מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רציתי לשאולקובי09/05/2012
זה נכון שיצא חוק שמתיר גם להומואים לתרום דם? אפשר פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול - תגובה
איל זק10/05/2012שלום קובי
בכל מקרה לא מדובר בחוק אלא בנוהל פנימי של משרד הבריאות ובנק הדם. נסה לבדוק זאת דרך גוגל או ישירות בבנק הדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאוסנת24/04/2012
ניסיתי להתקבל למקום עבודה מסויים ולהפתעתי התברר לי שהמנהלים נוטים לתת עדיפות דווקא להומוסקסואלים. אין לי בעיה לגבי זה אבל יש לי בעיה שהם נותנים עדיפות רק על רקע זה ולא לפי כישורים. אני יודע שהרבה אנשים מוכשרים לא התקבלו לעבודה רק בגלל שהם סארייטים. זה לא הזוי? אני קיבלתי תשובה שלילית ובמקומי התקבל מישהו ללא תואר בכלל וכמעט ללא ניסיון. אני לא מצליח להבין את זה אשמח לנקודת המבט שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
איל זק24/04/2012שלום רב
איננו מומחים או יועצים משפטיים כך שנראה לי שבעניין זה כדאי שתפני/ה לפורום משפטי. מעבר לכך אין לי מושג לגבי רלוונטיות הנטייה המינית לעבודה זו ומה הם הדרישות או הקריטריונים, כך שאין ביכולתי לחוות דעה בנושא זה.
כאמור, ישנם פורומים משפטיים שעוסקים בסוגיית האפליה בראיונות עבודה, אולי כדאי שתפני/ה אליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיון עבודהתקווה04/04/2012
האם זה חוקי שבראיון עבודה ישאלו על נטיות מיניות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיון עבודה - תגובה
איל זק04/04/2012שלום תקווה
עד כמה שידוע לי אין זה חוקי לשאול על נטיות מיניות במסגרת ראיון עבודה. אני מציע שתפני לפורומים משפטיים ע"מ לקבל תשובה מפורטת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשואה לגבר ומאוהבת באישהליאל26/03/2012
אני בת 28 נשואה לגבר כבר 3 שנים, לא התחתנתי מהתאהבות אלא כי היה לי נוח בבחירה.
בעבר נפגעתי המון מגברים ולכן התפשרתי בבחירה ונשאתי לגבר שלא יפגע בי...
הכרתי לפני כחצי שנה בחורה לסבית.... והתפתח כאן אהבה, התאהבות, משיכה...
אף פעם לא חשבתי על בחורה כמשהו מיני או כקשר לעל החיים...
ופתאום אני מרגישה דברים..... אני מבולבלת... לא יודעת מה לעשות...
אני והיא לא שכבנו.......אני לא יודעת מה לעשות....לנתק את הקשר איתה קשה לי
מצד שני אני לא רוצה לאשלות אותה כי אני לא יודעת מה יהיה הסוף...
זה הגיוני שאני צריכה להתגרש? לחיות איתה?
האם אהבה והתאהבות זה מספיק בשביל להתגרש כי אצלי אין אהבה בנשואים?
אני פשוט מאוהבת בה ולא יודעת מה לעשות עם זה...
אשמח לתגובה, לעצה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשואה לגבר ומאוהבת באישה - תגובה
טל קרויטורו26/03/2012שלום לך,
השאלה היא לא דווקא להתגרש או לא,
השאלה לדעתי היא רחבה יותר - איזה חיים את רוצה לעצמך?
מי את רוצה שיהיו בחיים שלך? איזה קשרים את רוצה איתם?
איזה החלטה לקבל נגזרת מתוך השאלה הרחבה יותר.
אם אינך יודעת כיצד לענות על שאלות אלו כרגע ומעונינת בסיוע - תוכלי לפנות לסיוע מקצועי כדי לעזור לך לקשר בין החיים הנוכחיים לבין החיים שהיית רוצה לעצמך ומה שיהיה בהם.
מה דעתך?
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לקהילה ההומו - לסביתע.21/03/2012
אני בחור סטרייט. אף פעם לא היה לי נוח עם הומואים ולסביות. רתיעה אינסטיקטיבית, או משהו. הבעתי בקול רם את דעתי השלילית מאוד עליהם. למען האמת, די שמחתי על הרצח של הנערים ההומואים בזמנו.
לפני כמה חודשים פגשתי אישה, לסבית מוצהרת. התחלנו לדבר ונוצר ביננו קשר יפה תחילה בנוגע לתחום עניין משותף, ואחר כך זה הפך למשהו יותר עמוק ואינטימי. הכל אפלטוני, כמובן.
