתאכזב ממני. שאלתי היא האם יש כאן מישהו עם ניסיון? אני מתכוון חיי בארון ויכול להגיד לי איך.. על הקשיים, האם זה כדאי לחיות ככה, האם זה מפריע לבן הזוג שלכם שאתם בארון, האם כדי לחיות ללא בן זוג בגלל המצב וכו'.. אשמח שתשתפו הכל כדי להבין איך חיי יראו בעתיד.
תודה מראש רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר..
רון30/06/2012אגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר שאני גר בה עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב אני מעוניין להישאר לגור בעיר.. - תגובה
איל זק30/06/2012שלום לך, רון
אתה מעלה שאלות חשובות שנובעות מהדילמה בה אתה נמצא והאופיינית לגילך הצעיר. הרשה לי לענות לך דווקא מהסוף. ראשית, חייך ייראו ויעוצבו בהתאם לבחירות שתעשה במהלכם. עוד נכונו לך הרבה מאוד אירועים חשובים, אנשים שתכיר והחלטות בחיים שיעזרו לך לעצב אותם לפי ראות עיניך. על כן, כל ניסיון להחליט מראש בשלב זה כיצד ייראו חייך, הוא די מיותר.
שנית, השאלה האם לצאת מהארון או לא, היא שאלה מהותית שיש לבחון אותה בהתאם להרגשתך ולצרכיך. אין שום סיבה שתצא כעת מהארון אם אינך מעוניין בכך. ביום שתרגיש שזה חשוב לך לספר להורים, שההסתרה מהם מעכבת אותך בחיים, ושיש לך יותר מה להרוויח אם תספר להם - תדע שהגיע הזמן (לרוב זה יקרה עוד כמה שנים). בינתיים אין לך סיבה להילחץ מזה. יש אנשים שיצאו מהארון בגיל צעיר כמו שלך ויש כאלה (שנימצאים גם בזוגיות מוצלחת) ומעדיפים גם בגילאים הרבה יותר מבוגרים להסתיר ממשפחתם את נטייתם המינית.
שנית, נכון יותר לספר להורים (בדר"כ לאימא קודם) כאשר אתה בא ממקום בטוח ושלם עם עצמך. ולגבי ההורים - רובם המוחלט עוברים את ה"משבר" הזה ובסופו של דבר (לאחר תקופת הסתגלות) מאמצים בחוזקה את הילד והקשר עימם רק מתחזק.
כפי שאמרתי, המצב בו אתה נמצא אופייני לגילך הצעיר, ולכן תוכל למצוא בחורים כמוך, צעירים, שעדיין חיים "בארון", וליצור עימם קשרי חברות ואף למצוא בן זוג. חלקם אף יעדיפו בשלב זה מישהו במצב כמו שלהם. בהקשר לכך, הייתי ממליץ לך לפנות לקבוצת התמיכה של איגי (ארגון הנוער הגאה) ולהשתלב בפעילות החברתית שלהם, המיועדת לחבר'ה בגילך ובמצבך. שם תוכל לפגוש חברים כמוך וללמוד כיצד הם חווים את חייהם ולקבל תמיכה.
דבר נוסף, כיוון שהזכרת את היותך אדם מאמין, כדאי שתדע שיש ארגונים חברתיים להומואים דתיים שמקיימים גם הם פעילות חברתית והסברתית כגון: חברותא, הו"ד וכמוך. את כולם ניתן למצוא דרך האינטרנט.
אני מקווה שעזרתי לך, רון. אתה מוזמן לשאול שוב או לחוות דעתך על מה שכתבתי.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רון30/06/2012תודה רבה.
אגב אני לא דתי.. רק מסורתי.. חגים וקידוש בלי לשמור אותם אבל עדיין מאמין שיש ה'.
התשובה שלך מחזקת ומעוררת מחשבה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
איל זק30/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בזהות המיניתמאיה27/06/2012
עד גיל 18 היה לי בטחון מלא בזהות המינית שלי, חבר שהייתי מאוהבת בו עד מעל הראש וכשנפרדנו זה היה מאוד טראומתי בשבילי.
מספר שבועות לאחר הפרידה התחלתי לנתח מה קרה שם...ולשחזר אחורה אירועים כדי להבין היכן טעיתי ומה היה לא בסדר. אחד הדברים שהפריעו לי הוא שלא הצלחתי לגמור מחדירה ושבסיטואציות מיניות הרגשתי מאוד מנותקת. יש לציין שכן הצלחתי לגמור בדרכים אחרות איתו.
במקרה צפיתי בסרט בטלוויזיה שהיתה בו סצנה לסבית, הסצנה עוררה בי משהו.אז נכנסה למוחי המחשבה שאולי אני לסבית?, אולי בעצם לא נמשכתי לחבר שלי?
התחלתי לחזור אחורה ולשחזר כל מני סיטואציות בעבר בהן מאוד אהבתי לדוגמא מורות שלי בבית ספר, או שהיו לי חברות שאותן ניסיתי להרשים.
יש לציין שגם כשאני אומרת אהבתי, מעולם עד לאותו רגע לא יכולתי לדמיין את עצמי עם אישה, לא היו לי פנטזיות מיניות או רצון לגעת באותן הנשים.
המחשבה הזו הפכה למטרד בלתי פוסק, שיתפתי את משפחתי וחברותיי הטובות במחשבות הללו מתוך רצון לבטלן, קראתי הרבה חומר באינטרנט ואף פניתי לטיפול פסיכולוגי.
הרגשתי שהמחשבות זרות לי, שאני לא באמת רוצה להיות עם אישה, יש לי המון חברות שהן בנות, אני אוהבת להסתכל על בנות אבל מעולם לא ראטיתי את עצמי עם מישהי במערכת יחסים.
עברו 5 שנים, עכשיו אני כבר סטודנטית, הגעתי לסוג של השלמה עם עצמי, כשנכנסתי לאוניבריסטה המחשבה נמוגה כלא היתה, היתי נינוחה ושום אסוציאציה מהסוג הזה לא עלתה לראשי, חזרתי להתעניין בבחורים ורציתי מאוד זוגיות.
לפני כחודשיים נכנס לחיי בחור שהיה בו כל מה שחיפשתי, כל כך רציתי שזה יעבוד איתו וכל הזמן בדקתי מה אני מרגישה איתו והאם אני נמשכת או לא נמשכת...
ואז בנקודה הזו שוב חזרו המחשבות אולי אני לא נמשכת אליו כי אני נמשכת לנשים...
זה חוזר כמו בלופים...כל הזמן אני בודקת את עצמי כדי לראות מי מרגש אותי יותר גבר/אישה...והבדיקות האלה כבר מטישות אותי.
אפילו במכוון צפיתי בסרט פורנו לסבי כדי לראות אם זה מגרה אותי או לא...וזה גירה..והכניס אותי עוד יותר לסטרס ולחרדה.
שורה תחתונה...ברור לי שזו סוג של אובססיה, אני יודעת שאם הייתי באמת רוצה להיות עם אישה זה היה בא לידי ביטוי בדרכים אחרות ולא במחשבות בעלות אופי כפוי, העניין הוא שאפילו שאני מבינה את זה אני עדיין לא מפינה ויש לי חשש שאולי אני מנסה להדחיק נטיה מינית אמיתית?, אבל אז שוב אני חושבת לעצמי שאני כן אוהבת גברים וכשאני נמצאת עם גבר אני מאוד אוהבת את המגע שלו ולא מוכנה לוותר עליו.
עכשיו אני לא מסוגלת לראות את עצמי במערכת יחסים למרות שאני מאוד רוצה וכבר 5 שנים מרגישה ריקנות מאוד גדולה, כל דייט רק מזכיר את ההתלבטות הכואבת הזו...
אני מרגישה שאני לא מכירה את עצמי ולא מצליחה להשתחרר כדי להבין מה אני באמת רוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכתוספת למה שכתבתי
מאיה27/06/2012אני חושבת שיש אצלי סוג של בלבול...מה זה אומר משיכה מינית?...
אם אני אוהבת להסתכל על נשים יפות ובוחנת אותן יותר משאני אוהבת להסתכל על גברים זה אומר שאני נמשכת אליהן? אין לי כל רצון לגעת בהן...או להיות איתן..רק להסתכל.
נראה לי שגם הנסיון שלי להרשים בנות לפעמים זה כדי להיות מקובלת חברתית...ולא כדי להשיג מישהי..
אני חושבת שאני מפרשת פשוט דברים לא נכון..:-/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכתוספת למה שכתבתי - תגובה
טל קרויטורו28/06/2012שלום לך, מה שתיארת בהודעותייך לא נשמע כמו בלבול בזהות המינית אלא סימפטומים חרדתיים.
משיכה קשורה לתשוקה, קשורה לרצון באינטראקציות מיניות, לא במחשבות אובססיביות.
אפשר לטפל בסימפטומים חרדתיים שפוגעים באיכות החיים ממגוון כיוונים -
לשלול מצבים פיזיים שמחמירים חרדה ודכאון (מחסור בB12, בעיות בבלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות וכד')
למעט בצריכת חומרים שמגבירים חרדה ודכאון (קפאין, ניקוטין, אלכוהול, מריחואנה וצפונה, אגב גם גלולות נגד הריון עשויות להגביר חרדה ודכאון)
לשקול האם מעוניים לפנות ליעוץ פסיכיאטרי כדי ליטול תרופות
ולפנות לטיפול ממוקד לטיפול בחרדה, למשל CBT או EMDR.
לרשותך למידע ושאלות נוספות,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מאיה02/07/2012תודה על התייחסותך,
האם זה נכון שבעת חרדה ממשהו,נניח מחשבה בעלת אופי מיני שמעוררת חרדה חשים עוררות מינית גבווה יותר?
כי כשסיפרתי לפסיכולוגית שלי על זה שבמיוחד צפיתי בסצנה לסבית וזה עורר בי משהו..היא אמרה לי שהמח מפרש סצנה מינית כסצנה מינית וזה מגרה אותו ובזמן חרדה הגוף "מעורר" לכן מרגישים ריגוש רב יותר...סוג של פרדוקס..
יש אמת בדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
טל קרויטורו04/07/2012בזמן חרדה דרוכים יותר, ולכן מרגישים יותר,
אבל הרבה פעמים בזמן חרדה גם כשמרגישים משהו זה לא בהכרח חדווה ותשוקה.
בנוסף פורנו מטרתו ללחוץ על מה שמעורר גירוי מיני, מה שקובע זה לא מה שקורה בפורנו אלא מה שקורה במציאות - אם במציאות מרגישים תשוקה לא/נשים בסביבתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי האירועים האחרוניםשואלת26/06/2012
של זאתי מישראל ביתנו וההוא המתנחל שאומרים כל מיני דברים על הומואים ולסביות.. אני לא יודעת כל כך מה לחשוב..
אני בת 16 ואני יודעת שבנות זה הקטע שלי..
אבל יכול להיות שמשהו נכון בזה? לא יגייסו אותי לצבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי האירועים האחרונים - תגובה
טל קרויטורו28/06/2012שלום לך, למרבה הצער בדומה לאנשים שאינם הומנים שאומרים כל מיני דברים על אנשים שחורים, ואנשים שאינם הומנים שאומרים כל מיני דברים על יהודים, ושוביניסטים שאומרים דברים על נשים, יש גם הומופובים שאומרים דברי בורות ושנאה על לסביות, הומוסקסואלים, ביסקסואלים וטרנסג'נדרים.
כפי שהבנת, זה שמשהו אמר משהו ממש עוד לא הפך אותו לנכון... לא כך בודקים נכונות.
נטיה מינית לא משפיעה בישראל של 2012 על הגיוס לצבא.
לרשותך לכל מידע ושאלה נוספת,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצות תמיכהעמית17/06/2012
שלום
היכן ניתן לפגוש בנות נוספות לקבוצת תמיכה ללסביות (30 פלוס)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות תמיכה - תגובה
איל זק18/06/2012שלום עמית
במרכז הגאה בגן מאיר בתל אביב תוכלי לברר אודות הקבוצה לנשים (הק"ן) שפועלת דרכם וכן אם יש פעילויות נוספות בנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מהארוןמיכל24/05/2012
אני רוצה להתעיץ אולי לקבל כמה טיפים.
אני בת 23 וגרתי לאחרונה בחו"ל, כעת חזרתי הביתה והוריי ומשפחתי לא יודעים שאני מחוץ לארון. קבעתי להפגש איתם שבוע הבא לארוחה שיבואו אלי. אני רוצה לספר להם ורוצה לעשות את זה כמה שיותר רגוע. אני מפחדת מהרגע הזה ואני מפחדת מהתגובה שלהם מאוד, מצד אחד הם מאוד פתוחים מצד שני בכל זאת זה לא משהו שהוא צפוי.
התחלתי לישון רע וביומיים האחרונים אני לוקחת כדור טונייט כדי לישון בכל זאת (טוב שזה בלי מרשם אחרת לעבור עכשיו אצל רופאים עוד) ולפחות השינה חזרה לעצמה... יש לכם עצות לימים הקרובים איך לעבור אותם בשלום ואת היציאה מהארון בפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
מיכל28/05/2012תודה רבה על היחס, העצות והשאלות שהעלת בפניי אני לחוצה אבל בהחלט כנראה מגיע להם יותר קרדיט פשוט זה עניין מורכב כנראה אצל כל הילדים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצעד הגאווהליאן23/05/2012
אני בת 19, ואני לסבית מוצהרת כבר שנה.. היה לי קשה לצאת מהארון בזמן התיכון, ורק כשהגעתי לצבא והכרתי עוד כמה בנות לסביות יצאתי מול המשפחה והחברים..
חברות שלי רוצות שאבוא למצעד הגאווה. אבל אני קצת חוששת, זה פעם ראשונה שלי.. ותמיד חשבתי שזה קצת מפגר להציג את עצמך ככה..
מצד שני, חברות שלי אומרות שאני חייבת ושזה יסמן רשמית שיצאתי. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצעד הגאווה - תגובה
טל קרויטורו23/05/2012שני הצדדים מעט מוקצנים :)
מצד אחד מצעד הגאווה איננו 'סימון רשמי שיצאת' - מהסיבה שמגיעים אליו גם אנשים בארון (המצעד כולל אלפי אנשים, ומגיעים אליו סטרייטים רבים), ולא מגיעים אלינו אנשים שאינם בארון (למשל כי הם עובדים ביום זה, גרים רחוק גאוגרפית, עסוקים בדברים אחרים, זה פחות מדבר אליהם וכד').
מצד שני החברות שלך צודקות שיש צורך בחשיבה מחודשת על התפיסה של 'זה מפגר להציג את עצמך ככה' - זה עשוי לשקף התביישות.
בכל אופן, את תמיד יכולה ללכת למצעד אחד לנסיון, כדי לגבש את החלטתך בנוגע למצעדים הבאים...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פתרונות מעשייםיונה10/05/2012
אני בת 26 וניהלתי בחיי קשרים משמעותיים רק עם גברים בעוד שהבנתי שאני לסבית לפני כעשור. הבטחתי לעצמי שעליי לקטוע את הקשר האחרון כדי לאפשר לי לחיות באמת ובחופש שאני ראויה להם. כרגע אני בטיפול - זו הפעם הראשונה שהבעתי את זהותי במילים ובקול רם. הלכתי לטיפול כדי לשנות את המצב הקיים ואולי גם להאיר את הסיבות שבגינן פעלתי בניגוד לנטייתי המינית כל השנים הללו. לתחושתי נושא הזהות המינית הוא מים עמוקים מידי בשביל המטפלת שלי ואני מרגישה שרוב הזמן אני מנסה לשכנע אותה במה שאני משוכנעת כבר מזמן (בעוד שהיא מסמנת את מצבי כ"בלבול" או "סימן שאלה" וכד'). אך עם זאת אני לא עסוקה בלעזוב אותה ולהמשיך לטיפול אחר מפני שהמרחב איתה הוא בטוח לשיחה ושיתוף, ובעיקר כי הסמליות של האקט עצמו- של לנסות ולקדם את עצמי, לשים את עניין הזהות המינית בסדר עדיפויות גבוה, נותנת לי תקווה לשינוי על אף הנסבות הספציפיות של הטיפול הזה. במהלך השיחות איתה גברה בי ההבנה שהתרת הבעיות שלי לא בהכרח מצויה בניתוח מעמיק עוד יותר, רציונלי ושכלתני של עברי. וכך, תפקידן של השיחות מתגמד ואני מחפשת נואשות בראשי דרך פרקטית לצאת מהכלוב של המחשבות שלי ולהתנסות בחיים שעד כה היו בגדר פנטזיה. אני גרה כרגע בפריפריה בבית הוריי לתקופת זמן מוגבלת אך לא קצרה. חזרתי למעשה לעיר נעוריי אחרי תקופה ממושכת של לימודים. אין לי מרחב פרטי לחלוטין, ואין לי מסגרות חברתיות כאן. אין לי רכב ואין לי מושג מאיפה להתחיל. אף אחד בחיי לא יודע, אפילו שחבריי הטובים ביותר הם לסביות והומואים. אני לא בשלה לספר להם, במיוחד כשלא התנסיתי עדיין במפגש אמיתי עם אישה בשר ודם. נדמה לי לפעמים שהדרך היחידה שבה אוכל לתת דרור לעצמי היא בחו"ל (ואכן אני מכירה כמה לסביות שרק אחרי טיול ממושך יצאו מהארון בארץ) אך המחשבה הזו גורמת לי למצוקה- למה להמתין עוד? למה למשוך עוד את הפחד? למה לדחות? ומתי נסיעה מיוחלת שכזו תתקיים? הגיל שלי מגביר את המצוקה הזו. אני כבר לא נערה. אשמח לכל תגובה, לכל עצה או הכוונה למשהו שיחבר אותי לחיים האלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פתרונות מעשיים - תגובה
טל קרויטורו12/05/2012שלום לך,
את מתארת מצב בו הקושי העיקרי הוא טכני רק בחלקו (שכן אמרת שחברייך הטובים ביותר הן לסביות והומואים), וחלק ניכר ממנו רגשי (שאפילו לחברים אינך מרגישה בשלה לספר).
החלק הטכני פחות מורכב - עיקר הפעילויות החברתיות הנרחבות יותר נמצאות אכן בת"א, אך פעילות ערה ישנה גם באינטרנט (בפורומים ובאתרי הכרויות).
בנוגע לפניה לסיוע - היא מבורכת אם את מרגישה שאת זקוקה לו, אך חשוב לבחור סוג רלוונטי. שינוי בדר"כ לא מספיק לו שיחול רק באמצעות שיחה עם מישהי שסבורה שאת 'מבולבלת'. מרחב פתוח איתה רחוק מלהספיק.
אני מסכימה איתך שניתוח רציונלי ושכלתני של עברך לא בהכרח רלוונטי למה שיכול לקדם אותך כיום, אך למרבה המזל טיפול איננו שירות או מוצר אחיד, וישנם טיפולים יותר מתאימים ופחות מתאימים בהקשר של קבלת נטייה מינית.
מצב בו את משלמת זמן וכסף כדי 'לשכנע' את המטפלת על פניו איננו מיצוי מיטבי של משאבייך.
השאלה כאן היא לא איך את נוסעת לטיול להגשמת פנטזיות, אלא איך את מתארגנת רגשית ופיזית לבנות את החיים שאת מעונינת בהם לעצמך. מכיון שהקושי העיקרי שאת מציינת הוא רגשי - ממליצה לפנות לסיוע רלוונטי, מהסוג שלא יסתפק בלהקשיב לך (זו יכולה להיות נקודת התחלה, אך זה איננו מספיק כשזו גם נקודת הסיום).
בהצלחה,
טל קרויטורו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול- עצה נוספת
יונה12/05/2012תודה רבה על תשובתך טל, שמחתי לקבל הד לקריאתי. טרם שחיפשתי סגרת טיפול היו לפני שני שיקולים מרכזיים- תקציב וטיפול ספציפי לזהות מינית. חקרתי כמה שיותר ולא מצאתי מטפלים באזור שלי שמצהירים על תחום עיסוקם כמוכוון נושא זה (באינדקסים שונים ברשת, ברשימות של מטפלים שעובדים עם הקופה וכד'). כמו כן בשלב זה חיפשתי פתרונות מסובסדים והעדפתי להתחיל איפשהו מאשר לחכות שיהיה תקציב (המצוקה הייתה גדולה וההבנה שלא אוכל לפתור זאת לבד התחדדה). המטפלת שלי היא עו"ס בהכשרתה והיא יושבת בתוך קופת החולים שם אנו נפגשות ללא תשלום וללא הגבלת מפגשים. כיום יש לי הכנסה שמאפשרת טיפול בתשלום, ולכן שיקול טכני אחד הוסר ומרחיב את האפשרויות. השאלה היא שוב- האם יש מטפלים בצפון שנושא הזהות המינית הינו מרכזי בתחום עיסוקם, ואם כן, היכן מוצאים? ויש דבר נוסף. אני מסכימה איתך לגבי מגוון השירותים ומנגנוני התמיכה שטיפול טומן בחובו אך זמן רב רודפת אותי השאלה, האם די במילים? אני עצמי, עטפתי את עצמי בשכבות של מילים במשך שנים רבות, הגרעין הפנימי של עולמי טוייח במילים לבלי היכר. מילים שימשו אותי להציג תמונה מנומקת לעולם החיצוני, ובפנים, מילים היו הכלי שבעזרתו ניתחתי את מניעיי וחיי והגעתי לתובנות עמוקות שלא סייעו ולו במעט לצאת מהמצב. מתי יוצאים מהקליניקה והמילים שפוזרו בחלל סגור ההוא משתחררות וממומרות במעשים? האם באמת ייאמר משהו חדש? משהו מהפכני? שיהיה לו הכוח לנער אותי מהתרדמת המודעת והרצונית שאני שרויה בה? תודה רבה על שאת נמצאת בצד השני ומקדישה מעצך לקרוא ולהגיב, את עושה עבודה חשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול- עצה נוספת - תגובה
טל קרויטורו12/05/2012שלום לך,
בטיפול ישנם שני אלמנטים חשובים לדעתי - א' תפיסת העולם של המטפל ב' הכלים העומדים לרשותו על מנת לסייע. כלים עם תפיסת עולם לא רלוונטית - יעזרו בצורה מוגבלת. תפיסת עולם רלוונטית ללא כלים מעבר להקשבה - לדעתי רחוק מאד מלהספיק.
אני לא חושבת שאת זקוקה ליותר מילים, אלא זקוקה ליותר תהליכים רגשיים רלוונטים.
הדינמיקה היא לא שיום אחד מטפל יגיד לך משהו שיוביל אותך להארה, אלא תהליך שיאפשר לך להשתחרר ממה שעוצר אותך.
בנוגע למטפלים בצפון - אפשר לשאול בפורום החיפאי אם יש להם במקרה מאגר מטפלים, בנוסף אם תפני במייל אשמח לבדוק אם ביכולתי להפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יונה26/05/2012היי טל,
רציתי להודות לך על תגובתך הקשובה והעצה הממוקדת. עשיתי חיפושים יותר מעמיקים בתחום הטיפול הגיי פרנדלי שהניבו תוצאה חיובית. נפגשתי עם מטפלת שהתרשמתי מהמפגש בינינו מאוד, אכן השיח היה ברמה אחרת לחלוטין ואני מתכננת לעזוב את המטפלת הנוכחית שלי לטובת התהליך החדש. נ.ב ניסיתי לברר עם הפורום החיפאי לגבי נושא זה, ובכלל, וגיליתי שהוא נסגר.. תודה שעזרת לי להתניע את החיפוש ולהשיב את האמון שלי בכוח שיש לעזרה מבחוץ. בשורות טובות והמשך עבודה פוריה ומשמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)