מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים בחדירה לפי הטבעתתומר14/07/2013
לפני בערך שבוע החדרתי לפי הטבעת דילדו.
אני לא מקיים יחסי מין בפי הטבעת לעיתים קרובות.
הדילדו היה די רציני ועבה והחדרתי אותו במשך פרק זמן של כ-10 דק בעצימויות משתנות.
בבוקר לאחר המעשה הרגשתי כאבים באזור ומבדיקה הבחנתי כי יצא לי גוש מנופח ממש ליד פי הטבעת. יש לציין גם כי ירד לי הרבה דם בזמן שעשיתי צרכים.
מה זה יכול להיות? האם טחור?
במידה וכן זה יעבור לבד או שסיבכתי את עצמי ממש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
איל זק14/07/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פרוקטולוגיה_טחורים_פיסורה_פיסטולה' id=link]פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה הסברשיר26/06/2013
הי אני והבת זוג שלי שנה וחצי ביחד שנה וחצי של מריבות פרידות ובכי וגם אהבה גדולה ומשיכה מטורפת באפריל היא נפרדה מימני שוב והפרידה נמשכה יומים אחרי זה חזרנו וגיליתי לה הפלאפון שהיא שלחה הודעה לידיד שלה שהוא מוצא חן בעיניה וגם גיליתי שהיא יצאה איתו לסרט לבד מזה אומר שהיא אוהבת גברים ? שהיא רוצה גם אותו וגם אותי אני מבולבלת ומייאשת ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה הסבר - תגובה
איל זק26/06/2013שלום רב
האם הפניה הקודמת ("מסובך, סדר בבלגן") היא גם שלך? האם זה המשך לפניה הקודמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה
שיר26/06/2013לא אנחנו לא קשורות הנני מכירה אותה אשמח אם תענה לי על מה שאמרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה - תגובה
איל זק26/06/2013שלום רב
אין לי שום דרך לענות על שאלותייך. את ההסבר שאת מבקשת תוכלי למצוא רק אצל בת הזוג שלך בשיחה כנה וגלויה. יחד עם זאת התחושה שעולה מדברייך היא שאינך מרגישה בטוחה בקשר הזה וייתכן ואת גם קצת אובססיבית לגביו. לא ציינת את גילך, אך אני מניח לפי אופן הכתיבה כי את בגיל העשרים.
מריבות ואף לעיתים פרידות הן חלק מחיי הזוגיות. אולם כאשר הן תכופות ודרמטיות מדי, עולה השאלה האם יש לזוגיות זו על מה להתבסס באמת. זוגיות הבנויה על משיכה ותשוקה מינית בלבד או תלותיות אך לא על הערכה, אמון וכבוד הדדי, אינה זוגיות שתאריך ימים. נראה לי שאלה הן השאלות שעליכן לענות עליהן ביחד.
מקווה שעזרתי במקצת, את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה הסבר
שיר26/06/2013היתי רוצה לדעת למה היא שלחה לאותו גבר תהודעה שהוא מוצא חן בעיניה למה לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה הסבר - תגובה
איל זק26/06/2013את זה את צריכה לשאול אותה. למה כוונתה ומה היא מצפה מהקשר ביניכן. רק היא יכולה לענות לך על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסובך , סדר בבלגן !It's me26/06/2013
היי, אני בת 22 , ואני במערכת יחסים כשנה וחצי עם בת זוגי. יש לנו זוגיות עם הרבה עליות וירידות.. מריבות, עצבים, כעסים, צחוקים, יציאות, בילויים, שמחה,...וכו..
אני חייבת לציין שזאת הזוגיות שהחזקתי בה הכי הרבה זמן. אף פעם לא הייתי עם גבר.. יש לי משיכה לנשים-זה ברור לי... אבל לא באתי להתייעץ על זהות המינית שלי כי זה לא מה שמטריד אותי... הענין הוא שאני מרגישה שקשה לי בזוגיות הזאת. יש לי בת זוג מדהימה שאני כל כך אוהבת אותה... עד כדי כך שאני לא מצליחה לראות את עצמי בלעדיה... היא הפכה לחלק בי.. משו בתוכי. אך עם זאת, קשה לי... המריבות, העצבים, הקנאה... אין אמון בינינו... לא אני בה ולא היא בי... אני מרגישה לפעמים שאני סוחבת מטען על גבי שהוא כל כך כבד לי ... ואני יודעת שזה לא אמור להרגיש ככה...
בנוסף, אני מרגישה שאני לא מקבלת את מלוא בתשומת לב מבת זוגתי... אני יודעת שהיא אוהבת אותי ... אבל תשומת לב חסר לי... המריבות שלנו מתישות אותי נפשית ופיזית... היא לא מבינה אותי ,, כשאני מנסה להסביר לה את דעותיי בכל מיני סיטואציות מסוימות היא לא יורדת לסוף דעתי.... חשוב לי לציין, שאני בן אדם מאוד עמוק שאוהב לנהל שיחות עמוקות .. שיחות נפש כמו שאומרים... ואיתה אין לי את זה..וכשאני מנסה לפתח איתה שיחה על הזוגיות שלנו אני שמתי לב שהיא כל פעם מתרצת לי תירוץ כדי לסגור את הענין מהר...
בתקופה מסוימת הלכתי לפסיכולוגית להתייעצות. היא שאלה אותי בפגישתינו : ״מהם הדברים או התכונות שאת אוהבת בבת זוג שלך״?..
חשבתי שנייה, שתיים, ושלוש ... חשבתי דקה ולא ידעתי מה להגיד... לא ידעתי להגיד לה מה אני אוהבת בבת זוג שלי , ועד היום שאני שואלת את עצמי את אותה שאלה אני לא מצליחה להביא תכונה אחת שנמצאת לי בראש...
אנחנו שונות. כל כך שונות... ואני לא יודעת אם השוני הזה תורם לזוגיות או רק מקלקל...
אשמח לייעוץ מכוון על חצי המזלג.. תודה רבה , אני:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסובך , סדר בבלגן ! - תגובה
איל זק26/06/2013שלום רב
נראה לי שאת הצעד הנכון - ללכת לטיפול ולנסות לברר מה קורה איתך בקשר הזה - כבר עשית. את אומרת שאת מאוד אוהבת את בת הזוג שלך אך מנגד לא מצליחה לתאר תכונה אחת שאת אוהבת בה. את מעריכה אותה אבל קשה לך במחיצתה. אתן שנה וחצי ביחד אבל אין ביניכן אמון וגם לא הכלה ותשומת לב מספקת האחת לשנייה. כך בוודאי שזוגיות אינה צריכה להיות.
העזרי בטיפול שלך בשביל לברר מה מושך אותך בקשר הזה, מה את באמת מחפשת בו והאם לא תוכלי למצוא את זה במקום אחר ותומך יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש. בן 18 ובארוןר'13/06/2013
שלום, אני בן 18 ובארון. אני מאוד רוצה לצאת מהארון בפני המשפחה והחברים אבל הבעיה שאני מפחד בצורה קשה. מהמשפחה אני מפחד כיוון שכל פעם שאמא שלי רואה הומואים מתנשקים בטלוויזיה היא אומרת 'איכסה' ושזה מגעיל אותה, אבא שלי כל הזמן אומר שהוא רואה הומואים בטלוויזיה שזה בושה למדינת ישראל ועוד כל מיני מילים. בפני החברים אני לא יכול כיוון שבעיר שאני גר, קריית גת יש 0% סובלנות להומואים, להגיד הומו זה כמו לירוק על מישהו כאן ואין בכלל הומואים (או שכולם עמוק בארון). בכל מקרה זה מתסכל אותי לחיות עם הסוד הזה ולדעת שכולם כאן שונאים "חריגים" כמוני. מה לעשות כי אי פשוט לא יודע??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואש. בן 18 ובארון - תגובה
איל זק14/06/2013שלום רב
"לצאת מארון" זה צעד לא פשוט ולעיתים אף מאיים ומפחיד כפי שאתה מתאר. מצד אחד אתה מרגיש "חנוק" ורוצה לשתף את אלה הקרובים לך בהרגשתך, ומצד שני חושש מאוד שמא הם ידחו אותך ולא יקבלו אותך כפי שאתה. הבעיה מחריפה במקומות בהם ההומופוביה עמוקה ושכיחה יותר.
אתה מתאר את עירך כמקום מגורים הטובל בדעות קדומות. יחד עם זאת אתה כבר בחור בגיל 18 ועומד להיות אדם עצמאי בקרוב. האם חשבת על מעבר לתל אביב? אולי לאחר השירות הצבאי? תל אביב הרבה יותר מסבירת פנים לקהילה הגאה ותוכל למצוא בה חברים רבים ולבסס את מקורות התמיכה החברתית שלך. כאשר יהיה לך את המקום שלך ותמיכה חברתית מצד אנשים כמוך וותרגיש שאינך לבד, תרגיש גם חזק ובטוח יותר לבוא ולספר להורים (בדר"כ לאמא בהתחלה או לאח / אחות).
ודבר נוסף, הורים רבים מביעים עמדות כמו של הוריך ביחס להומואים ולסביות, עד שהנושא עולה אצלם בתוך המשפחה. בסופו של דבר מרבית ההורים עוברים את השלבים הרגילים של ה"אבלות", היציאה מההלם ועד ההשלמה, ואינם מוותרים על אהבתם לבן או לבת. אז אל תתן לאותם משפטים אומללים לדכא את רוחך. בבוא היום ולמרות הקושי מצידם, הרוב המוחלט של ההורים אינם מתכחשים לילדם, לומדים לקבלו ולעיתים הקשר אפילו מתהדק.
אני מקווה שעזרתי
אשמח לשמוע את דעתך והרגשתך לגבי הכתוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ר14/06/2013תודה רבה. התשובה שלך עוררה בי מחשבות. כנראה עדיף לעשות מה שאתה מציע.. אף פעם המחשבה לגור בתל אביב לא חלפה לי בראש. נראה אחרי הצבא.
סוף שבוע נעים ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף פעם המחשבה לגור בתל אביב לא עברה
ר'14/06/2013אף פעם המחשבה לגור בתל אביב לא עברה לי בראש*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירות נעים ובהצלחה (-:
איל זק16/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ועזרה
אנונימי25/10/2013אדון ר ' אני גם הומו בארון אך אני רוצה להגיד לך שגם אם ההורים שלך לא יקבלו אותך זה בעיה שלהם ! כך נולדתה , כך נבראתה , כך אתה התקיימתה . גם אמא שלי הומופובית ובגלל זה אני מסתיר את זה ממנה , אך רק תדע לא משנה מי אתה, תהיה גאה בך ובמי שאתה , תדע שאין אפשרות לבחור מין המועדף ,זה בא משמיים !!!!!!!!! אני מנסה לעודד את עצם קיומי אדם פשוט שמנסה לחיות את חיי על פי רצוני . קורא אני אלייך ובפניך אשאר אומנם בעילום שם אצא מן הארון הכוזב , הקר , המבודד ,הנטוש והעזוב אל חופש עולמי עולם ואגיד : אני הומו , זה אני וכך תקבלו אותי ואם לא תחשבו על זה עוד הפעם . אני אוהב בנים . אני הומו !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבאגפנית22/05/2013
האם אני צריכה להצהיר שאני לסבית לפני הגיוס? האם יש לכך השפעה על השירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא - תגובה
איל זק22/05/2013שלום רב
אם זה לא מפריע לך, זה לא אמור להפריע גם להם.
מבחינת הצבא, לא אמורה להיות לכך שום רלוונטיות.
שירות נעים ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג ביסקסואלאיילה01/05/2013
שלום,
אני יוצאת עם מישהו מזה ארבעה חודשים והוא מגדיר עצמו ביסקסואל. למרות זאת, הוא היה בעיקר עם גברים ואני האישה השלישית שהיה איתה, מאז גיל 18 (בן 34 היום). כששאלתי אותו למה הוא בעיקר עם גברים, הוא אמר שגברים זה יותר לכיף ונשים זה רציני ולכן יצא לו פחות. האם זה קיים ביסקסואליות? נשמע לי מוזר שאין נטייה משמעותית יותר לאחד הכיוונים. האם הסיבה שהוא נתן לי נשמעת הגיונית? אני מפחדת להתאהב ולקבל שברון לב רציני.
\
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג ביסקסואל - תגובה
איל זק01/05/2013שלום איילה
אינני משוכנע שזה באמת משנה כרגע האם בן זוגך באמת דו-מיני או שמשיכתו המינית נוטה יותר לכיוון הגברים והוא חושש להודות בכך, נראה לי שיותר רלוונטי זה שאת תביני שכך או כך המשיכה לגברים לא תיעלם. השאלה היא האם את מוכנה להשלים עימה במסגרת הזוגיות שלכם? אין זה אומר שזוגיות כזו לא תיתכן, אך היא דורשת הקרבה והתפשרות שלא כל אחת היתה מוכנה לקבל.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכה לגברים
איילה12/05/2013שלום,
תודה על תגובתך, אני תוהה מה כוונתך במשיכה לגברים. האם זה אומר שיש לו פתח לממש אותה? או שמדובר במשיכה לגברים כמו שלגבר סטרייט יש משיכה לנשים אבל אין זה מחוייב המציאות שאאפשר לו לממש אותה? האם זה נכון מצידי לא לאפשר לו לממש משיכה לדברי, בעוד אני אישה ואיני יכולה לספק את צרכיו לחלוטין? איני מוכנה לזוגיות שאינה מונוגמית ואם כוונתך היא כי זה מחוייב המציאות שנחיה בצורה לא מונוגמית, אני לא אעמוד בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשיכה לגברים - תגובה
איל זק12/05/2013שלום איילה
כוונתי היא שהמשיכה המינית לגברים לא תיעלם מפאת הזוגיות שלכם. וכאשר יש משיכה מינית שאינה באה על סיפוקה לאורך זמן, קיים גם רצון עז לממש אותה. זה מה שעלייך לקחת בחשבון. אני מכיר מתוקף מחקריי בנושא, נשים שעל אף נטייתו ה"דו-מינית" של הבעל, הסכימו (לרוב בלית ברירה) לשמור על מסגרת הזוגיות ולאפשר לו (בהסכם שבשתיקה) למצוא את פורקנו זה מהצד. חלק מזוגות אלה אף חיים באושר כמעט כמו זוג לכל דבר. מנגד, נשים רבות אינן מוכנות לקבל זאת בשום אופן ומעדיפות לפרק את החבילה.
לדעתי עלייך לבחון שני דברים. ראשית, האם באמת יש לו משיכה מינית גם אלייך והנאתכם מקיום יחסי האישות היא הדדית (ועל כן יש להניח כי הם יימשכו גם לאורך שנות נישואיכם). שנית, האם בהינתן דבריי הנ"ל, תהיי מוכנה לזוגיות מעין זו? אלו הן שאלות קשות, אולם חשוב להתמודד עימן כבר כעת.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
איילה11/06/2013אעדכן כי לאור השאלות שהצגת ומחשבה רבה שהשקעתי בהן, החלטתי לפרק את הזוגיות עם הבחור. אני לא מסוגלת למערכת יחסים בה אני מרגישה שאיני בבת עיניו, איני היחידה בה הוא חושק ואיני מספקת את צרכיו. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
איל זק11/06/2013בהצלחה רבה בהמשך ובמציאת זוגיות ראויה ומתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביסקסואלים לא ראויים לזוגיות?!
Kutaly17/10/2013איל זק תתביש!
מי נתן לך את הסמכות לקבוע שהגבר המדובר לא מתאים לזוגיות מונוגמית?
בהתחשב בביפוביה שנפוצה בציבור (והדגמת זאת בעצמך), לצאת מהארון כביסקסואל זה לא דבר של מה בכך.
מדובר בבנאדם שעשה פה צעד לא פשוט בכלל והיה כנה עם זוגתו.
ההמלצה שלך היתה להטיל ספק ביכולת של הזוגיות להתממש ואתה עוד מעודד על כך שהיא שמעה לעצתך ופנתה לחפש מישהו אחר, שחלילה לא יהיה כנה איתה כמו אותו בנאדם!
כי כנות, כך מסתבר, היא בסיס רע לזוגיות.
כל הכבוד איל זק!
ביפוביה למופת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביסקסואלים לא ראויים לזוגיות?! - תגובה
עינת השכל17/10/2013שלום לך, אני מבינה שאתה כועס. ביסקסואליות היא מורכבת ודבריו של אייל התייחסו בדיוק למורכבות זו. לכנות שצריכה להיות בבסיס הקשר הזוגי בכדי לאפשר את קיומו, בהנתן היותו מתאים לשני הצדדים. בדיוק כמו בכל קשר זוגי אחר בו יש קונפליקט אפשרי בצרכים בסיסיים של שני בני הזוג. אין כאן אמירה הפוסלת ביסוקסואלים מקשר מונוגמי. ישנה אמירה על המורכבות והצורך בבחינת הצרכים של השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביפוביה! יאי!
הילאי17/10/2013שלום עינת. אני מבין שאת טוענת שאת פסיכולוגית קלינית מומחית, אבל לפי התגובה שלך, נראה לי אפשר להוריד את המומחית מהשם.
ביסקסואליות בהחלט מורכבת אבל הדעה שלך ושל איל זק לא. היא מתבססת על סטראוטיפים ישנים בה ביסקסואל/ית אינו יכול/ה לתפקד במערכת יחסים מונוגמית ללא "עזרה מהצד". סיפוק הצרכים, כי ביסקסואל לא יכול/ה לשלוט בעצמו/ה. ביסקסואל/ית זה לא אדם, זו זהות מינית ותו לא. רגשותיו, אישיותו אינן משנות דבר.
הסתירה בתפיסה שלך והביפוביה שלך ברורים לכל מי שעיניהם פתוחות, בייחוד במשפט: "קשר זוגי אחר בו יש קונפליקט אפשרי בצרכים בסיסיים של שני בני הזוג.". אבל זה מה שאת לא מבינה. זו הביפוביה שלך. אין קונפליקט. יש רק הנחת בסיס מושגית. שלך ושל איל זק היא ההנחה שהגבר בעצם הומוסקסואל מודחק, שאינו באמת נמשך לנשים כפי שהוא טוען אלא לגברים בלבד. ורק לגברים. ורק גברים יוכלו לספק את צורכו המיני.
כי אין כזה דבר ביסקסואלים. רק הומוסקסואלים מודחקים.
וההדחקה תצא לאור. כי הוא לא אדם. הוא חיה שלא יכול לשלוט בצרכיו והתחייבות כנה לקשר מונוגמי, התחייבות מודעת שלא מתכחשת לזהותו.
באמת אין כאן אמירה הפוסלת ביסקסואלים מקשר מונוגמי. לא רק. גם. יש כאן אמירה הפוסלת ביסקסואלים. נקודה.
ואגב על הכעס שלי שאת עומדת להעלות. כן. אני כועס. עלייך ועל איל זק ועל הביפוביה שלכם ועל מחיקת הזהות שלי ושל אחרים וחיזוק סטראוטיפים ביפוביים ועל הדה-הומינזציה שאת עושה לנו ועל ובאמת בייחוד העובדה שאיכשהו מישהו נתן לך את התואר פסיכולוגית ומישהו נתן לאיל זק את האישור לכתוב כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי גברים הטרוסקסואלים בכלל לא בוגדי
נודניקית17/10/2013נגיד יש גבר שנמשך גם לנשים עם חזה קטן וגם לנשים עם חזה גדול. האם אין לו אפשרות להיות במונוגמיה מכיוון שלא קיימת אישה שיש לה גם וגם? האם הסיכויים של גבר כזה לבגוד (וכשאני אומרת לבגוד, אני מתכוונת לאיטרקציות מיניות במערכת יחסים בתנאי שמערכת היחסים הזאת *הוגדרה* כבלעדית) פחותים מהסיכויים של גבר ביסקסואל לבגוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, ביסקסואליות מורכבת
Apikachu L17/10/2013אבל לא יותר מכל נטיה מינית אחרת.
ביסקסואליות(או בירומנטיות) היא משיכה (מינית ו/או רומנטית) לא/נשים מיותר ממין או ממגדר אחד (או משיכה לא/נשים עם פנוטיפים זכריים ו/או נקביים), שלא חייבת להיות באותה עוצמה, זמן או אופן. המשיכה המינית והרומנטית הזו לא תלויה ביכולתו של אדם לקיים או לא לקיים מערכת יחסים מונוגמית (שהיא אגב, לא הכרחית. אפשרי בהחלט לקיים מערכת יחסים פוליאמורית, באם כל בני הזוג רוצים בכך, אופציה שגם זוגות הטרוסקסואלים בוחרים בה לעיתים קרובות, דרך אגב).
ביסקסואליות היא לא נטייה לבגידות. היא לא חוסר יכולת לאהוב את בן או בת הזוג שלך. היא לא חוסר רצון להיות במערכת יחסים מונוגמית. ביסקסואליות היא רק משיכה מינית. בירומנטיות היא רק משיכה רומנטית. שתיהן הן פוטנציאל - שאפשר לממש או לא לממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה בורות
עומר17/10/2013אתם אמורים להיות מומחים, לפחות תראו כמה אתרים/סרטונים בנושא שתבינו את הבסיס.
ביסקסואלים נמשכים ליותר ממגדר אחד זה הכל, זה לא אומר כלום לגבי היכולת שלהם להיות במערכת זוגית מונגמית, גם גברים סטרייטים ממשיכים להמשך לא רק לבת זוגם, אז למה אתם לא מייעצים לכל מי שבוחר במונגמיה שהוא צריך לעשות הקרבה? חבל שתמשיכו לגרום עוד נזק, אנא למדו את הנושא לעומק או שתפסיקו לייעץ בתחום שאין לכם הבנה בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגברת איילה
Apikachu L17/10/2013חבל שלא שוחחת עם בן זוגך יותר על הביסקסואליות שלו, ודיברת איתו על החשש שלך. מניסיון, זה יכול לעזור. אני ובן הזוג שלי עמדנו מול המצב הזה לפני שנים רבות, ולאחר ההלם הראשוני הוא הבין שלמרות שיש לי פוטנציאל משיכה לא/נשים עם כל מיני סוגים של איברי מין, זה לא משנה את האהבה שלי אליו.
האם את רוצה בגבר שיהיה מסוגל להמשך רק אלייך וזהו? גברים כאלו הם נדירים מאוד. האם את מסוגלת להמשך (מינית ורומנטית) רק לגבר אחד כל הזמן? טלי קורה מבין עינייך. סביר להניח שהתאהבת או נמשכת לגברים לפניו, והוא אהב ונמשך לגברים ונשים לפנייך. מה ההבדל? שאת העדפת אנשים עם סוג מסויים של איברי מין והוא לא.
אחר כך כל מיני אנשי מקצוע מתפלאים למה ביסקוסאלים/ות נוטים יותר לדיכאון ואבדנות - כי אנחנו סוג ג' לזוגיות ודייטים, רק בגלל שנולדנו עם פוטנציאל לאהוב את כל האנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה מידע אמפירי אתה מתבסס?
Apikachu L17/10/2013שלום,
אשמח אם תפנה אותי למחקרים והמאמרים שפרסמת בנושא זוגיות מונוגמית של א/נשים ביסקסואלים.
אני מנהלת את פורום ביסקסואלים/ום אנשים כבר למעלה משנה. ברצוני לספר לך שכמעט כל שבוע או שבועיים, א/נשים שולחים הודעות על זה שהם נדחו מזוגיות רק בגלל ש,הפלא ופלא, הם היו כנים עם בני הזוג שלהם, וסיפרו על הנטיה המינית שלהם. אנשים שבורי לב ועצובים, אנשים שחושבים שלא ימצאו אהבה בעולם, בגלל דעות כמו שלך, שאינן מבוססות על המציאות.
ברצוני לכתוב ולתת לך משוב על התגובה שלך:
ראשית, אתה מטיל ספק בהיותו של הגבר ביסקסואל, ורומז לכך שיתכן מאוד שהוא הומוסקסואל מופנם. האם דיברת עם הגבר? האישה מספרת לך שבן זוגה סיפר לה שהוא היה גם עם נשים וגם עם גברים, והנה, אתה מזלזל. יופי של שיעור בלקיחת אנמנזה.
אתה לא מסתייג מכך שאין לך את כל הפרטים, אלא קובע קביעות, שנראה שלא מתבססות באמת על שיח עם ביסקסואלים/ות, או א/נשים אמיתיים.
אתה מניח הנחת יסוד שאומרת שיתכן והוא הומוסקסואל, וגם יותר מפעם אחת. אתה רומז שביסקסואליות בגבר היא בהכרח לא מונוגמית, ויש 2 אופציות - פירוק הזוגיות או השלמה עם בגידות מהצד (ואז הם כמעט כמו שאר הזוגות המאושרים, כמעט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשמישהי שואלת האם ביסקסואליות קיימת
נודניקית17/10/2013זאת אחריות של המשיב (בהנחה שהוא איש מקצוע) להגיד שכן, ביסקסואליות קיימת, וכל הצורות שלה לגיטימיות.
אה, אבל יותר קל להגיד שהוא ככל הנראה הומו? נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאלו, באמת?
נודניקית17/10/2013"אני מכיר מתוקף מחקריי בנושא, נשים שעל אף נטייתו ה"דו-מינית" של הבעל, הסכימו (לרוב בלית ברירה) לשמור על מסגרת הזוגיות ולאפשר לו (בהסכם שבשתיקה) למצוא את פורקנו זה מהצד. חלק מזוגות אלה אף חיים באושר כמעט כמו זוג לכל דבר. "
א.מה הקטע הדפוק ביותר לשים מרכאות תחת "נטיה דו מינית"? האם זה רמז לכך שהנטייה הזו לא קיימת? לא יכול להיות..
ב. למה הסכם שבשתיקה? למה בלית ברירה? אם אחד הצדדים מונוגמי והשני אינו (וזה ממש לא אופייני רק לביסקסואלים.. ממש ממש לא) צריך לדבר על זה ולהגיע להסכם לא בשתיקה ולא בלית ברירה, או להפרד.
ג. "כמעט כמו כל זוג רגיל לכל דבר"?!! כאלו, אדון מומחה באמת חושב שכולנו צריכות לשאוף להיות חלק מזוג רגיל לכל דבר, כלומר, מונוגמיה עם שני פרטנרים מונוסקסואלים?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדאיג מאד
ביפוב-פוב17/10/2013מדאיג מאד שאיש מקצוע מרשה לעצמו לתת עצות כל כך החלטיות, כל כך הרות-גורל, וכל כך אומללות - על סמך כל כך מעט מידע.
אינני חולק על כך שקיימים בעולם *גם* אנשים שמצהירים שהם ביסקסואלים למרות שהם הומואים (מודחקים או לא). או אנשים שהביסקסואליות שלהם מהווה אתגר בזוגיות המונוגמית שלהם. רק חבל שהוא לא טרח לציין שיש גם (המון!!) ביסקסואלים שאינם הומואים מודחקים. ביסקסואלים שהם מונוגמיים, נאמנים, רגישים, שיודעים להעניק ביטחון ואהבה. חבל שהוא שכח לציין שלפעמים דווקא הביסקסואליות היא יתרון ענק. שלפעמים דווקא היא גורמת לאדם להיות פתוח יותר, מקבל יותר, מעניין יותר, מבין יותר את צרכי הזולת, ולכן בן-זוג טוב יותר. יש ביסקסואלים שעבורם מין הוא משני מאד יחסית לצורך הרומנטי. יש כאלה שלא, אבל שמוותרים בקלות. ויש עוד ועוד גוונים וצבעים של היצור הביסקסואלי, שלא היה שום דרך לגלות אותם מכמה שורות של פוסט.
הכנות של בן-הזוג, והנכונות שלו לשתף את בת-הזוג ברגשות האלה הרשימה אותי, והיא נראית לי דווקא כמו מתכון נפלא לזוגיות בריאה, ולא לזוגיות בעייתית. למרות שאני מודה שגם לי אין את כל המידע.
במקום לעודד את בת-הזוג לדבר איתו יותר, להתקרב ולהבין יותר, לדבר עם ביסקסואלים נוספים, ללכת לייעוץ עם אנשי מקצוע שמומחים בתחום הביסקסואליות, לבדוק טוב יותר את החרדות שלה עם עצמה, ועוד אין ספור עצות טובות שהיה אפשר לתת במקרה כזה - "איש המקצוע" הרשה לעצמו להפחיד אותה, ולהלעיט אותה במידע חלקי, לא מדוייק וביפובי.
עצוב. עצוב מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבאשי11/04/2013
האם חייבים להגיד לצבא שאני הומו? זה משפיע על תנאי השירות, יציאה לקצונה וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבא - תגובה
איל זק11/04/2013שלום שי
אינך חייב להגיד שאתה הומו. אין לכך שום רלוונטיות לגיוס ולשירות הצבאי שלך. כל עוד כמובן שהדבר אינו מפריע לך. חיילים רבים משרתים שירות מלא ואף מגיעים לדרגות קצונה גבוהות מבלי שאיש יודע או צריך לדעת על נטייתם המינית. כיום זו כבר אינה סוגייה בעלת משמעות מבחינת הצבא.
מקווה שעזרתי לך
אתה מוזמן לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הגעה לאורגזמהadida02/04/2013
בת הזוג שלי בת 27 לא מצליחה להגיע לפורקן מיני, היא טוענת שלפעמים שהיא מאוננת היא חושבת שהיא מגיעה לפורקן אבל היא לא בטוחה, אשמח לקבל עזרה,תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הגעה לאורגזמה - תגובה
איל זק04/04/2013שלום רב
נראה לי שאת שאלתך היה עדיף להפנות לפורום העוסק בסקסולוגיה או מיניות האישה. הפורום הנוכחי עוסק בעיקר בסוגיות של לבטים וגיבוש הזהות המינית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם ע"י הומוסקסואלים- דחוףרועי06/03/2013
רבותיי כתבתי פוסט המתאר מצב עגום בו מגן דוד אדום לא מאפשר לגברים הומוסקסואליים לתרום דם בשל היותם הומוסקסואליים, הדבר מבזה ומנוגד לעקרון השיוויון.
אני מעוניין ליצור הד ציבורי שיוביל לביטול הסעיף הבזוי הנ"ל, אנא מכם, עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לזה הסבר
יניב10/09/2013ראיתי את התגובה הזאת במקרה
אני לא מכיר את מערכת קבלת ההחלטות של מגן דוד
אבל לדעתי בהנחה שהם באמת לא מקבלים תרומות ממי שהנטייה המינית שלו בניגוד לטבע
לדעתי זה לא בגלל זה אלא בגלל ההנחה שהסיכוי לחלות במחלת האיידס היא גבוהה ביותר בקרב אלא שעושים דברים אם בני מינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוהבת בידיד הומומאוהבת06/03/2013
הי,
יש לי ידיד הומו שאני מאוהבת בו כבר עשר שנים. הוא מאוד נשי בחזות שלו ואני תוהה מה זה אומר עלי, האם אני נמשכת לבחורות למעשה? למה אני מאוהבת בו בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוהבת בידיד הומו - תגובה
איל זק07/03/2013שלום רב
הסיבה לכך שאת קרובה אליו רגשית ואף מאוהבת בו נעוצה כנראה בעובדה שיש לכם קשר מיוחד ויציב לאורך זמן המבוסס על שפה משותפת, הבנה והיכרות הדדית עמוקה וכו'. אינני חושב שמכאן ניתן להסיק משהו על משיכתך לבחורות, ובכל אופן אם היית נמשכת לבחורות היית מרגישה בכך ללא קשר לידידותך עם אותו הבחור.
מקווה שעזרתי. את מוזמנת לשאול שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
מאוהבת18/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה אנאליתאמנון21/02/2013
שלום יש לי שתי שאלות לגבי חדירה אנאלית
השאלה הראשונה היא, שהייתי רוצה מאוד להיות פסיבי, וכשיסיתי שמשהו יחדור אליי זה היה כואב ולא נעים, הרבה פעמים כשאני מאונן אני מרגיש גירוי באיזור של פי הטבעת אך כשאני מחדיר קצה אצבע זה לא נעים, האם יש דרך להרגיל את הגוף ולשפר את ההנאה מחדירה?
שאלה שנייה היא, כיצד מתנקים לפני חדירה אנאלית? האם עושים חוקן? האם זה חובה ? שמעתי שאנשים מתנקים לפני, כיצד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדירה אנאלית - תגובה
איל זק21/02/2013שלום רב
הפורום הנוכחי עוסק בנושאים שקשורים ללבטים אודות הנטייה והזהות החד מינית. אני ממליץ שתפנה את שאלותיך אלה לפורום שעוסק בנושאים של סקסולוגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתאריאל18/02/2013
אני מנסה להבין את הנטייה המינית שלי כלפי בחורה שהתאהבתי בה. אני בת 27, גרושה ועם שני ילדים קטנים.. היו לי תמיד תחושות של משיכה כלפי בנות כבר מגיל 13 בערך אבל אני נמשכת גם לגברים ואף פעם לא ניסיתי להיכנס למערכות יחסים עם נשים בגלל האופן שבו החברה מתייחסת לזה, ורוב מערכות היחסים ארוכות הטווח שלי עם גברים היו מאוד לא בריאות. את הבחורה הזו הכרתי בלימודים, אבל הבנתי מייד שהקשר לא ידידותי, אני מאוד נמשכת אליה והבנתי גם ממנה שזה הדדי למרות שהיא לא מגדירה את עצמה כלסבית או דו מינית.
אני מפחדת שהמין לא יספק אותי כי אני עדיין נמשכת לגברים, מצד שני לא התנסיתי באמת ואני מאוד אוהבת אותה ורוצה לנסות להתקדם עם מערכת היחסים אבל לא רוצה להרוס את מה שיש בינינו עכשיו או חס וחלילה לפגוע בה.. אשמח לקצת ייעוץ, הכוונה.. האם זה אומר שאני דו-מינית? מה ההשלכות כלפי הילדים שלי?.. לא ממש יודעת מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
איל זק18/02/2013אריאל שלום רב
אם את אכן נמשכת הן רגשית והן מינית גם לגברים וגם לנשים, ניתן להבין מכך שמשיכתך היא דו מינית. יחד עם זאת, לא תיארת היכן נמצאת הבחורה שבה התאהבת בסיפור הזה. האם אתן בקשר רומנטי? האם היא מעוניינת ביחסים איתך? כיצד היא מרגישה? האם היא רואה את עצמה חיה לצד בחורה ולא גבר? לתשובות שלך לשאלות אלו יש חשיבות רבה לגבי הדרך בה תלכי.
לגבי הילדים שלך, אין כרגע כל השלכות כל עוד אתן לא זוג רשמי לעיני הסביבה. נראה לי שכרגע זה קצת מוקדם מדי, כל עוד לא ביססתן את היחסים ביניכן.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב..
אריאל18/02/2013אני מפחדת לנסות לבסס את היחסים משתי סיבות, אחת היא שעוד לא התנסיתי מינית עם אשה ולמרות המשיכה שלי אני מפחדת שהסקס לא יספק אותי, אני לא רוצה לברר את העניין על חשבון הרגשות שלה. יצאנו במשך כמה חודשים אבל זה לא נמשך הרבה זמן בגלל החששות שלי, עכשיו יש מחשבה לתת לזה ניסיון נוסף מבחינת שתינו אבל אנחנו מאוד קרובות ולא רוצות להרוס את מה שיש עכשיו במידה והקשר שוב יתפרק, הסיבה השנייה היא שהיא אמרה שייתכן ובעתיד היא תרצה משפחה, יכול להיות עם גבר אבל היא צעירה ממני בכמה שנים ועוד לא יודעת מה היא תרצה בעתיד.. אני לא רוצה להכנס למשהו שיפגע בנו בעתיד מצד שני שנינו מאוד רוצות להיות ביחד.. אז עדיין מבולבלת מאוד..
הבלבול שלי לא נובע רק מהקשר איתה אלא עם העובדה שאני בכלל נמשכת לנשים, איך יכול להיות שעד היום זה לא התעורר ? רק כשהקשר איתה התחזק זה התפרץ, ועכשיו זה מרגיש כאילו שאני חייבת לבחון את הצד הזה במיניות שלי, אבל מפחדת משום מה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב.. - תגובה
איל זק19/02/2013שלום רב
נשמע לי שאת מנסה קצת "להיכנס למים מבלי להירטב". בשביל לחוות יחסי מין צריך להתנסות בהם. סיפוק מיני נובע ברוב המקרים בזכות מיזוג רגשי, דבר שלפי תיאורך יש ביניכן.
נראה לי שהפחדים שלך לעבור "לשלב הבא" מקורם בתפיסתך העצמית ולאו דווקא במהות הקשר ביניכן. יחד עם זאת מרגע שתשלבו יחסי מין בקשר שלכן, בהחלט ייתכן והוא כבר לא יהיה אותו הדבר.
אני מציע שתערכו ביניכן שיחה פתוחה על מה חשוב לכן יותר ומה הציפיות שלכן מהקשר ואחת מהשנייה. לא חייבים להמשיך לקשר מיני אם טוב לכן במצב הקיים. בנוסף, התנסות מינית את יכולה לחוות גם עם נשים אחרות שתכירי.
מעבר לכך, עבודה עם מטפל גיי-פרנדלי יכולה לעזור לך לחדד את הכיוון שלך ואת העדפותייך המיניות, למרות החששות שהזכרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעצות לגבי בנימממ17/02/2013
שלום רב !
יש לי בן בגיל 6 מגיל מאוד מאוד קטן נמשך לשמלות ולכל הדברים של הבנות במיוחד לצבע הורוד ועד היום זה נמשך
למרות שבגן צוחקים עליו לו זה לא מפריע והוא בשלו
אני אמא מאוד ליברלית ובכלל לא שמרנית אין לי בעיה בכלל מה הילד שלי ירצה להיות בעתיד הכי חשוב לי שיהיה מאושר, אבל רציתי לשאול ואשמח לקבל תגובה מכל אחד
גם אצלכם היה מגיל קטן משיכה לכל הדברים של הבנות בובות תסרוקות ורוד וכו ... ואחרכ עם הגיל זה פשוט לא עבר?
מה הייתם עושים במקומי לתת לילד חופשיות ולזרום עם כל מה שהוא אוהב או לעצור בעדו כי החברה מאוד אכזרית ויגיע שלב שיוכל להיפגע חברתית מכך ?
בתור ילדים מה אתם הייתם רוצים שיהיה ?
אני בהיתלבטות מאוד קשה אני מתה על הבן שלי אבל לא רוצה שייפגע
למרות שכלום לא בטוח לא מחייב שיהיה גייז ולא מחייב שלא יעבור לו אבל בכל זאות אצלכם הכל התחיל גם מגיל כל כך קטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייעצות לגבי בני - תגובה
איל זק18/02/2013לאם הדואגת, שלום
לא בדיוק הסברת מה הכוונה שהוא נמשך לשמלות ולורוד ועד כמה זה ניכר. האם הוא מבקש ללבוש שמלות לגן או שהוא פשוט מגלה בהן עיניין? אגב, הוא אמור לעלות לכיתה א' בקרוב, ייתכן וקוד הלבוש בביה"ס וחברת ילדים חדשה ישפיעו על העדפות הלבוש שלו.
כעקרון, הדבר החשוב והנכון ביותר שאת כאם יכולה לתת לילדך, זוהי התמיכה והאהבה שלך ללא תנאי. איננו יודעים מה מקור המשיכה שלו כרגע לשמלות ולצבע ורוד והייתי נזהר מאוד מלהניח שיש בכך סימן לבאות ובעיקר לנטייתו המינית. בכל אופן ובדיוק כפי שאת בעצמך הסברת זאת היטב, הסביבה יכולה להיות גם לא נחמדה. לכן, ככל שאת תדעי לתמוך בו ולפתח את עצמאותו בכל אשר ילך כך גם יגבר בטחונו העצמי והוא יהיה פחות רגיש לביקורות חברתיות וסביבתיות. על זה אמר פעם פרויד כי "מי שידע אהבת אם בילדותו, יישא חיוך של מנצחים לכל אורך חייו".
את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ....
מממ18/02/2013הוא לא מבקש ללכת עם שמלות לגן רק מראה התענינות מוגברת כמשחק בבית או אצל אחותי .
ושוב תודה על העזרה והמענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה מאוד ברורה לחלק מהסיבות
יניב10/09/2013את הצגת בעייה מאוד מדאיגה
אבל יחד אם זאת את אומרת שאת מאוד ליברלית ובכלל לא שמרנית
זה מסביר לפחות חלק מהסיבות למה הבן שלך מתנהג בצורה כזו
אנחנו רגילים להשתמש במושגים לועזיים ולכן אנחנו לא ממש מפנימים את משמעותם:
ליברלי פירושו חופשי את אמא שנותנת לבן שלך חופש
חופש כמו שאנחנו תופסים אותו הרי זה הדבר הכי גרוע לתת לילד בגיל הזה
ושמרני פירושו לשמור על המסגרת ולא להפשר לילד לפרוק עול חינוך
וכעת לשורש הבעייה הרי שלילד שלך חסר משהו בסיסי בצרכים וזה יכול להיות אחד מהבאים:
א. או שאת אמא חד הורית והילד רוכש ממך התנהגות נשית וזו קרקע נוחה להיות.. את יודעת מה!
ב. אולי בעלך אינו לוקח חלק בחינוך הילד בגיל שהוא יותר זקוק לו
ג. אולי דווקא את מאוד שתלטנית כלפיו ולא מאפשרת לבעל לעשות את חלקו
(אני אינני פסיכולוג) אבל אני מנסה בכל זאת לעזור מניסיון אישי שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
דור25/09/2013היי , אני לא מומחה אבל אני גם כשהייתי קטן אהבתי מדי פעם לשחק בבובות וללבוש בגדים נשיים , זה עבר לי ואני לא נמשך לזה יותר .
לדעתי הילד סקרן , זה גיל כזה .
את יכולה לנסות להסביר לו בעדינות או אולי לחזק את הצד הגברי שלו (כדורגל, צעצועים של בנים) ולא לחשוף אותו לדברים נשיים.
אולי לקחת אותו לחנות עם צעצועים לבנים או פעילויות לבנים והוא ימצא עניין.
גם שמעתי המון סיפורים על אנשים מכורים וכאלה שאני מכיר אישית שסיפרו לי שכשהם היו ילדים קטנים הייתה להם משיכה לדברים נשיים והיום לא תיראי את זה עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקעים בביתגדעון16/02/2013
שלום יש לי בבית קיר עם מספר שקעים ואני רוצה לשים שם ספה, כלומר היושב על הספה יהיה מאוד קרוב לשקעים (אחד הוא מן תשתית של אינטרנט וטלפון אני חושב, ואחד של טלויזיה) אני גר בקיבוץ בצפון הארץ, בנוסף יש את המודם של האינטרנט שרציתי לשאול גם לגביו האם משהו מבין כל מה שציינתי מפיץ קרינה שיש להימנע מקרבתה או משהו בסגנון, אני מעלה תמונות כדי שיהיה יותר ברור, תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בפורום
גדעון16/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי להתיעץליה01/02/2013
אני מאוד מבולבלת.., אני בת 25, לפני 5 שנים בערך עברתי פרידה מחבר שמאוד אהבתי ולקחתי קשה את הפרידה.. היתי במחשבות כל הזמן של מה עשיתי לא בסדר ולמה הקשר בינינו נכשל.
אני לא זוכרת מה היה הטריגר אבל פתאום התחלתי לחשוב שאולי בעצם לא נמשכתי אליו כי אני נמשכת לנשים?
התחלתי לנתח כל מני סיטואציות בהן אני בחברת נשים . בוחנת אותן ונהנית להסתכל על תמונות שלהן ולחשוב שאולי זה באמת נכון, כל פעם שחשבתי כך זה הכניס אותי לחרדה גדולה.
חשוב לי לציין שבמהלך הקשר שלי עם החבר הרגשתי משיכה, אהבתי להיות איתו ורציתי את המגע שלו (מיני ולא מיני) ויש לי הרבה חברות בנות ומעולם לא חשבתי על עצמי איתן בסיטואציה מינית כלשהי, אלא אם כן אני "אונסת את עצמי לבחון בראש האם אני רוצה אותן או לא" ואז אני מרגישה שאולי כן.. שאני לא נגעלת מלחשוב על זה.
אבל בחלומות . אם יש לי חלומות מיניים זה תמיד מערב רק גברים.
יש לי כמה שאלות: האם על סמך מה שתארתי נראה שזו משיכה לנשים או סתם מחשבות אובססיביות שנועדו להגן עליי מפגיעה נוספת מגברים?
איך בעצם מגדירים משיכה מינית?
האם זה הגיוני שאתעניין יותר בלהסתכל על תמונות של נשים ואבחן נשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להתיעץ - תגובה
איל זק03/02/2013שלום רב
כפי שאת מתארת בפנייתך, נראה כי מדובר במחשבות טורדניות ולא במשיכה לנשים. בהנחה והדבר מפריע לך, הייתי ממליץ לפנות לטיפול מקצועי (קוגניטיבי) שיעזור לך להתמודד עימן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל..
ליה07/03/2013תודה רבה על תגבותך.
יצא לי לקרוא קצת מהגיגי ליבם של אנשים שכותבים כאן.
קשה לי לומר שאני מתחברת לתחושות שמתאורות.. מעולם לא חוויתי אהבה לאישה או משיכה מינית אמיתית לאישה שהכרתי.
אני כן יכולה למצוא את עצמי נהנת מלהסתכל על בנות.. לא מקבלת מכך גירוי מיני אבל אוהבת להסתכל על תמונות שלהן בפייסבוק למשל...
מה גם שהיו נשים בחיי שהייתי מוקסמת מהן וסוג של הערצתי, יכולתי לחשוב עליהן הרבה.. לרוב אלו היו נשים מאוד יפות ומקסימות... אך מעולם לא רציתי או חשבתי על עצמי בסיטואציה מינית עמן. מה זה אומר?
נראה לי שבאופן כללי אני מתקשה להגדיר ולהבין מהי משיכה מינית?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.. - תגובה
איל זק08/03/2013שלום רב
משיכה מינית מוגדרת כרצון לממש פנטזיות ארוטיות ולחוש בקרבה אינטימית וגופנית עם אדם אחר. ברור מדברייך כי אינך חשה זאת כלפי נשים. הערצה, חיבה ופליאה, אינן לרוב קשורות דווקא לתחושות של משיכה מינית.
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
ליה20/04/2013פניתי לטיפול, אני מודעת לעובדה הוא מצריך סבלנות אבל אני לא מרגישה שזה באמת עוזר לי.
אני מרגישה הקלה זמנית אחריו שאחר כך חוזרת.
מאוד מכאיב לי העניין שמאז שאני וחבר שלי נפרדנו אני לא באמת מצליחה לרצות זוגיות ( לא עם גבר והאמת שגם לא עם אישה) ועצם זה שאני לא רוצה מכניס אותי ללחץ ולמלחמות עם עצמי.
כשהמחשבות האלה עולות אני מתחילה לחשוב שאולי אני לא בזוגיות כדי לא להכיר באמת שאני אולי לסבית למרות שכמו שציינתי קודם לכן אין לי בסיס לזה.. אני לא מעוניינת לגעת באישה או במגע שלה בי, אני מניחה שאם היתי מעוניינת אז היתי מחפשת את זה אז למה איפושהו בראש מהדהדת כל הזמן המחשבה שאולי אני מכחישה נטייה מינית אמיתית?
אני כועסת על עצמי כשאני יוצאת אם אני פתאום שמה לב לבחורה יפה ואני נכנסת ללחץ מזה.
אני יודעת כשכשאני רגועה אני לא חושבת ככה אבל במצבים כאלה מאוד קשה לי להבין מה ממה שעובר לי בראש אמיתי ומה לא.
הכי עצוב זה שאני מבינה הכל ומודעת להכל אבל עדיין לא יודעת איך לתמודד.
היה אצלי בחור לפני כשבועיים והיתה בינינו אינטרקציה מינית וזה הרגיש טוב ונכון ורציתי את המגע שלו. אחר כך הרגשתי כל כך נשית והביטחון שלי חזר ולמרות התחושה הטובה אמרתי לעצמי שאולי זה בעצם מרגיש לי טוב כי זה גורם לי להרגיש נורמלית(לא לסבית).אני לא מבינה, למה אם זה הרגיש לי טוב זה לא מספיק כדי לשכנע אותי?? איבדתי את האמת הפנימית שלי
אני לא יודעת מה לעשות, אני לא כל כך רוצה לקבל טיפול תרופתי אבל אני גם לא יודעת איך לגרום לזה להיפסק.. אני מרגישה שאיבדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה - תגובה
איל זק20/04/2013שלום ליה
כפי שאמרתי, נראה כי אין לך נטיה חד מינית לנשים. ללא רגשות רומנטיים ותשוקה גופנית לאינטימיות, אין משיכה מינית ולפיכך אינך לסבית. מאידך עולה הרושם שאת מעסיקה עצמך במחשבות שווא כל הזמן שמטרידות אותך מאוד. אני מציע להעלות את זה בטיפול שלך ולהתאזר בסבלנות. טיפול פסיכולוגי אינו כדור קסם. מה שחשוב הוא שבטיפול תרגישי בנוח ותהייה "כימיה" בינך לבין המטפל/ת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)