מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלתי היא..לירון11/06/2011
היי התחלתי בדרכי לעבר תזונה נכונה.
עד עכשיו לא הקפדתי כלל על התזונה והייתי אוכלת הרבה שטויות ומתוקים. מכיוון שזה התחיל להשפיע על המשקל שלי החלטתי לשנות את דרך הפעולה.
שאלתי היא תוך כמה זמן אראה שינוי במשקל ע"י שינוי תזונתי בלבד ללא פעילות גופנית.
תודה על תשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי היא.. - תגובה
ליטל סמואל-לוי12/06/2011הי לירון,
לא ניתן לדעת על סמך הנתונים. זה תלוי בעיקר במאזן הקלורי שלך (כמה את שורפת לעומת כמה את צורכת בסה"כ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי רוצה לדעת האם התפריט שלי טוב...מיטל11/06/2011
אני בת 30 גובהי 164 ושוקלת 75 ק"ג, אמא לשלושה ילדים רוצה להתחיל תפריט בסגנון הזה:
בוקר: 2 פרוסות לחם קל+גבינה + ירקות
צהריים: סלט+ טונה +4 פרוסות לחם קל
או- מנת פחמימהה+ בשר
ביניים: 2 פרוסות לחם קל + גבינה עם ריבה
וזהו לאותו יום ללא ארוחת ערב
האם פריט זה יכול לפגוע בי...אני יודעת שעדיף לאכול גם ארוחת ערב
אבל לפעמים אני קצ מבריזה בארוחת צהריים ככה שמעדיפה להפסיק לאכול בשעה שש בערב?????
תןדה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לחיות לא רע עם התפריט
אהרון רזון11/06/2011אם לא רעבים לא חייבים לאכול אחרי 18 . התפריט נראה לא מספיק מגוון, אבל עדיין מאוזן. הייתי מוסיף 2-3 פירות. עדיף דג טרי על הטונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוסים בקשר לקלוריות,שאלה.מורן11/06/2011
היי קראתי את המיתוס הזה שאכילה בלילה משמינה .. כמובן שאני לא מאמינה בזה..
ואומרים שמה שקבוע זאת בעצם מהי הצריכה הקלורית ביממה.
אבל מצד שני זה דיי משנה מתי אוכלים כי אם ביממה יש 24 ומתרכזים בכמה קלוריות אכלתי ביממה, אז הגיוני שאם אני מתחילה את היום עם ארוחת בוקר בשמונה בבוקר אז עוד 24 שעות (שמונה בבוקר ביום למחרת) זה ייחשב ליממה - סך כול הקלוריות ביממה
אבל אם מתחילה לאכול בשמונה בבוקר ובבוקר למחרת התחלתי ב7 בבוקר זה עדיין נחשב לאותה היממה אז כאילו הוספתי את הקלוריות של הבוקר לארוחת הערב שהייתה 10 או 11 שעות לפני זה (אפילו אם זה אחרי שינה)
זאת אומרת שבעצם יממה-24 שעות-סך הקלוריות שצורכים
בנאדם שמתחיל לאכול ב8 בבוקר יסיים אותה ב8 בבוקר יום למחרת ויתחיל בעצם שנייה אחרי שסיים אחרי שהוא סיים...
הכי הגיוני כי מדובר ב24 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוסים בקשר לקלוריות,שאלה. - תגובה
ד''ר רוני חרמון12/06/2011שעות השינה לא נחשבים מה שקובע הוא מרגע שפתחת את העיניים עד הרגע שסגרת אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחטב את הגוףליאל11/06/2011
אני בחורה בת 15 , רזה לקראת הקיץ רציתי להתחיל בדיאטה שתוריד לי מהאזורים שיש לי קצת שומן ככה אני חושבת.. באזור הישבן והיריחיים זהו שתי האזורים שאני לא מרוצה מהם והם הורסים לי את כל המראה . יש לי תפריט לא מסודר ולא בריא . אני כל הזמן אוכלת דברים מתוקים קוראסונים שוקלודים וכו' ועדיין אני לא משמינה רק באזורים שאמרתי..
רציתי אולי לבקש מכם תפריט בשבילי ותזונה נכונה בשביל לחטב את הדברים הללו ולהוריד משם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אפשרות לכוון את ההרזיה...
אהרון רזון11/06/2011לאיזורים מסויימים. מבנה הגוף הוא נתון גנטי שלא ניתן לשינוי על ידי תזונה ו\או פעילות גופנית. רק הרזיה כללית (אם יש מקום) תוריד שומן במידה זו או אחרת גם מהאיזורים הבעיתיים.
מטרת הפורום איננה הרכבת תפריטים, אך בטח שאת חייבת להפסיק לאכול מתוקים מכל סוג (לא רק קרואסונים ושוקולדים), כולל משקאות ממותקים ולבצע פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה+ אימון גופנישלומית11/06/2011
הי,
השאלה היא לגבי בעלי,
הוא בן 34 , במשקל 110 קילו, גובה 1.76 ,
הוא התחיל דיאטה של 1800 קלוריות ליום (ואפילו הוריד 2.5 קילו השבוע), והשבוע יתחיל גם אימון גופני,
האם בעקבות האימון הגופני שיתחיל, הוא יצטרך לצרוך יותר מ-1800 קלוריות ביום ? אני לא מדברת על תחושת הרעב אלא על השאלה האם בעיקבות האימון הגוף שלו יזדקק ליותר?
יש לציין שהוא עבר התקף לב לפני כשנתיים (לגבי האימונים יש אישור מקרדיולוג לאחר בדיקת מאמץ שביצע),
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה+ אימון גופני - תגובה
אהרון רזון11/06/2011אם הוא רוצה לראות תוצאות מעודדות לא צריך להעלות מעל 1800 קק"ל, ועם ההתקדמות, אף להוריד. הפ"ג צריכה להיות משולבת: אירובית + אנאירובית ולהגבירה בהדרגה תחת פיקוח רפואי, ועם הדרכה מקצועית של מאמן כושר פרטי, אם הכיס מאפשר. אם לא, גם הדרכה של מדריך בחדר הכושר בסדר.
הערה: אין לצפות בשום מקרה להמשך הקצב הנוכחי, כי הרוב עד עכשיו היו מים, אבל אם יפעל נכון, ירזה ללא ספק בקצב סביר. (קילו ואף יותר לשבוע, לפחות בשבועות הראשונים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלומית11/06/2011קילו , קילו וחצי בשבוע זה הרעיון...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להשמיןדורון10/06/2011
את ההודעה הזאת אני כותב מתוך יאוש.
אינני יודע כבר מה לעשות...
אני רזה בצורה מוגזמת מאוד. בן 30, בערך 55 קילו על 1.88 , וזה נראה פשוט רע.
אני מרגיש שניסיתי הכל. חדר כושר, אבקות חלבונים, משקאות מפוצצי קלוריות כמו אנשור, הייתי אצל דיאטנית שאמרה לי מה אני צריך לאכול כדי להעלות את הערך הקלורי של הארוחות שלי....
בשורה התחתונה אני יודע שחלק גדול באשמתי, אני לא מצליח בפשוט לאכול הרבה. כשאני קם בבוקר אני פשוט לא רעב. אחרי ארוחה אני לא רעב למשך הרבה זמן. אני פשוט לא יכול לאכול בכח כשאני לא רעב..לפחות לא לאורך תקופה.
חשוב לציין שאין לי הפרעת אכילה. אני אוהב לאכול ואני אוכל הכל מהכל. אני מניח שלא מספיק.
אני נואש לפיתרון.... בכל מחיר ובכל השקעה כספית שתדרש.
האם יכול להיות שיש לי בעיה בבלוטה מסויימת בגוף שמונע ממני להשמין?
האם ישנם תרופות מסוימות שאני יכול לקחת שיעשו אותי רעב?
האם סטרואידים זו אופציה? קראתי שיכולות להיות תופעות לוואי אבל זה נשמע לי זניח לעומת המשך החיים בבושה ובתיעוב עצמי.
אני יכול לנחש שהתשובה תהיה משהו בסגנון של אין קיצורי דרך וצריך נחישות והשקעה ואם אחרים הצליחו גם אני יוכל...... אבל התשובות האלו לא עזרו לי עד היום. חייבת להיות תשובה נוספת...
מישהו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח להשמין - תגובה
ד''ר רוני חרמון11/06/2011הי דורון כיוון שאינני מכיר אותך ולא בדקתי אותך אתה חייב לעשות בדיקות כלליות בשאלה של תת משקל אם כל הבדיקות יהיו בסדר אתה חייב להכנס לתוכנית השמנה סטרואידים זה לא אופציה כיוון שיש הרבה תופעות לואי והנזק גדול מהתועלת. חוץ מזה הסטרואידים יפתחו לך קצת את התאבון אבל תופעות הלואי יכולים להזיק לך מאוד. העיקרון הוא ללמד את הקיבה לדרוש אוכל וזה ניתן לעשות ע"י אכילה של כמויות גדולות ילסית כמובן להעלות את הכמות בהדרגה וגרום לקיבה לגדול. פרט לכך אסור לאכול סוכרים כלל אסור לשתות אלכוהל וחייבים לשתות הרבה מים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול מדוע יש להמנע מאלכוהול?
דורון11/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול מדוע יש להמנע מאלכוהול? - תגובה
ד''ר רוני חרמון12/06/2011אלכוהול מתנהג בגוף כסוכר או מקור אנרגיה מהיר וזול והוא בא במקום האוכל המזין והטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת כבדטל10/06/2011
שלום רב,
רציתי לדעת האם אכילת כבד פעם בשבוע, שבועיים ואכילת ביצה קשה מדי יום הן כמויות מספקות לברזל? זאת כמובן בנוסף לגבינות טונות אגוזים והמון ירקות שאני צורכת על בסיס קבוע, פשוט פחות אוכלת בשר, רק בסופי שבוע בעיקר עוף, קציצות חזה עוף
פחות אוהבת לאכול אוכל כבד במהלך השבוע ולכן לרוב אוכלת סלטים
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת כבד - לפחות פעם בשבוע
אהרון רזון10/06/2011+ ביצה ביום +עוף (עדיף הודו) אבל לא חזה + דברים אחרים שאת אוכלת עשוים להספיק. ספיגת הברזל מאגוזים איננה יעילה ומכילים המון קלוריות, אפשר לוותר למטרה זו.
ליתר ביטחון בקשי בדיקות דם כולל ברזל ופריטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בחופשהקוראל10/06/2011
היי רציתי לדעת איך אני יכולה לשמור על משקלי במהלך חופשה בבית מלון באילת..
עשיתי דיאטה וכרגע אני בשמירה על המשקל בתפריט של 1300-1400 קלוריות ביום ..
אני מאוד רוצה לצאת לחופשה הזאת אך מפחדת לעבור את כמות הקלוריות ולחזור עם תוספות במשקל...
אשמח לעצות (מפורטות אם אפשר) מה כדאי לאכול בארוחות וכדומה
יש לציין שבמלון אני כמובן אעשה הרבה פעילות כמו שחייה (כמעט 4 שעות !!)
אני אמורה לאכול ארוחת בוקר במלון , צהריים בחוץ, וערב במלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בחופשה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/06/2011קוראל שלום,
את בהחלט יכולה להסתדר במלון.
בארוחת הבוקר, תרכיבי לעצמך סלט מכל הירקות, תוסיפי שמן זית ולימון, גבנות לבנות, טונה, יוגורט ו2 פרוסות לחם. זה הרבה יותר ממה שאת רגילה לאכול בבית.
קחי מספר פרות או כריך לצהריים, בערב, תאכלי דג בגריל או סטיק או כל דבר בשרי עם סלט גדול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות עלי לצרוך ביום?תמרי10/06/2011
היי,
אני בת 32, שוקלת 78 ק"ג וגובהי 1.69. אני מעוניינת להגיע למשקל של 65 ק"ג לפחות.
התחלתי תהליך של דיאטה אבל הירידה מאד מאטד איטית. בסביבות 200 גרם בשבוע.
אני עושה גם ספורט, כל יום שעה וחצי על הליכון כושר בקצב בינוני+גבוה (משחקת בין עוצמות המהירות).
בהתחשב בכל הנתונים האלה, כמה קלוריות עלי לצרוך ביום כדי לרדת במשקל בקצב של לפחות קילו בשבוע (קצב שאני יודעת שהוא בהחלט סביר) ואיזה תפריט מומלץ לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה במידה והתפספסה.
תמרי10/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה קלוריות עלי לצרוך ביום? - תגובה
אהרון רזון10/06/2011אני לא מעודד ספירה מדויקת של קלוריות, כי מעטים מסוגלים להתמיד לאורך זמן.
דיאטה כמבצע חד פעמי לא פותרת את בעית ההשמנה אלא באופן זמני, חייבים שינוי אורח החיים לכל החיים, קרי תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה. קצב ההרזיה לא חשוב, אלא ההתמדה לאורך ימים. לבלימת איבוד מסת שריר נחוצה פעילות אנאירובית 2-3 פעמים בשבוע בנוסף לפעילות האירובית המצויינת שלך.(אולי כדאי לגוון אותה , זה יתרום להתמדה).
אם בכ"ז את חושבת שהשיטה הקלורית מתאימה לך, תפריט של 1200 קק"ל ליום + פ"ג כפי שאת מבצעת עשוי להשיג את יעדך, בתנאי שקצב חילוף החומרים תקין ולא הרבית בדיאטות הרזיה בשנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בחילוף החומריםליטל09/06/2011
כיצד לבנות תפריט כך שלא אפדע בחילוף החומרים?
הרי צריך לשנותו כל כמה זמן כדי שהגוף לא יתרגל...
האם עדיף להתחיל מיותר אוכל ופחמימות במשך היום (כלומר תפריט של יותר קלוריות) ולאט לאט להוריד ואז בעצם להישאר עם מה שנשאר ממנו בסוף?
או שאפשר גם להיפך- להתחיל מתפריט דל קלוריות (כמובן שלא פחות מ-1,200 ק' ליום) ולאט להוסיף בהדרגה כמובן עוד אוכל ועוד פחמימות?
כי כל אחד אומר לי תשובה אחרת.. יש שאומרים ככה ויש ההיפך...
הכי חשוב לי שלא אגרום לחילוף החומרים שלי לרדת ואפגע בו ואז בכלל תהיה לי בעיה =)
תודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בחילוף החומרים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/06/2011ליטל שלום,
עדיף לרדת במשקל עם כמה שיותר קלוריות. ואין צורך להפחית קלוריות בדרך. יתכן ותהיה הפסקה בירידה בשלב כלשהו, שלב שצריך לעבור בהבנה עד שהירידה מתחדשת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםליעד09/06/2011
שלום,
אני נמצאת בדיאטה וכל ערב אוכלת 2 ביצים (5פעמים בשבוע).. האם זה בסדר? בריא או יותר מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/06/2011הי מיכל,
מאמרים לא מראים על נזק בעקבות אכילת 2 ביצים ליום עם התסתייגות לחולי סוכרת. אני הייתי מעדיף שתאכלי עד ביצה אחת ליום, ליתר ביטחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!!!!סלן09/06/2011
היי אני בת 16 ולפני חצי שנה עשיתי דיאטה שבה ירדתי 10 קילו (לא דיאטה מאוזנת,אבל גם לא הרעבתי את עצמי הייתי על 1000 קלוריות ערך) ויש לציין כי היה לי מחזור!
ואז לפני שלושה חודשים הפסיק להגיע והתחלתי להרחיב את התפריט יומי זה מה שאני אוכלת: בוקר: 60 גרם ברנפלקס
ביניים 2 פרוסות לחם קל
צהריים 3 פרוסות לחם קל/ כוס אורז עם 3 נקניקיות או 3 קציצות דגים ולקינוח תפוח
ביניים תפוח / מעדן שוקולד 0% שומן / 2-4 קרקרים של לחמית/חטיף אנרגיה/יוגורט
ערב: 3 פרוסות לחם 3-4 ירקות חתוכים 3 כפות גבינה 5% /קוטג'/יוגורט עם ביצה קשה
זהו בעיקרון התפריט שלי ...אני יודעת שכמובן חסרים דברים .. אבל יש לציין שאני מסופקת ממנו מאוד ואני מגיעה ל-1300-1400 קלוריות השאלה האם זה בסדר?
הייתי אצל הרופאה(בגלל הפסקת הווסת) לפני חודש וסיפרתי לה .. היא בדקה אותי ואמרה שזה לא נורא הדיאטה שהייתי בה ושזה בסדר ועשיתי בדיקות דם ויצא שהכול בסדר..יש לציין שאני אנמית מאז ומתמיד אני שותה מעט מאוד אלו הבעיות היחידות שהיו לי מאז ומתמיד...
רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה? האם אני פוגעת בעצמי? אני מפחדת מאוד אני לא רוצה לפגוע בגוף שלי..
הבעיה היחידה שלי היא הפסקת הווסת שזה קצת מדאיג אותי וזה מוזר כי לפני זה הייתי יחסית על כמות קלוריות נמוכה וקיבלתי מחזור ועכשיו לא ..
הבנתי שיש שומנים מסויימים (קבוצת השומנים) שאני צריכה לצרוך בכדי לקבל מחזור..
בבקשה תעזרו לי אני מפחדת מאוד ..
אני לא חושבת שיש לי הפרעת אכילה... אבל זה נחשב?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה, משקל?
אהרון רזון10/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגשת לרופאת נשים.כי לאחר דיאטה
שמן הדסה12/06/2011לפעמים המחזור מפסיק חמספר חדשים.אבל צריך לווסת את ההורמונים בגוף.ביתי קבלה כדורים והמחזור חזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון09/06/2011
יש לי בעיה. יש לי תאבון נורא גדול. תמיד הייתי אכלנית ואכלתי הרבה אבל בתקופה האחרונה אני מרגישה שממש השמנתי. הבעיה העיקרית שלי היא בשעות בין-ערביים. אני אוכלת ארוחת צהריים מלאה, טובה ובריאה (בדרך כלל חזה עוף עם אורז מלא, קינואה, או לחם מלא עם טחינה) ואני שבעה לאחריה, אך שעתיים אחרי אני כבר מרגישה רעב קטן ומתחילה לאכול שטויות ומתוקים.
איך ניתן לעצור זאת?
דרך אגב אני לא בעודף משקל. אני שוקלת 53 ק"ג על גובה 165 ס"מ.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/06/2011לירון שלום,
הפיתרון הוא לאכול שתי ארוחות קטנות כל שעתיים אחרי ארוחת צהריים. יכול להיות יוגורט, פרי, פרוסת לחם עם גבינה לבנה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון10/06/2011השאלה היא האם זה יפגע בירידה במשקל או בחילוף החומרים?
לאכול כל שעתיים זה נראה לי המון במסגרת דיאטה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי10/06/2011טעות לחשוב כך. ההיפך נכון, ארוחות קטנות להיתים קרובות משפרות את ההוצאה הקלורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמריםא09/06/2011
שלום,
אשמח לקבל מאמרים על הקשר בין שינה למשקל..
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמרים - תגובה
אהרון רזון10/06/2011תקנון האתר אינו מתיר הפניה לאתרים אחרים. חפש\י באתר שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותבת 1709/06/2011
שלום, יש לי כמה שאלות. אני בת 16 וחצי, ולפי בדיקת אחוזי שומן יצא לי שאחוזי השומן שלי הם 17.7%, האם זה תקין? אני מרגישה שאני מעט מלאה. אני עוסקת בספורט באופן אינטנסיבי כל יום, (רוקדת כל יום שעה וחצי לפחות) אני מקפידה על תזונה נכונה באופן עקבי אבל אני לא רואה תוצאות. מה ניתן לעשות?האם כדאי לי להגביר את האינטנסיביות של הספורט? תודה מראש.(-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון רזון09/06/2011אם המדידה הכונה, את נמצאת בטווח אחוז שומן תקין (15-25), אפילו מצויין. בגיל שלך לא כדאי לנסות להפחית את אחוז השומן כי זה עלול לגרום להפרעות מחזור עד להפסקתו.
הרגשתך לגבי עודף השומן אולי סוביקטיבית. דיאטת הרזיה ללא צורך מובילה לעתים
להשמנה עתידית ולבעיות בריאות. המשיכי באורח החיים הבריא שלך. אין צורך להגביר את הפעילות הגופנית, אבל רצוי לגוון. הייתי ממליץ על שחיה, אם יש אופציה כזאות. כמו כן, אימוני כוח יתרמו לעיצוב וחיטוב הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)