מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור שמזרז שריפהליטל06/06/2011
היי
אני לא בעד כדורים ולא מאמינה להם גם ויודעת שאין קסמים וכדורי פלא אבל יש איזה כדור ששמעתי עליו רק דברים טובים (הוא במיוחד בחו"ל ויש שם סיפורי הצלחה מטורפים איתו) וחשבתי להוסיף אותו בתור תוספת בלבד לדיאטה מאוזנת ולספורט 4-5 פעמים בשבוע רק בשביל לתת מן דחיפה לכל התהליך.... קוראים לזה "קוויק טרים דיאט" או "quick trim diet".
לפני שאני רוכשת את הכמוסות רק רציתי לוודא שהרכיבים שם לא מזיקים לגוף (כתוב שזו הכמות ל-2 כדורים) תירגמתי בעזרת מילון מה שמצאתי:
ויטמין סי 120 מ"ג (mg)
ניאצין 20 מ"ג (mg)
כרומיום 200 (mcg) - לא יודעת מה זה אומר
255 מ"ג שמתוכם:
קפאין ללא מים 200 מ"ג, תמצית פפריקה, אנ-אצטיל,n-tyrosine
piperine (לא מצאתי לזה תרגום)
338 מ"ג שמתוכם:
פרי האסאי, פטל, אוכמניות (פטל שחור), אוכמניות (בלוברי), polygnum cuspidatum root (לא מצאתי תרגום חוץ מזה שזה תרכובת צמחית של משהו), רימון.
קטוני פטל (70 מ"ג) - katones
216 מ"ג שמתוכם:
תמצית תה ירוק, תמצית עלי banaba (ככה כתוב - לא מצאתי תרגום), תמצית עלי מרוה, תמצית קליפת עץ של ערבה לבן.
מרכיבים נוספים:
דיקלציום פוספתי, תאי מיקרוקריסטלין (microcrystalline), ו- vegetable stearin,
stearic acid, hydroxypropyl methylcellulose, magnesium stearate, silica and film coating (polyvinyl alcohol, macrogol, titanium dioxide, talc, FD&C blue #2 aluminum lake, FD&C red #40 aluminum lake).
ההוראות הן לקחת 2 כדורים בין ארוחת הבוקר לצהריים עם כוס גדולה של מים
ו-2 כדורים בין ארוחת הצהיים לערב עם מים.
אם אפשר רק להגיד לי אם יש פה משהו שהוא מסכון לבריאות או שזה לא יכול להזיק... (הוספתי גם תמונה עם כל הרכיבים וכל מה שכתוב מאחורי המוצר)
תודה רבה רבה רבה
ליטל =)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור שמזרז שריפה - אין דבר כזה!
אהרון רזון06/06/2011המשיכי להאמין בשורה הראשונה של ההודעה שלך. עוד לא המציאו כדור מרזה או תורם באופן אמיתי ויציב להרזיה, אחרת כבר לא היו שמנים בעולם. כפי שאת רואה, לצד מרכיבים טבעים (?) יש גם הרבה כימיקליים שלא תורמים לבריאות (בלשון המעטה).
תני לתזונה הנכונה ולספורט לעשות את העבודה ועזבי חלומות בצורת כדור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת ברזלמ06/06/2011
שלום
אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום הנ"ל:
לבני בן השנתיים וחצי חסר ברזל ברמה קיצונית כך שרופא המשפחה חשד שמדובר בטלסמיה. הופננו להמוטולוג שאמר שזה לא טלסמיה רק שהוא צריך לאכול נכון (אני חייבת לציין שהוא לא אוכל קטניות ובשר)
חשבתי לתת לו שקדים לא קלויים ששם יש ברזל ולכן שאלתי היא איזו תזונה עשירה בברזל, משהו שהוא יכול לאכול כחטיף ולא, למשל, קציצות הודו שאני יודעת שעשירות בברזל אבל לצערי הוא לא אוכל אותם.
אודה לתשובה כי אני ממש אובדת עצות
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת ברזל - תגובה
אהרון רזון06/06/2011מקורות תזונתיים אחרים של ברזל זמין הם דגים, ביצים ובמידה מסוייסמת מוצרי חלב.
המנעות מאכילת שקדים, וקטניות לא מזיקה באופן משמעותי למשק הברזל, כי במאכלים אלה ספיגתו ממילא בעיתית בגלל הנוכחות המסיבית של חומצה פיטית (מעקב ספיגה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
מ06/06/2011האם טונה משימורים זה בסדר? וביצה קשה?
בכלל, מה הכמויות המומלצות בגיל הזה?
שאלה נוספת בבקשה: כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מתכשירי ברזל? אני רוצה לעשות לו בדיקות דם אבל אני לא רוצה שהתוספים שהוא לוקח ישבשו את התוצאה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל - תגובה
אהרון רזון06/06/2011האם טונה משימורים זה בסדר? וביצה קשה?
*****שניהם מקורות טובים לברזל. המקור הכי עשיר בברזל שספיגתו אופטימלית הוא כבד מכל סוג. נסי לתת לא בצורה כלשהי. אפשר טחון ו"מוסתר" במאכל אחר.
בכלל, מה הכמויות המומלצות בגיל הזה?
****7 מ"ג ליום. מתייחס לערך התזונתי הגלובלי, בהנחה שהספיגה תקינה.
שאלה נוספת בבקשה: כמה זמן לוקח לגוף להתנקות מתכשירי ברזל? אני רוצה לעשות לו בדיקות דם אבל אני לא רוצה שהתוספים שהוא לוקח ישבשו את התוצאה
****אפשר לבדוק כ-6 שבועות אחרי הפסקת הנטילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריון, דיאטה, בת 40..אנה06/06/2011
בוקר טוב,
אני עם עודף משקל (76 ק"ג, 1.60) ומנסה להכנס להריון נוסף. ברור לי שאין לי יותר מדי זמן לדיאטות עכשיו..אך גם מנסה להפחית מעט תוך כדי ניסיון להרות. בבוקר אוכלת פרוסת לחם רגיל עם גבינה/חומוס וירקות, עד הצהריים פרי. בצהריים, מנת עוף או בשר עם ארבע כפות אורז וירקות, אחהצ פרי, ערב שתי פרוסות, גבינה לבנה, חביתה..סלט.. ובלילה פרי או מעט קורנפלקס תלמה עם חלב.. מרשה לעצמי אחהצ גם כמה קוביות שוקולד מריר או חטיף בריאות. יחסית לכל העוגות, עוגיות והסוכרים הרבים שאכלתי..אני מרגישה שינוי גדול.., האם אני פועלת נכון?, האם הדיאטה מאוזנת ולא תסכל את ניסיונותיי במקביל..?, האם עודף משקלי עלול להוות בעייה בהריון ועדיף לחכות חודשיים שלושה ואז לנסות שוב להכנס להריון..?,
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ראויה ובריאה בד"כ
אהרון רזון06/06/2011גם עם עודף משקל כמו שלך אפשר להכנס להריון (בהעדר בעיות אחרות), אך בטח רצוי להרות במשקל תקין. התזונה שלך טובה (השתדלי למעט באכילת שוקולד), אבל כדי לראות תוצאות מעודדות עליך גם לבצע פעילות גופנית סדירה בהתאם לכושר שלך שיילך וישתפר עם ההרזיה והאימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון!!!שני06/06/2011
אז לפני כמעט שבועיים התחלתי לשלב ספורט והייתי במשקל 61.5
כרגע המשקל שלי הוא 60!!!!!!
מבסוטה עד הגג, אבל חוששת שזה קצת מהר מדיי וזה יעצר מהר ?
לא יודעת, אני אוכלת ממש בסדר, לא מחסירה מעצמי כלום...
בשבועיים האלה יצא לי להתאמן 3 פעמים בשבוע ולא פעמיים, ולפעמים 2 שיעורים
אני לא קורעת את עצמי, אני נהנת ועושה מה שאני יכולה ( אבל מתאמצת ולא מוותרת לעצמי)
מה אתם אומרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישר כוח והמשיכי!
אהרון רזון06/06/2011יכול להיות שיעצר ואף תעלי זמנית במשקל. ההשג יפה והקצב מהיר יחסית בגלל שאת חדשה ב"עסק" (פ"ג) . גם בתזונה נכונה ופעילות גופנית אף אחד (בריא) אינו מוריד לנצח אלא מתייצב במשקל המתאים לגופו. אני מעריך ירידה נוספת אם תמשיכי באורח החיים החדש. אני מאחל לכל בנות ישראל את הפרופורציות שלך ואת כוח הרצון האדיר על אף המיגבלות שהיו לך עד לא מזמן, ומבחינת תנאי השרות, גם עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים רווים במזולהרון05/06/2011
שלום רב
רציתי לדעת מה מקור השומנים הרווים במרגרינה מזולה? הרי כתוב שזה שומן מן הצומח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים רווים במזולה - תגובה
אהרון רזון05/06/2011אכן, זה שומן מן הצומח, אבל בכל שומן מן הצומח יש אחוז מסויים של חומצת שומן רוויה. בטבע לא קיים שומן מורכב מסוג אחד בלבד של חומצות שומן אלא משלושת הסוגים, כאשר היחס שונה ממוצר למוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קלוריות רצויה ביוםדנית05/06/2011
שלו רב
אני בת 26,גוב 1.60 משקל 44 קילו.
אני מרגישה כאילו אני שמנה ושאני אוכלת המון!!!
מהי כמות הקלוריות הרצויה לנתונים שלי?
ושאלה נוספת:
ארשום תפריט יומי שלי:
בוקר-כוס נס +2 ביסקויטים
צהריים-טוסט מ2 פרוסות לחם לבן וגבינה צהובה
ערב- 2 פרוסות לחם לבן עם חומוס ומלפפון חמוץ
כמה קלוריות יש בתפריט והאם זה יותר מדי?
אני מרגישה ממש כאילו אני שמנה ושכולם מסתכלים עליי כאילו אני שמנה???
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שאת אנורקסית
שיר05/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שלא שאלתי את דעתך.....
דנית06/06/2011אני ממש לא אנורקסית וגם רופאת המשפחה שלי אומרת שהכל בסדר אז....
תתעסקי ב"עניינים" שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו שלא שאלתי את דעתך..... - תגובה
אהרון רזון06/06/2011בפורום כל אחד יכול להגיב ולהביע את דעתו כול עוד אינה נוגדת את תקנון האתר, ואיש אינו חייב לקבל אותה. ישנם פורומים בפורמת של שאלות למומחים בלבד ורק להם יש הרשאה להגיב, אבל לא פורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה אבל לקבל "תגובה, מילדה
דנית06/06/2011בת 15 ששואלת כבר בגיל כזה על הפרעות אכילה זה די מוגזם....
עם כל הכבוד לה, אני אישה בת 26 אמא לשתי בנות... ככה שהתגובה שלי רלוונטית יותר מה"תשובה" שלה.
בכל מקרה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון05/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_אכילה' id=link]הפרעות אכילה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המשקל שלי תקין?שיר05/06/2011
שלום, אני בת 15 שוקלת 45.5 ואני 1.60 האם המשקל שלי תקין?
המשך יום נעים, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המשקל שלי תקין? - לא ממש.
אהרון רזון05/06/2011אבל גם לא נורא. את בתת-משקל מתון שניתן לתקן על ידי תזונה נכונה ופעילות גופנית
מתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת כמות הברזלכ.מ.05/06/2011
ברצוני לשאול כיצד אוכל לטפל בהוספת ברזל, הן ע"י אכילת מאכלים עתירי ברזל - אלו?? והן ע"י טיפול תרופתי??
בדיקות הדם נמצאו תקינות, למעט חוסר בויטמינים B12 + D .
אני מרגישה עייפות מוגברת. - גילי 38, רווקה. עובדת כ-9 שעות ביום - מזכירה,
מאז ומתמיד אינני אוכלת כבד ולא בשר בקר, למעט פעמים מעטות בחודש (אוכלת בשר טחון בתוך קציצת קובה מטוגנת או מבושלת)
אוכלת עוף פעם עד פעמיים בשבוע.
אני מאוד אוהבת לאכול קטניות, ירקות ודגים.
אציין עוד, כי הנני צורכת סוכרים ברמה גבוהה יחסית (2 כוסות תה ביום-במקום סוכר חום, ממתקת בכפית דבש ולימון וקנמון + 2 כוסות קפה שחור עם חלב - בכל כוס כפית סוכר חום), במהלך היום אוכלת 2-3 עוגיות, ולפעמים חצי כפית חלבה, או 2 קוביות שוקולד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקורות תזונתיים
אהרון רזון05/06/2011וויטמין B12 נמצא רק במוצרים מן החי, בעיקר בכבד מכל סוג. מאחר ואת לא אוכלת כבד, ולעומת זאת כן אוכלת דגים, לא צריכה להיות בעיה. בחלק מן הדגים ישנו הוויטמין אפילו בכמות גדולה מאשר בבשר בקר. כמות משמעותית נמצאת בהרינג, סלמון, פורל ועוד. אותם הדגים גם עתירי וויטמין D . למעשה הדגים (לא כולם) הם המקור התזונתי הכמעט יחידי של וויטמין D. חשיפה לשמש גורמת לייצור הוויטמין על ידי הגוף, לכן חשובה למי שיש לו חסר.
עליך לדעת שקפה ותה מפחיתים את ספיגת הברזל ומתכות אחרות. ישנם מוצרים מן הצומח, כגון חלק מאלה שאת אוכלת, עתירי ברזל, אך לרוב הוא איננו זמין לגוף בגלל נוכחות מעקבי הספיגה שקושרים אותו, לכן המקור היעיל הוא עולם החי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ודיאטהימית05/06/2011
שלום,
היה לי סרטן עור. רציתי לדעת האם לכדורי הדיאטה בסגנון diet for life יש השפעה על העניין. ברצוני לרדת במשקל ורציתי לדעת האם יש סיכוי לנזק.
כמו כן, עברתי ניתוח פיסורה לפני כמה שנים- האם גם לכך יש סיכון עם כדורי ההרזיה? האם זה יכול לקרות שוב?
תודה
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ודיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/06/2011לא מכיר את הכדורים אבל ככלל לא נוצר עדין כדור להרזיה בכדי לרזות צריך לעשות דיאטה בריאה ממושכת ומטר ורצון חזקים.
לגבי הפיסורה בלי קשר לכדורים כל דיאטה מגבירה את העצירות ולכן יש בעיה עם הפיסורה בכדי לטפל בכך צריך לשתות בטרוף ולדאוג בכל מחיר שלא תחווצר עצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני04/06/2011
היי, יש לי התקפי בולמוס שלוש פעמים בשבוע, בהם אני מכניסה כמויות גדולות של אוכל לגוף ללא שליטה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להימנע מזה? התחלתי ממש להשמין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי04/06/2011שלום אני,
כדאי שתפני לדיאטנית שעובדת בנושא הפרעות אכילה, כדי לקבל יעוץ וטיפול המתאים ספציפית לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים רדומיםליטל04/06/2011
מאז שהתחלתי לעשות ספורט + תזונה נכונה כפי שהמלצם לי (בסך הכל שבוע וקצת) כל פעם שאני מרימה את הרגליים למשל אחרי שניה אני כבר מרגישה כמו נמלים כאלה ברגליים ושהשריר עוד שניה נרדם.. (שזה תמיד היה לי אבל אחרי הרבה זמן שהרגל או היד מונחים בצורה לא נוחה).
יכול להיות שזה כי אני עושה שעה ביום ספינינג? כי גם בספינינג נרדם לי הרבה פעמים איזור המפשעה והישבן..
באימון האחרון שלי כשהרמתי ידיים לעשות משקולות בכלל נרדמו לי הידיים והרגשתי פתאום לא טוב וקצת סחרחורת אז הפסקתי..
האם זה קשור? האם זה קשור לעובדה שהייתי במחזור באותו השבוע (אני לוקחת גלולות ולכן אין לי תופעול לוואי של המחזור.. כאבים חולשה וכו. מרגיש לי כרגיל).
תודה :)
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים רדומים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי04/06/2011הי ליטל,
זה לא נשמע לי כתופעה רגילה. הייתי ממליץ שתבקשי מהרופא לעשות בדיקות כלליות כולל ברזל, פריטין, B12, חומצה פולית וספירה כללית. ותספרי לו על התופעות שכתבת כאן, הוא ידע איך להמשיך את הבירור.
את בטוחה שאת שומרת על תזונה בריאה? שאת לא עושה איזו דיאטה דרסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים רדומים
ליטל05/06/2011אני אוכלת הרבה ירקות, חלבונים כמו גבינות עד 5%, ביצה 4-5 פעמים בשבוע, טונה פעם ביום-יומיים, בשר רזה (מנסה ככל האפשר), 2 פירות ביום בערך....
וכל זה עם אימון ביום.. שגם לא יוצא כל יום.. 4-5 פעמים בשבוע..
אני רוצה להוריד כ15 קילו.. אז רק כשאני ממש שומרת אני יורדת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות נוספת
אהרון רזון04/06/2011בעיה ווסקולרית שמתבטאת בזרימת דם לא תקינה בכלי הדם הפריפריים. מומלץ בירור על ידי רופא כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות נוספת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/06/2011ברור ידידי, בכיוונים האלה חשבתי כשכתבתי שהרופא ידע איך להמשיך את הבירור, פשוט לא ראיתי לנכון להפחיד אותה, כשמדובר באפשרות בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדום יבששירי03/06/2011
כוסית..
מומלץ להימנע בדיאטת הרזייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לשתות כוסית, אך לא יותר.
אהרון רזון03/06/2011היין יחליף מנת פרי או שווה ערך, במידה ואת סופרת קלוריות בקפדנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אהרון
שירי04/06/2011אך כוסית יין אדום לא "עולה" קלורית יותר מפרי?
כתוב במקומות מסויימים שהיא כ-100 קלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נורא!
אהרון רזון04/06/2011חישוב על חודה של קלוריה מיותר. התעסקות יתר בשקילות, מדידות וחישובים מדוייקים
מקרבת את השבירה. אם בכל זאת את מעדיפה לפעול "מדעית", על בקבוק היין כתוב
אחוז האלכוהול, אותו צריך להכפיל ב- 7 כדי לקבל את הערך הקלורי עבור 100 גר\מ"ל.
למשל עבור 12% אלכוהול, ב100 מ"ל (בערך כוסית) יש 84 קק"ל.
בהודעה אחרת כתבת שאת שותה בקבוק (750 מ"ל) לשבוע, מה שנותן בממוצע כ-90 קק"ל ליום וזה ערכו הקלורי של תפוח בינוני. (160-180 גר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוםיעל03/06/2011
האם שום מבושל/אפוי יעיל כמניעה/טיפול בתולעים כמו שום טרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק שום חי יעיל.
אהרון רזון03/06/2011מבושל\אפוי מאבד את סגולותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחוף!!אחת03/06/2011
אני כבר חודשיים אוכלת רק מעט ירקות, ביצה וסוכריות ללא סוכר בכל יום (400 קלוריות ביום) אני לא עושה הרבה ספורט אבל אין לי בעיה להתחיל.
אני לא רוצה לרזות עוד אבל אני מפחדת שאם אתחיל לאכול נורמלי כמו אדם רגיל ואפילו 1000 קלוריות ביום אעלה את כל מה שירדתי.
אני לא רוצה לספר להורים שאכלתי כל כך קצת ואין לי אפשרות ללכת לדיאטנית האם מישהו יכול לעזור לי?!
האם להעלות את האוכל בהדרגה או לאכול בבת אחת 1000 קלוריות ביום?
האם יש אפשרות שהמשקל לא יעלה ולא ירד או שאני חייבת לעלות?
אם אני חייבת לעלות, האם המשקל יתייצב מתישהו או שאני אעלה תמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים?
אהרון רזון03/06/2011גיל, גובה, משקל נוכחי, משקל התחלתי (לפני ההרזיה), משך ההרזיה (התת-תזונה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים:
אחת03/06/2011בת 14.5 .. גובה 161 ס"מ, משקל 50 .
בתחילת השנה עשיתי דיאטה מאוזנת וירדתי ממשקל 96 ל-65. אח"כ הרגשתי רע והייתי חולה. היו לי שלשולים וכאבי בטן ולכן הפסקתי לאכול הרבה (זה הכאיב לי את הבטן יותר) עכשיו אני בריאה ב"ה אבל המשכתי לאכול מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להתגבר
אהרון רזון03/06/2011אחר הרזיה אדירה ולא בריאה ישנן שתי אפשרויות: עליה (מתונה, יש לקוות) במשקל
או התדרדרות מסוכנת להפרעות אכילה חמורים עם פגיעה בבריאות. אף אחד לא יכול, ובגיל שלך גם לא רצוי, להוריד חצי ממשקלו ולשמור לאורך ימים על המשקל ועל הבריאות בו זמנית.
על מנת למתן את העליה לקילוגרמים בודדים, יש להעלות את הערך הקלורי של התפריט היומי בהדרגה, כל שבוע ב-150 קק"ל עד שתגיעי ל-1200 קק"ל ליום. בנוסף יש לבצע פעילות גופנית יום-יומית בהתאם לכושר שלך שיילך וישתפר עם שיפור התזונה והאימונים. יש להמנע לחלוטין ממתוקים, כולל שתיה מתוקה ולהרבות באכילת ירקות.
אין לאכול מאכלים שמנים ומטוגנים, קמח ואורז לבן, מזון מעובד ומתועש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וגזים במע' העיכולהילה02/06/2011
שלום,
אני בת 26, רזה באופן יחסי (1.59, 52 קילו). אני מורגלת לאכול אוכל בריא בדרך כלל, הכולל דגנים מלאים וירקות. אם כי מאז היותי סטודנטית ההרגלים האלה השתבשו במעט, ואני מגיעה למצבים שאני אוכלת כמויות גדולות מאד (גם אם זה אוכל בריא- למשל 3 צלוחיות בגודל של צלוחית קורנפלקס של בורגול) או שבסופי שבוע אני אוכלת המון מאכלים שמנם, מטוגנים, וקינוחים עתירי שומן וסוכר עד לרמה שאני כבר לא נהינת מהאוכל, אבל בכל זאת ממשיכה ואז מרגישה רע פיזית ונפשית. יש לי 2 בעיות: האחת- אני משמינה לאחרונה יותר מתמיד, הבגדים הופכים להיות לוחצים, הבטן גדלה מאד וגם היריכיים, וזה מטריד אותי מאד. מצד שני, מזה כשלוש שנים אני סובלת מבעיה קשה של גזים במערכת העיגול, דבר שמפריע ופוגע לי באופן משמעותי באיכות החיים. בדיקה אצל רופא של מערכת העיכול לא העלתה תוצאות מרחיקות לכת.ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז במידת מה (אין לי בעיה של יציאות, רק גזים). ניסיתי המון תכשירים טבעיים (כמו חידקים למע' העיכול, אנזימים, תמציות צמחים) ופחות טבעיים (קרבוסילן, קלבטן, גזים X) וכלום לא עזר. קראתי שתזונה עשירה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לגזים, ולכן אני משתדלת להפחיד בכמות הסיבים אם כי קשה לי לוותר על אכילת ירקות ודגנים מלאים, וחבל לי מבחינת ההשמנה להחליף אותם בפסטה ולחם לבן. אשמח לקבל עצה שתשלב הרזייה (מתונה) וטיפול בבעיית הגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על תזונה נכונה להפחתת גזים
אהרון רזון02/06/20111. יש לאבחן אי סבילות ללקטוז. אם חיובי יש להמנע ממוצרי חלב עתירי לקטוז
2..יש להמנע מצריכת כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, קולרבי, קטניות, משקאות דיאט, סוכר, מאכלים מטוגנים.
3. ללעוס היטב, לאכול לאט.
4. פירות, לאכול בנפרד בין הארוחות.
5. לחלק את התפריט היומי לארוחות קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)