פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה. אני צריכה לדעת כמה דברים.
    אור
    09/06/2009

היי אני בת 13, גובה 1.63 במשקל 73.
    אני מרגישה זוועה עם עצמי.
    ואני רוצה לרדת למשקל 60 כמה שיותר מהר.
    אם תוכלו לתת לי תפריט טוב, מה אני צריכה לעשות בחדר כושר,
    אני ממש אשמח.

(:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרטי מה את אוכלת

אהרון
    09/06/2009

ונראה מה יש לשנות כדי לרזות בקצב המתאים. קצב מהיר מדי אינו בריא בעיקר בגיל שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם על תזונה שבה עד 17:00
    ס
    09/06/2009

אוכלים גם פחמימות וגם חלבונים וגם ירקות וכולי
    ומהשעה 17:00 בערך,אוכלים רק חלבונים וירקות ללא
    פחמימות כלל. האם זה בריא? או לא כדאי? תודה

הוספת תגובה

• אין בעיה

אהרון
    09/06/2009

אגב, גם הירקות מורכבים בעיקר מפחמימות(4-10%)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיית בריאות אבל לא אפקטיבי

ד''ר רוני חרמון
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חרמון:מדוע לדעתך זה לא אפקטיבי

ס
    09/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאלתי הייתה לאהרון
    סיגל
    09/06/2009

הוספת תגובה

• הצעות

אהרון
    09/06/2009

===התנגדותי לרדוקטיל נימקתי בתשובה להודעתך הקודמת בשבוע שעבר, אבל רצונך כבודך וחבל.
    והדיאטה שלי היא בבוקר קפה עם חלב 1%
    ===דייסה משלוש כפות שיבולת שועל עם חלב 1%, ירקות
    ואני אמורה לאכול בעשר פרי
    ====גם יוגורט 1.5%
    צהריים אני אוכלת סלט עם פרגית במחבת ללא שמן
    =סלט ענק, -250-200 גר פרגית לאחר סילוק השומן
    אחרי צהריים אני שותה קפה ולפעמים אוכלת מעדן דייט 0%שומן
    =בלי קפה,יוגורט 1.5% + פרוסת לחם קל מלא
    ארוחת ערב שלי היא סלט +חביתה ו 4 פרוסות לחם קל וחצי קופסאת קוטז 3%אחוז
    =לגוון קוטגי(אפשר קופסה שלמה) עם קופסת סרדינים ללא שמן. חביתה ללא שמן או עם תרסיס.
    =לחם קל מלא
    =לילה: פרי
    וכמובן שתייה של מים ל]חות 15 כוסות ביום והליכה של 3 פעמים בשבוע
    ==הליכה מהירה כל יום, לפחות שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאהרון

סיגל
    09/06/2009

אני מפסיקה לקחת תכדור רדוקטיל מקווה להצליח אבל יש בעיה אחת אני לא מסוגלת לאכול בבוקר כי אני ממש לא רגילה וכמובן לא אוהבת דייסות תודה לך מקווה להצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא חייבת בבוקר

אהרון
    09/06/2009

אם את לא יכולה בבוקר, הוסיפי פרוסת לחם מלא רגיל בארוחת עשר.
    אם הרדוקטיל לא גורם לך אף אחת מתופעות הלוואי שציינתי בהתייחסותי בשבוע שעבר את יכולה להמשיך עד שתגמרי מה שקנית ("אין חכם כבעל הניסין") , אבל לא משם תבוא הישועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט. האם הוא טוב?
    ליאל
    09/06/2009

שלום, אני בת 15 בגובה 1.61 במשקל 49 ברצוני לשמור על המשקל אפילו לרדת קילו וזהו,
    אך יש בעיה, אני בולמית וכרגע אני לא בשלב של לספר להורים לכן אני רוצה להכין לעצמי תפריט שאדבוק בו וכך אני מאמינה שאוכל להשתלט על הבולמוסים, אשמח אם תתבונן בתפריט ותאמר לי איזה מזון רצוי לשנות או להשאיר על מנת למנוע בולמוסים משך היום.
    אז ככה:
    בוקר: נס עם חלב סויה(1/4 כוס)+ 2 וופלים/ פרוסה דקה של עוגה
    בבית ספר- ארוחת עשר: סנדוויץ' משתי פרוסות לחם קל עם גבינה עד 5%+ פרי/ ירק
    צהריים: 3 ירקת טריים שונים(גזר, גמבה ומלפפון)+ 2 פרוסות לחם קל+ 3 כפות קוטג'/ גבינה עד 5%+ חביתה מטוגנת בשמן סויה
    ביניים: פרי- תפוח/ בננה/ 2 אפרסקים
    ערב: מנת פחמימה כגון: צלחת פסטה/ אורז/ מלווח

ספורט: לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר,
    אשר בכל פעם זה 30 דק' הליכון, 10 דק' תרגילי כוח(משקולות לידיים ורגליים), 10 דק' מתיחות וכפיפות בטן. מדי פעם אני הולכת לשיעור אירובי/ מדיטציה/ פילאטיס.

אשמח אם תאמר לי אם התפריט שכתבתי הוא מאוזן, חשוב לי לציין כי החלפתי בין הארוחת ערב לארוחת צהריים כיוון שבערב ההורים שלי בבית אך בצהריים לא ואני אוכלת לבד ותמיד אחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים כמו צלחת פסטה אז אני פוצחת בבולמוס, נראה לי שכדי לנטרל אותו רצוי לי להחליף בין הארוחות.
    אשמח מאוד אם תמליץ לי מה לעשות ומה להוסיף כדי שאצרוך מספיק קלוריות ,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט. האם הוא טוב?

הוספת תגובה

• אני מבין שאת צימחונית

אהרון
    09/06/2009

שלום, אני בת 15 בגובה 1.61 במשקל 49 ברצוני לשמור על המשקל אפילו לרדת קילו וזהו,
    אך יש בעיה, אני בולמית וכרגע אני לא בשלב של לספר להורים לכן אני רוצה להכין לעצמי תפריט שאדבוק בו וכך אני מאמינה שאוכל להשתלט על הבולמוסים, אשמח אם תתבונן בתפריט ותאמר לי איזה מזון רצוי לשנות או להשאיר על מנת למנוע בולמוסים משך היום.
    אז ככה:
    בוקר: נס עם חלב סויה(1/4 כוס)+ 2 וופלים/ פרוסה דקה של עוגה
    ===בלי וופלים\עוגה אלא פרוסת לחם מלא
    בבית ספר- ארוחת עשר: סנדוויץ' משתי פרוסות לחם קל עם גבינה עד 5%+ פרי/ ירק
    ====לחם קל מלא. גם פרי, גם ירק
    צהריים: 3 ירקת טריים שונים(גזר, גמבה ומלפפון)+ 2 פרוסות לחם קל+ 3 כפות קוטג'/ גבינה עד 5%+ חביתה מטוגנת בשמן סויה
    ===חביתה על טפלון בלי שמן. יותר ירקות, גם חסה.
    ביניים: פרי- תפוח/ בננה/ 2 אפרסקים
    ערב: מנת פחמימה כגון: צלחת פסטה/ אורז/ מלווח
    ===בלי מלווח. פסטה.אורז מלאים. גם גבינה כלשהי עד 5% .

ספורט: לפחות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר,
    אשר בכל פעם זה 30 דק' הליכון, 10 דק' תרגילי כוח(משקולות לידיים ורגליים), 10 דק' מתיחות וכפיפות בטן. מדי פעם אני הולכת לשיעור אירובי/ מדיטציה/ פילאטיס.
    ===. בימים ללא חד"כ שעה הליכה מהירה
    אשמח אם תאמר לי אם התפריט שכתבתי הוא מאוזן, חשוב לי לציין כי החלפתי בין הארוחת ערב לארוחת צהריים כיוון שבערב ההורים שלי בבית אך בצהריים לא ואני אוכלת לבד ותמיד אחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים כמו צלחת פסטה אז אני פוצחת בבולמוס, נראה לי שכדי לנטרל אותו רצוי לי להחליף בין הארוחות.
    ===רעיון טוב
    אשמח מאוד אם תמליץ לי מה לעשות ומה להוסיף כדי שאצרוך מספיק קלוריות ,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• -תיקון.

ליאל
    10/06/2009

ברצוני לציין כי אינני צמחונית ושאלתי היא אם התפריט הזה יכול למנוע ממני בולמוסים?
    החלפתי את התריט של הנס קפה עם הוופלים בחצי כוס חלב סויה עם בננה.
    אשמח אם זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחר ואת לא צימחונית

אהרון
    10/06/2009

אכלי בשר\דג בצהריים ובערב. יחד עם הפחמימות אמור למנוע בולמוסים. מאותה סיבה, ולא רק, חלב
    פרה עדיף על חלב סויה, אלא אם כן את מאוד אוהבת את האחרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

ליאל
    10/06/2009

יכול להיות שיש לי בולמוסים כי אני לא אוכל הרבה בשר?
    ואנחנו כב לא שותים חלב בקר ל פרה כיוון שהתגלה כי בחלב יש הורמונים ומוגלות של החיות ושהוא ממש לא בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמוסים

אהרון
    10/06/2009

ארוחה בשרית-פחמימית מחזיקה את הרגשת השובע לזמן ממושך בגלל עיכול איטי יותר ואינדקס גליקמי ירוד, לכן יש לצפות לשיפור בסוגית הבולמוסים. אכילת בשר רזה ואיכותי לסוגיו (בקר,עוף,הודו,דג) מכיל מרכיבים חיוניים לגוף בריא. ישנם אנשים שדווקא אכילת מוצר בשרי עם ירקות בלבד גורמת להם שובע ממושך. אין להגזים בכמות הבשר. עם דגים אפשר להיות יותר נדיב.
    השיטה הכי טובה היא ניסוי וטעיה. תנסי מתוך גישה חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו נעה- עוד משהו אהרון.

ליאל
    11/06/2009

תפריט חדש אשמח לחוות דעת עליו:

בוקר- 7:00
    חלב 3% חצי כוס
    פרוסה לחם באלנס קל
    כף קוטג' 5%

בוקר: 9:50
    2 פרוסות לחם צרפתי עם צימוקים ואגוזים(של מאפית אנג'ל)
    כף גבינת שמנת 30%

צהריים: 13:00
    סלט ענק : 3 מלפפונים עם קליפה, גזר קטן ללא קליפה, 3 גמבות צהובות, 13 עגבניות שרי,
    קצת בצל, 2 פרוסות נקניק, שווארמה פרגיות בגודל חופן היד(בערך 40 גרם?!), ביצה קשה.
    פריכית

ערב: 19:00
    עוד לא החלטתי על מה אתה ממליץ והאם התפריט מאוזן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר יותר בריא

אהרון
    11/06/2009

בוקר- 7:00
    חלב 3% חצי כוס
    פרוסה לחם באלנס קל
    כף קוטג' 5%

בוקר: 9:50
    ===לחם מלא ללא צימוקים ואגוזים. במקום זה פרי טרי.
    כף גבינת שמנת 30%
    ===אפילו בדיאטת השמנה אינו מומלץ. גבינה לא צריכה לעבור 5%

צהריים: 13:00
    ===ראי את ההערה הקודמת. במקום לחם אפשר 2 כפות (לפני בישול) אורז מלא
    סלט ענק : 3 מלפפונים עם קליפה, גזר קטן ללא קליפה, 3 גמבות צהובות, 13 עגבניות שרי,
    קצת בצל,
    ===גם חסה. גמבות לא רק צהובות אלא גם אדומה.
    2 פרוסות נקניק, שווארמה פרגיות בגודל חופן היד(בערך 40 גרם?!), ביצה קשה.
    פריכית
    ===בלי נקניק, עדיף יותר שווארמה פרגית צלויה לאחר סילוק השומן, לפחות 150 גר (לא יודע מה גודל חופן היד שלך אבל גם עכשיו יש יותר מ-40 גר). אפשר לוותר על פריכית.
    את הביצה הקשה אכלי כארוחת ביניים יחד עם פרוסת לחם קל מלא וירק. זה נותן הרגשת שובע עד הערב

ערב: 19:00
    עוד לא החלטתי על מה אתה ממליץ והאם התפריט מאוזן?
    ===הייתי אוכל בשעה יותר מאוחרת, זה ימנע בולמוס
    ===מרק ירקות טבעי ביתי, קופסת סרדינים (לסנן את השמן), 2 קרקרים לחמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עשיתי לפי זה כי..

ליאל
    12/06/2009

לא היה מרק בבית ולא היה כוח להכין אז אכלתי ככה:
    כוס קורנפלקס מאנדיי(זה כמו הקורנפלקס התרנגול, הפתיתי תירס, הרגיל)+ חלב 3%
    ועוד כוס גרגרי חיטה עם קינמון וקוקוס(זה מאכל שהוא די לא משמין)

--> היה לי בולמוס, אחרי הסלט אכלתי עוד איזה 6 פרוסות לחם ואז במבה שקית ענקית של 400 קלוריות ושוקולד. כמובן שהקאתי אחר כך... ):

למה זה קרה?! תוכל להסביר לי? אולי בגלל הסלט? אולי כדאי לי לעבור ל-5 ארוחות קטנות ביום כל 3 שעות? אני חייבת עצה! בבקשה! אני חייבת למנוע מעצמי להקיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת,

minerva
    12/06/2009

לי נשמע שיש לך הפרעת אכילה.
    במקרה זה אני לא מאמינה שחלוקה שונה של הארוחות תמנע את הבולמוסים.
    אני מציעה לך לפנות למרפאת אכילה/לרופא שלך שידע להפנות אותך/לדיאטנית שתדע להדריך אותך או להפונת אותך לגורמים האחרים.
    בהצלחה! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה יקירת

אהרון
    12/06/2009

בהתחשב בהרכב ארוחת הערב שלך ועל רקע הפרעת אכילה אפשרית איני מופתע מהתוצאה.
    גם אם לא היו לך בבית ירקות למרק (דאגי שיהיו לך) לא היית צריכה לאכול ארוחה פחמימית מובהקת (למרות תוספת החלב) . פחמימות מתועשות מהסוג שאת אכלת לא מומלצות אפילו למי שאינו במצב שלך. אני גם לא רואה את שפע הירקות שהיית אמורה לאכול.
    רק חלבון מן החי בכמות נדיבה לצד פחמימות (לא מתועשות עם תוספת סוכר וכל מיני כימיקליים) מורכבות והמון ירקות עשוים לעזור לך. צריך להזהר מפחמימות פשוטות ומלוטשות (לבנות).
    ארוחות קטנות ותכופות אמורות לשפר את המצב.
    אם הצד הפסיכולוגי-נפשי-רגשי הוא הדומיננטי אין ברירה אלא לפנות ליעוץ תוך שיתוף ההורים ,וטובה שעה אחת קודם.
    אל תפני לדיאטנית כלשהי אלא למומחה להפרעות אכילה. הטיפול צריך להיות משולב תזונתי-נפשי על ידי גורם בעל הכשרה וניסיון בשני התחומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נועה

ליטל סמואל-לוי
    12/06/2009

האם יתכן ש"הבולמוסים" שלך נובעים מכך שאת רעבה?
    התפריט שלך נראה לי קצת "דל" ולכן יתכן שאת פשוט רעבה בצהריים והארוחה לא מספיקה לך.
    נסי להחליף חצי מצלחת הפחמימות למנת חלבון (עוף/בשר/דג) וגם תוספת של ירקות מבושלים או טריים. תוסיפי לך גם עוד כריך מלחם מלא ומוצר חלב במהלך היום (בוקר או אחה"צ).
    אם ה"בולמוסים" נמשכים גם שאינך רעבה - פני לדיאטנית בדחיפות כדי לאבחן אם אכן מדובר בסוג של הפרעת אכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

ליאל
    12/06/2009

אינני רעבה והבומוסים שלי אינם נובעים מרעב אלא מרעב "מדומה" כלומהיתפעם אנורקסית ועכשיו הגוף משלים את מה שהחסיר (כך הסברו לי) אך הבעיה היא שעכיו זה התפתח לי לבלמיה כלומר אחרי בולמוס אני מקיאה לכן ני רוצה לעשת שלא ייו לי בולמוסים.
    קורנפלקס יכול ליצור בולמוסים? איזה אכל רצוי שהוא לא עושה בולמוסים והאם ארוחות קטות ביום (כ-5 ארוחות של פחמימות למשל כוס פסטה/ אורז) ימנע בולמוסים?

תודה.
    נ.ב- ניתן לציין י הבולמוסים לי הם תמיד של ממתקים ולא של אוכל ממש ):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך תוסף ברזל - כמה / איך?
    דני
    08/06/2009

פריטין 34 (33-266)!!! פה-יירון 111 (70-180) טרנספרין 210 (160-360)

הוספת תגובה

• אין הצדקה לתוסף

אהרון
    09/06/2009

מומלצת העשרת התפריט בבשר בקר, ביצים(חלמון), טונה ופעם בשבוע כבד. גם במוצרים מן הצומח יש ברזל, באחדים אפילו בריכוז גבוה אבל ספיגתו מופחתת או מבוטלת על ידי נוכחות מעקבי ספיגה (חומצה פיטית, אוקסלית וטנית). במידה ואובחן חוסר B12, גם הבעיה הזאת תפתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שים לב!

אהרון
    10/06/2009

תלוי את מי שואלים. ישנם רופאים ודיאטנים שאפילו במצב תקין לחלוטין ימליצו בחום תוסף זה או אחר "לשם ביטחון".
    לחלק מהתוספים, וברזל בינהם, צריך להתייחס כאל תרופה שעלולה להזיק אם לוקחים ללא צורך או במינון לא נכון. העיקרון צריך להיות שרק מה שלא נתן לפתור באמצעות תזונה, יפתר (וגם זה לא בטוח) בעזרת תוספים. לפי תמונת המצב אצלך אין מה לדבר על תוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לילדה
    טל
    08/06/2009

שלום אני בת 14 גובה 1.55 ומשקל 45..
    רציתי לדעת אם תוכלו בבקשה לכתוב לי תפריט שיעזור לי לגידלה, תפריט נכון שיספק את כל הדברים ואבות המזון וכך גם יעזור לי לגדול ולגבוה..
    כיוון שבמשך 8 חודשים עשיתי דיאטת כאסח רק של אוכל בריא וראיתי שבזמן הזה אני לא משמינה,לא גובהת פשוט נשארת אותו דבר...
    עכשיו הבנתי שזה שטויות ואני רוצה לקבל צורת גוף של אישה ולהשמין קצת ..
    מהו התפריט שמתאים לכך ?
    תודה..
    טל :]

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לילדה

הוספת תגובה

• אין תפריט שגורם לגביהה

אהרון
    08/06/2009

פוטנציאל הגובה זה נתון גנטי. איאפשר להיות יותר גבוה ממה שתוכן במקרים קיציניים אפשר
    לדכא את הגביהה אבל לא נראה לי שזה המקרה שלך. אולי הצמיחה שלך לגובה נעצרה בהתאם לתכנון הגנטי, אולי תתחדש ותוסיפי עוד כמה סנטימטרים.
    את צריכה לאכול מאוזן הרבה ירקות, בשר רזה איכותי, גבינות עד 5%, פירות, דגים, ביצים, לחם מלא, אורז מלא, קטניות גם קצת מתוק. פעילות גופנית לפי מה שאת אוהבת גם כן חשובה.
    המשקל שלך לא נורא נמוך יחסית לגיל. גוף נשי זה רק עניין של זמן, אין מה למהר.
    אם התפריט מדאיג אותך לכי לדיאטנית בלווי הורה והיא תתאים לך תפריט בהתאם לנתונים והעדפות. בפורום לא נהוג להרכיב תפריט אבל אם את רוצה, פרטי מה שאת אוכלת ונראה מה אפשר
    לשפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי טל

ד''ר רוני חרמון
    09/06/2009

אין תפריט לגדילה. את צריכה בגילך לאכול אוכל בריא כמה שאת רוצה וצריכה ללא הגזמה ולא בחזירות. לא לאכול מתוקים וחטיפים לעשות פעילות גופנית ולשתות הרבה מים הזמן יעניק לך גוף של אישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל תקועה
    יעל
    08/06/2009

אני בדיאטה 4 חודשים ירדתי 5 קילו וזהו עכשיו נתקעתי על משקל 62.5 אני חייבת לציין שגם בדיאטה שעשיתי לפני 3 שנים לא הצלחתי לרדת למשקל מתחת ל62. מה אני יכולה לעשות? אני רוצה להגיע למשקל 55 ואני כבר לא יודעת מה לעשות. שירדתי את ה5 קילו הרגשתי שעליתי על דרך המלך אבל עכשיו אני שוב תקועה.
    אגב אם לא ציינתי גובהי 1.59 ואני אוכלת בין 1000 ל1200 ק"ג
    עושה פעילות גופנית 45 דק' הילכון פעמיים בשבוע שעה ספינינג בשבוע וקצת תרגילי מכשירים (פעמיים בשבוע).

מה אני עושה לא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל תקועה

הוספת תגובה

• גיל ותפריט יומי?

אהרון
    08/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 27

אלינור
    08/06/2009

תפריט יומי סטנדרטי

בוקר 2 פרוסות לחם קל עם 2 כפיות קוטג' 5%

צהריים כוס פחממות (אורז, ספגטי,פתיתים, קוסוקוס,איטריות) + חזה עוף/קציצות עוף/פרגית + ירקות

לפני אימון (שעה 17:00- מעדן/פרי/ חטיף אנרג'י SHAPE ללא סוכר (58 קלוריות)

ארוחת ערב- סלט גדול עם טונה או ביצה + 2 פרוסות לחם קל או לחמניה קלה ולפעמים מוסיפה לזה קצת קוטג'

ארוחת לילה פרי או מעדן או קרטיב לייט

אני חייבת לציין שלאחרונה אחרי הארוחת ערב פשוט בא לי לאכול את כל הבית ונורא קשה לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעל

ד''ר רוני חרמון
    09/06/2009

ירידה במשקל נוצרת לאורך זמן וחייבים להתמיד בדיאטה מבלי לשבור אותה אפילו פעם אחת . חייבים להתמיד לפחות 3 חודשים ולשמור על ההישג עוד שישה חודשים. תרדי ל- 1000 קל' ליום תשתי 20 כוסות מים ליום תשתדלי להרבות בירקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות ערב
    אלינור
    08/06/2009

בת 27 גובהי 1.59 ומשקלי 62.5 אני בדיאטה כבר 4 חודשים וירדתי עד עכשיו 5 ק"ג (בחודש האחרון נעצרתי).
    יש לי התקפת בולסומים בלילות ונורא קשה לי עם זה אני אמנם מצליחה להחזיק את עצמי אבל זה מאוד קשה. אני חושבת שזה נובע מחוסר גיוון בארוחות ערב, אני אוכלת בד"כ סלט גדול עם טונה או ביצה אבל זה כבר משעמם ולא מצליח לספק את החשק...זה כבר הפך לשגרה.

אשמח לרעיונות לארוחות ערב בריאות, אני רוצה לציין שבד"כ בצהריים אני אוכלת את מנת הפחממות היומית שלי עם עוף לכל סוגיו וירקות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות ערב

הוספת תגובה

• פעילות אירובית יומית תחדש את ההרזיה

אהרון
    08/06/2009

וותרי על הפחמימות בצהריים והוסיפי ירקות. בערב הפחיתי חלבון והוסיפי מאכל פחממי מלא.
    זה אמור לעזור נגד בולמוסים. ארוחת ערב מעניינת יכולה להיות סלט גדול כמנה ראשונה ואיטריות מלאות עם גבינה בולגרית 5% כמנה עיקרית. פיתה מקמח מלא עם פרוסת גבינה בולגרית 5% או צהובה 5% בטוסטר,גם רעיון. בכל מקרה המנעי מפחמימות פשוטות בערב כי זה מה שגורם ל"טעם של עוד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה פחממות פשוטות??

אלינור
    08/06/2009

אורז לבן /פתיתים רגילים/או ספגטי רגיל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה פחמימות "מזוקקות" אך מורכבות

אהרון
    09/06/2009

גם מהן צריך להמנע ולהעדיף מוצרים מלאים.. פחמימות פשוטות הן: סוכר, דבש, פירות. לפירות יש ערך תזונתי רב אבל במקרה שלך לא מומלץ לאכול בערב בגלל שמעוררים תאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה אצלי
    ליאל
    07/06/2009

שלום
    אני בחורה בת 21 ,כבר קרוב ל-6 שנים שאני אוכלת בצורה בריאה בניגוד לעבר שהייתי חיה על ממתקים ושטויות
    מאז התחלת האכילה הנכונה אני ממש סובלת מבעית הגזים בצורה מאוד קיצונית של כל כמה דקות
    ,עשיתי את כל הבדיקות האפשקריות אך שום דבר לא העיד על בעיה מסויימת במעי
    אני רוצה לפרט בדיוק רב מה אני אוכלת אולי יש צורך בשינויים
    רוב המאכלים שאני אוכלת זה :תפוחים ירקות כגו:עגבניה מלפפון גזר וכרוב מעט ,וכמובן שומר וקולורבי ,בנוסף אני אוכלת מוצרי חלב, לחם קל ,אורז מלא ,ביצים ,תמרים ,קורנפלקס ,חטיפי אנרגיה ,סויה ,אלו בערך המאכלים שעליהם אני מתבססת מדי יום (עם מעט שינויים כמובן)
    אני שותה שתייה דיאט ,ושתיה חמה עם זוכרזית ,נוטה לאכול פירות לאחר הארוחה ,נוטה לאכול עדל מצב של קצת מעבר לשובע ,שוקלת 52 1.68 ,לא מעיבה את עצמי ולא חסר לי ויטמים (כן אני אוכלת טונה וחזה עוף שכחתי לרשום) אני חייבת לציין שאני אדם לחוץ מטבעי ,שותה בערך ליטר מים ביום כי זה פשוט עושה לי בחילה ,עוסקת בספורט פעמיים בשבוע ,הליכה ,אירובי ,
    אני מקווה שנתתי את מירב האינפורמציה ,אני פשוט מיואשת ,נמאס לי ,האיכות חיים שלי ממש לא טובה ,לפי ההסבר זה ממש כל כמה דקות וריח נורא מחריד יש לציין ,אשמח לקבל כל יעוץ!

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה אצלי

הוספת תגובה

• הי ליאל

ד''ר רוני חרמון
    07/06/2009

בשלב ראשון תנסי בכול 3 ימים להוריד את אחד המרכיבים בתפריט שלך ותראי איך זה משפיע. תתחילי עם מרכיבי הירקות.
    חוז מזה את יכולה להשתמש בכדורי פחם שניים מיד בתום הארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פשוט

אהרון
    07/06/2009

כפי שהוצע לך, שיטת השלילה (ניסוי וטעיה) מומלצת. אני רק אציין מאכלים "חשודים" מתוך הרשימה:
    כרוב, קולרבי, קורנפלקס, סויה, שתיה דיאט ובהתחשב בריח "המחריד", אולי ביצים. כדאי לבקש אבחון אי סבילות ללקטוז, ואם התוצאה חיובית להמנע מצריכת חלב וחלק ממוצריו.
    עוד עיצה שעשויה לעזור: המנעי מאכילת פירות עם הארוחה, אלא כארוחה נפרדת במרחק של שעתיים מאכילת מוצרים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני חרמון ואהרון

ליאל
    08/06/2009

ניסית להוריד כל יום מאכל אחד וזה לא עזר ,הגזים לא נעלמים ,לצערי הרב ,הסבל הזה בל יתואר ,מלבד זאת אני יודעת שאין לי אי סבילות ללקטוז ,ביצים רק הוספתי לתפריט לאחרונה
    בעניין הפירות ההמלצה לאכול שעתיים אחרי האוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות

אהרון
    08/06/2009

כן, אבל עוד יותר טוב כארוחת בוקר (רק פירות אך לא יבשים). אצל חלק מאנשים זה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן צמחי
    דורה
    07/06/2009

שלום
    רציתי לדעת האם שומן צמחי שרשום שמצוי ע"ג מוצרים זהה לשומן צמחי מוקשה, או שומן טראנס

אם לא- מה ההבדל בינו ובין שמן צמחי למשל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שומן צמחי

הוספת תגובה

• שומן צמחי

אהרון
    07/06/2009

שנמצא במוצרים מוכנים מוצקים כגון חטיפים למיניהם, וופלים, מוצרי טבעול, בסקוויטים, קרקרים, פיצות, בצק עלים וכו" הינו לרוב טראנס\מוקשה גם אם לא מצויין על האריזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוווו זה בכל מקום השומן מוקשה הזה..

דורה
    07/06/2009

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן צמחי

שירה
    24/11/2010

האם לא הגיע הזמן שמשרד הבריאות יחייב יצרנים לכתוב במפורש אם השומן הצמחי שמשתמשים בו מוקשה או מוקשה בחלקו.

הרי רוב המוצרים הקנויים יש בהם שומן צמחי . יש כאן הטעיית ציבור כשכותבים שומן צמחי ולא ברור האם השתמשו בשומן מוקשה או לא .

מה זה אומר , להפסיק בנתיים לקנות מוצרים המכילים שומן צמחי ?

האם אפשר לעשות משהו בנידון ?

אולי הגיע הזמן ליצור לחץ ציבורי על ידי הפסקה כוללת , של כולם , בקניית מוצרים המכילים שומן צמחי עד שהעיוות יתוקן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרים וחולי סרטן
    אושר
    07/06/2009

שלום רב, יש הטוענים כי צריכת סוכר או גלוקוז עלולה להגדיל את תאי הסרטן באופן משמעותי ולכן יש להימנע מצריכת סוכר או לוקוז. אני לא יודעת עד כמה טענה זו נכונה... שאלתי היא: האם אפשך לצרוך סוכר מלאכותי (סוכרזית) כתחליף? האם סוכר מלאכותי עלול לגרום לתופעות שליליות לחולי הסרטן?
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרים וחולי סרטן

הוספת תגובה

• סוכר וסרטן

אהרון
    07/06/2009

אכן ישנם מחקרים המוכיחים שסוכר (גלוקוז זה אחד מסוגי הסוכר) מזין תאים סרטנים ומשמש זרז להתפשטותם.
    קימות עדויות המבהירות כי למרות שפחמימות הופכות במעיים לגלוקוז ולכאורה אין הבדל בינם לבין סוכרים מזוקקים, הרי סוכרים מזוקקים, הנם מקור מועדף על ידי תאי סרטן. מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, אלו מזונות המתפרקים באיטיות וספיגתם במעי איטית, יכולים להועיל בשמירת רמת הגלוקוז הנמוכה בדם.
    מזונות אלה המורכבים מדגנים וקטניות מלאים, מירקות, זרעים אבוקדו ושקדים, מונעים מתאי הסרטן הניזונים מגלוקוז, לקבל רמות מוגברות של גלוקוז.
    יש לציין קיום אסקולה אחרת שלא מייחסת לסוכר השפעה משמעותית על תאי סרטן קיימים ואפילו לא מגבילה את צריכתו על ידי חולי סרטן. (נשמע מופרך קמעא!).
    נושא אחר במחלוקת הוא ממתיקים מלאכותיים. אין עדיין מימצאים חד משמעים לגבי השפעתם אצל בני אדם. מומלץ ליישם את העיקרון שאומץ על ידי טייסים: "אם יש ספק, אז אין ספק", פירוש הדבר שכדאי להמנע או לשמור על פרופיל נמוך. דבר אחד ברור: לא סוכרים פשוטים ולא ממתיק מלאכותי
    תורמים לבריאות (עם או בלי קשר לסרטן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב וסרטן הערמונית
    דנה
    07/06/2009

שלום,
    קראתי שרצוי להיצמע ממוצרי חלב כאשר יש סרטן הערמונית.
    האם צריך להתנזר לגמרי או שמותר במינון מאוד נמוך לצרוך גם מוצרי חלב.

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב וסרטן הערמונית

הוספת תגובה

• קשר לא ברור

אהרון
    07/06/2009

צריכת סידן ומוצרי חלב מעלים את סיכון לפתח סרטן ערמונית על ידי כך שהם משפיעים על המטבוליזם של ויטמין D. מידע ממספר מחקרים תמך בקשר, אך מחקרים רבים אחרים לא הצליחו לבסס את הקשר.
    ההנחה הראשונה תקפה בעיקר לגבי חלב דל שומן או נטול שומן ומוצריו. יתירה מכך יש גורסים שחלב מלא מגן מפני סרטן הארמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דנה

ד''ר רוני חרמון
    07/06/2009

כל דבר קיצוני אינו מועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שמפריעה
    סיון
    06/06/2009

שלום שמי סיון בת 21
    משקל 42 גובה 1.47

יש לי בעיה קטנה שמפריעה לי יש לי קרס אני עושה כפיפות בטן מדיי ערב ובוקר והפסקתי לאכול נשנושים בין ארוחה לארוחה.
    אני אוכלת ארוחות צהריים טובות ואחרי כל ארוחה פרי ובערב אני לא מנסה שלא לאכול.
    האם זה יעזור לי להוריד את הבטן או שאני צריכה לעשות עוד משהו?

אודה לכם על תשובתכם
    סיון.

לקביעת תור
    סגירה
    בטן שמפריעה

הוספת תגובה

• הי סיון

ד``ר נסטור ליפובצקי
    07/06/2009

מה שאת עושה נשמע בסדר. הייתי מוסיף גם פעילות אירובית כמו הליכה מאומצת, ריצה, אופניים וכו' לזירוז שריפת שומנים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אהרון
    07/06/2009

את לא תוכלי להוריד את שומן הבטן על ידי תרגילים נכונים, אלא לחזק את השרירים שם. הם יחזיקו יותר את הבטן וכך תבלוט פחות. אין לנו אפשרות לכוון את ההרזיה למקום מסויים בגוף. רק הרזיה כללית תוריד שומן גם מהאיזור שמפריע לך, אבל היחס יישמר כי זה מבנה הגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

סיון
    07/06/2009

זאת אומרת שאני צריכה לעשות דיאטה למשך תקופה עד שהבטן תרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששני שלא

אהרון
    07/06/2009

את כבר קרובה לגבול התחתון של טווח המשקל התקין. תת-משקל מזיק יותר לבריאות מכרס, שבמקרה שלך אינה אלא מפגם אסטטי בעיניך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

סיון
    07/06/2009

אז פעילות גופנית ומה עוד אתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף מוזר : [
    .....
    06/06/2009

שלום !
    אני בת 14 גובה 1.69/70 משקל 50/51. [והגוף שלי ממש לא נראה רזה]
    עד לשני שנה בערך הייתי שמנמונת , ורזיתי הרבה מאוד .. [בערך 6.5 ק"ג בשלושה חודשים]
    הייתי אוכלת לפי תפריט ועושה ריצות והליכות .
    ועכשיו , בבוקר אני קמה רזה עם בטן שטוחה פחות או יותר , אבל איך שאני אוכלת משהו קטנטן או אפילו שותה טיפה מים הבטן מתנפחת כאילו אני בהריון . וזה לא יורד עד לבוקר שלמחורת , ככה במשך היום כשאני אוכלת עוד היא מתנפחת יותר ויותר.
    מה לעשות שהיא לא תתנפח לי ?
    מה אפשר לעשות כדי לקבל בטן שטוחה וגם עם אני אוכל שהיא תישאר כמו שהייתה ?
    ויש לי היקף צר מאוד מתחת לחזה והיריחיים והישבן גדולים מאוד , וזה ממש מעבר לפרופורציות .
    מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את הישבן והרגליים השמנות ?
    ועוד משהו , לפי הגובה והמישקל אני בתת תזונה ואני אמורה להיות רזה , אבל הגוף שלי לא ניראה ככה , הבטן שלי נראת שמנה , שלא נדבר על הישבן והיריחיים , מה אפשר לעשות כדי שהגוף יראה בהתאם למשקל ? , האם זה קשור לשרירים רפויים ?
    מחכה לתשובה , תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    גוף מוזר : [

הוספת תגובה

• גוף מוזר

ד``ר נסטור ליפובצקי
    07/06/2009

היי,
    אכן על פי הנתונים שלך את בסדר גמור. קשה מאוד לעזור לך בשלט רחוק כי לא ברור האם קיימת באמת בעיה או שאת מרגישה משהו שאיננו קיים. קודם כל צריך להבין שלכל אחד מבנה גוף אחר, ואם לך, מבנה נשי, מה שנקרא במבנה אגס (היקף צר מאוד מתחת לחזה והיריחיים והישבן גדולים), את צריכה להבין שזה מבנה הגוף שלך, לדעת לאהוב אותו ולהתלבש כך שיראה כמה שיותר טוב.
    כמובן שפעילות גופנית תמיד טוב לעשות כדי לעצב את הגוף כמה שיותר.
    לגבי הנפיחות בבטן. אם זה קורה גם ממים, אז מה שיש לך זו התנפחות טבעית לחלוטין שאת מפרשת לא נכון.
    אולי כדאי לך לגשת לדיאטן שיבדוק אותך ויתן חוות דעת שלא וירטואלית.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה- בולמית
    ליאל
    06/06/2009

שלום,
    אני בת 15 בגובה 1.61 ושוקלת 49 קילו,
    הייתי לפני איזה 4 חודשים אנורקסית, התרפתי לבד ועם תמיכה מההורים אך עכשיו מצבי הדרדר והפכתי לבולמית, יש לי רגשות אשם איומים אחרי שיש לי בולמוס ואנילא יכולה להכיל את כל האוכל כי הבטן שלי כל כך נפוחה אז אני מקיאה..
    איך אני יכולה להפסיק את הבולמוסים האלה? איך אנ יכולהלא להקיא? האם אפשר להפסיק את ההפרעות אכילה האלה? זה תורשתי? למה יש לי את זה?
    אני ילדה יפה, מוכשרת באמת שאני לא יודעת מה אני ככה עם האוכל.
    להורים אני לא מתכוונת לפנות עכשיו, לא במצב הזה, ואני לא מתכוונת לספר.
    יש פתרון אחר אולי יכינו לי תפריט של אוכל שאניאוכל כל יום?
    בבקשה.
    אני פונה ממקום שרוצה עזרה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה- בולמית

הוספת תגובה

• בעיה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    06/06/2009

הי,

על פי מה שאת מספרת, את לא תפתרי את הבעיה בכוחות עצמך או באמצעות פורום. את חייבת לדבר עם ההורים, לספר להם שלמרות הרצון הטוב שלך והתמיכה שלהם לא הצלחת לפתור את הבעיה כי זו בעיה שלא ניתן להתגבר עליה ללא עזרה מקצועית.
    אני ממליץ לך לפנות לד''ר מוריה גולן, מומחית בנושא הפרעות אכילה במצבים שאת מתארת.
    המייל שלה: [email protected]

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה