מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיטת הד"ר בארי סירס מארה"בד"ר דן שחורי02/12/2010
אני מבקש את דעתם של כל אחד מהמומחים של הפורום : ד''ר נסטור ליפובצקי ,ד''ר רוני חרמון, ליטל סמואל-לוי ואהרון רזון על שיטת ה"תזונה הנכונה" [ הקרויה "ZONE" או בעברית "שיא הכושר" ובמכון וינגייט כונתה : "הדיאטה של האלופים" ] שפיתח הד"ר בארי סירס מארה"ב. שיטה, שלפי האינטרנט, נחשבת לאחת מעשר שיטות התזונה המקובלות ביותר בעולם. סיפר לי אדם שלאחר תזונה בת שבועיים בשיטה [ לפי הספר : המסע אל שיא הכושר" ] זאת הפסיקו לו הרופאים , לפני כעשר שנים, את הטיפול התרופתי בסוכרת מסוג B, אחר סיפר שמצבו הבריאותי כחולה סוכרת נעורים השתפר פלאים לאחר תזונה בשיטה זאת וההמוגלובין A1C הגיע , בפעם הראשונה לאחר שנים רבות, לערכים כמעט תקינים. אחרים סיפרו שירדו בשיטה זאת קילו לשבוע, עד הגיעם למשקל הרצוי, ללא איבוד מאסת שריר ותוך שיפור בכושר הגופני ובערנות. היש איזה שהוא חיסרון בשיטת התזונה של הד"ר סירס ? בהמתנה לתשובותיכם . דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת הד"ר בארי סירס מארה"ב - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/12/2010אין מקום כאן להעביר ביקורת או לשבח שיטת דיאטה זו או אחרת צריך לקחת בחשבון שבכול דיאטה מאבדים גם מסת שריר וגם מסת שומן אין דיאטה שאין לה תופעות לוואי ובעיקר אם היא לא נעשת באופן מבוקר ואחראי כמו כן על כל סיפור של הצלחה יש גם סיפור של כישלון וכמובן צריך לזכור שדיאטה חייבת להיות מבוצעת תמיד בפיקוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיםסברינה02/12/2010
היי....
אני שותה כל בוקר אחד וחצי ליטר מים על קיבה ריקה.....שמעתי שזה בריא לשתות מים על קיבה ריקה......
ובמשך כל היום עוד אחד אחד וחצי ליטר האם זה בסדר או יותר מדי?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מומחית אבל נשמע לי שיש לך
מ03/12/2010סוכר גבוה בדם, מה שבדרך כלל גורם לצמאון. לכי להבדק. זה יותר מדי מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית מים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010אין בעיה עם שלושה ליטר ביום. משום מה 1.5 ליטר על הבוקר נראה לי יותר מדי. הייתי מפזר יותר את השתייה במשך היום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכלוםlior01/12/2010
חדשה כאן באתר,
מעוניינת בעצה לגבי דיאטה שוקלת 75 והגובה 1.60 האם מישהו/י שמע על כדורי הסלים אקסטרים. מישהי משתמשת? איך זה עובד? כדאי לא כדאי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכלום - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010לא ידוע על תוספים שעוזרים להרזיה. התרופה היחידה מדכא תיאבון שהייתה מותרת בשוק הורדה מהמדפים לפני חודש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..אניי01/12/2010
איזה דיאטה הכי טובה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010דיאטה מגוונת ועם הרבה אוכל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותסבטה01/12/2010
1. הייתי רוצה לדעת עד כמה מולטיויטמין באמת יעיל ונחוץ כתוסף תזונה?
למשל, חישבתי כמה סידן אני צורכת ויוצא לי מקסימום 800 ביום, אני לוקחת 2 תבליות מולטיויטמין ביום שיש בהן ביחד 500, אז יוצא לי בסה"כ יותר ממה שמומלץ לנשים (1200).
2.אני כבר כמה חודשים עוסקת באירובי על הליכון,
אני גם עוקבת אחרי השינויים בגוף, מצלמת את עצמי כל כמה שבועות ושמתי לב שיש שינוי במבנה הגוף, למשל העיקול בגב והישבן... התמונות במשקלים שונים אז קשה לי לדעת.
האם אירובי מחטב את הגוף ומשנה את המבנה או רק שורף קלוריות ושומן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/20101. אין צורך תוספת ויטמינים. עליך לאכול תזונה בריאה ומאוזנת הכוללת את כל קבוצות המזון. מחרקים לא הראו שיפור על ידי תוספת ויטמינים אצל אנשים בריאים.
2. כן פעילות אירובית גם מחטבת, אבל אם את רוצה להגיע לתוצאות עוד יותר טובות תוסיפי לאימונים האירובים גם 2 אימוני כוח בשבוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן. כמה קלוריות עליי לצרוך?ש01/12/2010
הי,
אני בת 26, שוקלת והגובה שלי 1.64
כרגע אני עובדת הרבה אז אין לי המון זמן לספורט, חוץ מפעם-פעמיים בשבוע, אבל העבודה שלי היא חלקית פיזית- אני מטפלת בתינוק.
אני די מבינה באוכל בריא, וקוראת הרבה. אני מתכננת לי תפריטים לפי קלוריות, לפי תזונה נכונה ולפי מה שטוב לי. אני רוצה לרזות כמה קילוגרמים, (5-7) ורוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כדי לרדת במשקל בקצב בריא. אשמח ליותר מקילו בחודש,
אבל תגידו אתם..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס, התכוונתי שוקלת 63
ש01/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס, התכוונתי שוקלת 63 - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/20101500 קלוריות ליום יהיה הגיוני ולא מסכן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשירה(שם בדוי)30/11/2010
שלום אני נטלי...
אני סובלת מהפרעת אכילה(לא מאובחנת)...
ירדתי עשרים קילו בשנה ועליתי 7...
ירדתי בצורה נורא לא בריאה...בכל אופן למרות ה20 קילו האלו..ולמרות שאני שוקלת לא הרבה(62 גובהה 154) וגם ששקלתי 56 הייתה לי בטן ועדיין יש לי...רציתי לדעת
איך אפשר להוריד אותה?
אני ניסתי דיאטת חלבונים אבל במקום להרזות אותי היא משמינה אותי...
ואני לא יורדת!
רציתי לדעת אם הסטן תשאר גם אם אני יהיה 45 קילו?ואיך איך אפשר להוריד אותה!!!?
אני בנאדם מאוד עצלן אני לא עושה ספורט...יש סיכוי להוריד אותה בלי ספורט???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010נטלי שלום,
עלייך לגשת לטיפול בהפרעות אכילה. לתת לך יעוץ אינטרנטי יהיה לא מקצועי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה ושינה(:30/11/2010
היי
שתי שאלות
מה קורה לגוף אם הולכים לישון כחצי שעה-שעה לאחר ארוחת צהריים "כבדה" סתומרת ארוחה עיקרית שכוללת מנת בשר ותוספת פחמימתית?
ועוד שאלה-לפני שהולכים לישון יש אימרה שאומרת שכדאי לאכול משהו קטן יוגורט או משהו כדאי גם עם חלבון כדי שהגוף בזמן השינה לא יפרק שריר וזה יעזור לבנייה ולשאר תהליכים האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה ושינה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010שלום,
אם הולכים לישון לאחר ארוחה, מערכת העיכול עובדת בזמן השינה. זהו תהליך לא כל כך רצוי בעיקר כי השינה תהיה פחות איכותית ויעילה.
הסיבה, כן לאכול משהו מייד לפני השינה קשורה למניעת ירידה ברמות הגלוקוז במשך שינת הלילה. פחות חשוב לאנשים בריאים, יותר קשור לסכרתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצהחסויה30/11/2010
שלום רב,
אני חולה באנורקסיה שלוש שנים וכעת לאחר שיצאתי מאשפוז לפני שמונה חודשים במהלכו עליתי במשקל ,כרגע אני במשקל תקין ,בדיקות דם תקינות ,מתפקדת כרגיל רק עדין עם כל מיני חרדות לגבי משקל ,אוכל וכו'...
מאז האשפוז אני אוכלת את אותו תפריט שניתן לי שם על ידי הדיאטנית.
והאמת שנמאס לי ,למען האמת אני זו שפחדתי מאוד לשנות אבל גם ההורים שלי רצו שאשמור על אותו תפריט ,כרגע החלטתי שאני רוצה לעשות שינויים קלים אבל להישאר על אותו בסיס של תפריט.
הבעיה שאני מאוד מאוד רוצה שתעזרי לי בה היא שבארוחת ערב יש לי ביצה ואני לא רוצה יותר לאכול ביצה אני שונאת את זה וזה כבר מגעיל אותי עוד מאשפוזים קודמים אכלתי ביצים וזה כבר נמאס לי מאוד אבל ההורים שלי מחייבים אותי לאכול ביצה כל ערב כי הם עדין טוענים שיש לזה חשיבות גדולה ,אני טוענת שאני כבר התחזקתי אני במשקל תקין שנה אם לא יותר הכול תקין אצלי ומתפקד טוב ,תסכימי איתי שלא כל בן אדם אוכל בערב ביצה כי יש לזה חשיבות ובכלל לא תמיד אנשים נורמטיביים אוכלים דברים שבריאים להם .
אנא ממך אשמח אם תגיבי לי ותגידי לי מה דעתך בעניין.
חייב ביצה ?! או שאפשר בלעדיה ?:)
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/11/2010דנה שלום,
קשה לענות לך כאשר לא ברור מה התפריט שאת אוכלת כרגע, אדם בריא שצורך מוצרים אחרים בעלי חלבון עם ערך גבוה, או שילובים של מזונות שיחד מביאים לערך חלבון גבוה, לא זקוקים לביצה (שידוע כמזון עם החלבון האיכותי ביותר) כל יום. אם את אוכלת כל יום סוג כלשהו של בשר, ניתן להחליף את הביצה ביוגורט או גבינה לבנה.
תמשיכי להצליח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין באותו משקל ??????????אני30/11/2010
שלום אני לאחר לידה אוכלת בצורה מאוזנת כ3 ארוחות ביום - ארוחות קטנות ו2 ארוחות ביניים- גם קטנות אני מתאמנת בהליכון הליכה של 3 ק"מ ביום במשך כ25-30 דק ו5 דק נוספות כפיפות בטן- 5 ימים בשבוע ואני בינתיים מניקה מלא ועדיין בחופשת לידה מדוע אני לא מצליחה לרדת במשקל אני כחודשיים שלושה עומדת על אותו משקל , מה אני עושה לא נכון? אשמח לתשובה מהירה :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן שלא הגעת לאיזון הורמונלי,
אהרון רזון30/11/2010דבר שמקשה על הרזיה.עשוי לקחת 6 חודשים ואף יותר.
הליכה של 3 ק"ם ביום אינה מספיקה. הכפילי אם מתאפשר לך. כפיפות בטן חשובות בייחוד אחרי לידה ולא רק, מחזקות את השרירים אבל תרומתן להרזיה מזערית.
לאכול 5 פעמים ביום זה הרגל נכון, אבל בסופו של דבר מה שקובע זה הערך הקלורי של התפריט היומי מול הוצאת האנרגיה. בדקי בעצמך או בהתייעצות עם איש מקצוע אם התפריט מתאים לנתונים ולמטרה שלך, תוך התחשבות בהיותך מניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויותספיר30/11/2010
כשמדברים על כמויות בכל אתרי הקלוריות למינהם
יש ערכים של כף , כפית וכו' אבל כשרושמים כוס
באיזה גודל הכוס? כמו כוס פלסטיק פשוטה?
אשמח לתשובה מפורטת,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אחידות
אהרון רזון30/11/2010בממוצע 180 סמ"ק (מ"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהיפית29/11/2010
שלום אני בתהליך דיאטה יש בעיה בצהריים אני לא אוהבת לאכול עוף אני מחליפה אותו בשניצל טבעול לייט תירס שאני מאוד אוהבת . ודג אני יכולה לאכול פעם בשבוע לא יותר כי לא כל כך אוהבת דגים אני יודעת שעוף יותר בריא מטבעול אבל אני קשה בהרבה מאכלים גם טונה לא אוכלת ואת הבשר אוכלת רק על האש .
בשבוע אני אוכלת 3 או 4 פעמים טבעול לייט 200 קלורי עם סלט ירקוות ענק
פעם דג אפוי בתנור עם תפוח אדמה אפוי וסלט. ופעם צלחת גדולה עדשים עם אורז וסלט וגביע לבן בבוקר אין לי בעייה אני אוכלת לחם מלא וגבינות עד 5% או ביצה או רבע אבוקדו וירקות ו 3 פירות ביום
השאלה שלי אפשר לרזות עם טבעול לייט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/11/2010אפשר לרזות בהרבה דרכים רק שצריך לדעת מה לאכול כמה ומתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני תקוע בכסא גלגליםalmoni1129/11/2010
כבר נראה כמו בודהה לא יכול להיתעמל אוכל במשורה הבו עצה עמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני תקוע בכסא גלגלים - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/11/2010אתה צריך תכנון תזונתי מקצועי רצוי לקבל יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה29/11/2010
אני בת 14 ואני דיי מלאה, אני נורא רוצה להרזות כי אני גם רוצה להיראות יותר טוב וגם להרגיש יותר טוב מעכשיו, אני כל הזמן מנסה לעשות דיאטות וכו אבל במקרים הטובים אני מורידה כמה קילוגרמים בודדים ומפסיקה בדיאטה, כי זה קשה בשבילי(אני עושה ספורט). אז בקיצור ראיתי בעיתון מודעה על תוסף תזונה(בולזאי 7) שאוכלים אותו ואז מתחילים להרזות כאילו אוטומטית.
אז יש לי שאלות:
1. האם זה בריא וכדאי להשתמש בזה על מנת להרזות?
2. איזה דברים אני יכולה לעשות כדי להרזות אבל בדרכים שהם לא מתישות אבל גם לא לוקחות הרבה זמן, וכמובן גם בריאות :).
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
חסויה29/11/2010דרך אגב אני שוקלת 72 קילו והגובה שלי 1.67 (אם זה חשוב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/11/2010את בת 14 ויש לפניך לפחות 90 שנה של תיכנון תזונתי אין אפשרות לרזות בטה קסם העבודה רבה ארוכה ומשעממת אבל זו הדרך אם את יכולה לבד טוב ולא תפני ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובה ...חסויה29/11/2010
לפני כמה ימים אכלתי קורנפלקס עם חלב ומספר שעות לאחר מכן הקאתי,
ואותו דבר קרה יומיים אחרי.
ועכשיו אני לא מסוגלת להכניס חלב עם קורנפלקס לפה,לחלב יש טעם ממש מוזר,
יכול להיות אולי שיש לי רגישות לחלב ?
אף על פי שאני אוכלת שוקולד,גבינה ועוד הרבה דברים מעולה ובלי בעיה .
אני לא צריכה אבחנה מדוקית רק לדעת אם זה יכול להיות זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש חשובה ... - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/11/2010תנסי להחליף את החלב אולי הוא לא היה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)