מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזייה מהירה טבעית!מחפשת קרן אור06/11/2010
שלום..ברצוני להרזות במהרה לפחות חמשה ק"ג, האם יש תפריט דיאטה טבעי מסויים שמסייע לי לרזות תוך שבוע את החמשה הק"ג? כלי תקווה שתענו לשאלתי בתגובה מהרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזייה מהירה טבעית! - אפשר בשבוע
אהרון רזון07/11/2010רק אם את שוקלת לפחות 140 ק"ג, וגם אז הרוב לא שומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך תסביר את הדבר הבא...
דיאנה07/11/2010ירדתי כמעט 60 ק"ג ב8 חודשים,
ללא ספורט (רק בהתחלה, מתון מאוד) ובין 900-1100 קלוריות ליום, ובסוף התהליך מה שנשאר ממני זה עור עודף על הבטן, מעט שרירים והרבה עצמות.
אני מבינה שאיבדתי הרבה שרירים אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שכמעט כל השומן נעלם, הייתי מאוד גרומה ושדופה.
כמובן עשיתי דבר מאוד טיפשי,
בגלל ההרעבה הגוף נשבר והתחלתי לזלול ולזלול וב5 חודשים עליתי כ20 ק"ג.
אבל אם מדברים על איבוד שומן בדרך מהירה, זה בהחלט אפשרי.
לא כדאי, לא שווה אבל אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה רק בתנאי זה? אפשר הסבר?
מחפשת קרן אור07/11/2010את האמת הנני שוקלת 53 ק"ג, יש לי מסיבה בשבוע הבא, ברצוני להוריד ממשקלי לפחות 5 ק"ג באיזה דרך טבעית, הגובה שלי הנו 163 ס"מ! מחכה לתשובה-תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם משקלך, אפילו תאורטי אינו אפשרי
אהרון רזון07/11/2010בכדי לשרוף 5 ק"ג שומן צריך ליצור מאזן קלורי שלילי של כ-38500 קק"ל בשבוע, כלומר כ-5500 קק"ל ביום.
בשביל זה, צריך ללכת מהר 120 ק"מ או לשחות 15 שעות ביממה, וכל זה בלי לאכול כלום. נראה לך אפשרי? אפילו אם יותר מחצי מהמשקל שיורד הוא מים (מה שקורה במציאות) עדיין זה בלתי אפשרי בפועל (לא לשכוח שבמציאות גם מכניסים לגוף קלוריות עם האוכל).
אדם ששוקל פי שלושה ממך שורף פי שלושה יותר קלוריות, לכן יותר קל לו, לפחות תאורטי, ליצור גרעון קלורי גדול.
הערה: הרזיה של 5 ק"ג, אפילו עם דיאטה מושכלת ותוך זמן סביר תוביל אותך לתת-משקל.
לא מומלץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על זה???
מחפשת קרן אור08/11/2010לפני כ-4 חודשים היית שוקלת 38 ק"ג...ותוצאה זאת קבלתי אחרי דיאטה אשר עשיתי במשך של 4 חודשים לפני..עדשהגעתי היום אחרי אכילה של כמויות גדולות למשקל הזה שהוא 53 ק"ג!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי צריך להפנות את שאלותיה להפרעו
אני08/11/2010לדעתי השאלות קשורות לפורום הפרעות אכילה-גולשת יקרה ונחמדה שמוכרת רבות משם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני יכולה להרזות בצורה מהיריה?
מחפשת קרן אור09/11/2010ברצוני להגיע למטרתי באיזה דרך טבעית אפילו אם הייתה קשה-מחכה לתשובה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוןדני06/11/2010
שלום
שמי יהודה בן 31
בבדיקות דם האחרונות שלי יצא שיש לי קצת כולסטרול ושומנים בדם (גנטיקה משפחתית)שמעתי לשתות מיץ רימונים פעם ביום גם יעזור להורדת השומנים והכולסטרול.
האם זה נכון? והאם המיץ רימונים 100% טבעי שמוכרים בסופר הוא בריא?
פשוט אין לי אפשרות לקנות כול יום מיץ רימונים סחוט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לוקחים סטטינים או אולי גם תרופות
גיא06/11/2010..מסוימות-אז הרימונים אולי מזיקים [כמו מיץ אשכוליות]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ רימון - לא ממנו תבוא הישועה
אהרון רזון07/11/2010תזונה משפיע במידה זו או אחרת על פרופיל השומנים בדם אבל בטח שלא שתיית מיץ רימון תפתור לך את הבעיה.
בכדי להוריד LDL (כולסטרול "רע") עליך להוריד משקל (במידה שיש לך ממה), לבצע פעילות גופנית אירובית של לפחות שעה ביום, להפחית עד כמה שאפש אכילת שומן רווי ולהמנע משומן טראנס ואוכל מטוגן . כמו כן,למתן אכילת מאכלים עתירי כולסטרול (עד 3 ביצים בשבוע)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה כדורי סלים אקסטריםדנה06/11/2010
האם מישהי /ו משתמש בהם ? ואם כן האם יש מישהו שמוכר באזור חדרה או השרון ?
תודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה כדורי סלים אקסטרים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי06/11/2010נראה כפרסומת סמוי וחכמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר הגבת לי בתור דוקטור
דנה06/11/2010האם אתה מכיר את הכדורים הנ"ל ? האם הם עשויים מחומרים טבעיים?
מה אתה יודע עליהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כבר הגבת לי בתור דוקטור - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי06/11/2010הכדורים היחידים שמעקבים תיאבון וקצת מגבירים חילוף חומרים, אוסרו לשימוש, כדירים טבעיים למניהם לא הוכחו לעולם כמורידים במשקל וגם לא מצליחים. אחרת היינו פותרים מזמן את בעיית ההשמנה האולכת וגוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מיץ סחוט טבעיאור יפת06/11/2010
קראתי כי במידה ואני סוחט מיץ (נניח מתפוזים) אני בעצם מכניס לגוף פחות סיביים תזונתיים
מאשר אני אוכל אותו כפרי שלם
בנוסף לכך הבנתי כי המיץ מכיל מסה של חומרי נוגדי הזדקנות ביחס לפרי שלם
האם זה נכון ואם כן
איך יתכן שיש הבדלים הרי המיץ והפרי הם מאותו מקור?
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד עדיף הפרי השלם.
אהרון רזון06/11/2010על ידי סחיטה לא רק סיבים אובדים אלה חל פיחות גם בחלק מהוויטמינים.
לגבי נוגדי החימצון, אין במיץ של פרי אחד יותר מאשר באותו פרי כאשר אוכלים אותו שלם. ( החלק הראוי לאכילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ...
אור יפת06/11/2010איך יתכן שלוקחים אותו דבר,פרי שלם או סחוט.
ובפרי שלם יש לדוגמא יותר סיהיים תזונתיים זה הרי אותו דבר רק סחוט ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במסחטה
אהרון רזון06/11/2010רק אם היא לא מסננת, המיץ מכיל את כל הסיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל,אם הסיטואציה היא כדלהלן..
גיא06/11/2010שבערב כשעתיים לפני השינה אני אוכל ארוחה המכילה ברזל ומינרלים נוספים,ואני צריך ללוות את הספיגה ע"י ויטמין C-אז אני מעדיף לשתות מיץ תפוזים מאשר לאכול תפוזים שלמים שיחד עם הארוחה יכבידו על הקיבה בלילה (תקן אותי אם טעיתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!שיר06/11/2010
אני בת 17 ושלושה חודשים ,אני שוקלת 46 והגובה שלי הוא 1.55 ס"מ.
אני עושה שלוש פעמים בשבוע פעילות גופנית בין 30 דקות לשעה.
אני מעוניינת לשמור על משקלי כמה קלוריות עליי לצרוך?
תודה שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את התשובה הקודמת
אהרון רזון06/11/2010קודם את צריכה לפתור את בעית הווסת גם במחיר של עליה מתונה, מה עוד שאת כבר
קרובה לגבול תת- משקל. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשיר06/11/2010
שלום,
אני בת 17 ואני נמצאת בדיאטה של 1200 קלוריות כבר חצי שנה כאשר שקלתי 48.5וכעת אני שוקלת 46(הגובה שלי 1.54)
בחודשיים האחרונים לא קיבלתי וסת ,רק הפרשות חומות מעטות(אני משערת שזה בעקבות הדיאטה שעשיתי)הבנתי שעליי להחזיר לגוף את כמות השמונים לה הוא זקוק על מנת שיוכל להפריש הורמונים.
אולם,אין ברצוני לחזור לתפריט אכילה שלפני הדיאטה מחשש כאעלה את הכל מחדש.
מה עליי לעשות?כיצד אוכל להחזיר את הוסת ולהישאר בתפריט הזה?
חזרו אליי בהקדם האפשרי,אני מאוד פוחדת כי נגרם לי נזק בלתי הפיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שיר06/11/2010*שומנים ,*כי אעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה בדיקה גינקולוגית.
אהרון רזון06/11/2010ובמגביל מדידה אמינה של אחוז השומן. הבעיה יכולה להיות כרוכה בירידה באחוז השומן
עקב ההרזיה. אם זאת הסיבה, לא תהיה ברירה אלא להעשיר את התפריט כי רזון (דה לוקס) אינו קודם לבריאות.
לא ייתכן שהנזק בלתי הפיך אם תנהגי באופן מושכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שיר07/11/2010קודם כל תודה רבה על תשובתך.
שנית,עליי לגשת תחילה לגניקולוג ואחר כך להעשיר את מזוני בשומן או שאוכל יותר שומן ורק אם הוסת לא תחזור לגשת לגניקולוג?(אתה ודאי מבין שעבור נערות צעירות לא פשוט לגשת לבדיקה שכזאת).
נ.ב
מזון עשיר בשומן יגרום לעלייה משמעותית במשקל ,האם מותר לי לעסוק בפעילות גופנית(לא מאומצת בסגנון של אנורקסיות)ריקוד של שעתיים בשבוע?אני שואלת זאת משום שלפי מיטב ידעתי גם ספורט גורם לירידה בהורמוני מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם גינקולוג, עם כל הקושי
אהרון רזון07/11/2010את לא צריכה להעשיר את התפריט דווקא בשומן, ובטח לא בשומן מן החי .
מדובר בהעלאת אחוז השומן בגוף (במידת הצורך) ולא בתזונה.
אם הגינקולוג ישלול סיבה אחרת, את צריכה לאכול יותר, אבל אוכל בריא.
כן, מותר לבצע פעילות גופנית כמו חצי שעת הליכה לא מהירה מדי ביום וגם ריקוד שעתיים בשבוע, אלא אם הרופא ימליץ אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי אכילה נכונהדורין05/11/2010
שלום לך.
אני בת 50 בן זוגי בשנות ה-60 יש לי בעיה עם התזונה
בן זוגי רגיל לאכול ארוחה גדולה בערב ובצהריים לשתות קפה עם עוגיות או עוגה ובלילה לפצח גרעינים או חטיף מתוק
לעומת זאת אני רגילה לאכול ארוחת בוקר ארוחת צהריים וארוחת ערב ובין הארוחות פרי או פריגורט
שאלתי איך אני יכולה להתמודד עם האורח חיים הזה
אני מרגישה שאני כל הזמן מחפשת מה לאכול כי אני רעבה אז אני אוכלת קרקרים מחיטה מלאה או פירות אופרוסה עם ממרח מתוק.
אין אצל בן זוגי מוצרי חלב המקרר חלש ולכן אנו אוכלים בעיקר טחינה משומשום מלא עם מים
תפוח אדמה לעתים טונה עם בצל וקבנוס
אלה מצרכים שניתן ללא קרור חזק או בכלל ללא קרור
האם תוכלי לייעץ לי איך לסדר את סדר יומי
כשאני איתו אני נרדמת מאוחר אפילו 3 ,4 לפנות בוקר
איך אשמור על אורח חיים בריא ולא אעלה במשקל?
בתודה מראש
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי אכילה נכונה - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010שרי אתם אוכלים את כל הדברים שמשמינים יש להבדיל בין אוכל לצורך שמירה על המשקל ואוכל לצרכי ירידה במשקל בכל מצב האוכל חייב להיות מאוזן הן מבחינה קלורית והן מבחינת ההרכב. נראה לי שההבנה שלך בעיניין אינה מספקת ולכן יש מקום לקבל יעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- לא קשור להרזיהאנונימוס05/11/2010
שלום. השאלה שלי היא למה תמיד אחרי שאני אוכל בשר צלוי ("על האש"), הצואה שיוצאת היא ירוקה לגמרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- לא קשור להרזיה - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010הירוק מקורו במיצי מרה יתכן והאוכל שומני מאוד ומגרה הפרשת מרה רבה שווה בדיקה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקלהלן05/11/2010
שלום,
אני שוקלת 41 והגובה שלי הוא 1.59
אני בת 19.
כבר שנים שאני מנסה לעלות במשקל, אני אוכלת מסודר והרבה יחסית למשקל שלי (כולם אומרים לי איך אני יכולה לאכול כ"כ הרבה ולא להשמין.)
יש לציין שאני אוכלת גם דברים משמינים והרבה!
האם תוכלו לייעץ לי כיצד אוכל לעלות במשקל למרות הכל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת משקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010לא מספיק לאכול הרבה צריך להוכיח שאוכלים הרבה ע"י ספירת הקלוריות היומית שצריכה להיות 20% יותר מהרצוי. בנוסף יש לתכנן את מרכיבי המזון כך שיחס הפחמימות והחלבונים יהיה סימטרי ואחרון חביב צריך להבדק ולראות שאין בעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bmiזימור05/11/2010
אדם מאבד במהלך שנותיו כ- 3 ס"מ אם לא יותר. האם בגיל המבוגר מעל 65 שנים צריך לרדת במשקל באותו יחס כדי לשמור על bmi. האם טבלאות ה-bmi זהות לגילאי 20-50 ? האם לא נתן לפרסם טבלאות מתאימות כפי שיש לילדים ונוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ומשקל
אהרון רזון05/11/2010המצב האידאלי הוא לשקול בגיל זקנה כמו בגיל צעיר (כמובן אם בצעירות המשקל היה תקין). בד"כ זה לא קורה בפועל. צריך להתייחס לזה בתור אחת התופעות השליליות של הגיל ולא לתת "לגיטימציה".על ידי טבלאות שונות. הרי שעם הגיל, גם פרופיל השומנים בדם משתנה לרעה, והזקנה לא מיטיבה גם עם לחץ הדם, בריחת הסידן, בריאות המפרקים, מראה העור וכו".
האנשים משמינים עם הגיל לא רק בגלל ירידה בBMR - הקצב המטבולי הבסיסי (בעקבות ירידה במסת רקמת השריר ושינויים הורמונליים), אלא גם בגלל שמפסיקים או מצמצמים את הפעילות גופנית ולעומת זאת אוכלים יותר.
ההשמנה בגיל מבוגר אצל אנשים רזים בצעירותם אינה גזרה מן השמיים, ואפשר למנוע אותה על ידי אורח חיים נכון, כאשר הפעילות הגופנית במרכזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbmi - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010אכן BMI יש בו סטיה בגילאים של פחות מ 15 ויותר מ 60 לכן צריך בשתי הקצבות הללו להשתמש בסקלות רפואיות המתוכננות על גיל גובה ומין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנעמי04/11/2010
כיצד אפשר להתייעץ עם אחד המומחים שלא במסגרת הפורום אלא להפנות שאלה ולקבל תשובה באופן אישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010יש לפנות לקליניקה לפי הכתובות המצורפות לכל מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילחם בחשק לסוכר ופחמימותדיאנה04/11/2010
אילו מאכלים ידועים כ"סותמי תאבון" וטובים במלחמה נגד החשק בסוכר?
אני כל הזמן מוצאת את עצמי חושקת נורא בסוכר ופחמימות,
האנרגיה שלי ירודה, אין לי מצב רוח ואני נורא עצבנית...ואז אני נשברת, אוכלת מלא מאכלים עתירי סוכר ושומן ונרגעת.
וזה פשוט מעגל שאינו נגמר.
אני רק משמינה ומשמינה. יש לי המון כוח רצון (כבר ירדתי המון בדיאטה שעשיתי) ורצון בכלל להפסיק ולהתחיל תזונה נורמלית וטובה, אבל חסרת כוחות לגמרי מול הסוכר!
כבר ניסיתי לבצע גמילה (3-5 ימים), עברתי את החמישה ימים ושוב, פשוט נשברתי.
בפחות מחצי שנה עליתי 20 קילו!
זה פשוט בלתי נתפס!
יש אולי תרופות שיכולות לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילחם בחשק לסוכר ופחמימות - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010סוכר ומתוקים הם כמו סמים בכדי להצליח להלחם בהם כמו בסמים חייבים להמנע באופן מוחלט מלגעת בהם אומנם בתחילה זה קשה מאוד אבל עם הזמן זה הופך יותר קל תמיד רוצים לחזור ולטעום מתוק גם אחרי גמילה ארוכה אבל אסור מעידה קטנה ושוב מתמכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונות ודיאטה בהריוןיעלי04/11/2010
שלום,
אני בת 32 גובהי 161 ס"מ שוקלת 73 קילו. לפני כחודש התחלתי לשנות את אורח חיי ולהקפיד על תזונה נכונה בליווי דיאטנית. אני צמחונית (לא אוכלת בשר ודגים).
התפריט שלי:
א. בוקר- 3 פריכיות עם 2 כפות גבינה וסלט
5 ארוחות ביניים ביום שכוללות פרי/ 8 שקדים/יוגורט 1.5% או 2 0%/ כוס אדממה/ 20 גר' חלווה/חטיף שומשום/בוטנים ללא סוכר ועוד
א.צהריים- טבעול 5%+ 200 גר' פחממה+ירקות או 200 גר' פחממה+200גר' קטניות.
א. ערב- ביצה קשה+ לחם קל עם חומוס+ירקות
אודה לכם אם תוכלו לענות על שאלותיי:
1. אני בתהליך של טיפולי פוריות. במידה ואכנס להריון,האם אוכל להמשיך בתפריט ההרזיה הזה?
2. ומה באשר לצמחונות בהריון?
2. אני נוטלת מולטיויטמין להריון, ברזל וB12. האם עלי לקחת תוספי מזון נוספים בשל הצמחונות?
תודה רבה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונות ודיאטה בהריון - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/11/2010אם את בליווי דיאטנית סביר להניח שהכול בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בהנחה שהדיאטנית מספיק מקצועית
אהרון רזון06/11/2010בכל מקצוע יש טובים יותר ,טובים פחות וגם כאלה שגורמים נזק יותר מתועלת. יש לקוות שהדיאטנית שלך שייכת לסוג הראשון. הצמחונות לא מיטיבה עם ההריון אלא אם יודעים טוב מאוד מה, כמה ואיך לאכול. את פנית לפורום, ואנ י מניח גם לפורומים נוספים, בגלל שאינך בוטחת מספיק בדיאטנית. במקרה כזה מומלץ לקבל חו"ד נוספת בהתייצות אישית חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקיןדנה04/11/2010
שלום לפני כחודשיים שקלתי 71 קילו והורדתי 8 קילו עכשיו אני 63 קילו וגובהי 1.64 ולכרגע אני בתהליך של שמירה עושה פעילות גופנית וחיטוב ...האם זה בסדר?או שאני צריכה לרדת עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
דנה04/11/2010עוד דבר שכחתי לציין שאני בחורה בת 18 לפני צבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים לא
אהרון רזון04/11/2010השתדלי לשמור לפחות שלושה חודשים (אולי לא יהיה קל, בגלל שירדת יחסית מהר).
לאחר מכן, אם תרצי אפשר להוריד עוד כמה ק"ג. אם המבנה שלך גדול, את כבר במשקל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני משמין? עזרהדני.א04/11/2010
זה ממש מתחיל להפחיד אותי ההשמנה הזאת
אני עושה בין 2-3 אימונים בשבוע הכוללים ריצה לא פחות מי 30 דקות ושכיבות סמיכה, שכיבות בטן, היתנגדות וכאלה...במשך כ 4 חודשים הצלחתי לשמור על משקל קין של כ 63 קילו, פתהום אני רואה עלייה במשקל כול שבועיים נוסף קילו
אני אוכל מאוד בריא, ללא ג'אנק פוד וכול 4-5 שעות
הינה תפריט לדוגמא:
בוקר-שי פרוסות לחם+שתי כפות גבינה 5%+סלט קצוץ
ביניים-פרי
צהריים-כוס אור\פסטה\קוסקוס וכו'+150-200 גרם בשר\עוף+ירקות מאודים\חיים
ביניים-פרי
ערב-חביתה מישתי חלבונים וצהוב אחד+שתי כפות גבינה לבנה+יוגורט טבעי 1.5% מעורבב עים קצת קורנפלקס+סלט
פעם גם ההיתי אוכל קצת יותר מיזה בכמויו ולא ההיתי משמין
אני ממש לא רוצה להגיע ל 70 קילו תעזרו לי במה אני צריך לעשות
גובה:1.80
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נוכחי? כמה שקלת בשיא?
אהרון רזון04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
דני.א04/11/2010השיא היה לפני כשנה וחצי שההיתי שוקל כ 85 קילו
ואז היחלטתי על דיאטה בכול הכוח והרבה ספורט וירדתי ל 62 וכרגע אני 66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה נפוצה ותקינה
אהרון רזון04/11/2010הירידה היתה גדולה מדי עבור הנתונים הגנטיים שלך, הגוף לא "אהב" את המשקל הנמוך ועכשיו מתקן את עצמו. אף אחד לא יכול לשמור על משקל נמוך ממה שמתאים לגוף ללא גרימת נזק גופני ונפשי, ולא פעם התהליך מסתיים בהשמנה מעבר לנקודת ההתחלה.
לרזות בחזרה ל 62 יהיה קשה מאוד וגם לא מומלץ. עליך להמשיך בפעילות הגופנית, ואם יש אפשרות, להרחיב את החלק האירובי, וכמובן להתמיד בתזונה הנכונה. בדרך הזאת המשקל יתייצב ברמה סבירה וייתכן שלא תגיע ל 70 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני.א04/11/2010מבחינת תזונה אני תמיד מתמיד ושומר על הרגלים בריאים אוכל דברים ביראים ורק חיטה מלאה
ופעילות גופנית אני גם עושה המון
אבל השאלה היא איך אני יכול להבטיח את זה שאני לא יעלה על 70 קילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר, במאמץ.
אהרון רזון04/11/2010פעילות אירובית יומית בעצימות בינונית- גבוהה במשך לפחות שעה תעשה את העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהתפריט
דני.א04/11/2010ומה בנוגע לפריט שהצגתי כאן?
הוא תקין?
מה אפשר להוסיף\להוריד\לתקן\להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט בסדר גמור, העיקר להתמיד בו
אהרון רזון04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)