מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות ספורטיבית מרובה פוגעת?שלמה08/06/2011
לאחרונה קראתי חומר על כך שאם לדוגמא אני בפיגור קלורי של יותר מאלף קלוריות ליום אחרי פעילות גופנית , הגוף חייב לאזן עצמו מבחינה קלורית ולכן הוא אינו יודע לקטלג מהיכן לקחת את אותם קלוריות והוא פוגע בשרירים , ויוצר שומן עיקש . שאלתי היא , אם אני אוכל נכון , לא מרעיב את עצמי חלילה , אך עושה המון ספורט ובגלל זה יש פער בין הקלוריות שאני צורך לבין אילו שאני אוכל , לעיתים אני גם במינוס 1500 קלוריות(עקב פעילות ספורטיבית ארוכה) - זה פוגע בי ?
אם כן , איך יכל להיות שפעילות גופנית בסופו של דבר פוגעת ?
האם אני צריך לקחת אבקות חלבונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורטיבית נכונה לא פוגעת.
אהרון רזון09/06/2011יחד עם זאת אין מנוס מאיבוד מסת שריר בכל תהליך הרזיה מזורזת עם ספורט ובלעדיו.
המטרה שלנו היא למזער את איבוד השריר ולמקסם את הורדת השומן. זה נעשה על ידי אימונים אנאירוביים אפקטיביים, רצוי תחת הדרכה מקצועית לפחות בהתחלה.
גרעון קלורי יומי של 1500 קק"ל זה יותר מדי למי שאינו שמן מאוד. עד 1200 זה בסדר, אך לא הייתי מתעסק במדידות שממילא אינן מדוייקות. לרוב, המכשירים שבחדרי הכושר
מראים שריפה גדולה יותר מהמציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ספורט והשמנהשלמה08/06/2011
שלום ,
גובהי הינו 182 ואני שוקל 77 , אני עוסק בפעילות ספורטיבית מרובה , רץ כ 8 - 10 קילומטר בהליכון במכון .
אני שומר על תזונה נכונה , ואוכל בריא , לא אוכל הרבה פחמימות , חוץ מארוחת צהריים , ובערב ארוחה קלה , בבוקר אני אוכל פרוסה אחת לרוב עם גבינה . אני מוריד בסביבות ה 800 קלוריות לאימון אותו אני עושה פעם ביומיים .
למרות כל אילו , אינני מצליח להוריד את שכבת השומן שיש לי בבטן , יש לי 16 אחוז שומן , זה לא הרבה לפי מה שהבנתי , אבל היא מציקה לי מאד , הבנתי שחלק מהמבנה גוף הינו גנטי , אני לא יודע עד מה לעשות , אני עושה הכל , תזונה נכונה , והמון ספורט , אך עדיין לא מצליח להוריד את הבטן עד הסוף ,
מה אפשר לעשות ?
האם כפיפות בטן באמת עוזרות במקרים כאלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ספורט והשמנה - תגובה
אהרון רזון09/06/2011כפי שהבנת, מבנה הגוף הינו גנטי. כפיפות בטן (ישנם גם תרגילים עוד יותר יעילים) יחזקו את השרירים אך לא יורידו שומן מן הבטן, כי אין אפשרות לכוון את ההרזיה למקום זה או אחר. רק הרזיה כללית תוריד שומן גם מן הבטן. אמנם משקלך ואחוז שומנך תקינים ולא דרושה הרזיה, אבל אם מראה הבטן מציק לך, יש עוד מקום להרזיה ולהורדת אחוז השומן (טווח תקין: 10-20).
אימון פעם ביומיים אינו מספיק למטרה שלך. אתה צריך פעילות אירובית בעצימות בינונית-גבוהה לפחות שעה כל יום, ושלוש פעמים בשבוע אימוני התנגדות.
אולי יש מקום גם לשיפור התזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרון(:08/06/2011
היי
יש לי בעיה בארוחת הביניים של אחרה"צ (כ-3 אחרי ארוחת הצהריים ולפני האימון) היות ואני צריכה להכניס קל' של יותר ממנת פרי או חטיף אנרגיה אינני יודעת מה כדאי לאכול,כידוע עליי לעלות במשקל 2 קילו כבר הצלחתי לעשות זאת ואז שוב חזרתי למצב הקודם וכבר אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות...
היום למשל אכלתי גלידה שמכילה כ-200 קל' אני יודעת שזה לא הכי בריא אבל חשוב לי להכניס כמה שיותר ולא ידעתי מה כדאי במקום (לא התחשק לי כלום)
הייתי שמחה לשמוע ממך הצעות על ארוחות ביניים שיכניסו לי יותר קל' (שאר הארוחות שלי ביום כאמור מסודרות ומכילות את כל אבות המזון וכמויות טובות מאוד)
אני יודעת שעדיף לעשות את זה בצורה שקולה ולא להכניס סתם מאפים,עוגיות וכו' (מה שגם ככה נוגד את דעתי) אשמח לשמוע אפשרויות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהרון - תגובה
אהרון רזון09/06/2011קודם כול, את צריכה לאכול לשובע ולהפסיק את ההתעסקות האובססיבית במדידות וחישובי קלוריות כפי שכבר ייעצתי לך. אם המידות שלך עדיין 159\48, זה לא קטסטרופה כל עוד את מרגישה טוב והבדיקות בסדר. את מנהלת אורח חיים בריא והיתר זה גנטיקה. האמת היא שגם האובססיביות עשויה להיות גנטית.
כמה הצעות: פרוסת לחם מלא (לא קל) מרוחת אבוקדו\חומוס\טחינה\ממרח תמרים (לא מוכן). ביצה קשה + פילפל אדום. יוגורט 3% עם חתיכות פירות מיובשים (ללא תוספת סוכר) או טריים. אגוזים (רצוי לקנות אותם שלמים ולפצח לפני האכילה) עם תמרים. אבטיח עם גבינה צפתית (מזין וטעים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:09/06/2011תודה על המענה
ההרגשה שלי טובה והבדיקות טובות ותקינות למעט דבר אחד והוא אי קבלת מחזור אלא רק באמצעות גלולות
לאחרונה לאחר תקופה של כשנתיים קיבלתי מחזור ללא גלולות אך זה היה פעם אחת ולאחר מכן בחודש שאחריו לא קיבלתי
אם לא הייתה את בעיית המחזור אז לא הייתי מתעסקת כל הזמן בנושא כי אני שומרת על תזונה נכונה ומקפידה על הכל,מה שמטריד זה עיניין המחזור
וכן המידות עדיין נשארו כמו שתיארת 159\48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אהרון רזון09/06/2011העדר מחזור - בעיה שאסור להתעלם ממנה. אחוז שומן מדדת (מדידה מקצועית אמינה)? פנית לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
(:10/06/2011כן
כרגע עומדת על בין 15 ל 16 %* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שזאת הבעיה. אך לא בטוח
אהרון10/06/2011אם הבדיקה אמינה , אחוז השומן הינו גבולי, ובנוסף לפעילות גופנית במינון גבוה עלול לשבש את המחזור החודשי ולפגוע בפוריות. מכל מקום, מומלץ בירור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
(:11/06/2011אכן שילוב של השניים פעילות מוגברת ואחוז שומן גבולי פוגעים כנראה באיזון ההורמונלי אך אני לא רוצה להפסיק או להפחית את האימונים ואת העיצמות,הספורט זאת אהבה שלי והכיף שלי ואין כמו הרגשה טובה של אחריי אימון ובזמן אימון
השאלה מה אפשר לעשות מבלי לפגוע בתדירות האימונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
אהרון רזון11/06/2011המטרה היא העלאת אחוז השומן. אם תצליחי רק על ידי העשרת התזונה, מה טוב, אחרת אין לי פתרון אחר להציע מלבד בירור גינקולוגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המצלות בקשר להעשרת השומן?
(:12/06/2011מה היית מציע לי מלבד ההקפדה שלי?
אני משלבת מנת שומן בארוחת הצהריים (כפית\כף שמן זית) ובערב (או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה או שוב ש.זית או מס' אגוזי מלך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק העשרת השומן, אלא העשרת התזונה
אהרון רזון12/06/2011גם השומנים שאת אוכלת בסדר גמור אבל צריך להוסיף גם פחמימות מורכבות כגון לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל וכו". כפי שאמרתי, רצוי לפצח אגוזים בעצמך ולא לקנות אותם מקולפים בגלל שהשומן של אגוזים חשופים מתחמצן מהר ומאבד מערכו התזונתי ואף הופך לרעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:13/06/2011אני אכן אוכלת ממה שציינת,כנראה העיניין הוא של כמויות ואני צריכה לעלות יותר כמויות ולהכניס יותר מזון כדי לא להיות בהכנסת קלוריות שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת
אהרון רזון13/06/2011כפי שהמלצתי בעבר ודננו הרבה בנושא, חשוב בעיקר במצבך, לאכול מזון עם אינדקס גליקמי גבוה תוך דקות ספורות מסיום הפעילות, כמובן לא במקום הארוחה המשלבת פחמימות וחלבונים תוך שעה (אם יש אילוצים, אפשר גם תוך שעה וחצי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
(:15/06/2011כן,אני משתדלת ישר בסיום לאכול פרי עם ערך גליקימי גבוה כמו אבטיח או בננה בדר"כ ואז אחרי חצי שעה את הארוחה שכוללת פחמ' (לחם ירקות וכו') וחלבון (גבינות,ביצים\טונה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, אני בת 39 עד לפני חצי שנהגלית08/06/2011
הייתי אוכלת שטויות, והכל, אני לא שמנה אלא מלאה. בחצי שנה האחרונה שיניתי לגמרי את התזונה שלי , בעצם עברתי מהפך, אני אוכלת הרבה ירקות, במיוחד פלפל אדום, אני אוכלת בערך 6 תמרים ביום, אגוזי מלך, קרוב לגביע קוטג' ליום, אני שותה המון מים, ועושה פעמיים בשבוע הליכות. ארוחת בוקר וערב שלי עשירות בגבינות וירקות, ואני גם מאוד נהנית מהן, הבעיה שלי היא שאני מדלגת על ארוחת צהריים גם כי אין לי תמיד זמן, וגם כי אני לא רעבה, אני אוכלת בבוקר פלפל +עגבניה + גביע קוטג'. אולם אני כמעט ולא אוכלת בשר, עוף ודגים. האם אני בבעיה ? מה מבין השלושה כדאי שאוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת, אם אוכל דגים 3 פעמים
גלית08/06/2011בשבוע, האם זה יספיק בנוסף למה שאני כבר אוכלת, ואפשר לא לאכול בשר ועוף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת, אם אוכל דגים 3 פעמים - תגובה
ליטל סמואל-לוי09/06/2011בעקרון כן. אם את אוכלת דגים, הם מכילים חלבון מלא וגם ברזל ו-B12. דג סלומון עשיר ב-B12. תשדלי גם להוסיף כ-4 ביצים לתפריט השבועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אוכלת בסדר
אהרון רזון09/06/2011לחלוקה ותזמון הארוחות יש חשיבות, אבל משנית. העיקר כמות ואיכות התזונה היומית.
רצוי לאכול כל יום ארוחת צהריים מסודרת, אבל אם את נאלצת לדלג עליה זה לא נורא.
לא נורא, בהנחה שזה לא גורם לך לאכול יותר במאזן היומי.
מומלץ לאכול פעם בשבוע בשר בקר איכותי טרי בנוסף לדג טרי איכותי 3 פעמים בשבוע,
ואת מסודרת. אם בכל זאת קשה לך עם הבשר, גם דג יעשה את העבודה. נסי 4 פעמים בשבוע, מתוכן 1-2 פעמים סלמון טרי צלוי.יתר התפריט שלך בסדר גמור.
פעמיים בשבוע הליכה זה טוב, אך לא מספיק. השתדלי להעלות את המינון ואת העצימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בנושא אכילה בין הארוחותדורית08/06/2011
שמי דורית אני בת 32 שוקלת 65 קיילו הגובה של 1.63. בעלי מגיע הביתה בשעות הערב בסביבות 8:30,
עד שעה זו אני מאוד רעבה ונוטה לאכול בשעה 17:30 ארוחת ערב מוקדמת כמו כרייך או שאני לא מתאפקת ואוכלת ארוחת ערב.
שאלתיי היא מה כדאי לאכול בשעה מוקדמת ואחר כך לאכול עם בעלי ארוחת ערב, שאני לא יאוכל ארוחת ערב כפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בנושא אכילה בין הארוחות - תגובה
ד''ר רוני חרמון08/06/2011רצוי לאכול משהוא קטן אולי סלט קטן וביצה קשה או קצת גבינה. זה יאפשר לך לא להיות רעבה ולאכול פחות עם בעלך בשל שיחרור של פפסין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחן בטחינה אורגניתראובן08/06/2011
אני אוכל הרבה טחינה גולמית אורגנית (עם שמן זית).
בטחינה של הרדוף רשום שהיא מכילה 854 מ"ג זרחן ב- 100 גרם.
האם מדובר בכמות שיכולה לגרום נזק?
אני אוכל הרבה הרבה מהטחינה הזאת.
בטחינות אורגניות אחרות לא רשום שיש זרחן. האם זה יכול להיות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרחן בטחינה אורגנית - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/06/2011אם אתה מעל גיל 19, ההמלצה היא 700 מג' ליום. הכמות המירבית הידועה שלא גורמת לתופעות בלתי רצויות היא 4000 מג'.
לדעתי בטחינות אחרות לא מציינים את הזרחן, זה לא אומר שלא קיים.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמש(:07/06/2011
היי
רציתי לדעת כמה משמשים רגילים לא יבשים נחשבים למנת פרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי פספסו את שאלתי
(:08/06/2011אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמש - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/06/20112 משמישים = מנת פרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת מגןנטע07/06/2011
אני יודעת שכרוב מבושל מותר לאכול בתת פעילות בלוטת מגן. ברצוני לדעת אם זה אותו דבר לגבי כרובית וברוקולי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת מגן - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/06/2011דרורית שלום,
דווקא כרוב לא רצוי בתת פעילות בלוטת המגן. עם האחרים שציינת אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתאימים קלחי תירס מבושלים למשלשל?איבקס07/06/2011
אני מתחננת שאם מי מהיועצים יקרא את שאלתי שישיב לי מהר ככל שניתן.
בעלי בן 73 עיוור, פגוע קוגניטיבית סובל מאי ספיקת לב, מסוכרת, כרתו לו באלפיים ואחת בעקבות תאונה את התריסריון. סובל מפרוסטטה מוגדלת.
צורך את התרופות הבאות: ויטמין B12 , חצי כדור אסטו, גלוקומין, פוסיד, קרדילוק, טריטייס, אומניק, אבודרט, אמלו, וקומדין. לפי המלצת רופא הפסקנו אומפרדקס, דיגוקסין, ולסקול מחשש שזה גורם לשילשולים. אין לו שליטה על הסוגרים. בינתיים הורו לי לתת לו במקום מים אחרים (מסוננים) רק מים מינרליים של סן בנדטו בשל שעור המלח הנמוך שלהם בהשוואה לשעורו במים אחרים. בניגוד לעבר הורו לי לא להגביל בכמויות שתייה כי הוא סובל קצת מיובש. הדיאטה שלו כרגע מורכבת מביצה אחת, מתפוחי אדמה, קוסמת, שני יוגורטים ביום, פעמיים ביום חצי בננה ועשרה שקדים. אחרי החג ישלימו בדיקות כולל בדיקת צואה ויורו לי מה לעשות. כהונגרי במוצאו שידע לבשל ולאכול - הרפורטואר הזה פשוט יוצא לו מהאף. האם אני יכולה לגוון גם עם קלחי תירס מבושלים. או אולי יש לכם רעיון אחר לגיוון. מישהו אמר לי שהעובדה ששילשולים מבריחים מלחים מהגוף והמוח דורש מלחים ייתכן שההגבלה במלח שגזרו עליו מזיקה למצבו הקוגניטיבי שהורע בזמן האחרון מאז שהוא משלשל.
אסירת תודה אם תיענו לבקשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתאימים קלחי תירס מבושלים למשלשל? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/06/2011שלום,
יהיה חוסר אחריות לתת המלצות אינטרנטיות לחולה מורכב. עליך לפנות לדיאטן קליני עם כל המידע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שערותמלי07/06/2011
שלום,
אני בדיאטת "בריאות" בעקבות אלרגיה כבר קרוב לשנה. אני אוכלת מעט, אבל בריא. בעיקר דברים כמו כוסמת, שעועית מש, גריסי פנינה, חלבון ביצה...
בעקבות הירידה במשקל (50 ק"ג על 1.63 - ירידה של 8 ק"ג), יש לי בעיה שהשערות שלי בצידי הראש נשברות (כך לפחות טוען הספר) - אני נראית כמו שהייתי בת 6 - יש לי שיער שופע ומלא אבל בצדדים יוצאים שלי "שוונצים" בשפת הרחוב, וזה רק מתגבר. זה ממש מציק לי כי אני מתעוררת בבוקר במצב נוראי ורק ג'ל עוזר לי להסוות את הפאדיחה וכבר נהיה קשה להשתלט.
לקחתי כבר שלושה חודשים תוסף תזונה למניעת נשירת שיער שהייתה לי (עכשיו כבר לא נושר) אבל עכשיו סיימתי את החפיסה האחרונה.
רציתי לדעת, מה אני יכולה לעשות, ז"א איזה תכשיר טבעי אני יכולה לקנות בבית מרקחת שיעזור לי להיפטר מהמכה הזו וימנע מהשערות שלי להישבר?
איזה ויטמינים חסרים לי שגורמים לזה?
האם יש בדיקות דם מסוימות שאני צריכה לעשות כדי לבדוק את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת שערות - תגובה
ד''ר רוני חרמון08/06/2011הבעיה אינה ברורה לי אבל רצוי להוסיף אבץ ומגנזיום כתוסף לאוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאהרוןשירי07/06/2011
האם כדי "להאיץ" את הירידה של ה-3 קילו שאני מעוניינת בהם
כדאי לי לנסות להמנע כשבוע מדגנים למינהם כמו אורז, בטטות, לחם על צורותיו
ולהתרכז בביצים, גבינות רזות, בשרים רזים ודגים בתוספת סלטים?
לאחר שבוע - יום אחד של פחמימות - ואז חוזר חלילה?
תזכורת: 159 גובה, משקל 55, גיל 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
שירי07/06/2011שכחתי להוסיף גם זרעים כמו שקדים ואגוזים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון - תגובה
אהרון רזון07/06/2011זה בהחלט עשוי להיות פתרון עבורך. הייתי מוותר גם על אגוזים וזרעים אבל חשוב מאוד לאכול שפע של ירקות, בין היתר למניעת עצירות. גם לשתות הרבה מים. אני ממליץ להוסיף לסלט רק שמן איכותי ולימון ולהמנע מרטבים למיניהם. את הגבינה אכלי רק בבוקר, כמובן עם ירקות (לא חייב בצורת סלט). הבשר והדגים (עדיפים על הבשר)
טריים ורק צלוים או מבושלים ללא כל תוספת מלבד תבלינים. אם תרגישי טוב והיציאות יהיו בתדירות סבירה (לפחות פעם ביומיים), אפש להתמיד עד שבועיים ואף יותר בלי צורך בהפסקת יום פחמימות, כי גם בירקות בכמות מתאימה יש מספיק.
להבטחת ההצלחה את חייבת לבצע פעילות גופנית אירובית לפחות שעה ביום. היא אמורה גם לעזור למניעת עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק חוששת
שירי07/06/2011שלא אהיה שבעה ללא דגנים בכלל.. מה שיגרום לי לאכול בתכיפות יותר גדולה..
כמו כן, מדוע לאכול את הגבינות רק בבוקר? אי אפשר גם בערב עם סלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רק חוששת - תגובה
אהרון רזון08/06/2011אני צריך להבהיר שדיאטה שאת מתכוונת לעשות איננה מתאימה לכל אחד וקיימת גם סבירות שאם סיומה, תבוא סידרה של בולמוסים שתחזיר את המצב לקדמותו ואף מעבר.
מי שהשיטה מתאימה לו, אמור לא להרגיש רעב אחרי היומיים הראשונים ללא פחמימות. את תהי הראשונה לדעת אם זה מתאים לך, ואם לא, אין בעיה להפסיק.
הדיאטה בנדון, שלא מומלצת אלא למי שאצה לו הדרך, נותנת תוצאות אופטימליות (וגם זה רק למי שמתאימה לו) ללא מוצרי חלב בכלל, ובטח שלא פעמיים ביום. אם כבר מוסיפים גבינה לתפריט, עדיף בבוקר כדי שהעיכול יסתיים עד לארוחה הבשרית ,בגלל שהערבוב פוגע עוד יותר ביעילות הדיאטה. אם אוכלים את הגבינה בערב, ייתכן שעד אז, הבשר עדיין לא יתעכל (עיכול הבשר ארוך יותר משל מוצרי חלב). אם באותו יום אוכלים דגים ולא בשר, כן אפשר, מאחר שמשך העיכול של הדג קצר יותר משל הבשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי08/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה בערב שבועותליאת07/06/2011
היי, אני בת 22 שוקלת 51 והגובה שלי הוא 153 אני כרגע בעיצומה של דיאטה לאחר שהורדתי 4 וחצי קילו הולך לי יחסית ממש טוב. היום אני הולכת למסעדה בערב שבועות "אמורה מיו" שכוללת פסטות ופיצות,פיצה זה ממש לא הבעיה שלי זה לא מגרה הבעיה שלי היא פסטה ידוע לי שזה ממש משמין ואני לא רוצה להרוס את הדיאטה שלי. הייתי שמחה אם הייתם ממליצים לי מה לעשות היום? מה לאכול? רצוי לציין שאין שם סלטים שאני אוהבת ככה שזה לא פוטר אותי מהבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה בערב שבועות - תגובה
ד''ר רוני חרמון08/06/2011בייתי מיעץ לך לאכול מנה דג וסלט או אם אין דג נתח עוף וסלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה אחרונה אם אפשר..
דינה08/06/2011למה אומרים שחשוב להכניס שומנים לתפריט? אם לא הכנסתי בחצי שנה אחרונה בכלל שומנים לתפריט שלי ועכשיו אני כן מתחילה לאכול שומנים בריאים זה לא מסייע לאיזון ההרומונים הנשיים שהרי מתקיים משומנים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלה אחרונה אם אפשר.. - תגובה
אהרון רזון08/06/2011השומן התזונתי חיוני לגוף. גם ללא קשר למחזור, יש סיבות לנחיצות השומן, ולא נכנס עכשיו לפרוט. היתה זאת טעות להמנע משומן במשך חצי שנה, וזה תרם להפסקה. בטח שאת חייבת להכניס שומנים לתפריט, אך אין זה עדיין מבטיח את פתרון הבעיה מהיום למחר. בכל מקרה צריך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!
דינה08/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדינה07/06/2011
היי,
לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור (שהיה סדיר לפני הגלולות).
ביקרתי אצל רופאת נשים אך היא המליצה לי לקחת שוב גלולות (לא פותר את הבעיה אבל עם הגלולות יהיה לי מחזור)
אני לא מעוניינת לקחת שוב גלולות לכן הגעתי לפורום הזה כדי לשאול האם חוסר המחזור יכול לנבוע מזה שירדתי במקל (ובכך ירדו כנראה אחוזי השומן בגופי)?
אם אני אוסיף לתזונה שלי שומנים בריאים (כשירדתי במשקל לא אכלתי בכלל שומן) זה יוכל לעזור למחזור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים?
אהרון רזון07/06/2011גיל, גובה, משקל נוכחי, משקל לפני הירידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
דינה07/06/2011גיל: 20
גובה 1.59 משקל: 49
משקל לפני הירידה: 57* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, את רזה, אך לא בתת-משקל
אהרון רזון07/06/2011כפי שאת משערת, אחוז שומן נמוך עלול לגרום להפסקת המחזור. מומלץ למדוד באופן אמין (לא על ידי מאוזניים או מכשיר בחדר כושר) את אחוז השומן שצריך להיות בטווח 15-25. הטווח הוא "לפי הספר" אבל יכול להיות שעבורך אחוז השומן חייב להיות גבוה יותר, לפחות 18 לצורך חדוש המחזור. גם אני חושב שהמלצת הרופאה איננה במקומה, והייתי מצפה לבירור יותר רציני. כדאי לשמוע חו"ד נוספת מגינקולוג ובמידת הצורך לפנות גם לבירור אנדוקרינולוגי. כל זה במקביל לעליה מתונה במשקל במידה ואחוז השומן מחוץ או בתחתית הטווח התקין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
דינה07/06/2011איפה כן ניתן למדוד אחוז שומן שיהיה אמין? (אני גרה בת"א) מהו בירור אנדוקרינולוגי? והאם אפשר להעלות אחוזי שומן בגוף (ע"י אכילת שומנים למשל) אך מבלי להעלות במשקל? בכל זאת המשקל שלי תקין אני לא רואה סיבה להעלותו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי - תגובה
אהרון רזון08/06/20111. בחלק ממרפאות הספורט (רשימה תקבלי בקופת חולים), במכון ווינגייט, וגם על ידי ד"ר נסטור (אחד ממנהלי הפורום). הבדיקה בתשלום.
2. בירור לגבי האיזון ההורמונלי שמשפיע על המחזור החודשי. רופא המשפחה יידע לאן להפנות אותך.
3. אין שיטה מכוונת להעלאת אחוז השומן ללא עליה במשקל ובעיקר בהיקפים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכבוד שבועותלירון06/06/2011
היי! חג השבועות בפתח וכולנו יודעים כמה קלוריות החג הזה מכיל!
ברצוני לדעת איזה מאכלים מומלץ לאכול? וממה עדיף להתרחק?
למשל אמא שלי מכינה עוגת גבינה פירורים מדהימה ואני אהיה חייבת לטעום כי אני פשוט מתה עליה. כמה קלוריות עולה פרוסה כזו? כמובן שאוכל רק חתיכה אחת בשביל רוח החג.
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לכבוד שבועות - תגובה
אהרון רזון06/06/2011בקשי מאמא שהפעם תכין עוגה ללא פירורים (מוסיפים הרבה קלוריות) מגבינה 5% ללא שמנת ועם כמות מופחתת של סוכר. לא הייתי אומר שהיא דיאטטית (אין עוגות דיאטטיות),
אך באופן יחסי לעוגה, מכילה כמות בסבירה של קלוריות וגם יש לה ערך תזונתי. לפי המתכון הזה, מכילה 200-250 קק"ל לפרוסה רגילה. אם אכילת שתיים-שלוש פרוסות במשך החג יהיו כל החטאים שלך החודש, מצבך טוב. כולנו בני אדם!
בתאבון וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא מרזה?מרים06/06/2011
אני בת 63 משקל 70 ק"ג עושה ספורט הרבה שנים ולא מצליחה לרדת במשקל. מה עושים? רוצה להוריד 5 ק"ג בלבד. אני שומרת על תזונה בריאה. אני שומרת מאוד כל השבוע , עד שלפתע מופיע אירוע ואז אני יכולה לטרוף. קשה לי מאוד לשמור כל הזמן על דיאטה. ניסיתי דיאטות שונות ומגוונות ואני מכירה את הנושא של שיטת ה"אקורדיון" אך מה לעשות עכשיו? תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מרזה? - כי את לא פועלת נכון.
אהרון רזון06/06/2011כנראה שהתזונה שלך איננה מותאמת לך מבחינה כמותית, איכותית וארגונית, דבר שגורם
לך לאבד שליטה ולטרוף. זה פיצוי שהגוף ובעיקר הנפש דורשים בעיקבות תסכול מצטבר.
אין דבר כזה, דיאטה עם הפסקות. דיאטה או יותר נכון, אורח חיים בריא זה לכל ימות השנה.
כן לחריגות לעיתים רחוקות (כולנו בני אדם) אך לא לאיבוד שליטה ואכילה מטורפת מכל מה שבא ליד. בהתחשב בגיל, מצבך עדיין טוב שאת רק לא מרזה, אך לפחות אינך משמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)