מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתג'ני17/01/2013
מזה תקופה אני מתחילה לשים לב לבנות סביבי. לא בקטע מיני אבל. אני יותר בודקת אותן מבנה גוף ואיך הן לבושות. אבל משום מה זה מלחיץ אותי. יש לי בעיה של ביטחון עצמי אז אני כל הזמן מסתכלת על בנות אחרות שנראות טוב ומקנאה. בנוסף הייתי לפני כמה שנים מסתקרנת באתרים מסויימים של בנות. אני בחיים לא הייתי בקטע עם בחורה יש לי חבר ואני יודעת שאני אוהבת גברים.
אני פשוט מרגישה לפעמים שאני נכנסת להתקף חרדה אם אני אגלה שאני פתאום נמשכת לבנות. אני רוצה שתגיד לי אם זה בסדר לבחורה סטרייטית להיכנס בגיל צעיר יותר להסתקרן בלי שזה בהכרח אומר משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
איל זק18/01/2013שלום רב
התהליך בו אנחנו בוחנים את עצמנו דרך ההשוואה לאחרים (ובעיקר לבני גילנו ומיננו) הוא תהליך פסיכולוגי ידוע המכונה "השוואה חברתית". זו דרך חשובה המאפשרת לנו בעזרת ההשוואה לאחרים לדעת את מקומנו ולעצב את התנהגותנו בהתאם למקובל. מבחינה זו זהו תהליך טבעי ונורמלי לחלוטין.
יחד עם זאת אני חש שחוסר הביטחון שלך ורמת החרדה שאת מתארת אינם תופעות יוצאות דופן עבורך. אם אכן את חשה כך פעמים רבות, ייתכן והיה כדאי לשקול עזרה מקצועית ע"מ לחזק את הערכתך העצמית ולאפשר לך להתנהל ולהתמודד בצורה טובה יותר.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אשמח לקבל מיילבחורה בצרה13/01/2013
אליו אוכל לכתוב את הסיפור הקשה והארוך שלי על האהבה שלי בחברה טובה שלי. אנא עזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אשמח לקבל מייל - תגובה
איל זק14/01/2013התשובה נשלחה אלייך למייל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברורשירה05/01/2013
שמי שרית , ויש לי חבר , אבל אני לא ממש נמשכת אליו או לבנים בכללי . אני יותר רואה את עצמי בעתיד עם בנות . . . אני לא יודעת מה לעשות כי די נחמד לי איתו אבל זו לא אהבה . אני בכלל נמשכת לחברה שלי . אני בכלל לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור - תגובה
איל זק06/01/2013שרית שלום
משיכה מינית ואהבה הן שני היסודות לביסוסה של זוגיות פוריה ותומכת. קשר שנעדר מרכיבים אלו הוא חברי / ידידותי, אך אינו זוגי. אומנם לא ציינת את גילך ואת מידת ניסיונך במערכות יחסים, אך אני נוטה להניח כי את בשנות העשרים לחייך. לפיכך, ובמידה וכפי שאת אומרת אינך נמשכת לגברים (האם יש סיבה מיוחדת לכך?) הייתי מייעץ לך לנסות ולהכיר בחורות כמוך, עימן תרגישי בנוח ותוכלי לנסות ולבנות מערכת יחסים תומכת ואוהבת. רק אחרי שתתנסי ביחסים אלו תוכלי לדעת להיכן נוטה ליבך ומהי העדפתך המינית האמיתית. ישנם מקומות מפגש ודרכי התקשרות רבים המיועדים למפגשי בנות בלבד. תוכלי למצוא אותם דרך האינטרנט.
באשר לחבר העכשווי שלך, אני מאמין שגם הוא יעדיף בת זוג שתמשך אליו ותאהב אותו. את הקשר ביניכם תוכלו לעצב כקשר חברי באמת ללא מתחים מיניים, ציפיות ואכזבות.
אשמח לשמוע את דעתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זין קטןיואב30/12/2012
היי
בן 35 עם זין שהוא פשוט קטן (וראיתי אצל אחרים, הוא קטן :) )
בקהילה, שאצלה להיות "מצוייד" זה נחשב, גברי וכד'..
אני תמיד נתקל בדילמה. אני לא פס. ומצד שני לא הרבה רוצים אותי כאק.
נכון שבמערכת יחסית יש יותר מזה, אבל האם זה אומר שאני צריך לוותר על סטוצים?
הייתי בעבר במערכות יחסים, שזה לא היה נחשב..אבל גורר רגשי נחיתות כבר שנים,
וכל מילה של מישהו יכולה "להוריד" אותי ולגרום לי להרגיש רע.
אפשר לדבר על זה שנים, אבל בסופו של דבר, במבחן "התוצאה" יש לי פחות מלאחרים.
רפואית הוא תקין, כלומר בגודל סביר והכל...אבל בקהילה שלנו...הוא פשוט קטן.
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זין קטן - תגובה
איל זק31/12/2012שלום יואב
אני בהחלט יכול להבין כיצד הנושא שאתה מעלה יכול להציק ולהעיק עליך, ולפגוע בדימוייך ובביטחונך העצמי. אך לטעמי זה אינו חייב להיות כך.
אתה מגדיר עצמך כמישהו שיש לו "פחות מלאחרים" כיוון שאתה בוחר להשתייך לחוג שמתעניין רק בחיצוניותו של האדם ושכל תכליתו היא לחפש סקס וסטוצים, ומובן שבמשחק הזה ל"מצויידים" יש יתרון (וכך גם ל"חתיכים", ל"שריריים" ו"ליפים"...). לא פלא שלאדם מן השורה קשה לעמוד בסטנדרטים הללו ולכן תחושת הדחיה היא חלק בלתי נפרד מהמשחק הזה.
אולם כפי שאמרתי זה אינו חייב להיות כך ובטח שלא באופן כל כך חד מימדי. לדעתי יש לפניך שתי אפשרויות נוספות: האחת, ללמוד להנות מסקס כפסיבי. במצב כזה גודלו של איבר מינך יהיה הרבה פחות רלוונטי במיטה. אופציה שניה, להתרחק מעט מהזירה הזו של חיפושי סטוצים ולנסות למצוא קשר יציב יותר עם בחור שיימשך אליך בעבור האדם שאתה, ולא יאמוד אותך באופן שטחי על סמך גודלו של איבר מינך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ
יואב31/12/20121. ללמוד להנות כפסיבי.. לא צריכה לבוא כקונטרה לכך שיש לי איבר קטן. אני נהנה גם כאקטיבי (ולא נהנה כפסיבי למשל). האם להתפשר כי אני פחות "מחונן"?
2. ברור שבמערכות זוגית העניין פחות רלוונטי, ומכלול התכונות שיש לי להציע, אני גם בחור יפה.. ומקבל הרבה מחמאות ומתחילים איתי בחורים...לא הכל מתחיל ונגמר בגודל האיבר..
אבל גם לי בא לפעמים סטוצים, גם לי בא לפעמים סתם זיון... ושם אני נופל. מה גם שהכל בסדר, עד שפתאום איזה "חבר" (ואני כותב חבר כי אותו אדם ספציפי הועף לכל הרוחות) מזכיר שיש לי קטן רק כי זה גורם לו להרגיש טוב יותר, או יהיו סיבותיו עימו.. ואני מרגיש כיווץ ואי נעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ - תגובה
איל זק31/12/2012אין הכוונה כאן ל"התפשרות", אלא להרחבת טווח הפרקטיקות המיניות שלך במיטה. לרוב הדבר מתבטא במציאת דרכים נוספות ליהנות מהן ביחסי המין. בנוסף, רצוי שתבחן האם רתיעתך אכן נובעת מחוסר ההנאה (שזה כמובן לגיטימי) או מסיבות שכיחות אחרות כגון החשש שהיותך פסיבי במיטה יערער על "תדמיתך הגברית".
בכל מקרה, אם כפי שאתה מציין, התפקיד האקטיבי מהותי עבורך, נסה למצוא מראש פרטנרים שהגודל לא באמת חשוב להם. מסתבר שיש גם כאלה. את שאר ה"חברים" שבעבור חופן סנטימטרים שכחו דרך ארץ מהי, תמשיך בצדק להעיף ממך והלאה.
אתה מעיד על עצמך כבחור יפה, ואני מתרשם שאתה גם בחור לעניין שיש לו הרבה מה להציע, זה הרבה יותר חשוב מכמה סנטימטרים יותר או פחות.
מה דעתך, יואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן..
יואב31/12/2012להרחיב פרקטיקה מינית זה נחמד, ללא קשר לגודל האיבר. הנאה ממין כפסיבי במקרה שלי לא קשורה לתחושת הגבריות... במערכת זוגיות ניסיתי מדי פעם, בחלקן נהנתי, ובחלק נהנתי פחות... אך זה באמת לא קשור.
יש לי הרבה מה להציע, וגם מספר יזיזים, כך שבאמת העניין לא נורא. לפעמים עקב הערה כמו אחת ששמעתי השבוע על "הגודל" מציפים אותי קצת רגשות, כך שכנראה העניין הזה לא עובד (מהמילה עיבוד) עד הסוף..
בכל מקרה, תודה רבה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן.. - תגובה
איל זק31/12/2012לכולנו יש את נקודות התורפה שלנו ואף אחד אינו באמת מושלם. לא כולנו יפים, שריריים, ונראים כמו הדוגמנים של פראדה. צריך לדעת להתמקד ביתרונות, ביכולות ובייחודיות שיש לכל אחד מאתנו ולא להתעכב על אנשים או נסיבות ששואבים מאיתנו אנרגיה למקומות לא טובים.
אפשר כמובן להפגש עם איש מקצוע ולהעמיק בסוגיה שהעלית ומה משמעותה עבורך. זו בהחלט אופציה אם תמשיך להרגיש שזה מעיב על מצב רוחך. אישית, נראה לי שאתה מצליח להסתדר יפה מאוד בעצמך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יואב31/12/2012אני בכל זאת מתמודד עם עצמי 35 שנים.. ברוב המקרים לא מתרגש..
כנראה שכשהתקופה באופן כללי קצת פחות טובה, כמו לאחרונה, אז הערה כזאת קצת מפתיעה, בעיקר מאדם שלא חשבתי שתגיע ממנו. בכל מקרה המגמה היא כלפי מעלה, ומצב רוחי הרבה יותר טוב בשעה זאת של היום (לעומת אתמול)..
לאותו אדם הגבתי בחיוך, ואמרתי לו שאני והאיבר שלי מסתדרים מצוין, מה שאגב נכון :)
בכל זאת 35 שנים אנחנו משרתים אחד את השני, ובינתיים סה"כ אין תלונות :)
תודה רבה על ההתייחסות, ואחלה יום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר הלידהיעל26/12/2012
שמעתי שככל שגבר נולד מאוחר יותר, כלומר יש לו יותר אחים בוגרים, הסיכוי שלו להיות הומו גדל. זה נכון? מה ההסבר לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר הלידה - תגובה
איל זק27/12/2012שלום יעל
אכן קיימת סברה כזו, אך דרושים מחקרים נוספים לאישושה. ככל הידוע לנו כיום, הומוסקסואליות אצל גברים אינה עניין של בחירה נובעת משינויים הורמונליים בשבועות הראשונים להתפתחותו של העובר. עוד בנושא תוכלי לקרוא בערך זה בויקיפדיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיקפה-בן 21דני14/12/2012
היי אני דני ויש לי בעיה בזיקפה...
בעת התחככות/התמזמזות עם הצד השני, לרוב בני האדם, אם לא כולם, אוטומטית מתחילה זיקפה....אני מרגיש את זה אצל הצד השני, אבל אצלי...זה פשוט לא קורה(אולי לעיתים רחוקות), ואם זה קורה-אז הזיקפה היא לכמה שניות וחוזר למצב הנורמטיבי...
הסיטואציה יוצרת אצלי חוסר ביטחון והרתעה עד למצב שאם הצד השני שולח יד, אני ישר מוריד אותה ממני בגלל המבוכה...
מה עושים? מהו הפיתרון לבעיה? גם כדי שארגיש ביטחון כי זה ממש מוריד לי אותו בעת האקט...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זיקפה-בן 21 - תגובה
איל זק14/12/2012דני שלום רב
אני מציע שתפנה את שאלתך לפורומים המתאימים העוסקים בנושא זה: פורום תפקוד מיני ופורום אורלוגיה ואימפוטנציה. בטוחני שהם יוכלו לעזור ולייעץ לך בנושא זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוף-המשךךאלינה06/12/2012
שהיא לא עומדת בלחץ של כולם מתחילים ללמוד וזה.הרגעתי אותה ואמרתי לה שיש זמן וכל אחד בקצב שלו, התחילה להגיד שהיא מרגישה נחותה לידי ושזה בעיה בה ולא בי, שאני מושלמת והסברתי לה שזו חשיבה של ילדה,איכשהו הספקנו לריב על דברים אחרים והיא התחילה להגיד שקשה לה ושהיא מרגישה שהיא צריכה לדבר עם מישהו שמכיר אותה ממש טוב, אמרה שהיא רוצה לדבר עם בת זוגתה לשעבר. נדהמתי, נפגעתי חשבתי שהיא כבר מאחורי זה והיא התגברה עליה.אמרה שהיא לא מספיק פתוחה איתי כמו שהייתה איתה ושהיא מכירה אותה הכי טוב וזה.נפגעתי מאד, רבנו והיא החזירה אותי הבייתה. יום למחרת לא ענתה לי לטלפון, רק סימסה , אמרה שהיא רוצה להיות לבד לחשוב עם עצמה, שקשה לה איתי,ולראות מה קורה איתה,ידעתי שמשהו לא בסדר.ואז בערב שאלה אם אני רוצה להיפגש. אמרתי שכן ונפגשנו אמרה שהיא לא מרגישה שאנחנו מתאימות ושהיא צריכה את הבת זוג שלה בתור חברה היא הכי מכירה אותה ושטויות כאלה.מאד נפגעתי .יום למחרת החזירה לי את הבגדים.. בכינו הייתי שבורה מאד. אמא שלי שמה לב למה שקורה איתי ופשוט סיפרתי לה שאני אוהבת אותה ,הייתה בהלם שיצאתי עם בחורה.אני לא מבינה איך אפשר להגיד שהיא אוהבת ורוצה אותי ודיברה על לגור איתי הכרתי את כל החיים שלה, משפחה חברים עבודה הכלל.אני הייתי שלמה גם עם לספר להורים,כי אהבתי אותה, הייתי מוכנה לשים הכל בצד ופשוט להיות איתה. אמא שלי התקשרה אליה בלילה כדי להגיד לה שתתרחק ממני, היא כנראה דאגה לי, היא לא שיתפה אותי בזה.. יום למחרת היא צלצלה וכעסה על זה שאמא שלי מתקשרת ומתערבת ..כנראה פחדה שהיא תאיים עליה או משהו כזה. הרגעתי אותה ואמרתי לה שזה לא יקרה. ואז חזרתי לכעס ואמרתי לה שהיא הרסה לי את החיים ושהיא שיקרה שהיא לא באמת אהבה אותי ושזה היה סתם. היא אמרה שהיא אהבה אותי מאד אך קיבלה " תובנה" לפתע שאנחנו לא מתאימות.לאחר כמה דק' הבת זוג שלה סימסה לי שאני אתרחק ממנה ושאני לא אאשים אותה שאני נכנסתי לעולם הזה ושאני צריכה לשאת בתוצאות. לא יודעת למה בכלל היא עירבה אותה, הכל נהיה מגעיל ותת רמה וילדותי כל כך. התחלנו לכעוס בהודעות ולהטיח האשמות אחת על השניה וכך זה נגמר... היא לא יצרה קשר כבר 4 ימים.. אני מתוסכלת.. מרגישה מושפלת לאחר כל מה שהיא אמרה עליה ועל הקשר שלהם היא חוזרת לשם.. אחרי כמה שהיא התפארה בי שאני לומדת, חכמה, יפה ומושלמת.. ככה היא הייתה אומרת כל הזמן.. שאני יותר " על רמה " מהבת זוג שלה. כל הזמן חושבת מה יקרה ? איך היא הפסיקה לאהוב כל כך? השאלה של הזהות המינית פחות מעניינת אותי כרגע,למרות שאני מרגישה שמאד קשה לי להתקרב לגבר כרגע שלא נדבר על לשכב איתו..וגם על כל אשה אחרת.מה עושים? כל כך כואב לי.. תודה וסליחה על האורך של ההודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחוף-המשךך - תגובה
איל זק07/12/2012שלום אלינה
אני מסכים עם ההנחה שלך שלנושא הזהות המינית אין רלוונטיות במקרה זה. יכולת באותה המידה לתאר את הקשר הזה עם גבר ולא עם בחורה. אני גם אינני רואה כל פסול בלנסות ולהיות בקשר חד מיני, ואין זה אומר שבעתיד לא תרצי להכיר שוב גבר ולהנות בקשר איתו.
באשר לשאלתך, התחושה שעלתה לי בזמן שקראתי את דברייך היא שפגשת בחורה שמתנהגת בצורה די ילדותית, אינה יציבה במיוחד ובעיקר מפלסת את דרכה במניפולטיביות לא מעטה. כפי שהיא יצרה מריבה בכוונה עם בת הזוג הקודמת שלה ע"מ שהיא תוכל להיות איתך באילת, כך היא גם יצרה מרחק ביניכן (בתואנה שאת "מושלמת מדי") רק בשביל לחזור אליה שוב. זה סיפור קלאסי של היפגעות מקשר רומנטי ונראה לי שטוב תעשי אם תפרדי ממנה לשלום ותמשיכי בחייך לכיוון קשר בוגר ויציב יותר. לדעתי, מגיע לך משהו יותר טוב מזה.
מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שבעלי הומותמר05/12/2012
אני נשואה לאדם שטוען שאין לו משיכה מינית ומצטער שלא נולד אישה
למרות שכשנישאנו הוא הביעהמילולית ביטויי חיבה רבים וגם ניסה להיתקרב פיזית ידעתי שהיתאלמן עם 7 ילדים
אז לא חששתי למרות שלא היה לי נסיון איתו במיטה כי אנחנו חרדים
הוא טוען שבנישואיו הקודמים הם חיו בחדרים ניפרדים וילדים הביא מחוסר ברירה ובכפיה
בסקס של מינימום דק בתאריכים מוסכמים להבאת ילדים בלבד
נודע לי לאחר נישואינו שאשתו סבלה מכך מאד וניפטרה מהתקף לב.
ביום יום בעלי מאד טוב ומסור אך כשמגיעים התאריכים המתאינמים לקיום יחסים[אנחנו חרדים]הוא תמיד מביים מריבה או תרוץ כדי שזה לא יצא....אנחנו נשואים כבר שנתיים וזה מאד מאד קשה עבורי לחיות איתו חיי נזירות
מצד שיני אין לא בעיה לקבל חיבוק או נשיקה כל עוד זה מגיע ממני אך הוא לעולם לא יזום ושונא ליזום
האם יתכן שבעלי הוא הומו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שבעלי הומו - תגובה
איל זק05/12/2012שלום רב
השאלה מהי זהותו ומשיכתו המינית של בעלך נראת לי לא רלוונטית במקרה זה. ייתכן שהוא אכן נמשך רק לגברים וייתכן שהוא פשוט חסר משיכה מינית בכלל. על תשובה זו יכול רק הוא לענות. מכל מקום התוצאה עבורך היא זהה: הוא אינו מעוניין לקיים יחסי מין. מכאן השאלה היחידה היא מה את מתכוונת לעשות בנוגע לזה. האם מעלותיו מפצות דיין בשביל להשאר יחדיו ללא קיום יחסי אישות, או שזה משהו שאינך מוכנה להתפשר עליו (ובצדק לטעמי).
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתכן שתרופות משפיעות
תמר06/12/2012תודה על המענה המהיר
האכפתיות והעזרה
אמנם הקשר עימו חשוב לי ועדיף מפירוק התא הזוגי
ומוכנה לקשר עם יחסי אישות פחות אינטנסיבים מהמקובל אך לחיות בחברת בן זוג בצורה אלטרואיסטית לגמרי בלתי אפרי עבורי
כל אדם זקוק למגע אנושי אוהב ואפילו ניסיתי ואחרי 3 חודשים זה משפיע עלי מאד קשה....
קצת קשה לי להשיג ממנו איפורמציה בתחום הוא מגיע מחברה מאד חרדית וזה נושא שיש שם טאבו
אך האם יתכן שעקב תרופות נוגדות דיכאון הוא במצב כזה כי כשהוא נהיה ממש אלרגי למגע זה בא בדרך כלל בתקופות שהוא נורא נגטיבי בכלל וזועף וראיתיו בולע כדורים שהוא לא מוכן להראות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתכן שתרופות משפיעות - תגובה
איל זק07/12/2012שלום תמר
תרופות נגד דיכאון לאורך זמן אכן יכולות לפגוע בחשק המיני, אולם אינני בטוח שזה הגורם לבעיה שהצגת. כפי שתיארת מקודם, גם בזוגיות הקודמת שלו ולאורך שנים לא מעטות חש חוסר משיכה מינית. כך שנראה לי שתרופות אלה עוזרות לו להתמודד טוב יותר אך אינן הסיבה העיקרית לחוסר המשיכה המינית.
קשה לי לראות את המצב הקיים משתנה לטובה מבחינתך ואני מאמין שעלייך לדעת את הדברים לאשורם ולא להיתלות בתקוות שווא. לכן כפי שכתבתי, בהינתן שזהו המצב, עלייך להחליט האם להמשיך לחיות עימו במערכת זוגית כזו או לא. ברור לי שזו אינה החלטה קלה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
תמר07/12/2012אני מאד מעריכה את הכנות והמיקצועיות שבתשובתך
די מיצטערת שלא פניתי להיתיעץ איתך כשרק היתחתנתי
הייתי תמימה וכל פעם קיבלתי תרוץ אחר או האשמה וניסיתי לא לתת לנושא הזה לקלקל את הקיים ולקוות לטוב ולא להלחיץ אותו ואת עצמי
אך כניראה כפי שכתבת לי שהנושא הרבה יותר מורכב ממה שתארתי לעצמי ו
חוץ מהרבה סבלנות ואהבה
ולא היו לי הידע והכילים לדעת איך להיתמודד עם התופעות המשונות הללו
בהתחשב בעובדה שאני מאד רוצה ילד משלי ושעון גילי מתקתק מזמן וגם בהיתחשב בכך שאני לא רואה את עצמי מסוגלת לחיות חיי נזירות המצב ניראה כמחיב החלטה כואבת.....
קשה להיפרד ולא תהליך נעים לאף אחד...ולא תמיד מוצאים אדם שיתאים לי ושאזרום איתו בשאר עניני החיים
וואווו....זו היתמודדות שלא שיארתי שאצטרך לעבור
ניראה לי די משונה מדוע הוא היתחתן בכלל
ואולי כמו בסרט,,שכעת בכותרות הוא רק רצה" למלא את החלל"
אני מעריכה מאד את האינפורמציה המיקצועית שנתת לי
שבת שלום
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה - תגובה
איל זק07/12/2012החיים בחברה האורתודוכסית ובמיוחד בזו החרדית מכוונים לנתיב אחד בלבד. סטייה ממנו עלולה לגבות מחיר יקר מכל אדם. לכן אפשר להבין את בן זוגך שבחר להתחתן שוב, מה עוד שלגדל לבד שבעה ילדים זו מלאכה לא קלה כלל. חשוב להבין שבמידה מסויימת גם הוא קורבן של המצב, תהייה משיכתו המינית ככל שתהייה. לכן נסי להבינו ולא להאשימו.
מציאת בן זוג מתאים גם היא אינה מלאכה פשוטה כפי שכתבת. אולם רווחתו הנפשית של כל אדם תלויה במידה רבה במימושו של קשר אוהב, תומך ומספק, כאשר יחסי אישות הם מרכיב חשוב בקשר כזה. החלטתך אכן מורכבת ולא פשוטה. אולם רק את יכולה להחליט מה באמת עדיף עבורך.
אני מאחל לך הצלחה בכל דרכייך ומעשייך.
את מוזמנת כמובן לשאול שוב ולהתייעץ.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר זוגי עם פער גילאים גדולאורן14/11/2012
אני דתי בן 47 נאה מאוד
באחד הערבים הכרתי באתר מסויים בחור בן 18 נראה יותר 25
גבר יפה מאוד שמשך אותי מאוד ולהפתעתי הגענו לסקס מדהים
מאותו היום כבר 4 חודשים אנו בקשר זוגי
לא גרים יחד שנינו בארון אבל נפגשים מספר פעמים בשבוע ומדברים כל היום בטלפון
הבעיה שלי היא שאני מקנא מאוד כי כל הזמן הוא גם עם בחורות למרות שהוא לא נמשך לטענתו כלל
אבל כל החברים שלו סטרייטים וזו החברה שהוא נמצא בה
הוא לא חושב על לצאת מהארון
ואני משתגע מזה שגם שהוא איתי הוא הרבה בהודעות מכל מיני בחורות עם הצעות מיניות
הוא ממש חתיך הורס
השאלה אם יש סיכוי להמשיך את הקשר
אני נשוי עם ילדים וחי ממש חיים כפולים אבל מאוהב ומתחרפן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר זוגי עם פער גילאים גדול - תגובה
איל זק15/11/2012שלום אורן
קשר זוגי עם פער גילאים של כמה שנים אינו דבר יוצא דופן בקהילה ההומו-לסבית. אולם כאשר מדובר בפער של כ 30 שנה, נראה לי כפי שאתה מעיד בעצמך, כי פער הדורות אכן יכול להיות בעייתי. בחור בן 18 נמצא בגיל בו קבוצת השווים (חבריו בני אותו הגיל) היא בעלת משמעות רבה למעמדו ומיצובו החברתי וגיבוש הערכתו העצמית. דרך יחסיו עם הקבוצה הוא לומד רבות על עצמו, מפתח את מיומנויותיו החברתיות, ונהנה לנצל את כישוריו ויכולותיו בסביבה חברתית זו. לא נכון הוא לצפות מבחור בגיל זה להימנע מכך.
נראה לי שעליך לשאול את עצמך מה הוא הרווח ומהו ההפסד שאתה עלול להשיג מהניסיון לשמור על הקשר הזה ביניכם. מצד אחד להתאהב זה תמיד כיף גדול והחיים נצבעים בתחושות של אושר וסיפוק. מצד שני, יש לכך מחיר שמשפחתך עלולה לשלם וגם אתה, במקרה הדי צפוי שסיפור האהבה הזה יסתיים מתישהו, עלול למצוא עצמך בודד ובדכאון.
דבר נוסף הוא קנאתך אליו שלא תקדם אותך לשום מקום אלא רק יכולה לגרום לו להרגיש "מחנק" בקרבתך ולדחוק בו לעזוב את הקשר. לכן הייתי מציע לך לנסות לא "לאבד את הראש" ולהסתכל על הקשר ביניכם בצורה מפוכחת יותר. אם אינך יכול להמשיך בקשר זה תוך ריסון רגשותיך, רצוי היה שתבדוק עם עצמך האם באמת אתה מוכן לסכן את מה שהשגת עד היום.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק תודה
אורן15/11/2012אתמול היינו יחד כמה שעות וחשבתי לסיים את הקשר
הוא התחנן אמר שהוא אוהב ולא מסוגל לחשוב על פרידה
כמובן שלא עזבתי אותו
בכל מקרה לגביי הריסון שלי אתה צודק בהחלט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנובדוי14/11/2012
לאחרונה לא יצא לי להיות פעיל מינית יותר מידי. אני יודע שזה לא ממש זה אבל אני תופה בסירטי פורנו כדי להפיג את החרמנות, מפני שאני יודע שהם לא אמיתיים ומבוימים רציתי לשאול האם יש מקור של סרטים שהם יותר קרובים למציאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורנו - תגובה
איל זק14/11/2012אין שום רע בלהפיג חרמנות ולחץ באמצעות סרטי פורנו, אולם אנחנו לא מיחצנ"ים כאן אתרי פורנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
בדוי14/11/2012ברור לי שאתם לא מיחצנים אבל איך אוכל למצוא משהוא שהוא יותר קרוב למציאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו חדש ומבלבדוי14/11/2012
אני בן 22 ויצא לי להיות עם לא מעט נשים. לאחרונה יצא לי לחוות מין גם עם בן, אנחנו מכירים כבר חודש ושכבנו לא מעט. כשאני איתו אני מעדיף את הצד שהוא פחות גברי מבין השנים,אני המקבל. אני יותר נהנה מזה כשאני איתו, שלא כמו עם נשים.
מה זה אומר עלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו חדש ומבל - תגובה
איל זק14/11/2012שלום רב
אין צד "פחות גברי" ביחסים בין שני גברים. יש צד שמעדיף להיות אקטיבי ויש צד שמעדיף להיות פסיבי, וגם זה יכול להשתנות לפי מצבי הרוח. העובדה שאתה נהנה מיחסי מין גם עם נשים וגם עם גברים מרמזת כנראה על העדפתך המינית לשני המינים. זה הכול, ואין בזה שום בעיה. לא לשכוח כמובן שיש לקיים רק מין מוגן (קונדום).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין מוגן
בדוי14/11/2012האם יש דרך בה נוכל לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין מוגן - תגובה
איל זק15/11/2012קיום יחסי מין הכוללים חדירות ללא אמצעי הגנה (קונדום) זה עסק מורכב הדורש כמה תנאים:
1. מחוייבות מוחלטת של שני בני הזוג שלא לקיים יחסי מין לא מוגנים עם מישהו אחר.
2. בדיקת איידס (ורצוי גם מחלות מין אחרות) לשני בני הזוג, כשלושה חודשים לאחר תחילת המחוייבות הנ"ל.
רק לאחר שעברו שלושה חודשים ותוצאתה של בדיקת האיידס היא שלילית וקיימת מחוייבות כנ"ל, ניתן לקיים יחסי מין לא מוגנים. מטבע הדברים מחוייבות כזו היא בעייתית וקיימת לרוב רק אצל בני זוג ולא אצל פרטנרים מזדמנים לסקס. לכן בשום אופן לא מומלץ לבטוח במישהו אחר גם אם הוא טוען שהוא "בריא". בקיצור, כשתמצא לך בן זוג קבוע ובלעדי, תוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום.
אם יש שאלות נוספות, אתה מוזמן לשאול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותבן 2013/11/2012
שלום אני צעיר בן 20.
עד עכשיו לא היה לי קשר רומנטי ומיני עם אף אחד. אני נמשך בגדול לבנות, ביום יום אבל כשאני חרמן יש לי לפעמים גם משיכה חזקה לבנים, אני רואה פורנו של בנים ובנות ושניהם מאוד מושכים אותי. אני לא יודע בדיוק מה אני.
אציין שאני נהנה מאוד גם ממגע אנאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאלי
בן 2013/11/2012אציין שאני נהנה מאוד גם ממגע אנאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות - תגובה
איל זק13/11/2012שלום רב
המשיכה המינית היא רצף שבקצה האחד נמצאת משיכה בלעדית לאותו המין ובקצה השני משיכה בלעדית למין השני. מרבית האנשים נמצאים כמוך, איפה שהוא על הרצף - ולאו דווקא בקצה זה או אחר. מכאן שאין זה יוצא דופן לחוש משיכה עיקרית לבנות המין השני וקצת גם לבני מינך. לגבי ההנאה ממגע אנאלי - מאחר ובפי הטבעת מרוכזים קצות עצבים רבים, מגע מיני באזור זה מגרה באופן טבעי ואין בכך שום דבר חריג.
מאחר ואתה בחור צעיר שעדיין לא חווה קשרים רומנטיים ו/או מיניים אני מציע שתצבור קצת ניסיון ותחווה מערכות יחסים עם בנות (ואם תרגיש צורך אז גם עם בנים מותר), ותגבש לעצמך לאט לאט מה הכי מתאים ומושך אותך, בלי לחץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המורה שלי פשוט חצוף!אושרית12/11/2012
המורה שלי למתמטיקה ניגש אלי היום בסוף השיעור ושאל האם אני לסבית ואם אני צריכה עזרה בבית הספר
אז כן אני לסבית זה די ברור עלי למה הוא היה צריך לשאול בכלל? האם מורה יכול לגשת ככה לתלמידה ולשאול אותה?
אני לא בטוחה שכוונותיו היו טובות לא הצלחתי לקרוא את הבעת פניו כמו שצריך
לשיעור האחרון איתו לא נכנסתי כי לא היה לנעים להסתכל לו בעיניים
מה אני עושה עכשיו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המורה שלי פשוט חצוף! - תגובה
איל זק13/11/2012אושרית שלום
מורה אינו אמור להתערב בחייו האישיים של תלמידו / תלמידתו ושאלתו של המורה שלך אכן לא מקובלת ולא ראויה. יחד עם זאת ייתכן שכוונתו הייתה טובה ורק הדרך שבה נקט הייתה שגויה וצורמת. השאלה העומדת לפנייך כרגע היא מה את מעוניינת לעשות עם זה ומה יהיו ההשלכות של תגובתך?
נראה לי שכל עוד אין המדובר בהפרעה מתמשכת ללימודיך, היה רצוי לעבור על זה לסדר היום ולא להתייחס לכך יותר מדי (בהנחה שאת מרגישה שאת יכולה לחזור ללמוד בכיתתו ולהתעלם מהמקרה). אם הדבר יקרה בשנית והוא שוב יבוא אלייך בשאלות אישיות, את בהחלט יכולה להציב לו גבולות ולומר כי חייך הפרטיים אינם מעיניינו.
אם את מרגישה או תרגישי בעתיד כי אינך יכולה להמשיך בכיתתו עוד, בהחלט שניתן לפנות לגורם מוסמך בביה"ס כמו היועצת החינוכית, המחנכת או מנהל/ת ביה"ס, לבקש העברה לכיתה אחרת ואף להתלונן. כמובן שניתן גם לשתף את ההורים אם את מרגישה נוח עם זה. קחי בחשבון שצעד כזה שבו את מערבת גורם נוסף עלול להעצים את החדירה לפרטיותך, וכדאי לחשוב על ההשלכות לכך קודם.
אשמח לשמוע את דעתך
בהצלחה בלימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 22עלומת שם01/11/2012
היי אני בת 22 ישנם מצבים שאני נמשכת מינית לנשים בוגרות ממני דוג' בנות 37 , 49 אני נורא חושבת על מה שאני יעשה להם במיטה ,
האם זה אומר שאני לסבית ?,
עוד חשוב לי לציין זה שאני נמשכת לגברים אבל אף פעם עד עכשיו לא היה לי חבר וזה לא בגלל שאני לא רוצה אלא שלא הכרתי עד עכשיו . האם בעתיד אמשך גם לגברים ולמה אני בכלל נמשכת לנשים בוגרות ובשלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 22 - תגובה
איל זק02/11/2012שלום רב
לשאלה מדוע את נמשכת לנשים בכלל ולמבוגרות בפרט יכולות להיות כמה תשובות. ייתכן שאת מנסה לשחזר קשר אימהי, ייתכן שחוויות מהעבר עם דמויות בוגרות יותר מניעות אותך לכיוון זה, וייתכן כמובן שאת אכן נמשכת מינית גם לנשים ונוח לך (מסיבות שונות) עם מבוגרות יותר.
הנטייה המינית מוגדרת על בסיס המשיכה המינית והרומנטית כלפי בן המין הזהה או האחר. מבחינה זו העובדה כפי שציינת שאת כן נמשכת לגברים מעידה כי אינך "לסבית" אלא אולי נמשכת לשני המינים ("ביסקסואלית"). השאלה היא אם כן, האם המשיכה שלך הן לנשים והן לגברים היא ברמה המינית וגם ברמה הרגשית-רומנטית?
אם את נמשכת לגברים כעת, אינני רואה כל סיבה מדוע משיכתך אליהם תשתנה. בגילך הצעיר ועם הרצון שיש לך למצוא חבר, אני בטוח שזה יקרה והוא יגיע. אז תוכלי לבחון את הרגשתך ומשיכתך ולעצב את זהותך המינית בצורה ברורה יותר. בכל מקרה, אין שום סיבה לדאגה.
אשמח לשמוע את דעתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה ...
עלומת שם04/11/2012לגבי משיכתי לנשים מבגרות זה אולי בגלל שאני בוגרת לגילי מבחינת מחשבתיות ולכן נמשכת להן , אבל למה מינית ?..
בכל אופן אני אכן מחכה ליום שבו אכיר את הגבר שלי ומקווה מאוד שימשך רק אליו כי אני כן רוצה להקים משפחה ולמצוא את הגבר שאיתו אהיה מאושרת - מקווה שבע"ה זה יקרה ... כי מבחינתי לא בא בחשבון לחיות עם אישה ( גם אםהתאהבתי בה ויהיה קשה להוציא אותה מהלב אני אעדיף לחיות עם גבר ולהעביר הלאה את המחשבות האלו ) , אני לא נגד נשים שעושות את זה ואני מעריכה אותן אבל חושבת שגם אם זה מה שהייתי רוצה לעות בלב לא הייתי עושה לכן אני מקווה להכיר את הגבר שארגיש אליו משיכה מבחינ נפשית ומינית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
איל זק05/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדופיליהשלומית25/10/2012
שלום בני בן שש עשרה בקשר עם גבר כבן 30 הוא כמובן הומו מה עליי לעשות הוא טוען שהוא מאושר אני בתור אמא שבורה צריכה דחוף עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם המודאגת
איל זק26/10/2012שלום רב
דאגתך לבנך מובנת וכמובן טבעית לחלוטין. יחד עם זאת מפנייתך הקצרה קשה להבין מה בדיוק מהות וטיב הקשר ביניהם (ידידות, חברות, סקס, ניצול)? האם גם בנך מגדיר עצמו כהומוסקסואל? ובעיקר עולה אצלי השאלה: ממה את חוששת? האם חששך נובע בשל פער הגילאים ביניהם או מכך שייתכן שבנך נמשך לגברים?
באשר לחשש הראשון, אינני משפטן, אולם לפי הידוע לי, גיל ההסכמה בישראל ליחסי מין (הטרוסקסואלים או הומוסקסואלים) הוא 16 שנה. כך שאין מדובר כאן בעבירה פלילית. גם ההגדרה "פדופיליה" מתייחסת בעיקר ליחסי מין של בגירים עם ילדים ובנך כאמור כבר אינו ילד. אע"פ שפער גילאים של 14 שנה אינו דבר שכיח או רגיל, הרי שבקהילה ההומוסקסואלית מקובלים יותר המקרים בהם נרקם קשר בין שני גברים עם פער גילאים גדול יותר (ביחס לקהילה ההטרוסקסואלית). יש לכך כמה סיבות שאין זה המקום לפרטן. באשר לבנך, ייתכן שהוא מחפש דמות בוגרת ויציבה שמבינה אותו, או מודל לחיקוי שממנו יוכל ללמוד כיצד להשתלב טוב יותר בחברה, וייתכן שהוא פשוט נמשך יותר לטיפוסים בוגרים.
מבחינה מעשית וע"מ להסיר חשש מליבך, עצתי לך היא לנסות לשבת ולשוחח עימו בארבע עיניים, בשקט, בלי לחץ ובלי ביקורתיות והאשמות. להבין מדוע הקשר הזה כ"כ חשוב לו ומה טיב מערכת היחסים שיש לו עם אותו גבר בוגר. להסביר לו שאת בסך הכול דואגת לו, ולהדגיש בפניו שאם יקרה מצב שבו ירגיש לחץ כלשהוא, ניצול, כפייה או סחטנות מצידו של הגבר הבוגר (או כל אחד אחר) חשוב ביותר שיבוא ויעדכן אותך בהקדם. בצורה זו תוכלי לגייס את שיתוף הפעולה וההבנה שלו ולא תגרמי לו לפתח יחס של ביקורתיות או אנטגוניזם כלפייך.
באשר לחשש השני בדבר היותו הומוסקסואל - בעניין זה חשוב לי להדגיש בפנייך שלא מינו של בן/בת הזוג של בנך הוא החשוב, אלא יכולתו לגרום לו להיות מאושר בחייו. אין שום בעיה בלהיות הומוסקסואל, אך יכולה להיות בעיה עם הדרך שבה הסביבה תופסת ומתייחסת לזה. אם ההתמודדות עם עניין זה קשה לך, הייתי מציע לך לפנות לארגון תהיל"ה (דרך גוגל) שעושה עבודה נהדרת ומספק תמיכה להורים של בני הקהילה ההומו-לסבית. אפשרות נוספת היא לפנות לטיפול פרטני אצל מטפל (פסיכולוג) גיי-פרנדלי.
מקוה שעזרתי. אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדופיליה
שלומית26/10/2012תודה רבה על היעוץ אתה צודק במה שכתבת בני גם בעל עבר של ניסיונות של התאבדות ככה הוא טוען אני יודעת שהוא סיפר לי וגם שהוא טיפוס דיכאוני אני יותר מודרנית כמו שכתבתי לך אבל בעלי מאוד פרימיטיבי לא יכול לקבל את העובדה הזאת ישבתי עם בני ודיברתי והוא טען שטוב לו וכייף לו אבל בכל זאת לדעת שהוא כבר עושה מה שהוא רוצה זה קצת קשה משום שעברנו איתו המון בחיים וגם הפחד מאיידס הכל ביחד אני מודה לך על העזרה כבר חודש שהבית כבר לא אותו בית בלגאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם המודאגת - המשך
איל זק26/10/2012לאור תשובתך ועברו הדיכאוני ואף האובדני של בנך, ברצוני להדגיש עוד כמה דברים:
ראשית, אם בעלך אינו מסוגל לקבל בשלב זה את נטייתו המינית של בנו, עדיף לא לשתף אותו ולספר לו כמה שפחות. ככל שידע פחות, כך יפעיל פחות לחץ על הבן.
שנית, תהליך ההתבגרות והעצמאות של הילד תמיד אינו קל להוריו וכך גם הרגע בו הוא מתחיל לבסס קשרים אינטימיים עם אחרים. אולם, חשוב מאוד שתצליחי את לבסס עימו קשר חברי ותומך (ולא ביקורתי ומתערב), כך שאם יהיה צורך (למשל אם הקשר עם אותו גבר לא יעלה יפה) הוא יוכל תמיד לפנות אלייך ולקבל תמיכה ועזרה.
ייתכן גם שבנך נכנס לקשר עם אותו גבר כיוון שאינו מכיר מספיק בנים כמוהו. מסיבה זו רצוי שתכירי לו את ארגון הנוער הגאה "איגי" (דרך גוגל) שמקיים פעילות חברתית מסודרת לבני גילו ויכול לעזור לו למצוא תמיכה חברתית. זה מאוד חשוב לבחור בגילו ובמצבו כעת. לגבי סכנת האיידס, כל עוד משתמשים באמצעי מניעה מגומי זה אמור להיות בסדר, הפני אותו לאתר הועד למלחמה באיידס שם מסבירים כיצד להיזהר ולקיים יחסי מין מוגנים.
חשוב ביותר לשים לב למצבו (מבלי להתערב). אם הוא חוזר למצבי דיכאון יש להפנותו ללא דיחוי לאיש מקצוע (ורצוי גיי-פרנדליי). כל עוד מצבו טוב והוא מאושר, אין סיבה שבבית יהיה "בלגאן" כפי שתיארת.
אם יש שאלות נוספות את מוזמנת לשאול שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)