פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו
    אמה
    28/06/2011

בת 20, 171 סמ'
    ירדתי 40 קילו בצורה דראסטית ולא בריאה בעליל ( בחודשיים האחרונים אני מתקיימת על תפריט של 600 קלוריות וגם הליכה של שעה ורבע 5 פעמים בשבוע) אני רוצה לאכול מאוזן ובריא לשמור על הישגים ואף להמשיך לרדת במשקל. אם אני אעלה את תקציב הקלוריות ל-1500 /1200 אני אעלה במשקל?
    איך לצאת מהמצב הזה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• בטח תעלי, ועוד איך.

אהרון רזון
    28/06/2011

מה שאת עושה לגוף שלך היא התעללות אמיתית שבדרך כלל מסתיימת בהשמנה עם יותר שומן ופחות שריר ממה שהיו קודם, כלומר גוף פחות בריא ובאיכות ירודה יותר.
    על מנת למנוע או לפחות להגביל את ההשמנה, עליך להעלות בהדרגה את
    ההיקף הקלורי של התפריט היומי ב100-150 קק"ל לשבוע ולהרחיב את הפעילות הגופנית לכל יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל?
    ליטל
    28/06/2011

היי
    גובהי 1.63 ואני שוקלת 70 קילו.

לפני כ-3 שנים ירדתי מ-72 ל- 57 קילו ואני רוצה לחזור לשם.

יש לי 2 דיאטות שהלכו לי מאוד, האחת כוללת 2 כוסות נס קפה עם מעט חלב, יוגורט 1 ביום, גבינות רזות, הרבה ירקות, 3 כפות פחמימות ביום בא.צהריים, בשרים רזים, 2 מנות פירות ביום, ואנרג'י 1.

השניה כוללת יותר פחמימות, כ-4 פרוסות לחם קל ביום, ביצה 1 ביום (או סלט או שוב 2 פרוסות לחם), הרבה ירקות, מנה 1 של קורפלקס רגיל לא ממותק + חצי כוס חלב, 2 פירות ביום.

את שתיהן נוח לי מאוד לעשות מבחינת הלו"ז שלי.. רק רציתי לשאול מבחינה בריאותית איזה תפריט יותר בריא?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתחיל?

הוספת תגובה

• איך להתחיל? - תגובה

אהרון רזון
    28/06/2011

עדיפה הראשונה. הייתי מוותר על הנס, אבל אם ללא סוכר, אפשר לחיות עם זה. את האנרג'י (מוצר מתועש) הייתי מחליף בפרוסת לחם מלא קל מרוחה באבוקדו\טחינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל? המשך

ליטל
    28/06/2011

היי,

תודה על התושבה. האם באמת ניתן לרדת בצורה משמעותית ככה במשקל? אני רוצה לרדת כ-15 קילו.....

ואם אני מוסיפה לתפריט ספורט, 3-4 פעמים בשבוע, של שעה (45 דק סיבולת ורבע שעה משקולות ותרגילים)... כמה זמן בערך יקח לי להוריד את הקילוגרמים המיותרים?

שאלה אחרונה - אם יורדים כ-2 קילו ביום - אומרים שזה לא בריא לעור ושהוא יהיה מתדלדל ורפוי כי העור לא מספיק לחזור לעצמו כי הירידה נחשבת למהירה מידי. האם זה נכון או שזה מיתוס וזה לא משנה בכמה זמן מורידים את מה שרוצים העור יראה אותו הדבר?

תודה רבה רבה, אתה ממש נותן לי מוטיבציה =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל? המשך - תגובה

אהרון רזון
    28/06/2011

תודה על התושבה. האם באמת ניתן לרדת בצורה משמעותית ככה במשקל? אני רוצה לרדת כ-15 קילו.....
    *****קשה אך אפשרי

ואם אני מוסיפה לתפריט ספורט, 3-4 פעמים בשבוע, של שעה (45 דק סיבולת ורבע שעה משקולות ותרגילים)... כמה זמן בערך יקח לי להוריד את הקילוגרמים המיותרים?
    *****אי אפשר לנבא, אצל כל אחד זה שונה, תלוי במידת ההתנגדות של הגוף ל"שוד השומן" על ידי הפעלת מנגנות החיסכון באנרגיה, קרי הורדת קצב חילוף החומרים.
    בכדי להגשים את התוכנית הגרנדיוזית שלך, צריך להתאמן כל יום לפחות שעה אירובית
    ושלוש פעמים בשבוע אימוני כוח על כל קבוצות השרירים רצוי תחת הדרכה.

שאלה אחרונה - אם יורדים כ-2 קילו ביום - אומרים שזה לא בריא לעור ושהוא יהיה מתדלדל ורפוי כי העור לא מספיק לחזור לעצמו כי הירידה נחשבת למהירה מידי. האם זה נכון או שזה מיתוס וזה לא משנה בכמה זמן מורידים את מה שרוצים העור יראה אותו הדבר?
    ****אין דבר כזה 2 קילו ליום, לכן אני מניח שאת מתכוונת לשבוע. שני קילו בשבוע הראשון, אולי גם בשני (לא רצוי) זה לא חריג אבל אחר כך הירידה מתמתנת ואפילו יש
    הפסקות של עד שבועיים למרות שלא השתנה כלום בתזונה ופ"ג.
    לגבי העור, תלוי באיכותו (נתון גנטי), אך בד"כ הרזיה בכלל ומהירה בפרט לא מחמיאה לעור. אם העור באיכות מספיק טובה, את לא מעשנת, ואין חסרים תזונתיים, הוא יתאושש במידה זו או אחרת תוך זמן בלתי מוגדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה אחרונה..

ליטל
    28/06/2011

במידה ואצליח להוריד את ה15 קילו האלה (שכבר עשיתי זאת לפני שנתיים, מ72 קילו ל- 57) יש איזו עצה על תכשירים או קרמים, שמנים, ויטמינים או משהו שכדאי לקחת תוך כדי התהליך כדי שהעור יהיה יותר גמיש לשינוי ? (אני לוקחת כבר שנה ועד היום ויטמין E שפעם אמרו לי שטוב לגמישות העור.. ונגד סימני מתיחה.. לא יודעת אם זה עשה משהו כי הסימנים שלי כבר ישנים מאוד אבל לפחות לא הופיעו חדשים..)
    אני יודעת שהדבר הכי טוב זה לאכול נכון ולא "לשגע" את הגוף... אבל מכיוון שכבר היתה לי ירידה "גדולה" לפני שנתיים (וגם עליה של הכל בחזרה בערך שנה אחרי) אני מפחדת שהעור שלי יהיה ממש רפוי כי בתקופה הזו כן אצטרך קצת לשגע את הגוף שלי כדי להוריד את כל זה בחזרהץץ
    או שמא עליי לפנות לרופא עור .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה אחרונה.. - תגובה

אהרון רזון
    29/06/2011

אין עדויות קליניות להשפעת וויטמין E על גמישות העור. אמנם כנוגד חימצון חזק הוא עשוי להשפיע לטובה על הזדקנות העור ומגן נגד קרינת השמש (אולטרה סגול), אבל בעיקר בשימוש חיצוני. מכל מקום כדאי לקבל אותו ממקורות תזונתיים בראש ובראשונה שמן נבט חיטה. גם בשמן חמניות יש הרבה. תזונה עתירת ירקות ופירות אמורה להשפיעה לטובה על בריאות העור. אגב, גם בעגבניות יש כמות משמעותית של
    וויטמין E .
    גם וויטמין A, C , אומגה 3 ואבץ ממקורות תזונתיים טובים לעור, אך לא בהכרח פותרים את בעיית סימני המתיחה.
    לא נראה לי שרופא העור יפתור את בעיית סימני המתיחה והריפיון, אך כשיש בעיה בריאותית או אפילו אסתטית, תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חרמון
    לולי
    28/06/2011

אני בת 65 אני בריאה בד"כ (מעט כורסטרול מטופל‎) אין לי סכרת. אבל בבקרים לפני ארוחת בוקר יש לי בסבבות 130 ובצהרים 100 (יש לי מכשיר מדידה של בעלי) בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר חרמון

הוספת תגובה

• ד"ר חרמון - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    29/06/2011

לא הבנתי מה השאלה לפי הנתונים שלך יש לך קצת סוכרת וייתכן ובעזרת תפריט מתאים את תורידי את הערכים של הסוכר לנורמה תנסי את הקליניקה שלנו חרמון מן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסה לרדת במשקל-נואשת
    מימי
    27/06/2011

שלום,

אני בת 29 וחצי. משקל 73 גובה 154
    משתדלת לאכול עד 7 בערב אוכלת לחמית עם גבינה עד 5 אחוז בשר רק בשישיבת
    בערב פעם ב.. מנשנשת פופקורן דיאטטי במכונה אוירית בלי שמן וכלום.
    מקפידה לעשות ספורט קלה כמו אלפיטקיל חצי שעה מכל יום.
    ומרבה מים שני ליטר.
    יורדת כמעט כלום - אז למה?

האם זה בגלל שאני אוכלת בשעות הערב? או מיעוט ספורט?

לקביעת תור
    סגירה
    מנסה לרדת במשקל-נואשת

הוספת תגובה

• מנסה לרדת במשקל-נואשת - תגובה

אהרון רזון
    28/06/2011

את צריכה לאכול כל 3 שעות כולל בערב עד 2-3 שעות לפני השינה. הכניסי לתפריט שלך שפע ירקות מכל הצבעים לפחות 3 פעמים ביום בארוחות העיקריות כמנה ראשונה וגם 2-4 פירות. לפחות 3 פעמים בשבוע דג טרי איכותי צלוי, 2-3 פעמים בשר טרי רזה בלבד לא מטוגן בקר\הודו\עוף. ביצים (ללא טיגון בשמן) לא יותר מאחת ליום. יש להגביל דרסטית פחמימות מרוכזות כגון לחם, פסטה, תפו"א, אורז ודגנים אחרים. גבינות עד 5%. כמובן שיש להמנע ממתוקים כלשהם, משקאות קלים (לשתות רק מים), דברי מאפה, מוצרים מתועשים. הפעילות הגופנית שלך טובה אך לא מספיקה כאשר יש קושי בהרזיה, הגבירי תוך גיוון לשעה ביום לפחות והוסיפי פעמיים-שלוש בשבוע גם אימוני התנגדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

מימי
    28/06/2011

תודה הרבה על התגובה.

לוותר על לחמית או פריכית אורז בתוכו לפעמים עם דגנים? הרי יש בזה פחמימות
    תוכל להסביר לי מה זה אימוני התנגדות? הרמת משקולות?
    אני מרימה משקולות למשך 5 דקות וטיפה פחות פעמיים ביום בבוקר ובערב
    זה טוב?
    מטרה שלי לרדת ולהשיל עוד 20 קילו לפי הגובה שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון-שכחתי להוסיף...

מימי
    28/06/2011

כל מה שאני מכניסה לפה נגיד לחמית עם גבינה עד 5 אחוז
    ועושה פעילות באפיטקיל זה שורף מיידית? :)

חוץ באפיטקיל ומשקולות קלות -צריכה להוסיף כמו הליכה לחצי שעה או יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון-שכחתי להוסיף... - תגובה

אהרון רזון
    28/06/2011

אין שום חשיבות עם נשרף דווקא מה שאכלת זמן קצר לפני הפעילות או מה שאכלת הרבה קודם. מה שקובע להרזיה הוא המאזן האנרגטי היומי, כלומר ששורפים יותר אנרגיה (קלוריות) ממה שמקבלים מהאוכל.
    חצי שעה של הליכה נמרצת עם קטעי ריצה בנוסף לאליפטיקל היא פעילות יעילה להרזיה וכושר כללי. גם שחיה מאוד מומלצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון - תגובה

אהרון רזון
    28/06/2011

עם הנתונים שלך, הורדת 20 קילו אינה משימה קלה. בשביל הגשמתה את צריכה ארבה כוח רצון, מאמצים ודבקות במטרה. וויתור מוחלט על פחמימות מרוכזות לטובת ירקות חיים מגוונים ללא הגבלה (גם הם פחמימות אך בריכוז נמוך) ופעילות גופנית כפי שהצעתי יגרמו להרזיה בקצב סביר.
    אימון התנגדות =אימון עם משקולות, גומיות וכנגד משקל הגוף. חשוב שהאימונים יהיו אפקטיביים, אחרת עובדים על ריק. לצורך זה את צריכה הדרכה, לפחות התחלתית.
    אם יש לך אפשרות, רצוי להרשם למכון כושר, אם לא, עם הדרכה מתאימה אפשר לבצע גם בבית עם ציוד פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...?!
    חן
    27/06/2011

שלום לכולם..

רוצה לשתף איתכם בדיאטה שלי ולשאול כמה שאלות..
    אני שואפת לרדת 10 ק"ג..
    ****את כבר במשקל תקין ויהיה קשה (ולא בטוח שרצוי) להוריד עוד 10 ק"ג, אחרי הורדה מזורזת של 5 ק"ג.

מה שאני עושה לא אוכלת ארוחת ערב.
    *****בכדי שתוכלי להתמיד ולרזות בצורה בריאה מומלץ לאכול 4-6 ארוחות ביום כולל ארוחת ערב

ורק אוכלת ארוחת בוקר תמיד בבוקר אוכל סוג של פירות ( תפוח או אבטיח או אגס )
    *****לא מספיק פירות, צריך גם חלבון.
    ובהצריים מש שאמא שלי עושה אני אוכלת ולא אוכלת עם אורז או בשר..
    ****אם את לא צמחונית, אכלי גם בשר רזה לא מטוגן וללא רוטב.
    את הארוחה מתחילים בסלט גדול ומגוון.

אבל אם בא לי אורז אוכלת 4/5 כפיות או חצי לחמניה..
    ****אורז ולחמניה מלאים

ויש לנו בבית מכשיר אופניים אני כל יום מתאמנת עליו שעה..
    ****מצויין, אבל צריך גם אימני התנגדות לבלימת איבוד שריר.

וכל היום שותה מים הרבה הרבה מים..
    ****חשוב לשתות הרבה, אך לא יותר מדי

השאלה שלי אם אני ממשיכה במה שאני עושה ואת האמת זה לא קשה בשבילי..
    בכמה זמן אני אוכל לרדת את 10 ק"ג
    בשבועיים הראשונים אני הורדת 5 ק"ג בערך..
    ****קשה לנבא, זה אינדיבידואלי אך בטח שלא בקצב של השבועים הראשונים כאשר הרוב היו מים.

אבל עכשיו זה השבוע השלישי שאני בדיאטה ונראה לי אני אותו משקל עדיין לא הורדתי עוד..למרות אני עושה מש שעיתי בשבועיים הראשונים..
    ****ראי את התשובה הקודמת. הנוזלים שאיבדת חוזרים.

יש לי כמה שאלות..

1-במכשיר האופניים שלי אם אני למשמל רוכבת עליו שעה כותב לי שרפתי למשמל 500 קלוירות וגם זה תלוי בקצב שלי לפעמים אני בשעה שורפת 600
    האם זה מדיוק ???
    *****מה שהמכשיר מראה זה חישוב מבוסס על נוסחה ולא מדידה מדוייקת. מלבד זה, הנטיה היא להראות שריפת קלוריות גדולה מהמציאות (מסיבה מסחרית).

2-אני רוצה מחשבון שאכתוב בו את המשקל שלי ואת האורך שלי שאדע כמה בדיוק אני צריכה לאכול ביום מאיפה אני אמצא דבר כזה ???
    *****מחשבון תמצאי באתר שלנו בעמוד הראשי , אך לא תמצאי בשום מקום מידע מדוייק על כמות האוכל המומלצת להשגת המטרה, כי זה תלוי בהרבה גורמים.

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...?!

הוספת תגובה

• גיל, גובה, משקל?

אהרון רזון
    27/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חן
    27/06/2011

אני בת 21

המשקל שלי 60

גובה 163

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלת תשובות בגוף ההודעה הראשית.

אהרון רזון
    28/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת סנטר כפול
    א'
    27/06/2011

מאיזה מאכלים מומלץ הלמנע כדי להוריד סנטר כפול?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת סנטר כפול

הוספת תגובה

• או יותר נכון,

א'
    27/06/2011

מאיזה מאכלים מומלץ להמנע כדי למוע סנטר כפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת סנטר כפול - תגובה

אהרון רזון
    27/06/2011

המנעות ממאכלים מסויימים לא מונעת\מורידה באופן ספציפי סנטר כפול או שומן ממקום
    מוגדר אחר. הפתרון: הרזיה כללית לצורך הורדה, או שמירה על המשקל, למניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטןן
    מיכל
    27/06/2011

שלום , אני בת 17 הגובה שלי 1.54 המשקל שלי נע בין 50-55 ,לפני שנתיים שקלתי 42 וזאת לאחר יירידה דרסטית לאחר שהקפדתי על תפריט מסודר ושילוב ספורט , לאחר מכן הפסקתי ולכן עליתי ב-10 קילו , ועכשיו אני רוצה שוב להוריד קצת אך אני מכורה כבר למזון ומתקשה בכך .. אני נוהגת לעשות ריצות 2-3 פעמים בשבוע וכן כפיפות בטן ומשתדלת לאכול כמה שפחות שטויות ולהרבות בפירות וירקות , איך איני מצליחה לרדת , לפחות להוריד את הכרס שנהייתה לי
    ישלך שיטה להמליץ לי כיצד אפשר לקבל בטן שטוחה וכיצד לשמור על משקקל תקין ? והאם המשקל שלי הוא תקין ?
    תודה מראש ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בטןן

הוספת תגובה

• בטןן - תגובה

אהרון רזון
    27/06/2011

המשקל שלך אינו ברור. ( טווח של 5 קילו !!). השקלי בבוקר אחרי הליכה לשירותים ולפני אכילה ושתייה וחזרי לפורום עם המשקל המדוייק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלורית גולד
    מוישי
    26/06/2011

אני לא מאמין בדיטות האלו גם כן בימיוחד בקלורית גולד אמת לאחר יום ניסתי לבטל והם היתנהגו זבל כי הכדור ביידם איפו החוק לך תרוץ אחרייהם תיצרח לשמיים לא יעזור לאבא שלך מהם מיתייחסים יפה רק כשעדיין לא שילמת ברגע ששילמת אתה אפס ויכול ליקפוץ להם מה אתם אומרים על זה יש למישו עזרה או תבונה נגד זה 700 שקל עשקו אותי בלי אפשות ביטולץאישתי דיברה עם הסוכן וביום א בבוקר כבר אי אפשר לבטל קפוץ לי הם אומרים יחס כזה אני מיתפוצצצ 700 שקל אינ אף דייטה כו ועוד כיימי אנא יעצו לי עיצה אחים שלי ואם אין לכם עייצה לפחות לימדו מטעותי ואל תיתנו יד לקלורית גולד פליזזזזזז עזרו לי 700 שח על פארש

לקביעת תור
    סגירה
    קלורית גולד

הוספת תגובה

• קלורית זה עובד בדוק

עדי
    29/02/2012

אני לוקחת קלורית גולד וירדתי כבר 4 קילו בשבועיים אני לא מבינה במה מדובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלורית גולד - תגובה

אהרון רזון
    26/06/2011

אחרי ששילמת שכר לימוד על נאיוויות וחיפוש אחרי פתרונות קסם, עכשיו אתה יודע שפראירים לא נעלמים אלא מתחלפים, אחרת יהיו הרבה שישארו ללא פרנסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקלורית גולד

מוישי
    26/06/2011

טוב תודה שהיתיחסת אך האם זה חוקי אחרי פחות מיום עסקים ועדיין לא קיבלתי כלום ליצחוק לבנאדם בפנים תנו עיצה אננא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוח שיעזור, אך בטח לא יזיק.

אהרון רזון
    26/06/2011

פנה בכתב לממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת
    כתובת: רחוב בנק ישראל 5, ירושלים.

ע"פ חוק הגנת הצרכן אפשר לבטל עסקה תוך זמן מסויים, אם עדיין לא התקבלה תמורה כלשהי עבור התשלום והביטול לא גורם שום נזק לספק הסחורה או השירות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה חוזרת לאחר דיאטה מופחתת חלבון
    ליה
    26/06/2011

שלום רב ,

בת 35 , בריאה בדרך כלל

לפני כשנה וחצי במשך חודש שמרתי דיאטה מופחתת חלבונים

צרכתי רק ירקות , אורז מלא , מעט דגים ופרי ביום .ירדתי כ- 5 קילו וזו הדיאטה היחידה שלא הרשתי רעב ובנוסף הרשגתי מאוזנת מבחינת הצורך בסוכר.

לאחר כחודש התחלתי להרגיש לא טוב , חשתי בנימולים , חולשה ומיחושים באזורים שונים בגוף עד כדי חשש ממחלה ניורולוגית .

יש לציין שכל בדיקות המעבדה כולל של ה- B12 יצאו תקינות.

עקב התסמינים , התחלתי לצרוך מכל אבות המזון ולאחר כחודשיים התחלתי לחזור לעצמי ולהרגיש טוב.

לפני כשבועיים התחלתי מחדש את אותה הדיאטה רק שבנוסף לפעם הקודמת אכלתי כל יום מנת בשר.
    להפתעתי ולצערי התסמינים הניורולוגיםן חזרו ..לאחר כשבועיים.

יש לציין שבמהלך השבועיים לקחתי כל יום ויטמינים (מולטי וB12 )

אבקש התחייחסות , האם יש בתופעות שלי הסבר פיזיולוגי הגיוני ?!

תודה רבה מראש !

הוספת תגובה

• עדכון מייל קודם

ליה
    26/06/2011

בדיאטה הנוכחית אכלתי כל יום מנת דגים ולא בשר כפי שכתבתי .

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה חוזרת לאחר דיאטה מופחתת חלבון - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    26/06/2011

יכול להיות קשור לחוסר ויטמין B1. מומלץ שלא תעשי דיאטה מסוג זה ושתעברי בדיקות אצל הרופא שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יושב על כיסא גלגלים שנה וחצי
    יוסי
    26/06/2011

איזה אוכל כדי לאכול אני לא אוכל הרבה אבל אני מבקש לדעת איזה אוכל כדי לאכול במצב כזה ?
    תודה

הוספת תגובה

• אני יושב על כיסא גלגלים שנה וחצי - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    26/06/2011

אם אתה מתכוון לשמור על משקלך אתה חייב לחשב את כמות הקלוריות המתאימה למשקלך ולגילך לבנות תפריט בהתאם עם ערך קלורי מעט נמוך יותר מהתוצאה שתקבל ומרכיבי התפרית צריכים להיות בריאים ומספקים את כל הויטמינים המינראלים ושאר המרכיבים החיוניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תזונה נכונה
    חן
    25/06/2011

לאחרונה הגברתי את הכושר הגופני שלי הכולל לרוב המון הליכה ומעט רכיבה על אופניים.
    עם הגברת הכושר שלי הוגבר התיאבון
    אני מנסה לשמור על המשקל שלי כמו שהוא (שהוא תקין) אך להגדיל את מסת השרירים.- אינני מעוניינת לרדת במשקל.
    אך משום מה אני מוצאת את עצמי רעבה רוב היום ואז כאשר מגיע האוכל-אני טורפת (או לחילופין "מנשנשת")
    איך מצליחים לבנות תפריט מאוזן? האם עלי לאכול "משהו" כל 3 שעות?
    יש טיפים בנושא?
    קישור לאתרים כלשהם?
    מה חשוב לכלול בתפריט לאור המטרות הנ"ל ?^^

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תזונה נכונה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תזונה נכונה - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    26/06/2011

הי
    יש הרבה חומר באוויר ויש הרבה יועצים כעיקרון בכדי לא להיות רעבה את חייבת לאכול משהוא קטן הרבה פעמים ביום את חייבת לשתות לפעמים את צמאה ואת חושבת שאת רעבה ולכן לשתות כל שעה כוס או שתיים אם האימון שלך הוא ממש אינטנסיבי וכמעט כל יום את חייבת יעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אבץ
    מלי
    25/06/2011

שתי הארוחות העיקריות שלי ביום כוללות האחת קיטניות והשניה כמות של כפית של גבינה.
    מבין שתיהן - באיזו עדיף לקחת אבץ?
    האם כדאי אולי בין הארוחות?
    ואם זה קורנפלקס?
    נראה כאילו שכל דבר שאני אוכלת יבטל את הספיגה אז מתי לקחת אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך אבץ

הוספת תגובה

• ועוד משהו

מלי
    25/06/2011

האם במילה "הנבטתן" אתה מתכוון להשרות?
    הקטניה היחידה שאני אוכלת היא שעועית מש.
    בעקרון אני יכולה להגיד בוודאות שהתזונה שלי מבוססת בעיקר על שעועית מש, כוסמת וגריסי פנינה - רק השעועית מש בעייתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אבץ - תגובה

אהרון רזון
    26/06/2011

גם הסידן שבגבינה מתחרה באבץ, אבל בכמות קטנה זה לא משמעותי. אפשר לקחת את התוסף עם ארוחה שכוללת כפית גבינה ולא פחות משלוש שעות מארוחת השעועית.
    עדיף בין הארוחות יחד עם פילפל אדום.
    הנבטה היא השרייה של מספר ימים במעט מים עד שצומחים נבטים. אני מניח שהדרכה בנושא הנבטה תוכלי לקבל בפורום "בישול בריאות, מתכוני בריאות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות מניתוח פיסורה
    רונן
    25/06/2011

יש לי עצירות קשה מזה 3 ימים מאז ניתוח הפיסורה שעברתי.
    אני חייב לאחר הניתוח יציאות סדירות ורכות.
    מה ניתן לקחת (מעבר לנורמלקס שאני לוקח)?
    האם יש תרופה/תוסף חד פעמי ?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות מניתוח פיסורה

הוספת תגובה

• עצירות מניתוח פיסורה - תגובה

אהרון רזון
    25/06/2011

זה פורום תזונה, לכן לא אמליץ על תרופות ותוספים. שלוש פעמים ביום כמות נדיבה של תמרים מג'ול אמורים לעשות את העבודה. צריך לשתות הרבה מים. יש להמנע מביצים, גבינה רזה, בננות, מוצרי קמח לבן ודגנים מלוטשים אחרים, להפחית אכילת בשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,תזונה בריאה,האם יש לכם להוסיף?
    מזון בריא
    25/06/2011

רשימה שהכנתי.. מה עולה לכם שחסר פה ?
    קטניות:
    אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית

דגנים:
    אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת

זרעים:
    זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים

עלים:
    תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה.

בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע.
    דג סלמון, פורל, מקרל. פעמיים בשבוע.
    ביצה אחת ליום.

3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח.

תודה רבה!
    אשמח לתוספות שלכם!

הוספת תגובה

• שלום,תזונה בריאה,האם יש לכם להוסיף? - תגובה

אהרון רזון
    26/06/2011

קטניות:
    אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית
    *****בכמות מתונה, לא כל יום. גורמות לגזים ומקשות על ספיגת המתכות.

דגנים:
    אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת
    *****כל הדגנים ומוצריהם מלאים (לא רק האורז)

זרעים:
    זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים
    ****לא קלועים או עם תוספת מלח. אגוזים מפצחים לפני האכילה או כמה ימים קודם ושומרים במקרר.

עלים:
    תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה.
    *****תרד, פטרוזיליה וכוסברה במתינות ולא כל יום בגלל נוכחות מסיבית של חומצה אוקסלית.
    לא רק עלים אלא כל מגוון הירקות הטריים בכל הצבעים.

בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע.
    *** נתחים רזים
    דג סלמון, פורל, מקרל. פעמיים בשבוע.
    ****מומלץ 3 פעמים. מכילים כמות משמעותית של אומגה 3

ביצה אחת ליום.
    ****לא מטוגנת. אפשר להוסיף חלבון של ביצה.

3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח.
    ****מלון, אבטיח, מנגו, דובדבנים, פרי הדר וכו"

****שומנים בריאים: זית, אבוקדו, טחינה גולמית

****אני לא רואה ממה תקבל מספיק סידן בהעדר מוצרי חלב וסרדינים. חלק המוצרים מן הצומח עתירי סידן אבל ספיגתו בעיתית ולא יספקו לך את המנה המומלצת היומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לסידן ,זה בלתי אפשרי להכניס פה

מזון בריא
    26/06/2011

קישור

אז אני מדביק:
    מאזן הסידן בגוף לא מושפע רק מצריכת הסידן אלא גם מיכולת הספיגה של הגוף, ממה שהסידן עובר בגוף ומהפרשה של סידן החוצה.

אם אין מספיק חומצה בקיבה - הסידן לא נספג טוב.
    מחסור בויטמין D מפריע לספיגת סידן.

סידן ממוצרי חלב אינו נספג היטב. בנוסף, מוצרי חלב ומזונות אחרים מן החי מגבירים את חומציות הדם. התוצאה - סידן מן העצם מגיע לדם ומופרש בשתן.

צריכת מוצרים צמחיים עשירים בסידן, יחד עם הימנעות ממזונות הגורמים למאזן סידן שלילי, יספקו לגוף את מה שהוא צריך.
    (מוצרים מהחי, מלח, קפאין, סוכרים, משקאות קלים עשירים בזרחן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לסידן ,זה בלתי אפשרי להכניס פה - תגובה

אהרון רזון
    26/06/2011

מוכרת היטב הגישה של הנטורופתים (הפנטים שבינהם) שמתנגדים לחלב ומוצריו ומביאים טעונים מופרכים ואף מגוחכים ללא כל תפיסה במציאות. מוצרי חלב הם לא רק מקור עדיף של סידן זמין אלא גם של רכיבים חיוניים אחרים. עבור כל "מחקר" הפוסל את החלב תמצא כמה וכמה המוכיחים את חשיבותו. בתור אחד שמתעניין ונכנס לפורומים ואתרים ברשת, כדאי לך להתעדכן בממצאים של מחקרים רציניים בקשר לסידן , מקורותיו התזונתיים , ספיגתו והטמעתו.
    למי שאין אי סבילות מוחלטת ללקטוז, אין סיבה לוותר על קבוצת מזון בעלת חשיבות תזונתית גבוהה, אבל איש הישר בעיניו יעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתך
    אברהם4
    25/06/2011

אני בן 42
    משקל 116
    גובהה 182

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלתך

הוספת תגובה

• המשך לשאלתך - תגובה

אהרון רזון
    25/06/2011

פעילות אירובית שעה וחצי כל יום והמנעות מדגנים ומוצריהם, סוכר ומאכלים שמנים ירזו אותך בקצב סביר. יש להרבות באכילת ירקות חיים ולהגביל את הפירות ל4 -3 ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה