מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בהנקהיונית10/11/2008
שלום, אני מניקה(בן 5 חודשים)מלא. משקלי הוא תקין(BMI 22.9), התחלתי מזה כמה שבועות לאכול בריא יותר, האם זה עלול להשפיע על ההנקה? והאם מותר להתחיל "דיאטה" זו בהנקה? הדיאטה מורכבת: מוצרי חלב עד 5% שומן,ירקות טריים ומבושלים, פירות, מעדני יוגורט ביו עד 3% שומן, אבוקדו, שמן קנולה וזית בלבד,עוף ודגים בלבד, ללא עוגות, ללא קמח לבן, לחם מקמח שיפון 80% מלא, ללא טיגון, וללא ג'אנק פוד כמובן. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהנקה
רחל גרנות10/11/2008שלום יונית,
אכילה של מוצרים בריאים רק מטיבים עם התינוק. לפי הדיווח שלך את אוכלת ירקות ופירות, נמנעת ממוצרים בעלי אחוז גבוה של שומן וקמח לבן. לא אוכלת "זבל". מה יותר טוב? תבורכי.
מקוה שאת גם שותה מספיק. יודעת ודאי שזה חשוב בהנקה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת 1000 קלוריותאירמה10/11/2008
התחלתי את הדיאטה לפני כשבועיים . אני משתדלת לאכול מזונות בריאם כמו סלט ירקות + טונה (בשמן) מרק אפונה ,מרק ירקות ,בשר עוף בכמה וריאציות (מבושל), ללא משקאות מוגזים וצבעי מאכל, פרות טריים , הרבה מים, מעט פחממות של לחם \פתיתים\אורז\ 3-4 פעמים בשבוע כל פעם אחד מהם. שותה נס קפה כ-4 פעמים ביום עם כפית שטוחה סוכר. +לפעמים קפה שחור+כפית שטוחה של סוכר . "חילוף חומרים סביר ". פעילות גופנית (סטפר) . משתדלת לעשות פילאטיס עם הטלויזיה (20 דקות ).....פעילה יותר פיזית , מרגישה קלילה יותר אך חוץ מקילו אחד לא רואה שירד משהו.???? למרות שמרגישה בזרועות עור "רפויי" יותר (היה שומן עבה יותר). מי יוכל להסביר לי למה לא רזיתי יותר מזה בתקופה הנ"ל??????? תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב ירידה מאכזב
רחל גרנות10/11/2008שלום אירמה,
מבינה את התיסכול שלך. אין דבר מעצבן יותר מי לשמור על מסגרת אוכל, לשתות מספיק, לעשות פעילות גופנית ולא לראות את התוצאות המקוות. ראשית, ירדת במשקל. זה לא "רק ק"ג", זה ק"ג שלם - 7700 קלוריות מינוס. ועכשיו, בואי ננסה לעשות קצת סדר. איך ירדת בעבר? האם הייתה איזו דיאטה שהורידה אוצתך טוב יותר? האם יש לך בעיה בבלוטה? אפשר לבדוק זאת בבדיקות דם.
ואגב, אני מציעה לך לעלות ל=1200 קלוריות ביום. כשאוכלים פחות מידי (ו-1000 קלוריות זה מעט) הגוף מתייעל, מנצל כל קלוריה בצורה מקסימאלית, בקיצור, מתנגד לירידה. ציינת שאת אוכלת פירות, כמה? בכלל, אני מציעה לך גם לערוך יומני אכילה. אבל לרשום בזמן אמת, מדהים, כמה קלוריות "מתחבאות".
והכי חשוב, היי סובלנית, ירדת ק"ג! קצב הירידה שונה מאחד לשני. באותו תפריט אחד יירד 2 ק"ג, האחר ק"ג והשלישי חצי ק"ג. החשוב הוא שכולם יורדים.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת מזונותמריה09/11/2008
האם כוס פלסטיק מהווה 30 גר' של ברנפלקס? ומה לגבי פייבר 1? אין לי משקל במטבח ואני מעוניינת לדעת בערך במה ניתן למדוד. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת מזונות
רחל גרנות10/11/2008שלום מריה,
בכוס פלסטיק יש יותר מ-30 גרם ברנפלקס. אני, אישית, לא מתלהבת ממדידה קפדנית של מוצרים. אבל, לםעמים, כדאי למדוד מוצרים שאוכלים אותם בקביעות. מספיק פעם אחת כדי שיהיה מושג. אגב, יש גם כפות וכוסות מדידה נוחים וידידותיים לשימוש.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוזןחני08/11/2008
שלום אני בת 46 שוקלת 70 ק"ג גובה 170 פעילות גופנית ,כל יום הליכה של 5 ק"מ בערך שעה .(במשך חודשיים האחרונים) ואוכלת די מאוזן אבל הירידה מאוד איטית רציתי לברר מה דעתך על כמוסות ציטוזן האם כדי לקח לזרז את הירידה במשקל ? והאם אומגה 3 יכולה לעזור בירידה המשקל . חשוב לי לקבל תשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטזן - פתרון מצויין
אהרון09/11/2008ליצרנים ומשווקים. לך, במקרה הטוב ייגרם נזק רק לכיס. אם פתרון ההשמנה היה נמצא בכמוסות,כדורים,אבקות או בקבוקים לא היו עוד שמנים בעולם. רק יצירת מאזן אנרגיה שלילי על ידי תזונה ופעילות גופנית מורידה שומן. המשקל שלך בטווח התקין ולא צריכה להלחץ. כמובן שהורדה של כמה קילוגרמים רצויה. אני מציע להמשיך לאכול כמו עכשיו מבחינת הערך הקלורי תוך שמירה על כללי התזונה הנכונה, ולהעלות את מרחק ההליכה ל8 ק"ם בעצימות בינונית או להמשיך ולהוסיף עוד פעילות אירובית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים רווים ובלתי רוויםcoralline08/11/2008
שלום, אני בת 19 והתחלתי להתעניין בתזונה נכונה. לכן רציתי להבין בדיוק את ההגדרות של: שומן רווי, שומן בלתי רווי, שומן טראנס (מוקשה למחצה), שומן מוקשה, חומצות שומן, אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9. חיפשתי מידע ברשת אבל עודף המידע ממש בלבל אותי. לפני מה שהבנתי, בחומצות שומן הכוונה לשומנים רווים או בלתי רווים. שומנים רווים נמצאים במוצרי בשר וחלב והם לא בריאים. שומנים בלתי רווים נמצאים בצומח והם בריאים. שומן טראנס גם מצוי בבשר וחלב ונוצר בדרך לא טבעית והוא לגמרי לא רצוי. רציתי להבין מה עדיף מבחינת שמן קנולה/זית/פשתן. הבנתי שבעיקרון הם הכי טובים כי יש בהם הרבה שומן בלתי רווי אבל מה לגבי כמות האומגה 3 ואומגה 6 שהם מכילים? (הבנתי שצריך שיהיו ערכים שווים של אומגה 3 ואומגה 6 ומכיוון שברוב המזונות יש הרבה יותר אומגה 6 שמן זית ושמן פשתן [אבל לא קנולה] טובים כי יש בהם כמות שווה) בנוסף הבנתי שלא בריא להשתמש בהם לבישול או טיגון כי זה מקלקל אותם והופך את השומן הבלתי רווי שבהם לשומן רווי או משהו כזה... לכן רציתי לדעת האם גם חזה עוף למשל (שכמו שהבנתי הוא בשר רזה ולכן בריא) מאבד בעצם מערכו והופך ללא בריא בטיגון (או בישול). ומה לגבי מוצרי סויה כמו יוגורט סויה, חלב סויה או טופו האם הם מכילים שומן? (רווי או בלתי רווי או טראנס). אני מאוד מקווה שתוכלו לעזור לי, ולהסביר לי את המושגים האלו וכמובן לתקן אותי אם טעיתי והבנתי משהו לא נכון. תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים
ליטל סמואל-לוי09/11/2008שלום לך,
אכן עודף המידע והמידע החדש שמצטבר כל הזמן עלול לגרום לבילבול. אני אנסה לענות לך על שאלותיך, מקווה שאכסה הכל.
ראשית, חומצות השומן הן אבני הבניין של השומנים הנמצאים במזון. השמוןת השונים מתארים את ההבדלים במבנה הכימי שלהם אך המבנה הכימי גם קובע את הפעילות שלהן בגוף לכן חלקן מסווגות כ"בריאות" יותר ואחרות כ"מזיקות". המאכלים שאנו אוכלים מכילים תערובות של חומצות שומן, חלקם עשירים יותר בשומן הרווי, חלקם בבלתי רווי.
השומן הבלתי רווי הוא המומלץ יותר (והוא כולל בתוכו גם את האומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9), והשומן הרווי והטרנס הם הפחות מומלצים.
שומן רווי נמצא בעיקר בחי (כמו שציינת, במוצרי חלב שמנים ובשרים שמנים) ושומן טרנס או שומן מוקשה נמצא בעיקר במזונות מעובדים (לאו דווקא מהחי) כמו מרגרינה, עוגיות, פופקורן מוכן, וופלים, מאפים, בצקים וכו' (לא מוצרי בשר או חלב כמו שכתבת). בדרך כלל התכולה של שומן רווי (ולאחרונה גם של הטרנס) מצויינת בסימון התזונתי באריזה.
שומן בלתי רווי נמצא בדרך כלל בצומח (שמנים צמחיים למינהם, זיתים, טחינה, אבוקדו) אך הוא קיים גם בבשר ועופות בכמות מסויימת. מוצרי סויה יכולים להכיל שומן ויכולים להיות דלי שומן (תלוי במוצר), אך בכל מקרה השומן בהם הוא בלתי רווי.
אם נכנסים יותר לעובי הקורה,
אומגה 3 (סוג של שומן בלתי רווי) נמצא בדגי ים, אגוזי מלך וזרעי פשתן. בדרך כלל התזונה שלנו חסרה במרכיב זה ולעומת זאת עשירה יותר באומגה 6 (הנמצאת בשמן סויה למשל). המטרה היא לצרוך יותר מאומגה 3 על חשבון האומגה 6, כי יש לכך יתרונות בהגנה מפני מחלות לב וכלי דם.
טיגון אינו מומלץ בכל מקרה. וזה נושא שלם אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה3, אומגה6
אהרון09/11/2008אכן צריך איזון בין 3 ו 6. הראשון נמצא (אך לא חייב) בשומן רב בלתי רווי והשני בחד בלתי רווי. אומגה3 שמקורו בדגי מי ים קרים שונה מזה שבצומח (פשתן אגוזים) ועדיף עליו. בגוף שלנו לא זקוק לשומן רווי מתזונה אבל קשה עד בלתי אפשרי להמנע מאכילתו. מומלץ להגביל את חלקו לשליש מכמות חומצות השומן שבתזונה ואם אפשר לפחות.. החד והרב בלתי רווי צריך לאכול בחלוקה פחות או יותר שווה כלומר לפחות שליש מהכמות הכללית עבור כל אחד. לגבי הרכב השומן מן הצומח יש חריג אחד ידוע: בקוקוס מרבית השומן הינו רווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות
coralline09/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעניינות בתחוםאפרת08/11/2008
שלום, אני מתעניינת בקשר ללימודי מדעי התזונה. קודם כל הייתי רוצה לדעת אם יש העדפה לבוגרי האוניברסיטה העברית מאשר בוגרי מכללת תל חי. דבר שני, האם בעלי תואר ראשון במדעי תזונה עובדים בעיקר כדיאטנים? או שיש תחומי עבודה נוספים? ומה השכר של דיאטנים בארץ כיום? אודה לכם אם תענו לשאלותייץץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בערך הקלורי
אהרון08/11/2008דיאטה צריכה להיות מאוזנת מסיבות של בריאות והתמדה. בתאוריה לא חשוב מה מקור הקלוריות אבל הפרקטיקה מראה שדיאטת חלבונים נותנת תוצאות מהירות יותר אבל לזמן מוגבל. בכל מקרה זה לא בריא להמשיך רצוף זמן רב בדיאטה זו. תהליך העיכול של החלבונים שורף יותר קלוריות מאשר הפחמימות אבל לא באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי08/11/2008
מה יותר משמין חלבונים או פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אבל במתינות
אהרון08/11/2008אם החריגה לא היתה נוראית אפשר לחזור מחר למשטר ההרזיה הרגיל. אם אכלת מעל ומעבר, קזזי חלק בתפריט וחלק בהגברת הפעילות האירובית. כול מה שמכניסים מעל ההוצאה (מאזן אנרגיה חיובי) הופך לשומן בסוף התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בערך הקלורי
אהרון08/11/2008דיאטה צריכה להיות מאוזנת מסיבות של בריאות והתמדה. בתאוריה לא חשוב מה מקור הקלוריות אבל הפרקטיקה מראה שדיאטת חלבונים נותנת תוצאות מהירות יותר אבל לזמן מוגבל. בכל מקרה זה לא בריא להמשיך רצוף זמן רב בדיאטה זו. תהליך העיכול של החלבונים שורף יותר קלוריות מאשר הפחמימות אבל לא באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחייבת תשובה08/11/2008
שלום אני בת 15 בסוף השבוע הזה אכלתי פשוט מלא מי שמכיר אכלתי פשוט מלא ניוקי ודברים שחלקם בסדר ואחרים פשוט לא אני ממש לא רוצה לעלות במשקל שאלתי היא האם מחר לעשות קיזוז או שפשוט לחזור לאכול בשגרה אם אני לא אקזז מחר זה בהכרך אומר שאני אעלה תשובה בדחיפות בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אבל במתינות
אהרון08/11/2008אם החריגה לא היתה נוראית אפשר לחזור מחר למשטר ההרזיה הרגיל. אם אכלת מעל ומעבר, קזזי חלק בתפריט וחלק בהגברת הפעילות האירובית. כול מה שמכניסים מעל ההוצאה (מאזן אנרגיה חיובי) הופך לשומן בסוף התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ירידה של 18 ק"ג ועכשיו נשברתשלי08/11/2008
טוב אני כותבת כבקשת עזרה. אני נמצאת במסגרת כבר כמה חודשים (של חרמון מן) ואכן הירידה עד כה הייתה לשביעות רצוני (בהתחשב בכך שאני אחרי לידה ובהתחשב בכך שלא הקפדתי בדקדקנות אחר התפריט) ועכשיו אחרי ירידה כזאת יפה אני פשוט לא מצליחה לעצור את עצמי מלאכול כל מה שבא ליד (כמובן שרק דברים שאסורים). עליתי כבר 1.800ק"ג ואני ממשיכה לאכול עוגות ושוקולד ואני כל יום אומרת לעצמי די תפסיקי מחר תיכנסי לשגרה ואני לא מצליחה. מה קרה לי? אני לא רוצה לחזור למשקל הקודם, במיוחד שנשארו לי עוד 10ק"ג עודפים שעליי להוריד. עצות? בזמן שאני כותבת את ההודעה הזאת אני מסיימת ללעוס קוביית שוקולד-מה יהיה? למה אני לא מצליחה לעצור את עצמי? אני כותבת כי אני זקוקה לעזרה ומצד שני אני אוכלת פה שוקולד ולא מצליחה להגיד לו ביי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שלי
ד''ר רוני חרמון11/11/2008בעייתך הינה בסיסית. את חייבת לראות את המציאות ולעשות החלטות שאת באמת רוצה לעשות אותם. אם את באמת רוצה לרדת במשקל את צריכה להחליט על דרך פעולה ולהצמד אליה. אם אינך מצליחה סימן שאינך רוצה מספיק או שאינך מכבדת את ההחלטות שלך.
בכדי ליהיות רזה צריך לעשות דיאטב (פיקוח על האוכל הנכנס) במשך כל החיים ולא רק במשך חודש או חודשיים. כמו כן צריך לראות באוכל הדיאטתי כאוכל אהוב ולא מוכתב.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול שיבולת שועלכפיר06/11/2008
שלום, רציתי לדעת האם רצוי לבשל את השיבולת שועל או שאפשר לאכול אותה לא מבושלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם בקשר לשיבולת שועל:האם זו פחמימה?
ס.ל06/11/2008מה ערכה התזונתי והקלורי? האם ניתן לאכול את זה עם חלב(כמו קורנפלקס)?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן פחמימה, 354 קלוריות
אהרון06/11/2008אפשר עם חלב, מבושל או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לא מבושלת
אהרון06/11/2008אבל עדיף לבשל בגלל שמתנפחת ונותנת הרגשת שובע. מלבד זה יש ספיגה טובה יותר בגלל מתון ההשפעה של החומצה הפיטית. בכלל דגנים מומלץ לאכול מבושלים\אפוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנעמי06/11/2008
אני סובלת מדלקת במעי הגס כבר כמה שנים. בפנייתי לרופא הגסטרואנטרולוג הוא אמר לי להימנע מכל מיני מאכלים שעלולים לעורר פעילות מעיים ולגרותה יתר על המידה. באילו מאכלים מדובר וממה עלי להיזהר אם כן? כמו כן, האם ישנם מאכלים שיכולים להיטיב עימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שלא נותנים כאן מענה לכולם..
נעמי08/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נעמי
ד''ר רוני חרמון08/11/2008נסיון ובדיקה הם הדברים החשובים כל אחד מגיב אחרת לגירויים ולכן את צריכה לשים לב מה את אוכלת ואיך את מגיבה ולהמנע ממאכלים שגורמים לך לא להרגיש טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נעמי08/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קווקר לארוחת בוקרגלית06/11/2008
שלום, אני אוכלת לארוחת בוקר דייסת קווקר על בסיס מים. הדייסה מורכבת מ- 3 כפות קווקר + כוס מים+ כף סובין+ כף נבט חיטה וכפית זרעי פשתן טחונים. רציתי לדעת אם דייסה כזאת מזינה מבחינת ערכים תזונתיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה מזינה ובריאה
אהרון06/11/2008הייתי מחליף את הסובין (אני מניח חיטה) בסובין שיבולת שועל (קווקר). האחרון מכיל סיבים מסיסים להבדיל מהראשון שמכיל גם כמות לא מבוטלת של חומצה פיטית שמעקבת ספיגת מתכות כמו סידן וברזל. כל הדגנים המלאים (בסובין שלהם) מכילים כמות גדולה של אותה החומצה שקושרת את המתכות בצורה של מלחים ומונעת את ספיגתם. החום מנטרל במידה מסויימת את ההשפעה המעקבת, לכן מומלץ לבשל את הדיסה ובצורה הזאת תהני באופן אופטימלי מהערך התזונתי (מתכות, וויטמין E(בנבט חיטה),חומצה פולית, סיבים תזונתיים ועוד) אפשר לוותר על הפשטן ולאכול בארוחה נפרדת בגלל הכמות הגדולה של חומצה אוקסלית, אם הוא עם קליפה, שגם כן מעקב ספיגה. מלבד דייסה, אכלי גם ירק עשיר בוויטמין C שעוזר לספיגת המתכות. אני מציע פילפל אדום. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גלית התשובה כן
ד''ר רוני חרמון08/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר שיבולת שועל
א.17/05/2009בת 44 שוקלת 72 ק"ג גובהי 64 ס"מ עוסקת בספורט כ-3 פעמים בשבוע.
. משתדלת מאוד לאכול באופן מאוזן ובריא.
אני אוכלת בשעה 12:00 בצהריים את ארוחת ה-"בוקר"
, כוס חלב לערך עם 3 כפות שיבולת שועל וכחצי כפית סוכר, שאלתי: האם המנה הזו מתאימה למי ששומרת ומעוניינת לרדת במשקל? מה הערך התזונתי של מנה כזו?
האם עלי להמיר את החלב במים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתאימה לדיאטה
אהרון17/05/2009מכילה 220-240 קק"ל עם כוס חלב 1% וסוכר. עם מים רק 120- 140. האפשרות השניה עדיפה, ואת החלב בנפרד בגלל שהסידן שבחלב מקשה על ספיגת הברזל. מומלץ לאכול גם
ירק, עדיף פילפל אדום. מבושלת מעצימה את הרגשת השובע (מתנפחת בבישול) ומשפרת את ספיגת המתכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפים לבשרשרון05/11/2008
אני מאוד בעייתית עם אוכל בכללי ישנם דברים מעטים שאני אוכלת ואוהבת, ולכן כנראה שהגוף שלי לא מקבל את כל הויטמינים שנחוצים לו. הבעיה העיקרית שלי זה עם בשר... כולם אומרים שאישה בהריון חייבת לאכול כבד, כי יש בזה ויטמין מאוד חשוב (אני עדיין לא בהריון) אני לא אוכלת כבד וגם לא מסוגלת לחשוב על זה שאלתי היא: מהו הויטמין שנמצא בכבד שהוא כל כך חשוב? ומה אני יכולה לאכול במקום בשביל לקבל ויטמין זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ואכילת כבד
אהרון05/11/2008אשה הרה וגם שרוצה להרות זקוקה להרבה חומצה פולית לצורך התפתחות תקינה של העובר. בין היתר בכבד נמצא ריכוז גבוה במיוחד של חומצה פולית אבל גם כמות אדירה של וויטמין A שמסוכן (במינון יתר) להריון. רווחת דעה שנשים הרות צריכות לאכול כבד באופן קבוע וזה אחד מהמיתוסים שעלולים להזיק. אפשר לקבל את המנה היומית המומלצת של חומצה פולית מירקות עלים, נבט חיטה, שמרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לבשר
ליטל סמואל-לוי06/11/2008הי שרון,
חומצה פולית חשובה מאוד לנשים בהיריון ומומלץ לקחת תוסף של 400 מק"ג 3 חודשים לפני תכנון ההיריון ולאורך הטרימסטר הראשון. ישנם מקורות רבים לחומצה פולית שאינם מהחי כמו דגני בוקר מועשרים (כוס אחת מכיל בין 200-400 מק"ג חומצה פולית), עדשים מבושלות, לוביה, גרגירי חומוס, במיה, תרד, אספרגוס, שעועית לבנה, סלק, אפונה, ברוקולי ועלי בייבי. שלא כמו הרבה ויטמינים אחרים, החומצה הפולית בתוסף, נספגת טוב יותר.
למרות המיתוס שכבד טוב בהיריון ולמרות התכולה המרשימה של ברזל בו, הוא אינו מומלץ לצריכה שגרתית בהיריון בגלל כמות גדולה של ויטמין A וגם לא מעט כולסטרול....
אם את בטרימסטר השני שימי לב לצריכת ברזל נאותה מקיטניות, קינואה, דגני בוקר וטחינה משומשום מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובתכםתמי04/11/2008
אני מאוד מבקשת תגידו לי כמה קלוריות יש בקורסון גדול עם מילוי שוקולד, האם מותר לאכול בבוקר עם כוס קפה בזמן שמירת משקל... מחכה לתשובה.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרואסון כל בוקר?
אהרון04/11/2008ועוד גדול, ועם שוקולד, ובשמירת משקל? זה נשמע במו בדיחה! לפחות 500 קלוריות. לא יותר מפעם בשבוע, וגם זה יותר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוראסון
ליטל סמואל-לוי06/11/2008הי תמי,
קוראסון שוקולד גדול באמת מכיל כמות גדולה של קלוריות. לא כל כך מסתדר עם תפריט ירידה במשקל וגם לא בריא במיוחד (המון שומן טרנס). מציעה להשאיר רק ל"אירועים מיוחדים" וגם אז להסתפק בקטן...
וכדי לתת גם רעיון לפתרון יצירתי: אם את אוהבת מתוק בבוקר, נסי פרוסה קלה עם קצת ריבה / ממרח תמרים / ממרח חרובים במקום. זה יצא בערך 1/4 מהקלוריות בקוראסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבניהמישהי03/11/2008
שמעתי שאכילת עגבניות מביאה להבהרת עור הפנים, שהוא יראה טוב יותר .... זה נכון? מה כדאי לאכול להפחתת שחור מתחת לעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר רוני חרמון04/11/2008צריך ללכת להבדק ע"י רופא, זה יכול להיות סימן למחלה או מצב מסויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)