מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה יומיתקוראל22/06/2011
היי אני בת 16 שוקלת 55 וחצי והגובה שלי הוא 1.68 לפני הדיאטה שקלתי 65 והייתי בערך על 2200 -1800 בשמירה על המשקל...
עכשיו אחרי הירידה שלי במשקל (שהייתי על 1300 קלוריות בדיאטה) אני רוצה להעלות את הקלוריות בהדרגה חזרה ל-1700(שמירה על המשקל לפי מחשבון bmr-אחרי הכפלה ב-1.2)
האם להעלות בהדרגתיות? או בבת אחת?
בגלל שזה החופש הגדול אני לא עושה הרבה ספורט... קצת מתעצלת אך בדיאטה עשיתי 1 שעה הליכה ביום 5 פעמים בשבוע... בחופש
רציתי לדעת גם אם יש ימים שאני בבית לדוגמא חולה או במיטה אני עדיין יכולה לצרוף 1700 קלוריות? (לאחר הכפלה ב1.2) או ש-1400 (בלי ההכפלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה יומית - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/06/2011הפעולות חייבות להיות בהרמוניה עם את מעלה את הצריכה הקלורית היומית את חייבת לעלות את שריפת הקלוריות ליום והכל בהדרגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במישקלאברהם422/06/2011
שלום אני צריך עזרה
אני במשך כחצי שנה הורדתי את השומנים כגון עוגות עוגיות גלידות ובנוסף ניכנסתי לחדר כושר 3 פעמים בשבוע כ2 כל פעם אך אנני מצליח לרדת במישקל אני צריך עזרה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל, גובה, משקל?
אהרון רזון22/06/2011בחד"כ, כמה דקות אימון אירובי וכמה אימון התנגדות בכל פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה
אברהם424/06/2011אני 4 חודשים באימון ושחכתי לציין אני לאחר ניתוח קיצור קיבה לפני 15 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשאלה - תגובה
אהרון רזון24/06/2011לשם התייחסותי להודעתך, עליך לענות על כל השאלות ששאלתי אותך. לא ענית על אף שאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר ותחליפיומורן22/06/2011
היי רציתי לדעת אילו תחליפים יש לבשר?
ורציתי גם לדעת כמה קלוריות יש בכנף עוף בתנור ..
במקום אחד קראתי 280 לכנף צלויה, במקום אחר קראתי 163 לכנף בתנור..
זה קצת מבלבל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר ותחליפיו - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/06/2011כל חלבון מהחי כולל דגים יכול להחליף בשר אדום 100 גר' זה בערך 200 קל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת חרמוןשני22/06/2011
שלום רב,
מדברים רבות על זה שיש צורך בירידה הדרגתית בריאה וכו.
יחד עם זאת אני שומעת המון המון דברים טובים על דיטרת חרמון.
אשמח לשמוע איך משתלבות שתי דעות אלה.
והאם קצב היריה המהיר של דיאטת חרמון לא יכול להזיק לגוף, לחילוף החומרים ולירידה או שינוי משקל בהמשך.
המון תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי22/06/2011באופן כללי, כל דיאטה שגורמת לירידה מהירה, מגבירה את הירידה בשריר ונוזל. נוזלים יחזרו לגוף בכל מקרה ולגבי השריר (אלא אם כן העליה בחזרה תעשה תוך כדי פעילות כוח) יחזור תוך כדי עליה עד 50% מימנו. כך אנחנו מייצרים גוף עם יותר שומן ופחות שריר. גוף פחות בריא, פחות יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת חרמון - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/06/2011בדיאטת חרמון יורדים בדרך כלל עד 20 קג' בשלושה חודשים למי שיש ובקצב של 10% מעודף המשקל עד 20 קג'. זה קצב מבחינה בריאוטית מקסימאלי בגדר הבריא יותר מכך זה לא בריא. ירידה זאות אפשרית עקב שיטת הדיאטה שהיא יחודית בריא ללא חוסרים של אבות מזון ומאפשרת בדרך כלל לאכול כמה שרוצים ומתי שרוצים מתפריט שנבחר ע"י המטופל עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר חרמון
יעל27/06/2011אז אם הבנתי נכון,אסור מתוק בכלל?גם לא פרי אחד ביום?
אז מה ניתן לאכול שירגיע את מקור הצורך במתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת חלבונים דלת פחמימותיעל22/06/2011
שלום,
רציתי לדעת מס' פרטים לגביי דיאטה זאת:
1-האם ניתן לאכול מוצרי חלב עד 5 אחוז,ביצים,בשר דל שומן,עוף וירקות חופשי?
2-האם התוצאות נראות מהירות יותר כאשר מבצעים דיאטה זאת?
3-מה עוד ניתן לגוון בתפריט שמשתייך למשפחת החלבונים,טופו לדוגמא?
אשמח לחוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת חלבונים דלת פחמימות - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/06/2011ממליץ מאוד על הדיאטה הזאות אולם היא חייבת להיות בפיקוח ולפי כל הכללים ניתן לאכול את כל החלבונים כולל ביצים בשר ודגים גבינה בהגבלה מסויימת קופסה שתים ליום וירקות ירוקים רצוי לא עגבניות גזר ואלה עם סוכר.
כן התוצאות יותר טובות במחקרים זו השיטה היחידה שמאפשרת ירידה ושמירה לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל22/06/2011ד"ר חרמון תודה על תגובתך המהירה,
רציתי לשאול האם הארוחות צריכות להיות מסודרות או שאני יכולה לחטוף לי את המאכלים הללו בכמויות מוגבלות כמובן,לאורך כל היום?
מה לגבי טופו,עדשים,קינואה?
האם גם הם נכללים במשפחת החלבונים המותרת?
אשמח מאד אם תוכל לפרט את המאכלים המותרים שמהם ארכיב לי תפריט יומי.
רציתי לשאול לגבי משהו מתוק במהלך היום,מה עדיף פרי\שניים או אפשרות של מעדן 0% ?
מדוע אנשים חושבים שדיאטה זאת אינה מומלצת?טוענים שאי אפשר לחיות בלי פחמימות?לפי מיטב ידיעתי יש בכל סוג מזון פחמימות ברמה זאת או אחרות,האם אני צודקת?
אשמח לתשובה מפורטת ,
בהערכה רבה,יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תגובתך
יעל23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מתייחסים,מקפיצה שוב
יעל23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מתייחסים,מקפיצה שוב - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי23/06/2011יעל שלום,
לא הגבתי כי בקשת תגובת המשך מד''ר חרמון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתו,תודה.
יעל23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר חרמון,ממתינה לתשובתך
יעל25/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רוני חרמון25/06/2011עדשים וקינואה הן פחמימות מורכבות טופו תערובת של חלבון ופחמימה ולכן כל אלה אסורים מותר בשר דגים ביצים ירקות מעט עגבניות מעט יוגורט מעט גבינה לבנה וזהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר רוני חרמון27/06/2011הי יעל, הדיאטה הינה דלת פחמימות כך שאסור פחמימות מכל סוג כמו מתוקים שונים פירות לחם פסטה אורז אפונה קינואה ועוד סוגי פחמימות. נכון בכל סוג מזון יש גם פחמימה אין מזון שהוא רק מרכיב אחד אבל הייחס חשוב כך שאת מקור הפחמימה ניתן לקבל מירקות גבינות ביצים יוגורטים וכו' ולא חייבים רחם עדשים וכו'. מעדני חלב זה לא טוב בשל הרכבן יש מייצבים שונים עמילנים ועוד יוגורט עם פירות נופל בקטגוריה של פחמימות.
אם תצליחי להתמיד ולשמור על תפריט דל פחמימות בשישה שבועות תרדי כ- 10 קילו. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל28/06/2011אז אם הבנתי נכון,אסור מתוק בכלל?גם לא פרי אחד ביום?
אז מה ניתן לאכול שירגיע את מקור הצורך במתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל - ירידה בחזה-שאלהבת 1822/06/2011
אהלן :) אני בת 18 ופחות או יותר בשנתיים האחרונות המשקל שלי הוא 49-50.. מתנדנד כזה. מאז ומתמיד היה לי חזה יחסית גדול ( מידה D) והיה לי סבבה אף פעם לא הייתי שמנה , גם לא מלאה. בתקופה האחרונה יש מעט לחץ, אני אוכלת פחות, עובדת, רוקדת, ושמתי לב שמבלי להתכוון או לרצות ירדתי במשקל. לא נישקלתי אמנם אבל אני מרגישה שירדתי בבגדים וגם באופן משמעותי בחזה!!!!! זה לא דבר שרציתי.. לא מפריע לי שרזיתי אני אוהבת את הגוף שלי גם עכשיו, הבעיה שלי היא עם הירידה בחזה. זה משהו די תורשתי אצלי במשפחה חזה גדול, אף פעם לא היה לי חזה גדול כי הייתי שמנה או משהו. השאלה שלי.. אם אני אחזור ואעלה שוב את מה שירדתי, הוא יחזור למה שהיה ? לא שעכשיו הוא קטן נורא, בכלל לא, פשוט התרגלתי למשהו שאהבתי וכל השנים האחרונות בתור נערה היה לי אותו.. זה אולי מוזר אבל סתם אני רוצה לדעת . תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - ירידה בחזה-שאלה - תגובה
ד''ר רוני חרמון22/06/2011החזה מתנהג כמו שאר הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל לא ענית לשאלה!
צדק23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על המשקלים21/06/2011
רציתי לדעת כמה נערה בגיל 18 גובה 146 משקל 42 צריכה לאכול ביום
בערך 1500? 1000? 2000?
כדי לשמור על המשקל. לא לרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1500 - 1400 קק"ל
אהרון רזון21/06/2011אם את מבצעת פעילות גופנית (מומלץ מאוד) אפשר לאכול יותר, תלוי במינון הפ"ג.
הנתון הנ"ל נכון בהנחה שקצב חילוף החומרים הינו ממוצע עבור הנתונים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהגיל21/06/2011
אז ככה. אני בן 14, ותמיד הייתי רזה. יש לי הורים רזים וגנים טובים, אבל בחופש הגדול הקודם עליתי בצורה מאוד משמעותית במשקל. (10-15 קילו).
הגובה שלי היה 140 ושקלתי 50 קילו.
החלטתי לקחת את עצמי בידיים, התחלתי לרוץ כל יום שעה ולעשות 100 שכיבות סמיכה בכל לילה, ובחצי שנה ירדתי 10 קילו וגבהתי 10 סנטימטרים. אני שוקל 39 קילו, אבל מאו מאו מאוד מאוד קשה לי לשמור על תזונה נכנונה. אני לא אוכל ממתקים יותר אבל מאכלים כמו שניצל, פסטה, צ'יפס, המבורדר, פיצה או עוף קשה לי לא לאכול. אני מאוד מנסה להקפיד, אבל אני לא מצליח. אני אומר להורים שלי שאני רוצה לאכול בריא כבר מלא זמן, אבל הם לא תומכים ואומרים שאני רזה מידי ושאני מתחיל להיראות רע. אני לא חושב שאני שמן, רק קצת מלא. אני רואה בטלויזיה ובסרטם שתמיד אלא שיש להם בטן שטוחה או קוביות, אוהבים אותם, יש להם חברות ונראים טוב. ואני חושב שאני אפעם לא יגיע לככה.
יש לי קצת כרס, לא משהו רציני אבל אני רוצה להוריד אותה.כשאני מכניס את הבטן לרוב לא רואים אותה כלכך, אבל כן רואים לי את הצלעות, וזה מגעיל.
כשאני לבוש, לא רואים אותה, אבל קשה לי להוריד חולצה, וכשאני עושה את זה, אני בוכה. ממש בוכה. לא נעים לי עם הגוף שלי, ובגלל זה התחלתי להקיא לפני חודשיים. הייתי מקיא 3 פעמים ביום את מה שאני אוכל, ורזיתי עוד 5 קילו אבל החלטתי להפסיק ואני די מצליח, אבל אני מפחד לחזור להיות כמו שהייתי.
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון21/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_אכילה' id=link]הפרעות אכילה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בגיל ההתבגרותמורן21/06/2011
היי אני בת 16 שוקלת 55 ו1.68 רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום .. הבנתי ש1700 .. וזה מה שאני צורכת בד"כ אבל היום הגעתי ל2300 כי אכלתי משהו שאני נורא אוהבת פעם בכמה זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בגיל ההתבגרות - תגובה
ד''ר רוני חרמון21/06/2011את יכולה לקזז בימים שאחרי ביצוע החריגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון משקולותשירלי21/06/2011
שלום
רציתי לדעת אם נשקלים כל יום אז זה לא נחשב מדד.
כי אני שומרת על תזונה נכונה,עושה 4 פעמים בשבוע ספורט
ולפעמים שאני נשקלת כל יום.
אתמול בבוקר נשקלתי והייתי 57.900 בבוקר ועשיתי אימון משקולות ו-20 דקות ריצה וכמובן אני שומרת על תזונה.
פתאום היום מראה לי המשקל שאני במקום 57.900 ,58.400 האם זה הגיוני?
יכול להיות שהמשקל לא תקין או שפשוט להישקל כל יום זה לא מדד טוב
תודה רבה ויום מצוין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון משקולות - תגובה
ליטל סמואל-לוי21/06/2011הי שירלי,
2 האפשרויות שהעלת יכולות להיות נכונות.
הגוף שלנו הוא לא "חומר יבש", הוא כולל נוזלים, וכמות הנוזלים יכולה להשתנות בהתאם לשתייה וצריכת מזון, בהתאם לפעילות, בהתאם למחזור החודשי, צריכת מלח ועוד... לכן משקל יכול לנוע בטווח של כמה קילוגרמים אפילו בשעות שונות ובימים שונים.
לכן שנשקלים ממליצים לעשות זאת פעם בשבוע לכל היותר באותו יום ובאותה שעה ועל אותו משקל (כדי לצמצם פערים אפשריים). עדיין זה לא מדד מושלם אבל לאורך זמן אפשר לראות מגמה.
מדדים נוספים לירידה במשקל הם % שומן (שיכול להיות מדד טוב יותר ממשקל אם מודדים נכון) והיקף מותניים.
צריך לקחת בחשבון שיש גם נושא של דיוק ספציפי של משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטורולרון20/06/2011
אם אני על 10 אחוז שומן
ואוכל 3 ביצים ביום עם הצהוב
יכול להיות לי כולסטרול? גם אם אני נשאר רזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטורול - תגובה
אהרון רזון20/06/2011אפשר להיות רזה עם כולסטרול (LDL) גבוה. הכי פשוט זה למדוד אותו ותדע מה המצב.
גם לבעלי כולסטרול תקין, 3 ביצים כל יום זה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות חשובות לגבי תזונה נכונה.עדן20/06/2011
שלום,
אני בן 18.5 ואני נמצא בתת משקל וסובל וממעי רגיז. הגובה שלי הוא 175 ס"מ והמשקל שלי הוא 47.5 ק"ג.
לפי מחשבון ה-BMI עליי להוסיף עוד 9.2 ק"ג כדי להגיע למשקל תקין (ה-BMI שלי הוא 15.51).
ביקרתי כמה פעמים בשנים האחרונות אצל דיאטניות אבל לפני שנודע לי שאני סובל ממעי רגיז.
בגיל 13 התגלה אצלי (בבדיקה) חיידק הליקובוטר פילורי. טופלתי באנטיביוטיקה ונפתרה הבעיה.
לאחר שהבעייה נפתרה המשכתי לסבול מכאבי בטן וביצעתי את כל הבדיקות האפשריות (צליאק, כרון, הבדיקה עם הכדור מצלמה, גסטרוסקופיה/קולונוסקופיה) עד שלבסוף התברר שאני סובל ממעי רגיז (אם אני לא טועה ברמה בינונית).
אני זקוק לייעוץ ממומחים בנושא כדי לדעת מה עליי לעשות כדי לשמור על אורח חיים בריא (תזונה נכונה, עלייה במשקל וכו...').
אני מתאר לעצמי שתפנו אותי לדיאטנית וזה גם כנראה מה שאני יעשה אבל לפני שאני יקבע תור אני רוצה לדעת מה אתם חושבים שכדאי לעשות?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות חשובות לגבי תזונה נכונה. - תגובה
ליטל סמואל-לוי21/06/2011הי עדן,
במקרה של מעי רגיז הטיפול מתקמד בהתאמת התזונה ובדרכים להפגת מתחים / הורדת סטרס.
חשוב מאוד לקחת אנמנזה מאוד מדוייקת של מה אתה אוכל ואיך זה משפיע עלייך כדי להתאים לך תזונה נכונה. במקרים מסוימים גם מנסים "דיאטות אלימנציה" - כלומר מתחילים בתפריט מאוד בסיסי שלא מגרה את המעי וכל יום מוסיפים משהו ובודקים איך זה משפיע. כמו שאמרת, ההמלצה היא לפנות לדיאטנית / דיאטן. עדיף מתחום הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר לידהאירנה20/06/2011
שלום,
אני חודשים אחרי הלידה השניה שלי.
בהריון עליתי רק כ-8.5 ק"ג אבל מלכתחילה התחלתי אותו במשקל עודף. כרגע אני שוקלת 80 ק"ג ואני 1.67 ס"מ (וזה אחרי שהורדתי את המשקל של הלידה...). בנוסף - אני מניקה.
אני שמה לב כי אני לא אוכלת המון ולא מתפרעת באוכל, אני גם לא מכורה למתוקים או שוקולד ועדיין אני לא מצליחה לרדת במשקל.
אוף..............
יש טיפים איך לרדת במשקל בצורה שלא תפגע בהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לאחר לידה - מזל טוב!
אהרון רזון20/06/2011בשלב הזה לא מומלצת דיאטה דלת קלוריות אלא תזונה בריאה, מאוזנת ומגוונת. חשוב מאוד שאת נמנעת ממתוקים ולא מתפרעת באוכל. יקח עוד קצת זמן עד לאיזון ההורמונלי שיקל על ההרזיה.
פעילות גופנית סדירה ככול שאת יכולה להרשות לעצמך (רצוי לפחות שעה כל יום) תעזור משמעותית להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא סוכרים וגלוטןיעל20/06/2011
שלום רב לפני כחודש התחלתי דיאטה בה נמנעים מאכילה של מזונות המכילים סוכרים וגלוטן. בנוסף בשבועות הראשונים לא אכלתי גם פחמימות.
לפני תחילת הדיאטה לא אכלתי מסודר ובריא והתפריט שלי כלל בעיקר עוגות, לחמים מאפים ושוקולד.
כיום התפריט שלי מתבסס על בשר גבינות ירקות ופריכיות כוסמת אך לצערי אני לא יורדת במשקל.
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא סוכרים וגלוטן - תגובה
אהרון רזון20/06/2011המנעות מגלוטן מומלצת רק לחולי צליאק או בעלי רגישות מיוחדת והיא גם לא תורמת להרזיה.
תפריט בריא עדיין לא מבטיח הרזיה אם לא נוצר מאזן אנרגטי שלילי ומסתבר שאצלך זה לא קורה. על מנת להגביר את הוצאת האנרגיה וכתוצאה מכך ליצור מאזן שלילי, צריך לבצע פעילות אירובית של לפחות שעה ביום. יכול להיות שיש מקום להפחתת הערך הקלורי של התזונה היומית.
מומלץ אבחון תפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...?רוני19/06/2011
שלום לך
רציתי לשאול כמה בערך מנת סיני עם ירוקות בלי אורז כוללת קלוריות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...? - תגובה
ד''ר רוני חרמון21/06/2011צריך לחשב את כמות וסוג הבשר את כמות וסוג הירקות את אופן הבישול וכמות וסוג הרטבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)