מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהה !!!מאי08/08/2008
שלום , קוראים לי מאי ואני בת 12 ואני רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום. אתמול חזרתי מחופשה ועליתי בערך 3 או 4 קילו ולפני כן שקלתי 35 ואני מטר 45 אז רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לשקול כדי להגיע לאותו משקל שהייתי קודם. אז בסיכום קטן , לפני כן הייתי 35 קילו ו- 1.45 גובה ואני בת 12 , אז כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום?? תודה , מאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי החמודה
אהרון08/08/2008את עכשיו בעיצומה של הגביהה והתחלת השינוים ההורמונלים של גיל ההתבגרות. טוב שאת מודעת לגוף שלך ואף פעם אינו מוקדם מדי. יחד עם זאת אינני חושב שבמצב שלך יש הצדקה להתעסק יותר מדי בקלוריות ובדיאטות דלות קלוריות. כנראה שבחופשה אכלת יותר מדי מתוקים, פיצות וגלידות. את צריכה עכשיו לעשות הרבה ספורט, להיות כמה שיותר בתנוע וכמה שפחות מול הטלוויזיה והמחשב. המנעי עד כמה שאת מסוגלת ממתוקים ודברי מאפה, ממשקאות ממותקים, שתי רק מים והרבה, אכלי הרבה ירקות ופירות טריים, בקשי מאמא לא לטגן את האוכל ולבחור רק גבינות רזות וגם לא לפתות אותך בצ'יפס, חמבורגר ושניצל. אכלי 3 ארוחות עיקריות ביום על יד השולחן ולא מול הטלוויזיה או המחשב, בין הארוחות אכלי משהו קל ובריא עוד 2-3 פעמים ביום. אם את מספיק פעילה והגדילה שלך נורמלית, את צפויה לשרוף 1400-1600 קק ביום. שוב, אני לא מציע לך להתחיל לספור קלוריות, אבל אם תאוכלי פחות (לא בהרבה) מכמות הנ"ל, יהיה בסדר. את לא יכולה לצפות להגיע בחזרה למשקל המקורי בגלל שאת גובהת. בצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאי
ד''ר רוני חרמון09/08/2008קודם כל את רזה ולא צריכה לרדת במשקל . אין סיבה להיות רזה מידי זה לא בריא ולא יפה. את צריכה לאכול אוכל בריא ומזין ללא מתוקים ומזון מהיר ובמקביל לעשות פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לרזות קלוגרמים אחרוניםקרן07/08/2008
שלום! אני בת 25, גובהי 1.73 ואני שוקלת 63. הייתי רוצה להוריד 3 קילו (לרדת מידה) אבל אני לא בעלת עודף מישקל במיוחד (הכל מתרכז בירכיים) אז זה קשה לי. התחלתי לפני כחודשיים לעשות ספינינג + עיצוב בין שלוש לארבע פעמים בשבוע. הבעיה היא שכל יום אחהצ מתחשק לי משהו מתוק אז אני אוכלת עוגייה שתיים (אני מכורה לעוגיות מכל הצורות וכל הצבעים). אני מתכננת תפריט קצת יותר קפדני ע"מ לרזות 3 קילו ורציתי לדעת אם הוא סביר או שאני צריכה לצמצם אותו: בוקר - 2 כוסות קורנפלס + כוס וחצי חלב 3 אחוז (לפעמים אני לוקחת עוד קורנפלקס כי אני ממש רעבה בבוקר אבל זה נראה לי יותר מידי) ביינים - תפוח גדול צהריים- סלט שמורכב מחסה, עגבניה, חצי מלפפון, קצת גזר, נבטים, קולורבי, קישואים, בטטה וקצת פסטה + רבע כוס טחינה (לא גולמית ודי מדוללת). הסלט בערך בגודל של 3-4 כוסות. את הסלט אני מחלקת - שלושת רבעי בצהריים ורבע בערב אחרי הספיניג + ביצה קשה או חצי קופסאת טונה בשמן. ועוד משהו - אני יכולה לאכול ממש קצת למשך חמישה ימים ואז לרדת ולשמור על זה (כבר קרה) הבעיה היא שהחזה שלי מתרוקן כשאני עושה את זה. האם הרזיה מבוקרת תשמור על נפח החזה או שהוא ירד בכל אופן? תודה רבה, מצטערת על האורך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקילוגרמים האחרונים-הבעיה הניצחית!
אהרון08/08/2008משימה לא פשוטה. המשקל שלך אידאלי, אפשר להגדיר את הבעיה שלך "צרות של עשירים". למרות הגובה שהוא יתרון בולט בהרזיה, במצב הנוכחי את לא יכולה לצפות לירידה מואצת בלי להסתכן בהשמנה עתידית מעל ומעבר למה שיש לך עכשיו. העובדה שמתחשק לך מתוק לעיתים קרובות מוכיחה שהגוף שלך לא יתן לך בקלות לשדוד את 3 הק"ג שאת זוממת. בכל זאת, אם את מתעקשת,אתן לך כמה טיפים: *****פעילות אירובית בעצימות בינונית 90 דקות כל יום, רצוי מפוצל. *****תרגילי כוח אפקטיווים 2-3 פעמים בשבוע לשימור מסת השרירים. זה חשוב במיוחד לנתונים והמצב שלך. *****כמה שיפורים של התפריט: בוקר - 2 כוסות קורנפלס + כוס וחצי חלב 3 אחוז (לפעמים אני לוקחת עוד קורנפלקס כי אני ממש רעבה בבוקר אבל זה נראה לי יותר מידי) ***** רק כוס אחת וחצי כמות החלב 1% ביינים - תפוח גדול צהריים- סלט שמורכב מחסה, עגבניה, חצי מלפפון, קצת גזר, נבטים, קולורבי, קישואים, בטטה וקצת פסטה + רבע כוס טחינה (לא גולמית ודי מדוללת). הסלט בערך בגודל של 3-4 כוסות. ******בלי בטטה פסטה וטחינה, רק 2 כפיות (לא כפות!) שמן. אפשר להגדיל את כמות הירקות להוסיף 150 גר חזה עוף צלוי או קופסת טונה במיים או קופסת גבינה\קוטג' 3% או 150 גר סלמון צלוי (רוב השומן יוצא בצליה) את הסלט אני מחלקת - שלושת רבעי בצהריים ורבע בערב אחרי הספיניג + ביצה קשה או חצי קופסאת טונה בשמן. ****הסלט צריך להיות גדול כמו בצהריים. אפשר קופסת טונה שלמה במים או קופסת גבינה או בכלל חלבון כמו בצהריים אבל הפוך ממה שאכלת בצהריים ועוד משהו - אני יכולה לאכול ממש קצת למשך חמישה ימים ואז לרדת ולשמור על זה (כבר קרה) הבעיה היא שהחזה שלי מתרוקן כשאני עושה את זה. האם הרזיה מבוקרת תשמור על נפח החזה או שהוא ירד בכל אופן? ******הבעיה שלנו היא שאיננו יכולים להחליט איפה נרזה ואיפה נשמין. התפלגות השומן בגוף הוא נתון גנטי. כאשר מרזים, זה קורה בכל הגוף כאשר הפרופורציה שונה מאדם לאדם. גם הרזיה מבוקרת לא מבטיחה שמירת הנפח.של החזה רק תרגילי כוח מתאימים יכולים לשפר, אם בכלל, את היציבות אבל לא הנפח. כמו כן צר לי לאכזב אותך אבל היריכיים שלך יהיו תמיד שמנות יחסית לגוף. תרגול שריר מסויים אינטנסיווי ככל שיהיה לא מוריד במיוחד את השומן סביב אותו שריר, אבל מחזק ומפתח אותו. ההרזיה תמיד כללית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
אהרון08/08/2008כפי ששמת לב, התפריט המוצע הנו דל פחמימות מרוכזות, לכן חשוב לאכול הרבה ירקות (גם הם למעשה פחמימות אבל בדיכוז קטן). הדבר נחוץ בין היתר למניעת עצירות שהיא אחת מהבעיות הנפוצות ביותר בדיאטה דלת קלוריות. את הקורנפלקס בבוקר (מלא סוכר וחומרים אחרים) אני מציע שתחליפי בשיבולת שועל או עוד יותר טוב סובין שיבולת שועל שהוא חומר טבעי עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתים. (טוב גם נגד עצירות). זאת דיאטה עשירה בחלבון כמובן יחסית להקף הקלורי. לא מומלצת ליותר מחודש. אם מתאים לך נסי להחליף את התפוח בחלבון (חשוב שיהיה רזה). באופן כללי אני ממליץ 2-4 פירות ביום אבל לצורך המטרה הקשה שלך אפשר לסטות לזמן מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן08/08/2008תודה רבה רבה... לפחות חבר שלי אוהב את הירכיים כמו שהם ולא רוצה שאקח לו אותם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קרן
ד''ר רוני חרמון12/08/2008הירידה במשקל הינה פרופורציונלית ולכן גם החזה נפגע אין קשר לירידה מהירה או איטית. המהירות בירידה במשקל אינה מומלצת מסיבות אחרות. עצתי לך א' את לא צריכה לרדת במשקל ומשקלך בדיות מתאים ואפילו נמוך במעט. ב' אם את באמת רוצה לעשות זאת את חייבת תוכנית טובה הכוללת תזונה טובה ופעילות גופנית. יעוץ יעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל רצויחסוי07/08/2008
רציתי לשאול אם אני בת 14 גובהי 1.52 ואני שוקלת 42 האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור
אהרון07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחסוי07/08/2008
שלום אני בת 15 לפני כשנה וחצי עד שנתיים אני שקלתי בסביבות ה60 קילו על 159 סנטימטר אני ירדתי למשקל 48 קילו כשבשנה הראשונה עשיתי הרבה ספורט ואכלתי מאוזן ובשנה האחרונה פשוט אכלתי ממש מעט . בחודש אוקטובר נפסק לי המחזור ורופאת נערות אמרה לי שאנהי צריכה לעלות למשקל 51 עד 53 לפחות כדי שיחזור לי המחזור . הבעיה היא שאני עליתי כבר קילו ואולי יותר אבל אבא שלי אומר לי שאני אוכלת יותר מידי ואני גם לא רוצה להיראות רפויה ושמנמנה אז הייתי רוצנה שיתנו לי תפריט לדוגמה ולדעת האם אפשר לעלות במשקל גם על ידי העלאת מסת שריר אני מאטוד אשמח אם תענו לי בהקדם נ.ב התחלתי לאכול הרבה דברים מתוקים ואני רוצה להפסיק לאכול הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטת בזמן לקחת את עצמך בידיים
אהרון07/08/2008אמנם אחת מהסיבות השכיחות של הפסקת המחזור בעיקר בגיל הזה, היא ירידה דרסטית במשקל . יכולות להיות עוד מגוון של סיבות, וזה לא המקום לפתח את הנושא. לפעמים מסתדר לבד עם התיצבות הפעילות ההורמונלית. אינני בטוח, ואני מניח גם הרופאה שלך, שהשמנה בלבד תפתור את הבעיה. בשיטה הזאת טמונה הסכנה של גלישה לסיחרור השמנה-הרזיה-השמנה שעלול לצאת מכלל שליטה. אולי אבא שלך צודק, וכפי שאת אומרת גם את לא מעוניינת להעלות שומן אלא שרירים. *****את לא יכולה להעלות את מסת השריר על ידי תפריט בלבד. נחוצה גם פעילות בונה שריר בעומס קל עד בינוני שמומלץ לבצעה תחת הדרכה מקצועית. בשלב זה אינני מיעץ לך פעילות אירובית נרחבת היות והמטרה איננה הורדת אחוז השומן וחוץ מזה, פעילות אירובית בעצימות גבוהה עלולה להחמיר את המצב. יחד עם זאת, מומלץ לא להמנע מהליכה קלה.****** באופן עקרוני, פעילות בונה שריר צריכה להיות מלווה בתפריט בריא תוך העלאת רכיב החלבון לפחות ל20% מהתזונה היומית, *****את צריכה לאכול נורמלי (תזונה נכונה) אבל עדיין זה לא אומר שצריכה להפריז במתוקים כפי שאת כותבת.*******הייתי מפנה אותך ליעוץ תזונתי לבנית תפריט מתאים למצבך אבל עד אז אני מוכן להציע לך שיפור לתפריט יומי טיפוסי שלך. *****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מקצועית
רחל גרנות07/08/2008שלום לך,
אני מציעה לך לפנות ליעוץ מקצועי. הפסקת מחזור הוא הסימן הראשון לאכילה לא נכונה. כדאי שתעשי את זה נכון ובריא.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לירידה במשקלדניאל07/08/2008
הייי אני בת 14 ואני שוקלת 59 והגובה שלי 1.53... נמאס לי מהשומן והצמיגים.. ורציתי לדעת איך אני יכולה לרדת במשקל והרבהה, תוך חודש ימיםם??? [ניסיתי כבר כמה מספר פעמים כל מיני דיאטות והרעבות.. אך תמיד ירדתי ועליתי ישר] זהה מאווד דחוףףף לליי...תודהה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל, אין פתרונות קסם
אהרון07/08/2008את התשובה את נתת בעצמך. מה ייצא לך מעוד דיאטת בזק, לא מושכלת שבעיקבותיה תהיה יותר שמנה ופחות שרירית מקודם. בגיל שלך לא צריכה להיות בעיה להוריד את השומן המיותר אבל בשכל ובסבלנות. אין זבנג וגמרנו. הלוואי והיה! *****קודם כל את צריכה לעשות הרבה פעילות גופנית ועכשיו זה הזמן להתחיל כל עוד שאת בחופש אבל צריך כמובן להתמיד גם בזמן הלימודים. את צריכה להמנע ממתוקים, טיגון, שומן, לא יותר מדי פחמימות מרוכזות. הרבי באכילת ירקות טריים וגם פירות בהגבלה. אכלי 5 פעמים ביום מתוכן 3 ארוחות עיקריות סביב השולחן, בשקט ובשלווה. אם תעשי הרבה ספורט ותאוכלי פחות ממה שאת אוכלת עכשיו, אבל אוכל בריא, תשיגי את המטרה אבל לא כחרף עין. *****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כמות קלוריות שאני אוכלתנועם06/08/2008
שלום לכולם. אני בת 21, גובה 170 במשקל 59. כרגע אני מדריכה בקייטנה והסדר יום שלי הוא: 6:00 קורנפלקס (לרוב ביופלקס/ קראנצ'ים או קורנפלקס רגיל) עם חלב (1%). 9:00 לחמניה ושוקו. 13:00 מנת חמגשית שכוללת 4 שניצלונים, פתיתים או אורז, תירס או אפונה. ב15:00 בדרכ כלל בייגלה או דונאטס, או לפעמים אפרסק... אה וגם כמה כוסזות פטל במהלך היום. אני חוזרת הביתה ואוכלת שוב קורנפלקס עם חלב לקראת 18:00 ובערב סלט (עגבניה מלפפון ותירס עם 2 כפות שמן זית או במקום תירס קצת בצל) ואז כל מיני שטויות כמו עוגיות או כמה קוביות שוקולד... זה לגבי מה שאני אוכלת. במשך היום בקייטנה אני כמעט כל הזמן על הרגליים מתרוצצת ממקום למקום ואז יש לי הליכה של כמה דקות לתחנת אוטובוס, ובערב אני הולכת כמעט כל יום לחדר כושר להתאמן אירובי 45 דקות (20 דקות ריצה ואז הליכה בשיפוע ועוד כמה דקות הליכה רגילה) או ספינינג ומכשירים או שיעור עיצוב וחיטוב או פילאטיס- סה"כ שעה וחצי בחדר כושר. השאלךה היא כמה אני מכניסה וכמה אני מוציאה? אם אני משמינה וכמה זה לא בריא כל התפריט הזה.... תודה רבה! נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אהרון06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוף מושלם, תפריט לא כל כך
אהרון06/08/2008ההרכב. קשה להגדיר את התזונה שלך כבריאה. *****יותר מדי פחמימות ובעיקר לא מקמח\דגנים מלאים כגון ביגלה ורונאטס.******השניצלונים לא מסתדרים עם התזונה הנכונה, עדיף עוף\בקר רזה צלוי.***** שתי מיים לא פטל.גם השוקו לא מי יודע מה*****למה פעמיים ביום קורנפלקס? הוא מלא סוכר וכימיקלים, ******.פחות מדי ירקות, אכלי חופשי. גם 3 פירות טריים ביום את חייבת.***** 2כפות שמן בסלט זה יותר מדי, אחת מספיק*****את לא חייבת כל ערב עוגיות, עדיף פירות******הפעילות הגופנית שלך בסדר גמור, הלוואי על כולם !*****את מוציאה סה"כ 2200-2400 קק ליום ואם המשקל שלך לא משתנה זה מה שאת מכניסה, הבעיה היא עם ההרכב. ******בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון??רוני06/08/2008
שלום לך , אשמח אם תוכל לענות לשאלתי , ולא אמשיך לברר הלאה: מי קבע , ואיך הדבר נקבע הערכים הקלוריים של כל פריט מזון. כלומר , איך נקבע שבאגוזי פקאן ,למשל , כל 7 גר' יש 725 קלוריות, לעומת אבוקדו ש ב-20גר' יש 220 קלוריות . אני ברור בשאלתי? חן חן רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
אהרון06/08/2008אתה מתכוון ל100 גר מוצר , לא 7 או 20 . אין בטבע חומר אורגני עם ערך קלורי כל כך גבוה . את הערך הקלורי של כל מוצר חישבו על ידי קבעית הרכבו בתנאי מעבדה כאשר 1 גר שומן = 8.8 קק, 1 גר חלבון או פחמימה = 4 קק. למשל אם ב100 גר מוצר יש 10 גר מכל אחד מהמרכיבים הנ"ל והיתר מים (אין קלוריות) אז החישוב הוא 10*8.8 + 10*4 + 10*4 = 168 קק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון הבנתי תודה
רוני07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת בגדולמזל06/08/2008
אני בת 43 גובה 1.68 משקל 92 מתאמתנת כבר3 חודשים עם מאמן אישי 2 בשבוע ולאחרונה הוספתי 2 אימוני אירובי ולגבי התזונה אני שומרת. למרות הכול אין ירידה של גרם במשקל למרות שהעלתי קצת במסה של שריר וזה לא מנחם בכלל מיואשת לגמרי למרותהמקב אצל דיאטנית שטוענת שעלי להפסיק לאכול החל משעה 17.00 גם בימים שאני מתאמנת אימוני כוח. בדיקות אחרונות די תקינות למרות עליה קלה בתפקודי כבד והתוצאה של ב.התריס 0.93 שאלתי היא האם יכולות להיות סיבות רפואיות כלשהן שמעכבות את הירידה והאם יש בדיקות רפואיו כלשהן שאני יכול לעשות ע"מ לבדוק אתהנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מזל
ד''ר רוני חרמון06/08/2008הדבר היחיד שאת צריכה לעשות זה דיאטה בריאה ונכונה ארוכת טווח של לפחות חצי שנה ברצף ולשתות 15-20 כוסות מים ליום. לאכול ביום פחות מהחישוב הקלורי של משקל כפול משקל כפול 0.9 . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל, יש הרבה מה לעשות!
אהרון06/08/2008אם עודף משקל כמו שלך (כ30 ק"ג) ,אין דבר כזה שאת לא מצליחה כלום להוריד. משהו לא בסדר עם הדיאטה שלך. אם זאת הדיאטה הראשונה בשנים האחרונות, היית אמורה להוריד באופן מוחשי בהתחלה אפילו בלי פ"ג ובלי הורדה דראסטית בערך הקלורי של התפריט. אם הפתרון היחיד של הדיאטנית שלך הוא לא לאכול אחרי 17.00, החליפי אותה. לא חשוב עד איזו שעה אוכלים, אלא ההרכב והערך הקלורי היומי של התפריט. ההיפך זה הנכון, צריך לא לרכז את האכילה רק בחלק הראשון של היום. מומלץ לאכול את הארוחה האחרונה 2-3 שעות לפני שנת הלילה מסיבות של נוחות השינה. ******* עליה במסת השרירים מעידה שהאימון שלך אפקטיבי וזה חשוב מאוד, אפילו הכרחי במשטר הרזיה, אבל עיקר העבודה בשריפת שומן נעשה על ידי פעילות אירובית בעצימות בינונית במשך לפחות שעה כל יום. ****אני רואה שבלוטת התריס שלך תקינה, אפילו עם נטיה לכיוון פעילות יתר שבאופן נורמלי עוזר להרזיה. מהנתונים שאת מוסרת, שולל אני סיבות רפואיות. אם מדאיג אותך, גשי למדידת BMR (קצב המטבוליזם הבסיסי) ו\או RMR(קצב במנוחה מוחלטת). לפחות לפי תוצאת TSH של 0.93 זה צריך להיות בסדר.*******בשלב הנוכחי, אם תקיימי את המלצותי בקשר לפ"ג את זקוקה לדיאטה מאוזנת ומגוונת של 1600 ק. 4-6 ארוחות בהתאם לעקרונות התזונה הנכונה. עם ההתקדמות בהרזיה, שאין מצב שלא תבוא, הורידי את הקלורית (לא פחות מ1400 ) או עדיף, העלי את מכסת הפעילות האירובית. *****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה דחופהה!חסויהה06/08/2008
שלום, רציתי לדעת כמה קלוריות מכילה מנת נודלס עם חזה עוף ובקר עם ירקות מוקפץ? כאלה שמוכרים במסעדות כמו "ריבר נודלס" וכו'..ואם אפשר לאכול מנה כזאת פעם בשבוע שלא יהרוס את הדיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויהה
ד''ר רוני חרמון06/08/2008תפקידנו אינו לתת את כמות הקלוריות בכול מאכל ומנה זה אפשר לחשב לפי מוצר המזון משקלו ואופן אכנתו.
לגבי שאלתך השניה אפשר כמובן לאכול מנה כזאות בתנאי שהיא בא על חשבון משהוא אחר שווה ערך וערכה הקלורי נלקח בחשבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה מיעדת לרוני. נכנסה בטעות.
אהרון06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאהרוןמיכל06/08/2008
אשמח אם תגיד לי כמה קלוריות ישנם ב100 גרם שווארמה כבש+נוסף לשווארמה טיגון עם עגבניות ובצל. ולפי הערכתך כמה גרם בשר שווארמה יכול להיות בצלחת גדולה קצת עמוקה מלאה כולה בבשר? אסתפק אפילו בתווך מספרים בערך כיוון שברור לי שאינך תוכל לדייק תודה רבה על עזרתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווארמה כבש + טיגון = מלך הג'אנק
אהרון06/08/2008שאלה ראשונה: 600- 700 ק.*********שאלה שניה: 200-250 גר. ******** רק מהכתיבה בא לי להקיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בטן והכוונת הרופאים לתזונהחיים05/08/2008
סובל בשוטף מכאבי בטן ושורף שלעיתים מרגישם בלילה ותמיד לפנות בוקר, אלה חולפים אחרי היציאות כל בוקר אך הן משובשות ולא יציבות במירקם וטווחם שונה בין מימיות לבין מוצקות ולעיתים כמו שמנוניות, גילי 60. בבדיקת CT בטן-אגן: "בקע מפסעתי קטן דו"צ מכיל שומן, ללא שינוי (בהשוואה ללפני שנה)". בדיקות קולונוסקופיה וגאסטרוסקופיה ואחרות תקינות. לפני שנה טופלתי באנטיביוטיקות למיגור הליקובקטר, דפנות הקיבה רגישות. הרופאים אומרים שכנראה מעי רגיז ושהפתרון לתופעות בתזונה נכונה. מה המלצתך, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חיים
ד''ר רוני חרמון06/08/2008הייתי בודק פעם נוספת את כל הבדיקות ומוסיף גם דם סמוי בצואה.
לשאלת התזונה אתה צריך לעשות תחקיר בשיטת השלילה כל פעם להוריד אוכל מסויים ולהחליפו באחר עד שתגיע למוצרים שפוגעים בך באופן הקשה ביותר ותפסיק לאכול אותם. ידוע שירקות מסויימים עושים את התופעות האלה וגם פחמימות מסויימות. יש מצב שתיקח גם כדורים נוגדי גזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחותNoName05/08/2008
מה עדיף? 3 ארוחות ביום שהמחרק ביניהם הוא 4-5 שעות ? או כמו שקראתי בכל מיני כתבות שצריך 6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל שעתיים שלוש לאכול אבל...
WLC05/08/2008לאכול ארוחות יותר קטנות . ככה אנחנו שומרים על קצב חילוף חומרים גבוהה. והכי חשוב לא לפסוח על ארוחת בוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי לאכול כל 3 שעות קצת
ד''ר רוני חרמון06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנהלים, שוב אתם לא על המישמראהרון05/08/2008
האים אין מה לעשות נגד פירסומת פירטית שנכנסת ללא חרף תוך גניבת שטח מסך? ידוע לי שיש אפשרות לחסום באופן קבוע כתיבה בפורום במקרים כאלה. בעיני, יותר חמורה מפגיעה בזכויות בעלי האתר, היא האפשרות שאחדים מחברי הפורום יפלו בפח. ****תודה מראש על טיפולכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו רוצים לרזות בלי כסף מובן לך
אהרון מהמצב05/08/2008תפסיק לציף פה לא 170 שח ולא חצי שח פה אנחנו מרזים בלי כסף מובן לך או לא תרוצה לעזור תפרסם לנו תתפריט שלך בחינם או תקנה פירסומת בידיעות לתוכנית שלך אוהב ולמה מספר הפלאפון שלך זה טוקמן אההה שתברח עם הכסף ולא ימצאו אותך היבנתי תכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא עצירה בירידת-המישקל:ס.04/08/2008
ירדתי במשך חודשיים וחצי 12 ק"ג,ובתקופה האחרונה, המישקל "ניתקע". מה עושים? הרי התפריט מאוזן,עד 1200 קלוריות(אני מנהלת יומן-תזונה), ואני עושה פעילות גופנית 5 ימים(קראטה+הליכה) וגם פעילה בעבודתי.. אז..מה לעשות כדי להמשיך לרדת? לאכול פחות? אשמח לעצה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים?
אהרון04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך:גובה:1.60,מישקל נוכחי:64,ו..
ס.04/08/2008מיבנה גוף בינוני,גיל:39, מצב בריאותי תקין(עפ"י בדיקות דם). ברור שעלי להמשיך ולרדת,ועד עתה זה הלך חלק. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מקום לדאגה
אהרון04/08/2008זאת תופעה נפוצה אחרי ירידה יחסית גדולה במשך 2.5 חודשים. לפעמים זה מגיע קודם. לו הקצב היה איטי יותר אפשר היה למנוע את העצירה. לא נורא, התמידי בתזונה שלך והגדילי את הפעילות האירובית, אם יש לך אפשרות. בשום אופן אל תרדי בשלב זה מתחת ל1200. אף אחד לא רודף אחריך. בקרוב ההרזיה תתחדש אבל בקצב איתי יותר. ******בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתעמל יותר ולשתות 20 כוסות מיםביום
ד''ר רוני חרמון06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהרחל04/08/2008
שלום, אני אישה בריאה, בת 54, שוקלת 64 וגובהי 1.50 ברור שעליי לרדת במשקל. כמה? והאם תוכלו לתת המלצה לדיאטה אך נטולת בשר בקר ועוף? תודה רבה, רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרך הכי טובה
אהרון04/08/2008היא לפנות לדיאטן ליעוץ והדרכה. מהניסוח שלך אני מתרשם שאין לך נסיון קודם. ******אפשרות אחרת היא לדפדף בפורום ולחפש תפריטים עם הצעות שיפור. אפשר להחליף את הבשר בכל מקום שמופיע בדג או גבינה או ביצה (לא יותר מאחת ביום, ואם יש לך כולסטרול גבוה לא כל יום) דווקא דג זה יותר מומלץ מבשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)