פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רננה
    26/12/2008

1. מה זה אומר שיש בלחם גרעיני חיטה נבוטה? 2. האם יש לכם המלצה על אתר עם מתכונים בריאים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי רננה

ד''ר רוני חרמון
    27/12/2008

תחפשי ברשת מתכונים בריאים או מתכונים דיאטטיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אגירת ברזל=פריטין נמוך 14-15
    שני
    25/12/2008

האם צריך לטפל בזה? מהן הסיבות? כל שאר המדדים בסדר: טרנספרין, המוגלובין וIRON אין הרגשה של חולשה ועיפות.

הוספת תגובה

• שרון תפני לרופא המשפחה

ד''ר רוני חרמון
    27/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב אכילה
    סיוון
    24/12/2008

היי, לאחר התגובה שקיבלתי מאהרון, על הבעייתיות בהרגלי התזונה שלי, החלטתי לעקוב במשך יומיים וחצי אחרי מה שאני אוכלת ולנסות לראות האם שם נמצאת הבעיה.. לאחר שהסתכלתי ברישומים שערכתי, ראיתי שאני אמנם לא אכולת הרבה מאוד, אבל מרכזת את רוב האוכל בשעות הערב.. אשמח אם תוכלו למצוא בעיות נוספות שעולות מהרגלי האכילה ע"מ שאוכל להפטר מהן.. תוד 22-12 (יום ב): 7:00 - קורנפלקס לייט+חלב 1%, 14:00 - 4 תותים, 14:30 - שקשוקה+1 וחצי פרוסות לחם קל, 14:50 - תות, 16:10 - תות, 17:00 - מעדן תענוג 0%, 18:40 - 2 פרוסות לחם קל + גבינה 5%, 20:10 - 5 קרקר טוסטעים (יחד 65 קל') 23-12 (יום ג') - 12:30 - כריך טונה בלחם דגנים קל (כולל טונה ומלפפון חמוץ 1), 15:00 - חטיף נייצ'ר ואלי, 17:50 - 6 תותים, 18:00 - 3 פתית, 19:00 - קורנפלקס לייט+ חלב 1%, 21:00 - תפו"א אדמה בינוני אפוי תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב אכילה

הוספת תגובה

• הי סיוון

ד''ר רוני חרמון
    27/12/2008

זה לא המקום לפקח על התפריטים שלך. בכול מקרה מיעץ לך לקבל יעוץ ממומחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה מאוד להרזות !!! עזרה
    חן
    24/12/2008

שלום , בעוד 3 חודשים אני יהיה בת 16 הגובה שלי הוא 1.57 והמשקל 53-54 אני מאוד רוצה להרזות ואין לי מושג מאיפה להתחיל , אני התחלתי באימוני חדר כושר אבל לא משהו רציני עם מאמן צמוד , אלה סתם מתאמנת לפי כמויות שקבעתי לעצמי .. אני חייבת לציין שבגלל העובדה שכל החיים שלי אני עסוקה בדיאטות החזה שלי מתחיל אשכרה ליפול ואני מאוד רוצה לדעת איך לחזק אותו ! הייתי רוצה לדעת איך ולפי מה לכוון לעצמי את התפריט , ולאיזה מומחה באזור הדרום אני יכולה לפנות כדי שיתמוך ויסייע לי בשמירה על המשקל . אני חייבת מסגרת נורמלי ! מקווה שהבנת למה אני מתכוונת .. תודה , חן

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה מאוד להרזות !!! עזרה

הוספת תגובה

• אם רוצים, אפשר

אהרון
    25/12/2008

מצבך לא רע, אבל יש מקום לשיפור. דבר אחד לא ברור: את אומרת שאל למודת דיאטות אבל אינך יודעת איך להתחיל. נראה שלהתחיל את יודעת, הבעיה היא להתמיד. את לא זקוקה לדיאטה דלת קלוריות אלא לתזונה נכונה תוך שמירה על הערך הקלורי הנוכחי. פעילות גופנית הוא הפתרון היעיל והבריא בגיל ועם הנתונים שלך. את לא חייבת מדריך צמוד, בקשי ממדריך חדר הכושר לכוון אותך כאשר הדגש צריך להיות על החלק האירובי שכדא לגוונו גם מחוץ לחדר הכושר. לגבי השדיים, היא בעיה ידועה אחרי ירידה במשקל, בעיקר כאשר התנודתיות גדולה. הרקמות התומכות בשד נחלשות והעור העוטף את החזה מאבד מהאליסטיות שלו והחזה יורד כלפי מטה במידה המושפעת גם על ידי הגורם הגנטי. אין ממש פתרון תזונתי או התעמלותי לבעיה זו אבל תמיד קיימת אופציה ניתוחית להרמת שדיים אם זה באמת מפריע אבל לא כדאי למהר בעיקר בגיל שלך. יחד עם זאת קיימים תרגילים יעילים לחיזוק שרירי החזה, הדרכה והסברים תוכלי לקבל בפורום השכן "כושר גופני".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חן

ד''ר רוני חרמון
    27/12/2008

את נשמעת לי בחורה רצינית. משקלך תקין את אינך זקוקה לרדת במשקל. תכווני את עצמך לאכול קצת פחות קלוריות מהתוצאה שתקבלי מהכפלת משקלך בעשרים וארבע כפול 0.9 , כמובן בצורה מושכלת ומגוונת. תמשיכי בפעילות גופנית הבנויה מהליכה של שעה פעמיים בשבוע ואימון אירובי או סטרצינג עוד שעה בשבוע. הכול אפשר בבית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    שני
    23/12/2008

מהבוקר כל מה שאכלתי ישר הלכתי לשירותים והיה לי שלשולים נוראיים , יש לי בעיות בקיבה מחר בדיוק אני צריכה לקבל את התשובות של הבדיקה שעשיתי לפני חודש ( גסטרו) , למרות שזה לא נראה לי בגלל זה רציתי לדעת אם בגלל שהיה לי שלושלים זה נחשב כאילו לא אכלתי\האוכל נספג פחות בקיבה, תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• שלום שני

ד''ר רוני חרמון
    27/12/2008

שלשולים יכולים לגרום להרבה צרות בריאותיות ולכן קודם כל תשלימי את כל הבדיקות וחוות דעת רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנוכהה
    יעלי
    23/12/2008

שלום יש לי כמה שאלות.. 1. כמה קלוריות כיל ספינג' אחד בגודל רגיל, מטוגן כמובן. 2. היה לי את הקטע של "להרזות למרות שלא צריך" ואכלתי כ1200 קלוריות עד שהגעתי למצב של 900-800 וירדתי בסה"כ 3-4קילו, מ47 ל44-43, על גובה גבוה יחסית לנערה( קצת יותר מ1.65). בסוף הגעתי לדיאטנית, אחרי אימוים מצד אימה עליתי... לא רציתי אבל הגוף רצה.. אין יותר אוכל דיאטטי והגעתי למצב של כ1200 קלוריות ביום, לפעמים באירועים 1400-1500 וכשאין לי זמן ואני אוכלת פחות אז 1000-1100 קלוריות ליום. בהתחלה עליתי והגעתי ל48 ונעצרתי שם. שמחתי, לא רציתי יותר. אחרי שחזרתי מאילת ואכלתי שם הרבה לא עליתי. אבל קרה, והיא במסעדה ואחרי כמה זמן משקלי עמד על 50.. כיום הוא 50 אבל אני מפחדת שהוא ימשיך להעלות! במסעדה לא אכלתי יותר מדי, ואני כל יום אוכלת כ1200 קלוריות או במקרים חריגים 1500 ואף פעם לא חורגת, אז איך יכול להיות שאני עליתי ונראה לי שממשיכה להעלות? אני נערה בת 15 דרך אגב.. האם יכול להיות ש1200 זה קצת מדי, כי קרה לי פעם שאכלתי יותר מ1500 קלוריות, ובאילת היה בכלל העגתי ל2000 ולא עליתי, וכשאני אוכלת כ1200 אני עולה.. למה?

לקביעת תור
    סגירה
    חנוכהה

הוספת תגובה

• מישהו?

יעלי
    28/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון
    28/12/2008

1. 500, אבל מזל שהחג נגמר. 2. מצבך טוב ואם תעלי עוד כמה קילו יהיה מצויין. את לא צריכה להתעסק בספירת קלוריות אלא לאכול אוכל בריא: הרבה ירקות, פירות, עמילנים מלאים, גבינות רזות, בשר רזה (לא מטוגן), דגים, קיטניות, שומנים איכותיים מן הצומח. כמובן שגם פעילות גופנית חשובה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    נעמה
    22/12/2008

שלום אני בת 15 וחצי שוקלת 67 ,וגובה 1.60 אני לא מצליחה לסגור את הפה ואני נראת עד טוב עכשיו אני חייבת עצות מה לעשות איך לא להתפתות מהאוכל!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• שאלת מיליון הדולר

אהרון
    22/12/2008

אני מכיר כמה שהיו מוכנים לשלם אפילו יותר. הרבה ספורט, צמצום מתוקים ופחמימות מרוכזות, הרבה ירקות, הרבה מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נעמה

ד''ר רוני חרמון
    23/12/2008

בישביל להצליח לרדת במשקל צריך להחליט שרוצים לותר על דברים לאורך זמן. אם אין לך את היכולת לבצע את הדברים החשובים לך סימן שהם לא מספיק חשובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    חסויה
    22/12/2008

שלום יש לי בעיה ותהיתי אם תוכל לעזור ולייעץ לי דרך כלל איך לי בעיות עם הארוחות שלי ולב אני יכולה לאכול קצת מכל מנה ולהיות מסופקת אבל בחודש האחרון בזמן צמוד מאוד לארוחה אני נהיית "מורעבת" למרות שהרגע אכלתי ויש לי בולמוסי אכילה לרב זה קורה לי בסביבות הצהריים וא אני משתדלת לאזן זאת בערב אבל לפעמים זה קורה גם או רק בערב ובקיצור איך אני יכולה להתמודד עם זה כבר העליתי ואני שוקלת 53 על גובה 160 לא שמנה אבל כבר לא ה48 הרזה שהייתי . אשמח לטיפים הסברים למה זה קורה ועצות לפתרונות .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• בולמוסי אכילה

אהרון
    22/12/2008

נתן למנוע על ידי ארוחות קטנות כל שעתיים שלוש. הרבה ירקות מגוונים והמנעות ממתוקים ודברי מאפה שמשאירים טעם של עוד. שתי מים גם אם את לא צמאה. פעמיים ביום חלבון בשרי כמו חזה עוף, דג איכותי או צלי בקר נטול שומן עם לחם מלא, הכל במנות קטנות. כשאת מרגישה התקפת רעב,צאי החוצה להליכה מהירה ל10-15 דקות. הפחיתי אכילת פירות בעיקר מתוקים שרק מגבירים את התאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה חסויה

ד''ר רוני חרמון
    23/12/2008

את אפילו רזה מידי למרות שעלית קצת במשקל. הרזון הזה אינו בריא ולדעתי גם לא יפה ולא סקסי.
    הפיתרון לבולמוסים שתוקפים אותך הוא שיש צורך לאכול אוכל מזין כל 3 שעות. כמובן לפי תוכנית וללא חריגה מכמות הקלוריות היומית שמתאימה לך. בנוסף לכך צמא ורעב זו אותה תחושה ולכן קודם תשתי משהוא רק אם מצבך לא השתפר סימן שאת באמת צריכה לאכול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון..
    ליאם
    21/12/2008

היי. לפני זמן מה שוחחתי עימך כאן בפורום הזה, בנוגע לכך שברצוני לרדת במשקל ואמרתי לך שאני מאוד רוצה להרזות והיו לי רגעים שממש הייתי נחושה ואמרתי לך שהמשקל שלי הוא לא סביר לבחורה בגילי (22) שאמורה להראות טוב מאוד. (במשקל 95). סיפרתי לך גם שבעברי הייתי רזה מאוד, שקלתי 54 ק"ג, וזו הייתה אחת התקופות הטובות בחיי. הגיעה תקופה שפתאום הפסקתי לשמור על הדיאטה, הייתה לי ישובה ממושכת על המחשב שבעצם גרמה לי לאכול בלי הכרה ובלי בעצם להבין שאני עולה במשקל, המשכתי והמשכתי, עד שפתאום הגעתי למצב שאני לא מאמינה שזה קרה לי. מבחורה רזה עם אורח חיים נורמלי, שעושה הליכות בנות שעה מידי יום, הפכתי לבחורה שמנה ודיכאונית, שכל הזמן ממורמרת מאיך שהיא נראית, מתקשה להתמודד עם ביקורת של הסביבה, ובאופן כללי מרגישה מאוד נחותה מהרבה בנות אחרות. אני זמרת, שרוצה מאוד להצליח, אך באיזשהו מקום אחת הסיבות שגורמות לי לא לפרוץ בתחום המוזיקה היא הפחד. הפחד הזה שכל הזמן יבקרו את המראה שלי, הפחד לעמוד על הבמה ולחכות לתגובות. מאז אותה תקופה לא יישמתי מה שרציתי לעשות, והמשכתי לאכול כרגיל-בהתאם לבית המרוקאי בו אני חייה. באותם זמנים-לא הייתי נחושה כמו היום. היום יותר מתמיד אני מרגישה שאני מתחרפנת מעצם המחשבה שאני כבר לא יכולה ללבוש ג'ינסים ולא יכולה ללכת לחנות בגדים בלי להתבייש באיך שאני נראית. אני לא יכולה לעלות לשיר מבלי לפחד שמישהו בקהל יצחק ויגיד "איזה שמנה". אבל בעיקר? בעיקר אני כ"כ רוצה לשנות את המראה שלי בגלל סיבה מאוד כאובה. היה לי חבר במשך 8 חודשים, שבמהלכן לא ידעתי שהחברים שלו מבקרים אותו על איך שחברה שלו נראית. כל הזמן אמרו לו "מה אתה יוצא איתה, תראה איזה רזה אתה, והיא כזו שמנה". ביום ששמעתי על כך, הזלתי הרבה דמעות. הוא בהתחלה אמר שזה לא מעניין אותו היופי, אך בסופו של דבר-החברה השפיעה עליו והוא החליט שהוא לא מעוניין להמשיך איתי את הקשר, בהכחשה שהוא אוהב אותי. הוא אהב אותי בוודאות, אך מהסיבות האלה-החליט שהוא לא רוצה אותי יותר. זה שבר אותי והתקשיתי לקבל את זה, במשך תקופה ארוכה לא הצלחתי להתאושש, אך הרמתי את עצמי למעלה והבנתי שהוא לא היה בשבילי. קשה לי עם עצמי-המשפחה שלי יורדת עליי, יש לי אחות שהייתה 130 קילו וירדה 76 ק"ג, כיום היא שוקלת 54 ק"ג ודומה לאילנית לוי 2 טיפות מים. היא כל הזמן יורדת עליי ואומרת לאמא שלי שרק מלראות איך אני נראית היא נכנסת לדיכאון, וכל הזמן אומרת לי תעשי כבר דיאטה, ואמא שלי אומרת לי "אני אם הייתי כמוך אפילו אם הייתי מגיעה למצב שאני מתעלפת לא הייתי אוכלת". המצב הזה מאוד מתסכל אותי, ואני כ"כ מבקשת את עזרתך, כי אני רוצה כ"כ להצליח והפעם לא להיכשל בדבר שאני כ"כ רוצה להגיע אליו. אני מרגישה די לבד כי אין לי תמיכה, וכרגע אתה הכתף היחידה שאני יכולה להישען עליה, כיוון שכרגע עדיין אני לא עובדת, כך שגם תעסוקה אין לי. אשמח לתשובה מהירה, תודה וסליחה על המגילה, זה הכל מהלב.

לקביעת תור
    סגירה
    אהרון..

הוספת תגובה

• ליאן, ידידתי משכבר הימים

אהרון
    22/12/2008

מצטער לשמוע שמאז שהיית ליאן, ושקלת 80 ק"ג הדברים לא מתפתחים לכיוון החיובי. את צריכה לעבוד על שיפור הדימוי והבטחון העצמי. הייתי מציע לך לדפדף אחורה ולמצוא את ההתכתבות ביננו בה הדרכתי אותך הרבה במסגרת מגבלות הפורום. מבחינה זו אין לי מה להוסיף. הבעיות אותן הבעיות וגם פתרונות פלא עוד לא הומצאו. מוטיבציה לא חסרה לך, רק צריכה למצוא את האנרגיה והמשמעת עצמית להתחיל מחדש. כפי שכבר אמרתי בעבר את לא צריכה להשלות את עצמך שתחזרי ל50 ק"ג שהיו לך פעם אלא קודם לעצור את ההדרדרות ולאמץ אורח חיים בריא שעליו דיברנו רבות. ייתכן מאוד שטיפול בשיטת NLP ודימיון מודרך יתרמו למטרות שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון- תיקון** -יצא ם במקום ן..

ליאם
    22/12/2008

מהי שיטת NLP? תוכל לפרט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן

אהרון
    22/12/2008

בפורום השכן "תזונת ספורט" ענת תשמח להסביר לך בתור מומחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה
    חסויה
    21/12/2008

שלום אני בת 15 אני שוקלת 53 וגובה 160 הייתי רוצה לרדת בסביבות ה3 קילו האם אתם יכולים לתת לי תפריט מסודר . אני לא עושה הרבה ספורט פעם עד פעמיים בשבוע קפואיה בעצימות בינונית . אי אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה

הוספת תגובה

• הרשת מלאה בתפריטים

אהרון
    21/12/2008

את יכולה לבחור לך אחד של 1200 קלוריות אבל לי יש הצעה אחרת: תפרטי כל מה שאת אוכלת כל יום כולל הכמויות ואנסה לשפר את התפריט שלך בהתאם לנתונים ולמטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה את לא צריכה לרדת במשקל

ד''ר רוני חרמון
    22/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל
    נטשה
    21/12/2008

שלום אני בת 40+ שומרת המון זמן ומשתתפת בקב' תמיכה אני אוכלת קבוע כ 3 מנות פחמימה ביום ככריכים (צהריים ללא פחמימה) אני תקועה כבר המון זמן חודשים רבים מספור באותו משקל(BMI 26) סה"כ לא הרבה עודף אך מפריע לי עושה הליכות יומיום מה לדעתכם עוד אפשר לעשות?? מיואשת פוחדת לעזוב את הקבוצה כי אז אעלה במשקל(כבר קרה בעבר)

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• הי נאטשה

ד''ר רוני חרמון
    21/12/2008

צריך לעשות דיאטה בריאה ונכונה רצוי להתיעץ עם איש מקצוע כמו רופא שמבין בדיאטה. לא מספיק לאכול 3 מנות פחמימה שאני לא יודע מה זה צריך לעשות דיאטה נכונה לאורך זמן שתיה מרובה של מים ופעילות גופנית של הליכה במשך שעה כשלוש פעמים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אידאלי, גם לא נורא.

אהרון
    21/12/2008

ברור שיש מקום לשיפור. קודם כול, טוב שאת שומרת ולא עולה. אני מיעץ לך להמשיך בקבוצת התמיכה ולבצעה פעילות גופנית כל יום ככל שאת יכולה להרשות לעצמך. אם תמשיכי בתפריט הנוכחי ולא תוסיפי קלוריות, התוצאות לא יאחרו לבוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    לימור
    21/12/2008

שמי לימור בת 22 גובה 1.66 לפני כחודשיים ילדתי.במהלך ההריון עליתי 18 ק"ג בערך. היום אחרי הלידה ירדתי 8 ק"ג. אשמח לקבל תפריט לדיאטה שתעזור לי לרדת במשקל כמה שיותר מהר. במהלך היום אני לא אוכלת הרבה פשוט אני אוהבת מתוק. היום אני שוקלת 73 ק"ג. תודה,לימור.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• הי לימור

ד''ר רוני חרמון
    21/12/2008

מזל טוב 8 קילו זה קצת יותר מהעובר השיליה והמים ולכן ראלית ירדת משהו. מתוק לא בא בחשבון . את צריכה לשקול 52-56 קילו ולכן את חייבת יעוץ רציני ודיאטה לאורך זמן מספר חודשים. אנחנו לא נוהגים לתת תפריטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלקי פנים
    בר אביטן
    20/12/2008

מדוע לא מומלץ לחולי סוכרת סוג 1 לאכול חלקי פצים פעם בשלושה חודשים? האם אשכי הודו מומלצים למאכל לחולי סוכרת ?

לקביעת תור
    סגירה
    חלקי פנים

הוספת תגובה

• שלום בר

ד''ר רוני חרמון
    21/12/2008

אברים פנימיים לא מזיקים לחולי סכרת. פחמימות מזיקות להם. כמובן אם אין לחולי סכרת אלה מחלות נוספות. לא יודע מה זה אשכי הודו לא אכלתי אבל נראה לי שאין עם זה בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה..
    סיוון
    20/12/2008

היי, לא כתבתי פה הרבה זמן, לא יודעת אם עוד זוכרים אותי.. בכל אופן, נקלעתי לבעיה ואני ממש צריכה את עזרתכם בחודשיים האחרונים ירדה לי המוטיבצתיה לגמרי.. אני מוצאת את עצמי עדיין לא אוכלת בכל שעות היום אבל בלילה כן אוכלת המון וגם דברים שאסור ובגלל עומס בצבא או תירוצים כאלה ואחרים לא ביקרתי בחדר כושר למעלה משבועיים לא ירדתי במשקל כבר חודש וחצי וזה מתסכל אותי, אני מפחדת להעלות את 11 הקילוגרמים שהורדתי חזרה.. מה עושים במטרה לחזור למסלול, להתאמן כל יום ולרזות? תודה תודה תודה והמשך שבת מפנקת :)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה..

הוספת תגובה

• סיוון, ברוך שובך לפורום

אהרון
    20/12/2008

לפני 2-3 חודשים התלוננת על עצירה בהרזיה וקיבלת כמה הנחיות.האם מדובר על אותה הפסקה? לצערי אין לי פתרונות קסם. כפי שאמרתי בעבר סוג התזונה שלך מקשה על התמדה בהרזיה. למי שלא אוכל ירקות וגם אין לא כוח הרצון להכריח את עצמו, קשה לרזות. מה עוד שגם בשר את לא אוכלת. את גם דיווחת שאוכלת רק פעמיים ביום, שיטה שלא מיטיבה עם ההרזיה ואת רואה בעצמך שזה גורם לבולמוס אכילה בשעות מאוחרות ובלילה. לגבי חדר הכושר, במסגרת צבאית אפשר גם בלעדיו. הליכה מהירה\ריצה בחוץ ותרגילים מסויימים בחדר יעשו את העבודה. אני מצטט את עצמי מתשובה קודמת: "מה היה קודם, הביצה או התרנגולת? את איבדת את המוטיבציה בגלל שלא מרזה יותר או הפסקת לרזות בגלל ירידה במוטיבציה? גם וגם." אפשר לראות את מחצית המלאה של הכוס , טוב לפחות שאת לא משמינה בינתיים. הבעיה היא שבסופו של דבר אם לא מרזים, משמינים, לכן חשוב לחזור לעצמך, לדפדף אחורה בפורום ולקרוא מחדש את ההנחיות שקיבלת מכמה מקורות, רשמי מה וכמה את אוכלת כל יום ואנסה לכוון אותך. טוב לפחות שאת לא מגזימה במתוקים ומשקאות מלבד מים, כפי שכתבת בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דורין
    19/12/2008

שלום היתי בחדר כושר חצי שנה ועכשיו אני הפסקתי ..ביגלל כמה סיבות השאלה שלי אם בגילי (בת 15) שאני מפיסקה להיתאמן ואוכלת עדין כמובן בריא ומסודר ומאוזן ... אני יכולה להשמין ביגלל שהפסקתי את חדר הכושר ? למרות שאני עושה בין 3 פעמים הליכה מהירה במשך שעה ..ו200 כפיפות בטן .........

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מאזן אנרגיה

אהרון
    19/12/2008

אם הוא חיובי, כלומר הגוף מקבל יותר אנרגיה ממה ששורף, משמינים. במאזן שלילי, מרזים. אם עד עכשיו משקלך היה קבוע אבל את מוציאה פחות אנרגיה בפ"ג ואוכלת אותו דבר (כמות קלורית), תעלי במשקל. בכדי לשמור את צריכה לאכול פחות או להמשיך באותו מינון של פ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה