מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליעד02/06/2011
אהלן,
מזה חמישה ימים שיש לי שלשולים מאוד קשים.
כמובן שאני בבירור אצל הרופא אבל מעניין אותי אם עכשיו כשאני עם שלשולים וגם ככה צריכה לסבול אותם אני יכולה מידי פעם לחטוא באוכל?...
אין לי בעית משמעת, אני יכולה לחזור לדיאטה הקפדנית שלי בכל עת (מנסיון...) אבל השאלה אם כעת שאני עם השלשולים אני יכולה לאכול קצת חטאים מתוקים ולא להשמין מזה?
בקיצור=== האם מעז יכול לצאת מתוק? :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא צריך להקפיד כפליים
אהרון רזון02/06/2011החטאים המתוקים רק יגבירו את השילשול, אבל הסוכר יספיק להספג ולתרום להשמנה.
עצם העובדה שאת רוצה לנצל מצב חולי כדי לספק את הכמיהה למתוק לא מבשרת טובות לגבי התמדה ארוכת טווח בתזונה נכונה.
השילשול גורם להפחתה זמנית במשקל בגלל איבוד נוזלים אבל השומן נשאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגני בוקרשירי01/06/2011
אשמח להתייחסותכם לגבי דגני בוקר (ברנפלקס, קלוגס ספיישל קיי על צורותיו ועוד..)
האם ניתן לצרוך מהם בדיאטת הרזייה או שאלה בעצם מנות מסוכרות מידי ופחממתיות מידי.. עם חלב כמובן.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגני בוקר - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/06/2011אפשר להשתמש ואף רצוי בתנאי שלוקחים את הערך הקלורי שלהם במדוייק. רצוי אלה ללא סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצות
שירי05/06/2011לכאלה ללא סוכר?
פייבר 1 לא טעים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס? הכצעקתה?מליסה01/06/2011
שלום רציתי לשאול
מה זה בדיוק פילאטיס? האם זה משפיע על עמוד השדרה? האם זה בריא?
תודה רבה מראש
מל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון02/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פילאטיס' id=link]פילאטיס[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הירקותפופית01/06/2011
אני וחבר שלי בתקופה האחרונה , קיימנו הרבה פעמים יחסי מין ..
אך לפני כמה ימים הוא אמר לי שהוא רוצה לעשות את זה עם עוד מישהו ..
בהתחלה .. אמרתי לו בסדר , כי מה אכפת לי לעשות עם עוד מישהו ..
כמה שיותר , יותר כיף [ :
אבל אז .. נפלה עליי הבשורה הרעה !!
הוא רוצה להוסיף את האבוקדו !!!!!!!!!!
אז אמרתי לו שאני לא מוכנה לעשות את זה עם אבוקדו ,
לא .. כי אבוקדו זה יותר מדיי בשבילי !
מה הוא חושב לעצמו הטמבל ?! מה ?!
אז הוא שאל אותי עם איזה פרי אני רוצה לעשות את זה ..
אז עד עכשו אני מתלבטת בין אננס ל- לימון לואיזה ( :
מה הכי סקסי ושווה ? O :
מקווה שתעזרו לי ,
שלכם , פופית ( שם בדוי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם הירקות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי01/06/2011בשלב ראשון חשבתי שעלי למחוק את ההודעה הזאת, אבל צחקתי כל כך שהחלטתי שהיא טובה לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
אהרון רזון01/06/2011פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה, הומור.
צחוק עוזר להרזיה כי מפחית תאבון (או שלא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונה
שירי01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטנית ובלוטת התריסהדס01/06/2011
האם מישהו מכיר דיאטנית בי-ם המתמחה בתת פעילות בלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטנית ובלוטת התריס - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי01/06/2011אין התמחות כזאת בתזונה. כל דיאטנית אמורה להבין בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאה קלורית לאחר דיאטת כסאחקוראל31/05/2011
היי אני בת 16 בתחילת החורף עשיתי דיאטת כסאח עד לפני חודשיים ירדתי 9 וחצי קילו מבלי להרגיש בכלל. שקלתי 65 וכיום 55 וחצי , 1.68 אני בת 16
הדיאטה הייתה על 1000 -600 קלוריות ליום ואז התחלתי להעלות ל1300 כל שבוע בהדרגה.
יש לציין שעד עכשיו לא עליתי במשקל (למרות שאני מדמיינת שכן,אבל לא!)
האם זה הגיוני? כי הבנתי שהbmr היה אמור להיפגע...
ורציתי לדעת האם באמת עלייה הדרגתית זאת אומרת כל שבוע עוד 100 קלוריות עד לbmr האמתי שלי (1400) תוביל לעלייה ? (ללא ספורט)
כי כרגע באמת אין שינוי במשקל שלי.. פשוט הבטן קצת התנפחה כי בשבוע הראשון שהעליתי את הסך הקלורי היומי קפצתי מ900 ישר ל1400 אז בגלל היא נפוחה...
אבל סך הכול יש לי בטן שטוחה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עושה את הדבר הנכון.
אהרון רזון31/05/2011העלאה הדרגתית של הערך הקלורי, מחזירה לרוב את הקצב המטבולי לקדמותו בעיקר אצל צעירים. על מנת למנוע השמנה עתידית את חייבת פעילות גופנית סדירה.
הבטן התנפחה בגלל שבזמן דיאטת ההרעבה אבדת מסת שריר וגם שרירי הבטן נחלשו.
בכדי לשמור על בטן שטוחה את צריכה לעבוד על שריריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיהודה31/05/2011
קיבלתי בדיקת דם עם גלוקוזה בערך של 96
האם זה גבוה ? ומה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
אהרון רזון31/05/2011זה אומר שהבדיקה תקינה. טווח תקין: 70-100
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עצה שובשירי31/05/2011
בת 37. גובהי 159, כרגע שוקלת 55 קילו
ממש רוצה לצמצם שומן ולהגיע למשקל 51 - וזה ממש קשה (בעבר הגעתי למשקל זה).אני עושה אימוני כוח פעם פעמיים בשבוע ו-3 פעמים אירובי (ריצה בפארק או במכון).
בכל מקרה, במצבי אני יודעת שאני צחה לשמור על מספר קלוריות ממש קפדני
באזור ה-1200, ומתקשה בכך מאוד.
אני חושבת איך אפשר לקצץ בקלוריות עוד. אוכלת די בריא אך "נופלת" בכמויות..
מאכלים שאני אוכלת: שקשוקה בערב מביצה אחת + חלבון ביצה.
לפעמים שותה בשבוע בקבוק יין אדום יבש (כוסית ליום)..
וכן גם יש לי נפילות של חיסול חבילת גלידה ביומיים :(
עצות מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עצה שוב - תגובה
אהרון רזון31/05/2011חוץ מחגיגות הגלידה הכול בסדר. בד"כ אינני מעודד ספירת קלוריות, אבל אם את מעדיפה שיטה זו, עדיף להעלות במקצת (100-200 קק"ל) ולבצע פעילות אירובית כל יום לפחות שעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלוריתקרן31/05/2011
האם ניתן לאכול דלורית ללא הגבלה
כי לפי מה שבדקתי זה ירק אך מצד שני זה 52 קלוריות ל - 100 גרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלורית - תגובה
אהרון רזון31/05/2011אף אחד לא יודע את הערך הקלורי האמיתי של דלורית. הערכים שמופיעים בטבלאות הם מ-19 קק"ל\100 גר (בטבלה של קופת חולים כללית) ועד 52 (בטבלה שאת מצאת)
ואף יותר. הבדלים ישנם גם בטבלאות באתרים זרים.
ברוב המקרים, ההתר לאכילה חופשית תקף לגבי ירקות חיים (לא מבושלים), ולאחר שאת הדלורית אוכלים מבושלת\אפויה, צריך להגביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בגוףאיתי31/05/2011
שלום לכולם, עשיתי בדיקות דם והכל היה בסדר מלבד דבר אחד הברזל שלי בגוף הוא טיפה נמוך מהממוצע ותאמת שאני מרגיש חלש ועייף. אני אוכל בסדר, מנת בשר ליום, דגנים בבוקר ועוד כל מיני מאכלים שמכילים ברזל, הבעיה שאני מתאמן 9 פעמים בשבוע- 3 אימוני מכון כושר ועוד 6 האבקות, קניתי תוסף "ברזל קל" של חברת לייף המכיל ברזל ביסגליצינט- 25 מ"ג והרופא המליץ לי לקחת פעם ביום את הכדור הזה אני לוקח אותו כבר 5 ימים, תוך כמה זמן אני ירגיש שיפור: פחות עייף וחלש? האם זה מעכשיו לעכשיו או שייקח עוד כמה שבועות ?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך בגוף - אופיני לספורטאים
אהרון רזון31/05/2011יעילות תוספי הברזל למיניהם מוטלת בספק בנוסף לתופעות לוואי, בין היתר עצירות. מכל מקום, לא תראה תוצאות "מעכשיו לעכשיו".
בנוסף לאמור, אם החסר גבולי, ההמוגלובין בטווח תקין או אפילו גבולי, אין הצדקה בתוסף אלא בפתרון תזונתי. הספיגה מדגני בוקר ומאכלים אחרים מן הצומח איננה מירבית. מבשר, כן, אבל כמות משמעותית נמצאת בבקר ולא בעוף. אני ממליץ פעמיים-שלוש בשבוע כבד עגל\הודו\עוף, המכיל גם כמות גדולה של וויטמין B12 וחומצה פולית הנחוצים לבניית המוגלובין. הספיגה מצויינת. יש לאכול באותה ארוחה גם הרבה ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום תוספות לוואי דוקטור
איתי31/05/2011אני לוקח ולא מרגיש שום תופעות לוואי חוץ מזה שהצואה שלי היא ממש ממש כהה(כמעט שחורה) שום כאבי בטן, סחרחורות או כל דבר אחר לא שגרתי מרגיש אפילו טיפה יותר טוב השאלה אם בעוד שבועיים אני ירגיש הרבה יותר טוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום תוספות לוואי דוקטור - תגובה
אהרון רזון01/06/2011ימים יגידו. יש לקוות שכן, אם לא יהיו תופעות לוואי נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת קציצות הודו ועוף עם ירקותאורני30/05/2011
שלום רב, האם ניתן להקפיא תערובת קציצות הכוללת הודו, עוף, עדשים כתומות, ראש סלרי ובצל - לפני הבישול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת קציצות הודו ועוף עם ירקות - תגובה
אהרון רזון31/05/2011אפשר רק אם הבשר לא היה קפוא קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה כלוריות צריך לאכול ביום ילד בן7אינה30/05/2011
שלום
בתי בת 7 שוקלת 37 ק"ג.
רציתי בבקשה לדעת כמה כלוריות היא צריכה לאכול כדי להרזות?
תודה אינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שבע לא צריך לספור קלוריות
אהרון רזון31/05/2011האחריות היא של ההורים בלבד להאכיל אותו במזון טבעי, בריא, ומאוזן, ולדאוג שיבצע פעילות גופנית סדירה התואמת את הגיל, רצוי באחד או יותר מהחוגים לשכבת הגיל שלו.
אם ההורים יאוכלו נכון וינהלו אורח חיים בריא כולל פעילות גופנית כחלק מסדר היום, יש סיכוי שגם הילד יאמץ הרגלים נכונים שימנעו ממנו השמנה ובעיות בריאות קשורות בה.
ילד לא צריך להצמד לדיאטה מסויימת, כי לא יעמוד בה והתוצאה היא תסכול והשמנה.
יש לצמצם משמעותית מתוקים כולל שתיה, דברי מאפה, חטיפים, מזון מעובד תעשיתי להמנע מטיגון ומאוכל שמן. לאכול שפע של ירקות מגוונים ופירות טריים. מה שציינתי זה חייב להיות מיושם על ידי כל המשפחה, גם אם אין בעית השמנה, אחרת אין סיכוי להטמיע בילד הרגלי חיים בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול יותר או פחות?עמית30/05/2011
שלום,
אני בן 23, גובה 183, משקל 78,
אני בילמה האם אני אוכל יותר מדי או לא מספיק,
הסיבה? בחלק מאזורי גופי אחוז השומן נמוך מאוד, למשל - מותניים רזות מאוד, כאשר מסתכלים מהצד אפשר לטעות ולחשוב שצורתן מרובעת, שכן אחוז השומן כה נמוך שהעצם כמעט ובולטת.
עם זאת, ס"מ מעטים למעלה בולטת לה בטנונה מכובדת ביותר.
תפריט מוערך: בוקר - 2 פרוסות לחם קל עם ריבה +קפה בלי סוכר
ביניים - כאשר יש אז חטיף אנרגיה, בערך 100 קלוריות
צהריים - מנת אורז/תפוא/ספגטי/משהו בסגנון יחד עם מנה בשרית +רוטב/חתיכות אננס(ממש טעים)
ביניים - אם כן, אז חטיף אנרגיה, 100 קלוריות
ערב - לפעמים כמו צהריים, רק קצת יותר קטנה, או חצי בגט עם בשר
אמנם הערכה גסה, אך משתדל לא לעבור את ה - 1800 קלוריות ליום
בנוסף, פעיל ספורטיבית, יום ריצת אינטרוולים ממרכזית המפרץ לקרית ממוצקין(למי שמכיר), למי שלא בערך שעה וקצת פעילות + רבע שעה דילגית, יום אחר כך שכיבות סמיכה + יד אחורית עם שולחן + חבטות + דילגית
חפרתי, אז סיכום - לאכול פחות או יותר?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה אוכל בסדר עם מקום לשיפור
אהרון רזון02/06/2011אני לא רואה ירקות בתזונה שלך. צריך לפחות פעמיים ביום. רק פעם ביום חטיף אנרגיה, בפעם השניה, פרי. הדגנים (לחם, אורז, ספגטי) מלאים בלבד. בבוקר גם גבינה\קוטג' עד 5% ועוד מוצר חלבי באחת מארוחות הביניים.
מבנה הגוף הוא נתון גנטי. דווקא מותניים צרות זה יפה וגברי, הבעיה היא הבטן.
הפעילות הגופנית שלך ראויה. הייתי מוסיף תרגילים לחיזוק שרירי הבטן שיחזיקו אותה טוב יותר כך שתבלוט פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ..יוני30/05/2011
שלום ,
אני בת 15 וחצי 1.57 שוקלת 47.8 אני רוצה להרזות ל44.5-45 מקסימום תוך שבועיים .
אני בכושר טוב ואני משתדלת לעשות כל יום ריצה ..
מה לעשות כדאי להרזות כמה שיותר מהר את הק"ג האלו ?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה .. - תגובה
אהרון רזון30/05/2011עם הנתונים שלך קשה ולא רצוי לרזות בכלל, ובטח לא 3 ק"ג בשבועיים.
לידיעתך בלבד (אין לראות בזאת המלצה בכלל, ואם יש מגבלות רפאויות, בפרט):
דגים טריים איכותיים (ללא טיגון ורוטב), חזה עוף ושפע של ירקות חיים (לא כולל גזר)
הכול חופשי. אין לאכול מאכלים אחרים. יש לשתות רק מים.
הליכה נמרצת עם קטעי ריצה ו\או שחיה שעה וחצי כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל עוד משהו ..
יוני31/05/2011תודה רבה על התשובה אהרון , אבל אני בכל זאת רוצה ..
לארוחת בוקר מה אני יכולה לאכול ? וצהריים וערב אתה אומר דג\ חזה עוף ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה אבל עוד משהו .. - תגובה
אהרון רזון31/05/2011מה שכתבתי נכון לגבי כל הארוחות אבל אם זה מקל עליך אפשר בבוקר ביצה קשה עם חסה וגבול סלרי. אני חוזר ואומר שזה קשה ואני לא ממליץ, אבל רצונך כבודך. השאלה היא אם לא תעלי את הכול בחזרה. עם תום השבועיים תחזרי לפורום ובהתאם לתוצאות, אדריך אותך הלאה. רצוי לכתוב בשרשור הנוכחי כדי שיהיה קל יותר לזהות אותך ואת ספורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה וטבעונותיעל30/05/2011
שלום, אני טבעונית כבר שנתיים לא אוכלת בשר ביצים חלב דגים , לא אוכלת סוכר וקמח לבן, רק קמח מלא, חיה בעיקר על פירות ירקות אגוזים וטחינה. בהתחלה ירד מעט הכולסטרול וכעת עלה. הכללי 222 , HDL 42.9 ו-LDL 132 . לחץ הדם שלי 110/70
האם עלי לעשות משהו. אינני מעוניינת לקחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה וטבעונות - תגובה
אהרון רזון30/05/2011LDL גבולי, HDL קצת נמוך. המצב רחוק מלהיות קטסטרופלי. אין הצדקה לטיפול תרופתי שבד"כ הוא "חתונה קתולית". לחץ הדם מצויין, יש לבדוק גם טריגליצרידים.
הרזיה (אם יש מקום) תוריד LDL.
על־מנת להעלות את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) מומלץ: (המלצות לטבעונים)
• לעסוק בפעילות גופנית.
• לאכול כל יום 2 כפות זרעי פשתן טחונים טרי ובין האגוזים ולהעדיף אגוזי מלך.
• להימנע מצריכת שומני־טרנס ולאכול שומנים חד ורב בלתי רוויים
• לשתות כמות קטנה של יין אדום (כחצי כוסית) ביום.
הערה: טבעונות איננה מבטיחה פרופיל כולסטרול תקין. העדר רמה מינימלית של כולסטרול תזונתי גורמת להגברת ייצור עצמי (כולסטרול אנדוגני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)