פורום הומואים, לסביות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוב משפחה רוצה לשנות מינו
    אנונימי
    25/03/2014

שלום,
    יש לי קרוב משפחה, שלפני 3 חודשים מלאו לו 18 שנים. (תלמיד כיתה י"ב)
    הוא נמשך לנשים, מתעניין בתחומים נפוצים יותר בקרב גברים, ומעולם לא גילה אף אהבה למין הנשי.
    כשהיה קטן והיה בקרבת בנות במשפחה, שנא לשחק בבובות, דרש משחקי מכוניות ומירוצים, התעניין במחשבים, משחקי יריות וצבא, מעולם לא היה אנין במעשיו או כל דבש שאפשר לקרוא לו "נשי". גם צבע ורוד הגעיל אותו, וסדרות של "בנות" היו טפשיות ומשעממות... בנוסף, הוא מפוזר, אינו דואג למראה החיצוני שלו כלל, ומתלבש ברישול. בכלל, אינו משקיע רבות בחייו ומתנהג לעתים כעצל ומאמין שהכל יגיע אליו בקלות וללא מאמץ. חשוב לציין כי הוא מאמין בכל דבר שאומרים לו, מאוד קל לשטוף לו את המוח, ומאוד קשה אחר כך לשכנע אותו אחרת. לאחרונה גם הסתבר לנו כי הוא משקר רבות, בגלל המפורט בהמשך.
    לפני כחצי שנה החל לצאת עם נערה מהכיתה, ולפני כשלושה חודשים ביום ההולדת שלו, הכריז בפני אמו בלבד שרוצה להיות אישה. אותה בת הזוג הביאה לו גם בובת הלו קיטי כמתנת יום הולדת.
    אמו מאוד התרגשה, והוא איים עליו שלא תספר לאף אחד אחרת יברח מהבית, וכך בהחלט לא פתחה פיה לאף אחד. היא התנגדה להכרזה זו בתוקף, שכן היא "נשלפה מהאויר". מאוחר יותר, בפורים הלך לבת זוגו שזו הלבישה אותו כאישה, איפרה אותו ומרטה גבותיו - וכשחזר ואמו ראתה אותו, כעסה וגערה בו.
    באותו יום החליט לשתף את קרוביו, שקיבלו אותו והציעו לו להתמיד בביקורים אצלם. מיד לאחר מכן באותו יום - בת זוגו לקחה אותו הרחק מביתו לגורם ש"יעזור לו לשנות את מינו". הוא שהה שם יומיים מבלי ליצור קשר עם הוריו - שדאגו לרווחתו ומאז ומתמיד נותנים לו כל דבר שמבקש ועומד בתוך גבולות הפרנסה. מעולם לא נעשה לו דבר רע, וכשהוצע לו לדבר עם אביו בנושא, כל פעם עלה אותו האיום שיברח מהבית. רק בשביל שלא יקרה לו שום דבר רע - אף אחד לא התעסק איתו.
    בעת השהייה שלו, סיפר, כי אמו איימה להרוג אותו והתכוונה לעשות כן (דבר לא היה ולא נברא), וכי אף אחד מבני משפחתו לא קיבל אותו. (כאמור, הוא הגיע לקרובים לדבר איתם על הנושא, ובחום רב הציעו לו להגיע מדי יום לשוחח על כך. ואביו אפילו לא ידע על כך).
    כמו כן, חברתו לאחר מכן שלחה לקרובי משפחתו הודעות עם איומים ושהיא מתכוונת בכל תוקף לעזור לו לשנות את מינו, והיא תקח אותו שוב למקומות כאלה ואחרים שעשויים לסייע לו.
    מתוך השיחה כולה - הוא טען בכל תוקף כי כשהיה קטן אהב מאוד לשחק בבובות וכי תמיד נמשך לבגדים נשיים ואיפור, וכבר 4 שנים הוא מנסה להשתמש בזהות נשית ועושה דברים שנשים אוהבות.
    שוב - לא היה ולא נברא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך...

אנונימי
    25/03/2014

אם הדבר באמת היה נגלה בפעולות שעשה לאורך השנים, היינו מבינים ונערכים לכך, שכן המשפחה כולה מאוד חמה ופתוחה. אך זה מעולם לא קרה, והדבר היחיד שאי פעם גילינו שעשה בסתר - היה צפיה בפורנו.
    אנחנו חוששים שהדבר הוכנס לראשו, ואולי אף בהשפעת בת הזוג שלו.
    מתוך הודעות ההטרדה והאיום של בת זוגו, מסתמן כי היא מאוד שתלטנית וילדותית.

יתכן כי זהו רצון זמני שמגיע בגלל לחץ שהיא מפעילה, ומאוחר יותר, במידה ויתחיל בהליכים, אותה בת הזוג, שאין לה כלל כבוד למבוגרים ומטרידה את המשפחה בצורה פעילה (שליחת הודעות ואיומים), תעזוב אותו בהמשך.
    הם רק בני 17-18, והוא מאמין שיהיה איתה לנצח.
    אחרי שהיא תזרוק אותו, הוא ישאר בלי כלום ועלול להתחרט על מה שיעשה.
    (מה גם, שהיא משכנעת אותו כל הזמן לנתק קשר מהמשפחה)

האם יש מה לעשות בנידון וכיצד ניתן לפעול? ואיך לפעול בקשר לכך שהוא כל הזמן משקר שקרים לרעתם של אחרים?

ולפני שנקבל תשובת "אין מה לעשות, צריך לקבל אותו", פעם נוספת אחזור על כך שאם טענתו שאהב לשחק בובות וורוד וביגוד נשי היתה נכונה - היינו מתייחסים לעניין בצורה אחרת. כל מה שהוא מספר מפוברק. (כשהוא היה אפילו בן 10 הוא היה צועק ומשתולל וכועס על כל דבר שלא נראה לו, וכל אלה גם כן נמנו באותו המצב.)

תודה מראש לעונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף!

אנונימי
    25/03/2014

מתחילת הסיפור הזה לפני 3 חודשים, הוא גם הולך ליועצת שהינה טרנסג'נדרית בעצמה והיא רק מעודדת אותו לעבור את התהליך.

מעולם אף אחד לא שאל אותו דבר - הוא הגיע בהצהרה שרוצה לעשות זאת, ומיד נענו לרצונו.

המצב מאוד מורכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף! - תגובה

עינת השכל
    30/03/2014

שלום לך, אין ספק שהמציאות שאתה מתאר מאוד מורכבת. מבינה שעבורך ועבור כל המשפחה יש כאן הפתעה וכל התמונה לא מתיישבת עם כל הכרותכם את בן המשפחה המדובר. עם זאת, אין לי דרך לומר כאן דבר שיהיה מקצועי ומכבד אותו ואתכם. פעמים רבות אנשים חיים חיים כפולים, חיי נפש מוסתרים (מעצמם לעיתים ומהעולם שבחוץ) וחיי יומיום בעולם. זאת בשל בלבול רב וחשש מכמיהותיהם ורצונותיהם. ואולם, אין לי דרך לומר דבר על הסיפור שלכם מאחר ובאדם בו הדברים מדוברים אינו שותף לשיח הזה. אני מקווה עבור כולכם שתוכלו למצוא מקום בטוח לשיח פתוח ובטוח לכל הצדדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש חבר
    עופר
    20/03/2014

יש שם מישהו בשבילי? בכל גיל...

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש חבר

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    קופי
    27/02/2014

אני לא יודעת מאיפה להתחיל לפני חודשים הבת זוג שלי נפרדה מימני בהתחלה היה לי קל אבל לפני שבוע היא החזירה אותי אחורה עם הודעה אסאמס ומאז אני שקועה הדכאון
    וחושבת רק אליה ומתה מגעגועים אליה מה עושים?!;( קופי קופיפה לעד

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

עינת השכל
    01/03/2014

שלום לך, פרידות הן קשות בודאי אם את לא יוזמת הפרידה. איני יודעת פרטים על הזוגיות שהייתה לכן וכמה זמן הייתן ביחד. חשוב תבהירי לעצמך מה את צריכה כדי לעבור את תקופת הכאב והצער. נשמע מדברייך שהניתוק היה נכון לך יותר ואם כך בקשי ממנה להמנע מקשר איתך. אי אפשר להעלים את הגעגועים והכאב. יש להם את הקצב שלהם, עם זאת חשוב שתמשיכי לתפקד, תפגשי חברים ותנסי לדבר עימם. את יכולה גם לנסות להבהיר לעצמך מה קרה שהזוגיות התפרקה. לא ממקום של האשמה עצמית, אלא ממקום של קידום ההבנה איזו בת זוג ומערכת יחסים את מחפשת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    יעל
    21/02/2014

שלום קוראים לי יעל אני בת 18 אני ביסקסואלית ואני זקוקה לעזרה.
    תמיד ידעתי מי אני ומה אני ותמיד הייתי גאה בכך.אף פעם לא התביישתי בפני עצמי ואף פעם לא הכחשתי ואמרתי לעצמי זה יעבור.תמיד הייתי הבת שמתלבשת כמו בן ומשחקת כדורגל עם בנים.אני לא נותנת למין להגדיר עבורי אהבה מהי.אם אני אוהבת בן אדם אני אוהב אותו לא משנה מה המין שלו.בסופו של דבר אהבה היא שקובעת ולא מה שנמצא בין הרגליים של האדם.
    אני מתחזקת זוגיות כבר חצי שנה עם בת ואני מרגישה שאני מוכנה לצאת מהארון אך אני מרגישה שזהו צעד ענקי עבורי,אין לי ספק שהמשפחה יודעת,לכמה אפילו סיפרתי.אך הרצון האמיתי שלי הוא לספר לאמא שלי.אני לא יודעת איך לגשת לנושא הזה בכלל.תמיד בבית אנחנו צוחקים על כך שאני לסבית ורק אני יודעת שהצחוק הזה קרוב מאוד לאמת ושהנושא אינו מהווה עבורי צחוק כלל וכלל.אמי אישה מדהימה ובכל זאת אני חוששת מהתגובה שלה,היא לא חובבת במיוחד להטבי"ם למרות שכששאלתי אותה כבדרך אגב "ואם הייתי לסבית היית מקבלת אותי?" ענתה היא כן אך במין עצב.עד לפני כמה זמן הייתי בטוחה ב100%שהיא תקבל אותי אך כשצחקנו באחת מן הארוחות שבת והצהרתי בציניות שאני לסבית(אבל אני לא-אני ביסקסואלית) צחקנו מלא אך שמתי לב שאימי לא צחקה,היא הייתה שרויה שוב במבט של עצב ורק החזיקה לי את היד,מה עושים,איך מספרים לבן אדם שהכי קרוב אלי וחשוב לי מבלי לפגוע?למרות שאני יודעת שזה יכאב ויפגע..אני לא רוצה להסתיר ממנה יותר את האני האמיתי,לא רוצה לחיות בהסוואה אך באותו הנשימה אני לא מסוגלת לפגוע בה ומפחדת מהמצב שאולי יקח לה זמן להתרגל לרעיון והיא לא תתנהג אלי כתמול שלשום למרות שאני יודעת שהיא אוהבת אותי אהבה עצומה וענקית..אז מה עושים?..

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

עינת השכל
    27/02/2014

שלום יעל, היציאה מהארון היא תהליך מורכב. כיום חשוב לך, יותר מאשר בעבר, לספר לקרובים לך, לאמך במיוחד, משהו מאוד חשוב על עצמך. משהו על נטייתך המינית. את הרי יודעת שאת אותה יעל לפני ואחרי היציאה מהארון, אולם יש גם חשש שמשהו בראיית האחרים אותך ובקשר עימם ישתנה. במיוחד בנוגע לאמא שלך. שומעים בדברייך את הקשר החזק שלך איתה ואת האהבה החזקה שלך אליה ושלה אלייך. בתוך זה, לחשוב שאולי תפגעי בה, או שמשהו בקשר יפגע, זה מפחיד כלכך. יעל, עם כל זאת, נשמע גם מדברייך שאת יודעת שיש במשפחה הרבה ידיעה על מי את וגם רמיזות מצד אימך. אין אומר הדבר שלא יהיו קשיים. סביר שאת צודקת ויקח לה זמן להתרגל ותהיה תקופה של הסתגלות, בה דברים ירגישו מוזר. עם זאת, הרווח העצום לכולכם היא האפשרות שלך להרגיש שלמה ונראית על ידי משפחתך, אימך במיוחד, ולא מוסתרת ומסתתרת.
    ומה עושים את שואלת. חשוב שתבדקי עם עצמך האם את מוכנה לצעד הזה מתוך ידיעה שיהיה בו שלבים שונים וגם מתח. במידה וכן, דברי עם אימך במקום ובזמן שירגישו לך מתאימים והתחילי את התהליך מולה ומול משפחתך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני ובתשוקה לבת הזוג
    אנונימית
    02/02/2014

שלום
    אני בת 35 ויש לי בת זוג מזה שנה. אנחנו גרות יחד. יש בנינו המון אהבה, מגע ואושר.
    אבל בארבעה החודשים האחרונים מורגש לשתינו שיש בי פחות ייצר ותשוקה מינית אליה.
    וגם הדחף המיני שלי ירד.
    אני שואלת את עצמי מדוע זה כך, ואיך אני יכולה להעיר את חיי הסקס שלנו?

אולי כי אנחנו מבלות המון זמן יחד, ופחות יש מקום לגעגוע?
    אולי עצם זה שהיא העלתה במישקל שלה וזה מכביד ופחות סקסי בעייני? ואם כן מה עושים? מה אומרים?
    אולי אין בנינו תקשורת טובה? בפנטיות?
    אולי קורה לי משהו פיזיולוגי ויש איך לטפל בזה?

אשמח לעצה, לחיזוק. אני מאוד אוהבת את בת זוגתי. אני והיא אוהבות סקס.
    תודה

הוספת תגובה

• ירידה בחשק המיני ובתשוקה לבת הזוג - תגובה

עינת השכל
    06/02/2014

שלום לך, כתבת בפתיחות על הקושי שלך ושאלותייך באשר לירידה בתשוקה המינית שלך. אהבה, אינטימיות, תשוקה וסקס מסתבכים להם לעיתים ולאו דווקא זורמים בהרמונייה שלפעמים מצפים לה. לפעמים הדבר מעיד על קושי ספציפי, אך לא בהכרח. האם היית בעבר במערכת יחסים ארוכה יותר? האם חווית משהו דומה למתרחש כיום? האם הירידה בתשוקה היא רק כלפי בת הזוג, אולם בעולם הפנטזיות שלך התשוקה מתעוררת? לעיתים, דווקא כאשר יש קירבה רגשית והרבה חום ותחושת אהבה יכולה להיות פגיעה בתשוקה של אחד משני הצדדים. הסיבות לכך מורכבות וקשורות גם לתפיסת המיניות והחיבור שלה לאהבה. אפשר גם שהעליה במשקל של בת זוגך פוגעת במשיכה שלך אליה ואפשר שחיי המין שלכן אינם מגוונים מספיק עבורך.
    כפי שאת שומעת ויודעת בעצמך, האפשרויות הן רבות. חשוב שתשוחחו בינכן על המתרחש כדי למנוע הצטברות תיסכול ומתח. אתן יכולות לנסות לגוון ואפשר לדבר על העלייה במשקל. חשוב גם שתמשיכי לבדוק עם עצמך מה הציפיות שלך מקשר זוגי ארוך. הכי בעייתי זה לשמור את התסכול בפנים ללא תזוזה. את כמובן מוזמנת גם לכתוב כאן שוב. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אנונימית
    06/02/2014

תודה רבה על תשובתך,

אענה על שאלותייך. לא הייתי בעבר במערכת יחסים ארוכה יותר. רק בשנים האחרונות כיוונתי לזוגיות שתוביל להקמת משפחה, שיש בה כוונה למסד את הקשר לעתיד הרחוק יחד. לבנות את הקן שלי.
    האם חוויתי משהו דומה למתרחש כיום, ובכן אני לא יכולה לתת תשובה חותכת. כי היו קשרים שהסקס היה יותר או פחות מוצלח. בחלק מהקשרים, משיכה מינית היתה תמיד בהתחלה והמשיכה עד לסוף הקשר, ובחלק אחר של הקשרים, היתה משיכה מינית בהתחלה ואז החלה לדעוך, כחלק מתהליך הפרידה. והיו גם קשרים שהסקס לא היה מוצלח או כזה שמעורר אותי מינית. וגם לקשר לא היה יותר מחצי שנה.
    את בת זוגתי היום, שהיא צעירה ממני במספר שנים,אני מאוד אוהבת, אני מרגישה אחרת איתה ולגמרי רואה אותנו יחד כמשפחה. וזה הדדי. אין ספק שיש לנו פחדים ותהיות של מה יהיה ואיך יהיה וגם מה יקרה בתהליך של הבשלות ההדדית להרחיב את המשפחה, כשאני היא זו שתכנס להריון ראשונה.
    בעולם הפנטזיות שלי יש גיוון, יש תעוזה, התשוקה אכן מתעוררת. אבל לאחרונה זה כמו כדור שלג שהולך וגדל. יש תיסכול מהמצב, ועולה חוסר ביטחון שאני מרגישה שאני אהיה יותר טכנית בסקס,בעוד שאני רוצה שזה יבוא ממקום ייצרי ותשוקתי. ואז יש גם- הימנעות.
    חשוב לי להצליח כאן, ולהחזיק את התשוקה שלנו , שלי , בסקס. ולהנות מהסקס.
    בת זוגתי חשובה לי, והקשר הזה שונה, ומשמעותי לי הרבה יותר. אז יש כאן היתמודדות עם מצב, שבקשרים אחרים לא הייתי צריכה להתמודד כי כך או כך הקשר הסתיים.

אשמח שוב לתגובתך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עינת השכל
    11/02/2014

כתבת והרחבת פרטים רבים נוספים. תודה לך. אני מבינה שאת מרגישה בשלה ומוכנה לכניסה לזוגיות מחייבת ולהקמת משפחה, וכי מצאת, להרגשתך, את הפרטנרית
    המתאימה לכך. עם זאת, אין לך נסיון רב במערכות יחסים ארוכות ובתוך כך את גם לא יודעת למה לצפות כחלק מההתפתחות והשינויים לאורך הקשר וספציפית מה לצפות בתחום תשוקה ומין. כחלק מזה את בתהליך של להבין מה המשמעות עבורך של התמסדות, של בחירה בבת זוג אחת לאורך השנים. בתוך מורכבות זו, התפתחות אהבה ואינטימיות דורשת פעמים רבות תשומת לב ממוקדת לחיי המין של הזוג. לגיטימי וחשוב שתשאלי את עצמך ואת בת הזוג מדוע יש ירידה בחשק המיני שלך. מדוע בעולם הפנטזיה תשוקה וגיוון, אולם אי אפשר לחברה למציאות הזוגית. המנעות כפתרון היא האפשרות הכי פחות טובה. היא רק תגביר את המתח בתוכך ובינכן ותעורר כעסים ומרחק. חשוב שתשמרו, או תפתחו דיאלוג מתמשך של חיי המין שלכן ותנסו לפתוח שם עולם שיהיה מעניין ומגרה גם עבורך. במקביל את תמשיכי בתוכך את המסע של הבנת משמעות התמסדות עבורך. אם תרגישי שהשאלות נשארות ללא פתרון ו/או שאתן לא מצליחות לתקשר מילולית או מינית, תמיד אפשר לפנות ליעוץ פרטני או זוגי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימית
    18/02/2014

עינת תודה רבה,
    האם יש לך ספר/סדנה או כל המלצה אחרת, שתעזור לי במסע של הבנת משמעות התמסדות עבורי.

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה עזרה
    חני27
    29/01/2014

אני בת 55 הייתי בקבוצת תמיכה, בקבוצה עש מישהי בת 29, שנראה לי נדלקה עלי, קוראת לי , מקסימה, נסיכה, אהובתי, שהיא רואה אותי מנשקת אותי, ואני מרגישה שהנשיקה היא מעבר לנשיקה רגילה, היא גם חיבקה אותי ותוך כדי העבירה את היד על החזה שלי, אני קצת חוששת לא יודעת איך להגיב לה, זה מטריד אותי קצת ואני לא יודעת מה לעשות,

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה עזרה - תגובה

עינת השכל
    01/02/2014

שלום לך, מתאורך נשמע שהבחורה מתעניינת בך בדרך שהיא מעבר לידידות ואת אומרת שזה מטריד אותך קצת ואינך יודעת מה לעשות. ספרי מה בעצם מטריד? האם יש בהתעניינות הבחורה בך גם משהו נעים, האם את בזוגיות אם אישה או גבר, ויש בכך איום, האם היית בקשר עם אישה בעבר? האם גיל הבחורה מטריד אותך? אם תרצי ספרי קצת יותר כדי שאוכל לענות לך בדרך יותר ממוקדת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    דניאל
    16/01/2014

אני לא בטוח אם זה הפורום להעלות בו שאלה כזאת, אבל אני מרשה לעצמי כי אני הומו.

אני מאוד סובל מקנאה בבן הזוג שלי. אם הוא עושה לייק בפייסבוק לאקס שלו אז אני ישר מקנא ומתחיל לשאול את עצמי "למה לו לעשות לו לייק? הוא מנסה להראות לו שהוא מוצא חןן בעיניו?" כשהוא מתכתב עם מישהו הומו אני ישר מתחיל לקנא.

תמיד קינאתי במהלך הזוגיות שלנו (אנחנו ביחד שנה וחצי), אבל זה הגיע לשיא כאשר בדקתי את הפלאפון הנייד שלו וראיתי שהוא מתכתב עם האקס שלו (הדבר קרה לפני כחצי שנה). הוא כתב לו שהוא חתיך, והאקס כינה אותו "אהוב שלי", ובן הזוג שלי בנוסף לכך שלח לו לבבות. מאוד הזדעזעתי והגבתי באופן נסער.
    אך בן זוגי שכנע אותי שזו פשוט צורת הדיבור שלו איתו ושהוא מבין שזה היה לא לעניין והוא מבטיח להפסיק לדבר איתו בצורה כזאת. כמו כן, הוא שאל אם אני רוצה שהוא יפסיק לשוחח איתו לחלוטין, ואמרתי לו שלא צריך (מכיוון שאני לא רוצה לחנוק אותו, לא רוצה שהקנאה שלי תגרום לכך שניפרד בסופו של דבר).
    אך מאותו רגע אני פשוט לא נרגע. מצד אחד, אני באופן קבוע בודק את ההודעות שלו בפייסבוק, בווטסאפ ובפלאפון רק לוודא (כך אני אומר לעצמי) שהכל בסדר ושאני לא יוצא מטומטם ושלא משקרים לי. מצד שני, אני בוטח בו ואני יודע שהוא לא בוגד בי. במילים אחרות, אני לא בודק את ההודעות כי אני חושד שהוא בוגד בי (למרות שלפעמים מחשבה חרדה כזאת עוברת לי בראש, שאולי מוליכים אותי שולל? אך אני מיד דוחה מחשבה זו), אני בודק את ההודעות כי אני קנאי, כי אם אראה שהוא מביע אהדה יתר על המידה כלפי מישהו אז מיד אקנא.
    וזה קשה, ואין לי כסףף ללכת לפסיכולוג על מנת שיעזור לי להתמודד עם הקנאה הזאת והפרנויה אשר איתה אני חי יום יום.
    חשוב לי להסביר עוד שני דברים נוספים: קודם כל, בן זוגי הוא באמתת נפלא. הוא משקיע בי רבות והוא מוכיח לי את אהבתו, לכן אני מדגיש שוב פעם שאני בטוח שהוא לא בוגד בי,, פשוט החרדות והפרנויה כובשות אותי ולא נותנות לי לחשוב בהיגיון. דבר שני שחשוב לי להסביר הוא שאני לא אוהב את עצמי, את איך שאני נראה, את האופי שלי, את צורת הדיבור שלי,בכלל את מי שאני. אולי חוסר היבטחון העצמי הזה והביקורת הקשה שאני מעביר כלפי עצמי - אולי הן הסיבה לפרנויה ולחרדות ולקנאה?

אני באמת לא יודע מה לעשות, ואיךך לעזור לעצמי להיות בן זוג רגיל ונורמטיבי, ללא חרדות ופרנויות וחשדות יומיומיות.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• קנאה - תגובה

עינת השכל
    22/01/2014

שלום לך, אתה כותב בכנות רבה על הקנאה שלך והקושי שאתה מרגיש בעקבותיה. כמובן שאני לא מכירה אותך, את בן הזוג שלך והדינמיקה הזוגית שלכם. לוקחת את מילותך והבחנתך, שהקושי אינו קשור לבן הזוג או הזוגיות שלכם, אלא יותר לקשיים הרגשיים שלך. אתה מאוד צודק בחיבור שעשית בין ערך נמוך לבין קנאה ופחד נטישה. הקושי לאהוב עצמך מתחבר לקושי שלך להאמין באופן מתמשך באהבת בן זוגך אליך. מבינה שאתה משתף את בן זוגך בקשיים והוא מנסה לתמוך בך. זה מאוד חשוב. בנוסף, טיפול פסיכולוגי הוא אכן אפשרות טובה. אנני יודעת היכן אתה מתגורר, אבל ישנן אופציות זולות יותר לטיפול כמו קופת חולים, תחנות עירוניות, או מרכזים לקהילה הלה״טבית (צפון, מרכז, דרום). בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשך לגברים ונשוי לאישה
    אלון
    05/01/2014

שלום לפורום

אני נשוי 18 שנה. נמשך לגברים אך הפנטזיה היא להיות בזוגיות עם אישה לא נראה לי לחיות עם גבר ואני לא הומופוב. יש לי גם ילדים ופירוק המשפחה יגבה מחיר כבד. האם זה בסדר שמצד אחד אני נמשך יותר לגברים אך מעדיף להישאר נשוי לאישתי?
    ברמת הרצון זה בדיוק מה שאני רוצה. ברמה הרגשית יש גם משהו אחר כמובן..האם אני ניזוק או שזה רק עניין של קבלת החלטה ולהיות שלם עימה.?
    אשמח לדעתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    נמשך לגברים ונשוי לאישה

הוספת תגובה

• זאת לא שאלה פשוטה

Kutaly
    07/01/2014

שלום אלון
    אני יוצא מתוך הנחה שאתה אוהב את אשתך ונמשך אליה ושאין לך כוונה לפרק את המשפחה.
    כאן חשוב לשאול במה מתבטאת המשיכה שלך לגברים? האם מדובר בצורך רומנטי לקשר או שאתה מחפש יותר את הפורקן המיני? ועד כמה זה מפריע ביחסים עם המשפחה?
    אני מכיר אישית כמה ביסקסואלים שחיים בזוגיות ומנהלים חיי משפחה נורמטיבים לגמרי ואני מכיר אחרים שנוהגים ללכת למצוא פורקן מחוץ לזוגיות או לצרף מישהו נוסף. אין בדברים האלה דרך אחת נכונה. מה שכן, זה מצריך הבנה ונכונות מצד שני בני הזוג.

כמה דברים שאני ממליץ עליהם:
    1. לדבר עם אשתך. חשוב שהיא תהיה אתך בהתלבטויות שלך. חשוב גם להבהיר לה שביחד עם המשיכה שלך לגברים אתה אוהב אותה ובחרת להיות איתה כזוג לחיים.
    2. יש קבוצת תמיכה במרכז הגאה בתל אביב ובבית הפתוח בירושלים. כדאי מאוד ללכת ולדבר שם עם אנשים שמתמודדים עם מצב דומה לשלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

אלון
    08/01/2014

תודה על התייחסותך

אני באמת חושב שקבוצת תמיכה תהיה לי לעזר רב לי משמעותית. האם יש במקומות שציינת נשואים במצבי? איך אני מגיע אליהם?

אין ספק שהמשיכה קיימת לגברים אבל עומדת בניגוד מוחלט לסגנון החיים אותו אני רוצה לחיות. ולגבי הבחירה שלי, אני שלם איתה אך היא גורמת לי מצוקה רבה בעיקר בגלל העובדה שעד היום הסתרתי הכל והיום אני מתחיל בקצב שלי לחשוף את הבעיה ולשתף את אישתי. אני צריך מישהו שיגיד לי שמה שאני עושה זה בסדר. לא פשוט בכלל.
    מקווה באמת שבעזרתך אוכל להגיע לקבוצת תמיכה..

תודה

אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשך לגברים ונשוי לאישה - תגובה

עינת השכל
    09/01/2014

שלום אלון,
    חלקת איתנו בכנות רבה את רגשותיך ושאלותך. נשמע שאתה בדיבור פנימי מתמשך עם מקומות אלה ובחרת בדרך חיים המתאימה לך. יש לך מודעות למשיכה שלך לגברים, אולם גם בהירות לגבי רצונך באישה לצידך כבת זוג.
    אתה שואל האם אתה משלם מחירים שאינך מודע אליהם, האם אתה ניזוק, או שאפשר להחליט לחיות כך או אחרת עם רגשות ולא תמיד חייבים לשאוף לממשם. חבר הפורום נתן לך בהתייחסותו אינפורמציה חשובה ושאל אותך שאלות חשובות שעל חלקן ענית בתגובתך. אני מסכימה עם דבריו ורוצה להוסיף ולהדגיש את החלק שמתייחס להסתרה שאתה מדבר עליה ועל תחושת הלבד שם. שניהם יכולים להיות מורכבים לנפש לאורך זמן וכנראה שאתה מרגיש זאת, שכן ואתה כותב על הקושי להסתיר. בין אם יהיה זה לחלוק את רגשותיך בתוך הזוגיות, עם שותפתך לחיים ובין אם מחוץ למשפחה בקבוצת תמיכה עם אנשים שיבינו אותך מתוך נסיונם, או בטיפול פסיכולוגי פרטני שייתן לך מקום שהוא רק שלך אבל לא לבד, כל הכיוונים רלוונטיים ויהוו עבורך תמיכה. חשוב לי להבהיר כי הוספתי את אפשרות הטיפול לא כי משהו אצלך לא בסדר, או דורש שינויי,׳אלא כי טיפול הוא גם מקום אפשרי לשאלת שאלותיך ומציאת תשובות המתאימות לך. העיקר הוא שלא תשאר לבד ותחשוב שאתה לא בסדר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלון
    09/01/2014

תודה עינת

התגובות שלכם בפורום החשוב הזה עוזרות מאוד. אני בהחלט צריך שיחות עם אנשי מקצוע ללבן ולהבין מה אני שואל ולאן אני הולך. כרגע חזרתי לטיפול זוגי שהתחלנו בעבר. ההבדל הוא שהיום אני גלוי מול אישתי בעניין הזה. לא פשוט לה בכלל והיא שוקלת גם פרידה..אני מצידי מנסה להסביר שהיום שהכל גלוי צריך לבדוק בכל זאת אם נצליח לשרוד ולהתגבר ולהמשיך הלאה.

יש לך המלצה לגבי מטפל/ת מתאימים?

האם המקרה שלי מתאים גם לטיפול אצלך?
    תודה על הכל..שמח להיות בפורום אמשיך לעדכן ולבקש כאן ייעוץ

תודה
    אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

עינת השכל
    13/01/2014

שלום אלון, ראשית אני מצטערת על העיכוב בתשובתי לך. שמחתי לקרוא את דבריך ולשמוע כי השיחות פה בפורום תרמו לך. טיפול זוגי הוא מקום מצויין לבדוק את הדברים ביחד עם זוגתך, ביחד עם הקושי ושאלות באשר לעתידכם המשותף. לגבי טיפול פרטני, אם רלונטי, אתה מוזמן לפנות אלי טלפונית ונוכל לשוחח על אפשרויות טיפול מתאימות. אתה תמיד מוזמן להמשיך ולכתוב בפורום שלנו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    נועה
    22/12/2013

אז ככה,
    אני בת 22 מעולם לא הייתי בזוגיות רשמית אבל כן התאהבתי.
    במשך רוב חיי הייתי מסתכלת על גברים כי ככה אנו בנויים, הולכים לפי ה״נורמה החברתית״.
    תמיד הרגשתי משיכה לנשים אבל הייתי גם עם גברים.
    (חשוב לציין שמעולם לא הייתי עם אישה).
    לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד במקום חדש והכרתי מישהי שמאוד מוצאת חן בעיני.
    הקליק היה מהיר ומיד הפכנו לחברות טובות.
    אותה חברה נשואה לגבר, אבל זמן קצר אחרי שהכרנו היא סיפרה לי שהיא בהליכי גירושים.
    אפשר להגיד שאת רוב הזמן אנחנו מעבירות ביחד גם אחרי העבודה ויצאנו למסעדות ואפילו השתכרנו ביחד בבית עם יין (הכי רומנטי שיש).
    היא סיפרה לי שהיא הייתה עם נשים והיא לא מגדירה את עצמה כביסקסואלית אלא כסתם מישהי שנשים עושות לה את זה מדי פעם.
    יש בינינו נגיעות אינטימיות, לפעמים היא מעבירה לי יד על הירך ומחבקת אותי מאחור ואפילו נוגעת לי בציצי.
    אבל זה לא מתקדם לשום מקום, יש מתח מיני בינינו, אני בטוחה בזה.
    אנחנו לפעמים מסתכלות אחת לשניה בעיניים במשך דקות ארוכות בלי לומר כלום.
    מה שקורה בנינו הוא לא רשמי, לא דיברנו עלינו ומעולם לא פתחנו את זה.
    אני מבחינתי לא חושבת שאני אפתח את זה איתה מכיוון שאני עמוק בארון ואין לי את האומץ הזה, אני לא יודעת איך להוביל את זה כדי שזה לא יהיה כל כך רשמי?
    אני מתחילה להתאהב בה ולחשוב עליה כל דקה, מחכה לשיחות ולהודעות ממנה ורק להיות איתה בכל רגע נתון.
    כבר היו כמה פעמים שהיא אמרה לי להשאר לישון אצלה ופשוט לא היה לי את האומץ.
    מה לעשות? אני יודעת שזה נשמע מסובך אבל אני ממש מבולבלת.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

עינת השכל
    25/12/2013

שלום נועה, את כותבת בכנות על הבלבול שלך, שיש בו שילוב גם של דברים שאת כנראה יודעת על עצמך, אבל גם הרבה שאלות וגם הרבה פחדים. לסיבוך שאת מתארת שני חלקים קשורים. החלק שמתייחס למפגש שלך עם החברה, ההתקרבות, המשיכה, נגיעות, התאהבות, אבל העדר גמור של דיבור על הדברים. זה משאיר אותך מאוד לבד ולא יודעת מה לעשות. החלק השני, מחובר להתמודדות של שנים עם המשיכה שלך לנשים והפחד הגדול לממש אותה. שם את מרגישה תקועה מאוד. החיבור בין שני החלקים משאיר אותך עם המון שאלות ורגשות ללא מענה.
    נועה, בדקי עם עצמך האם אין באמת אפשרות לפתוח דיבור עם החברה? להבהיר את רצונות שתיכן בחברות הזו. אך בעיקר שאלי עצמך, האם הגעת לנקודה בה את מוכנה לבדוק את המשיכה שלך לנשים ולראות לאן תלכי עם זה וזאת למרות הפחד, או שאולי עדיין לא ואת מעדיפה שישארו השאלות ללא מענה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות רצינית
    גוליבר 23
    08/11/2013

שלום.
    אני אספר מעט על עצמי לקבלת תמונה כוללת.
    אני בחור בן 23, מאזור המרכז... אני נראה טוב הכל בסדר. אפשר לומר שתמיד ידעתי על עצמי שאני אוהב בנים... בערך מכתה ב' וכיום אני דלוק על מאמן בחדר כושר... אני חושב שזה הדדי כי הוא נראה די בקטע והוא מסתכל עליי במין מבט שאומר הכל, וזה קורה הרבה שם, אפשר לומר שאני מבקר שם בעיקר בגללו חח... תמיד קוויתי שזה ישתנה עם הזמן אבל ההפך קרה וקורה. אני די סגור לגבי הנטייה שלי, אני רוצה כן להתחיל ממשהו כלומר סוג של התנסות... אז איזה התנסות נדרשת כדי להיות בטוח? אני לא מעוניין בלקיים יחסי מין על ההתחלה, אלא באמת ממשהו קטן כמו נשיקה. האם קיים בזה סיכון? ואם אפשר להמליץ על מקומות, או טיפים ומה ניתן לעשות בתור התחלה זה יעזור. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות רצינית

הוספת תגובה

• התלבטות רצינית - תגובה

עינת השכל
    11/11/2013

שלום לך, אתה מספר לנו על עצמך, על משיכתך לגברים והבנתך שזו כנראה הנטייה המינית שלך. עם זאת, אינך יודע מה תהיה הדרך המתאימה לך לנוע לעבר בדיקה ומימוש המשיכה שלך. מה שאתה כן יודע, אתה אומר, זה שנכונה לך איטיות והדרגתיות. שאלת אם יש בכך סיכון. ואיני יודעת למה בדיוק כוונתך. כן אומר לך שאין שום פסול בהומוסכסואליות ואכן חשוב שתמצא את דרך ההתנסות המתאימה לך ואיטיות/הדרגתיות הם בסדר גמור. יש באיזור המרכז אירגונים גאים רבים, שמאפשרים מפגשים חברתיים היכולים לעזור לך בהדרגתיות שאתה מחפש. תוכל לדבר עם אנשים ולשמוע על חוויות והדרך שלהם, תוכל לחלוק את החששות שלך והרצונות שלך. כאשר תמצא מישהו שתמשך אליו ותרצה להתנסות עימו חשוב שתגיד לו מה הקצב המתאים לך ולא תסחף למהירות שלא תהיה מתאימה לך. תקשורת הדדית ודיבור על מה שכל צד צריך הם אבני היסוד בכל מפגש אנושי, בודאי במפגש שבודק פוטנציאל לבניית קשר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצובה
    שיר
    28/10/2013

הי אני והבת זוג שלי ניפרדנו לפני כמה חודשים אחרי קשר לא טוב שנמשך שנתים קשה לי לתפקד מאז הפרידה אני בדכאון כלפי חוץ אני לא מראה את זה אני צוחקת ומחייכת אבל מהתוכן אני מרגישה מתה כל לילה לפני שאני נרדמת יורדות לי דמעות איך אני יכולה לשכוח אותך ושההרגשה הרעה הזאת תעבור לי???

לקביעת תור
    סגירה
    עצובה

הוספת תגובה

• עצובה - תגובה

עינת השכל
    28/10/2013

שלום שיר, פרידה היא קשה ויש בהתמודדות איתה הרבה שדומה לאבל, על מה שחשבת ורצית ואיננו. בתוך זה, חשוב שאת שומרת על תיפקוד בחיי היומיום גם אם קשה לך. את אומרת שיר שהקשר היה לא טוב ואני משערת מכך שכוונתך היא שהיו בו קשיים. אולי אף קשיים מרובים. עם זאת, שנתיים זה הרבה זמן וכנראה שהיה גם משהו טוב שהשאיר אתכן ביחד, עד שהחלטתן, שתכן או אחת מכן, שאי אפשר יותר. ממקום זה עולה בך כאב וקושי להשאיר את הקשר ואותה מאחור. את לא אמורה לשכוח שיר. לא את בת הזוג לשעבר ולא את מה שהיה. את תלמדי להבין ולקבל שהיא חלק מהעבר שלך, עם התקוות והאהבה שהייתה ועם מה שלא הסתדר. וזה דורש זמן של עיבוד פנימי. את גם יכולה לנסות לקחת מהקשר שהיה הבנה לגבי מה נכון ומתאים לך בקשר זוגי, ומה פחות ועם זה להמשיך הלאה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומו והסתרת האני העצמי
    אנונימי
    25/10/2013

שלום אנשים, אני אדבר בעילום שם על כמה דברים שמציקים לי בחיים : יש לי משיכה לגברים שאני מכחיש אותה למשל אני אוננתי עם יובל חבר שלי וראינו פורנו אבל בעצם הוא לא יודע שאני נמשך אליו . אני לא רוצה להיות הומו אבל אני מקווה שעם הזמן אדע את עצמי והסובב אותי יקבל אותוו . למרות שזה מציק לי אני רוצה להגיד בנימה ברורה שאין זה האדם קובע את המשיכה שלו , הצבע , הגזע וכו' , אני פונה לעוד כמה ילדים שיש להם את המשיכה הגברית ץ אז נכון שזה לא טבעי אבל כך ה' ברא אותנו יחד עם המשיכה שלנו. לספר לכם דבר נוסף לאחרונה ניכנסתי לדיכאון בגלל לזה אבל אני מקווה לעבור תהליך כלשהו עם עצמי ולקבל את עצמי כמו שאני , אני !!! מקווה רק לטוב ולשמחה ובמאמר מוסגר אומר כן : " אני הומו" וזה לא נורא כי כך אני , כך נולדתי.

לקביעת תור
    סגירה
    הומו והסתרת האני העצמי

הוספת תגובה

• הומו והסתרת האני העצמי - תגובה

עינת השכל
    26/10/2013

שלום לאנונימי, בחרת לשתף אותנו במקום המורכב בו אתה נמצא. אתה יודע ובצדק שנטייה מינית היא לא עניין של בחירה, אך אתה גם חווה הומופוביה מסביבך ולא יודע עדיין אם זה בסדר להמשך לגברים. איפשהו בלב אתה יודע שכן, אבל עוד קשה לך מאוד וזה קשור גם לתחושות של דיכאון שסיפרת עליהם. חשוב לי להגיד לך קודם כל, שאין שום פסול בהומוסכסואליות והעובדה שיש יותר הטרוסכסואלים לא אומר שלהיות הומו זה לא טבעי. התהליך הפנימי של קבלה עצמית הוא ארוך וחשוב שלא תעבור אותו לבד. ניסית בתגובתך בפורום לעזור לר. בקשייו, נסה למצוא גם אתה מישהו שתוכל לסמוך עליו ולדבר איתו. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שקצת בעיה לקבוע דבר כזה כעו

יניב
    31/10/2013

ב"ה
    לאשה שכתבה כאן שאף אחד לא יודע..
    אז תדעי שזה לא נכון כי היום יש מחקרים שמוחיכים שסוגי התנהגות שאופייניים
    לדורות האלה הם שגרמו לכך שאחוז בעלי הנטיות האלה גדל בצורה ניכרת מאז הדורות הקודמים.
    ונחשי מה, חכמי ישראל בדורות הקודמים אף ידעו מה גורם לזה
    בגמרא מוזכרים הרבה תחונות ודפוסי התנהגות שאופיינים לגברים
    ומנגד כללי התנהגות אופיינים לנשים
    ובתורה שבכתב אף כתוב:"לא ילבש גבר שמלת אישה וכן לא תלבש אישה כלי גבר"
    אין כאן מקום כל כך לפרט עוד התייחסויות למצב העגום הזה
    אולם תדעי שחכמי ישראל מזהירים עוד לפני מאות שנים על כל מיני דפוסי התנהגות בעייתיים
    למשל כתוב שלא יסתכל גבר במראה כי זה דרכי נשים
    גם כתוב שגבר לא יגדל שיער שזה מעשה גויים ויש לזה הרבה סיבות
    אבל אם נסכם זאת במשפט אחד אז הגבר והאשה הם שתי הפכים
    ואם שואפים לכך שגברים ונשים ינהגו אותו הדבר היינו מה שנקרא היום שיוויון
    אז התוצאה נכרת גם בתחום הזה (הרבה מאוד הומוים ולסביות כלשון הגויים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שקצת בעיה לקבוע דבר כזה כעו - תגובה

עינת השכל
    04/11/2013

שלום חברים, נכתבו בתגובה האחרונה עמדות המשקפות דעתו של אדם אחד, בין היתר, גם בנושא המורכב של עמדת הדת היהודית לגבי הומוסכסואליות. הדיון לגבי קבלת הדת היהודית את הומוסכסואליות הוא רחב ביותר ואני מציעה לכל מי ששואל שאלות בנושא, לא להשאר לבד במחשבותיו ולהרחיב דעתו בנושא. השיח הדתי הוא רחב ביותר וישנו גם מקום מקבל להומוסכסואליות וכחלק מכך אתרי אינטרנט רלוונטיים, שכל מטרתם היא לעודד שיח פתוח ומקבל. לדוגמא אתר הו"ד ואני מצטטת מהאתר- ״האתר העצמאי הראשון שנבנה על ידי הומואים דתיים בשביל הומואים דתיים ואינו שייך לשום ארגון או תנועה פוליטית. אנו 'חלוצים' ההולכים בדרך לא סלולה, אשר לא מוותרים על זהותם הדתית וגם לא על זהותם ההומוסקסואלית, החיים בתוך החברה הדתית ובוחרים להמשיך להיות איבר חי מאיבריה. אנו מלאי תקווה כי האתר ישמש צוהר לעולמם של הומוסקסואלים דתיים החיים בחברה הדתית ויוביל לפיתוח שיח סובלני יותר בחברתנו, לקבלת הווייתו של אדם באשר הוא אדם״.
    קיים גם אתר ״כמוך״ – ״הומואים דתיים אורתודוקסים (ע"ר) הוקם על ידי הומוסקסואלים דתיים אורתודוקסים, בני הציונות הדתית, אשר למדו בישיבה תיכונית או בתיכון דתי, במכינה קדם צבאיות או בישיבת הסדר או בישיבה גבוהה – אנשים כמוך! כמוך קם כדי לשמש בית להומוסקסואלים דתיים המשתדלים להקפיד על קלה כבחמורה; וכן כדי לפתוח בפני הרבנים והציבור הדתי את הקשיים של ההומואים הדתיים כדי שיחד נמצא את עמק השווה ונמצא פתרונות״.
    אני מציעה גם לך יניב להרחיב דעתך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר את הקהילה

אני
    10/11/2013

היי. אני סטרייטית לגמרי ועד לפני שבוע שמעתי על הקהילה הגאה רק מהטלוויזיה- בחדשות או בסרטים. לפני שבוע פגשתי בן-דוד של חברה שלי שהוא הומו ומאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו בפרט ועל הקהילה הגאה בכלל. היה בא לי לשאול אותו מלא שאלות, אבל התפדחתי... רציתי לשאול אותו איך הוא פתאום גילה שהוא ב"צד השני"? איך? כאילו, פתאום הוא לא נמשך יותר לבנות? פתאום הוא הבין שהוא דלוק על גברים? או שפשוט נולדים עם זה?
    ועוד שאלה: הוא מזה חתיך וגם אני נראית טוב, וכל הזמן שישבנו יחד שלושתנו, הוא לא הפסיק להסתכל עלי... מה זה אומר? שהוא הביט בי סתם כי אני יפה לדעתו? כאילו, מה עובר על גבר הומו? - אם הוא רואה בחורה יפה עם ביקני זה אשכרה לא עושה לו כלום????
    אני חייבת לדעת! אני סקרנית! מעניין אותי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחזיר לך באותה שאלה:

Kutaly
    10/11/2013

מה עובר על בחורה סטרייטית? - אם היא רואה בחורה יפה עם ביקני זה אשכרה לא עושה לה כלום?

לגבי מתי ואיך הוא הבין שהוא הומו, אני מניח שרק הוא בעצמו יכול לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה חשובה
    עינת השכל
    18/10/2013

חברות וחברים, במרוצת השנים בהן אני עובדת כפסיכולוגית ופוגשת אנשים במצוקה למדתי שלעתים הכוונות הטובות ביותר שלי עלולות להחוות כמשהו שונה בתכלית ממה שאליו התכוונתי. עוד למדתי, שלעתים אני טועה. ככה יוצא, שלעתים אינני מובנת, לעתים נדמה לי שהבנתי את הפונה אך טעיתי, לעתים נדמה לי שהובנתי, אך בהמשך התחוור לשנינו שלמעשה דבריי לא הובנו כפי שהתכונתי. אני כותבת כל זאת כדי לספר לכם שאני חושבת שבמקרה הזה גם טעיתי וגם דבריי לא הובנו כפי שהתכוונתי (ובאמת קיוויתי!!) שיובנו.
    אני חושבת שטעיתי בניסיוני "לגונן" על אייל מפני ביקורת במקום להזמין אותו להסביר לכולנו למה התכוון בדבריו. מאחר ואינני מכירה את עמדותיו באופן אישי, סביר להניח שחטאתי לאמת בניסיוני לייחס לו כוונה כזו או אחרת.
    בנוסף, אני חושבת שטעיתי כשחשבתי שאפשר להגיב על נושא כל כך טעון וכל כך מורכב בכמה שורות קצרות. יכול להשתמע מדבריי כאילו ומדובר ב"טעות טכנית", אך במחשבה לאחור, יש לי הרבה מחשבות ותהיות משל עצמי על הנושא המורכב, שייתכן שממורכבות זו נמנעתי בכתיבתי התמציתית שהחמיצה היבטים חשובים של הנושא.
    כעת בנוגע להיבט השני – אותו היבט שכיניתי אותו "דבריי לא הובנו כפי שהתכוונתי/קיוויתי שיובנו". תחום הפסיכולוגיה, כמו מדעי החברה בכלל, נוטה להתעלם כבר שנים רבות מביסקסואליוּת כזהות מינית בפני עצמה. רוב המחקרים משווים בין חוויות של להט"בים לבין אלו של הטרוסקסואלים, מבלי לקחת בחשבון הבדלים משמעותיים בין תתי-הקבוצות בתוך הלהט"בים. בשנים האחרונות בלבד מסתמנת נטייה חדשה הנוגעת להבנה שההבחנה בין מונוסקסואליוּת (המשיכה למין או למגדר אחד) לבין ביסקסואליוּת (משיכה ליותר ממין או מגדר אחד) חשובה לא פחות מההבחנה בין הטרוסקסואליות ללהט"ביות. מחקרים שמתפרסמים בתקופה האחרונה מצביעים על קשיים ואתגרים משמעותיים שחווים ביסקסואלים לעומת הומו והטרוסקסואלים, הנובעים מהסטיגמה שקיימת כלפי ביסקסואליוּת בחברה שלנו, ממחיקת הזהות הדו-מינית ומהבנייתה כ"בלתי קיימת" או כ"שלב בדרך להומוסקסואליוּת מלאה". גם בתחום הטיפול הולכת ומתגבשת ההבנה כי על מנת להבין כראוי את העומק ואת העושר של המיניות יש להכליל בחשיבה גם זהויות שאינן עונות על החלוקה הבינארית המסורתית גבר-אישה, נקבה-זכר, או הטרו-הומו – וביניהן ביסקסואליוּת (תוכלו לקרוא על כך עוד בבלוג של צוות מטפלים שם הפסיכולוג אלעד ליבנה מציג מאמר חשוב בנושא מאת חברת צוות אחרת בשם ד"ר אסתר רפפורט).
    ולענייננו, במפגש בין אנשים, מטפלים, מטופלים ואחרים, מילים יכולות לגעת, להושיע מבדידות קיומית ולרפא, אך לעתים, מילים עלולות להופיע בחסרונן, ביכולתן להטות מהמסלול, לשבש ואף להכאיב. פעמים רבות מידי ביסקסואלים וביסקסואליות סבלו ממילים: מדירות, מסלפות, מכאיבות. אני רוצה להודות לכל המגיבים והמגיבות על מאמציכם לסייע לי להפוך את הפורום שלנו למקום כזה שבו ביסקסואלים/ות יוכלו להרגיש יותר "בבית" ולכאוב פחות. אני מודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה חשובה

הוספת תגובה

• תודה

Kutaly
    19/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות. בתור התחלה

בי
    19/10/2013

אפשר לשנות את שם הפורום לפורום להט"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות. בתור התחלה - תגובה

עינת השכל
    23/10/2013

מסכימה בהחלט. הדבר כבר בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגש שהתפתח לאותיות שהפכו לשיר
    ענבר
    13/10/2013

לא מזמן שמעתי על הפורום הזה והחלטתי לעלות פה על הכתב שר שכתבתי לפני כחצי שנה בעקבות משבר עצמי אחרי תקופת יחסים מתוך בלבול ופחד 'לבחור אחרת מהרוב'... מניחה שחלק גדול מהקוראים יזדהה.

שכל או רגש/ ענבר

מרגיש נכון מרגיש כואב, זה לא הלב שמתאהב
    זה רק מה שכולם רוצים להיות יפים ואהובים
    ואני פה בין כולם רוצה לצרוח לעולם
    שככה טוב לי ונכון צריכה עוצמה וביטחון

רוצה כבר לגרש את כל פחדיי
    להצליח ולפקוח את עיניי
    יש האומרים לאהבה אין כל גבולות
    אך החברה שלנו לא רוצה לראות

יש שאלות ללא תשובות
    אבא או אמא
    שחור- לבן
    שכל או רגש- מי מנצח?!

הוספת תגובה

• רגש שהתפתח לאותיות שהפכו לשיר - תגובה

עינת השכל
    14/10/2013

שלום ענבר, את חולקת איתנו את רגשותייך, מכאובייך, אך גם את תיקוותך. הכתיבה יכולה להוות דרך מופלאה לגעת בשאלות פנימיות, במכאובים וכמיהות. אני בטוחה שרבים מהקוראים מכירים בתוכם את הרצון שאת כותבת עליו לעוצמה ולבטחון, אך גם את הפחדים המשתקים. המשיכי את המסע שלך לעבר בטחון, חוזק ואמת
    פנימית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטייס בכדור הפורח
    דור
    30/09/2013

שלום אני ילד בן 15, לפני כמה ימים טסתי בכדור פורח עם אבא שלי ואחותי לכבוד יום ההולדת של אחותי.
    בכל המסע הזה היה אתנו מדריך/טייס שממש מצא חן בעיניי הוא היה מצחיק, מגניב ומאוד מיוחד בשבילי כי אף פעם לא פגשתי אנשים כמוהו בחיים שלי.
    הוא נתן לי המון תשומת לב וכל הזמן חייך אליי ואני חייכתי אליו ותמיד הייתי לידו.
    ועכשיו יש לי תחושה שאני מתגעגע אליו ורוצה לפגוש אותו שוב וזה ממש מתסכל אותי כי אני כל הזמן חושב עליו?
    אולי אני מקנא בו?
    אולי אני הומו?
    כבר שאלתי את השאלה הזאת אבל לא ענו לי..

לקביעת תור
    סגירה
    הטייס בכדור הפורח

הוספת תגובה

• הטייס בכדור הפורח - תגובה

עינת השכל
    30/09/2013

שלום דור, מצטערת על העיכוב במענה לשאלתך. מבינה שאתה מרגיש רגשות מבלבלים כלפי מדריך הטיסה ובעקבותן שאלה שיש לה המון אפשרויות מענה. אין משהו לא בסדר בהומוסקסואליות דור, אך גם אין חיבור ברור בין התיאור שלך את רגשותיך, לבין משיכה לגברים. כפי שכתבת בעצמך, אפשרויות אחרות רלוונטיות באותה מידה. האפשרות של קנאה שדיברת עליה, או אפשרות שאתה רואה במדריך דמות הזדהות - מישהו מרשים שמעולם לא פגשת דומה לו ואתה רוצה להיות כמוהו ועוד אפשרויות נוספות. אתה צעיר דור והאפשרויות רבות. אם הנושא ממשיך להטריד אותך חשוב ששתמצא מקום בו תוכל לדבר על הדברים יותר לעומק. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה