מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ...עוד שאלה קטנה :)דורין14/12/2008
יכול ליהות שאין לי כבר נטייה להשמנה ? היתי מיתאמנת חצי שנה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חיה כזו
ד''ר רוני חרמון15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי ?דורין13/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דורין,
ליטל סמואל-לוי14/12/2008תשלחי בבקשה שוב את שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם 6 דגנים או 10 דגניםריקי13/12/2008
שלום לכולם, יש לי חברה שהתחילה לאכול כל יום שני פרוסות לחם 6 דגנים, האם הלחם הזה משמין? היא מורחת גבינת גוטג' וטוענת שזה מחזיק אותה להרבה שעות עד לארוחה הבאה. השאלה היא איזה סוג לחם מומלץ לאכול שנותן תחושת שובע, יש כל מיני, כמו דגנים, או שיפון, או לחם מחיטה מלאה. תודהעל התשובה ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ריקי
ליטל סמואל-לוי14/12/2008כל הלחמים (פרט לקלים) מכילים פחות או יותר אותה כמות קלוריות לפרוסה (אם מדובר כמובן באותו עובי או משקל של פרוסה), כלומר 60-80 קק"ל לפרוסה סטנדרטית.
אחד מהיתרונות בלחמים העשויים מקמח מלא הוא שהם מתפרקים לאט יותר בקיבה ומשרים תחושת שובע ארוכה יותר בהשוואה לאלו העשויים מקמח לבן. ישנם יתרונות נוספים לקמח המלא כמו עלייה מתונה יותר ברמת הסוכר בדם, זירוז פעילות מעיים ועוד.
הלחמים המומלצים הם אלו שעשויים רובם מקמח מלא. את יכולה לבדוק ברשימת הרכיבים בסימון התזונתי של הלחם. אם הרכיב "קמח מלא" מופיע ראשון זאת אומרת שזהו הרכיב העיקרי בלחם. את יכולה לגוון בין שיפון, שיבולת שועל, כוסמין (שיש להם גם אינדקס גליקמי נמוך) דגנים וחיטה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הערך הקלורי של התפריטלינה11/12/2008
שלום היתי רוצה לדעת בבקשה כמה קלוריות מכיל התפריט הבא: בוקר : 1 לחם שיפון כף קוטג' גדושה חצי עגבניה ביניים: יוגורט פרי 3% צהריים: חצי כוס אורז,או קוסקוס 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן ביניים: פרי-תפוח או 2 קלמנטינות ערב: 1 ביצה רכה 2 כפות קוטג' 2 פרוסות לחם שיפון חצי עגבניה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי שניתן להתקיים מתפריט כזה!
מריה13/12/2008בקושי 500-600 קל!! רק נזק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
ליטל סמואל-לוי14/12/2008כ-800 קק"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאללהה..מאי11/12/2008
אני בת 12 וחודש , אני שוקלת 38 ואני גובה 1.47. כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום? האם המשקל שלי בסדר? תודה , מאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאי
ד''ר רוני חרמון14/12/2008המשקל שלך בסדר את צריכה לאכול קלוריות השוות לתוצאה שתקבלי מהכפלת משקלך בעשרים וארבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש צריכה את עזרתכםדורין11/12/2008
שלום לכם אני בת 15 גובה 1.61 אני אני היום שוקל 54 והיתי שוקלת ליפני 7 חודש 68 עשיתי כניראה דיאטה לא נכונה כי הפסיק לי המחזור היתי אוכלת בין 1000 1200 קלוריות ליום .. והיתאמנתיי בחדר כושר והיתי עושה פעילות גופנית כול יום .. ועכשיו לבנתים אני לא מיתאמנת המאמן אמר לי לעשות הפסקה ולעשות בדיקות דם ליראות אם אני יכולה להמשיך להיתאמן ... הלכתי היום אל הרופא היא הביאה לי תרופה ל7ימים לקבל מחזור ולאחר שבוע שאני יקבל לעשות בדיקות דם .. עעככשיו השאלות שלי הם האם התרופה הזאת תעלה אותי במישקל ? ואם אני לא יתאמן בתקופה הזאת אני יכולה להשמין ? אפילו שאני אוכלת בריא ומסודר ? ואם לאחר שאני יקבל תמחזור אחרי שלא קיבלתי המון זמן אני ירגיש פחות נפוכה וירד במישקל ? תודה זה ממש חשוב ליי. ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????
דורין12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דורין
ד''ר רוני חרמון14/12/2008את צעירה וקצת מבולבלת. סדר החשיבות של הדברים אינו מסודר אצלך. הבריאות קודמת להשמנה. את חייבת לשמוע לרופא קרוב לודאי שהכול הסתדר אני בטוח שלא תעלי במשקל. את חייבת גם יעוץ תזונה ופעילות גופנית כמו הליכה של שעה 3 פעמים בשבוע את יכולה לעשות גם לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דורין14/12/2008רגע ובשבועים האלו שאני לא יתאמן ויוכאל כמו שהיתי רגילה שהיתאמני (בריא ומסודר ) אני לא יעלה במישקל ? אבל למרות שאני לא יתאמן בשבועים האלו אני עושה בבית אופני כושר 60 ד'ק וכפיפות בטן 200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלשרון11/12/2008
אני בת 38, לאחר 4 לידות. גובהי 163 ואני שוקלת 74. הלידה האחרונה היתה לפני 4 שנים בניתוח קיסרי. כל הריון לווה בעליה של 35 ק"ג שאותם ירדתי והגעתי למשקל הרצוי אך הלידה האחרונה הותירה בי עודף משקל שעד היום איני מצליחה לרדת. השומן מתרכז אצלי בבטן. שאני רואה שהיא ממש "בצקית". אני מתעמלת פעמיים בשבוע וכן עושה הליכות 4 פעמים בשבוע 50 דקות אך אני גם אוכלת. לא מצליחה לשמור על תזונה נכונה. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי אוכלת סתם , ללא קשר לרעב. אני מאוד רוצה לרדת במשקל וחולמת על ירידה של 10 ק"ג . אשמח לקבל ייעוץ, חוות דעת או כל דבר אחר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר רוני חרמון11/12/2008דיאטה צריך לדעת לעשות ולכן את חייבת לקבל יעוץ. יש שיטות דיאטה מצויינות אבל עם כל זאות צריך להתמיד למשך זמן ממושך. ללא דיאטה ממושכת של לפחות 3 חודשים זה לא יקרה. כמובן שברצון אטפל בך כהתחלה צמצמי את כמות האוכל בהתאם לתצרוכת היומית הרצויה, תשתי 15 כוסות מים ותצעדי שעה ולא 50 ד'. אשמח לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטלליאל11/12/2008
אני בד"כ סופרת קלוריות ,אני לא חושבת שתמיד זה יוצא מדוייר אבל אני ממש משתדלת כי אני יודעת בערך כמה קלוריות יש בכל מאכל אתמול חרגתי ב-150 קל' יותר ממה שאני אוכלת כל יום ,(מדובר ב-3 תפוחים קטנים ) אותו יום עשיתי אירובי חצי שעה ו-10 דק' הליכה השאלה שלי היא ,האם יכולה להיות השמנה ממצב כזה ? האם ביום שלמחורת אני אמורה להחסיר את אותם 150 קל' או שהגוף יווסת אותם ? אני ממש מודאגת כ אני לא רוצה להגיע למצב של השמנה ,הדרך חזרה מאוד קלה ואני לא עושה לעצמי הנחות אשמח אם תעני לי בפרטנות לגבי מצבים שכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ליטל
ד''ר רוני חרמון11/12/2008בסך הכול צריך לשמור על מאזן אנרגתי בכדי לשמור על המשקל. בכדי לרדת במשקל המאזן צריך להיות שלילי וביכדי לעלות חיובי. מה שחשוב הוא שזקוקים לפרק זמן מסויים של מספר ימים בכדי להזיז את התהליך כך שחריגה בודדת במצב של משקל יציב לאורך זמן לא תשפיע רבות. בכול מקרה רצוי תמיד לקזז ולשמור על יציבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ואוסטיאופורוזיסיהודית10/12/2008
שלום, כחולת אוסטיאופורוזיס אני מתעניינת רבות בתזונה הראויה לחולים במצבי. שאלתי היא איזה תזונה נכונה ועדיפה לחולים במחלה והאם אפשר לשלב תזונה כזו בטיפול תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודית
ד''ר רוני חרמון11/12/2008דיאטה לא כל כך חשובה אם היא מאוזנת ובריאה. אוסטאופורוזיס מושפעת מפעילות גופנית ומאזן הסידן. תפני לרופא או דיאטנית רפואית לקבל הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למחלה
יהודית11/12/2008תודה על התשובה לגבי התזונה המאוזנת. ובנוגע לטיפול תרופתי, הבנתי שקיימות מספר תרופות לטיפול במחלה. אני נוטלת אקטונל, יש גם פוסלאן ואדרנול או משהו כזה? מה ההבדלים בין התרופות? מהן תופעות הלוואי אם ישנן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות למחלה
איתן12/12/2008התרופות הפופולריות בשוק הם אלנדרונאט שזה בעצם פוסלאן (לזה בטח התכוונת) ואקטונל. אלה לא תרופות פלא כמובן אבל שימוש באקטונל בטווח הארוך יכול להיות אפקטיבי בטיפול במחלה. טווח ארוך הכוונה מעל חצי שנה לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהליאל10/12/2008
כמה קלוריות יש בחזה עוף ובחזה הודו בתנור עם ממש מעט שמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 150-250 קל' בערך תלוי במשקל
ד''ר רוני חרמון10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שינוייליאל10/12/2008
עד לפני 5 שנים הייתי בחורה מלאה ,אפילו מלאה מאוד ,170 על 74 כיום אני 170 על 52 ק"ג שמרתי על משקלי ע"י אכילה דיאטתית כיום אני מרגישה שאני אוכלת ממש המון ,אומנם אוכל בריא כזה אהל המון ,השאלה שלי היא אם יש סיכויי שהמטבוליזם משתנה ואז נעלמת הנטייה להשמנה ,האם קיים דבר כזה ? אני יכתוב מב אכלתי אתמול לדוג" בוקר:שקית אוכל מלאה פופקורן ללא שמן בנוסך 2 עגבניות ומלפפון עם 3 כפות גבינה 5% 2 סוכריות ללא סוכר צהריים :דג סלומון קטן עם שמן בתנור ,סלט ירקות ממלפפונים ועגבניות ,2 פרוסות לחם קל ,כף וחצי טחינה ,כרוב מבושל ,2 תפוחים ,4 קוביות שוקולד חלב ערב :כוס וחצי אורז מלא ללא שמן , 3 כפות גבינה לבנה 5% ,חביתה ללא שמן ,סלט ירקות , יש לציין שאני שותה נס עם מעט חלב 3% פעמיים ביום עושה קצת ספוט לא משתגעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאל
ד''ר רוני חרמון10/12/2008אם את מוציאה הרבה קל' בספורט וכו' במשך היום יכול להיות שאת מאוזנת. כעיקרון ככול שמתבגרים חילוף החומרים יורד וחייבים לאכול פחות או לעשות יותר ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהיונית09/12/2008
שלום רב. בבדיקות השגרתיות שערכתי התגלה כולסרטרול וטריגליצרידים גבוה,מחסור בברזל ויתר ל.ד. כרגע מטופלת רק בכדורי ברזל.רופאת המשפחה אומרת שכרגע אעבור לתזונה בריאה ושוב היא תעשה בדיקות בעתיד ואז תחליט מה לעשות. יש לציין שאני במשקל תקין ולא צמחונית.(בת 45) ממה שהבנתי המון מזון אסור לי לאכול. אני ממש מבולבלת. אפשר יעוץ מה כן אפשר לאכול? והאם אפשר לאכול למשל קציצות מטוגנות בשמן קנולה? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יונית
ד''ר רוני חרמון10/12/2008הייתי ממליץ לך לפנות לדיאטנית אפילו בקופ"ח שלך זה חינם.
את צריכה לדעת שכולסטרול לא מושפע מהדיאטה כל השאר כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אבל ביקשתי מהרופאה הפניה
יונית10/12/2008היא טוענת שקודם אעשה לבד את שינוי התזונה.ויותר מאוחר אם המצב ישאר ככה ,היא תתן הפניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי קשר תתחילי דיאטה ותראי רצינות
ד''ר רוני חרמון11/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה נטול קפאיןשני08/12/2008
האם הוא לא פוגם באי ספיגת וברזל וסידן מהתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל
ד''ר רוני חרמון09/12/2008כל דבר שאין בו הגזמה אינו בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה ואומגה 3שירה08/12/2008
האם זה משנה אם אני אוכלת טונה במים או בשמן? הכוונה בהקשר לאומגה 3, האם אומגה 3 נמצא בטונה בכל מקרה? או שרק כשהטונה בשמן? וכמה טונה צריך לאכול בשבוע בכדי שיהיה לי מספיק אומגה 3 אני לא אוכלת דגים אחרים בד"כ וגם לא סרדינים. ורק טונה טעים לי. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירה
ד''ר רוני חרמון09/12/2008טונה לבד לא מספיקה לספק אומגא 3 . אם את לא אוכלת דגי ים אחרים תצרכי קמוסות לפי הצורך אם בכלל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אוכלים גם סרדינים
שירה09/12/2008אם אוכל גם סרדינים וגם טונה, האם זה יפתור את הבעיה? האם יש טבלה כלשהי עם כמויות האומגה 3 במאכלים שונים? ומהי הכמות שצריך לצרוך באופן יומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מחשבים?יפית08/12/2008
אולי שאלתי קצ מטומטמת אבל אף פעם לא הבנתי איך מחשבים קלוריות בכול מאכל כלשהו זאת אומרת אם למשל אני רוצה לאכול קוסקוס או פתיתים איך וכמה אני מחשבת יש איזה משהו שאפשר לקנות? או שאפשר לחשב לב כי על כל מוצר יש כמה פרמטרים כמו פחמימות קלוריו ושומנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
יפית09/12/2008ראיתי את האתר אבל עדין לא הבנתי מה מסתכלים רק על הקלוריות ? או גם על הפרמטרים האחרים למשל אבוקדו עושים חישוב של מים חלבון שומן ופחמימות זמינות ואז מחשבים את הקלוריות ? זא אומרת מסתכלים רק על המדד הסופי הקלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)