מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נתוני אחוז שומן ומסת שריריםגילס29/11/2010
אהלן,
התחלתי לפני 4 חודשים להתאמן בצורה סדירה ואינטנסיבית
ובמקביל נפגשתי עם תזונאית במטרה להתאים תפריט יומי במטרה לרדת במשקל.
הצלחתי ב-4 חודשים להשיל ממשקלי 10 קילו.ירדתי מ-97 ל-86 ק"ג.
עשיתי בדיקת אחוזי שומן ונתונים נוספים,והם:
גובה:1.84
משקל:86.7
אחוז מסת שומן: 23.8
אחוז מסת שריר: 37.5
BMI : 25.6
שומן ויסצרלי : 7
BMR - 1866
הבנתי שהנתונתים לא כ"כ טובים,
כיצד אני מאזן אותם ? ומה אני אמור לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי ואפשר לשפר
אהרון רזון30/11/2010יחסית לגיל, גובה ומשקל שלך, קצב ההרזיה איננו מלהיב. אם תזונה ופעילות גופנית אופטימליות היית אמור לרזות 14-16 ק"ג באותו פרק זמן. יחד עם זאת, יש לציין שלא הקצב הוא העיקר אלא ההתמדה. הקצב, בעיקר מחזק את המוטיבציה.
אחוז השומן לא צריך לעבור 20%, ובגיל שלך, אידאלי שיהיה 15 לכל היותר.
מבט בתוכנית המפורטת של האימונים שלך ובתפריט היומי (כמותי ואיכותי), יעזרו לי לתת את דעתי עליהם ולהציע שיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטה בקצב חילוף החומריםנועה29/11/2010
היי!
אני בת 18 וכרגע אני שוקלת 59.5 קילוגרמים. הגובה שלי הוא 1.50. אני עדיין בעודף משקל, אבל בחודשיים האחרונים הורדתי כ-6 קילוגרמים ממשקלי. אני אוכלת לפי השיטה של שומרי משקל. הבעיה היא שיש לי ירידה משמעותית בקצב חילוף החומרים. יש לי יציאות פעם בשלושה ימים וזה גם במקרה הטוב... האם זה בסדר? נורמלי? או שאני צריכה לעשות עם זה משהו? ברור לי שזה מאט גם את תהליך הירידה, ואני מפחדת שאני אפסיק לרדת במשקל בעקבות ההאטה. אני כן מעוניינת לרדת עוד ולהגיע לפחות ל-50 קילוגרמים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים ויציאות הם דברים שונים
אהרון רזון29/11/2010ייתכן שיש לך גם האטה בחילוף החומרים, אבל עצירות בטוח יש לך, וזה לא טוב להרזיה ולבריאות בכלל.
6 ק"ג בחודשיים הינה ירידה נכונה. המשיכי באותו משטר בתוספת ממסיבית של
ירקות טריים, וכמו כן, אכלי רק פחמימות מלאות ושתי הרבה מים. כל אלה אמורים להקל על בעית העצירות. גם פעילות גופנית יומ יומית תעזור, ולא רק ליציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהדינה28/11/2010
שלום אני בת 40 משקל 67 גובה 160 ברצוני לעשות דיאטה כמו חברתי שהיא קרובה לגיל שלי ולמשקל ולגובה נתנה לה דיאטנית תפריט והיא הורידה ממשקלה 6 קילו פלוס צעידה יומית למשך חצי שעה התפריט הוא:
בוקר: 2 פרוסות לחם מקמח מלא ביצה או כף גבינה לבנה או קוטג עד 5% או גביע לבן וירקות
ביניים: פרי
צהריים: 4\1 עוף אפוי בתנור או דג בינוני בתנור או סטיק בשר בלי שומנים וסלט ירקות ירוקים וצלחת מרק בלי שומן
ערב: צלחת פירות מגוונים כמו תפוח תפוז ..
השאלות שלי מה דעתכם על התפריט ואם אני עושה פעילות גופנית בליליה זה יספיק לי לאכול רק פירות כי אני יודעת שאני צריכה לאכול חלבונים תוך שעה מהפעילות ואם זה לא בריא מה אפשר לשפר ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיפזון מן השטן
אהרון רזון28/11/20106 קילו לחודש זה יותר מדי עבור אישה, אלא אם עודף המשקל והמשקל הכולל גדולים מאוד, וזה לא המקרה שלך. ירידה מהירה מדי איננה הרזיה אמיתית, כי רוב המשקל המושל הוא נוזלים, והכי גרוע, רקמת שריר. התפריט צריך להיות כזה שנותן סיכוי להתמיד בו פרק זמן ארוך, אפשר להגיד כל החיים , עם העשרה קלורית אחרי השגת המשקל הרצוי. התפריט המוצע דל מדי, והסתברות ההתמדה אינה גבוהה.
אני מציע להוסיף עוד ארוחת ביניים כגון:רבע גביע גבינה.\קוטג' 3% + פרוסת לחם קל מקמח מלא.
המרק צריך להיות טבעי תוצרת בית.
בערב מומלצת ארוחה הכוללת ירקות, חלבון כגון קופסת סרדינים או טונה,גבינה, ביצה (אם לא אכלת בבוקר) וגם פחמימה (תפו"א אפוי, פסטה מלאה,לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל וכו").
לפני השינה אפשר, אך לא חובה, פרי שונה מזה שבבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט פירות(:27/11/2010
היי
רציתי לדעת האם סלט פירות שהוכן ביום מסויים ונאכל ביום שאחרי נאבדו לפירות הויטמינים והיתרונות התזונתיים?
או שאין עם זה בעיה?
אשמח לתשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט פירות - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010אין עם זה בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי תזונהשי27/11/2010
אני שוקל 93 קיל וגובהי הוא 159 והייתי רוצה לדעת משהו בנוגע לתזונה. הייתי פעם אצל דיאטנית
שאמרתי לה שאני מרבה באכילה של אורז לבן מבושל היא הגבילה אותי לכוס אורז אחת ביום מכיוון שזה פחמימות. הבעיה היא שאני אוכל רק אוכל מבושל שתמיד שאני אוכל ארוחה היא תמיד עשירה בפמימות וחלבונים כמו אורז, פיתות, לחם, בשר בעיקר וכו'. אבל למה להגביל מהאורז לכוס אורז אחד ביום. כי אם אני הייתי אוכל 3 פעמים ביום 100 גרם אורז לבן מבושל זה לא היה מוגזם?
הדבר השני היא האם יש כזה מצב שאפשר לוותר על תזונה נכונה ולעסוק בפעילות ספורטיבית ובכך אני ארד במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי תזונה - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010שי יש לך ליקוי בהבנת המהות של התזונה. אם המטרה שלך היא לרדת במשקל אתה צריך להתאים את כמות הקלוריות שאתה אוכל לגוף שלך ולפעילות שלך וכיוון שאורז הוא עשיר בקלוריות באה ההגבלה. אם המטרה הינה אוכל בריא אתה צריך להתאים את האוכל שלך ולקבל את כל אבות המזון הויטמינים והמינראלים הנחוצים. פעילות גופנית לעולם לא תפתור לך את הבעיה פ"ג רק עוזרת בפתרונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין.שירה.27/11/2010
אני בת 13, שוקלת 47 ק"ג , בגובה 1.58
כן, אני יודעת שזהו משקל תקין. ובכל זאת - תקין זה לא מספיק. אני לא רזה, בכלל לא. ישלי בטן גדולה. אני מתביישת להוריד חולצה בים ובבריכה ואפילו בגדים צמודים גורמים לי למבוכה.
ההרגשה הזו לא נובעת מחוסר בביטחון עצמי, כי התברכתי [ או קוללתי ] בביטחון עצמי גבוה בהחלט. והסביבה גם כן " תומכת " בהרגשה.
עוד שאלה, [ קצת מביכה P: ]
כמה קילוגרמים שוקל החזה ?
כי, החזה שלי די גדול [ מידה C למבינות בתחום ] .
אני רוצה לרדת לפחות 2-3 ק"ג, אך מתוקף היותי לגמרי לא חובבת ספורט בלשון המעטה, אינני יודעת מה לעשות. אאני לא אוכלת הרבה מתוקים וג'אנק פוד, והתפריט שלי די בריא ברובו. [ ירקות וכ'ו. ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין. - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010בגיל 13 עדין הגוף לא קיבל את צורתו הסופית ומדובר כאן כניראה במבנה גוף. גם אם תרדי 2-3 קילו זה לא ישנה דבר. לדעתי את חייבת ללמוד לאהוב את הגוף שלך ולחיות איתו בשלום. משקל החזה לא רלוונטי וגם המשקל הכללי פחות חשוב מה שקובע הוא שתעמדי מול הראי ותראי בבואה שאת אוהבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהשקד26/11/2010
מה הערך הקלורי של קפה הפוך קטן שיש בו חלב 3%, לקפה אני מוסיפה סוכרזית וקינמון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010את צריכה לחשב את הקלוריות בחלב ואלה של הקפה שהרי קפה זו פחמימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק למתוקיםירדן26/11/2010
אני רוצה לשאול איך אפשר לפצות על הרצון למתוק אני עם סוכרת 2 ומאז שהתחלתי עם אינסולין לנטוס שזה היה שינוי עבורי משמעותי אני מקפידה על תזונה או לפחות מנסה אבל החשק למתוק לא עובר בכזאת קלות כמו שאמרו לי
מה אפרש לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק למתוקים - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010מתוק זה כמו סם והמלחמה בסמים היא מניעה מלצרוך אותם כנל גם לגבי המתוק אם לא תגעי במתוק ככול שיעבור הזמן יהיה לך יותר קל החשק לא יחלוף אבל היכולת לעמוד בכך תגבר. פעם נגעת ואת נופלת חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק למתוקים סוכרת
ירדן28/11/2010ובמה היית ממליצה להחליף את המתוקים (טיפי שוקולד למיניהם) אולי משהו טבעי יותר שגם מתאים לסוכרת עם פחות פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשק למתוקים סוכרת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי28/11/2010את יכולה להשתמש בממתקים מלאכותיים: אספרטיים, אסוסלפם K וסוכרזית.
בנוסף עלייך לדעת שבפרוסת לחם או בפרי ישנם 15 גר' פחמימות ואם את אוכלת במקום 15 גר' פחמימות מלחם או מפרי, 15 גר' פחמימות מעוגיות, מבחינת הסוכרת ההבדל קטן, לכן תתחילי לקרוא בתוויות מזון כמה פחמימות (או כהלים סוכרים גם) יש במוצר ותחשבי מנות של 15 גר'.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפונה ..עדן26/11/2010
כוס אפונה מבושלת ברוטב ובצל יכולה להלחליף כוס פתיתים?
זה פחות קלוריות? יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפונה .. - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010נראה לי יותר קלוריות באפונה מבחינת ערך תזונתי אפונה עדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשמנהשירה26/11/2010
הבנתי שנטילת גלולות יכולה להיות כרוכה בהשמנה. איך בדיוק זה עובד? זה אמור לגרום לי להיות יותר רעבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות והשמנה - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010אם הכוונה לגלולות למניעת הריון הן גורמות לשינוי הורמונאלי שעובד על שינוי מטבוליזם ויש לא גם השפעה על התאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםאני26/11/2010
האם יש סיכוי שתוסף מגנזיום עלול ליצור נפיחות בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010לא נראה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה צהובה(:25/11/2010
היי
רציתי לדעת מה ההמלצה בנוגע לכמות של גבינה צהובה 9% בצריכה שבועית? כמה פרוסות ניתן לאכול בסה"כ בשבוע כדי שייחשב לבסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דומה
שקד26/11/2010תוכלו גם לציין את הכמות לגבי גבינה 28%.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינה צהובה - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010השאלה מה זה בסדר ומה המטרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנזימי עיכולמעיין25/11/2010
שלום
התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון אבל גם אנזימי עיכול בגלל תופעות של נפיחות ועצירות האם אנזימי עיכול גורמים לריבוי יציאות ביום לפחות 6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אנזימי עיכול - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/11/2010יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסניקלטלי25/11/2010
שלום.
אני שוקלת 92 קילו אחרי שבשנה אחרונה רזיתי 10. חלק מהתוצאה ללא ספק שייך לקסניקל. השאילה - האם לקיחת קסניקל לפי הצורך - ז"א אני יודעת שאכלתי פחמימות ללא שומנים אז אני לא לוקחת - היא פחות יעילה מאשר לקחת כמו שכתוב במרשם 3 פעמים ביום? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסניקל - תגובה
אהרון רזון25/11/2010התרופה לא יעילה עם תפריט דל שומן. ממליצים 3 פעמים ביום בכל מקרה רק מסיבה מסחרית.
על הרזיה, באמצעות שינוי אורח החיים לאורח חיים בריא יותר חשבת?
הפתרון הוא ביצוע פעילות גופנית, ותזונה נכונה ולא תרופות פלא. עוד לא שמעתי על אף אחד שפתר לאורך ימים את בעית ההשמנה באמצעות תרופה זו או אחרת וללא כל מאמץ וויתורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
אבינועם25/11/2010כן? לא ידעתי את זה..
בכל מקרה, בבדיקות דם שעשיתי בתקופות האחרונות תמיד הייתי בעודף ברזל, למרות שאני צורך כמעט ורק מנת עוף/דג ביום ומעט מאוד בקר לפעמים. כנראה שזה מספיק לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מלאאבינועם24/11/2010
שלום.
אני יודע שמוצרים שמכילים חלבון מלא (את כל חומצות האמינו החיוניות) מונים ביניהם בשר, עוף, דגים וביצים. אני גם יודע ששילוב של דגנים וקטניות יוצר שילוב צמחוני של חלבון מלא כזה.
חשוב לי מאוד לקבל מספיק חלבונים בתזונה, ולכן אני צורך בעיקר עוף ודגים כגורם חלבוני. אישית, אני מאוד אוהב גבינות, אבל פעם מישהו אמר לי שהן אינן מכילות חלבון מלא כמו בשר וביצים. לאור דברים שקראתי בזמן האחרון, רציתי לשאול האם זה באמת נכון? או שגבינות כן מכילות חלבון מלא ואיכותי ויכולות להוות תחליף למנת חלבון בשרית/עוף/דגים בארוחה? האם גבינת פטה למשל המכילה 17 גרם חלבון שוות ערך ל-17 גרם חלבון מן החי?
אשמח לתשובות, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון מלא - גם במוצרי חלב
אהרון רזון25/11/2010ה"מישהו" שלך העביר אליך מידע לא נכון. אין הבדל בין הרכב גרם אחד של חלבון בשר\דג לבין גרם חלבון חלב. ב17 גר חלבון שבפטה יש אותן חומצות אמינו וחיוניות ובאותה כמות כמו ב17 גר חלבון בשר. יתירה מכך, לגבי חלקן יש נטיה קלה לטובת הגבינה.
לא כדאי לוותר לגמרי על הבשר\דג לטובת גבינות בגלל שבכל אחד יש יתרונות תזונתיים שונים. בבשר\דג יש יותר ברזל, אבץ, B12 ועוד, לעומת זאת במוצרי החלב ישנם וויטמינים מסויימים בכמות גדולה יותר והם גם מקור עיקרי לסידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אבינועם25/11/2010תודה!
אני שמח לשמוע שזה כך, כי אני אישית מאוד אוהב גבינות, אבל אני די מכריח את עצמי באופן קבוע לאכול עוף ובשר וכו'.. זה לא שאני לא אוהב, אלא פשוט לא כמו גבינות, ובגלל שאני מקפיד על תפריט מאוזן מבחינה קלורית, חבל לי להקריב משהו שאני באמת אוהב תמורת משהו אחר רק בגלל החלבון.. מבחינת ברזל, יש לי המון, בעיקר מגמבה וכו'. עדיין אצרוך בשר בשביל המרכיבים האחרים, אבל פשוט פחות.. ודגים תמיד אהבתי אז זה טוב.
תודה שוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ברזל מגמבה"
אהרון רזון25/11/2010אי אפשר להגיע לכמות המומלצת של ברזל רק מירקות, אפילו אם תאוכל כמות אדירה . אמנם בחלק מהירקות יש כמות משמעותית של ברזל (לאו דווקא בגמבה אלא בעיקר בירקות עלים בצבע ירוק כהה) אבל ספיגתו מזערית בגלל נוכחות חומצה אוקסלית שקושרת את המתכות.
המקור התזונתי העיקרי של ברזל זמין ומתכות אחרות (למעט סידן) הוא הבשר לסוגיו (כולל בשר דגים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)