מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קלוריות צריך?שרונה04/08/2008
בת 37, 1.60, 90 ק"ג הגיע הזמן לעשות מעשה - אני צריכה להפחית 30 ק"ג מהמשקל (את 30 הק"ג הללו צברתי ב-10 השנים האחרונות). בכוונתי לשנות את התזונה שלי ולעסוק בפעילות גופנית מתונה (1/2 שעה, 4 פעמים בשבוע). אני לא רוצה לאכול מעט מדי כדי לא להאט את חילוף החומרים, אך כמובן מספיק מעט כדי לרדת במשקל... כמה קלוריות עליי לצרוך ביום (כמובן, בצורת ארוחות מאוזנות) על מנת לרדת במשקל? אודה מאוד לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מסובכת לשאלה פשטנית
אהרון04/08/2008אפשר להבין מדבריך שעד עכשין לא התמודדת עם הבעיה וטוב מאוחר מאף פעם. במצב שלך הדבר הכי מומלץ הוא לגשת לרופא המתמחה בנושא שיערוך לך בדיקות מקיפות ובהמשך יבנה לך תוכנית הרזיה ל6-12 חודשים תוך התחשבות בנתונים ומיגבלות אישיות. יש להניח שכמה מהמערכות שלך הושפעו מהעודף הניכר ולהיפך.******לאחר שאת פונה דרך הפורום אני מניח שאת מצפה לתשובה שונה מהפניה לרופא, והרי היא: *****מניתוח הנתונים, מעריך אני שאחוז השומן שלך הוא כ50% או מעבר לכך, דבר שמאט באופן ניכר את קצב חילוף החומרים הבסיסי (BMR) פר ק"ג גוף. זה קורה בגלל שהשומן צורך הרבה פחות אנרגיה במצב מנוחה מאשר השריר. מצד שבי המסה הכוללת שלך גדולה באופן מוחלט, לכן צריכת האנרגיה המכנית גדולה לאמור בתנוע את צורכת הרבה אנרגיה. מהמשפט הנ"ל קל להקיש לגבי התרומה של הפעילות הגופנית לשריפת השומן כספק אנרגיה עיקרי במצב של גירעון קלורי שלילי.******במצב שלך אינני מתכוון להציע חך תפריט מסויים אבל אתן לך כמה קווים מנחים. בשלב הראשון פעילות אירובית קלה בלבד של 30-60 דקות כל יום, כגון הליכה תוך הגברת הקצב עם התקדמות ההרזיה. על מנת לשמר עד כמה שאפשר את מסת השרירים (דבר הכרחי בעיקר במצב שלך) אני מציע להצטרף לקבוצה של התעמלות בריאותית או פילטיס 2-3 פעמים בשבוע או לחילופין תרגילי כוח בעומס נמוך אבל עדיין אפקטיבי בחדר כושר תחת הדרכה והשגחה מקצועית.******ואחרון, אחרון חביב, התזונה. 4-6 ארוחות ביום, מתוכן 3 עיקריות תוך המנעות ממתוקים, טיגון, מאכלים שמנים, משקאות ממותקים (רק מים והרבה), צמצום בפחמימות מרוכזות אבל תמיד מחיטה\דגנים מלאים, סלט חופשי מורכב ממגוון ירקות (5 צבעים) אבל ללא רוטב מלבד כפית שמן ומיץ לימון, פירות טריים בהגבלה (2-4). בהתחלה הדיאטה לא צריכה להיות חריפה מדי אבל לפי עקרונות התזונה הנכונה. 1400 ק בחודש הראשון יעשו את העבודה בלווי הפעילות הגופנית המתונה. בהמשך יש להוריד את הערך הקלורי או להעלות את מכסת הפעילות הגופנית תוך הגברת העצימות. 4-5 ק"ג בחודש הראשון זה סביר אבל הקצב ירד בהמשך והיעד היא התייצבות של 2 ק"ג לחודש. כל התהליך צריך לקחת שנה אבל גם אם יהיה יותר זה בסדר, העיקר ההתמדה. ******בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונה
ד''ר רוני חרמון06/08/2008כל הכבוד על היוזמה את חייבת להתחייב לחצי שנה לשתות הרבה מים ולעשות הליכות במשך שעה פעמים בשבוע. לגבי האוכל את צריכה לאכול קצת פחות קלוריות ליום מתוצאת החישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב קלוריות
רוני06/08/2008שלום , מאין צמח החישוב הזה של משקל 0.9X24X . ? מה מייצג כל ביטוי בנוסחא הזאת? והאם זה נכון גם לגבי ילדים? שאלה נוספת: איך אתה מציע להתחיל את פרויקט הטיפול בעודף המשקל של ילדים , ( גילאי 13-18) כך שלא ייפגעו וירצו לשתף פעולה. חן , חן , רוני ( זכר...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונה
טלי07/08/2008שלום רב, רציתי לעודד אותך ולספר לך שמישהי שאני מכירה הצליחה לרדת 10 ק"ג במשקל במשך כחודשיים רק בזכות זה שהורידה את המתוקים, מה שמטוגן, מאפים והתחילה לאכול מסודר, כמויות יותר קטנות של אוכל ואוכל בריא (היא משתדלת להביא לעבודה אוכל מבושל לצהרים וכך היא גם הצליחה להוריד במשקל) ובנוסף היא עושה התעמלות פעמיים בשבוע. כלומר, מה שרציתי להגיד לך שאת יכולה לרדת בעזרת התמדה וכוח רצון הרבה יותר מ- 2 ק"ג בחודש (לפי ההמלצות באתר) ובהנחה שאין לך בעיות בריאותיות כמו תת פעילות בבלוטת התריס שעלולה לגרום להשמנה וניתן לבדוק זאת באמצעות בדיקת דם פשוטה. זה ידוע שלאנשים שצריכים לרדת כ- 30 ק"ג במשקל יותר קל להוריד במשקל מאשר לאנשים שצריכים לרדת במשקל רק 3, 4 ק"ג. בהצלחה! טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה נכונהאודליה03/08/2008
שלום ה bmi שלי הוא 26 ושאלתי היא כזאת מה עליי לאכול בשביל לרזות (וכמובן שאני עדיין מתכוונת לאכול מתוק ) בנוסף אני מתאמנת כחודש ועושה הליכה במכשיר פעמיים בשבוע כ 50 דק ועושה פילאטיס פעמיים בשבוע שאלתי היא אם כדאי לי לשנות את משך זמן אימון במכשיר לכל יום אבל 35 דק אימון במקום פעמיים בשבוע מעבר לזה אני לא מתכוונת להתאמן. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה
אהרון03/08/200835 דקות כל יום זה יותר יעיל אבל גם הקצב חשוב. לתוצאות מוחשיות השתדלי להגדיל את המינון. פילטיס היא פעילות מצויינת אך אינה שורפת שומן אלא מחזקת את השרירים, בעיקר של הבטן ומרכז הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מינון להגדיל?
אודליה03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זמן וקצב ההליכה
אהרון03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אודליה03/08/2008אני מודה לך על התגובה אבל עוד לא קיבלתי מענה לשאלת התזונה ולגבי האימון כבר כתבתי שמעבר ל 35 דק אימון כל יום אני לא מתכוונת להוסיף לגבי הקצב זה כבר עניין אחר. זה יותר ממה שאני מתכוונת להקציב לעצמי שלטעמי זה די והותר בשבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מה שאת עושה זה טוב.....
אהרון03/08/2008בהתחשב שהעודף שלך אינו ניכר אלא מעט מעבר לגבול העליון, אבל כמובן זה תלוי במבנה הגוף. העיקר שתתמידי. 35 דקות כל יום בעצימות נכונה זה בסדר. *****לגבי התפריט זה לא נכון להציע לך בלי לדעת את הנתונים שלך מעבר ל BMI אלא אם את אודליה אתה התכתבתי לפני חצי שנה ואני זוכר בערך את הנתונים. אם זאת את, דפדפי אחורה ותמצאי את החומר המבוקש, אני לא שיניתי כלום בגישתי. אם לא, תפרטי את הנתונים שלך בצרוף התפריט היומי ואשתדל לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
אודליה03/08/2008גיל 29 159/65 מבנה גוף בינוני אני חושבת. בבוקר אני שותה נס עם חתיכת עוגה ב 10 סנדוויץ עם ממרח גבינה, חומוס, קוטג' גבינה צהובה 9% בצהריים שניצל טבעול או טונה עם פסטה או פתיתים בחמש אני אוכלת מעדן דיאט או יוגורט עם גרנולה בערב שוב סנדוויץ עם ממרח +חביתה משמונה ואילך זה תלוי אם מתחשק לי לאכול משהו אז אני יאכל עוגה או 4 קוביות שוקולד אני מגיעה לליטר בשתיה של מים לא וודאי לכל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות שיפור לאודליה
אהרון03/08/2008. *****בוקר: להמתיק את הנס בממתיק מלאכותי (לא יותר מדי), לא כל יום עוגה, להוסיף ירקות *****10: סנדוויץ מלחם קל מלא עם קוטג'\גבינה 3% או חומוס, כדאי לוותר על הצהובה.אלא לעיתים רחוקות אם את מאוד אוהבת, להוסיף פילפל אדום. ******צהריים: שניצל טבעול לייט רק לעיתים רחוקות,במקומו עוף צלוי ללא עןר ושומן. טונה במים, לא בשמן. פסטה רק מקמח מלא , רצוי להחליף בירקות מבושלים בגלל שאת אוכלת מספיק עמילנים בבוקר ובערב להוסיף סלט גדול ללא רוטב עשיר, רק כפית שמן ולימון. ******בחמש: זה בסדר, אפשר להחליף עם פרי. ***** ערב: חביתה רק מביצה אחת או ביצה + חלבון של ביצה ללא שמן. להוסיף סלט גדול ומגוון ללא רוטב. *****משמונה ואילך: להחליף את הממתקים בפירות יבשים (לא יותר מדי). הם יספקו לך את הכמיהה למתוק אבל יותר בריאים למרות שגם הם מכילים הרבה קלוריות (פחות מעוגה או שוקולד), בהדרגה החליפי אותם בפירות טריים תוך הגבלת הכמות. *****מומלץ להגדיל את כמות המים. ככול שהתפריט עשיר במזונות עתירי מים כמו ירקות טריים ופירות אפשר להסתפק בפחות מים אבל לא פחות מליטר ליום. שתית מיים עוזרת במידה מסויימת להרזיה אבל לא תופסת מקום מרכזי***** *****בתאבון! גיל 29 159/65 מבנה גוף בינוני אני חושבת. בבוקר אני שותה נס עם חתיכת עוגה ב 10 סנדוויץ עם ממרח גבינה, חומוס, קוטג' גבינה צהובה 9% בצהריים שניצל טבעול או טונה עם פסטה או פתיתים בחמש אני אוכלת מעדן דיאט או יוגורט עם גרנולה בערב שוב סנדוויץ עם ממרח +חביתה משמונה ואילך זה תלוי אם מתחשק לי לאכול משהו אז אני יאכל עוגה או 4 קוביות שוקולד אני מגיעה לליטר בשתיה של מים לא וודאי לכל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
אודליה03/08/2008לגבי המתוק בערב זה לא יעזור לי מכיון שאני עדיין ארצה לאכול משהו כמו עוגה או גלידה זה כבר בשביל הנשמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה דופק אני צריכה להגיע באימון?
אודליה03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה120-125
אהרון03/08/2008מדי פעם להגביר עד 140 במשך 1-2 דקות אבל לא חובה. להשתדל לא לרדת מתחת 110 מלבד ההרפיה של הדקות האחרונות. אם את לא מאומנת, התקדמי בהדרגה אל היעד הזה, אני מתכוון לעצימות, לא למשך האימון כי בפחות מ30 דקות יעילות שריפת השומן יורדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה נכון
אודליה03/08/2008שאחרי האוכל צריך להמתין שעתים עד לאימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אחרי ארוחה עיקרית
אהרון03/08/2008אבל מותר ומומלץ לאכול בננה או פרי יבש חצי שעה לפני האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הדיאטה?? כרגילליאת03/08/2008
שמי ליאת אני בת 38 שוקלת 61 וגובהי 1.60 אני מנסה מס' רב לרדת במשקל לפחות 5 ק"ג אך לא מצליחה . יש לציין שאני בחדר כושר אך לא בעקביות הולכת פעמיים בשבוע ולפעמים לא . אני משתדלת לשמור על תזונה קבועה כגון: מעדן בבוקר , בצהריים ארוחה מסודרת ובערב סלט עם חביתה וגבינה ולפעמים לחם קל. שותה ליטר וחצי מים ביום. מה אני עוד יכולה לעשות על מנת שסוף סוף משקלי ירד???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת, יש הרבה מה לעשות!
אהרון03/08/2008היות ומצבך רחוק מלהיות נואש את יכולה לפתור את הבעיה בעיקר על ידי פעילות גופנית נכונה ובמינון נכון. ביצוע פעילות אירובית בעצימות בינונית (60-65%) לפחות שעה ביום תוריד את אחוז השומן ופעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע תחת הדרכה מקצעוית תשמור על מסת השרירים. מה שאת עושה כרגע, בעיקר שגם בזה אינך מתמידה, אינו מספיק להשגת תוצאות מוחשיות. *****גם תזונה נכונה מאוזנת ומגוונת בכמות מתאימה אינה פחות חשובה. אני מוכן לעבור על התפריט שלך ובמידת הצורך לשפרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת03/08/2008אהרון תודה לך על תגובתך אשמח עם תעבור על התפריט שלי ותחווה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכת לצרף את התפריט
אהרון03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט
ליאת03/08/2008למעט שישי שבת בימי חול: בבוקר מעדן בצהרים: ארוחה חמה של שניצל/עוף/פרגית בתוספת אורז וסלט ירקות. או לחילופין כאשר אין לי ארוחה חמה מכינה סלט ירקות בעבודה בתופסת ביצה קשה או טונה וזהו. אוכלת 2 פירות אחר הצהריים. בערב : חביתה + גבינה 5% וסלט ירקות חובה. לפעמים יש נשנושים מסביב כגון: שקדי מרק 2 חופנים. בשבת: גחנון לפעמים 2 יח' ביצה ורסק. בד"כ אני מקפידה במהלך השבוע טוב יותר משבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערות לתפריט של ליאת
אהרון03/08/2008*****בוקר: במקום מעדן (מכיל סוכר) - לבן 1.5% + ירקות ******ביניים : פרי. *****צהרים: בלי שניצל (להחליף בדג צלוי), העוף ללא עור ושומן, אורז מלא בלבד (לא הרבה), סלט גדול בלי רוטב עשיר (רק לימון וכפית שמן), בעבודה טונה במים (לא בשמן), אפשר לצרף גם חצי קופסה קוטג'\גבינה 3%, *****ערב:אם אכלת בבוקר ביצה לא לאכול חביתה ובכל מקרה צריכה להיות מורכבת מביצה שלמה ועוד חלבון אחד (הלבן) במחבת טפלון ללא שמן. מדי פעם אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינה בולגרית 5% בתוך החביתה עצמה. ******היות ואת ממעטת באכילת פחמימות מרוכזות, הסלטים חייבים להיות גדולים ומגוונים ואל תשכחי כפית שמן. מומלץ בנוסף גם ירקות מבושלים אבל לא לבשל יותר מדי אלא לאדות******שקדי מרק אסורים בהחלט. *******שבת: להמנע מג'חנון ולא לאכול 2 ביצים אלא אחת בגלל בעית הכולסטרול*****את חייבת להקפיד גם בסופי שבוע עם כל הקושי. ******בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר רוני חרמון04/08/2008קודם כל משקלך תקין זה שאת רוצה לרדת 5 ק"ג זה בסדר אבל צריך לעשות הרבה דברים שזה יקרה קודם כל דיאטה מסודרת ובריאה אחרך כך משך זמן הדיאטה צריך להיות ארוך כ 3 חודשים. כמו כן צריך לדייק מאוד בדיאטה ולבצע תוכנית אימון גופני מסודר ויעיל. בקיצור הדרך אינה קלה ולרדת במשקל זה תהליך שצריך לעשותו מתוכנן ומסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה או דיאטה לילדאורית03/08/2008
הבן שלי בן 8 שמנמן עם עודף של כ- 3-4 קילו הבעייה היא שהתזונה שדלו גרועה מאוד הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום חוחץ משניצל ,צ'יפס,לחם, מלוואח אני מאוד מוטרדת בקצב הזה אני צופה שימשיך להשמין מעבר לזה אני רואה שזה מפריע לו בשנה שעברה בבריכה הוא לא הסכים להוריד חולה השנה הוא מוריד אבל הולך עם היד על הבטן אני אשמח לקבל עצות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורית
ד''ר רוני חרמון04/08/2008אני מאמין שהבעיה היא אצלך ולא אצל הילד. בגיל הזה עם 3-4 ק"ג עודף משקל לא צריך לעשות כלום. לדעתי את חייבת להיות יותר סמכותית ולתת לו תזונה נכונה ובריאה. יעוץ מקצועי לא יזיק לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
ד''ר רוני חרמון04/08/2008אני מאמין שהבעיה היא אצלך ולא אצל הילד. בגיל הזה עם 3-4 ק"ג עודף משקל לא צריך לעשות כלום. לדעתי את חייבת להיות יותר סמכותית ולתת לו תזונה נכונה ובריאה. יעוץ מקצועי לא יזיק לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה את עזרתכם, בבקשה..מישהו יודע?03/08/2008
שלום :) קוראים לי נוי, אני בת 14, שוקלת 43.8 בגובה 1.60, כן, אני יודעת המשקל שלי מאוד נמוך והנה הסיפור: הייתי ילדה שמנמנה , הלכתי לדיאטנית קלינית והצלחתי לרדת בתוך 5 חודשים למשקל של 48.5 מ-58... נפסק לי המחזור מרגע תחילת הדיאטה, אחת הסיבות כנראה הייתה שהדיאטנית שלי שכחה להוסיף מקבוצת השמן, אבל גם אחרי שהוסיפה מקבוצת השמן, כנראה כבר היה מאוחר מדי והמחזור לא חזר. הייתי מאוד קפדנית, והתחלתי לשמור על המשקל הקיים שהייתי מרוצה ממנו, 48.5, כולם ביקשו את הדיאטה שלי והתרשמו מהתוצאות, לא היו לי תחושות של רעב או כל דבר מהסגנון הזה.. נסעתי לחופשה באילת, ושם חליתי בדיזנטריה (מחלה של שלשולים קשים) הייתה תקופה מאוד קשה, אושפזתי בבית חולים, וכעבור שבוע הצלחתי לצאת מהמצב החמור אך לא חזרתי לעצמי, באותם ימים לא הצלחתי לאכול כשבוע, וירדתי למשקל של 46 קילו.. התחלתי לאכול קצת יותר, מבלי להסתכל על הדיאטה, והמשקל התנדנד, עלה-ירד, עלה-ירד... עבר חודש וחצי, עד עכשיו לא בדיוק חזרתי לעצמי, והמשקל לא משנה כמה אני אוכלת ומה (גלידות, המבורגרים, קרפים, עוגות, כל הדברים שהכי הכי משמינים בכמויות כמה שיותר גדולות שנאי יכולה, כי בכל זאת הקיבה הצטמצמה ויש לי תחושה נוראה אחרי שדחפתי הרבה אוכל) אני לא מצליחה לעלות במשקל ואפילו יורדת, אני כבר שוקלת 43.8 כמו שכתבתי למעלה, לעתים המשקל יכול לרדת קילו מאה בשלושה ימים, כמו שקרה לי בשלושה הימים האחרונים, אבל אתמול אחרי קצת יותר דחיפת אוכל עליתי למשקל של 43.8 מ-43.6... מה עליי לעשות? האם אני אוכלת נכון ופועלת נכון? כמובן שחוץ מהמתוקים והג'אנק פוד שהתחלתי לאכול בהגזמה אני גם אוכלת דברים מזינים ובריאים כגון לחם מלא, מוצרי חלב, ירקות, פירות, דגים, בשר, משתדלת לאכול אוכל מטוגן ולהוסיף מקבוצות השמן וכו'.. האם הג'אנק פוד עלול לשנות לי את מבנה הגוף או שזה לא משנה מאיזה סוג מזון אעלה במשקל? אינני רוצה לחזור למשקל של 58 קילו כמובן, אך בכל זאת אני רואה שאני חייבת לעלות למשקל של לפחות 48.5 כדי להראות טוב יותר, להרגיש טוב יותר ולא חלשה ועייפה... בתודה, נוי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפוכה ולא פשוטה
אהרון03/08/2008נראה שנפלת על דיאטנית לא טובה ואני מכיר הרבה מקרים שבסוף התהליך מתגעגעים למצבם מלפני הדיאטה הלא חכמה. הדיאטה זה דבר רציני במיוחד עבור נערות בגיל שלך. גם ילדים צריכים דיאטה אבל זה לא אומר שהיא משחק ילדים. גם מה שאת עושה לתיקון המצב, אינו הדבר הנכון. אכילת ג'אנק פוד לא תפתור את הביעה וגם הפרזה בגלידות, עוגות וכו". זה יכול חו"ח להוביל אותך להפרעת אכילה, ממנה יהיה קשה לצאת. אחד מהסימפטומים הוא שאת מתעסקת באופן קבוע במדידת המשקל ברזולוציה של גרמים.*****הדבר הנכון בשלב זה הוא לפנות לרופא מומחה בדיאטות, בעל מוניטין שיבדוק אותך ויבנה לך תוכנית מתאימה למצב הבריאותי שלך שכנראה נפגע. לא מאוחר לקחת את עצמך בידיים ולשמור על הנכס הכי יקר שלך: הבריאות! ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נוי
ד''ר רוני חרמון04/08/2008אם את אוכלת כמו שאת מספרת ולא עולה במשקל את חייבת לעשות בדיקות רפואיות. אם הכול יהיה תקין בבדיקות את תצטרכי להפסיק עם ג'אנק פוד וממתקים ולאכול בצורה מסודרת 6 פעמים ביום כל פעם קצת ותצטרכי לבנות תוכנית של אימון גופני להגדלת כמות השריר בגופך. בהמשך קיבולת הקיבה שלך תגדל ותוכלי להעלות את כמות האוכל בכול ארוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה על התשובות :]
מישהו יודע?04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמינה מתוך מחלהמור02/08/2008
שלום! קוראים לי מור ואני בת 11 לפני כמה חודשים גילו אצלי מחלה דלקתית במעיים. הרופא נתן לי כדורים שקוראים להם : אסטרואידים. מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים שזה בערך מלפני חודש השמנתי 7 קליו כי הכדורים האלו גורמים לרעב ומצתברים כל הנוזלים בגוף. הרופא אמר לי שמתי שאני יגמור את הכדורים אני ירזה אבל אני רוצה ליתר ביטחון לישמור על תזונה בריאה ונכונה. הבקשה שלי אליכם שתיתנו לי תפריט יומי ומסודר. את כל הארוחות שאני צריכה ביום את ארוחת הבוקר צהריים וערב ומה האפשרויות שהם יהיו ומה הפרשי השעות שצריכים להיות בין כל ארוחה וארוחה וגם כמה דברים מתוקים אפשר לאכול ביום. ** אשמח מאוד אם תעזרו לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור, אני מעריך אותך
אהרון02/08/200802.08.08 22:11 טוב שאת מודעת לנושא הגוף ואף פעם אינו מוקדם מדי. התרופה שאת לוקחת אמנם גורמת לרוב בעיקר לצבירת נוזלים וצודק הרופא שהעיניין יסתדר עם תום הטיפול. בשלב הזה של החיים את צריכה לשתף את ההורים בכל מעשיך כולל התזונה ללא קשר לפחד מהשמנה. ישנם תזונאים המתמהים בתזונה נכונה לילדים בעיצומה של הגדילה ומומלץ לגשת לאחד\אחת מהם\מהן בלווי הורה. קשה ולא נכון ליעץ באופן ווירטואלי ולבנות תפריט לילדה בגיל שלך בלי לדעת את כל הנתונים על ידי פגישה פנים מול פנים. הצרכים התזונתיים בגיל שלך שונים מאלה הנכונים למי שסיים את שלב הגדילה. בכל זאת אני מרשה לעצמי ליעץ לך באופן כללי ביותר.******צריך לאכול כמה שפחות מתוקים, לא יותר מפעם ביום*****לאכול 3 ארוחות מסודרות על יד השולחן בשקט וללעוס טוב ולאט ****לאכול עוד 2-3 פעמים בין הארוחות משהו קל. ******לשתות בעיקר מים ולהמנע ממשקאות ממותקים, עדיף מיץ טבעי טרי. *****להרבות באכילת ירקות ופירות טריים*****לאכול לחם מלא ודגנים מלאים******כמה שפחות צ'יפס, חמבורגר וכדומה. ******לא להגזים בישיבה מול הטלוויזיה או מחשב ולהעדיף פעילות גופנית כגון ריקוד, משחקי כדור, הליכה וריצה עדיף בחברת ילדים אחרים, *****להקפיד עד כמה שאפשר לא להחשף לשמש בין 9.30-17.*******בהצלחה, ילדה חמודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ד''ר רוני חרמון03/08/2008רשית אני מאחל לך בריאות שלמה. גילך הצעיר מצריך טיפול ע"י רופא אחרת יכול להגרם לך נזק לטווח הארוך. סטרואידים עוזרים אבל חייבים לקחת אותם בחשבון הכון תלוי במינון שלהם ובמשך זמן הטיפול. את חייבת להמנע ממלח וסוכר והדיאטה שלך חייבת להיות מאוזנת בהתחשב בתרופה שאת נוטלת. לכי לדיאטנית בקופ"ח או לרופא המטפל בכדי לקבל הנחיות מדוייקות ותוכנית תזונה בריאה. לא הייתי עושה דיאטה לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון-זקוקה לעזרתךמיכל02/08/2008
היי אהרון, ראיתי שאתה עונה בצורה נפלאה לשאלות, אשמח לקבל ממך תשובה לשאלתי.. אני מרבה לאכול כבד עוף צלוי על האש ואיני יכולה לחשב את כמות הקלוריות כיוון שאני לא יודעת מה משקל גרם כל חתיכת כבד. תוכל בבקשה לנסות לעזור לי לדעת כמה גרם וקלוריות יש בחתיכת כבד עוף מרובע בגודל בינוני (5 ס"מ בערך) אני יודעת שזה אינדיווידואלי אבל ממש בערך? תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד עוף
אהרון02/08/2008מכיל כ-120 ק\100 גרם לפני הבישול. הכי טוב לשקול לפני הצליה ולחשב. אני מעריך 40-50 קלוריות.******צורת ההכנה שלך, צליה, היא הנכונה. הכבד מזין מאוד ועשיר במיוחד בוויטמין B12, חומצה פולית וברזל, לכן מומלץ למי שסובל מאנמיה (רמה נמוכה של המוגלובין). לעומת זאת יש בו כמות גדולה מאוד של כולסטרול, לכן לא צריך להגזים.. ******בתיאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, שאלה נוספת
מיכל02/08/2008אני מכורה לקטשופ, נוהגת לאכול המון קטשופ בצירוף לכל מאכל וזה בצורה מוגזמת, ביום אני מסיימת יותר מחצי בקבוק וכמות הקלוריות היא אלף לבקבוק וזה נורא משמין. השאלה שלי האם במסגרת הדיאטה אפשרי לוותר על אוכל אחר שזה יהווה כתחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטשופ
אהרון02/08/2008מלבד ערכו הקלורי יחסית גדול (כ-120ק\100 גר) הוא מוצר מתועש המכיל הרבה כימיקלים שנוגדים את עקרונות התזונה הנכונה. אני מציע לך לא להגזים באכילתו, מה עוד שערכו התזונתי בצורתו המתועשת אינו רב. עצם העובדה שאת מכורה אליו אומרת את הכל. בתזונה נכונה, ההתמכרויות היחידות המותרות הן לירקות ולמים. התזונה צריכה להיות מגוונת ומאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור, אני מעריך אותך
אהרון02/08/2008טוב שאת מודעת לנושא הגוף ואף פעם אינו מוקדם מדי. התרופה שאת לוקחת אמנם גורמת לרוב בעיקר לצבירת נוזלים וצודק הרופא שהעיניין יסתדר עם תום הטיפול. בשלב הזה של החיים את צריכה לשתף את ההורים בכל מעשיך כולל התזונה ללא קשר לפחד מהשמנה. ישנם תזונאים המתמהים בתזונה נכונה לילדים בעיצומה של הגדילה ומומלץ לגשת לאחד\אחת מהם\מהן בלווי הורה. קשה ולא נכון ליעץ באופן ווירטואלי ולבנות תפריט לילדה בגיל שלך בלי לדעת את כל הנתונים על ידי פגישה פנים מול פנים. הצרכים התזונתיים בגיל שלך שונים מאלה הנכונים למי שסיים את שלב הגדילה. בכל זאת אני מרשה לעצמי ליעץ לך באופן כללי ביותר.******צריך לאכול כמה שפחות מתוקים, לא יותר מפעם ביום*****לאכול 3 ארוחות מסודרות על יד השולחן בשקט וללעוס טוב ולאט ****לאכול עוד 2-3 פעמים בין הארוחות משהו קל. ******לשתות בעיקר מים ולהמנע ממשקאות ממותקים, עדיף מיץ טבעי טרי. *****להרבות באכילת ירקות ופירות טריים*****לאכול לחם מלא ודגנים מלאים******כמה שפחות צ'יפס, חמבורגר וכדומה. ******לא להגזים בישיבה מול הטלוויזיה או מחשב ולהעדיף פעילות גופנית כגון ריקוד, משחקי כדור, הליכה וריצה עדיף בחברת ילדים אחרים, *****להקפיד עד כמה שאפשר לא להחשף לשמש בין 9.30-17.*******בהצלחה, ילדה חמודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 15 קילו עודפים מעל לגוף רזהלילי02/08/2008
לפני כשלוש שנים (בגיל 14) משקלי היה 52 וגובהי היה מטר 1.65, בגיל 15 התחלתי להשמין בגלל שהתחלתי לקחת תרופות בעלות השפעה על משקל, תופעות לוואי שגורמות להשמנה. המינון היה גבוה וככל שהמינון עולה כך גם תופעות הלוואי מתחזקות! וכך קרה לי עד שהעלתי 18 קילו והיום אני שוקלת 69-70 קילו. המשקל הזה מפריע לי, אני מרגישה כבדות בזמן ההליכה וכשאני מתאמנת במכון כושר אני לא מצליחה לרוץ על ההליכון יותר מ10 דקות רצופות בשל דופק גבוה מדי וקושי בשל משקל גוף כבד. התזונה שלי בכלל לא מסודרת, יש ימים טובים בהם אני מצליחה לא לשתות קפה, להיפטר מהמתוקים ולא לאכול לחם במקום זה אני אוכלת סלטים (ירקות)בריאים, דגים, ביצים, מוצרי חלב עם אחוזים נמוכים של 0-1%. מה שמקשה עליי זה האוכל שאוכלים במשפחתי ובקרבתי, אוכל משמין ועשיר בשומן לא בריא בכלל. ואני אוהבת את כל המתוקים שמכניסים לבית, לפעמים אני מתאפקת ולא אוכלת אבל לרוב אני מתפתה ומוותרת לעצמי ואז עולה במשקל או נשארת באותו מצב. זה מתסכל, כי הדחף לאוכל בגלל התרופות הוא ע=נ=ק! כשהייתי מקבלת מינון קטן עובדה שרזיתי מהר מאוד(תוך חודש כ10 קילו) וזה הישג טוב, אבל כשהעלו לי את המינון שוב העליתי את כל ה10). בשתי מילים= מבוי סתום! המטרה שלי היא לרדת במשקל ולהשיל 15 קילו. 1.איך לא לאכול את הדברים האלה(המתוקים הלא כ"כ בריאים), כשהבטן צועקת לעברם? כי רק בגללם אני לא מרזה, הרי 85% זה תזונה נכונה, ו15% זה תוספת ספורט להצלחה. ספורט אני עושה ונשאר לי רק להיפרד לשלום מהג'אנק פוד! תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורטי את יודעת הרבה, לילי.
אהרון02/08/2008אין צורך להסביר לך מה זה תזונה נכונה. מסתבר שאת יודעת, כמו אצל הרוב , הבעיה היא היישום. אני מאמין שלטיפול התרופתי שלך יש השפעה שלילית במה שנוגעה להרזיה, אבל ממה שאת מתארת, לא זאת הבעיה העיקרית.***** הכי קל יהיה לי להטיף לך משמעת עצמית, אבל למרבית הצער אין תרופת פלא הממשמעת את האדם ומרפאת אותו מכל חולשותיו .*****יש לך 2 ברירות: או תחנכי את המשפחה לתזונה נכונה (משימה קשה מאוד), או תאוכלי בנפרד באופן נכון.****אל תוותרי בשום אופן על פ"ג, למרות הקושי. *****כשהבטן צועקת "מתוקים!!!" הכניסי בה פירות יבשים למרות שגם בהם יש הרבה קלוריות אבל יותר בריאים וממכרים פחות..בהדרגה החליפי אותם בפירות טריים תוך הגבלת הכמות.**** בהתחשב בנתונים שלך (שאינם נוראים) אני לא מסכים לחלוקה שלך. אני הייתי מחלק ל-50\50 בין ספורט לתזונה נכונה. ****המלצה כללית בעיניין התזונה היא לאכול כמה שיותר מזונות בעלי צפיפות קלורית נמוכה שעשוים למתן את הכמיהה למתוקים ופחמימות מרוכזות בעלי עומס(לא בהכרח אינדקס) גליקמי גבוה.****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילי
ד''ר רוני חרמון03/08/2008דיאטה זה הדבר הקשה ביותר לעשות וצריך לדעת לעשות דיאטה בצורה בריאה ולאורך זמן. גם אנשים שנוטלים תרופות יכולים לעשות דיאטה ולרדת במשקל הכול תלוי ברצון ובמשך הזמן שעושים דיאטה. אני מיעץ לך לפנות למומחה לדיאטה ולקבל תוכנית ארוכת טווח של לפחות חצי שנה ביקורת שבועית בפני המטפל ורצון עז עם אמונה שאת יכולה להצליח. אם תצמדי לתוכנית בסויימת למשך מספר חודשים ברצף תופיעי לביקורת מידי שבוע ותדבקי בדיאטה ברצון עז , אין דבר שיעמוד בדרכך להצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
לילי03/08/2008תודה רבה לאהרון ותודה רבה לד"ר רוני חרמון על עצותיכם ועזרתכם הרבה! לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיאטה תגרום להשמנה?סיוון02/08/2008
היי, אני בת 19, גובהי 1.70 ואני שוקלת 80 ק"ג התחלתי לעשות דיאטה ביום ראשון וכבר ירדתי שני קילו מה שגרם לי לחשוב שאולי הדיאטה שלי לא נכונה אני אוכלת ארוחת בוקר, סנדוויץ בצהריים וקוטג' בערב ואני עושה 9 ק"מ הליכה בחדר כושר בכל יום הבעיה היא שאני לא אוכלת ירקות, פירות או בשר כי אני פשוט לא אוהבת ואני חושבת שהדיאטה לא תחזיק מעמד. חשוב לציין שאני לא אוכלת חטיפים או מתוקים אחרים כי אני יודעת שאני לא אפסיק.. מה גם שנראה לי מעבר לשני קילו האלה שכבר ביום הרביעי לדיאטה ראיתי שהשלתי אני לא ממשיכה לרדת, מה הבעיה? מה אני יכולה לעשות כדי לייעל אותה ושבאמת ךתחזיק מעמד ותראה תוצאות? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון, את עושה רק 2 דברים טובים
אהרון02/08/2008הראשון הוא ההליכה היומית, (צריך להוסיף גם פעילות בונה שרירים) כל היתר טעון שיפור או שינוי רדיקלי. אם הבנתוי טוב את אוכלת רק פעמים ביום וזאת טעות. גם התפריט שלך אינו נכון ואינו מספיק. את חייבת לאכול 3 ארוחות מסודרות ועוד 2 ביניים. יהיה לך קשה לרזות ולהתמיד ללא ירקות ופירות. אם את לא אוכלת בשר באופן עקרוני, אפשר להחליף במוצרי חלב (לא שמנים), ביצה ודגים. הדבר הטוב השני הוא ההמנעות מחטיפים ומתוקים, המשיכי כך. את חייבת דיאטה מתונה, מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון תוך הקפדה על הספקה סדירה (כלולה במזון) של הוויטמינים והמינרלים הדרושים לגוף. אם יש לך שאלות ספציפיות אענה לך ברצון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.. ועוד משהו
סיוון02/08/2008אני אוכלת 3 ארוחות ביום, הבעיה היא שאני לא רוצה לאכול יותר מזה כי אני מפחת שאני לא אפסיק אני אוכלת בסביבות ה-1000 קל' ביום, מוציאה 700 - מה שאומר שאני אוגרת 300 קל' ביום, אז איך נעצרה הירידה במשקל? ואם אני לך לתזונאית ואעשה תפריט מאוזן - חזרה לאכילה של יותר קלוריות לא תשמין אותי במקום לעשות ההפך? חשוב לציין שעד לפני שבוע התפריט לי כלל קרוב ל2500 קל' ביום. תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון, הרי כמה הבהרות
אהרון02/08/2008בקרב אנשי המקצוע רווחת הדעה שצריך לאכול 5-6 ארוחות ביום, מתוכן 3 עיקריות. מחקרים אחרונים מראים שאין הבדל בהרזיה בין 3 ארוחות לבין יותר בתנאי שמדובר על אותו הרכב ואותו ערך קלורי. אם מתאים לך 3 ארוחות, לכי על זה, אבל אם את מנשנשת בין הארוחות, הוסיפי לערך הקלורי הכולל. *****את טועה באומרך שאת מוציאה 700 ק ביום. זה מה שאת שורפת רק בהליכה היומית (יותר מדוייק כ 600 ק) אבל את צריכה להוסיף את זה להוצאה הבסיסית שהיא כ-1600 ק עבור הנתונים שלך. אם את מוסיפה גם פעילות יומית שוטפת, מגיע בקלות ל2400-2500, בהנחה שהמטבוליזם שלך ממוצע. ליתר ביטחון הורידי משהו מזה, בהתחשב שאחוז השומן שלך גבוה.(בקשי בחדר הכושר שימדדו לך, יש להם מכשיר לא כל כך מדוייק אבל נותן לך אינדיקציה) ****זה רעיון מצויין ללכת לתזונאית, אבל אחת עם המלצות והשגים מוכחים. לא חסרות תזונאיות שלא רק שלא עוזרות אלא גורמות בסופו של דבר להשמנה על ידי כל מיני דיאטות מטורפות. אני ממליץ לך 1500 ק ליום אבל בתפריט מאוזן מגווון ובריא. אם תתמידי בפ"ג ותוסיפי פעילות בונה שריר 2-3 פעמים בשבוע, את צפויה לגרום למאזן קלורי שלילי של לפחות 800 ק שיבוא מפרוק כ-100 גרם שומן ביום, בהנחה שתדאגי לשמור על השרירים. ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון
לילי02/08/2008סיוון היקרה, הגוף שלך התרגל במהלך השבוע הזה לאוכל המועט שאת מכניסה לגופך, כעת את צריכה לדרג את התפריט שלך ולהעשיר אותו במזונות איכותיים ובריאים. לדוגמה: 1.סלט ירקות(עגבניות, מלפפון, חסה,בצל ירוק/יבש/זיתים/גמבה/גבינה קשה 5%) זאת ארוחה נפלאה וכתוספת, פרוסת לחם קל עם ממרח גבינה לבנה 1/2%, פרוסת דג סלומון מעושן. זה בהחלט יכול להשביע אותך לזמן המושלם עד לארוחה הבאה. 2.תפוח אדמה מבושל, ירקות חתוכים/סלט ירקות קטן כמו בדוגמה למעלה, וחתיכת שניצל עוף קטנה. 3.מרק או תבשיל ירקות(ברוקולי,גמבה בכמה צבעים, עגבניה,גזר,בצל ועוד...) עם 3 כפות אורז. יש לך המון אפשרויות מדהימות. כעת את צריכה רק לבחור מה שמתאים לך! בהצלחה :) נ.ב: ספורט(נקודה חשובה). עד עכשיו לפי מה שציינת את הולכת 9 ק"מ בהליכון, מעכשיו הציבי בפנייך אתגר. האתגר הוא לרוץ וללכת על ההליכון יותר מ9 ק"מ, 10 ומעלה את מחליטה. אני מאמינה שאת תראי תוצאות גבוהות יותר מן הרגיל. המון בהצלחה, אלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיוון
ד''ר רוני חרמון03/08/2008נכון שיש עליך משקל רב ומשקלך צריך להיות בסביבות ה- 60 ק"ג. מה שאת עושה זה מבצע דיאטה שאולי יצליח בחלקו אבל מהר מאוד תחזרי למשקלך הגבוהה. בכדי להצליח בדיאטה צריך לאכול מגוון ובריא לא חייבים לאכול הכול ביחד כל יום אפשר לאכול כל שלושה ימים דברים וצרופים שונים אבל חייבים להתמיד בדבר הרבה זמן. אם את רוצה לספור קלוריות את צריכה לאכול כל יום כמות קלוריות הפחותה מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . כמה שפחות קלוריות תוכלי קצב הירידה יגבר . ככול שתישתי יותר מים תרדי יותר. ככול שתעשי יותר פעילות גופנית תרדי מהר יותר. אבל החשוב ביותר הוא תוכנית הדיאטה משך הזמן שלה והדיוק שאת מבצעת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיתי כבר הכלרותי02/08/2008
אני בת 38 גובה 1.78 שוקלת 84קג שזה המשקל הכי גבוהה שלי למעט כשהייתי בחודש תשיעי... הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי עושה כושר כ5 פעמים בשבוע ריצה של 6קמ כבר למעלה משנה אני נורא רוצה לרזות וממש לא מצליחה להתמיד בבדיקת דם שעשיתי יצא TSH5.5 האם חילוף החומרים שלי איטי אושאני פשוט אוכלת הרבה יותר מידי? עשיתי הרבה דיאטות בעבר וירדתי יפה הפעם לא זז אצלי כלום לא משנה השיטה המלצות???מתחילה להתייאש וזה לא הולם את אופיי תודה רבה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רותי
ד''ר רוני חרמון02/08/2008משקלך לא כל כך גבוהה. בכדי לרדת במשקל צריך לעשות דיאטה מסודרת ובריאה במשך מספר חודשים ברצף ולהתמיד כל הזמן. לאחר מכן לעשות תוכנית ארוכת טווח לשמור על התוצאה להזמן רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותי, לא בטוח שניסית את הכל
אהרון02/08/2008אם יש רצון, יש דרך. מצבך רחוק מלהיות קטאסטרופלי, יש לא מעט שהיו מוכנות להתחלף אתך. הנתונים שלך טובים בד"כ, הגובה מהווה יתרון בהרזיה וגם העודף לא נורא, תלוי במבנה הגוף. אמנם TSH גבוה יחסית, טיפה מעל הגבול התקין העליון דבר שמעיד על פעילות איטית של בלוטת התריס, כלומר מטבוליזם איטי מהממוצע. זה עדיין לא אומר ש BMR (קצב המטבוליזם הבסיסי) מטבטא בהכרח בערכים שאיאפשר לקזז בפעילות גופנית ותזונה נכונה. עם הנתונים שלך אני מעריך שכל הסטיה היא לא יותר מ-200 ק ליום, אפילו פחות מזה. אם זה מה שמדאיג אותך הייתי מציע לך לעבור בדיקת BMR במכון המתמחה בזה. הבדיקה כרוכה בתשלום אלא אם הופנית על ידי ק"ח. לאור הנתונים המתונים שלך, לא נראה לי שיפנו אותך. הפעילות האירובית שלך נכונה בהחלט אבל את חייבת גם פעילות בונה שריר לשימור מסת השרירים, אחרת המטבוליזם שלך ירד עוד יותר. הפסקת העישון מעידה שיש לך כוח רצון חזק דבר הכרחי במשטר הרזיה שזה למעשה אורח חיים. לא עוד דיאטות כפי שעשית בעבר והפסקת, אלא שינוי קבוע באורחות החים כאשר ספורט ותזונה נכונה צריכים להפוך למציאות מתמדת. עד שתגיעי ליעד שתקבעי לעצמך אני מציע לך לאכול מאוזן ומגוון כ1500 ק ליום, לשתות רק מיים והרבה, להמנע ממתוקים, טיגון, מוצרי חלב עתירי שומן, לאכול הרבה דגים וגם בשר רזה בלבד (לסלק את השומן והעור), שפע של ירקות, פירות בהגבלה, לחם ודגנים אחרים רק מלא. ****את צריכה לדעת שאחרי כל דיאטה, ולא חסרות דיאטות לא נכונת, קצב ההרזיה יורד בגלל אבוד מסת השרירים וההתגוננות של הגוף ש"זוכר" מה עשית לו בפעמים הקודמות. *****אסור לך להתייאש, אחרת זה הסוף ואני לא מאלה שמציעים לאהוב את הגוף שלך כפי שהוא. במקרה שלך יש סיכוי רב לשפר את המצב הגופני, מצב הרוח ומעל הכל הבריאות. ****אשמח להציע לך שיפורים בתפריט היומי שלך אם את מעוניינת. ****בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.הרבה עידוד מכם:) אם הכוונה
רותי02/08/2008בפעילות בונה שריר אימון מכשירים במכון כושר אז אני עושה כפעמיים בשבוע.בנוסף על האירובית אנסה לדבוק ב1500קל ליום די מעצבן לספור קלוריות אז אני מחשבת כנקודות של שומרי משקל כ22-24 לפי מה שנתנו לי שם...מקוה שזה כ1500קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרותי
טלי04/08/2008שלום רותי, רציתי לספר לך שהיתה לי בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס בעבר ואני השמנתי בגלל זה אבל לאחר שנתנו לי טיפול תרופתי של כדור שנקרא אלטרוקסין (מלח טבעי שהיה חסר אצלי בגוף) ואחרי שעשיתי דיאטה רצינית - כמו שאת עושה, הצלחתי לרדת 12 ק"ג וגם לשמור על כך. כלומר, אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה בקשר לתוצאה של הבדיקה של TSH (התוצאה לא גבוהה מאוד אבל מנסיוני זה משפיע על המשקל ועלול לגרום לעליה במשקל). צריך לעשות בדיקות דם תקופתיות ל- TSH כיון שיכולה להיות גם בעיה הפוכה של ירידה במשקל (יתר פעילות של הבלוטה) ותופעות נוספות. הסטייה בבדיקה שלך היא מאוד קטנה אבל אני הייתי בודקת את הענין עם הרופא. בברכה, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בקרפאלינה01/08/2008
עם ממרח שוקולד\דבש?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרפ
רחל גרנות01/08/2008שלום לך,
זה כמובן יכול להשתנות בהתאם לכמות השוקולד. אולם, לא פחות מ-400 קלוריות.
בתיאבון,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלינה01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה האלטרנטיבות?pl76501/08/2008
אז ככה, אני בגובה 1.65, משקל 89, רחב מאוד. הייתי מאז ומתמיד פעיל ספורטיבית(כמעט בכול ספורט אפשרי) כולל משקולות בחדר כושר. מאז שהתחילו לי הבעיות בברכיים, כאבי גב תחתון והלחץ דם הגבוה, אני פשוט לא מסוגל לרוץ, לא משנה כמה אני מנסה(כמו כן פעם יכלתי לרוץ 8 קילומטר בדופק 210 וכעת הדופק שלי במנוחה הוא 100(אני מטופל בקרדיולוק ודיובן). רציתי לבחון אלטרנטיבות שהן מספיק יעילות כדי לרדת במשקל ולשפר את הבריאות ואת הגובה. לא יודע אם זה רלוונטי, אבל אינני אוכל הרבה, לרוב ארוחה אחת או שתי ארוחות. לנסות לאכול יותר התברר לי כלא אפשרי מכיוון שבגלל אורח החיים, אני לא יכול להקפיד לאכול ארוחה מסודרת בשעה קבועה. כמו כן מאז שהשתחררתי אני מרבה בשתיית קולה ומיצים למינהם שמכילים מעל 40 קלוריות פר 100 מ"ל, אפשר לומר שזאת הבעיה הכי גדולה שלי, אני לא מסתדר טוב עם מים(שותה רק כשאני צריך לקחת תרופות), ולא מסתדר עם משקאות דיאט אחרים. תוכלו להמליץ לי בבקשה את כמות הקלוריות ליום שאני צריך לצרוך, והיכן ניתן לחשב הנ"ל, וכמו כן, הצעות לפעילות ספורטיבית אחרת(עד עכשיו, מזה חצי שנה, לא זזתי ממש) אקבל בברכה. תודה רבה, ומצטער על ההודעה הארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקס
אוהד01/08/2008קודם כל כל הכבוד על הרצון. כמה דברים אבל באמת שזה לא מספיק אתה חייב לעבוד עם מישהו בצורה אישית. תתחיל פעילות ספורטיבית בצורה הדרגתית בהתחלה הליכה אח"כ הליכה בעליה ואז קצת הליכה ריצה(בהתחלה תעשה 10דק ואז תנסה לאתגר אותך כל הזמן(ככה תבנה את הכושר שלך בצורה איטית אך נכונה ובטוחה. וכמובן שאתה חייב לשנות את התפריט אם תגיד לי מאיפה אתה בארץ אוכל לתת לך המלצה למי לפנות בהצלחה אוהד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מקס משקל כפול 24 כפול 0.9
ד''ר רוני חרמון02/08/2008זה כמות הקלוריות היומית בכדי לשמור על משקלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובות, אך
pl76506/08/2008כמו שציינתי, יש לי בעיות בריאותיות שלא מאפשרות ריצה או הליכה ממושכת. לכן אני מבקש עצות לאימון אלטרנטיבי, כמו כן היכן ניתן לחשב את הקלוריות של כול מאכל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מקס
ד''ר רוני חרמון06/08/2008אתה צריך לאכול מס' קלוריות השווה לחישוב משקל כפול 24 כפול 0.9 בכדי לשמור על המשקל במצב מנוחה אם רוצים לרדת צריך לאכול פחות מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לנהוג נכון?אני31/07/2008
אני בת 23, 1.69 ושוקלת 72 ק"ג. מבנה גופי בינוני עד רחב. כמה עליי לרדת במשקל ובאיזה קצב? מהי כמות הקלוריות היומית הדרושה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות במילון
כמות הקלוריות המומלצת היא, כמובן, אישית ומשתנה מאדם לאדם. זה תלוי באורח החיים, פעילות גופנית וכמובן בגנטיקה של כל אחד. עקרונית, צריך למצוא את התקציב שניתן לחיות איתו בשלום ושגם יוריד במשקל. חשוב לא להגיע למצב של רעב (זה האויב והמכשלה של כל ניסיון לרדת במשקל). אני מציעה לך לא פחות מ-1200 קלוריות ביום.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל אידאלי
אהרון01/08/2008לפי הנתונים שמסרת, המשקל האידאלי שלך הוא 63 ק"ג. עכשיו את מעט מעל הגבול התקין העליון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןאביבה31/07/2008
שלום רב אני בת 26 / 1.60 ס"מ - בשנה האחרונה התחלתי לאכול באופן בריא ולעשות ספורט 4 פעמים בשבוע (אירובי ואנאירובי) והורדתי 26 ק"ג ממשקל גופי (המשקל ההתחלתי היה 90 ק"ג) כיום אני שוקלת 64 ק"ג אך בבדיקה שעשיתי התברר שיש לי 35% שומן בגוף למרות כל הספורט והתזונה הנכונה..(לא אוכלת סוכר, לא שותה משקאות ממותקים, קמח מלא, לחם קל, גבינות קלות וכדומה)...אמרו לי שזה מצב לא טוב ושאני צריכה לרדת עוד כ-7 ק"ג. האומנם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון...
אוהד31/07/2008את צריכה להוסיף לתפריט שלך עוד חלבון במיוחד עד חצי שעה אחריי האימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אביבה31/07/2008מה זה כולל? כלומר מה עלי לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לאכול
אוהד01/08/2008בעיקרון את צריכה לבנות את התפריט שלך בצורה כזאת שיכיל לפחות 1.2 גרם חלבון על כל קילו משקל גוף שלך(כי את גם בתהליך ירידה וגם מתאמנת 4 ימים בשבוע) הייתי ממליץ לך לרשום במשך שבוע את כל מה שאת אוכלת (הכל) ואז לבדוק כמה חלבון את צורכת. לפי נסיון שיש לי עם אנשים בירידה במשקל את תגלי שאת אולי מגיעה לשליש ממה שאת צריכה. הגוף שלנו בנוי מחלבון אז איך אנחנו מצפים ממנו לבנות את עצמו אם אנחנו לא נותנ ים לו מספיק חלבון ? היית יכולה לבנות בית בלי בלוקים??? הייתי שמח להעביר לך טבלה של מוצרים וכמה חלבון הם מכילים, פשוט כל פעם שאני רושם פה את האימייל שלי אז מוחקים לי את ההודעה. בהצלחה אוהד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוציא את הטבלאות מחוץ לחוק
כל הכבוד על הירידה במשקל ובמיוחד על השינוי שעשית וההתמדה. זה לא פשוט וחבל שכל מיני טבלאות, נוסחאות וכדומה עלולות לייאש ולחבל בהישג.
האם את מרגישה טוב עם עצמך? אם כן, כדאי לשכוח מהאינפורמציה החדשה הזאת שקבלת על אחוזי שומן (אגב, אני לא לגמרי בטוחה באמיתות המידע). המשיכי כפי שאת נוהגת ותיהני מעצמך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכות על ההשג המרשים.
אהרון01/08/2008לכל הדעות, אחוז השומן שלך גבוה באופן ניכר. מדד אחוז השומן נקבע באופן מדעי בעיקבות מחקרים רבים ומגווונים לאורך תקופה ארוכה. אחוז השומן המירבי לאישה הוא 25% ולגבר 20%. פעילות אירובית אפקטיבית (60-65%) לפחות שעה ביום מורידה את אחוז השומן ופעילות אנאירובית מגינה על מסת השרירים. התמידי בתזונה נכונה ופעילות נכונה וההרזיה תמשך אבל בקצב איטי יותר. 26 ק"ג בשנה זה יפה מאוד וזה מוכיח שיש לך נחישות וכושר התמדה. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להתקדם בירידה במשקלאתי31/07/2008
שלום רב אודה לעזרתכם נתונים שוקלת: 73 גובה 168 גיל: 46 מזה חודדש ימים מתאמנת בחדר כושר אימון הכולל בד"כ הליכה מהירה במשך שעה, עבודה על מכשירים לפחות עוד חצי שעה. מספר האימונים בשבוע בממוצע 3 . הורדתי בצורה משמעותית את כמות הארוחות בוקר : רק קפה צהרים : ארוחה בשרית ללא פחממות הבעיה בערב : ארוחת ערב הכוללת ירקות ביצה ופרוסת לחם. החולשה: פירות. לדעתי הדבר המקלקל לי. במשך תקופה זו לא חל שינוי משמעותי במשקל. אשמח לכל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזרי לאכול ארוחת בוקר
אוהד01/08/2008כתבתי לך תגובה ארוכה אבל כנראה בגלל שיש שם אימייל מחקו אותה אבל בקיצור את חייבת לחזור לאכול ארוחת בוקר ושתהיה מבוססת על חלבון מהצומח וכמה שיותר מאוזנת ובריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי
אהרון01/08/2008התמידי בפעילות הגופנית. ראי גם את המלצות שנתתי לטלי באותו נושא. את צריכה לאכול 3 ארוחות מסודרות ועוד שתי ארוחות ביניים קלות. מומלץ תפריט מאוזן ומגווון של כ-1500 ק ליום לאור הפעילות הגופנית שלך. השיטה שלך למעט בפחמימות מרוכזות עשויה לעזור בתנאי שאת אוכלת הרבה ירקות.(גם בהם יש פחמימות) גם פירות מותר אבל לא יותר מ4 ביום בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליחה לרדת
אני מבינה את התסכול שלך. מתאמצת ולא רואה תוצאות. זה החלק המסוכן בתהליך הירידה במשקל. כל כך קל להתייאש, להרים ידיים ולהתחיל בזלילה הגדולה. אני תמיד טוענת שהיאוש מאד טעים... וכעת לשאלתך, אני מציעה לך להתחיל לרשום בדיוק את מה שאת אוכלת. מאד יתכן שמתחבאות אצלך קלוריות שאינך מודעת להן. מאד יתכן שארוחת הערב לא מספקת ולכן יש קצת יותר חטיפות בערב. פירות אכן מספקים סוכרים די פשוטים ומאד יתכן שעודף הסוכר שבפירות מונע את הירידה במשקל. לא לשכוח לשתות והעיקר, סבלנות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)