פורום הומואים, לסביות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאהבות ואהבה
    ליאל
    23/10/2012

אני בת 28 נשואה לגבר כבר מספר שנים, לא התחתנתי מהתאהבות אלא כי היה לי נוח בבחירה.
    בעבר נפגעתי המון מגברים ולכן התפשרתי בבחירה ונשאתי לגבר שלא יפגע בי...
    הכרתי לפני כחצי שנה בחורה לסבית.... והתפתח כאן אהבה, התאהבות, משיכה...
    אף פעם לא חשבתי על בחורה כמשהו מיני או כקשר לעל החיים...
    ופתאום אני מרגישה דברים..... אני מבולבלת... לא יודעת מה לעשות...
    אני לא יודעת מה לעשות....לנתק את הקשר איתה קשה לי
    מצד שני אני לא רוצה לאשלות אותה כי אני לא יודעת מה יהיה הסוף...
    זה הגיוני שאני צריכה להתגרש? לחיות איתה?
    האם אהבה והתאהבות זה מספיק בשביל להתגרש כי אצלי אין אהבה בנשואים?
    אני פשוט מאוהבת בה ולא יודעת מה לעשות עם זה...
    אשמח לתגובה, לעצה....
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאהבות ואהבה

הוספת תגובה

• התאהבות ואהבה - תגובה

איל זק
    24/10/2012

שלום ליאל
    הדילמה שאת מציבה היא מהותית ומורכבת ונראה לי שקצרה היריעה על גבי פורום זה מלספק תשובות אחראיות. ההתלבטות שלך מערבת שאלות כגון מה מידת המשיכה המינית שלך אל בן זוגך ומנגד אל הבחורה שהכרת? מה מידת החיבה, הערכה והרגש שאת מרגישה לכל אחד מהם? כיצד חווית את השנים האחרונות בהן את נשואה לבן זוגך? האם יש לכם ילדים? האם שקלת את ההשלכות במצב שבו הזוגיות עם הבחורה לא תצלח? ועוד.
    את טוענת שמעולם לא חשבת על בחורה כעל משהו מיני. האם זה אומר שמשיכתך המינית נוטה יותר כלפי גברים אולם בשל קשרים / אירועים לא מוצלחים בעבר העדפת למצוא גבר נחמד אך פחות מושך בעינייך? אם כן, יש לטפל בסוגיה זו ולא לחפש פתרונות פחות מתאימים.
    ככלל זוגיות יציבה אמורה להתבסס על משיכה מינית ורגשי הערכה, אחווה ואמון הדדיים, ואין זה משנה לעניין זה מהו מגדרו ומינו של בן/בת הזוג. לכן, נראה לי שחשוב להבין לפני הכול, מהו כיוון המשיכה המינית והרומנטית שלך ובהתאם לכך לנסות ולעצב את המשך דרכך.
    איש מקצוע (גיי-פרנדלי) יכול גם הוא לעזור לך להבין את עצמך טוב יותר ואף ללוות אותך בהחלטות שלך.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ליאל
    28/10/2012

אני קרואת שוב ושוב את תגובתך ועדיין מנסה להבין מה עלי לעשות....ולא מצליחה...
    נכון כיוון שנפגעתי מגברים התפשרתי, והינה היום אני במקום הכי מבלבל שיש להיות עם אישה וזה משהו אחר השאלה מה עושים...להתפשר כל החיים או לחיות פעם אחת... אין לנו ילדים ...... אבל יש ביני לבין בעלי זוגיות המבוססת על חברות הדדית צוחקים יחד כמו חברים אך אין רומנטיקה ומשיכה כמו שהבחורה גורמת לי להרגיש... אני מבולבלת מאוד ולא מתפקדת כבר ביום יום........מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

איל זק
    29/10/2012

ליאל שלום
    אינני חושב שחיים מתוך פשרה הם הכיוון אליו אנו אמורים לשאוף. הרווחה והבריאות הנפשית שלנו תלויים ביכולתנו לחיות חיים מלאי סיפוק ומימוש עצמי. אם לפי הרגשתך לחיות עם גבר (כל גבר) זה חיי פשרה, ואילו חיים בזוגיות עם אישה הם חיים מלאי רגש ואהבה, אזי נראה לי שאת יודעת מהו הכיוון שלך.
    אולם נראה לי שהקושי שלך להחליט נובע הן ממורכבותו של הנושא והשלכותיו על חייך והן מגורמים אישיים עמוקים יותר שלא זה המקום לעסוק בהם. מאחר וקושי זה פוגע בתיפקודך היומיומי חשוב שתפני כבר עכשיו לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי פרנדלי. טיפול כזה יכול לעזור לך להתמודד עם הדילמה המורכבת הזו. הוא יאפשר לך להכיר את עצמך טוב יותר מתוך מקום בטוח וללא חשש ויספק את המסגרת שבתוכה תוכלי להתפתח ולהחליט מה מתאים לך יותר.
    את מוזמנת לשאול שוב ולחוות את דעתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה בגוף של גבר
    שרי
    13/10/2012

חייל שלי התוודה בפני שמגיל 12 הוא מרגיש שהוא לכוד בגוף הלא נכון...לאחרונה הוא מרגיש שהוא חייב לעשות עם זה משהו ולא מסוגל לחיות ככה יותר. כרגע הוא חייב לדבר עם פסיכולוג- אבל אין לו את האמצעים הכלכליים לכך. האם קב"ן יוכל לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    אשה בגוף של גבר

הוספת תגובה

• אשה בגוף של גבר - תגובה

איל זק
    14/10/2012

שלום רב
    חשוב מאוד להפנותו לקב"ן אשר יעריך את רמת המצוקה הנפשית שלו ומידת התאמתו כרגע לשירות. בנוסף, הקב"ן אמור לעזור בהתאמת המשך הטיפול הנפשי לפי הצורך.
    חשוב לא פחות כמפקד/ת שלו, לגלות אמפתיה וסובלנות לדבריו, לא לבקר אותו או לשפוט אותו, אלא ללוותו ולעודד את רוחו לנוכח הקשיים הרבים שהוא כנראה חווה.
    עדכנ/י אותי כיצד זה מתפתח, אם יהיה צורך אולי אוכל להמליץ על טיפול נפשי מתאים בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה בגוף של גבר - הערה חשובה

איל זק
    15/10/2012

אתם מוזמנים לפנות אליי דרך המייל הפרטי ואמליץ לכם על טיפול פסיכולוגי שמתמחה בנושא הנדון ובמחירים סבירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרי
    17/10/2012

מדובר בחייל בודד...אני "מאמצת" אותו. נקבעה לו פגישה עם קב"ן בשבוע הבא...מה המייל שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה..מצאתי את המייל

שרי
    17/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת..
    ליטל
    13/10/2012

היי,
    אני בת 22, היו לי שני קשרים רציניים עד עכשיו הראשון היה עם בחור, קשר שארך שנה והיה חיבור ממש טוב אבל בדיעבד לא הייתה שם משיכה אמיתית. שכבנו וזה היה נחמד אבל לא יותר מזה. אחרי תקופה מסויימת הבנו שזה לא זה וסיימנו את הקשר. הייתי פגועה מאוד כי זה היה הקשר הרציני הראשון שלי, היה לי קשה להיפתח והפרידה ערערה אותי. אחרי כמה חודשים הכרתי מישהי במקום העבודה, בילינו יחד המון שעות ובדיוק בתקופה הזאת עלו בי מחשבות ורצון לנסות את הצד השני. הקשר התפתח והפכנו לבנות זוג. היא בטוחה בזהות שלה ואני נכנסתי לזה כי רציתי לנסות. היום, אחרי שנה בקשר התחילו לעלות מחשבות על העתיד. אני מרגישה שמה שטוב לי בקשר הזה זה האהבה הגדולה שיש בינינו, אבל גם פה לא הייתה משיכה בהתחלה, המשיכה נבעה מהאהבה שהתפתחה. דיברתי איתה ואמרתי לה שכשאני חושבת על העתיד אני לא בטוחה שאני לא ארצה לנסות שוב להיות עם גבר ואני לא רוצה עדיין לספר למשפחה אם אני לא בטוחה בעצמי.
    אחרי השיחה הזאת נפרדנו (אתמול), ממש קשה לי כי היה לי טוב ולא באמת רציתי לסיים את הקשר אבל הרגשתי שזה לא פייר כלפיה להשאר אם יש לי מחשבות על הנטיה שלי ופחד מלהשאר בקשר מהסוג הזה כי זה קשה.

אני לא יודעת אם עשיתי צעד נכון או שסתם מתוך פחדנות הרסתי קשר שהיה לי טוב בו.
    ואני לא יודעת בכלל מה הזהות שלי, אני מרגישה שאני יכולה להיות עם שני המינים אבל אולי אני מבלבלת רגש עם משיכה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת..

הוספת תגובה

• מבולבלת.. - תגובה

איל זק
    13/10/2012

שלום ליטל
    את מתארת שתי מערכות יחסים שהיו לך. האחת עם גבר, שהייתה טובה אך ללא משיכה מינית אמיתית. השנייה עם בחורה, שהתפתחה להיות אהבה גדולה ובמקביל התגברה גם המשיכה המינית. את מסיימת דברייך בהרגשתך שאת יכולה להיות עם שני המינים ושואלת בצדק מהי משיכתך המינית האמיתית. נראה לי שאת מבינה כמוני, שעד שלא תתנסי יותר לא באמת תדעי.
    כפי שנאמר כאן פעמים רבות, מה שחשוב בחיים בהקשר לזוגיות זו מערכת יחסים חמה ואוהבת, בעלת משיכה מינית הדדית, איכפתיות והערכה. הרבה פחות משנה, מבחינת הבריאות הנפשית של האדם, מהו מינו של האדם עימו הוא בקשר.
    ייתכן והבחור שיצאת עימו לא היה הבחור המתאים עבורך, והתנסויות נוספות יעזרו לך לחדד את הרגשתך בתחום זה ואולי גם למצוא את הבחור שאיתו תרגישי התאמה רגשית ומינית. ייתכן גם שלאחר התנסויות נוספות תגיעי להכרה כי הרגשות שלך עמוקים הרבה יותר דווקא עם אישה, וגם זה בסדר גמור. בגילך הצעיר זה בהחלט הזמן להתנסות. ולבת הזוג שלך ממנה נפרדת זה עתה הייתי אומר, שאם את באמת חשובה לה, היא צריכה להבין שעלייך לגבש עם עצמך את הכיוון שלך לפני שאת יכולה להכנס למחוייבות רגשית.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסבית סטרייטית אני משתגעת!
    ניצן
    09/10/2012

אני חייבת להבין מה אני..אני כיום בת 20 וחצי חיילת משוחררת,אני מנהלת מערכת יחסים עם בחורה למעלה משנה וכל זה בסוד מוחלט מהמשפחה ומהחיים האזרחיים שלי.
    אני מפחדת פחד מוות שאני לסבית.בעבר היה לי חבר אבל לעולם לא הרגשתי אליו כמו שאני מרגישה אליה..אני די מפחדת מאינטימיות עם גברים..אך גם איתה,אני זו שהייתי האקטיבית,היא לא נגעה בי או באיבר המין שלי.היא הכל בשבילי אני מפחדת לאבד אותה גם אצלה זאת פעם ראשונה שהיא עם אישה.לא היה לי חבר מלבד ההוא שהייתי איתו אפעם,היום אני נפרדתי ממנה כי אני רוצה לנסות להיות איתו שוב אך אני לא מרגישה אליו ואיתו מאית ממה שהרגשתי איתה..איתה הרגשתי שהייתי אני מאוד קשה לי עם העובדה הזאת שאנחנו לא נהיה יחד..משום שבחרתי לעצמי,ככה אני חושבת לא להיות מאושרת בחיים האלה כי אני מפחדת מהתגובה של משפחתי.יש לי בן דוד הומו והמשפחה שלי ממש אבל ממש לא מקבלת אותו ואני לא רוצה להיות כמוהו,שירכלו עליי מאחורי הגב..אני משתגעת אני בוכה המון..אני מבקשת את עזרתך,אפילו עלה במוחי להתאבד.אשמח אם יהיה לך תשובה ברורה עבורי

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין

ניצן
    09/10/2012

חשוב לי לציין שכשאני רואה סרטי פורנו אני כן נמשכת לאיבר מין גברי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסבית סטרייטית אני משתגעת! - תגובה

איל זק
    09/10/2012

ניצן שלום
    הדבר החשוב ביותר בזוגיות מספקת שגורמת לנו להיות מאושרים ובטוחים הוא בן / בת זוג שמבינים אותנו, תומכים בנו ואוהבים אותנו כפי שאנחנו אותם. אין זה משנה כלל מהו מינו או מגדרו של אותו אדם. חלק מאיתנו יודעים מההתחלה מהו כיוון משיכתם המינית וחלקנו מנסים ומתנסים עד שמחליטים ולפעמים גם משנים את העדפתינו במהלך החיים. הכל אפשרי כל עוד טוב לך עם הבחירה שלך.
    את מתארת מצב שבו טוב לך עם אותה בחורה עימה את מנהלת מערכת יחסים. זה בהחלט דבר חיובי בחייך וחבל יהיה לוותר עליו כרגע. אולם מנגד את לחוצה וחוששת מאוד מהסטיגמה של להיות "לסבית" ויחד עם זאת גם מציינת שיש לך רתיעה מאינטימיות עם גברים (למרות שאת כן נמשכת לאיבר המין הגברי).
    נראה לי שהדבר הנכון ביותר מבחינתך הוא להיעזר בטיפול פסיכולוגי ורצוי גיי פרנדלי. טיפול כזה יכול לעזור לך מצד אחד להתמודד עם החשש מהסטיגמה ה"לסבית", לחזק אותך בהתמודדותך ולעזור לך למצוא את הכיוון המתאים לך לחיים מאושרים. בנוסף, טיפול פסיכולוגי יכול גם לעזור לך לבחון את הקושי שיש לך באינטימיות עם גברים (וגם עם נשים כפי שציינת). מכל מקום חשוב לי להדגיש כי אין שום סיבה שבחורה צעירה כמוך לא תחייה חיים מאושרים כך או אחרת. לכן, הוציאי כל מחשבה שלילית מהראש ומצאי לך מטפלת שעימה תרגישי בנוח ושתעזור לך למצוא את דרכך בחיים.
    מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע את דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על עזרתך אך..

ניצן
    09/10/2012

אוכל לדבר איתך על המשך טיפול במקום פרטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארון למתקדמים
    הומוספיאן
    08/10/2012

לד"ר איל זק שלום,

שמי שגיא, הומו בן 25, בארון בפני משפחתי ובפני שאר סביבתי (פרט לכמה חברים טובים). אמנם שנים פעיל מינית ועוסק באופן מודע ונרחב בנטיותיי, אבל בכל זאת ולמרות שרבים מחבריי הגאים כבר חתמו (רשמית לפחות) את פרק זה של חייהם - עדיין בארון.

השנה האחרונה מתאפיינת בשני מוטיבים מרכזיים: ראשית, צעדים מבורכים חדשים שאני מצליח לבצע לקראת אפשרות של חיים "נטולי-הסתרה" בעניין ההומואי, צעדים של "שחרור" מלחץ הארון. שנית, ובמקביל לאותם צעדים, דפוסי חרדה הולכים ומתרבים, דיכאונות ואף אובססיות - הכל אובחן ועודנו מאובחן על ידי הפסיכולוג שאצלו אני מטופל בימים אלה.

אני פונה אליך כדי לברר, דווקא מהפן האקדמי (אבל ממניע רגשי פרסונאלי לחלוטין), האם קיימים מחקרים או מאמרים הנוגעים להשלכות הנפשיות המצטברות של הישארות בארון עד גילאים מאוחרים. הנושא מסקרן אותי מאוד ועד כה עלו בתוהו מאמציי למצוא חומר בעניינו. מובן שלא אסתפק בידע הזה כדי להמשיך ולקדם את אושרי, ובכל זאת. האם תוכל להפנות לחומרים כאלו הנמצאים ברשת, אם לא מדובר כמובן בבקשה מוגזמת מצידי?

תודה רבה מראש,
    שגיא.

לקביעת תור
    סגירה
    ארון למתקדמים

הוספת תגובה

• ארון למתקדמים - תגובה

איל זק
    08/10/2012

שלום שגיא
    תהליך היציאה מהארון הוא תהליך מורכב שנעשה בשלבים. לכל אדם העובר תהליך זה יש קצב משלו אשר תלוי במבנה אישיותו (למשל רמת הבטחון והערכה העצמית), באופייה של הסביבה בה הוא חי (למשל ליבראלית או מסורתית יותר), בהיסטוריה ההתפתחותית שלו (למשל, ערכים, נורמות והתנסויות שספג בילדותו) ועוד. מאופן הניסוח של פנייתך אני מבין שאתה בוחן את קצב התקדמותך בהתאם לזה של חבריך דבר שכאמור אינו נכון לעשותו. אתה עדיין צעיר, תן לעצמך את הזמן להגיע לכך בקצב שמתאים לך ולא בקצב שמתאים לחבריך.
    דבר נוסף, ידוע שככל שאתה מתקדם בתהליך וחושף עצמך לביקורתם של הסובבים אותך (או מצפה לחשיפה כזו בעתיד הקרוב) אתה נלחץ יותר ועלול להיכנס לחרדות. כך שנראה לי שמה שעובר עליך אינו יוצא דופן בנסיבות אלה (גם אם קצת קיצוני).
    יחד עם זאת, הייתי מציע לך לחזק את בסיס התמיכה החברתית שלך בעזרת חברים וידידים שנוח לך עימם ושמכירים ואוהבים אותך כמי שאתה באמת. כאשר תרגיש שאתה מוקף בתמיכה ואהבה וחברים טובים ותגבש באופן מספק את ביטחונך העצמי, תוכל לאט לאט ובדרך שתבחר "לצאת מהארון" גם בפני הוריך ומשפחתך (ואינני רואה שום סיבה להיחפז בעניין זה כרגע).
    שאלתך לגבי חומר אקדמי נובעת כפי הנראה, מתוך הנסיון לבחון האם ניתן לחיות ללא היחשפות למשפחה ומה ההשלכות של זה. כמובן שניתן, אך הניסיון והמחקרים מעידים כי ברוב המקרים המשך של שמירת סוד לאורך זמן רב פוגע בתפקוד התקין, משאיר אותך במתחים ולחצים ועלול לפגוע באיכות חייך. יש מאמרים רבים בנושא זה אותם תוכל למצוא אם יש לך גישה לחיפוש מאמרים אקדמיים לועזיים דרך האוניברסיטה (אם כן, אוכל להפנות אותך באופן ספציפי יותר במייל הפרטי).
    לסיכום שגיא, אין סיבה שתשאר בארון כל חייך. אך יש בהחלט סיבה שלא להילחץ, ולהתקדם בדרך הזו מתי שנוח לך ומתי שתרגיש שלם ובטוח בצעד זה. התהליך לוקח זמן ובנושא זה הפסיכולוג שלך אמור לתמוך בך ולחזק אותך.
    מקווה שעזרתי. אתה מוזמן לשאול שוב או כמובן לחוות דעתך על התשובה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיל זק
    senal183
    07/10/2012

רציתי לדעת אם בפורום זה אפשר להתייעץ ברזולוציות יותר נמוכות, כלומר באופן יותר אישי אך עדיין להשאיר את הפרטים חסויים?

לקביעת תור
    סגירה
    לאיל זק

הוספת תגובה

• לאיל זק - תגובה

איל זק
    08/10/2012

שלום רב
    ניתן להיעזר ולהתייעץ בפורום לגבי כל שאלה שקשורה לנושא הפורום (זהות מינית, הומואים ולסביות) ואשר אינה פוגעת באחרים או עלולה לפגוע בפונה עצמו (ז"א ללא פרטים מזהים ו/או בוטים). כמו כן, בעניינים רגישים או פרטיים יותר ניתן גם לשלוח אליי פנייה במייל הפרטי לפי הכתובת המופיעה בנ"ל.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה:

senal183
    08/10/2012

אני בן 17 וחצי (עוד מעט 18), קוראים לי ד' ואני מתגורר באיזור חיפה והקריות. מאז שאני בן 15 יש לי משיכה מינית מובהקת לבנים. בנוסף, עד לפני כחצי שנה הייתי ספורטאי תחרותי שמבלה את רוב זמנו ביאמונים (כ-21 שעות בשבוע, כדי להבין את הסדר גודל...) ולכן לא התעסקתי בנטייתי המינית מפאת חוסר הזמן, הכוח והאנרגייה לבתעסק בכך. בגלל זה גם האוננות הפכה להיות הרגל, חלק מהשגרה. לכן רציתי לדעת אם הנטייה המינית שלי הומוסקסואלית, מפני שלא היו לי אינטרקציות או התנסויות אם בנים הן רגשיות והן מיניות. בנוסף אני מרגיש בעיקר משיכה לבנים הטרוסקסואליים, אך גם מעט מאוד להומוסקסואליים. רציתי לדעת באיזה מצב אני נמצא עכשיו???והאם באמת נטייתי המינית היא הומוסקסואלית??? (רק למען הרקע, נטייתי המינית עדיין חסוייה בפני משפחתי וחבריי....)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה: - תגובה

איל זק
    08/10/2012

שלום ד'
    הנטייה המינית מוגדרת על בסיס המשיכה הרגשית והמינית שיש לאדם כלפי בני מינו או בנות המין האחר. מפנייתך אני מבין שאתה חש משיכה מינית לגברים, אע"פ שלא התנסית בכך עדיין.
    מקריאת הודעתך אני מרגיש שהיכרותך עם הנושא הזה ועם הומוסקסואלים בפרט היא די מצומצמת. ראשית, כיצד אתה יודע שהגברים אליהם אתה נמשך הם אכן הטרוסקסואליים? מרביתם של הגברים ההומוסקסואלים מתנהגים כגברים לכל דבר וכל עוד לא יספרו לך לא תדע על משיכתם המינית. בהקשר לזה חלקם גם אתלטים מצטיינים ולראיה באולימפיאדת לונדון זכו כמה הומוסקסואלים במדליות (בענפי השחייה והאתלטיקה). מכאן, שלהיות הומוסקסואל זה ברוב המקרים להתנהג כגבר לכל דבר, פרט למשיכה מינית לבני אותו המין.
    הצעתי לך היא לשמור על "ראש פתוח", לא להיכנס ללחץ ובטח לא לחשוב באופן סטיגמטי. נסה להכיר בחורים בגילך ובמצבך (לשם ההיכרות והחברות כרגע, לאו דווקא סקס), אתה יכול דרך האינטרנט או אולי דרך חברים אחרים. אתה יכול להצטרף לקבוצות תמיכה של ארגון הנוער הגאה (איגי) שמקיימים גם פעילויות חברתיות לבני גילך. אם תרגיש שקשה לך להתמודד עם זה, כדאי לפנות למטפל פסיכולוגי גיי פרנדלי, שיעזור לך בהתמודדות.
    אשמח לשמוע מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך, איל

senal183
    08/10/2012

תראה, אני אגיד לך משהו שאולי יפתיע אותך. יש לי משפחה מאוד ליברלית שדוגלת בשווייון, אני ודיברתי ןמשפחתי דיברנו רבות על נשוא ההומוסקסואליות, גם מפני שבן דודי יצא מהארון בגיל 30. הם קיבלו אותו באהבה, הם פתוחים יותר מכל האנשים שאני מכיר. זאת למרות שמשפחתי ואני מאוד הופתעו מכך, משום שלא ראינו שום סממנים המעדים על כך. אז מכך אפשר לראות שיש לי תמיכה מאוד גדולה ממשפחתי, אז מאיפה נובעת הבעיה? הבעיה נובעת מכך שבמעגל החברתי אין בכלל ידידים קרובים שאני מסוגל לדבר איתם על נושאים אישיים ומורכבים כאלה. אני בן אדם מאוד אינבידואליסט, שאוהב להתנהל לבד, בנוסף אני בן אדם שלא סובל רגשנויות ולכן אין מצב שבו אני מסוגל לבכות או להתפרק. לכן הפועל היוצא מכך הוא שאני כביכול חונק הכל בפנים. לא נעים להודות אבל זה סוג של סבל. רציתי לדעת מה דעתך על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך, איל - תגובה

איל זק
    08/10/2012

פרויד אמר פעם, כי מי שידע אהבת אם בילדותו, יישא חיוך של מנצחים כל ימי חייו. אני שמח לשמוע שאתה מרגיש פתוח וחופשי עם משפחתך ובטוח שתקבל את תמיכתם, זה בהחלט מאוד חשוב בשבילך.
    לגבי הנושא החברתי - אין מניעה שגם כאינדיבידואליסט יהיו לך חברים, במיוחד לאור העובדה שאתה מעוניין להרחיב את קבוצת השווים שלך (חברים בני גילך) שאיתם יהיה לך על מה לדבר ועם מי לבלות. כאמור תוכל לעשות זאת כפי שכבר ציינתי (אינטרנט, איגי) ואני בטוח שברגע שתצא מהארון אז גם בסביבתך הקרובה תגלה חברים כמוך.
    נראה לי שהקושי שלך נובע בעיקרו מהמעבר בין חיים של משמעת ספורטיבית נוקשה לבין חיים של מתבגר נורמלי שצריך חברים, בילויים והיכרויות. אם בכל זאת יקשה עליך להתנהל רגשית, תמיד אפשר להיעזר בטיפול פסיכולוגי (ורצוי גיי פרנדלי) שיכול ללוות אותך בשלב זה. בסה"כ נראה לי שאתה בהחלט בכיוון הנכון.
    שמחתי לעזור, אתה מוזמן לשאול שוב אם תרצה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

senal183
    08/10/2012

אני אגיד לך מה האבוסרד פה. אני מאוד סטיגמטי וחי לפי תבניות מרובעות, לא כמשדובר כלפי הסביבה אלא כלפי עצמי, ולכן קיימת בעיה קשה מאוד עם העובדה של הנטייה המינית שלי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחרונה

senal183
    08/10/2012

תוכל לתת לי שמות של אתרי צ'אט מוכרים ובטוחים? אם כן אני אשמח מאוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

senal183
    09/10/2012

האם תוכל לשלוח לי את הלינקים לאימייל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

איל זק
    09/10/2012

כפי שאמרתי, תמצא אותם בחיפוש פשוט דרך גוגל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה חשובה

senal183
    08/10/2012

שכחתי לציין שאני התאמנתי כ-10 שנים ספורט שהייתי בו, עד לפני פרישתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    20n
    04/10/2012

היי אני בת 20 ומאז שהייתי קטנה ידעתי שיש לי משהו לבנות תמיד הן עניינו אותי ותמיד ניסיתי לעשות רושם מול בנות אחרות.. גם שאני רואה סרטים על בנות יש לי תחושה משונה כזאת.. אני חושבת שאני נמשכת גם לבנים וגם לבנות למרות שאף פעם לא יצא לי לנסות כי אני די חסרת ביטחון, לאחרונה הבנתי שאני רוצה לנסות קשר עם מישהי אני רוצה להבין אם הרגשות שלי אמיתיים ואם אני באמת לסבית הבעיה שלי שאני לא יודעת איך אפשר להכיר בנות איך אפשר לדעת אם גם הן אוהבות בנות? אני יודעת שזה יותר קל במרכז ובתל אביב אבל אם אני גרה בעיר שאני לא חושבת שיש בה מקומות מפגש להומואים או לסביות.
    אני לא יודעת מה לעשות איך להבין כבר מי אני ולקבל את עצמי אם בכלל לא התנסתי....

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

איל זק
    05/10/2012

שלום רב
    חיפוש פשוט בגוגל אחר "היכרויות לסביות" יחשוף בפניך שלל אתרים העוסקים בנושא: פורומים, צ'אטים ומקומות מפגש באזור המרכז וגם מחוצה לו.
    ניתן לבדוק גם דרך הפייסבוק ובנוסף יש גם פעילויות הק"ן במרכז הגאה בגן מאיר, תל אביב. נסי ליצור קשר בדרכים אלו ולברר היכן מקומות הבילוי העדיפים והמתאימים לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא לא מקבל
    לאה
    02/10/2012

אני עומדת להתחתן עם בת זוגתי. אבא שלי מסרב לבוא לחתונה. אני ארגיש פשוט נורא אם הוא לא ילווה אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבא לא מקבל

הוספת תגובה

• אבא לא מקבל - תגובה

איל זק
    03/10/2012

לאה שלום
    הורים "סרבנים" זו בעיה לא פשוטה ולצערנו לא תמיד ניתן לפותרה. אינני יודע מה טיב יחסייך עם אביך אך אני מבין שחשוב לך מאוד שהוא יהיה נוכח בחתונה. נסי לדבר על ליבו בשיחה בארבע עיניים. הסבירי לו כמה את אוהבת אותו וכמה חשוב לך שהוא יהיה נוכח ביום שימחתך. נסי להשפיע עליו באמצעות אימך או מכר משותף. מישהו שהוא סומך עליו. אפשר להציע לו להגיע רק לחלק מהטקס.
    בכל מקרה וגם אם יבחר שלא להגיע, עלינו להבין כי זו בחירתם והיא נובעת לרוב מבורות וחוסר הבנה ולא חלילה מכוונות רעות. פעמים רבות פשוט לוקח להם הרבה מאוד זמן להתמודד עם משהו שונה וחריג בעיניהם שמעולם לא הכירו באופן אישי, עד עכשיו. לכן, רצוי להימנע מלעשות "ברוגז" ולהשאיר תמיד דלת פתוחה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    אלונה
    02/10/2012

שלום איל,
    אני בת 24 , כל חיי יצאתי עם גברים ושכבתי עם גברים...לפני חודש חברה טובה שלי הכירה לי את אחת החברות שלה שהיא לסבית, היא כבר מחוץ לארון וההורים יודעים כבר המון שנים...לאט לאט התחלנו לפתח קשר והתאהבתי בה...אנחנו כרגע ביחד בקשר מאד אינטנסיבי...אני לא יודעת מה לעשות..אני מבולבלת.. אני מרגישה שאני מאוהבת בה מאד ולא יכולה להסתכל על גברים כרגע,גם לא על נשים אחרות.. היא החוויה המינית הראשונה שלי עם אשה...אני לא יודעת כיצד להגדיר את עצמי...מפחדת מהתגובה של הוריי...אני לא סגורה על מי שאני..האם זה הגיוני שכל חיי הייתי עם גברים והתאהבתי באשה? אני נמשכת אליה מאד... לא יודעת מה לעשות....אני חוששת מהעתיד...אשמח לעצתך בנוגע להורי...לספר כרגע? לא לספר?
    תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

איל זק
    03/10/2012

אלונה שלום
    בחיים שלנו יש תקופות, שלבים, מצבים ועונות. אין כמעט דבר שהוא מוחלט וטוטאלי. כך גם במשיכה מינית וכמובן באהבה. כתבת שיצאת ושכבת עם גברים רבים, אך לא פירטת האם אכן נהנת מזה. האם היחסים עם הגברים סיפקו אותך מינית ונפשית? דבר נוסף, הכרותך עם אותה בחורה היא קצרה. בשלב זה הנסיבות והחוויה החדשה מרגשות אותך ורצוי היה לבסס את הקשר ביניכן ולראות כיצד את חשה בתוכו, לפני שאת מחליטה ויוצאת בהגדרות. ככלל, אם הקשר עם הורייך אינו חברי ומיטבי, הייתי מציע שלא לשתף אותם כרגע כל עוד את אינך מגובשת בדעתך ורצונך. זה עלול להוסיף "בלגן" גם להם וגם לך.
    הצעתי לך היא להמשיך את הקשר עם הבחורה כל עוד הוא מספק אותך ולבחון במהלך הדרך את תחושותייך. לאחר תקופה מסוימת של התנסות אני מניח שרגשותייך יעזרו לך להחליט מה עדיף לך ולהיכן את נמשכת יותר: להמשך הקשר עימה או קשר לסבי אחר, או לקשר עם גברים. רק אז כאשר תגבשי את דעתך אפשר יהיה לשתף את ההורים ממקום בטוח יותר ולא מבולבל.
    מקווה שעזרתי. את מוזמנת לשאול שוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מיוחד בזה שגורם לאהוב את המטפל?
    אלינור
    14/09/2012

מה יש בטיפול פסיכודינמי, שאין בטיפולים אחרים (פסיכותרפיה/קוגנטיבי/התנהגותי וכיוצא בזה, ומה המטפל הפסיכודינמי עושה עם המטופל שבטיפולים אחרים המטפל לא עושה איתו, שגורם למטופל לאהוב את המטפל ?

הוספת תגובה

• מה מיוחד בזה שגורם לאהוב את המטפל? - תגובה

איל זק
    15/09/2012

ענבל שלום
    בעוד שטיפול קוגניטיבי עוסק בעיקר בשינוי דפוסי חשיבה, וטיפול התנהגותי בעיצוב דפוסי התנהגות, מתמקד הטיפול הפסיכודינמי בקונפליקטים הריגשיים והדינמיים שבנפשו של האדם. לשם כך מתבסס הטיפול הדינמי על הקשר המתחזק שבין המטופל/ת למטפל/ת (קשר המכונה בשפה המקצועית "העברה" או "טראנספרנס"), ובזכותו יכול המטפל לחשוף ולהעלות פרשנות לאותם הקונפליקטים הריגשיים שבנפשו של המטופל ואשר רובם בלתי מודעים לו והם מייצרים עכבות והתנגדויות להמשך התפתחותו.
    קשר זה, אשר כאמור עליו מתבסס כל הטיפול הפסיכודינמי, נתפס לעיתים כקשר של "אהבה" מצידו של המטופל, והוא מבטא פעמים רבות את דרך התייחסותו של המטופל אל המטפל כפי שנהג בילדותו להתייחס לדמויות המשמעותיות בילדותו. עוד על נושא מרתק זה את יכולה לקרוא במאמרו של פרויד "הערות על אהבת-העברה" מתוך ספרו שתורגם לעברית: "הטיפול הפסיכואנליטי".
    אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול
    שנה טובה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה לעשות..
    פנדה לייקמי
    08/09/2012

אני לא יודעת אם אני לסבית או לא.
    היה לי חבר אבל לא באמת עשינו כלום.. כולם אמרו שהוא גיי וכמה זמן אחרי זה הייתה לו חברה אחרת והם התנשקו וקיימו יחסי מין. אני ממש לא יודעת מה לעשות.. אני חושבת שאני כל הזמן גורמת לעצמי לחשוב שאני נדלקת על בנים כי אני לא רוצה שיחשבו שאני לסבית. למרות שאני תמיד צוחקת על העובדה שאני עומדת לצאת וכולם צוחקים איתי.
    אני מפחדת אולי אני סתם לא יודעת עכשיו מה הרגשות שלי בגלל גיל ההתבגרות.
    כשאני רוצה לגמור מהר יותר אני נכנסת לסרטונים של בנות מתנשקות וזה ממש מחרמן אותי. ממש מגעיל אותי לחשוב על איבר מין גברי.
    אני לא יודעת אם המשפחה שלי תקבל אותי במידה ואני כן לסבית ואני אחליט לצאת. אבל הבעיה העיקרית שלי זה שאני לא בטוחה אם אני בכלל לסבית או לא.
    איך אני אמורה לדעת אם אני לסבית או לא ? זה ממש חשוב לי לדעת. אני כבר ממש מתוסכלת. אני לא יודעת מה לעשות יותר..
    אני לא יודעת מה לעשות יותר עם חברות טובות שלי. כולן נראות ממש ממש טוב ואני לא. אולי זה גם גורם לי להרגיש משהו כי אני ממש רוצה להיות כמוהן ? ילדה אחת תפסה אותי מסתכלת עליה והיא עשתה לי פרצוף כאילו שהיא מפחדת ממני כאילו אני איזה מפלצת. רק כי אני שמנה והסתכלתי עליה. בבקשה תעזרו לי !! :(

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא יודעת מה לעשות..

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מה לעשות.. - תגובה

טל קרויטורו
    12/09/2012

שלום לך,
    לסבית זו הגדרה שבאופן כללי אומרת - מי שנמשכת לנשים ולא נמשכת לגברים.
    אז איך את יודעת אם את לסבית? באמצעות זה שאת מסתובבת בעולם, נמשכת אל מי שנמשכת, ואם מדובר רק בנשים אז זה נכנס תחת ההגדרה.
    אם את יכולה להסתובב בעולם, להדלק על מי שאת נדלקת, ולראות עם מי את רוצה ועובדת לקראת קשרים זוגיים ו/או מיניים - תראי בעצמך לפי הדפוס
    אם זה לא הולך כך, הבעיה היא לא אל מי את נמשכת אלא במה שמונע מזה להיות כך - בעיות בהערכה עצמית? חרדה? תחושת חוסר יכולת לעמוד על שלך מול סביבה או משפחה? כל אלו הפיכים וניתן לסייע בהם בטיפול רלוונטי שיעזור לך להסיר את החסמים שמונעים ממך פשוט לגלות אל מי את נמשכת.
    מה דעתך?
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביסקסואלית?
    .
    26/08/2012

עד עכשיו הגדרתי את עצמי כביסקסואלית. לא התנסתי עם בנות, אך אני מרגישה משיכה לבנות מגיל 12 בערך, ועכשיו אני בת 18. כל זאת, לצד משיכה רגשית ומינית מלאה לבנים. אבל נטיה מינית זה כמובן לא שחור לבן, וקורה לי הרבה שאחרי תקופה שאני מרגישה בטוחה במיניות שלי, אני נתקפת שאלות, חששות והסתייגויות ששמא אני בכלל סטרייטית והמשיכה לנשים היא תוצאה של הרבה דברים אחרים. כרגע, מה שמטריד אותי בעצם, זהשאני לא בטוחה אם את הבחורות שאני נמשכת אליהן אני רוצה, או בעצם אני רוצה להיות כמוהן. אגב, זה לא משהו נדיר מסתבר, כי ראיתי כבר דיון בפורום להטב"י בין בנות על אם "הגבול בין אהבה לקנאה דק", ועל כך שגם בבחורות אליהן הן נמשכות יש משהו שחסר בהן, לדעתן לפחות. נגיד, אני יכולה להימשך מינית לבחורה שהיא כליל היופי בעיניי עם פנים מהממות, כאשר אני לא מרגישה יפה ובעיקר לא מרוצה מהפנים שלי. אז שאלה ראשונה, האם זה לגיטימי ויכול להיות שזה נובע מכך שיש לי ולכל אחת אידאל "האישה המושלמת" שאני גם רוצה להיות וגם מחפשת אותו אצל נשים ואני כן נמשכת אליהן, או הגיוני יותר שמשום שאני מרגישה שחסר בי משהו, אז אני מחפשת אותו אצל בחורות אחרות וזה הגורם למשיכה, אף על פי שהיא קיימת מגיל מאד מאד צעיר?

ושאלה שנייה: בחודשים האחרונים (שלושה חודשים בערך), אני שמה לב שהמשיכה לבנות התחלשה/נעלמה. אם זה סדרת טלוויזיה על לסביות בה אני צופה וסיטואציות בין נשים בלבד שעד עכשיו גירו אותי הפסיקו למשוך אותי כמעט בכלל, כאשר סיטואציות דומות בין גבר ואישה ממשיכות לגרות אותי. יש לציין שאני מסוגלת לגמור מסצנה לסבית כאשר אני מאוננת באותה מידה שאני יכולה לגמור מסצנה סטרייטית. יכול להיות שעד עכשיו המשיכה לנשים הייתה בגדר הורמונים של גיל ההתבגרות או שמדובר בתקופה לגיטימית אצל ביסקסואלית (להיות פעם יותר בקטע של בנים ובהמשך ההפך) ואין לי להסיק משהו על הנטייה שלי? הרי בכל זאת מדובר בשש שנים של משיכה...

אשמח לתשובה כנה עד כמה שניתן באינטרנט, אבל אל תגידו לי לתת לזמן להתנסות לעשות את שלהן, כי אני שומעת את הדבר מאנשים סביבי כבר מגיל 16 אבל בכל אני ממשיכה להתעסק באובססיביות בנטייה המינית שלי והדבר מציק לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ביסקסואלית?

הוספת תגובה

• ביסקסואלית? - תגובה

טל קרויטורו
    26/08/2012

שלום לך, עיקר הענין מופיע בשורה האחרונה של הודעתך - הבעיה היא לא עם מה שקורה לך מבחינת משיכה מתחזקת/לא מתחזקת וכד', הבעיה היא עם עיסוק אובססיבי וזו בעיה שפוגעת באיכות החיים לא משנה במה עוסקים אובססיבית.
    ולכן אם זה מציק לך מוקד הטיפול לא חייב להיות 'מהי באמת נטיתך המינית באופן מדויק באופן סופי ומוחלט', אלא כדאי שיהיה - איך אני בוחרת לחיות את חיי ועם מי לחיות את חיי מבלי להתקף בחששות.
    ספציפית ככל שעוסקים פחות בשאלות ברמה הפילוסופית הכללית של גברים ונשים ויותר ברמה הספציפית - מה אני עושה כדי לקדם את הקשר עם אורי/ת שמוצא/ת חן בעיני - יש יותר מקום למציאות להכנס.
    מה דעתך?
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל...

.
    27/08/2012

אני מסכימה, הבעיה היא קודם כל שאין אורי/ת בחיים שלי כרגע, ואני כן מאד כמהה לזוגיות וזה חסר לי. בחברה שאיתה אני מסתובבת, במסגרות בהן אני נמצאת, כשאני יוצאת, אין שום בחור שמוצא חן בעיני ואם יש אז הוא בכלל בקטע של חברה שלי או לא מעריך אותי מספיק או הומו. והבחורה האחרונה שנדלקתי עליה, הייתה מישהי שהכרתי בתחילת שנה שעברה בפנימיה שלי אבל בכלל שפחדתי "לצאת מהארון" שם, אז לא אמרתי כלום למרות שידעתי שהיא בי ועכשיו הפכנו לחברות מאד מאד טובות. והמחשבות הכלליות שלי נובעות מהעובדה שאני כן רוצה לעשות משהו בעניין הזוגיות ולא לחכות שמישהו/י יפלו עליי מהשמיים. לכן חשבתי "להיכנס" לקהילה הלהטבי"ת בין אם זה דרך איגי והברנוער או ברים לקהילה הגאה ולנסות גם עם בנות. אבל הפחד שלי מכל זה, זה שאני אכיר בחורה שאני ארצה, או לפחות מה שידמה לי שאני ארצה, ניכנס לקשר יותר רציני ובשלב כלשהו אני אבין שאני לא בקטע ואני אפגע בה. אני גם לא יכולה פשוט להציג את עצמי "אני מתלבטת ואני רוצה לנסות... מישהי בעניין?" או מנגד "אני ביסקסואלית ואני בטוחה בזה" כשאני מפקפקת בזה בצעמי. אני מפחדת פשוט לגשת לעניין הזה בלי שאני בטוחה בכך ומצד שני אני מרגישה שאני מפספסת משהו כשאני לא עושה עם זה כלום. איך יוצאים מהברוך הזה??
    חוץ מזה קשה להגדיר את עצמי ולהבין את עצמי כשאני אפילו לא יודעת למי אני נמשכת. יש לי בעיה עם ביטחון עצמי ודימוי נמוך שאני מנסה לעבוד עליה וזה רק מקשה עליי כי אני מרגישה שקצת הלכתי לאיבוד בכל זה ונכנסתי לעניין חזק מידיי, שמי שאני לא אהיה ומי שאני לא נמשכת אליו/ה, אני כבר לא רואה את זה מרוב נסיון לראות את זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל... - תגובה

טל קרויטורו
    27/08/2012

הי, יש אלף ואחת סיבות למה קשרים לא ממשיכים. חסרים סטרייטים שסיימו קשרים, למרות שהם סטרייטים? עוד לא פגשת את הבחור/ה וכבר את חוששת מה יקרה אם לא ילך? אולי עוד עשר שנים את תרצי להגר והוא/היא לא, או ההפך? או שהמשיכה לאותו אדם נחלשה, אבל לא המשיכה למגדר של אותו אדם? ואולי תגלי שאת בגדול נמשכת יותר לבנים, אבל מה שמשנה שלבת הזוג שלך את נמשכת?
    הבעיה כאן היא לא בתכנון, אלא בעוצמת החששות (וגם בביטחון העצמי ובדימוי הנמוך).
    טפלי בהם, ואז כשאת פוגשת את אורי/ת את לא צריכה להכריז מה דעתך על גברים או נשים באופן מדויק או מעורפל, אלא מה את מרגישה כלפי אורי/ת, ומה היית רוצה שיקרה ביניכם/ן.
    אם הולך לבד - מצוין, אם לא הולך לבד - אז לפנות כשיתאפשר לך לטיפול רלוונטי לטפל בחרדה/בטחון עצמי נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי - תגובה

טל קרויטורו
    26/08/2012

הי גלית, אכן כל עוד הסביבה תופסת אותך כגבר ההתנהגות שלך עשויה לעורר חשד לפלילים.
    אך גם אם הסביבה היתה כבר תופסת אותך כאישה, זה לא היה פלילי אבל עדין לא מותאם מבחינת גיל להסתובב עם ילדות ונערות ולא עם בנות ובני גילך.
    זה נשמע שהאירועים שאת עברת בגיל צעיר נצרבו בך, ואת מנסה שוב ושוב לשחזר אותם, ומתקשה לעבור הלאה.
    האם תוכלי להעזר בטיפול הנפשי שאת מקבלת כדי לעבד את אותם אירועים באופן שלא יפריעו לך עוד? אם כן - דברי על כך עם המטפל/ת, אם לא - כדאי למצוא טיפול רלוונטי שיאפשר לך לעשות זאת.
    נ.ב.
    אנדרוקור לא מספיק לשינוי מין, הוא מוריד את הטטוסטרון, אך הייכן ההורמונים הנשיים?
    כדאי לוודא שאת מקבלת טיפול הורמונלי רלוונטי, עם אנדוקרינולוג/ית שיש לו/ה נסיון בתחום. לא כל אנדוקרינולוג/ית יודעים לטפל כמו שצריך בשינוי מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

ענת
    19/06/2013

בתור מישהי שעברה תהליך לשינוי מין אני ממליצה ל את הדברים הבאים. אם את רוצה שיתפסו אותך כאשה תשימי פאה תתאפרי בהתחלה ייראה לך מוזר אחר כך תתרגלי גם אם יהיו מבטים הן ייעלמו. בתל השומר אפשר לעשות היום את כל הניתוחים [כרגע חוץ מהניתוח התחתון] תיכנסי לתלם ותפסיקי לחלום כי אף אחד לא יעזור לך פה אם את לא תילחמי ומדברת אתך מישהי שסבלה שנתיים גיהנום ... צריך פה להילחם ואז את מגיעה ליעד. המון בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להבין למה ??!!
    טלי
    22/08/2012

שלום רב
    אני לסבית והייתי במערכת יחסים במשך ששה חודשים עם בחורה שאף פעם לא התנסתה עם נשים שאת זה הסתירה ממני בהתחלה . סיפרה בהתחלה שהייתה עם מישהי וכ' וכו' לאחר שבוע שלחה לי מכתב כי היה לה קשה לדבר על זה פייס תו פייס שהיא בחיים לא הייתה עם אישה ושזו פעם ראשונה שלה עם מישהי ושכל החיים שלה רק עם גברים ומסתכלת רק על גברים ושהיא לא מבינה מה קורה איתה אך היא מרגישה שהיא תמיד שמיחה מאז הכרנו ושהיא מרגישה כלפיי רגשות שבחיים לא הרגישה כלפי מישהו ושאוהבת אותי . זה בקיצור .היו המון ירידות ועליות כי לא הייתה סגורה על עצמה בסוף החלטנו שנמשיך כידידות אך זה לא באמת הצליח וזה נגמר ברע כשהייתי אצלה בבית קרו כל מיני דברים התנשקנו וכ' אך לא שכבנו יום למחרת רציתי לדבר איתה על זה כי סיכמנו שאנחנו ידידות ולא רציתי לפגוע בה או משהו התקשרתי אליה וביקשה שנדבר על זה אחר כך ולא דיברנו . אחרי שבוע שלחתי לה הודעה שאני מתגעגת ואז אני מופתעת מההודעות שלה שאני האשימה בכל זה ושאני ממש לא בסדר. מן היציאות שלה " הכנסתי אותך הביתה ואת לא כיבדת .ואני הייתי שיכורה וכו'.ולא כי את רוצה שאני אהיה כך אז אני כזו כי אני לא כזו " שזה ממש ממש פגע בי ולא האמנתי שכך תפרש את זה..נסיתי להסביר אך לשוא וככה זה נגמר לאחר חודשיים חזרנו לדבר ברגיל כזה כי יש לנו חברה משותפת ולא דיברנו על הנושא כי אני יודעת שהיא מופנמת ורציתי לתת לזה שיבוא לבד המשכנו כרגיל כביכול במשחק שאנחנו ידידותוהכל המשיך בסבבה ורגיל ובלי שום סיבה פשוט הפסקנו להיות בקשר ..וברצוני לדעת מה באמת עבר עליה למה הייתה צריכה להאשים אותי כאילו אנסתי אותה חלילה .אולי כי אני נתתי לזה יותר מדיי חופש שאני שם בשבילה ולא רוצה לפגוע בה ולמה בכלל שיקרה לי בהתחלה שבאמת הייתה עם מישהי .והיום אנחנו לא בקשר יותר מ 8 חודשים ואני לפעמים מתגעגת אליה ..מה כדאי לי לעשות לשחרר או לדבר איתה..?היום אני כמעט ושיחררתי אך לפעמים מתגעגעת אליה ובא לי לדבר איתה אבל משהו כזה עוצר אותי כי אולי ניפגעתי ממנה או משהו שם לא טוב לי מממ לא יודעת באמת !!
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להבין למה ??!!

הוספת תגובה

• רוצה להבין למה ??!! - תגובה

טל קרויטורו
    23/08/2012

שלום לך, בשביל תשובה שתקדם אותך, כדאי להתחיל בשאלה שמקדמת אותך.
    לשאול מה מניע אדם זר, שאת מכירה באופן חלקי, זה אולי מענין כאתגר אינטלקטואלי או מקצועי, אבל פחות שימושי לנו כדי לחיות חיים טובים יותר...
    זה שהזמן עבר ועדין בא לך לדבר איתה, יכול לרמז מצד אחד על כך שהפרשה היתה מאד לא פשוטה עבורך, אבל זה יכול לרמז גם מצד שני שהחיים שלך פחות מלאים מכפי שהיית רוצה שיהיו. יתכן שאם היית עכשיו עם חברה שאת אוהבת, פחות היה מענין אותך למה התכוונה מישהי, שגם אם יש כל מיני אפשרויות עדין ברורה השורה התחתונה - היא לא פרטנרית טובה להיות בת זוג שלך...
    לכן מה שכדאי לעשות זה לראות איך את רוצה שחייך יראו, ומי היית רוצה לראות שם איתך, ולהתחיל לקדם זאת - למשל, אם זה מענין אותך, להתכוון למציאת בת זוג שכן תהיה טובה לך,
    ואם הסיפור הזה או דברים אחרים מפריעים לך לעשות זאת - אז כדאי לברר (למשל במסגרת טיפול רלוונטי)- מאיפה החסם הזה בא, ואיך עוזרים לו ללכת...
    מה דעתך?
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבעיה מטורפתת
    אנונימי
    19/08/2012

היי, אני כמעט בן 16.
    יש לי בעיה בזהות המינית שלי. כשהייתי ילד קטן הייתה לי משיכה מטורפת לנשים,
    נגיד, אני זוכר שאני וחבר שלי עשינו הכל כדי לראות לגננת שלנו את החזיה, וזה הדליק אותי בטירוף!
    בכיתה ו', כשהחברים שלי התחילו לאונן ודיברו על זה ושיוצא להם שפיך, כמובן שגם אני ניסיתי.. ניסיתי וניסיתי ופשוט לא גמרתי !
    חשבתי הייתי שאולי אני עקר.. ככה זה היה במשך בערך שנה וחצי, עד שפעם אחת היה סרט פורנו שהיה פוקוס על גבר ערום לכמה שניות, הסתכלתי על האיבר מין שלו, ופשוט גמרתי תוך שנייה..
    מאז אני מאונן כל כך הרבה על פורנו גייז ואני לא מצליח להפסיק, אני מנסה לדחות את הדחף המטורף הזה..
    הדבר הזה כל כך מתסכל אותי ! אני לא מפסיק לחשוב על זה כל היום, וזה גם מפריע לי בלימודים בנוסף לכל..
    סיפרתי על זה כבר להורים שלי לפני חצי שנה בערך והם דיי אמרו שאני אעשה מה שטוב לי- הקטע הוא שאני ממש לא רוצה להיות הומו !! זה מרגיש לי כמו איזה עונש, החלום שלי הוא להתחתן עם אישה ולהקים איתה בית ומשפחה- זה הדבר שיעשה אותי הכי מאושר.
    איך אני יוצא מהסיוט הזה ??

לקביעת תור
    סגירה
    בבעיה מטורפתת

הוספת תגובה

• בבעיה מטורפתת - תגובה

איל זק
    20/08/2012

שלום רב
    בין אם אתה בעל נטייה חד מינית ובין אם לאו, הצעד הראשון שלך הוא להוציא מהראש את המחשבה שמדובר בעונש, סיוט או מחלה. יש הרבה הומוסקסואלים שיש להם חיים מספקים ומאושרים וחלקם גם אנשים מצליחים ומוערכים מאוד בחברה. מדבריך עושה רושם שדווקא הוריך מבינים זאת יותר ממך וכל הכבוד להם על הפתיחות והסובלנות בתשובתם.
    באשר לחלומך להתחתן עם אישה, בגילך הצעיר אינני בטוח האם זה אכן החלום שלך או חלומה של החברה עבורך, שאותו הפנמת כשלך. בכל מקרה, הומוסקסואלים רבים מקימים משפחה ומגדלים ילדים. חלקם במסגרת "הורות אחרת" עם אישה, חלקם ע"י תהליך פונדקאות במסגרת זוגיות עם גבר, ויש כאלה שאף נישאים לאישה מתוך הכרה והבנה הדדית של המצב.
    אינני יודע האם אתה אכן בעל נטייה חד מינית או לא וייתכן מאוד שמוקדם מדי להגדירה. עצתי לך היא לשמור על "ראש פתוח", לנסות ולהרחיב קצת את נקודת מבטך ולהכיר יותר חברים מהקהילה (דרך ארגון הנוער הגאה, או פעילויות לנוער של המרכז הגאה בגן מאיר, ת"א). במידה והדבר קשה עליך ואתה עדיין מוטרד מהאפשרות שהינך הומו, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל גיי-פרנדלי שיעזור לך להבין את עצמך טוב יותר ולהתמודד עם הקשיים שאתה חווה כרגע.
    מקווה שעזרתי, אתה מוזמן שוב לשאול או לחוות את דעתך על הנאמר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה