מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להוריד במישקלאוראל04/07/2009
שלום לכם
אני בן 15 ושוקל 104 וגובה 163ס"מ ואני רוצה דחוף להורייד במישקל
ואני בדיאטה עכשיו ואני לא יודע אם זה נכון איך שאני עושה אותה
אני קם בבוקר שותה נס חצי מים חצי חלב אם אני עובד
אז אני בסביבות שעה 11 לבין 2 אני אוכל ארוחה סלט אם שתי פרוסות לחם קל ביצה קשה ו 3כפותת קוטג/גבינה 3% ואחרי זה בשעה 6 אני חוזר אני אוכל כוס אורז מבושל הרבה סלט מתובלןן
אם מלח ולימון בלי שמן וכול זה
ושניצל אחד או שתים אם מתוגן אם כפית שמן זית אם קצת פפריקה פילפל שחור ומלח
ו בלילה ככה אם אני רעב אני אוכל לי איזה 2 פלחים של אבטיח וזה אני אוכל כל היום ליפעמים פה ושם דברים אבל בעיקרון זה
ואני לא יודע אם זה תזונה מלאה אולי זה יזיק לי אני רוצה לדעת אם זה טוב
אז אם תוכלו ליבנות לי אם האוכל הזה ואם צריך להוסיף דברים אני יודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוראל
ליטל סמואל-לוי05/07/2009ראשית אני רוצה להחמיא לך על הרצון והנחישות לרדת במשקל. אכן זוהי הזדמנות טובה עבורך לעשות שינוי כשאתה צעיר ולצמצם בעיות בריאותיות בעתיד.
לגבי הדיאטה עצמה- יש לי הסתייגויות, משום שאתה אוכל מעט מידי. אתה ודאי יורד במשקל אבל מניסיון - דיאטות "דלות" מידי לא מחזיקות לאורך זמן ובמרבית המקרים מסתיימות ב"שבירה" ועלייה מהירה חזרה.
אני ממליצה לך מאוד לפנות לתזונאית ולהכנס למסגרת של מעקב שקילה. הרעיון הוא לשנות הרגלים ולא לעשות דיאטה שהיא זמנית וזאת תוכל להשיג על ידי תפריט נכון, אפשרויות גיוון, שינוי הרגלים, פעילות גופנית ומעקב שקילה. בגילך זה אף משמעותי יותר כדי לא לפגוע חלילה בצמיחה ובמסת עצם.
עד אז - כדאי שתוסיף ארוחה קטנה בין 11:00 ל-18:00. אולי כריך מלא עם טונה / פסטרמה ופרי ?
בהצלחה ו...תמשיך לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורזאבי04/07/2009
במחשבון קלוריות איך אני אמור לספור כוס אורז?
כוס אורז לפני בישול או כוס אורז אחרי בישול?
בעיקרון אני לפעמיים אוכל כארוחת צהריים 2-3 חתיכות גדולות של חזה עוף עם מעט מאוד שמן ( תרסיס שמן ) בלי טיבול רק פלפל וקצת מלח ( וכמה גרם בערך זה חזה עוף גדול? 200 גרם לא? )
. ומוסיף לזה כוס גדולה של אורז לפני בישול עם 2 כוסות מים לבישול של 20 דקות. מוסיף 2-3 ירקות ( מלפפון/פלפל/עגבנייה בלי המיץ)
עכשיו שבאתי לבדוק את הכמות הקלורית של ארוחה זו, זה יצא לי בסביבות ה- 1350-1400 קלוריות, ופה עוד לא הוספתי את הקטשופ שאני רגיל להוסיף ( ואני רגיל להוסיף הרבה, בסביבות ה 200 קלוריות נוספות ).
תמיד בתפריטים לדיאטה או לתזונה נכונה ממליצים לאכול את החזה עוף עם תוספת של קינואה/אורז, ואני לא מבין איך בדיוק אני אמור לשרוד שאפשר לאכול רק 1200 קלוריות ביום בערך שכמעט כל דבר משמין בטירוף. רק הטיבול אם זה שמן/שמן זית זה כמויות מטורפות של קלוריות.
ופה עוד לא החשבתי את ארוחת הבוקר, ארוחת הערב, ביניים ... ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
ליטל סמואל-לוי05/07/2009אני רוצה לתקן אותך בנושא של תפריטי הרזייה. זה נכון שרובם נעים סביב 1200-1500 קק"ל אך אין זה אומר שזהו התקציב הקלורי המתאים לכולם. יש אנשים שירדו בקצב מהיר מאוד (אפילו מידיי) ב-1500 קק"ל, ולעומתם כאלו שלא ירדו גרם או אפילו ישמינו בתקציב קלורי זה. הסיבה היא שלכל אדם יש צרכים אנרגטיים שונים הקשורים למסת הגוף שלו, לגיל, לגנטיקה, לפעילות היומית וכו'..
איני יודעת מה הם הנתונים שלך אבל אם אתה יציב כיום במשקל ואתה מעוניין להוריד, מספיקה הפחתה יומית של 500 קק"ל ממה שאתה רגיל לאכול (רצוי בצירוף של פעילות גופנית) כדי לרדת במשקל בקצב טוב. יתכן שאצלך זה קשור רק בהפחתה בכמויות.
שמדברים על כוס אורז בדרך כלל מדברים על לאחר בישול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שמי אייל, ראיתי באתר פה ובאתריאייל04/07/2009
1.האם יש נוסחה מסויימת לחישוב שריפת קלוריה? אם כן מהי?
2.איך אפשר לחפש אם אני במשקל המתאים לגילי?
3.האם יש פעילויות מומלצות להורדה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
אהרון04/07/20091.האם יש נוסחה מסויימת לחישוב שריפת קלוריה? אם כן מהי?
==אין, אבל השתמש במחשבון שבצד ימין למעלה בעמוד זה כדי לחשב את השריפה של פעילויות שונות
2.איך אפשר לחפש אם אני במשקל המתאים לגילי?
===בעזרת אותו מחשבון
3.האם יש פעילויות מומלצות להורדה במשקל?
===הליכה מהירה, ריצה, שחיה, אופניים, משחקי כדור, ריקוד אירובי ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזייהליאור04/07/2009
שלום,
אני בת 14 וחצי, גובה 173 ומשקל 63 ק"ג בערך.
אני מרבה לאכול חטיפים משמינים ואני לא רוצה להשמין,
אני רוצה לדעת איך לאכול נכון ומסודר.
אשמח לדעת מה מומלץ ועל מה עדיף לוותר..
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל אידאלי
אהרון04/07/2009את צריכה לאכול בריא ומספיק וגם לעסוק בפעילות גופנית ככל שאת יכולה להרשות לעצמך.
יש לאכול הרבה ירקות ופירות טריים, גבינות רזות בלבד (עד 5%), בשר ודג רזה, להמנע מטיגון ומאכלים שמנים, לצמצם למינימום או להמנע מאכילת חטיפים ומתוקים, לשתות רק מים, לאכול רק דגנים ומוצריהם מלאים (לא לחם\אורז\פסטה לבן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאור
ליטל סמואל-לוי05/07/2009אני לא יודעת איזה חטיפים את אוכלת אבל הכי טוב אם תנסי להגביל את הכמות שלהם - למשל לחטיף אחד קטן ביום או בינוני ביומיים, ובמקביל תדאגי לאכול תזונה בריאה ומאוזנת שכוללת מידי יום ירקות, פירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים ועוף/ קטניות/ דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.שר03/07/2009
ברצוני לרזות 2 וחצי קילו.
אני שומרת מאוד על הגזרה אבל הייתי רוצה להוריד עוד קצת.
אתם יכולים לתת לי תפריט טוב ובריא שיביא תוצאות, ועדיף שיהיו מהירות? :)
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים אישיים, תפריט נוכחי?
אהרון03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץליאל03/07/2009
אני בחורה בת 21 סבלתי מאנורקסיה ולאחר מכן בולימיה במשך 5 שנים
עשיתי לא מזמן בדיקת צפיפות עצם (בהמלצת דיאטנית)התוצאה יצאה גבולית
מאוד נבהלתי ,כרגע אני במעקב אצל הדיאטנית אך כיוון שהמפגשים איתה הם פעם בחודש
אין לי כרגע במי להעזר מבחינת מזעור נזקים
אני הפרט מה אני אוכלת מדי יום ואשמח לקבל יעוץ לשיפור ולשימור ומה אני יכולה להחליף במה ,כיוון שהתפריט שלי די חדגוני
בוקר :2 פרוסות לחם מלא +2 כפות גבינה 5% ,ירקות+2 תפוים \כוס קורנפלקסללא חלב \חטיף בריאות \שקית פופקורן ללא שמן ומלח שאני מכינה בבית +כוס נס נטול קפאין עם מעט חלב
צהרים:בד"כ אורז מלא +ירקות טריים +2 תפוחים ,לפעמים סלט עם טונה במים ושתי פרוסות לחם מלא
ביניים :סנדביץ עם גבינה (רק אם אני לא אוכלת את 2 התפוחים )
ערב :2 לחם מלא+2 כפות גבינה 5% +ביצה +כוס תא נענע +ירקות טריים \ביצה +טונה +גבינה וירקות
יותר מאוחר:דייסת ש"ש +2 תפוחים
זה בד"כ התפריט שלי ,כמובן שלפעמים יש שינויים כג"ו שישי שבת ,,אני חייבת לציין שאני מאוד אוהבת תפוחים ,זו המחלה שלי ,ובנוסף אני מוסיפה קולורבי \שומר \ירקות מבושלים
לפעמים אני מוסיפה לאורז טופו
מה לשפר מה לשמר ומה ניתן להחליף במה כדי לגוון
אם התשובה ארוכה מדי אשמח לצו קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה, משקל, פעילות גופנית?
אהרון03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
ליאל03/07/2009גובה 1.68
משקל:52
אני שומרת על המשקל
הזה כבר 4 שנים
לפני כן היית שוקלת 48 -49
היית עושה ספורט פעמיים שלוש בשבוע אך בגלל הלחץ בלימודים אין לי זמן גם לזה מה שכן אני עושה את הסידורים שלי ברגל
קצת כפיפןת בטן מדי יום ותיחות
לא יותר מזה
וכמובן סידורי בית שזה גם מוציא אנרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה מאוזנת, אך יש מה לשפר
אהרון04/07/2009את על גבול תת-משקל. רצויה עליה של 2-3 ק"ג. כדאי למדוד את אחוז השומן ואם אינו מתחת ל-15%, עדיף לעלות במשקל בעיקר על ידי תוספת שרירים. זה עושים על ידי המשך התזונה הנכונה
ואימוני כוח מעבר לכפיפות בטן.
כמה הצעות שיפור:
- כל בוקר גם חלבון כמו חצי גביע גבינה, ביצה, חלב, יוגורט
-ביניים : כאן לאכול את הפירות במקום הבוקר
-צהריים תמיד סלט גדול. חלבון חובה כל יום: 200 גר בשר\דג
-ביניים: תמיד, ללא קשר לתפוחים. להוסיף פילפל אדום
- ערב: בסדר
-יותר מאוחר: בסדר אבל לגוון פירות גם אם את אוהבת תפוחים. יש הבדלים בערך התזונתי בין פירות שונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות בכוס מילקשייק סמיךיעל03/07/2009
הכוס היא גדולה ורחבה,הגלידה היא מוקה של נסטלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להגיע ל-500 ואף יותר
אהרון03/07/2009אם את רוצה לרזות, חייבת למחוק מוצר זה מהתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עוזרת לרזות ?יעל03/07/2009
לאחרונה שמעתי ששעות שינה מספקות מסייעות בירידה במשקל כיון שיש שריפת קלוריות מוגברת.אני ישנה מעט כי קשה לי מאד להרדם ואני מתעוררת מהרלכן שאלתי היא אם אני שוכבת בעצימת עיניים זה נחשב שינה ?או שהגוף יודע שזו לא שינה ?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים שינה אמיתית
אהרון03/07/2009לפחות 7 שעות בלילה ומי שיכול להרשות לעצמו ומסוגל, 1-2 שעות ביום רק יעזור. חוסר שינה בין היתר מקשה על הרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זיעה של חום הקיץ היא גם מרזה אויעל03/07/2009
רק זיעה של מאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק שלא מרזה
אהרון03/07/2009חייבים להשלים בשתיה את כל מה שאבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיעה אינה מרזה היא מצננת את הגוף
ד''ר רוני חרמון25/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לרדת במשקלרועי02/07/2009
שלום,
אני בן 28 174 ס"מ ושוקל 80 ק"ג.
התחלתי בדיאטה ואימון כושר לפני חודשיים,אבל הבנתי שאני אוכל פחות ממה שאני צריך.
אני אוכל ארוחת בוקר, א. ביניים, א. צהריים, א. ביניים וארוחת ערב.
לא הרעבתי את עצמי ולא הרגשתי כל רעב אבל לאחר בדיקה של מספר הקלוריות הבנתי שאני צורך בין 800 ל 1000 קלוריות ביום.
מה עלי לעשות ואיך להתחיל לאכול נורמלי.
אני מתכוון - האם יש משהו מיוחד שאני צריך לעשות בדלל שאני מתאמן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מדי - לא טוב, מעט מדי - לא טוב
אהרון03/07/2009לאדם עם הנתונים שלך שמתאמן, לא פחות מ-1500 קק"ל. אם קצב ההרזיה (הבריא) בהקף קלורי זה אינו מספק אותך הגבר את הפעילות האירובית.
אתה בטוח שספרת טוב? אם כן צריך להעשיר את התפריט. אוכל להציע לך שיפורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל שיפורים
רועי03/07/2009אני מאוד אשמח לקבל שיפורים,מכיוון שאני עסוק כל היום בספירת קלוריות.
התפריט שלי הוא :
ארוחת בוקר - קורנפלקס עם חלב דל שומן
ארוחת ביניים - יוגורט %0 עם פרי
ארוחת צהריים - חזה עוף 150 גרם עם חצי כוס אורז מבושל וירקות
ארוחת ערב - סנדביץ קטן עם טחינה וסלט ירקות
האם זה קצת מידי ?
אני מתאמן לרוב בין ארוחת ביניים לארוחת ערב ואני שותה כל יום מיץ ירקות טרי (שאני מכין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט משופר
אהרון03/07/2009אני מאוד אשמח לקבל שיפורים,מכיוון שאני עסוק כל היום בספירת קלוריות.
התפריט שלי הוא :
ארוחת בוקר - קורנפלקס עם חלב דל שומן
=====במקום קורנפלקס - שיבולת שועל. גם פילפל אדום. אפשר לגוון בלחם מלא עם גבינה עד 5%
=== 2 יוגורט\ 1 גביע קוטג' 3%
ארוחת צהריים - חזה עוף 150 גרם עם חצי כוס אורז מבושל וירקות
===חזה עוף 200 גר\פרגית ללא שומן\דג טרי צלוי אורז מלא סלט גדול עם כפית שמן
=== גם פרוסת לחם מלא , אפשר להוסיף ביצה קשה
ארוחת ערב - סנדביץ קטן עם טחינה וסלט ירקות
=====לגוון בקופסת סרדינים, אפשר עוד פרי (רצוי שהפירות יהיו מגוונים במשך היום)
האם זה קצת מידי ?
===הדגש צריך להיות על פעילות אירובית. עקוב שבועית אחרי המשקל ושנה את הכמויות בהתאם.
לא לרזות יותר מקילו לשבוע, רצוי פחות, כי אחרת תאבד שריר.
אני מתאמן לרוב בין ארוחת ביניים לארוחת ערב ואני שותה כל יום מיץ ירקות טרי (שאני מכין)
===בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רועי04/07/2009תודה רבה לך עזרת לי מאוד
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןהדר02/07/2009
שלום!
רציתי לדעת האם זרעי פשתן טחונים מפחיתים משקל וגורמים להרזיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מאכל שמפחית משקל
אהרון02/07/2009אחרת היינו אוכלים אותו כל היום בלי דיאטה ובלי להרוג את עצמנו בספורט.
לזרעי פישתן יש ערך תזונתי כולל אומגה3 צמחי אבל גם הרבה קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהרזיהרבקה02/07/2009
שלום
אני בת 50 ומאד אוהבת לאכול
קשה לימאד לרזות
משקלי 1.62
משקל 70 קילו ואני לא כל כך אוהבת ספורט
הייתי מאד מבקשת תפריט לגילי שאוכל לעמוד בו.
מאד מבקשת עזרה והנחיה לכך
תודה
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
אהרון02/07/2009לשם השגת כל מטרה, לעיתים קרובות נאלצים לוותר על דברים שאוהבים (לפחות להפחית) ולעשות דברים שלא אוהבים.
כולנו אוהבים לאכול ולאו דווקא דברים בריאים ולא משמינים. רובינו לא אוהבים לקום מהכורסה הנוחה מול הטלוויזיה ולהרוג את עצמינו בריצה והרמת משקולות עד אפיסת כוחות.
המשקל שלך אינו בשמיים אבל יש הרבה מקום להורידו ויפה שעה אחת קודם.
אני מציע לך להתחיל בפעילות גופנית אירובית של לפחות שעה ביום לקבלת ה"פוש" הראשון ולהכנת הגוף והנפש להשגת המטרה ולהמשיך לאכול קצת פחות מעכשיו. את הדיאטה אפשר לדחות לעוד 3-4 שבועות בגלל שזה קשה לאלץ את עצמך להתחיל בבת אחת שני דברים שאת מאוד לא אוהבת. כך תפחיתי את הסתברות השבירה.
הפעילות הגופנית חשובה ככול שהגיל מתקדם יותר היות שבאופן טבעי קצב חילוף החומרים יורד, וצריך להמריץ אותו. חשוב לציין שפ"ג ותזונה נכונה מותאמת לנתונים אינו מבצע חד פעמי אלא
אורח חיים גם אחרי השגת היעד.
בפורום זה לא נהוג להציע תפריטים (לא חסרים בכל מיני מקומות) אך מוכן אני להציע שיפורים לתפריט היומי הנוכחי במידה שתפרטי אותו לפי ארוחות כולל כמויות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזי השומןאסף אברהם01/07/2009
שלום לכולם זו פעם ראשונה שלי פה בפורום ורציתי לשאול איך אני יכול לרדת באחוזי השומן שלי שהם בערך 27 אחוזי שומן ואני מטר 79 שוקל 77 קילו אבל הבעיה שלי שאני לא רוצה לרדת במשקל אלא רק באחוזי שומן אז השאלה שלי זה האם אני צריך להוסיף לאימון האירובי שלי גם אימון כח כלומר משקולות ואיפה אני יכול למצוא תפריט תזונה שבו אוכל לרדת באחוזי השומן שלי ולא במשקל
וגם יש לי בעיה קצת של עצירות ורעב מוגבר לפעמים.
אם מישהו יכול לעזור לי אז תבורכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ירידה באחוז שומן תוך שמירת משקל
אהרון01/07/2009קודם אתה צריך לרזות על ידי פעילות אירובית יומית עם הפחתה מתונה בהיקף הקלורי של התפריט.
לשם בלימת איבוד מסת השריר עליך לבצע גם תרגילי התנגדות אפקטיביים 2-4 פעמים בשבוע.
אחרי שתגיע לאחוז השומן הרצוי תוך הרזיה, יש לחזור בהדרגה להיקף הקלורי של התפריט הנוכחי ולהגביר ככל האפשר את הפעילות האנאירובית. בצורה הזאת, העודף הקלורי מעל ה-BMR + תפקוד שיגרתי, יילך ברובו להגדלת מסת השריר תוך חזרה למשקל הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אהרון עזרת לי
אסף אברהם01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון שלוםדיקלה30/06/2009
נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה לשלוח את הטקסט
דיקלה30/06/2009אנסה לשלוח בהמשכים
.רציתי שתחווה דעתך על התפריט שלי אם הוא מאוזן- (שותה 2 ליטר מים ביום)
בוקר: שתי פרוסות לחם דגנים קל עם 1/2 קופסת קוטג'
נס קפה - בערך 5 ביום ללא סוכר מכוס חלב אחת 1% מועשר
ביניים:שני ירקות- בד"כ סלק אדום חי, מלפפון, גזר
צהריים: שתי כוסות פחממה (פסטה, אורז,לחמנייה)+ סלט ירקות (עגבניה, מלפפון, בצל, ירק, חצילים קלויים שאני מכינה ללא שמן)+ תיבול של כף שמן זית, לימון, מלח פלפל + לפחות פעמיים בשבוע מנת בשר- שניצל עוף/ נקנקיה/המבורגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט טעון שיפור
אהרון30/06/2009על סמך נתונים אישיים (גיל, גובה, משקל) ומטרה אוכל להתייחס באופן פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלשני29/06/2009
שלום גובהי 1.64 משקלי 62 מלאה מאוד, כבר שלושה שבועות אני לא יורדת כעת אני בשינוי בתזונה ,אני שותה 3-4 ליטרים ביום , לא עוסקת בפעילות גופנית בשל מגבלות רפואיות. האם יכול להיות שאשאר במשקל הזה ולא ארד ? "מקשטים" את גופי צמיגים עגלגלים וירכיים עבות ומרופדות . אני אוכלת גלוצרנה בפחית וסלט ירקות לאורך כל היום, לעתים גם ביצה, ולעתים פרוסת לחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ככה מרזים.
אהרון29/06/2009את צריכה תזונה נורמלית מאוזנת ומגוונת מותאמת אישית תוך התחשבות בהעדר פעילות גופנית.
תת-תזונה (זה המצב אצלך) אינו הפתרון.
אינני יודע את גילך, אבל על סמך הנתונים שמסרת, אני מכיר רבות שהיו מוכנות להתחלף איתך. (למעט הבעיה הרפואית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרן
שני30/06/2009תודה על המחמאה שלך, אך אני נמצאת בבעיה גדולה , אולי משקלי לא מראה זאת, אך הנתוניים מראים זאת שבעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
ד''ר רוני חרמון01/07/2009קודם כל אינך שמנה. דיאטה צריך לעשות בריא ונכון. בשביל לרדת במשקל צריך קודם כל לאכול. ממליץ לך לקבל יעוץ מתאים ולעשות זאות עם אורך רוח ודבקות במטרה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)