מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי דיאטה לפי סוג דםעדי21/07/2008
באף מקום באינטרנט לא רשום דבר לגבי פסטה ושוקולד..סוג דמי הוא A+.. אתם יודעים אם מומלץ לאכול פסטה /שוקולדלפי סוג דם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר רוני חרמון22/07/2008דיאטה לפי סוג דם היא גימיק ואין לה כל סימוכין רפואי מחקרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרשמות על הרגלי אכילהיובל20/07/2008
שלום (: שמי הוא יובל ואני בת 15. גובהי הוא 175 ס"מ ומשקלי 57 ק"ג. בכוונתי להוריד 2-3 ק"ג, בעיקר מהרגליים. כל היום אני מנשנשת, ולא אוכלת אוכל משביע (אני אוכלת המון פירות וירקות, לחם קל, מעט שוקולד וקערת קורנפלקס). אני מעדיפה לאכול "בקטן" ולא לאכול ארוחות גדולות. יש לי שריטה - אני סופרת קלוריות(בעבר עשיתי דיאטה), זה מגביל אותי ואני לא מפסיקה לחשוב על זה. אם יש מישהו שמזדהה איתי ויש לו שיטה להפסיק את זה, אשמח אם ישלח תגובה(: בזמן האחרון אני עושה 70-50 בריכות באורך של 25 מ' ברציפות. אשמח לקבל את התרשמותכם ואולי עצות לאיך אוכל להוריד מהרגליים. תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יובל
ד''ר רוני חרמון21/07/2008את לא צריכה לרדת גרם אחד במשקל. את גורמת לעצמך נזק גופני בצורת התזונה שלך ואם לא תקבלי יעוץ נכון יכול להגרם לך נזק לטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטאני20/07/2008
שלום, אני בת 20 (חיילת) גובה 1.60 משקל 55 משקל יעד: 50 לשם כך הרכבתי לי תפריט, יש בו כ-1100 קלוריות ביום, אבל זה רק לטווח קצר (כ-3 חודשים) ואני מכירה את עצמי והחילוף חומרים שלי מעט נמוך בהשוואה לאחרים (אני אוכלת מעט פחות כדי לשמור על משקל) אבל יש לציין שבלוטת התריס שלי תקינה. אני עושה כשעה ספורט ביום (עירוב של אירובי בעצימות בינונית+ תרגילי כוח) ולהלן התפריט שאשמח לקבל משוב האם הוא טוב ואוכל לדבוק לו לתקופה שלא תעלה על 3 חודשים (מה שיגיע קודם- או שיגמרו ה-3 חודשים או שאני אגיע למשקל 50) • 6:00 ארוחה של 60 קלוריות– כוס קפה עם 100 מ"ל חלב 1% ו-2 סוכרלוז ואומגה 3. • 7:30 ארוחה של - 230 קלוריות- 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא+ 10 גרם טחינה גולמית משומשום מלא+ 30 גרם פסטרמה 1% שומן+ 100 גרם עגבנייה + יוגורט 0%. או 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא+ ביצה + 100 גרם עגבניה+ יופלה מוקה 0% • 12:00-13:00 ארוחה של 270 קלוריות- 130 גרם חזה עוף\צלי כתף לפני בישול+ ירקות לשובע • 16:30 ארוחה של 200 קלוריות - 200 גרם יוגורט ביו 0% + 35 גרם פייבר 1 + 8 גרם אגוז מלך+ סוכרלוז. או 200 מ"ל חלב 1%+ 30 גרם שיבולת שועל+ 2 סוכרלוז. • 19:00 ארוחה של 80 קלוריות- פרי\ פרוסת לחם קל מדגן מלא עם ריבה. • 21:00 ארוחה של 260- 2 פרוסות לחם קל מדגן מלא עם 50 גרם סקי 0.5% ו-55 גרם טונה במים, 250 גרם סלט עם 5 גרם שמן זית ומיץ לימון+ מולטי ויטמין או 100 גרם דג סלמון לפני בישול+ ירקות אפויים\מאודים\מבושלים ב-80 קלוריות+ מולטיויטמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר רוני חרמון21/07/2008את בסדר גמור לדעתי את חייבת לשלב פרי לפחות פעם ביומיים על חשבון משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני21/07/2008אוקיי, אבל אוכל לשאול מה החשיבות של פרי דווקא? כמו כן ארצה לשאול אותך כמה בממוצע אדם במשקלי (55 על 1.60) אבל עם עבר של דיאטות יורד בשבוע עם דיאטה של 1100 קלוריות וספורט כשעה ביום (בעצימות בינונית)? (אני יודעת שהטווח הוא מאד מאד רחב ושונה אבל בכל זאת, אשמח אם תוכל להגיד לי רק ממוצע לפי סטטיסטיקה ובהנחה שלא חורגים מהתפריט כמובן) שכן אני רוצה להעריך בערך כמה זמן יקח לי להגיע למשקל היעד שהוא 50... ותודה על התשובה המהירה :)!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדן
ד''ר רוני חרמון22/07/2008פרי בכמות גדולה משמין אבל פרי אחד ליום חשוב בשל הויטמינים שלו. במצבך את צריכה לרדת בקצב של 300-400 גר' בשבוע. אבל שוב אני מדגיש שאינך צריכה להיות יותר רזה ממה שאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אהרון22/07/2008אמנם המשקל האידאלי שלך הוא 50 בהנחה שמבנה גופך אינו חריג. על מנת לראות תוצאות מוחשיות שיעודדו אותך להמשיך, הייתי מציע להעלות את זמן הפעילות האירובית ל-90 דקות ביום, רצוי מפוצל לפעמיים. תרגילי התנגדות מספיקים 2-3 פעמים בשבוע במשך 30-40 דקות. במקרה הזה, אם גם תתמידי בתפריט שלך, יש לצפות לירידה של 2-2.5 ק"ג לחודש. אין צורך להשקל יותר מפעם בשבועים. אחרי השגת היעד התמידי בתזונה נכונה, ללא צורך בספירת קלוריות אבל פעילות גופנית נכונה יום יומית צריכה להפוך לאורח חיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה..יעל20/07/2008
כמה קלוריות יש בתפוח אדמה? יש שאומרים כ80 ויש שאומרים כ200. אז מה האמת? הרוב אומר 200 קל' לתפוח אדמה אחד בינוני לעומת זה אחרים(כמו רחל גרנות) אומרים שיש בו 80, איך אוכל להיות בטוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 80 קל' ל- 100 גר' תפו"א
ד''ר רוני חרמון21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדר כוושר
מור21/07/2008אני רוצה ללכת לחדר כוושר , ואמרווו לי שבגיל מוקדם זה עווצר תגדילה , זה נכון ? ד " א , אני בת 13 עוד חודש ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ד''ר רוני חרמון22/07/2008בגיל הזה לא רצןוי להרים משקלות פעילות אירובית לא מזיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ים תיכוניתנורית20/07/2008
שלום רב, אני מחפשת תפריט מסודר של הדיאטה הים תיכונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחפשי בגוגל "דיאטה ים תיכונית"
ד''ר רוני חרמון20/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אבל
נורית20/07/2008חיפשתי אבל בשום מקום אני לא מוצאת תפריט ספציפי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לא שגרתיתרונית20/07/2008
שלום אני בת 29 משקלי 47 קג גובהי 167 סמ נשואה באושר ואמא לשניים. אין לי שום בעיה רגשית או פיסית פשוט רזה מלידה ו..... רוצה מאוד להשמין יש לנו אירוע במשפחה בעוד חודש ככה שיש לי פחות מ-30 יום להעלות 2 ק"ג (זה יספק אותי) כמה שזה נשמע פשוט לאחרים - לי זה מאוד קשה למעשה כמו שקשה לשמן להוריד אותם לי קשה להעלות אותם (נראה לי אפילו שלי קשה יותר) צריכה טיפים, תפריטים כל דבר שיעבוד ומהר... מחכה לתשובה בקוצר רוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רונית
ד''ר רוני חרמון20/07/2008בקשתיך אומם אינה שיגרתית אבל אינה כה נדירה.
בכדי להעלות במשקל צריך לעשות בדיוק הפוך ממה שעושים בכדי לרדת במשקל.
ראשית התהליך חייב להמשך ברצף לאורך זמן רצוי 3 חודשים. שנית חייבים להמנע ממזון שהוא פחמימה זמינה כמו ממתקים סוכר חטיפים שונים. צריכים לערבב חלבונים (בשר דגים) עם פחמימות מורכבות (אורז פסטה תפוח אדמה לחם) באותה ארוחה. צריך לקנח בפרי וגבינה צהובה עתירת אנרגיה מעל 16% . יש לאכול מספר רב של פעמים ביום לפחות 4 פעמים ובמשך הזמן לאט לאט להעלות את כמות האוכל של כל ארוחה. יש לשתות הרבה ביין הארוחות מים בלבד או בסוף הארוחה. יש לבצע בעילות גופנית כל יום במשך חצי שעה, פעילות גופנית של חדר כושר ומשקולות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה פתאומיתענת19/07/2008
שלום, בארבעת החודשים האחרונים חוויתי עלייה משמעותית במשקל (8 ק"ג!), וזאת על אף שאני אוכלת מאוזן, בקושי נוגעת במתוקים ובמטוגנים, ורצה שעה שלוש פעמים בשבוע... יש לי כאבי פרקים (בעיקר בברכיים ומרפקים) ומה שנראה כמו בצקות ברגליים. בנוסף, אני כל הזמן עייפה ועצבנית. אני לא יודעת מה לעשות נגד העלייה הדראסטית במשקל, זה ממש מתסכל... האם שילוב הסימפטומים נשמע מוכר? האם יש משהו שניתן לעשות? תודה מראש, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר רוני חרמון20/07/2008אם זה מה שאני חושב את חייבת לראות רופא ולשלול בצקות. אם מצב בריאותך טוב לאחר בדיקה תבדקי מה שינית באורך החיים ותחזרי למתקונת הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה יכול להיות???????????ניסן19/07/2008
לפני כחודש וחצי התחלתי להתאמן אחרי שלא התאמנתי שנה והותאמה לי תוכנית FBW 3 פעמים בשבוע אני עושה פעילות אנאירובית ופעמיים בשבוע פעילות אירובית מתונה (10 קמ"ש ל20 דקות) אני אוכל בסביבות 2200-2300 קלוריות ביום, בן 19, 1.65 מטר ושוקל 50 קילו לפני כחודש וחצי שהתחלתי המסה שלי הייתה 50.4 קילו מתוכם 48 מסת גוף(35.1-TBW) רזה ו2.4 קילו מסת שומן מאז המשקל שלי כל הזמן בתזוזה ובפעם האחרונה שבדקתי את עצמי המסה שלי הייתה 49.6 קילו מתוכם 46.8 קילו מסת גוף רזה (34.3-TBW) ו2.8 קילו שומן איך יכול להיות שאני מתאמן כמו שצריך- מאמן אישי אחד הטובים, אוכל בדיוק כמו שהדיאטנית אמרה לי, הגברתי טיפה את הריצה ל25 דקות בפעמיים האחרונות, וירדתי 1.2 קילו בשריר ועליתי 400 גרם בשומן? משהו בתוכנית או בגוף שלי דפוק או שהמשקל של הטניטה הזה לא מדוייק בשיט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ניסן
ד''ר רוני חרמון20/07/2008הגוף שלך בסדר גמור הבעיה שאתה מסתמך על מדידות גימיק ולא על מדידות סטנדרט.
לפי חשבוני BMI שלך טוב ביותר. אני מאמין שגם הנפח-צללית שלך טובה ואתה בנוי מאוד שרירי.
או שתחליף מאמן כושר או שתחליף דיאטנית. ואולי תתחיל להסתמך על מה אתה רואה במראה ומה המשקל אומר כמובן בהתחשב ב- BMI ואלה יהיו הקריטריונים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחהאילנה18/07/2008
שלום אני בת 17 ואני לא יודעת אם זה עור אבל הירכיים שלי דיי גדולות ואני לווא דווקא חושבת שזה שומן אני יותר חושבת שיש לי מין "יתר" עור בירכיים ושאלתי היא איזה פעילות כדי לעשות כדי שהעור ימתח ומה כדאי לי לאכול יותר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריכיים שמנות
רחל גרנות18/07/2008שלום אילנה,
קשה בתזונה לשנות מבנה גוף. כדאי להתיעץ עם מומחה לפעילות גופנית להתאמת הפעילות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחהאילנה17/07/2008
שלום אני בת 17 ואני לא יודעת אם זה עור אבל הירכיים שלי דיי גדולות ואני לווא דווקא חושבת שזה שומן אני יותר חושבת שיש לי מין "יתר" עור בירכיים ושאלתי היא איזה פעילות כדי לעשות כדי שהעור ימתח ומה כדאי לי לאכול יותר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אילנה
ד''ר רוני חרמון20/07/2008תפני ליעוץ דיאטה ותשמעי אם יש לך עודף שומן או תפני ליעוץ פלסטי שיבדוק עם יש לך עודף עור.
לדעתי מדובר במבנה גופך ורק פעולה משולבת רב תחומית יכולה לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמאיה17/07/2008
אני בדיאטה-והיא הצליחה לי לא רע, הורדתי כ-3 ק"ג. אך, אני מתחילה להרגיש סחרחורות יום יום-וזאת למרות שאני לא מדלגת על אף ארוחה, ואוכלת בריא-אני לא מבינה למה. שאלה נוספת שרציתי לשאול היא-אם נגיד אכלתי ב3-4 ימים האחרונים-קצת שוקולד-בכל יום קצת-זה עלול להוביל להשמנה? למרות שאני עושה שעה-שעתיים ספורט יום-יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת חולשה
רחל גרנות18/07/2008שלום מאיה,
הרגשת החולשה/סחרחורת יכולה לנבוע מכמה גורמים. אולי אכלת פחות מידי, יתכן ולא כללת את כל קבוצות המזון בתפריט. ויתכן ששתית פחות מידי , יש לשתות לפחות 10 כוסות ביום, במיוחד בימים החמים הנוכחים.
קצת שוקולד לא מעלה במשקל. בעצם, מותר לאכול הכל, השאלה היא כמה ולכמה קלוריות את מגיעה ביום. אם תראי באכילת השוקולד "חטא" וזה יוביל אותך לאכילת יתר - זה מעלה במשקל.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתמאיה17/07/2008
לאחרונה הופיעה אצל בני צרבת-והייתי רוצה לדעת ממה זה נובע? האם זה קשור לכמות גדולה של שום ששמתי באוכל? ואם לא, מה כן יכול לגרום לזה, וכיצד אוכל לטפל בזה? בתודה, אנה !.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
רחל גרנות18/07/2008שלום מאיה,
צרבת יכולה לנבוע מהרבה סיבות. זה בלתי אפשרי לענות לך אישית בלי לדעת פרטים עליך וצורת האכילה שלך. כדאי להתיעץ עם רופא או תזונאי/ת.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוחי אדמה לצהרייםליאת בדיאטה17/07/2008
שלום אני ליאת אני בחורה בדיאטה ואני רוצה לשלב תפוחי אדמה בארוחת צהריים שלי אבל אני חוששת מפני שיש מיתוס שאומר שתפוחי אדמה הם משמינים... האם זה נכון? עלי להזהר מלצרוך אותם? פשוט בשום דיאטה שהייתי הדיאטנית לא עודדה אכילה שלהם, חלק אפילו אמרו לי להמנע. ואם כן כמה תפוחי אדמה הם מנה? 2 בינוניים/1 גדול/3 וחצי קטנים? אני קצת מבולבלת. בנוסף לכך אם יש מתכון לסלט תפו"א טעים בריא ודיאטטי(ללא מיונז, לא אוהבת), אשמח לקבל.(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוח אדמה
רחל גרנות18/07/2008שלום ליאת,
מסכימה איתך. תפוחי אדמה הם טעימים, משביעים וגם כן, דלי קלוריות יחסית. בתפוח אדמה בינוני יש כ-80 קלוריות. יחסי הציבור הגרועים שלהם נובעים מכך שיש להם ערך גליקמי גבוה יחסית. אבל, אם לא מגזימים ולא מתחילים לאכול כמויות , אין כל רע בכך. אגב, לדעתי, סתם תפוח אדמה אפוי בתנור - נהדר.
זהירות מפירה (במיוחד במסעדות). תוספת החמאה מוסיפה כידוע הרבה קלוריות. גם צ'יפס לא נכללים בקטגוריה הדלה.
בתיאבון,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתשגיא16/07/2008
אני אוכל המון קטשופ יחד עם כל מאכל אפשרי, ביומיים אני מסיים לבד בקבוק של 800 גרם, אכן כן, זה מוגזם אבל אני פשוט מכור לזה. השאלה האם זה בריא? משמין? = לפי הקלוריות על האריזה בבקבוק יש אלף קלוריות! זה יכול להוות תחליף לאוכל אחר שאני יפחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שגיא
ד''ר רוני חרמון17/07/2008הגיע הזמן להגמל. זה לא בריא ומאוד משמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..יעל16/07/2008
שלום יש לי כמה שאלות חשובות: 1. איך יכול להיות שחצי מלון שווה בכמות הקלוריות לפרי כמו אפרסק/נקטרינה וכו'..? הרי מלון הוא גם מאוד מתוק וגם ע-נ-ק! אז איך זה יכול להיות? 2. כמה זה 30 גרם(מנה) גרנולה? האם זה שווה לכוס פלסטיק פחות או יותר? 3. כוס כוסמת שווה לכ-100 קלוריות? והאם זה בריא? אני אוכלת כוסמת בצהריים ואוהבת את זה נורא! 4. אני אוכלת עד 400-500 קלוריות עד הערב ומהערב אני אוכלת 500-700... האם זה לא טוב לאכול בערב (מ-18:00 עד 10:30) יותר קלוריות מבמשך היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר רוני חרמון17/07/2008הקלוריות נספרות לפי כמות החומר הפעיל ללא מים ולכן הגודל לא קובע כי אם התכוללה.
קוסמת זה בסדר ואת יכולה להמשיך להנות ממנה
אין בעיה לאכול בצורה שאת אוכלת מבחינת החלוקה של האוכל רצוי לאכול קצת כל 3 שעות
גרנולה צריך לשקו במדוייק במשקל כי ערכה הקלורי גבוהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)