בשלב מסויים היא הכירה לי את בת זוגה, והתיידדתי גם איתה.
הן הזמינו אותי לחתונה שלהן. זה היה טקס מרגש מאוד ויפה מאוד, והזלתי כמה דמעות.
למה אני מספר לכם את זה?. כדי שתדעו שגם מי ש"שונא אתכם" - לא באמת שונא אתכם. ואני מדבר מנסיון אישי. הוא לא מכיר אתכם מספיק, או בא עם דיעות קדומות, או אולי מזהה אצלכם משהו שיש בו עצמו, וזה מפחיד אותו.
אני סבור שעם הסברה נכונה ואמפתיה תוכלו להגיע אל המתנגדים שלכם ולשנות את דעתם.
(איני יודע אם זה חשוב לכם בכלל, אך זאת הדרך).
בדיעבד, אני לא מאמין איך "שנאתי" את הקהילה ההומו - לסבית, בלי להכיר אותה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לקהילה ההומו - לסבית - תגובה
איל זק22/03/2012תודה על דבריך הכנים. אני חושב שהם מהווים עדות חשובה לדרך בה החברה נעזרת בסטריאוטיפים וסטיגמות על מנת להדיר ולהוקיע אנשים שכל חטאם הוא בהיותם שונים ממנה (בדבר זה או אחר) ונתפסים בעיניה כאיום על דימוייה ה"אידיאלי".
השאלה המתבקשת היא אם כן, מדוע אנחנו נזקקים לשנוא את האחר בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמנו? (כפי שאמרת, שנאה היא לעיתים תולדה של הפחד להיות כזה). שנאת חינם היא זו שהרגה את ניר כץ וליז טרובישי ז"ל, שני צעירים שכל חטאם היה רצונם לחיות בשלום עם עצמם, בדיוק כמו כל אחד אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלא מוכן לצאת מהארוןהגר19/03/2012
הבן שלנו בן 19
מאז שהיה בן 16 אנחנו חושבים שהוא גיי
ניסינו לדבר איתו על כך ולהגיד לו שאנחנו בסדר עם זה ואולי אף לעודד אותו לצאת מהארון
מהתשוהות שלו אנחנו חושבים שכנראה שזה נכון אבל הוא נהייה מאוד עצבני ותוקפני ולא מוכן לשמוע אותנו
מה אתם מציעים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלא מוכן לצאת מהארון - תגובה
איל זק22/03/2012שלום חדווה
היציאה מהארון היא תהליך ממושך שנובע מגיבושה של זהות מינית אלטרנטיבית ומערב פעמים רבות התמודדות עם חששות רבים. לא קל להרגיש שונה או יוצא דופן גם כיום בחברה שלנו אשר אינה תמיד ליבראלית כפי שהיא מתיימרת להיות. בהקשר זה החברה אינה כוללת רק את ההורים אלא גם את החברים, המכרים וכלל האנשים שעימם בה האדם במגע בחייו היומיומיים.
בנוסף, הסברת שאתם חושבים שבנכם גיי, אך אינכם יודעים זאת בוודאות וייתכן שגם הוא עדיין לא גיבש את רגשותיו ומשיכתו לכלל זהות אחידה. זה תהליך שלוקח זמן ויש לתת לו את המרחב האישי הזה ולא להלחיץ אותו או לכוון אותו.
חשוב מאוד שתהייה בבית אווירה ליבראלית, תומכת ומקבלת ושהבן ידע שאתם איתו בכל אשר יפנה. אולם אין זה נכון להאיץ בו או ללחוץ עליו בטרם גיבש או החליט בעצמו מה היא משיכתו וזהותו המינית, ומתי הוא מוכן להשלים עימה.
במקרים מסוימים ניתן להביא לידיעתו כי יש קבוצות תמיכה דרך ארגון הנוער הגאה ("איגי") המיועדות גם לבני נוער מתלבטים, ומצד שני, יש גם קבוצות תמיכה להורים דרך ארגון "תהילה".
מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה הזמןאני24/02/2012
הייתי בקשר נפשי ומיני עם בן זוגי וכשזה נגמר
אמרתי לעצמי שעכשיו זה הזמן שלי להיות מינית עם בחורה ,תמיד נמשכתי לבחורות
והאקס גם ידע על זה ,ומפה לשם הגעתי למצב של שלישייה היה אדיר
הבחור האחרון שיצאתי איתו משך אותי אבל לא הגענו לסקס
והיה עוד בחור שלא היה עתיד לקשר אבל סקס נהדר
וכרגע אני יוצאת כבר הרבה זמן יחסית עם בחור שאני לא מספיק נמשכת אליו למרות שטוב לי איתו מהרבה מאוד בחינות ,אני מתלבטת האם להמשיך או לנסות "ללכת בגדול" על נשים... לברר את זה "עד הסוף"... אציין שאם הבחור מושך אותי אז אני מאוד רוצה סקס עם בחורים אבל לצערי או במקרה הבחורים שמשכו אותי נפשית וכתוצאה מזה מינית לאו דווקא משכו אותי פיזית...
אני לא רוצה להמשיך להיגרר לקשר שסתם יפגע בשנינו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הזמן - תגובה
טל קרויטורו26/02/2012שלום לך, פעמים רבות ניסוח השאלה ב'האם זה הזמן שלי ללכת על נשים או על גברים' זה ניסוח שעשוי לבלבל, כי לא יוצאים עם נשים או עם גברים, יוצאים עם איש או אישה ספציפיים כל פעם.
אם את מחפשת קשר מיני - להסתובב בעולם ולראות אל מי נמשכים ויש רצון ותנאים לקשר שמוסכם על שני הצדדים.
אם את מחפשת קשר עם אספקטים נוספים - כדאי להסתובב בעולם ולראות אל מי נמשכים נפשית ומינית ויש רצון ותנאים לקיים קשר הדדי.
אם יש לך שאלה נוספת (את הפוסט שלך לא ניסחת כשאלה, אז שיערתי מה השאלה, אך אם טעיתי אנא תקני), את מוזמנת לשוב ולשאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה או פטריה?אבי17/02/2012
לאחרונה הופיע על איבר המין שלי (לפני הכיפה) עיגול שטוח (שנדמה כי הוא איזור של עור יבש) הוא אינו בולט, אלא שטוח ובעל מרקם קשה יותר משאר העור. הוא אינו כואב, אינו מגרד, אין דם, אין הפרשות או כל סממן דומה. זו הפעם הראשונה שאני נתקל בתופעה. אני מקיים יחסי מין על בסיס קבוע. עם אותו הפרטנר. בעבר, הופיעה לי קונדילומה בפי הטבעת (נבדקתי ונמצאתי נקי ממחלות מין אחרות). רופא המשפחה לא בדק ומתיאור התופעה רק אמר כי מדובר בפטריה ונתן לי טבעדרם- משחה. האם קיים סיכוי כלשהו שמדובר בקונדילומה שהופיעה הפעם על איבר המין? (שוב- זה לא בולט ואין לזה צורה של כרוביות) מה הדרכים לבדוק- להיות בטוח ולטפל? האם זה מדבק ועליי להזהר בעת קיום מגע מיני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
איל זק18/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_מין' id=link]מחלות מין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בזהות המיניתנעמה16/02/2012
היי אני בת 15
מאז שאני ילדה קטנה ועד היום אני תמיד 'התאהבתי' בבנות מהבחינה הרגשית,כמו תלות רגשית אובססיבית.
אף פעם לא היה לי קשר רומנטי עם בן כי אף פעם לא התאהבתי מהבחינה הרגשית בבן.
אני לא נמשכת לבנות מינית,ולבנים אני נמשכת מינית (אני חושבת)
אני מאוד פוחדת,מבולבלת.. הייתי מאוד רוצה להתאהב במישהו גם במובן הרגשי.
אני ישמח אם תתנו לי תשובה מפורטת כי אני בחוסר ודאות וזה משגע אותי... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול בזהות המינית - תגובה
טל קרויטורו18/02/2012שלום לך,
מה 'שמשגע' זה פעמים רבות הרצון בוודאות - כשזה בדר"כ קריטריון לא רלוונטי (יש בדיחה שאומרת שיש שני דברים וודאים בחיים - מוות ומיסים, יש בה הרבה מין האמת...) - לא רלוונטי גם בכך שהרצון בוודאות במצבים שאינם מתמטיקה אלא עוסקים ברצונות, צרכים, רגשות וכד' - מגביר חרדה, והיא בתורה תורמת עוד יותר לבלבול.
למי את נמשכת ובאיזו צורה - זו לא שאלה שצריך לשבת עליה בבית ולחשוב עליה, אלא לצאת למציאות - ולראות עם מי (לא ברמה המגדרית, ברמה השמית - אנשים ספציפים, יהיה מגדרם אשר יהיה) את רוצה לדבר, לבלות זמן, להתחבר, וכד'.
בנוסף כתבת 'תלות רגשית אובססיבית' - אלו מילים מאד קשות, האם את קשה מאד עם עצמך, או אולי עברת משהו שגרם לכך? כך או כך - אם זה קיים ופוגע בך (ביקורתיות קשה מאד ממך אלייך או משהו שעברת שגורם לרמות חרדה גבוהות (אובססיה זה סימפטום של רמת חרדה גבוהה) - כדאי לבדוק את האפשרות לפנות לסיוע - דרך היועצת, או טיפול.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני דו?אנונימי3113/02/2012
שלום,
אני בן 31 וכל חיי, הן הבוגרים והן הצעירים, ניהלתי מערכות יחסים עם נשים.
התאהבתי, אהבתי, נמשכתי ולא הייתה לי כל בעיה לתפקד במיטה.
אולם לאורך השנים אני מוצא עצמי מפנטז מינית על גברים. כאשר במציאות
אינני נמשך אליהם כלל, בוודאי לא רגשית, פרט לאיבר מינם. כלומר אני יכול לראות גבר חטוב בים ודבר זה לא יעשה לי, אבל כשאני מביט על זיקפה של גבר, אני נדלק.
האם מדובר במקרה קלאסי של דו-מיניות?
אשמח לכל תובנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני דו? - תגובה
איל זק14/02/2012שלום רב
שאלתך חוזרת על פנייה קודמת בנושא זה ("לא מצליח להחליט מה אני") ושם עניתי ביתר פירוט.
השאלה אם אתה דו-מיני או לא, קשורה ברגשות הרומנטיים ובתשוקה המינית שיש לך גם כלפי המין הגברי. את הסיבה לכך שאתה נמשך "רק לאיבר המין הגברי", ומה מסמל עבורך איבר זה, קשה לבחון במסגרת פורום זה. ייתכן גם שאינך מכיר אישית גברים הומואים או שאתה מדחיק את משיכתך המינית אליהם.
אם הנושא מפריע לך בתפקודך היומיומי, הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי גיי פרנדלי שיעזור לך לברר את עצם משיכתך לזיקפה הגברית.
אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קשור לגיל או שזה לתמיד?.13/02/2012
שלום אני בן 13 מקרית גת לומד בכתה ח בחטיבת ביניים
יש לי התנהגות של הומו - אני מדבר עם קול של בחורה או קול של הומו הקול שלי מאוד גבוה ודומה מאוד לקול של אישה , אני הולך כמו הומו או כמו בחורה אני זז כמו הומו , יש לי התנהגות של הומו או של בחורה , אני יושב כמו הומו או כמו בחורה , אני עומד כמו הומו או כמו בחורה - בקיצור יש לי התנהגות של בחורה או הומו ופעם הייתי מתגרה מינית מנשים אחרי זה הייתי מתגרה מינית מנשים ומגברים ועכשיו אני מתגרה מינית רק מגברים וזה ברמה מוגזמת , אני התחלתי לאונן באתרים להומואים ואני מכור לזה האם זה אומר שאני הומו באמת או שזה קשור לגיל ההתבגרות (כי אצלי זה לא סתם התעניינות ) והאם זה קשור להתנהגות שלי ?
והאם יש דרך לטפל בזה ולהשתנות ואם אני אחזור להתגרות מינית מנשים אני גם אחזור להתנהג כמו בן/גבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה קשור לגיל או שזה לתמיד? - תגובה
איל זק14/02/2012שלום רב
למרבית הומואים אין התנהגות מיוחדת. רובם מתנהגים באופן גברי לחלוטין ולא ניתן להסיק מדרך התנהגותם על העדפתם המינית.
אתה מתאר שהתנהגותך היא חריגה ביחס לשאר הבנים בכיתה והשאלה החשובה כאן היא עד כמה זה מפריע לך? במידה וכן, הייתי מציע כי תפנה ליועצת החינוכית בביה"ס או לטיפול פסיכולוגי מקצועי שיעזור לך להתמודד מול הלחצים החברתיים.
לגבי המשיכה והגירוי המיני, במהלך גיל ההתבגרות, בו אתה נמצא, תלמד להכיר ולעצב את הדרך שמתאימה לך, ועם הניסיון תדע להחליט מה באמת מושך אותך: נשים, גברים או שניהם. כל מה שתחליט זה בסדר כל עוד זה באמת מה שתרגיש.
לגבי שינוי הנטייה המינית, אין דרך לשנות או לטפל בנטייה המינית. זה חלק מהאישיות שלך וחשוב שתכיר אותו ותלמד לחיות איתו בשלום. בנושא זה יכול לעזור מטפל פסיכולוגי מקצועי גיי-פרנדלי.
שאלה אחרונה, מדוע חתמת בשם "ורוניקה"? האם זה קשור לתחושתך כבת? האם אתה מעדיף להרגיש ולהיות מזוהה כבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חדש בכל העולם הזהדודי11/02/2012
שלום,
אני דודי. בן 23 וסטודנט. לאחרונה אחרי שעברתי אירוע תראומתי בחיים שלי שקשור בקרוב משפחה, הבנתי שחיים רק פעם אחת. לכן, החלטתי אחרי הרבה שנים של הכשה עצמית להכיר בזה, שאין מה לעשות אני נמשך למין השני. הבעיה שמעולם לא הסתובבתי עם אנשים שקשורים לקהילה לפני כן, ואני סוג של רוצה הדרכה בכל העולם הזה.
אם מישהו יסכים להיות חברותי ולהכיר אותי לעולם הזה אני יותר מאשמח.
נ.ב
המשפחה שלי עוד לא יודעת, לכן אנא אל תתקשרו בשעות היום. אחרי 8 יהיה מעולה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימי31/01/2012זה לא מדוייק. אני נמשך לאיבר המין הגברי זה מה שמדליק אותי... פחות משנה לי אם בסרט הגבר נראה טוב לדוגמא. ואין כן נמשך לבנות, אין לי טיפת ספק בזה. לבנות אני נמשך מינית ורומנטית ולבנים רק מינית וגם רק לאיבר המין...
אני באמת מגיע מבית מסורתי אבל אני בטוח שאין קשר כי הבית שלי מאוד פתוח, אף פעם לא הוגבלתי בכלום ואני בטוח שההורים שלי היו מקבלים אותו גם אם הייתי מחליט שאני גיי.
אני כולי מבולבל, לא מבין מה לעשות עם עצמי ואין לי מישהו גיי להתייעץ איתו כמו שאתה אומר אף אחד לא יודע על זה חוץ מחברה שלי שכרגע אנחנו לא ביחד בגלל זה.
אני בטוח שאני נמשך אליה ולבנות הבעיה היא שבגלל המשיכה שלי לבנים אני מבולבל ומפחד שאולי יום אחד המשיכה שלי אליה ולבנות תיגמר לגמרי, זה יכול לקרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
איל זק31/01/2012לא כאן המקום לנסות ולברר מה מסמל עבורך איבר המין הגברי ומדוע אתה כה נמשך אליו. את זה תצטרך לעשות במסגרת טיפול. אם משיכתך ליחסי מין הומוסקסואלים לא הייתה כל כך חזקה, אני מניח שהיית מפסיק בעצמך לראות את סרטי הפורנו ומתרכז בבת זוגתך. אבל מסתבר שלא כך הדבר ועל כן פנית לייעוץ.
דבר נוסף, המשיכה המינית לא "נגמרת". כפי שכבר הסברתי היא חלק ממבנה האישיות שלך ואינה ניתנת לשינוי. הבלבול שלך נובע ממשיכתך לשני הכיוונים והוא מובן. מה שאתה צריך זה ללמוד להכיר את עצמך טוב יותר, מה הן העדפותיך האמיתיות ואיך בסופו של דבר תרצה לחיות את חייך. את זה עושים בעזרת איש מקצוע. אתה יכול לחפש באינטרנט בהתאם למה שכבר הסברתי בתשובות הקודמות, אופציה נוספת היא לפנות אלינו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להחליט מה אניאנונימי29/01/2012
אני בן 20 וכבר כמה שנים שמגרה אותי לראות סרטי פורנו של גברים.
אני הייתי כבר עם מספיק בנות בשביל לדעת שאין ספק שאני נמשך לבנות מינית ורגשית.
אף פעם לא הרגשתי משהו רומנטי אל גבר ואני נרתע רק מהמחשבה על זה.
כרגע אני נמצא במערכת יחסים של שנה עם מישהי שאני מאוד אוהב, אף פעם לא התאהבתי ככה. הבעיה היא שעניין המשיכה לסרטי פורנו של גברים התחזק אצלי ואני הכי מבולבל בעולם, אני אוהב אותה ולא מצליח לחשוב על גברים בקטע רומנטי, העניין הוא שלפעמים אין לי חשק מיני שאני איתה, לא כל הזמן אבל לפעמים. היא יודעת על המשיכה שלי לסרטי פורנו ומאוד מרגישה דחויה כשלפעמים לא בא לי.
היא מדברת איתי על זה הרבה עד שזה גרם לי לפקפק במשיכה אליה ולבנות.
עד שלפני כמה ימים החלטתי שאני חייב לקחת זמן לבד ולברר עם עצמי מי אני ולמי אני נמשך.
אני מפחד שאני יאבד את אהבת חיי אבל מצד שני אני מפחד לחיות בשקר.
אני באמת מנסה להבין מה המשיכה שלי ולא מצליח.
אני נמשך לגברים רק בסרטי פורנו וגם שם אם יש סרט שיש משיכה רומנטית בין גברים כמו נשיקה זה דוחה אותי.
אני מקווה שתוכל לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח להחליט מה אני - תגובה
איל זק29/01/2012שלום רב
משיכה הומוסקסואלית נקבעת על בסיס רגשות של משיכה רומנטית ומינית לאדם מאותו המין. אתה מתאר מצב די מורכב שבו אתה מרגיש משיכה מינית אך לא רומנטית לגברים ומצד שני, משיכה רומנטית ופחות מינית לנשים. לא כל כך ברור לי מה הכוונה שאתה נמשך לגברים רק בסרטי פורנו. האם קרה לך שנמשכת לגבר בתקופת הלימודים או מחוץ לבית?
בין אם אתה דו-מיני ונמשך לשני המינים ובין אם אתה נמשך בעיקר לגברים ומדחיק את זה, המלצתי אליך היא לפנות לייעוץ וטיפול אצל מטפל מוסמך (עובד סוציאלי קליני או פסיכולוג קליני) שמתמחה בנושאי הזהות המינית (גיי פרנדלי) ושיכול לעזור לך למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה לך בחיים.
אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימי29/01/2012מעולם לא קרה לי שנמשכתי לגבר, המשיכה היחידה היא שצפייה בסרטי פורנו ומחשבה על איבר המין הגברי מדליקה אותי אבל שוב אני מזכיר אף פעם לא נתקלתי במישהו במציאות ונמשכתי אליו מינית או רומנטית, כשאני רואה הומואים מחזיקים ידיים או מתנשקים זה דוחה אותי. אבל למרות זאת אני מרגיש מוזר שלמרות מה שאמרתי עכשיו אני עדיין אוהב את הסרטים האלה. ומצד שני יש לי משיכה רומנטית לנשים ללא ספק וגם מינית אבל המשיכה המינית היא לא באותה רמה כל הזמן. יכול להיות שבגלל שאני אוהב סרטי פורנו של בנים זה גורם לי לבלבול ובעצם כשיורד לי המשיכה המינית לבנות זה רק פסיכולוגי ובגלל לחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
איל זק30/01/2012השאלה היא מדוע אתה נמשך כל הזמן לסרטי פורנו של גברים ומדוע זה מעורר אותך מינית יותר מאשר יחסי מין עם נשים. עירור מיני כתוצאה מצפייה בכל סרט פורנו הוא דבר די טבעי, אולם כפי שאתה מעיד, אתה ממש נמשך לסרטי גברים ונמשך אליהם יותר מאשר לנשים.
לתחושת הדחיה שלך כאשר אתה רואה הומואים מתנשקים אין כל רלוונטיות לעניין כיוון שהיא מושפעת מהיחס החברתי סביבך לתופעה. לימדו אותך שבחברה ממנה אתה מגיע זה אסור ומגעיל (בית מסורתי / דתי?). וכפי שאמרת, למרות כל זאת אתה עדיין מוצא עצמך נמשך לסרטי הפורנו של גייז.
המשיכה המינית פועלת על פני טווח שבין משיכה לנשים בלבד ומשיכה לגברים בלבד, וכל אחד מוצא עצמו איפשהו על הטווח הזה. אתה כנראה נמצא קרוב לאמצע אבל עדיין קצת יותר לכיוון הגברים. זה בסדר גמור ואין שום סיבה להרגיש לא נוח עם זה. משיכה מינית זה רגש שטבוע בנו והוא אינו פועל לפי חוקי "היגיון". לכן גם אין להאשים את המשיכה לגברים בכך שאתה נמשך פחות לנשים. הרי אף אחד לא הרגיל אותך לזה.
כפי שהצעתי, אני ממליץ לך לפנות למטפל נפשי (פסיכותרפיסט) מוסמך שגם גיי פרנדלי, שיכול לעזור לך להתמודד עם ההיבטים הללו ביתר קלות ולהחליט מה מתאים לך יותר בחיים.
אתה מוזמן לשוב ולשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניגוד לאנשי המקצוע אני חושב ש...
אודי26/03/2012אתחיל במשהו קצת מיסטי: אני מאמין ששום דבר אינו במקרה, יחד עם זאת איני מאמין בעבודת אלילים/אלוהים. ומה הקשר? איני נכנס לפורומים בנושא התלבטויות מגדריות. הפעם חיפשתי משהו ספציפי וראיתי את שאלתך. שאלתך ותשובות המומחים, גרמו לי להאמין שכל מה שאתה צריך זה להרגע. שום דבר נורא לא קורה פה. הסבלנות והקבלה, הסובלנות וההבנה, הם המפתח לכול. לא ממליץ לך להחליט שאתה הומו, לא ממליץ לך ללכת לטיפול, לא ממליץ לך ללהכנס ללחץ. להרגע. להרגע ולא להלחץ. אז אתה אוהב לראות אברי מין בסרטים בלבד. אז מה רע בזה? מה משונה בזה? לי נראה שיש כל כך הרבה דברים משונים, עד כי אין כמעט דברים לא משונים. הנורמה היא להיות מיוחד. אז אתה אולי מיוחד, אולי אחד מרבים. יש לך נטיה לראות אברי מין גבריים ולהתגרות מהם, ואין בזה כדי לקבוע עליך דבר. אתה אוהב מישהי וזה כיף. לך על זה ותרגע. הלוואי והיא תלמד להתייחס אל זה כאל דבר טבעי ולא חשוב. שהיא תקבל אותך ואת מסתרי ליבך. אולי גם לה יש סודות משלה? אין כמעט אדם שאין לו סודות כאלה. כל החוכמה היא לא לשפוט ולא לשלול. לא אותך ולא את הזולת. אם גם היא תקבל החלטה לא לשפוט ולא לשלול, אלא לזרום ולהינות מהאהבה שלכם, מהייחוד שלכם, מהכנות שלך- אז לשניכם יהיה חלק בעולם האהבה, עולם של קבלה סבלנות סובלנות והכלה. אל תמהר לחפש משמות שתתן לך תוית כלשהי. לא צריך תוית. לא הכול מובן ולא הכול חייבים להבין. מה שכן חשוב הוא, למצות את מה שיש, להפיק את מקסימום ההנאה ככל שיש הנאה, כי זה עולם קשה, וצריך להפיק את המקסימום מכל קמצוץ של טוב, בלי להרעיל את עצמנו בעודף שיפוטיות. אתה כנראה איש נחמד. לבבי. כנה. אתה כנראה רגיש. אתה יודע להינות מאהבה. די בזה. תהנה לך. ממה שיש. זה הכול. לא צריך לנתח כל דבר לא צריך להבין כל דבר. ככל שתיתן לעצמך יותר חירות להרגיש ולחוות, כך תהנה יותר. ככל שתהיה פחות לחוץ, תראה שמה שהלחיץ אותך לא חשוב כל כך. זו דעתי הבלתי מקצועית. דיעה אנושית ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש צריכה עזרהאנונימי26/01/2012
אני בת 14 וחצי ואני נמשכתי לבנים ועדיין נמשכת אבל פשוט המחשבה של אולי אני לסבית יושבת לי בראש חודשיים בערך ובהתחלה נמשכתי לבנים בלי לשים לב ושכחתי לרגע את המחשבה אבל עכשיו זה פשוט כל הזמן איתי אני הולכת ברחוב והמחשבה איתי אני לא מצליחה להנות אף פעם לא הרגשתי משיכה לבת והמחשבה עלתה לי סתם ככה אחרי שקראתי כתבה על זה שגייז זה משהו מולד
אני קודם כל מרגישה שאני משתגעת וקראתי הרבה שזה הגיוני בגיל שלי ויש לי עוד זמן להחליט אבל זה הגיוני שזה יושב כל כך חזק בראש ?
ואני עברתי הטרדה מינית לפני כמה שנים זה קשור ? כי אני גם מרגישה מאוימת ולא פתוחה שאני חושבת על סיטואציות עם בנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש צריכה עזרה - תגובה
טל קרויטורו26/01/2012שלום לך,
לסבית היא מי שנמשכת מינית ורומנטית לבנות, לא מי שיש לה מחשבה טורדנית שאולי היא לסבית.
מחשבה טורדנית - כשמה כן היא - מחשבה שלא מרפה וחוזרת ב'לופ'.
מחשבה טורדנית היא פעמים רבות סימפטום של חרדה. התוכן שלה פחות משנה - יש כאלו שיש להם מחשבה בלופ על חיידקים, כאלו שיש להם מחשבה בלופ על האם הם זכרו לסגור את הדלת, וכאלו שיש להם מחשבה בלופ של האם הם X. הבעיה היא לא בתוכן, מה שמשנה הוא שמדובר במחשבה שמפריעה ולא מרפה.
בנוסף הטרדה מינית לא קשורה לנטייה המינית, אבל בהחלט יכולה להיות קשורה לכך שאת מרגישה מאוימת כשאת חושבת על בנים.
אני ממליצה בחום לפנות להורייך ו/או יועצת בית ספר כדי לקבל סיוע כדי להתמודד עם ההשלכות של ההטרדה המינית שעברת בגיל צעיר וכדי להקל על החרדה. כשהחרדה תוקל הסימפטומים שלה (דוגמת מחשבות טורדניות) יוקלו גם הם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אנונימי26/01/2012יש לי בעיית חרדה , ואני מטופלת אצל פסיכולוג אבל פחדתי לשתף אותו כי פחדתי שזה יהיה כמו "יציאה מהארון" . זה שאני נרתעת אם חברות שלי עם גופייה אבל לא נמשכת לזה זה קשור לחרדה ? ובכל זאת הרגעת אותי.
אני יודעת שזה לא הפורום המתאים אבל בכל זאת יכול להיות שעם זה קרה לפני 7 שנים שהייתי בת 7 ולא הבנתי את המשמעות כי האדם הכניס לי למוח שזה בסדר מה שהוא עושה ועכשיו אחרי שראיתי אותו לפני שנה אני מתחילה להיכנס לחרדה בגלל שעכשיו אני מבינה את המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך - תגובה
טל קרויטורו26/01/2012שלום לך, לשתף במחשבה טורדנית זו לא יציאה מהארון (וגם אם היתה כדאי ללכת לטיפול בו לא מפחדים לשתף דברים כאלו).
חשוב רק לוודא דרך הורייך שזה טיפול רלוונטי לחרדה כי יש שיטות יותר מהירות ופחות מהירות לטיפול בחרדה.
יכול מאד להיות שזה שבדיעבד את מבינה את החומרה קשור לעוצמה בה את מרגישה את ההשלכות.
אנא שתפי בנושא את המטפל ואת הורייך כדי לוודא שתקבלי סיוע רלוונטי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובש כיפה ו...חגית25/01/2012
הי, אני בן, אני דתי לאומי בהשקפתי. ואני גר בעיר שהיא חצי חילונית חצי דתית, לאחרונה אני נפגש עם בחור חילוני.. זה היה ככה בטעות.. אף אחד לא התחיל עם אף אחד.. אבל אני מרגיש שאני נמשך אליו.
בגיל שלי, גיל 16, אני לא יכול לשתף אף אחד בזה.. מה עושים? ממשיכים ? ממי מקבלים עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובש כיפה ו... - תגובה
איל זק26/01/2012שלום רב
לא פשוט להימשך למישהו ולשמור את זה בסוד. השאלה האם להמשיך בקשר תלויה בהשלכות שיכולות להיות אם תקשר אליו רגשית. האם הוא מרגיש כמוך? האם אתה מרגיש שיש לזה סיכוי? האם אתה מוכן ללכת בכיוון הזה כעת? וכו'. אכן שאלות שהיה רצוי להתייעץ לגביהן עם מישהו מקצועי או מנוסה יותר.
יש מספר ארגונים חברתיים עבור חובשי כיפות בעלי נטייה הומוסקסואלית: הו"ד (הומואים דתיים) בראשות הרב רון יוסף, "חברותא", "כמוך", וכמובן פעילויות רבות לחילונים וגם דתיים במסגרת ארגון הנוער הגאה (איגי) והמרכז הגאה בגן מאיר בת"א. אתה יכול למצוא פרטים על כולם באינטרנט ודרך גוגל.
בארגונים הללו מתקיימים מפגשים חברתיים וגם תמיכתיים עבור בני נוער, מתבגרים ובוגרים הומוסקסואלים, והם מומלצים מאוד עבור כל אחד בעיקר בתחילת הדרך. שם אתה מכיר עוד בחורים כמוך ולומד הרבה על הנושא ועל עצמך והכל בהכוונה ותמיכה מלאה. והכי חשוב - תרגיש שאתה לא לבד.
בנוסף, אם אתה מרגיש צורך לשוחח במסגרת טיפולית - מקצועית יותר, חשוב שתמצא מטפל פסיכולוגי מוסמך, שמתמחה בנושאים של נטייה וזהות מינית (גיי-פרנדלי) ושגם מכיר ועובד עם החברה הדתית. בהקשר הזה אתה מוזמן לפנות אליי במייל הפרטי שמופיע באתר.
אם יש שאלות נוספות אשמח לענות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)