פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה...
    עדי
    05/09/2008

היי, אני נערה בת 18 לפני צבא ויש לי בעיה קטנה אני קצת מלאה וקשה לי מאוד לרדת במשקל.. אני נלחמת במשקל שלי בלי סוף והרבה! אני לא שמנה להחריד אבל גם לא רזה במיוחד יש לי מעט להוריד וקשה לי אנשים מפחידים אותי ואומרים לי שבצבא אני יעלה הרבה..אני רוצה לפני הגיוס לרדת במשקל ולהיראות טוב ולהרגיש טוב עם עצמי. מה אני צריכה לעשות?! נ.ב ניסיתי הרבה דיאטות בחיים היתה תקופה שירדתי הרבה (10 קילו) והייתי ניראת טוב מאז העלתי הכל ואני לא מצליחה להוריד אותם בחזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה...

הוספת תגובה

• גובה, משקל?

אהרון
    05/09/2008

סוג הדיאטה האחרונה, משקל בהתחלתה ובסיומה, מתי התחיל מחזור ההשמנה האחרון? פעילות גופנית? תאריך גיוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדי

ד''ר רוני חרמון
    07/09/2008

בכדי לרדת במשקל ולהשאר רזים צריך לעשות דיאטה לאורך זמן הכוונה לשנים ולהשלים עם תוכנית שמירה סה"כ עד שמגיעים לגיל שמונים. כל מבצע לתקופה ללא תוכנית לא יצליח. ממליץ לך להתיעץ ולבנות תוכנית לטווח ארוך בריאה ומוצלחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון...
    רקדנית:)
    05/09/2008

היי מה שלומך? חזרתי לעדכן, ובעצם אין על מה, ואני אפילו שמחה! בשלב מסויים הסתכלתי במראה והבנתי שוואלה אני בעצם רזה.. ויש לי שרירים, די הרבה.. ואולי הם גם שוקלים... ואז החלטתי שאני לא סופרת קלוריות יותר ושאני ככה כמובן אדע בערך אבל לא מדוייק יותר ונראה איך זה ממשיך.. וכבר יותר משבוע כזה שאני פשוט אוכלת מה שבא לי בכמויות שאני אוהבת (והן קטנות..!) ואני שוקלת 48.. הגוף שלי שומר על המשקל הזה. אז אני ממשיכה לעשות ספורט כרגיל ומבחינת אוכל יוצא ככה בין 400 ל-700 קל' אבל בלי שום הגבלות! כמובן לא מתפרעת על שוקולדים.. אבל אני בכיף אוכלת ארטיק דיאט או מעדן טעים.. אז בקיצור רציתי להגיד לך תודה על העזרה שלך וגם עוד עניין, עוד מעט אני מתגייסת, אם אני אמשיך לא לספור קל', אני אשמין שם? כולם תמיד משמינים שם.. מפחיד אותי העניין הזה, אחרי שהגעתי סוף סוף למצב שאני מאושרת (ואפילו בלי המשקל שכל כך רציתי...) אני לא רוצה פתאום לחזור מטירונות ולגלות שאני שמנה, בסופו של דבר אם אני אוכל שם כמו אנשים אחרים אני בטוח אשמין.. אם יש לך עיצות כלשהן אשמח. יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    אהרון...

הוספת תגובה

• רקדנית, ידידתי משכבר הימים

אהרון
    05/09/2008

שלומי טוב, וכל עוד אני יכול לעזור אפילו במעט, גם הרגשתי טובה. אני שמח לשמוע שאת מרגישה טוב ומרוצה מעצמך. אני עדיין חושב שאת אוכלת קצת יותר ממה שאת מעריכה, וכפי שאת כבר מכירה אותי, במקרה שלך אני מעודד. אגב, את לא צריכה "להתפרע על שוקולדים" אבל מעט שוקולד איכותי מדי פעם אינו אסון. את יכולה להרשות לעצמך אפילו כל יום במקום ממתק אחר. אמנם הצבא אינו המקום המתאים לשמירה על הגיזרה במיוחד לבנות, אבל אם מודעות ומוטיבציה זה אפשרי. אין לי עוד הרבה מה ללמד אותך בנושא התזונה הנכונה. עכשיו גם בצבא, לפחות בחלק מהבסיסים יש מודעות בחדרי האוכל. כמה עיצות: -אכלי רק את הבשר שבמנה העיקרית ללא תוספות שבדרך כלל מכילות המון שמן טיגון. אם זה שניצל, הורידי את הציפוי וגם תספגי בעזרת נייר סופג את השמן. הורידי את העור וסלקי את השומן מהעוף. אכלי כמה שיותר ירקות. יש למעט באכילת גבינה צהובה וכמובן ממרחים למיניהם. אל תשתי את המיץ שעל שולחן האוכל (זבל כימי משמין) אלא רק מים. בחדר שיהיה לך תמיד פרי. אפשר מדי פעם לוותר על חדר האוכל ולאכול דברים בריאים (ירקות, פירות, לחם מלא\לחמית מלאה -בקרי כמה שפחות בשק"מ אבל אם בעיקבות לחץ חברתי תהיה שם, אל תאוכלי וופלים, מצופים למיניהם, במבה,ביסלי, בסקוויטים וכל מיני ממתקים. המנעי גם משתית משקאות ממותקים. -בביקורים בבית השקלי כדי שתוכלי לתקן את המצב בעוד מועד. -אם תהיה לך אפשרות להכנס מידי פעם לפורום ולבקש את עצתי, אשמח לעזור. שירות קל ונעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון היקר תודה!

רקדנית:)
    05/09/2008

חבל שאני צמחונית ואת העיצות בענייני הבשר לא אוכל לממש... יהיה בסדר ובטח שאכתוב כאן בתקווה שבאמת יהיה טוב.. שוב תודה וביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    נועה
    04/09/2008

קוראים לי נועה ואני בת 14 וחצי. הגובה שלי הוא 1.64 ואני שוקלת 49. אני יודעת שאני לא נחשבת שמנה אבל בכל זאת מפריעה לי הבטן שלי כשאני לובשת בגדים צמודים למשל, הייתי רוצה להוריד כ-2, 2 וחצי קילו. האם זה יכול להיות מסוכן? איך אני באמת יכולה להגיע ל-47 בלי להרעיב את עצמי? מה עליי לאכול? נ.ב זה באמת לא בקטע של 'להיות אנורקסית'. זה רק בשביל ההרגשה הטובה שלי עם עצמי. תודה, נועה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• נועה, את לא צריכה לרזות

אהרון
    04/09/2008

אפילו יחסית לגיל את בתחתית הטווח התקין אבל זה עדיף כך. אולי הבטן שלך רפויה ואת צריכה לחזק אותה. בכל מקרה אני מציע לך תזונה נכונה (לא דיאטה דלת קלוריות) וגם פעילות גופנית כולל תרגילי כוח לחיזוק השרירים בכל הגוף עם הדגש על הבטן. זה לא יוריד לך באופן נקודתי את שומן הבטן (אם באמת הוא מרוכז שם) אבל יעצב את כל הגוף כולל הבטן. זיכרי: מי שנאבקת ב2 ק"ג דימיונים בגיל 14 וחצי עלולה למצוא את עצמה נאבקת קשות ב20 ק"ג אמיתיים בגיל 24 וחצי. (או חו"ח הקיצוניות השניה) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נועה
    04/09/2008

אני חושבת שאני אלמד להסתדר עם הבטן הזו, לפעמים לא צריך בטן שטוחה הא? חוץ מזה שיש איזה ארטיק שאני בונה עליו כל היום.... אז, ברשותך :) תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נועה את רזה מידי

ד''ר רוני חרמון
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    שירית
    04/09/2008

היי אני בת 26..אני מתחתנת בעוד 20 יום וכרגע אני בתקופת בחינות לחוצה.(השיער שלי קצת נושר )ואני נורא רוצה להרזות.אני יודעת שזה קצת מאוחר מידי אבל אני לא מפסיקה לחשוב על זה וכל פעם אני מנסה דיאטה אחרת ולפעמים אוכלת באופן מופרז מלחץ ודיכאון.יש לי עבר ספורטאי וכיום אני 1.60 ושוקלת 62.8 ק"ג.אני מכירה כבר את כל הדיאטות...שומרי משקל וכו...יש לי רק 20 יום ואני לא רוצה לפגוע בעצמי ולעשות דיאטות מטורפות.יש לך אולי משהו זמני להמילץ לי כי אני כבר נורא בדיכאון ודי אובדת עצות.תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• מזל טוב, שירית

אהרון
    04/09/2008

חתונה ודיכאון לא הולכים ביחד. לפי מה שאת כותבת זה יכול להוביל אותך דווקא לתוספת ולא לירידה המיוחלת אם לא תפסיקי את הזלילות. גם המשקל שלך אינו מצדיק דיכאון ויאוש. בסך הכל את בגבול העליון של הטווח התקין . אולי מישהו אחר היה ממליץ לך דיאטת בזק שהיתה יכולה להוריד אפילו 5 ק"ג משקל (הרוב שרירים ומים), אבל לא אני אעשה את זה, בעיקר שאת מבינה את ההשלכות. הדבר היחיד שאני יכול להציע שבנוסף יפתור גם את בעית הדיכאון, זה פעילות גופנית אינטנסיווית וגם תזונה נכונה עם הפחתה מתונה בערך הקלורי. זה לא הזמן המתאים לדיאטה מתסכלת. עם העבר הספורטיבי שלך לא יהיה לך קשה לבצע פעילות אירובית, כמה שיותר, במסגרת האילוצים. אם היית יכולה לשחות היה נהדר אבל גם הליכה מהירה\ריצה\אופני כושר יכולים להוריד לך 2-3 ק"ג תוך יצירת סרוטונין ושיחרור אנדורפינים שיפתרו את בעית הדיכאון. בשביל זה צריך שעתיים כל יום אבל גם פחות יכול רק לעזור. אשמח לענות על שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירית

ד''ר רוני חרמון
    04/09/2008

נזכרת מאוחר מאוד דיאטה זה לא מבצע וצריך גם לשמור על המשקל אחרי שיורדים וחוץ מזה אינך שמנה. לגופו של עיניין אם תואכלי רק בשר דגים וסלט ללא הגבלה במשך שבוע ותשתי 20 כוסות מים תרדי 1-2 קילו בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירסומת סמויה. גם מתוחכמת? לא כל כך
    אהרון
    04/09/2008

מישהו בפורום המתאים מציג עצמו כאדם עם בעיה חמורה ושואל בתמימות חוות דעת של מומחים וגולשים לגבי תרופה\תכשיר\בעל מקצוע מסוים שאמור לפתור את הבעיה. כעבור זמן אותו אדם עונה תוך תמיכה משכנעת באמצעי הפלא ואומר שהוא עצמו משתמש בו בהצלחה רבה אחרי שניסה כל השיטות האחרות. הייתי אומר שהשיטה מתוחכמת אם הוא לא היה שוכח להגיב ממחשב אחר כדי למנוע אותו כינוי של "השואל" " והמשיב". כמובן שהתרגיל חוזר על עצמו, פעם אישה עם בטן נפוחה, פעם גבר עם בטן ענקית. אבל מה לעשות, הסיגנון מסגיר אותנו.: Le style est l'homme

הוספת תגובה

• אותו התרגיל בכל פורום רלוונטי

אהרון
    05/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום :)
    לא יודעת18
    04/09/2008

היי, לפני שלושה שבועות התגייסתי ושמעתי סביבי כל הזמן שאני אשמין וכל מיני דברים בסגנון. כשנכנסתי לחדר אוכל חשבתי לעצמי שאין מצב שאני אשמין כי אין שם שום דבר טעים ככה שאני לא אוכל כמה צלחות כמו שאני אוכלת תמיד בבית, עד ש.... מצאתי את השקם. אני מנסה לאכול בכל שלוש הארוחות שיש בחדר אוכל אבל לפעמים אני מוותרת על ארוחה כדי ללכת לשקם ולקנות אוכל שם. כל יום אני נמצאת בשקם ואני קונה בעיקר שתייה- מיץ תפוזים או מים בטעמים, וכל מיני חטיפים כדי שאני וחברה שלי נאכל בחדר. בשבוע הראשון ירדתי בשני קילו והשבוע העלתי קילו אחד - אני שוקלת 52 והגובה שלי הוא 1.67. מה אני יכולה לעשות כדי לשמור על המשקל שלי ולא להשמין?, אני לא יכולה לא לאכול בשקם בגלל שלפעמים אני רעבה גם בשעות שחדר האוכל עוד לא פתוח אז אני קונה שם לפעמים טוסטים, סנרוויצ'ים וכל מיני חטיפים.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום :)

הוספת תגובה

• אני כבר רואה את כולם מתים מקנאה.

אהרון
    04/09/2008

מה את דואגת? את כבר בגבול התחתון של המשקל התקין ואם המבנה שלך אינו צר, את אפילו מתחת. למעשה השאלה במקומה. גם הרזים מאוד יכולים להשמין ואני מכיר הרבה כאלה שתוך כמה שנים עברו מתת משקל להשמנה ניכרת בעיקר אחרי גיל ההתבגרות אבל לא רק. עצם השאלה שלך מוכיחה שיש לך מודעות שבנוסף לגנים הנכונים שלך נותנת סיכוי רב להמשך הרזון. אין בעיה לאכול מדי פעם בשק"מ במקום ארוחה אבל למעט כמה שאפשר בממתקים, בסקוויטים, מצופים למיניהם וגם משקאות ממותקים. אם הנתונים שלך מותר לך פעם ביום שוקולד באיכות טובה (לא ממולא או עם בוטנים) אבל בלי להגזים. אם תוותרי על מיצים ומים בטעמים תוכלי אפילו לאכול חצי חפיסה ביום (50 גר) זה לא צריך להיות תחליף לארוחה מזינה ומאוזנת. במקום מיץ תפוזים שהוא למעשה כימיקלים עם סוכר, אכלי תפוז (עוד מעט) ושתי מים או סודה. שרות קל ונעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה :)

לא יודעת18
    04/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 18

ד''ר רוני חרמון
    04/09/2008

אינך שמנה וכל הכבוד לך גם בצבא ניתן לאכול מבלי להשמין תוכלי ברבה ירקות ומנת בשר או דג ואל תאוכלי בשקם. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני לא יורד במשקל?
    גל
    02/09/2008

הי, שמח שמצאתי את הפורום הזה. הבעייה שלי שפצחתי בדיאטה אבל ללא תוצאות . אז קצת רקע. אני בן 40, גובה 185 בעל מבנה גוף רחב באופן טבעי (גם בלי עודף שומן). בשנות ה-20 שלי עסקתי בפעילות ספורטיבית ויכולתי לשמור על משקל קבוע באיזור ה-88-90 ק"ג בלי מאמץ מיוחד. אם המשקל היה עולה במקצת, למשל בתקופת הבחינות באוניברסיטה, היה מספיק לי לאכול רק קצת פחות ממתקים והמשקל היה מתאזן תוך ימים או שבועות לכל היותר. בתחילת שנות ה-30 לחיי החלה זחילה איטית כלפי מעלה ובשלוש-ארבע השנים האחרונות (כיום אני בן 40) זה איבד כל פרופורציה והגעתי למשקל של 110 ק"ג (BMI 32) ולראשונה בחיי גם גידלתי טפיחה נראית לעין באיזור הכרס (אף פעם לא היו לי קוביות בטן אבל הייתי שטוח למדי). לפני כחודש החלטתי לקחת את עצמי בידיים. בניתי תפריט "חלומות" שאני שומר עליו באדיקות דתית עם הרבה אוכל טרי, הרבה ירקות ופירות, סיבים ומעט מאד פחמימות, וגם אלה מהסוג ה"איכותי". הוספתי גם פעילות גופנית מתונה, חצי שעה ביום על מכשיר מדרגות ביתי. אני אמנם מרגיש יותר "קליל" ורענן אבל אחרי חודש של צריכת חצי מכמות הקלוריות שאני מוציא כביכול, על המשקל הירידה הנה אפסית, 1 ק"ג בלבד! אני לא מבין את זה. לפי המחשבונים באינטרנט אני אמור לצרוך כ- 2600 קלוריות ביום. בפועל אני צורך כ-1200 - 1400 ובכל זאת אין תוצאות. מה לא בסדר פה????

לקביעת תור
    סגירה
    למה אני לא יורד במשקל?

הוספת תגובה

• סיפור מוכר מאוד

אהרון
    02/09/2008

את הזמן שאני חוסך בהמנעות מהסברים על התזונה הנכונה וחשיבות הפעילות הגופנית , אנצל לכתיבת סיפור אמיתי אני מכיר גבר נחמד שאני מאוד מעריך, כמעט בגובה שלך שעד לפני 10 שנים שקל 115 ק"ג. גם הוא בנעוריו היה טיפוס ספורטיבי, נורמלי ובפרופורציות המתאימות. אחרי הוספה דו סיפרתית במשקל התחיל דיאטה ללא ספורט, הוריד את העודף, אבל בהתאם לתסריט נכון לגבי 95%, תוך זמן קצר העלה את הכול בחזרה בתוספת הצמדה וריבית המקובלות במשק. אחרי עוד כמה משחקי יו יו כאשר הכדור הגיע כל פעם יותר גבוה, חישב את המאזן שהסתכם בתנודות מצטברות של לפחות 140 ק"ג. כל זה היה עד שיום אחד לקח את עצמו בידיים, התמחה בתזונה והתחיל לשחות כל יום, 12-13 שעות בשבוע תוך הקפדה על תזונה נכונה בלי ספירת קלוריות ובלי יצירת תיסכולים. ההקפדה אינה בסיגנון דתי, מדי פעם מרשה לעצמו עוגה איכותית (לא יותר מפעם בשבוע ובלי הגזמה) וגם חצי כוס יין טוב 4 פעמים בשבוע יחד עם ארוחת הדג הצלוי. תוך פחות משנה, בהתמדה וללא לחץ הוריד קרוב ל40 ק"ג, אחוז שומן מתחת 14, שיפור ניכר בכל הפרמטרים (ל"ד, שומנים בדם, סוכר, דופק מנוחה מתחת 50 ), כושר גופני מעולה, משתתף במירוצי ערים תחרותיים של 10 ק"ם. עד היום הוא מתמיד באותו היקף של שחיה בנוסף לפעילויות אחרות כולל אימוני כוח בחדר כושר, פילטיס, מדרגה, ריקוד אירובי. כל זה בלי לתסכל את עצמו, בלי הרגשת רעב ובלי ספירת קלוריות.. IF THERE IS A WILL THERE IS A WAY. עשה כמוהו ותצליח כמוהו. שכחתי להגיד ש אני פוגש את הבחור כל יום מול העיניים כששנינו מתגלחים. חידה: מי האיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון

ענת פלדמן
    02/09/2008

סיפורך מעורר השראה, יישר כוח ותודה ששיתפת אותנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל יש הבדל

גל
    02/09/2008

הבבואה שלך בראי ;-) אכן ירדה במשקל אבל לא הצליחה להישאר שם, לפחות עד ששינה באופן קיצוני את אורח חייו. אני לא מצליח לרדת בכלל למרות שעל פניו הייתי צריך להיות כבר שקוף אחרי חודש של חיתוך הקלוריות לחצי מהסכום המומלץ ועוד הוספת פעילות שאמורה לשרוף כ-400-500 קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצות והמאמר

גל
    02/09/2008

אכן האימון שאני עושה לא מאוזן ולא אידיאלי. לצערי הוא היחיד שמתאפר לי כרגע בתמרון המטורף שאני עושה בין 12-11 שעות בעבודה ורצון לבלות ולו קצת זמן עם הילד שלי לפני שהוא ישכח בכלל מי האבא שלו. אני מתכנן בחודשים הקרובים לשפץ את עליית הגג ואז תהיה לי אפשרות להביא הבייתה עוד כמה מכשירי כושר. בכל אופן אני מתכוון להיפגש עם עוד דייטנית אחת לוודא שהדיאטה שבניתי עם הראשונה באמת כל כך טובה כמו שחשבתי. למשל מאז ומעולם אכלתי מעט מאד בשר, לא עניין עקרוני אלא של טעם. היא התעקשה להכניס לפחות יום כן-יום לא בשר לתפריט כך שבימים של בשר אני אוכל עוף (החלק המכונה בטעות "פרגיות" בשביל ה- B12, סלמון או טונה קלויים). משיחות שערכתי עם כמה צמחונים שבכלל לא נוגעים בבשר הבנתי שאין להם בעיות מיוחדות בלי בשר בכלל. אישית אני מעדיף סלט גדול עם טופו ו/או קטניות ודגנים במקום הבשר (מאז הדייטה, לפני זה הייתי הולך על פסטות, קוסקוס ירקות וכד').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    02/09/2008

אתה לא חייב לחכות לעליית הגג - אע"פ שזה יהיה נפלא חד"כ משלך... את אותו אימון של מחצית השעה אתה יכול לעשות מגוון יותר, עם יותר עבודה אנאירובית שבונה מסת שריר ועוזרת משמעותית לירידה במשקל. אשמח לבנות איתך תכנית אימונים שכזו [אבל אז אני גונבת אותך ברשותך לפורום שלי השכן "כושר גופני" שהגולשים יוכלו להנות מזה גם]. :) לגבי התזונה, גם על זה נוכל להרחיב, בעיקר מה אתה אוכל לפני האימון [שיהיה מעתה עצים יותר] ואחריו. אכילת בשר זו לא חובת המציאות, אפשר להסתדר גם בלי ועדיין להנות מרמת המוגלובין סבירה בדם. וודאי לא בכוח אם אתה לא אוהב. כאמא לשלושה בנים קטנטנים אני ממליצה לך את חלק מהאימון לעשות ליד הבן שלך. להיות איתו, להראות לו ולהסביר לו מה אתה עושה. זו חוויה משפחתית מחברת במיוחד. הוא מסתכל, מנסה גם, מחקה את אבא שלו, גאה בך מאד וגם סופג מודעות לבריאות גופנית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי, תודה על הטיפים

גל
    03/09/2008

צפי לי בפורום שלך בקרוב (עכשיו אני חייב לזוז לפגישה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל, אתה לא בדרך הנכונה

אהרון
    02/09/2008

לפי הנתונים שלך, במשטר הרזיה אתה צריך לפחות 1600 קק"ל , ואין צורך להרצות לך על תזונה נכונה. אני מודע על חוסר הזמן שלך, אבל בחיים יש סדר עדיפויות. חצי שעת פעילות ביום אינה מספיקה בשום קנה מידה.. בגיל שלך, מהנקודה שאתה נמצא את יכול רק לעלות אם לא תעשה את הדבר הנכון, והשמיים הם הגבול. אין מה להתווכח עם מבחן התוצאה, יהיה מי שיטיף לך סבלנות, אבל אם בחודש הראשון הורדת רק קילו מסכן אחד, אין לצפות לנס בחודשים הבאים. אם זה היה קורה אחרי כמה חודשים של הרזיה משמעותית הייתי אומר לך שזה נורמלי, אבל ההיפך אינו נכון. אם אמנם אתה אוכל רק 1200-1400 ק"ק, ואין טעות בחישוב, זה אומר אחד משני דברים: 1. קצב חילוף החומרים שלך הואט בצורה קיצונית, 2. אתה צובר נוזלים במידה מוגזמת (אם קורה, זה בעיקר אצל נשים). באופן נורמלי, גבר עם הנתונים שלך צריך לרדת משמעותית בחודש הראשון, אפילו עם 2000 קק"ל, במיוחד שעד עכשיו לא עשית דיאטה דלת קלוריות. יש רק דרך אחת והיא פעילות אירובית יומית בעצימות בינונית וכמה שיותר. היא לא תתן למטבוליזם שלך להאיט כהגנה נגד שוד השומן שאתה זומם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה די מדאיג מה שאתה כותב

גל
    03/09/2008

תודה קודם כל. שנית, ההנחה שלי הייתה גם שיש טעות בחישוב הקלוריות אולם עברתי לניהול יומן קלוריות והתוצאה די עגומה. החישוב מדוייק. האם כדאי להוועץ ברופא לגבי אפשרות של בעייה רפואית? מה ההתמחות הדרושה לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל

אהרון
    03/09/2008

אם לא עשית בדיקות דם לאחרונה ,תבקש בדיקה מקיפה כולל תפקוד בלוטת התריס (TSH). לא נראה לי שיש לך בעיה של תת פעילות אבל הכל אפשרי. כמו כן נתן לעשות מדידת BMR\RMR (קצב חילוף החומרים הבסיסי\במנוחה מוחלטת) לא נראה לי שעודף המשקל שלך ישכנע את רופא המשפחה לשלוח אותך לבדיקה הזאת, לכן כנראה שתצטרך לשלם פרטי באחת ממרפאות הספורט. אחד מהמקומות המומלצים הוא מכון ווינגייט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא עשיתי בדיקת דם לאחרונה

גל
    03/09/2008

למעשה בדיקות כלליות, כולל EKG וכו'. הכל תקין ואפילו טוב פרט לכולסטרול LDL שברמה 146 מ"ג מצריך מעקב והקפדה (גמרנו עם גבינות צרפתיות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא קשור לEKG או LDL

אהרון
    03/09/2008

חפש את TSH ואם לא, בקש בדיקה. אבל יותר רלוונטי לבדוק את המטבוליזם כפי שיעצתי לך .היא בדיקה לא מסובכת שמבצעים בבוקר אחרי צום של 10 שעות (מותר לשתות מים). באותה הזדמנות ימדדו לך גם את אחוז השומן, שאני מעריך אותו מעל 35% (תקין זה עד 20%). אל תסתמך על זה שאתה מוריד רק שומן ועוד לא הגעת לשריר. אם אמנם, זה יותר טוב מאשר זכיה בלוטו, המטרה שלנו היא לשמור על השריר ולא לקוות שנגיע כמה שיותר מהר לפירוקו רק כדי לרדת במשקל. אין דבר כזה, יותר מדי שרירים, יש רק יותר מדי שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גל

ד''ר רוני חרמון
    03/09/2008

לרדת במשקל לוקח הרבה זמן והרבה סבלנות כמות הקלוריות שלך ליום בכדי לשמור על המשקל הן 2400 קל' אם אתה אוכל 1200-1400 ליום זה מצויין אם תעשה פעילות רצופה במשך שעה אחת פעמיים בשבוע זה יעזור וכמובן תגביר את השתייה ל15-20 כוסות ביום. למה אתה לא יורד במשקל, תבדוק מה קורה עם הנפח (היקפים) שלך אם אתה יורד בהיקפים מצבך כבר טוב. לא תמיד הירידה במשקל ובנפח תואמת זה תלוי מה אתה מפרק כרגע יותר , שומן או שריר ככול הנראה אתה מפרק שומן ביחס יותר גבוה במקצת ולכן אתה יורד בנפח ברגע שתתחיל לפרק קצת יותר שריר זה יתן ביטוי במשקל. סבלנות ותמשיך כך בסבלנות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גל
    03/09/2008

באמת אתחיל למדוד. את זה מעולם לא עשיתי ... אלא כשקניתי בגדים :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה יותר גרוע מלהיות שמן

אהרון
    03/09/2008

בטן ענקית לאדם לא שמן במיוחד (לפעמים לא שמן בכלל ביתר חלקי הגוף), היא אינדיקציה שמרבית השומן הינו תוך ביטני ולא תת-עורי. השומן התוך ביטני מסוכן שבעתיים מהשני, זה מסביר בין היתר גם העליה בכולסטרול. להבדיל מתשובה נוספת שתקבל, אני מציע לך להמנע בשלב הזה מתרופה ולהכנס למשטר הרזיה. גם עם תיקח אותה היא לא תעשה את העבודה לבד בלי דיאטה ופעילות גופנית. תמיד כשיוצאת לשוק תרופה חדשה משכנעים את הלקוחות הפוטנציאלים שזה הפיתרון האולטימטיבי, נטול סכנה כלשהי ועם מינימום תופעות לוואי. יכול להיות שזה לא מפריע לך, אבל התרופה גם יקרה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגובה מיועדת למלכה

אהרון
    03/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרה ריאלית
    מאיה
    02/09/2008

שלום רב , שמי מאיה ואני בת 20.אני שוקלת 75 וגובהי 1.66. אני יודעת שהשאלה שאציג בפניכם היא מהשנואות על דיאטנים אבל אשמח אם אקבל עליה מענה. יש לי אירוע חשוב בעוד כחודשיים וחצי ועל מנת להיראות במיטבי הייתי שמחה להשיל מעליי את ה- קילוגרמים 20 שהשתקעו עליי בשנתיים האחרונות עד האירוע אני יודעת ש-20 קילו זה מעט יומרני עד כדי בלתי אפשרי לחלוטין ..לפחות בדיאטה מאוזנת..ולכן רציתי לדעת מה הטווח הריאלי של ירידה במשקל עבור מישהי בגילי , בדיאטה של 1200 קלוריות ואימון של שעה 7 ימים בשבוע... (בבקשה תגידו לי שלפחות 15 קילוגרמים...:) בברכה, מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    מטרה ריאלית

הוספת תגובה

• שלום מאיה

ד''ר רוני חרמון
    02/09/2008

דיאטה אינה מבצע חד פעמי אבל לשאלתך את תרדי בין קילו לקילו וחצי בשבוע בממוצע אם הכול באמת יתנהל ברצינות וברצף ללא אפילו "סטייה" אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1.5 ק"ג, אפשר אבל במאמץ רב

אהרון
    02/09/2008

אין ארוחות חינם ואין הרזיה זבנג וגמרנו. אינני מעודד הרזיה מזורזת, בעיקר שהעודף שלך ניכר אבל לא קאטסטרופלי. חבל שלא התעוררת שעה אחת קודם והיית יכולה להשיל מה שאת מתכוונת בצורה נכונה ובריאה. אבל לא בוכים על החלב שנשפך, 1. 1200 קק"ל זה בסדר אבל אל תתפתי לפחות. 2. הדיאטה צריכה להיות מאוזנת אבל בלי פחמימות מרוכזות ובמקומן שפע מגוון של ירקות. (זה גם פחמימות אבל עם צפיפות קלורית קטנה). יש להגדיל את החלק של החלבון בתפריט. 3. אם את אוהבת או מסוגלת להכריח את עצמך לאכול כל יום דג איכותי (רצוי טרי) צלוי בלבד, זה עדיף. פעמיים ביום זה עוד יותר טוב. אם לא רק בשר ללא עור ובלי טיפת שומן (עד כמה שאפשר) 4. הסלט בלי שום רוטב פרט לכפית שמן ומיץ לימון. אם את אוכלת יחד עם דג, אפילו אין צורך בשמן בגלל שבדג נשאר עדיין קצת שומן איכותי ובריא, לרוב בלתי רווי, גם אחרי ניקוז חלקו בצליה. פירות לא יותר משנים ביום, בין הארוחות. בזמן ההרזיה המטורפת יש למעט עד כמה שאפשר בגבינות ובכל אופן לא יותר מ3% שומן. סידן יש גם בירקות, בעיקר בירקות עלים. פעם בשבוע כבד עוף צלוי. 5. עכשיו החלק הלא פחות חשוב, הפעילות הגופנית. כל יום הליכה מהירה 7 ק"ם ושחיה בקצב שאת מסוגלת של 2 ק"מ לפחות. מומלץ להוסיף גם 2-3 פעמים בשבוע פעילות בונה שריר לצורך צמצום איבוד מסתו, השחיה תעשה חלק מן העבודה. הרזיה נעימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבית הספר
    ורד
    01/09/2008

הי, בתי בת ה-6 התחילה ללמוד בבית-הספר. היא בעלת משקל עודף והייתי רוצה לנצל את ההזדמנות ולת לה אוכל בריא, מזין ולא משמין. הבעיה- היא לא אוהבת ירקות (למעט מלפפון שגם אותו היא אוכלת רק אם ממש מתחננים), פירות- היא אוהבת רק תפוח. היא אוהבת גם גבינה לבנה וצהובה, ולחם וביצה קשה, וקורנפלקס. זה בערך מה שאני נותנת לה, אבל הייתי רוצה קצת לגוון, ואני גם לא יודעת מה לתת לה לארוחת צהריים. מה גם שלא הייתי רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום (שני סנדוויצ'ים). מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבית הספר

הוספת תגובה

• הרגלי האכילה נקבעים על ידינו

אהרון
    01/09/2008

עדיין לא מאוחר לכוון את הרגלי האכילה של בתך. אם בבית אוכלים בריא ונכון, זה קורה גם אצל ילדינו. היא לא אוהבת ירקות בגלל שגם אתם לא מרבים באכילתם. הכיני לה כריך לחם קל מחיטה מלאה עם גבינה 3% או ביצה קשה חתוכה לפרוסות ורצועות מלפפון ופילפל אדום. המנעי ממשקה ממותק כולל שוקו. עדיף להכין לה משקה קקאו מופחת שומן עם חלב 1% וממתיק מלאכותי, אבל גם בזה אין להגזים. אפשר לתת לה בבקבוק סגור היטב לבית הספר. בימים הלא חמים אפשר גביע יוגורט טבעי 1.5% (לא מעדן ממותק) עם פרוסת לחם קל ופרי . אם כי התפוח הוא פרי מזין, הרגילי אותה גם לפירות העונה האחרים כגון פרי הדר (עוד מעט) יש למעט בגבינה צהובה , עדיף מופחתת שומן. אל תתני לה עוגיות, ביגלה וכמובן ממתקים לבית הספר, גם לא חטיפים קורנפלקס אינו מומלץ לילדים שמנים או עם נטיה. עדיפים דגנים טבעים כגון שיבולת שועל. או אפילו עוגיות שיבולת שועל עם ממתיק מלאכותי שאת יכולה להכין בקלות בבית. היא יכולה לקחת אותן לבית הספר. את מתכוונת לארוחת צהריים בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    01/09/2008

יש לי תאומים בני 5 וחצי [ועוד אחד בן 3] אחד מהתאומים לא אוכל פירות וירקות ב כ ל ל. כלום. מגוון הדברים שהוא מסכים לאכול מאד מצומצם. השניים האחרים אוכלים בתאווה רבה מכל אבות המזון ופירות וירקות [שיש לנו במכביר בבית, אני מטיפה, חיה ונושמת אוכל בריא]. הילד בריא טפו טפו, פעיל מאד [מחקה את אמא...] ו... כן, אוכל לחם או פיתה [מקמח מלא] גבינות, אורז [גם חום] פסטות ובשר. בבולונז אני מנסה לפעמים להסתיר גזר מבושל שמעלה את ערכו התזונתי בבישול והוא אכן לא מרגיש :) לגן הוא מקבל פיתה מקמח מלא עם גבינה צהובה, מעט בייגלה מקמח מלא ופסטה. לפעמים גם אורז. פסטרמה בכריך. הוא לא אוהב שאני מגוונת יותר מידי. התייעצתי בזמנו עם רופא ילדים שהרגיע אותי שכל עוד הוא אוכל, פעיל מבחינה מוטורית [משחק, רץ, לא במחשב כל היום] הכל בסדר. אגב, הוא גם שותה לשמחתי רק מים. אני הייתי מכוונת את הילדה נכון לעכשיו בעיקר להיות פעילה יותר. אל תכריחי אותה לאכול משהו שהיא לא אוהבת היא רק תפתח אנטי גדול יותר. שווה מידי פעם להמשיך לנסות [רק לפני חודשיים הוא הסכים לטעום פיצה !!! פעם הוא אפילו לא ניסה כי יש על זה "עגבניות". אבל הנה - עכשיו הוא אוכל את זה. לא שזה שיא הבריאות אבל כשאני מכינה בבית יש לי יותר אפשרות למרכיבים בריאים ובעיקר זה סימן שהסבלנות משתלמת. אבל לא בכוח ! זה רק יוצר אנטי] שוב, כווני אותה לכוון של פעילות פיזית. שתייה של מים בעיקר ולא מוגזים ומתוקים. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות אבל...

ורד
    01/09/2008

לא קיבלתי תשובה, בעצם. היא אוכלת בבית בשעה 6:45 מעט קורנפלקס רגיל, עם חלב. בשעה 9:00 בערך היא אוכלת ארוחת בוקר בביה"ס שכוללת (מה שאני שמה לה בתיק) - מלפפון, ביצה קשה, כריך משתי פרוסות לחם קל עם קוטג' וגבינה צהובה 9%, וקופסא קטנה (100 גרם) של גבינה לבנה 5%. לנישנוש ביניים יש לה תפוח, ולהפסקת צהריים, בערך ב- 12:00 - שוב כריך עם קוטג' וגבינ"צ,ו- 5-6 זייתים. כשהיא חוזרת מביה"ס בסביבות 14:00 - 15:00 היא אוכלת ארוחת צהריים חמה שכוללת בדרך כלל שניצל וצ'יפס או אורז (לא בבית, אין לי שליטה). את האוכל של הפסקת צהריים, הייתי רוצה להחליף במשהו יותר מגוון ומזין. אני לא רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום ושתי פרוסות גבינ"צ עוד לפני ארוחת צהריים. ואני גם לא רוצה שישעמם לה. איך אפשר לגוון קצת את האוכל של הפסקת צהריים לילדה שמוכנה לאכול לחם כל היום ולא שום דבר אחר? בפלפל וגזר ועגבניות- היא לא מוכנה לגעת. היא לא מוכנה להתקרב אפילו לירקות מבושלים. מרק אצלה זה רק תירוץ בשביל שקדי מרק, וגם אז- רובו נשאר בצלחת. אגב, בשתיה אנחנו מסודרים - היא מעדיפה מים על-פני כל שתיה אחרת (אפילו יותר משוקו). פסטרמה אני לא נותנת לה, בגלל כל השומן והחומרים המשמרים. חשבתי על חומוס אבל אז זה שוב כרוך בלחם משני צידיו, פשטידות היא לא מוכנה לטעום אפילו, מה אפשר לתת במקום, שיהיה מזין ומשביע וגם בריא ולא משמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ורד

ד''ר רוני חרמון
    02/09/2008

ילדה בת 6 זקוקה לתזונה מאוזנת ובריאה. בית הספר זה לא הזמן להתחיל ללמד אותה תזונה נכונה, זה צריך להתחיל בבית. ממליץ לך להתיעץ עם בעל מקצוע זה הרבה יותר מורכב ממה שאת חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערותי על התפריט

אהרון
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערותי על התפריט

אהרון
    02/09/2008

התפריט טעון שינוים בהתחשב בנטיה להשמנה תוך דגש על הקנית הרגלי אכילה בריאים בהדרגה ובטקט. את צריכה להשקיע גם מאמץ הסברתי לגבי חשיבות התזונה הנכונה בסיגנון המתאים לגיל 6. ==במקום קורנפלקס (מכיל סוכר, מלח וחומרים שונים) -->שיבולת שועל . עדיף לגוון עם דייסת סולת מלאה חמה, דייסת אורז תמיד עם חלב 1% בשעה 9:00 בערך היא אוכלת ארוחת בוקר בביה"ס שכוללת (מה שאני שמה לה בתיק) - מלפפון, ביצה קשה, כריך משתי פרוסות לחם קל עם קוטג' וגבינה צהובה 9%, וקופסא קטנה (100 גרם) של גבינה לבנה 5%. לנישנוש ביניים יש לה תפוח, ולהפסקת צהריים, בערך ב- 12:00 - שוב כריך עם קוטג' וגבינ"צ,ו- 5-6 זייתים. ==אפשר לוותר על הגבינה הצהובה. קוטג'\ גבינה 3%. המלפפון בסדר אבל ערכו התזונתי דל, הוסיפי או החליפי מדי פעם עם פילפל אדום. במקום קופסת גבינה תני מדי פעם יוגורט טבעי 1.5%. לנישנוש אפשר גם גזרים צעירים מקולפים. מאחר שהיא אוכלת ארוחה עיקרית כשעתיים אחרי הפסקת הצהריים אין צורך בכריך נוסף עם גבינה. עדיף פרי או פרוסת לחם קל מלא, מקופלת ובתוכה מריחה של ריבה טבעית. אפשר לקחת לבית הספר שקית פופקורן ללא שמן או סוכר. כשהיא חוזרת מביה"ס בסביבות 14:00 - 15:00 היא אוכלת ארוחת צהריים חמה שכוללת בדרך כלל שניצל וצ'יפס או אורז (לא בבית, אין לי שליטה). ==שניצל וצ'יפס הינו שילוב רע, וודאי אם זה כמעט כל יום. במקום שניצל --> עוף צלוי ללא עור ושומן, צ'יפס-->תפוח אדמה אפוי את האוכל של הפסקת צהריים, הייתי רוצה להחליף במשהו יותר מגוון ומזין. אני לא רוצה שהיא תאכל 4 פרוסות לחם ביום ושתי פרוסות גבינ"צ עוד לפני ארוחת צהריים. ואני גם לא רוצה שישעמם לה. איך אפשר לגוון קצת את האוכל של הפסקת צהריים לילדה שמוכנה לאכול לחם כל היום ולא שום דבר אחר? בפלפל וגזר ועגבניות- היא לא מוכנה לגעת. היא לא מוכנה להתקרב אפילו לירקות מבושלים. מרק אצלה זה רק תירוץ בשביל שקדי מרק, וגם אז- רובו נשאר בצלחת. ==אם היא אוכלת את השקדים (מזון רע) ומשאירה את המרק הנזק הוא כפול. אגב, בשתיה אנחנו מסודרים - היא מעדיפה מים על-פני כל שתיה אחרת (אפילו יותר משוקו). ==אין ברירה, תצטרכי למצוא את הדרך לחנך אותה לאכילת ירקות לפני שיהיה מאוחר, ואם יהיה צורך תפני לתזונאית המתמחה בתזונת ילדים בגיל הרך או תעזרי אפילו בפסיכולוג מנוסה בתחום. ==אני בהחלט תומך בהמנעות מפסטרמה או צורה אחרת של בשר מעובד. חומוס הוא דווקא רעיון טוב (מומלץ שתכיני בעצמך או תקני במקום אמין, תוצרת בית). לא חייב חהיות עם לחם, אפשר למרוח על חצי פילפל אדום (אחרי שתשכנעי אותה שזה הכרחי לבריאותה והתפתחותה) או על פרוסות תפוח אדמה אפוי\מבושל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ורד
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    someone
    01/09/2008

שלום, אכלתי היום קערה של קרונפלקב עם חלב(יחסית גדולה..)+7 פתית קטנים עם טונה.. זהו זה לכל היום.זה הרבה?? היה עדיף לאכול ארוחה מלאה מאשר את כל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• תשובה למישהי כן !!!!

ד''ר רוני חרמון
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקועה עם "כרס"
    עדינה
    01/09/2008

שלום אני בת 55 לא שמנה מאד אבל עם מעט עודף משקל, בעיקר תקוע לי בבטן. אני שומרת על דיאטה כל הזמן ובבדיקות האחרונות הסתבר לי שרמת השומנים שלי בדם עלתה קיבלתי המלצה מחבר על "אקקומפליה" שהוא כדור שיכול לעזור להפחתת השומנים האלה . יש המלצות?

לקביעת תור
    סגירה
    תקועה עם "כרס"

הוספת תגובה

• שלום עדינה

ד''ר רוני חרמון
    02/09/2008

אקומפךיה לבד לא עוזר הרבה אבל עם דיאטה נכונה התוצאות יפות ותופעות הלואי זניחות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאהרון היקר
    דורין
    01/09/2008

שלום לך אהרון, מקווה שאתה זוכר אותי(במידה ולא, השרשור הארוך שניהלנו נמצא בעמוד הקודם). רציתי לשתף אותך בהתקדמות שלי לאחר המלצותיך, להזכירך המטרה שלי הייתה לעלות 3 קילו, אך מפני שהדיאטה שעשיתי לפני הייתה בעלת כמות דלת קלוריות שהייתה נעה בן 400-500 קלוריות ביום המלצתה לי לעלות כל שבוע 150 קלוריות עד הגעה ל1200 מפני שאני לאחר תאונה ואיני יכולה לעסוק גם בספורט. כיוון שכרגע אני עדיין בשבוע הראשון והעלתי את כמות הקלוריות ל700 רציתי להתייעץ איתך האם מה שאני אוכלת הוא מזין כי ברצוני לחזק את השרירים והעצמות שכנראה נפגעו. התפריט כולל: ביצה\חביתה+ירקות 100 קק' קופסאת טונה בשמן 250 קק' (לא אוהבת משהו אחר)+5 כפות של ממרחים שונים(אני לא יכולה לוותר עליהם) 100 קק' פרוסת גבינה צהובה 100 קק' חצי קופסת גבינת שמנת 150 קק' *האם זה בריא? אני יראה עלייה בשבוע הראשון? אם לא, מתי? *האם אפשרי להחליף את הגבינות בשניצל תירס קפוא? *כאשר אני יעלה בעוד 150 איזה מאכל מומלץ להוסיף? שאלה כללית- כשאני מחשבת קלוריות בהשמנה זה משנה אם הם יגיעו מכפות של ממרחים\קטשופ ורטבים ולמחרת להחליפם בפרוסת לחם שהיא בעל אותה כמות קלוריות? -ואת קופסאת הטונה אני מחשבת לפי משקל מסונן או את הקלוריות לפי כל כמות התכולה? אני ממש מודה לך על כל העזרה שלך וההסברים שמלווים אותי כעט, אני שמחה שיש לי במי להיעזר, מצפה לתגובתך, אין עליך!

לקביעת תור
    סגירה
    לאהרון היקר

הוספת תגובה

• דורין, יקירתי

אהרון
    01/09/2008

איזה מין שאלה זאת , אם אני זוכר אותך? יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, רוצה הפרה להניק. בקשר לחיזוק שרירים אני ממליץ לבצע את התרגילים שענת המליצה, לפחות בחלקם. זה חשוב מאוד. כיוון שכרגע אני עדיין בשבוע הראשון והעלתי את כמות הקלוריות ל700 רציתי להתייעץ איתך האם מה שאני אוכלת הוא מזין כי ברצוני לחזק את השרירים והעצמות שכנראה נפגעו. התפריט כולל: ביצה\חביתה+ירקות 100 קק' === רק הביצה לא שמן היא 75 קק"ל, זאת אומרת שאת אוכלת רק כ-100 גר סלט. מומלץ יותר קופסאת טונה בשמן 250 קק' (לא אוהבת משהו אחר)+5 כפות של ממרחים שונים(אני לא יכולה לוותר עליהם) 100 קק' פרוסת גבינה צהובה 100 קק' חצי קופסת גבינת שמנת 150 קק ===אם חצי קופסה היא 125 גר, את מקבלת לפחות כפול ממה שאת כותבת. את לא צריכה גם צהובה וגם גבינת שמנת. במקומה עדיף קופסה שלמה של %3 . אפילו מי שרוצה להעלות במישקל באופן מבוקר לא צריך להגזים בשומן רווי. *האם זה בריא? אני יראה עלייה בשבוע הראשון? אם לא, מתי? ===העליה חייבת להיות איטית. אין מה למהר כי אחרת בעוד כמה חודשים שוב תחפשי את הירידה. בינתיים צריך לבלום את הירידה *האם אפשרי להחליף את הגבינות בשניצל תירס קפוא? ====אני נגד מוצרים מתועשים. אם את אוהבת תירס עדיף קלח תירס חלבי מבושל או דיסת קמח תירס (פולנטה) עם גבינה. *כאשר אני יעלה בעוד 150 איזה מאכל מומלץ להוסיף? === גם עכשין אני לא רואה פחמימות ואת חייבת להוסיף שאלה כללית- כשאני מחשבת קלוריות בהשמנה זה משנה אם הם יגיעו מכפות של ממרחים\קטשופ ורטבים ולמחרת להחליפם בפרוסת לחם שהיא בעל אותה כמות קלוריות? ====קלוריה היא קלוריה, אבל למען הבריאות חייבים לאכול מאוזן ומגוון. האיזון לא חייב לבוא לדי ביטוי בכל ארוחה נפרדת אבל מומלץ על בסיס יומי. יש מי שמפריד בין אבות המזון בארוחות, עניין של טעם וגישה. למשל אני לא אוכל פחמימות מרוכזות בארוחה בשרית אבל זה לא מתאים לכל אחד. -ואת קופסאת הטונה אני מחשבת לפי משקל מסונן או את הקלוריות לפי כל כמות התכולה? ===אם את אוכלת את כל תוכן הקופסה, כן. טונה בשמן זה קשה לסנן, לכן צריך להוסיף לחישוב של המוצר המסונן עוד קצת. אני ממש מודה לך על כל העזרה שלך וההסברים שמלווים אותי כעט, אני שמחה שיש לי במי להיעזר, מצפה לתגובתך, אין עליך! ===תמיד אשמח לשמוע ממך ולנסות לעזור. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דורין
    01/09/2008

אני שמחה שאתה זוכר אותי וכיף שאתה נמצא כאן לעזור לי ! כל קופסת השמנת היא 200 גרם ול100 גרם זה 150 קק'-אז החישוב לא נכון? -שאלה שמטעה אותי מבחינת היגיון לגבי חישוב הקלוריות- זה האם לדוגמא, 2 כפות קטשופ\ממרח חריף(40 קק') שווים בערכם לתחליף כשאני מחשבת לפרוסת לחם קל(40 קק') חישוב כזה הוא מוטעה ופרוסת לחם יותר משמינה או שהעיקר הערך הקלורי? -האמת שאני מעוניינת בעלייה מהירה אני רוצה לראות תוצאות ואז רק לשמור על המשקל כיוון שאני מרגישה רע מבחינת המראה בחוסר של ה3 קילוגרמים אני לא מסוגלת למשוך את זה כמה חודשים, לכן רציתי לדעת האם זה יקרה במצב של אי פעילות גופנית גם והקלוריות הללו? *בנוסף גם רציתי לדעת אם לאורך היום לא חשתי רעב ואכלתי מעט קלוריות אפשר להשלים בארוחה אחת את כל שאר הקלוריות והסיכום היומי יהיה שווה ערך? מצטערת על השאלות הרבות, אבל אני לומדת ממך המון דברים אז תודה על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון
    01/09/2008

כל קופסת השמנת היא 200 גרם ול100 גרם זה 150 קק'-אז החישוב לא נכון? ====בהודעה הראשונה דברת על גבינת שמנת. אם שמנת, זה סיפור אחר. יש כמה סוגים עם אחוזים שונים של שומן. בטוח שהערך הקלורי ל-100 גר מופיע על האריזה וזה מה שאת מכניסה. -שאלה שמטעה אותי מבחינת היגיון לגבי חישוב הקלוריות- זה האם לדוגמא, 2 כפות קטשופ\ממרח חריף(40 קק') שווים בערכם לתחליף כשאני מחשבת לפרוסת לחם קל(40 קק') חישוב כזה הוא מוטעה ופרוסת לחם יותר משמינה או שהעיקר הערך הקלורי? ===מה שקובע להשמנה זה הערך הקלורי. הקטשופ והלחם משמינים באותה מידה עם הם שווים בערכם הקלורי. -האמת שאני מעוניינת בעלייה מהירה אני רוצה לראות תוצאות ואז רק לשמור על המשקל כיוון שאני מרגישה רע מבחינת המראה בחוסר של ה3 קילוגרמים אני לא מסוגלת למשוך את זה כמה חודשים, לכן רציתי לדעת האם זה יקרה במצב של אי פעילות גופנית גם והקלוריות הללו? ====אם את רוצה לעלות מהר ובוטחת ביכולת השליטה שלך בקצב, אז הוסיפי 250 ק"ל כל שבוע ותעקבי אחרי התפתחויות. באופן נורמלי תראי תוצאות מוחשיות אבל אני לא ממליץ שזה יקרה בפחות מחודש וחצי. *בנוסף גם רציתי לדעת אם לאורך היום לא חשתי רעב ואכלתי מעט קלוריות אפשר להשלים בארוחה אחת את כל שאר הקלוריות והסיכום היומי יהיה שווה ערך? ====לא מומלץ לאכול בארוחה אחת אחרי שאת שבעה על אחת כמה וכמה אם מדובר בארוחת ערב. אם תעשי פעילות גופנית בהתאם למיגבלות ותאוכלי יותר מאוזן כולל פחמימות ופירות במקום כל מיני ממרחים מתועשים אזי יהיה לך יותר תאבון בריא בכל ארוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה

דורין
    03/09/2008

כעט יש לי בעיה ואני פשוט לא מצליחה לחשב נכון את האוכל, כל יום אני מגיעה לכמות שונה של קלוריות באופנים משמעותיים, ואני לא מסוגלת לדבוק בתפריט אחד כל יום אני אוכלת דברים שונים ואין לי דרך למדוד את האכילה ואיני יודעת את ערך הקלוריות של כל מאכל, אני יודעת שיש משקל למדידה אבל אין באפשרותי לרכוש בגלל המגבלה ללכת וכעט אני זמנית לבד בבית, עד היום הייתי נעזרת באתר "מיס דיאט" היה שם פירוט קלוריות בצורה נפלאה של כל המאכלים הקיימים וכל המוצרים הנרכשים בסופרים לפי מדידה של כף, כפית, יחידות, מבושל, מטוגן וכו' אבל עכשיו הוא לא פועל ואין לי אפשרות להעזר בו, ניסיתי את כל האתרים האחרים באינטרט ואין שם בכלל מגוון של מוצרים או מדדים לפי כף ויחידות אלא רק מאכלים כלליים במדד לפי גרמים. ישנו אולי אתר נוסף שאתה מכיר והוא מלא בכל המוצרים אפילו המוכנים מהסופרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין

אהרון
    04/09/2008

קודם כל טוב שאת מגוונת כל יום בתנאי שאת אוכלת בריא. שנית אף אחד לא יכול למדוד על חודה של קלוריה. אפילו בתנאי מעבדה. במקרה הספציפי שלך לא משנה אם תאוכלי מדי פעם קצת יותר. בכל זאת השתדלי לבקש ממישהו לקנות מאוזניים קטנים (350-1000 גרם) ואז תוכלי לחשב. אני מנוע מלהפנות אותך לאתרים מתחרים אבל אתיכולה למצוא בעצמך בגוגל לפי "ערך קלורי מזון" ואם את יודעת אנגלית "FOOD CALORIES ויש סיכוי שתמצאי לפי כוס, כף וכו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דורין
    04/09/2008

אני לא מצליחה לדבוק בערכים של קלוריות עם התפריט אני לא יודעת את הערך הקלורי של כל המאכלים ואני ממש מדוכאת מהעובדה שלפני כל פעם שבכוונתי לאכול אני צריכה לבדוק כמה קלוריות יש במאכל במיוחד שהם מבושלים או קנויים וההרגשה שנוצרת לי היא שאני בדיאטה וצריכה מעקב קלורי ואיני יודעת כמויות ויוצא שבסיכום היומי שכל יום אני מגיעה לקלוריות בהבדלים משמעותיים יום אחד 1800 קק' למחרת 400 לאחר מכן אני יכולה לאכול רק 100 (מתחשק לי רק ירקות) ואז 800, 200, 1000 כל יום שונה, הבנתי שלעלות בשבוע קילו צריך גרעון של מספר קלוריות איך זה הולך ואולי אני יחשב לפי סוף השבוע אם הגעתי לגרעון ויוסיף\יוריד מה שצריך? ובכללי במידה שאני רואה על הגוף שיש השמנה ורוצה להפסיק כמה קלוריות אני יכולה לאכול בלי להשמין ובלי הספורט כרגע? *בקשה נוספת, האם אני יכולה בבקשה להעזר בך ולכתוב לך כמה מאכלים על מנת שתגיד לי את ערכם הקלורי לפי יחידה וכמה גרמים בערך ישנם בכל מיני מוצרים שאוכל לחשב בעתיד באתרים והרשימה תשאר אצלי תמיד ובכך אוכל להעזר בה? אני מאמינה שבוודאי יש לך את הידע שלהם, אך איני רוצה להוות עליך נטל אם זה בקשה מוגזמת, בכל אופן מודה לך על כל שיתוף פעולתך ועזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל בעיה (כמעט) יש פתרון

אהרון
    05/09/2008

אני כבר כתבתי בפורום ואפילו לך אישית שאני לא מעודד הקפדה בסיגנון דתי על ספירת קלוריות. הדבר מתיש ויכול לגרום לזרוז המיאוס מהדיאטה. חשוב מאוד להיות מודע על מה וכמה מכניסים לפה ואם הזמן מפתחים חוש להערכה נכונה. גם שקילה שבועית נותנת אינדיקציה טובה על המאזן הקלורי, דבר שמאפשר תיקון לכאן או לכאן. הדיאטה היא תהליך ארוך וחייב להיות גם מושכל, בלי קשר למטרה. אם יש לך אפשרות לתכנן יום מראש את התפריט היומי, אשמח לחוות את דעתי עליו. אם לא, גם הערותי לגבי היום החולף עשויות לעזור להתאמה עתידית. מוקדם מדי להיות חרדה על מה שיקרה אחרי שתגיעי למשקל הרצוי. נהרוג פרה, פרה וב"ה נטפל בנושא בזמן הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף שאתה כאן לספק את הפתרון

דורין
    14/09/2008

כפי שכבר אתה יודע אני לא יכולה להישקל כי אני לא עומדת, אני יכולה להסתמך רק על מראית עין או מדידת היקפים, השאלה היא האם לאחר כל שבוע מדידת היקפים תראה תוצאות כמו שקילה? כי בכל יום אני צורכת כמות קלוריות שונות לגמרי ומראה הגוף מתבטא בהתאם ליום ולעיתים אכילה של מזונות עתירי קלוריות אך לא מנפחים גורמת לחשוב בהיקפים שאין השמנה. *אני שוקלת להפסיק את העליה ובמצב של כל שינויי כמויות הקלוריות כמה אני יוכל לצרוך בלי להשמין ובמצב של אי פעילות לחלוטין כרגע? *אשמח אם תעזור לי בחישוב הקלוריות- 1.כמה קלוריות להמבורגר?לפי הערכים על הקופסא:5 המבורגרים שמשקלם 400, ל100 גרם:150 קלוריות. 2.כמה קלוריות בקופסת שימורים:לפי הערכים-יש 125 גרם, ל100 גרם:210 קלוריות. תודה רבבבבה! ושיהיה לך ערב נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין, טוב לשמוע ממך

אהרון
    15/09/2008

לא תמיד אפשר ללמוד על שינוי בהקפים אחרי שבוע. ההקף יותר רלוונטי מהמשקל , אבל המדידה פחות מדוייקת עבור שינוים קטנים. אני מציע לך למדוד לא יותר מפעם בשבועים וגם אז לא בטוח שתוכלי לקבוע בוודאות את מידת השינוי. אפילו בשקילה עשויות להית תנודות מקריות . *אני שוקלת להפסיק את העליה ובמצב של כל שינויי כמויות הקלוריות כמה אני יוכל לצרוך בלי להשמין ובמצב של אי פעילות לחלוטין כרגע? ===בהתחשב בהעדר כל תנועה כמעט, במשקל שלך, בירידה בקצב המטבולזם ובתקופות ההרעבה, לא יותר מ850 קק"ל. כמובן שכאשר תחזרי לנוע, תעלי בהתאם את הערך הקלורי. *אשמח אם תעזור לי בחישוב הקלוריות- 1.כמה קלוריות להמבורגר?לפי הערכים על הקופסא:5 המבורגרים שמשקלם 400, ל100 גרם:150 קלוריות. ===כל אחד שוקל 80 גר ==>150*0.8=120 קק"ל 2.כמה קלוריות בקופסת שימורים:לפי הערכים-יש 125 גרם, ל100 גרם:210 קלוריות. ==== 210*1.25=262.5 קק"ל כמובן שאת לא צריכה להתייחס לשברי קלוריה אלא לעגל לכפולות של 10, כלומר 260 קק"ל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסים לבנים
    שני
    31/08/2008

שלום אני בת 17 , לא יודעת אם זוכרים אותי אבל הייתי כותבת פה הרבה . לפני שנה בערך שקלתי 64 65 ק"ג על 1.70 וירדתי לאיזור 60 61 תוך חודשיים בדיאטה מאוזנת, אין לי בעה עם המשקל אבל יש משהו שמאוד מציק לי, יש לי סימנים לבנים באיזור הברכיים,קצת במותניים ומעט בחזה.. זה בגלל שירדתי במשקל ? זה יעלם מתישהו ? מה אפשר לעשות כדי להעלים את זה או לטשטש ?

לקביעת תור
    סגירה
    פסים לבנים

הוספת תגובה

• שני, ידידתי

אהרון
    31/08/2008

התגעגתי אליך. תני מדי פעם סימן חיים, אפילו סתם להגיד שלום. בקשר לשאלתך, מקווה שמישהו יוכל להגיב מתוך ידיעה אבל אני הייתי מציע לך ליתר ביטחון ביקור אצל דרמטולוג. בכל מקרה צריך לראות לפני חוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח אהרון

שני
    01/09/2008

נעשיתי קוראת סמויה =\ וזה בגלל שאין לי יותר שאלות ולמדתי מפה כל כך הרבה דברים ... :) מקווה שיתנו לי תשובה על השאלה שלי =\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה

רחל גרנות
    01/09/2008

שלום שני,
    יש לך סימני מתיחה, כנראה, למרות הגיל הצעיר שלך. השתמשי בהרבה קרם לחות, פשוט, אין צורך לבזבז הרבה על קרמים יקרים. יחד עם פעילות גופנית זה ישתפר. אם מאד מפריע כדאי להתייעץ עם רופא עור.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי,ועוד שאלה..

שני
    01/09/2008

צריך לעשות מסאג' עם הקרם בשביל זרימת הדם או שמספיק רק קרם לחות? תודה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שני
    02/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשמרים
    גיא...
    31/08/2008

אומרים שאפשר לאכול שמרים לבד[כאילו לא בלחם וכל זה] רציתי לדעת איזה תפריט קטן שאני יוכל לאכול את השמרים . אשמח אם תתנו לי עצות לתפריט איך לאכול את השמרים ואם זה כדאי . תודה לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לשמרים

הוספת תגובה

• מישהו?

גיא...
    31/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשבוע..
    someone
    30/08/2008

שלום, אני בת 22 שוקלת 50 קילו וגובהי הוא 1.70. השאלה שלי היא האם אפשר לרדת בשבוע משקל משמעותי??? מה הוא המשקל הכי גבוה שבנאדם ממוצע יכול להוריד בשבוע? כמה אני יכולה להוריד בשבוע אם אני ממש אקפיד?ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בשבוע..

הוספת תגובה

• לא קל ולא מומלץ

אהרון
    30/08/2008

שלום, אני בת 22 שוקלת 50 קילו וגובהי הוא 1.70. ====את בתת-משקל. השאלה שלי היא האם אפשר לרדת בשבוע משקל משמעותי??? ====אפשרי, אבל לא משמעותי. הזהרי מגלישה לאנורקסיה! מה הוא המשקל הכי גבוה שבנאדם ממוצע יכול להוריד בשבוע? ====משקל ממוצע לגבר בוגר נחשב 70 ק"ג. הוא יכול להוריד אפילו 4 ק"ג בשבוע הראשון בשיטות שמסכנות את הבריאות כאשר הרוב מים. כמה אני יכולה להוריד בשבוע אם אני ממש אקפיד?ומה ניתן לעשות? ====אם עד עכשיו לא היית במשטר הרזיה (קשה להניח) תוכלי להוריד עד 2 ק"ג (הרוב מים) על ידי 800 קק"ל ליום + 6 ק"מ שחיה\26 ק"מ הליכה. בשבוע השני תקבלי חלק חזרה. ====הזהרה: אל תהמרי על הנכס היקר ביותר שלך, הבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ליטל

ד''ר רוני חרמון
    31/08/2008

את שוקלת פחות ממה שצריך ולכן כל ירידה נוספת יכולה לסכן את בריאותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליטל

ליטל סמואל-לוי
    31/08/2008

לפי הנתונים שנתת את נמצאת בתת משקל. 3-4 ק"ג פחות מהמשקל המינימלי.
    לא ברור לי למה יש לך רצון לרדת במשקל כזה נמוך. יכולות להיות לכך השלכות מאוד חמורות על הבריאות ועל איכות החיים שלך. אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה בדחיפות רבה ולבקש ממנו שיפנה אותך לתזונאית קלינית (ו לפנות באופן פרטי) שמתמחה גם בנושא של דימוי גוף.

אני יודעת שלא עניתי את מה שרצית לשמוע אבל קחי את הצעתי לפני שאת עושה משהו אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה