מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לרזות לאחר דיאטות מרובותדניאלה29/06/2009
שלום,
יש לי בעייה שאני מנסה לעשות דיאטה ולא יורדת במשקל .
אני בת 33 גובה 160 ומשקלי כרגע 67. ( לאחר 2 לידות)
יש לי הסטוריה של דיאטות כבר בערך 18 שנים.
אני עושה אירובי מדרגה פעם בשבוע ... מנסה להוסיך עוד פעילות גופנית אבל אן לי זמן בכלל.
בשנים האחרונות זה נהפך ממש קשה בשבילי לרדת במשקל ולשמור גם לא קל .
לפני 4 שנים עשיתי דיאטת חרמון וירדתי 10 ק"ג והגעתי ל- 61 ק"ג וזה היה נראה לי מצוין .
אחרי תקופה נכנסתי להריון ולמרות שעשיתי מאמצים רבים לא להשמין הרבה עדיין השמנתי ל- 69 ואז לאחר מספר חודשים שוב נרשמתי לחרמון הגעתי ל - 64 ק"ג ושם נעצרתי ( לאחר 3 שבועות שלא ירדתי הפסקתי את הדיאטה ) ולאחר מכן המשכתי לרדת לבד עוד 2 ק"ג בעקבות דיכאון שתקף אותי עקב אירוע טראומטי במשפחה. ( פשוט לא אכלתי כמעט כלום במשך שבועיים )
בשנה האחרונה למרות נסיונות להרזות הצלחתי רק להשמין . אני ממש כמהה למתוק ולפעמים מתפתה ומזה אני מיד משמינה.
באופן כללי אני באמת לא אוכלת הרבה וכל הזמן במשמר דיאטה אבל משמינה רק "מלהסתכל על האוכל".
לפני 3 שבועות נרשמתי בפעם השלישית לדיאטת חרמון - בשבוע הראשון ירדתי 2 ק"ג ובשני השבועות שלאחר מכן לא ירדתי בכלל למרות שבאמת התמדתי בדיאטה . משהו תקוע אצלי . אני נורא מתוסכלת מזה שאני לא מצליחה לרדת ובנוסף אני גם סובלת מרעב וחולשה בגלל הדיאטה . נמאס לי להיות כל החיים בדיאטה ולא נשארו לי כבר כוחות. מישהו יכול לעזור לי !?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דניאלה
ליטל סמואל-לוי30/06/2009ממליצה לך לעשות בדיקה של קצב חילוף החומרים שלך (כמה קלוריות הגוף שלך שורף ביום ללא פעילות) ועל סמך הבדיקה להתאים לך תפריט אישי. כך תוכלי לדעת בדיוק כמה את "צריכה" לאכול כדי לרדת במשקל. קצב חילוף החומרים לעיתים ניזוק בדיאטות והוא גם משתנה לאחר ירידה משמעותית במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת נוספת
אהרון30/06/2009אחרי 18 שנים של הצלחות חלקיות וזמניות וכישלונות חוזרים ונישנים הגיע הזמן לנסות דרכים שונות.
Errare humanum est ,perseverare diabolicum. לטעות זה אנושי, להתמיד סטני.
חשוב להבין שכל דיאטה נוספת מורידה לא רק שומן אלא גם מסת שרירים, דבר שמוריד את קצב חילוף החומרים ומקשה באופן משמעותי על הרזיה עתידית. עם ההשמנה הבלתי נמנעת אחרי משטר
תזונתי מגביל, מצמצם ומתסכל, מעלים שומן ולא שרירים כך שאחוז השומן עולה בהתמדה, לאמור התוצאה הפוכה מהמטרה.
איבחון הקצב המטבולי המוצע, טוב למידע בלבד, אבל לא נראה לי שכניסה מחודשת לספירת קלוריות תפתור את הבעיה שלך ובמקרה הגרוע תחמיר אותה. אני יכול לגלות לך (בתנאי שלא תספרי לאף אחד מחברי ואורחי הפורום) שגם אני באתי מאותו מקום בו הייתי שקוע הרבה יותר עמוק ממך. במקרה שלך שום דיאטה מצמצמת באופן מתסכל לא תעזור בגלל שדיאטה אינה מבצע מוגבל בזמן אלא אורח חיים לכל החיים. את הוכחת שאורח חיים זה אינו מתאים לך, אזי למה להמשיך?
הסיכוי היחידי שלך הוא הכנסת פעילות גופנית אירובית ואנאירובית לחיים שלך כדבר חובה ומובן מאליו כפי שאת מצחצחת שיניים ומתקלחת כל יום. אני מתכוון להרבה יותר ממה שאת עושה עכשיו. לא תהיה לך ברירה אלא לשנות את סדרי העדיפות שלך בהקצאת הזמן. אכלי נכון ונבון בכמות מתונה אבל לא מתסכלת. המנעי ממאכלים מתוקים ו\או שמנים, מטוגנים, פחמימות לבנות ושתיה מלבד מים.
בארוחות הבשריות אל תוסיפי פחמימות מרוכזות אלא ירקות מבושלים בנוסף לסלט ירקות ענק
כמנה ראשונה. מספיק להשקל פעם בשבועים ולא באופן אובססיבי כמעט כל יום. המטרה הראשונה שלך היא לעצור את ההשמנה (גם עכשיו העודף שלך אינו בשמיים).
אם תחי נכון ההרזיה תבוא בקצב איטי בטוח ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דניאלה30/06/2009שלום אהרון,
תודה רבה על התשובה !
האם אתה מכיר מסגרת אישית כולשהי שבה אוכל להרשם בכדי להיות בפיקוח ולדעת אם אני בדרך הנכונה ?
האם כדאי לי ללכת לדיאטנית של הקופה או למומחה ?
האם פעילות גופנית של 3 פעמים בשבוע תספיק ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון30/06/2009הדרכה על ידי מישהו מקצועי גם עם רקע
פסיכולוגי, מומלצת על מנת ללמוד ולהפנים אורחות חיים נכונים, אבל כנראה שלא תהי כל החיים עם דיאטן צמוד או בקבוצת תמיכה. חוזר אני על מה אמרתי: דיאטה זה אורח חיים לכל החיים והמשמעת צריכה לבוא מבפנים ולא מאילוצים חיצוניים.
מסגרות ודיאטנים לא חסרים אבל בסרט הזה כבר היית. מה יהיה? עוד פעם תרזי כמה קילו שיחזרו עם ריבית ותיסכול. רק ספורט במינון גבוה (לא רק 3 פעמים בשבוע אלא כל יום כמה שיותר) בליווי תזונה נכונה יתנו סיכוי לשינוי המיוחל. אם את רוצה לא רק לרזות, אלא להשאר רזה וחתיכה
את חייבת לעשות שינוי רדיקלי בהרגלי האכילה ובעיקר בפעילות הגופנית שתמיד באה על חשבון משהו אחר. זה עניין של סדר עדיפויות, ועל זה רק את תחליטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת צהרים קלהטלי29/06/2009
שלום רב,
רציתי להוסיף לשאלתי הקודמת, שאני אוכלת בצהרים 2 פירות, יוגורט 1.5% וירקות, ובערב אני אוכלת ארוחה מלאה בשרית ובבוקר סנדויץ מלחם קל וגבינה 5%.
האם זה טוב לדיאטה לאורך זמן לאכול ארוחה אחת קלה בצהרים עם מעט קלוריות ושתי ארוחות נוספות מלאות יותר?
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה להחליף בין ארוחות
אהרון29/06/2009חשוב הערך הקלורי והתזונתי על בסיס יומי, אבל לא פחות משלוש ארוחות ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהme29/06/2009
מהו חטיף האנרגיה המומלץ ביותר לפני פעילות ספורט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף חטיף אנרגיה לא מומלץ
ד''ר רוני חרמון01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מודדת גרמים ?me29/06/2009
אני רוצה למדוד את כמות הקורנפלקס שאני אוכלת . אז השאלה שלי היא כמה
כוסות פלסטיק רגילות הן 100גרם וכמה ל60 גרם? וכמה כוסות של חלב לשיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמעת פעם על מכשיר קטן בשם משקל
ד''ר רוני חרמון01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט ופירות במקום ארוחת צהריםטלי29/06/2009
שלום רב,
רציתי לשאול האם מבחינה בריאותית אפשר לאכול במקום ארוחת צהרים דנונה 1.5% ו- 2 פירות ולאכול בערב (בסביבות 18:00/ 19:00) ארוחה בשרית. כלומר, האם אפשר להסתפק בשתי ארוחות מלאות (ארוחת בוקר וערב) ואילו ארוחת הצהרים תהיה קלה. והאם זה טוב לדיאטה?
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טלי
ד''ר רוני חרמון01/07/2009כל אחד צריך לאכול איך שמתאים לו כעיקרון ארוחת בוקר גדולה וארוחת צהרים וערב יותר קטנות. בהחלט מה שאת רוצה לעשות מתאים אבל צריך לשים לב שבסופו של דבר יהיה גיוון של כל מוצרי המזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה לצורך עירנותאורי28/06/2009
שלום,
אני בן 23 וסובל מספר שנים מעייפות כרונית.
לאחר שלא נמצא גורם רפואי לבעייתי קיבלתי את הרעיון לשתות קפה כדי להעלות את העירנות שלי.
מה שאני רוצה לדעת זה אם יש כזה דבר כמות מסוכנת של קפה? כי אני צריך כמויות מאוד גדולות בבת אחת כדי להרגיש את האפקט שלו.
למשל אני צרכתי 4 כפיות (עמוסות עד הסוף) של נס קפה טהור בבת אחת כדי להרגיש רק קצת יותר עירני. האם זאת נחשבת כמות מסוכנת? והאם אני יכול אפילו לקחת יותר מזה בלי ששום דבר רע יקרה לי?
תודה!
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורי
ד''ר רוני חרמון01/07/2009קופאין בריכוז של 2 מ"ג מעוררכמות גדולה מכך היא סם מרדים. ואכן יש הרבה סכנות בקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 מ"ג?
אורי01/07/2009אתה בטוח שאתה לא מתכוון 2 גרם?
מכיוון שכוס קפה רגיל מכיל בסביבות 100 מ"ג קפאין, 2 זה כלום. רק רציתי לוודא.
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא 2 מ"ג, גם לא 2 גר.
אהרון01/07/2009הרעלת קפאין היא תסמונת רפואית משמעותית, שעשויה לחקות מספר בעיות רפואיות או נפשיות ואף להחמירן. בני אדם שונים נבדלים ברגישות שלהם לקפאין. הרעלת קפאין מוגדרת לאחר צריכה יומית העולה על 250 מ''ג".
כמות קפאין במוצרים
המוצר כמות תכולת קפאין במ"ג
אספרסו כפול 50 מ"ל 100
נמס כוס 70
תה ירוק כוס 30
דיאט קולה פחית 47
שוקולד מריר 30 גר' 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תגובה מאחד הד"ר!
אורי05/07/2009תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה למרות שמירה על תזונה נכונהחן28/06/2009
אני בת 17, שוקלת כרגע 57-58 על גובה 1.70. בשנה האחרונה התחלתי לסבול מעצירות. היו שבועות שהיו בהם רק שתי יציאות, אבל בזמן האחרון המצב השתפר. אני שומרת זה כבר כמה שנים על תזונה נכונה ובעבר גם הייתי צמחונית ואכלתי בעיקר ירקות ודגנים מלאים ובקושי פחמימות פשוטות וכן גם לא דברים שגורמים לעצירות. לפני מספר חודשים חזרתי לאכול בשר, אך גם זה קורה רק פעם בכמה זמן, בליווי ירקות מרובים ודגנים מלאים. בנוסף, על מנת להקל על העצירות אני אוכלת בכל יום לפחות 2 כפות פשתן קלוי עם הסלט.
שמתי לב שבשנה האחרונה, למרות כל המאמצים לשמור על המשקל ולרדת קצת (2 קילו) אני רק עולה והמצב פשוט מדאיג אותי. ניסיתי להקטין כמויות בארוחות וגם זה לא עזר. חשוב לציין כי הדיאטה שאני עושה (בשבילי דיאטה הכוונה לשמירה על תזונה נכונה ולא דיאטת כסאח) היא דלת פחמימות, הכוללת שש ארוחות במהלך היום, כל 3 שעות.. בנוסף חשוב לציין כי אני כמעט ולא עושה ספורט, אלא רק כפיפות בטן ותרגילי ידיים. בדקתי באתר כלשהו כמה קלוריות אני צריכה לצרוך במשך היום ולפי בדיקה שאני עושה כמה פעמים אני צורכת פחות ממה שאני צריכה..!
אני לא יודעת מה עוד לעשות והבעיה מאוד מטרידה אותי. האם זה בגלל העצירות? האם זה בגלל מחסור כל שהוא בפחמימות או שומנים? או שאולי יש לי בעיה בבלוטת התריס? זה מפריע, בעיקר מפני שאני אוכלת מאוד מסודר ובעיקר דברים לא משמינים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוף אמר את שלו
אהרון28/06/2009אף אחד לא יכול לרזות ללא הגבלה בצורה נורמלית. הגוף שלך אוהב את עצמו כפי שהוא ומתנגד להרזיה על ידי הפעלת מנגנון חיסכון באנרגיה. לי לא נראה שיש בעיה בתפקוד בלוטת תריס,
אבל אם זה מדאיג אותך כדאי לאבחן. לעומת זאת, עצירות היא אחד מאויבי ההרזיה וכשהופכת כרונית, עלולה לעשות גם צרות אחרות. בהרבה מקרים אפשר למצוא פתרון תזונתי.
אני ממליץ לך להתחיל לעסוק בפעילות גופנית אירובית בעיקר שאת עכשיו בחופש.
אם תפרטי את התזונה היומית שלך אנסה לבדוק אם יש מה לשפר .
אגב, זרעי פשתן אוכלים לא קלוים אלא טחונים לפני האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט יומי (פחות או יותר)
חן29/06/2009בנוגע לזרעי הפשתן- אני מעדיפה אותם שלמים וקלויים, יותר טעים לי.
בכל מקרה- אני מצרפת את תפריט התזונה היומי שלי:
ארוחת בוקר- נס קפה (עם סוכרזית וחלב 1%), ברנפלקס (חצי כוס עם בערך 300 מ"ל חלב 1%)
ביניים- תפוח בינוני (לא תמיד יוצא לי)
צהריים- או סלט (פירוט בארוחת הערב) או שתי כפות הגשה של פחמימות (בורגול/ אורז/ פתיתים וכו') בתוספת ירקות מבושלים (פלפלים, קישוא, עגבניות, חציל, כרובית, ברוקולי.. אני נמנעת מכמויות גדולות של תפוחי אדמה ובטטות) ולפעמים גם מנת בשר- עוף (שתי רגליים), פילה דג, פלפל ממולא.
ארוחת ארבע- נס קפה ושני פירות / כף גרנולה עם 200 מ"ל חלב 1%.
ארוחת ערב- סלט ירקות (עגבנייה, פלפל אדום, מלפפון, בצל ירוק ולעיתם גם גזר). ליד הסלט אני אוכלת פרוסה אחת של לחם קל עם כף טחינה גולמית (לאחר דילול) וגביע שלם של קוטג' 1%.
ארוחת לילה- נס קפה, פרי (נקטרינה/ אפרסק/ שזיף) / נס קפה וליידו יופלה 1.5% בתוספת כמו סוכר וכף גרנולה.
בנוסף, אני שותה בכל יום 3 ליטר מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט נראה בסדר
אהרון29/06/2009הייתי מפחית שתית קפה. תפוח אינו פרי עדיף למניעת עצירות. לפחות פעם ביום תאנים\תמרים\שזיפים יבשים.
אני מדגיש את חשיבות הפעילות האירובית היומית לא רק להרזיה אלא גם נגד עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
חן29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת עצירות
אהרון29/06/2009מרקחת למניעה של עצירות: מומלץ להתחיל את הבוקר עם מרקחת למניעה של עצירות: 1 כף זרעי פשתן טחונים, 1 כף שיבולת שועל, 2 שזיפים יבשים, 1 כפית דבש, כף צנוברים.
לשפוך על הכל מים רותחים ולהשרות למשך הלילה. בבוקר לשתות את הנוזלים על קיבה ריקה. מומלץ גם לאכול את התוכן (מצוין עם יוגורט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חן
ד''ר רוני חרמון01/07/2009הירידה במשקל אינה צריכה להיות בכול מחיר. מי שהנתונים שלה כפי שאת מציגה צריכה להשמין. אני לא מבין למה צריך כל הזמן לרדת במשקל יותר ממה שבאמת בריא. גם הרזון הזה בסופו של דבר יכול להזיק ואינו בריא. תשמרי על משקלך תאכלי ברי ומסודר ואל תנסי להגיע בכול פעם לשי ירידה במשקל חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכל28/06/2009
אהרון מה שלומך?
רציתי לשאול לגבי אטריות שעועית האם זה בריא? האם זה כמו אורז ופסטה וכמה מותר לי לאכול מזה נגיד בארוחת צהריים בתוספת חזה עוף וירקות לדוגמא?
ורצית י לעדכן בשבוע שעבר נשקלתי כרגיל ביום שלישי וירדתי רק 50 גרם כמובן שהייתי מאד מאוכזבת והלכתי להוציא רגרסיות בהליכה מהירה של שעה ביום חמישי כבר לא עמדתי בפיתוי
ונשקלתי שוב והמשקל הראה ירידה של 800 גרם האם זה הגיוני ? וסך כל רזיתי עד כה 7.100 קילו בחודשיים וחצי ,ירידה טובה ומתונה לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך להלחץ
אהרון28/06/2009איטריות שעועית - אם את אוהבת (אני לא), בתאבון. תזונתית הן בסדר , אבל זהירות על הקלוריות. בדקי את הכתוב, זה אותו סדר גודל כמו הרגילות. איטריות או פחמימות מרוכזות אחרות,
לא יותר מ-120 קק"ל כתוספת לבשר, זה בערך 30-35 גר לפני בישול או כמעט כוס אחריו . מדי פעם הסתפקי בירקות בלבד ותראי איך זה הולך.
כפי שאת יודעת יש תנודות טבעיות במשקל מיום ליום, זה לא תמיד אינדיקציה לגבי הורדת שומן.
אפילו אם שבוע לא תורידי כלום, אפילו שבועים רצופים,לא צריך להתיאש. אם תמשיכי, תרזי.
יש כאלה שמתקדמות יותר מהר בהרזיה, אבל גם הקצב שלך סביר. ככל שההרזיה יותר איטית, הסיכוי להתמדה טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אין עליך אהרון
מיכל28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוק אחרי האוכל.אנה28/06/2009
שלום.
אני שומרת על תזונה נכונה ועוסקת בספורט.
משקלי הוא תקין.
אני מאוד אוהבת לאכול משהו מתוק אחרי האוכל,עכשיו אצלי מתוק זה חטיף אנרגיה דל קלוריות,פרי או גלידה דיאטתית.
האם זה בסדר שאני אוכלת את זה ישר אחרי ארוחת צהריים ולא בתור ארוחת ביניים בשעה מאוחרת יותר?
מצפה לתשובות, תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אידאלי זה לאכול כביניים בנפרד
אהרון28/06/2009עקרונית מומלץ לחלק את התפריט היומי להרבה ארוחות אבל זה לא מתאים לכל אחד. למי שדואג לגיזרה, החלוקה הטובה היא זאת שגורמת לו למקסימום שובע במינימום אכילה (לא פחות מדי) יומית.
מבחינת שריפת קלוריות (אין הבדל מאוד משמעותי), עדיפות הרבה ארוחות קטנות, אבל התעסקות כמעט רצופה באוכל עלולה להגדיל את המאזן היומי בהתאם לפתגם עם ביסוס פיזיולוגי "התאבון בא עם האוכל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחטיף אחרי אוכל
ליטל סמואל-לוי29/06/2009אין בעיה. כל עוד זה חטיף שאינו עתיר סוכר ושומן כמו שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק למתוקענבל27/06/2009
שלום
בכל ערב אני נתקפת בחשק לאכילת מתוקים . איך אפשר להילחם בדבר זה? האם אפשר לעשות משהו על מנת להוריד את התאווה למתוק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר רוני חרמון28/06/2009מתוק זה התמכרות ממש כמו סם ובמיוחד בזמן דיאטה כשבאמת כמעט ולא אוכלים אותו. הדחף למתוק הוא צורך נפשי ואינו נחוץ מבחינה פיזית כלומר הגוף לא צריך אותו אבל המוח כן. ולכן כמו בכול טיפול בהתמכרות חייבים להפסיק מייד ובאופן מוכלט את הצריכה בתחילה זה קשה ובהמשך זה יותר קשה כך שהמילחמה היא לכול אורך הדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לבת 50פלוסkavret27/06/2009
אני שוקלת 65קילוגרם גובהי 1.65 מה התזונה המומלצת בעבורי אינני מעונינת לעלות במשקל עלי לציין שהנני עוסקת בספורט שלוש פעמים בשבוע ורוקדת פעם בשבוע תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל להתעסק בדיאטות ללא צורך.
אהרון27/06/2009הנתונים שלך לא רעים. אף על פי שאינני מכיר את מבנה גופך, הייתי ממליץ לך הרזיה מתונה אם את רוצה להראות חתיכה (אולי את כבר כזאת).
דיאטה היא מסגרת מגבילה מצמצמת ולרוב מתסכלת שמטרתה היא הפרת המאזן הארגטי הטבעי של הגוף וכתופעות לוואי , בהרבה מקרים גם הפרת איזון של מרכיבים חיונים לגוף (וויטמינים, מינרלים,אבדן שריר). הרזיה משמעותית אחרי גיל מסויים גם לא מיטיבה עם העור דווקא במקומות שהכי מפריע.
בסוף התהליך אוכלים יותר ומחזירים את הכול בדרך כלל עם ריבית .זה קורה בלמעלה מ90%
מהמקרים. תמיד יהיה מישהו שיטען שהדיאטה שלו או הטיפול שהוא מציע, שלא כדיאטות אחרות, יתן את הפתרון האולטימטיבי. הרי,כולנו צריכים להתפרנס...
אני לא מציע לך לספור קלוריות אלא לאכול 4-5 פעמים ביום קצת פחות מעכשיו ולצמצם עד כמה שאפשר במאכלים מתוקים, שמנים, פחמימות מלוטשות, שתיה מלבד מים. אכלי שפע של ירקות וגם פירות (בהגבלה).
אצלך הדגש צריך להיות דווקא על פ"ג. כל יום לפחות שעה של פעילות אירובית ו 2-3 פעמים בשבוע
אימנים לשימור מסת השרירים יורידו את השומן המיותר בקצב איטי אך בטוח וללא יצירת תסכולים ובולמוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך אהרון על התיחסותך לשאלתי
kavret27/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהkavret
ד''ר רוני חרמון28/06/2009משקלך תקין בכדי לשמור על משקלך תוכלי את כמות הקלוריות שתקבלי מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץספורטאית26/06/2009
היי
המיצים מאוד מתוקים לי וכמובן גם לא כ"כ בריאים אך יחד עם זאת יש מיצים טבעיים,בעיקרון אני נוהגת לשתות מיים אבל לפעמים אוהבת לגוון רציתי לשאול מה דעתך על דיאט מיץ נניח דיאט תפוחים כתוב עליו ש50% לפחות זה מפרי טבעי זה בסדר לשתות כזה?
ובזמן אימון האם משקה כזה יכול לעזור? יש בו משהו כמו 5 גרם פחמימות ל-100 מ"ל ו-18 קלוריות ל-100 מ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מדי פעם אינו מזיק
אהרון26/06/2009הרגל בריא הוא להמנע משתית מיצים כלשהם. אם זה עושה לך טוב על הנשמה, לא יותר מכוס ביום וכל המפחית הרי הוא משובח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קוקו
ד''ר רוני חרמון28/06/2009זה מיץ כמו כל המיצים רק מהול ויש בו מחצית מכמות הפרי במשקה רגיל ולכן כך צריך להתייחס אליו. כעיקרון בזמן אימון לא רצוי לשתות מתוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה .......26/06/2009
שלום !
אני בת 14 גובהי 1.69\1.70 ומשקלי 50\51 .
משקלי בסדר גמור ואני מרוצה ממנו , למרות שאשמח להוריד עוד שני קילו מפני שאני מתכוונת ללכת לסוכנות דוגמניות .
יש לי כמה בעיות .. , הבעיה הראשונה היא שהגוף שלי לא ניראה כמו המישקל , והרגליים והישבן גדולים מאוד ! , החלק העליות של הגוף רזה והחלק התחתון גדול ורחב , מה אפשר לעשות בנוסף לספורט ?
ועוד בעייה , המשקל שלי תלוי במה שאכלתי יום לפני , למשל אם יום לפני אכלתי הרבה אז כשאני יקום ואשקל יום למחורת אני אשקול 51 ו.. , אבל אם יום לפני אכלתי קצת אז יום למחורת אני אשקול 50 , מה אפשר לעשות ?? , אולי זה בגלל שירדתי לפני שנה בערך שישה קילוגרמים .
ולמה הבטן שלי מתנפחת מאוד כשאני אוכלת משהו ? , ומה אפשר לעשות ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי :]
שר26/06/20091.משקל הגוף של תקין לחלוטין ואינך צריכה לרדת במשקל.
2.זה שהחלק התחתון רחב יותר והתחתון צר לא קשור כלל וכלל ולמשקלך אלא למבנה הגוף שלך.
גם אם תורידי עוד במשקל המצב לא ישתנה. את צריכה ללמוד לאהוב את עצמך ואת גופך.
3.המשקל לא יכול להיות על אותו המצב כל הזמן. אצל כל אחד ואחד המשקל לא מאוזן ויום אחד הוא יותר ויום אחד הוא פחות. אין לך מה להישקל כל יום כי זה סתם יטריד אותך-אין לך מה לדאוג את לא עולה במשקל. הנדנודים הללו במשקל קשורים למה שאכלת,לנוזלים שבגופך,לפעולות במעיים ולווסת.
4.הבטן שלך מתנפחת משום שאת רזה. ואצל אנשים רזים בעיקר רזים מאוד זה קורה. האוכל שאת אוכלת מובחן ישר לאחר האוכל בגלל שאת רזה וזה קורה להרבה אנשים כך שאין לך מה לדאוג.
בקיצור,את בסדר גמור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אני
ד''ר רוני חרמון28/06/2009קודם כל את רצה ואינך צריכה לרדת במשקל. מבנה הגוף שלך הוא תורשתי ובעזרת דיאטה לא תוכלי לשנות אותו. אין כל קשר לדיאטות הקודמות שלך והבטן מתנפחת אחרי האוכל כיוון שאוכל נכנס לקיבה זה טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת לחם.שר26/06/2009
שלום לכולם :))
התחלתי לפני כמה ימים את דיאטת לחם של אולגה רז.
הדיאטה מאוד נוחה ופשוטה.
אני עושה אותה כפי שנדרש-בדיוק לפי הספר.
הדיאטה מאוד עשירה ואני ממש לא מרגישה רעבה, להיפך אני מרגישה שהמינימום אוכל שאוכלים שם ממש מספק אותי וממלא אותי.
הרגשה הזאת מעוררת בי פחדים שאני אשמין מן הדיאטה הזאת.
האם זה יכול לקרות?! אני מציינת שוב שאני עושה בדיוק מה שרשום בספר ואני עוסקת בפעילות גופנית 4 פעמים בשבוע, וחשוב לציין שאני בת 15, נמצאת במשקל תקין ורק רציתי להתנסות ולהשיל מס' קילוגרמים.
האם אני סתם דואגת?!
תודה לכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ..
ליאל26/06/2009את צריכה לראות אם ביום את אוכלת 1200 קלוריות(בדיאטה אוכלים 1200קלוריות) וכך תדעי אם את מרזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ליאת
ליטל סמואל-לוי26/06/2009ההרגשה שלך מוכיחה שלא חייבים להרגיש רעבים בדיאטה, אם עושים אותה נכון.
השינוי במשקל שלך תלוי במשקל ההתחלתי, בהוצאה האנרגטית שלך ובכמה שהיית "רגילה" לאכול לפני כן. סביר להניח שתרדי בדיאטה הזו, אך אני לא יכולה לומר אם את בכלל צריכה לרדת במשקל כי לא צינת גובה ומשקל. אם משקלך אכן תקין, כדאי שתשמרי רק על תזונה נכונה בשילוב פעילות גופנית, ולא תכנסי למעגל הדיאטה.
כמו כן, אם את מרגישה שהפחד מהמשמנה הוא משמעותי ומעסיק אותך הרבה מידי- פני לייעוץ תזונאית מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
שר27/06/2009אני לא חושבת שזאת דיאטת ה-1200 קל'. הן אכן דומות אבל בדיאטה הזאת הביסוס הוא אינו על הקטע הקלורי :].
ואני שוקלת 52 וחצי/53 וגובהי הוא 165.
אני ממש ממש שומרת ביום יום והתחלתי את הדיאטה כי רציתי לנסות משהו קל וכיפי יותר שאולי יגרום לי להשיל קילו או שניים ממשקלי.
להפסיק את הדיאטה?
זה קצת קשה לי לאכול כ"כ הרבה,לפחות בשבילי זה הרבה.
אני מרגישה מפוצצת ואפילו לפעמיים יש לי בחילה ואני אוכלת את המינימום שמותר,אבל מצד שני זה כיף.
מה את אומרת ד"ר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע להרזיהמודאגת26/06/2009
אני בת 27, גובהי 1.69 ואני שוקלת נכון לעכשיו 96.6 קילו (ירדתי מ-101 קילו בכ-3 חודשים).
אני נאבקת בפיברומיאלגיה וCFS כבר כמה שנים, בנוסף לתנגודת אינסולין - הצירוף של הקושי האדיר לעשות פעילות גופנית, חוסר האנרגיה והעייפות והתנגודת אינסולין הביאו אותי מבחורה ששקלה 61 קילו והייתה מכורה לחדר כושר, למצבי הנוכחי.
מה הסיכויים שלי לרדת במשקל ללא פעילות גופנית *כרגע* (האורתופדית שלי אמרה שגם אם אצליח לרדת 10 קילו, זה יהיה מספיק כדי שהברכיים שלי יוכלו לשאת את משקלי אפילו להליכה, שכרגע טומנת בחובה סבל בל יתואר). כמה אני יכולה לצפות לרדת ללא פעילות?
שאלה נוספת - למדתי הרבה על נושא התנגודת, ועברתי גמילה קשה מסוכר (הפסקתי לזלול כמו מטורפת שוקולדים ועוגות וכו'), הפסקתי לטפס על הקירות כבר ואני מרגישה שאני מסוגלת לעבור את היום בלי לרדת על חפיסת שוקולד - מצד שני, אני עדיין אוכלת אורז או פסטה (לא יותר מ-2 כוסות מבושלות ליום) - האם אני עדיין עושה טעות? האם אני אמורה להפסיק לאכול כל דבר שיש בו קמח לבן?
שאלה אחרונה - כיצד אני יכולה לאתר רופאה/דיאטנית שיכולה לעזור לי עם מגוון הבעיות הללו, כי הדיאטניות שיצרתי עימן קשר אמרו לי שעדיף למצוא מישהי שמתמחה בטיפול בתגודת אינסולין.
אשמח לכל עזרה בנושאים שהעלתי, ואם יש לכם כל עצה לגבי מצבי אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עירית
ד''ר רוני חרמון28/06/2009כל הכבוד לך !!!!!
פעילות גופנית עוזרת לשלוט על המשקל אבל היא אינה הגורם החשוב והמשמעותי כך שניתן לרדת במשקל גם ללא פעילות גופנית.
אני מיעץ לך לפנות לת"א 035234303
אם תמשיכי לצמצם את כמות הקלוריות היומית שלך בהדרגה ותגיעי למצב בו כמות הקלוריות שלך תהיה מספיקה בכדי לשמור על משקלך ותמשיכי לשמור על משקלך לתקופה של יותר מחצי שננה יש סיכוי טוב שתוכלי לשלוט על משקלך לאורך זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר חרמון, תודה על התייחסותך
מודאגת29/06/2009אשמח לקבל תשובות לשאלותי האחרות. בנוסף חשוב לציין שאני מחפשת לרדת במשקל, ולא לשמור על המשקל הנוכחי כפי שכתבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירית
ד``ר נסטור ליפובצקי29/06/2009עירית שלום,
מאוד אהבתי את הרצינות שבדבריך. תנגודת לאינסולין הוא אחד הנושאים המרכזים בעבודתי. את יכולה להכנס לאתר שלי ולקרא כמה מאמרים בנושא. אולי קצת יעזור לך להבין יותר. אני הייתי צורך בעיקר מוצרים עם אינדקס גליקמי נמוך. אם תרצי לדבר איתי אשמח לעזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)