מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסויה25/07/2008
האם בישול של כרוב מבושל ביחד עם מעט רוטב עגבניות [בערך כף/2 כפות] עם בצל מותר בדיאטה? הכוונה היא האם הרוטב הורס? או שאפשר לנשנש את זה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסייה מגלוי
ד''ר רוני חרמון25/07/2008כל מה שניכנס לפה צריך להלקך בחישוב הקלוריות היומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה קלוריות מנה כזאת יכולה להכיל?
חסויה25/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
אהרון25/07/2008מאכל בריא ומזין. ערך קלורי 100-150 ק, (תלוי כמובן בגודל המנה) בתנאי שהבצל לא מטוגן בשמן אלא מאודה. מומלץ לא לבשל יותר מדי ולהוסיף את רסק העגבניות לקראת הסוף. אם מבשלים יחד עם בשר עוף\בקר רזה ומוסיפים מיץ לימון , מקבלים מאכל משובחת וטעים עוד יותר בתור מנה עיקרית. במקרה הזה אפשר לוותר על הרסק, עיניין של טעם. בתיאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
ohad28/07/2008מה שאנשים חייבים להבין שאנחנו משמינים בגלל הסוכר (פחמימה ) ויש מה שנקרא ערך גליקמי עכשיו אם את הרסק את הכנת או שזה מוכן ללא חומרים משמרים ותוספות מיותרות אז זה מעולה כי גם כרוב וגם עגבניות הם בעלי ערך גליקמי נמוך. שיהיה בתאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת כאסח עצה בבקשהקן24/07/2008
אני בן 45 .לפני חודשיים עשיתי דיאטת כאסח של 500 קלוריות ביום ואחרי חודש ירדתי 12 קילו כבר חודש ימים שאני ממשיך את הדיאטה עם 1200 קלוריות ביום אבל לא מצליח לרדת בכלל . אפילו היתה עליה קלה ביותר . מה עלי לעשות על מנת להמשיך לרדת במישקל ? האם עליי לרדת מתחת 1200 קלוריות ביום ? אולי הקיבה שלי התרגלה ל500 קלוריות ביום ובגלל זה ב 1200 קלוריות אני לא ממשיך לרדת? רציתי לציין שאני עושה 3 פעמים בשבוע הליכה של 8 קילומטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה צפויה
אהרון24/07/2008לא היה יכול להיות אחרת! אל תוסיף חטא על פשע ותחזור לשפיות. אין לי נתונים פיזים שלך אבל גם בלעדיהם אני יכול ליעץ לך לעבור לדיאטה מתונה ומאוזנת גם אם לא תראה תוצאות מיידיות בגלל הבלגן שגרמת לגוף ולמטבוליזם שלך. אם אתה נוהג לספור קלוריות, אכול 23 ק לכל ק"ג גוף ותבצע את הפעילות הנוכחית כל יום תוך הגברת העצימות ל-110-120 פעימות \דקה (עצימות בינונית). מומלצת 2-3 פעמים בשבוע גם פעילות אנאירובית נכונה, לשימור מסת השרירים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קן
ד''ר רוני חרמון25/07/2008הבעיה שלך די נפוצה אסור לך לרדת בכמות הקלוריות להיפך אתה חייב להעלות את תצרוכת הקלוריות שלך ע"י ביזבוז אנרגיה גדול יותר. כמו כן שים לב שאתה לא שותה . עם הירידה במשקל גופך הפסיד מים רבים והוא במצב התיבשות מסויים אם לא תחזיר את הנוזלים לגוף לא תרד ולכן שתה 20 כוסות מים ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תצרף לדיאטה שאתה עושה
לאה30/07/2008מדבקות להרזייה ותראה את התוצאות בעצמך. לאה * אתה יכול לפנות אלי לאי מייל ואסביר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל -האם זו מסת שריר או שומדפ24/07/2008
עשיתי שבועיים דיאטת מיצים ,בשבוע הראשון ירדתי 5 ק'ג ובשני כלום. אייך ניתן לדעת אם מה שירד זו מסת שריר או שומן? 2.כעת עברתי לדיאטה של 1000 קלוריות(אם אני אוכלת יותר אני לא יורדת) ועושה כ-5 פעמים בשבוע ספינינג -חצי שעה .ייתכן שצריך יותר וסוג נוסף של ספורט אבל גם החצי שעה הזו קשה לי מאד מאד ואני סופרת את הדקות לגמור כבר. שאלתי:האם צורה כזו של דיאטה מספיקה כדי להוריד שומן ולא מסת שריר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן מסת שריר או שומן
רחל גרנות24/07/2008שלום לך,
אין אפשרות לדעת בדיוק מה אנחנו מאבדים. אולם, ירידה של 5 ק"ג בשבוע בהחלט מצביעה על אובדן נוזלים ומסת שריר. לרדת 5 ק"ג אמיתיים של שומן בשבוע זה כמעט בלתי אפשרי, אלא אם באמת אנחנו שוקלים המון. לידיעתך, שריפת ק"ג שומן דורשת שנהיה בגירעון קלורי של 7700 קלוריות.
כדי להיות בטוחה שאת אכן שורפת שומן, חשוב שכל קבוצות המזון יהיו בתפריט. פעילות גופנית כמובן עוזרת.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בירקות ופירותאני23/07/2008
רציתי לשאול כמה קלוריות יש ב-100 גרם של: עגבניה רגילה עגבנית שרי פלפל (אדום או צהוב) מלפפון בצל (רגיל או סגול או בצל ירוק) תפוח ירוק שזיף אשכולית (ל-100 גרם ללא קליפה) בבקשה אל תפנו אותי למחשבון כיוון שאינני מצליח לעבוד בהם טוב המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקרא בספרות או באינטרנט
ד''ר רוני חרמון24/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
אהרון24/07/2008הירקות שציינת למעט בצל יבש (כולל סגול) = 15-22 ק, בצל יבש = 50 ק, פירות = 50-60 ק. ירקות טריים (לא מבושלים) אפשר לאכול בנדיבות אבל ללא רוטב. פירות 2-4 ביום, תלוי בהרכב התפריט וקצב ההרזיה הרצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ספיגת סידן מהמזוןאני23/07/2008
אממ רציתי לשאול האם זה נכון שסידן לא נספג ללא נוכחות שומן? אני מנסה להקפיד על צריכה של 1000 מ"ג סידן ביום אבל כיוון שזה משולב בדיאטה קשה לי לאכול תמיד את הסידן גם עם שומן. לדוגמא אם אני רעבה אז אני יכולה לקחת לארוחת ביניים מעדן 0% (54 קלוריות) אבל אם ארצה להוסיף שומן נניח אגוז מלך אז כבר אקפיץ את הקלוריות כמעט פי 2... אם אוכל רק את המעדן ללא תוספת שומן אז הסידן שבו יספג? האם במקרים אחרים בהם נאכל סידן ללא תוספת שומן הוא נספג? במידה ולא אז מהי כמות השומן הנכונה בגרמים שיש לאכול עם האוכל המכיל סידן? (בהנחה שעליי להקפיד על תפריט דל בקלוריות של 1000-1200 קלוריות ליום) יש לציין שאינני רוצה לקחת תוסף תזונה של סידן ומקפידה לצרוך אותו ממקורות טבעיים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנושא ספיגת סידן
ד''ר רוני חרמון24/07/2008כעיקרון למי שאינו סובל מחוסר סידן מוכח ע"י בדיקות רפואיות אין מקום להתערב במאזן הסידן בגוף במיוחד אם התזונה מאוזנת ומכילה דיברי חלב ובשר. עודף סידן יכול לגרום למשקעים והוא לא מומלץ ולכן הדבר הנכון לעשות הוא לאכול מאוזן.
לאלה שיש חוסר סידן באמת יש מורכבות בתכנון התזונה בכדי שהסידן יספג וזה תלוי גם בסונן וגם בוויטמינים וכואנזימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה שאתה בעצם אומר
אני24/07/2008זה שבשמירה תזונה דלה בקלוריות (דיאטה) עדיף לאכול לארוחת ביניים מעדן 0% שומן מבלי להוסיף לו מנת שומן? (לפי בדיקות דם אין לי חוסר בסידן אבל פשוט קראתי המלצות על צריכת 1000 מ"ג סידן ביום והתזונה שלי עומדת להערכתי על 500-600 מ"ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
אהרון24/07/2008לגבי השפעת השומן על ספיגת הסידן הדעות עדיין חלוקות. לאחרונה פורסמו ממצאים המראים שהספיגה מופחתת במוצרי חלב מתחת ל 3% שומן אבל עדיין יש מחקרים שלא מיחסים חשיבות לאחוז השומן. לגבי גורמים אחרים יש אחדות דעים. חיובים: ויטמינים C, D , K וגם מגנזיום. כמו כן הלאקטוז שבחלב ומוצריו יוצר סביבה המקלה את ספיגת הסידן במעיים. בתור פקטור שלילי יש לציין: חומצה אוכסלית מצויה בירקות ירוקים מסוג תרד, ובמשקאות המכילים קקאו מונעת ספיגת סידן, וכן כמות גדולה מדי של סיבים תזונתיים מסוג סובין חיטה המכילים חומצה פיטית הנקשרת לסידן בתרכובת לא מסיסה ודגנים ופוגעת ביעילות ספיגתו. לאדם בריא שצורך מספיק מוצרי חלב לא אמורה להיות בעיה של חוסר סידן אם תזונתו מאוזנת, מגוונת ועשירה בפירות וירקות (מספקות וויטמין C) כמו כן חסיפה מתונה וזהירה לשמש יוצרת בגוף וויטמין D שבאמור מגביר באופן מוחשי את הספיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהרוית23/07/2008
ברצוני לשאול, אני אחרי ניתוח שרוול קיבה,היכן באיזור השרון יש קבוצת תמיכה לאנשים כמותי? נא אל תנו אותי לשמרי משקל או דיאטנית של הקופה, אני מעוניינת במישהו שיודע על הניתוחים הבריאטריים. תודה מראש רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
אוהד30/07/2008כתבתי לך תגובה מאוד ארוכה אבל לא פרסמו אותה. יש פה כמה אנשים שכותבים דברים בלי לבדוק אותם. אין לי מושג מה כל כך הבהיל אותם במה שכתבתי כי אני ממש לא בא להגיב על המומחים. אז לשאלתך יש לנו כרגע מספר קבוצות בכמה אזורים בארץ אבל בעיקר באזור המרכז(ת"א, רמת גן) אני לא אחזור איך מורכבות הקבוצות כל מה שאני אגיד לך שאת מוזמנת להגיע לפגישה ראשונה לראות במה מדובר ואם זה יתאים לך אז תוכלי להיצטרף (שבישביל מי שכתב כן העלות היא 170ש"ח ותבדוק מה המחירים של קבוצות דומות שאני מבטיח לך אין להם את אותן תוצאות ) אז אני אשמח לשמוע ממך. אוהד 050-8880767 וגם אם לא שיהיה לך המון הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אשמח לדעת:עדי23/07/2008
כמה קלוריות יש בפריט הבא: (סליחה על בקשה חופרת אבל אולי תשובה חותכת תוכל למנוע ממני להפסיק לספור קלוריות כל היום) בוקר: 4 פרוסות לחם קל (40 ק' לפרוסה) 2 משולשי גבינה מותכת לייט (25 ק' למשולש) כפית קטשופ עגבניה 4 פטריות. ביניים: תה עם כפית סוכר פרכית אורז אחת כפית ריבה (לא לייט.. 280 ל-100 גרם) צהריים: 4 פרוסות לחם קל קופסת טונה במים 110 גרם תירס גרעינים (בערך :|) כפית חרדל כפית קטשופ סלט המורכב מ: עגבניה, מלפפון, גזר, חצי גמבה, 3 פטריות. (בלי שמן) ביניים: 2 תפוחים ערב: 2 פרוסות לחם קל 2 פרוסות פסטרמה דלת קלוריות 2 כפיות קטשופ עגבניה, גזר לילה: מעדן דיאט (60 ק')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1300-1400 ק.
אהרון23/07/2008התפריט טעון שיפור. איני יודע את הנתונים הפיזיים שלך לפני התחלת הדיאטה ועכשיו, כמוכן מגבלות והעדפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני...
עדי23/07/20081.67 סנטימטר. שוקלת 69 רוצה לרדת איזה חמישה שישה קילו. זהו... העדפות? חח אני אוהבת פחממות ושוקולד... מה חדש? אם היה לי זמן ללכת לאיש מקצועי שייעץ לי לגבי תפריט הייתי עושה את זה אבל זה פשוט בלתי אפשרי... אז אני מתמודדת לבד.. אין לי הרבה ברירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
אהרון23/07/2008אחרי הורדה של 10 ק"ג בזמן קצר אין לצפות לקצב מהיר וגם אין סיבה לאור העובדה שאת יחסית קרובה ליעד שיצבת לעצמך. אני רוצה לציין שעיקר הקושי הוא בשמירה וזה דורש שינוי רדיקלי באורחות החיים כולל פעילות גופנית יומית. בזמן ההרזיה את צריכה לפחות שעה ביום פעילות אירובית ופעמים בשבוע בימים לא רצופים תרגילי כוח לשימור מסת השרירים. שיפור התפריט: בוקר: 2 פרוסות לחם קל מלא מרוחות בגבינה\קוטג' 3%, פילפל אדום + מלפפון + עגבניה. ביניים: תה עם סוכרזית, פרכית אורז עם כפית ריבה ללא סוכר. צהריים: סלט גדול עם כפית שמן ולימון, קופסת טונה במיים, 2 תפוחי אדמה בינוניים אפוים, תירס קטן מבושל. ביניים: תפוח או בננה בינונית או לבן 1.5%. ערב: סלט גדול כמו בצהריים,2 פרוסות לחם קל מלא, 2 פרוסות פסטרמה, פרי אחד. לילה: מעדן דאייט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ יפה
עדי23/07/2008אז בעצם השינוי העיקרי בתפריט הוא במקום 4 פרוסות לחם בבוקר -2. לפי הנוסחה - משקל כפול 24 כפול 0.9 אני צריכה לאכול פחות מ-1490 קלוריות ביום כדי לרדת במשקל. ז"א שאם אני אוכלת 1400 קלוריות ביום אני ארד במשקל?! לא אכפת לי לרדת לאט. ממש לאט אם צריך כדי לשמור על זה לאורך זמן. סליחה אם אני חופרת אבל סוף סוף מצאתי מקור לתשובות ראויות ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה הבהרות
אהרון23/07/20081. תיקון התפריט מתחשב בעובדה שאת אוכלת בצבא ולא בבית, אחרת הוא היה נראה יותר מגוון, אבל מבחינה קלורית הוא בסדר, אפילו קצת מחמיר. 2. הנוסחה שאת מציינת לא לוקחת בחשבון את הגיל והגובה (גורמים משפיעים) אבל במקרה נכונה לנתונים שלך לגבי BMR (חילוף החומרים הבסיסי) כלומר הוצאת האנרגיה שלך במנוחה היא כ 1500 ק ליממה. במידה שאת מבצעת פעילות מתונה את שורפת כ 2000 ק ובפעילות אינטנסיבית בסביבות 2500 ליממה. החשבון הוא כזה: אם את אוכלת 1500 ק ושורפת 2200, ההפרש של 700 בא מפרוק השומן אבל אם לא תשמרי על השרירים גם הם יישרפו וזה לא טוב. לכן זה חשוב מאוד לבצע תרגילי כוח בנוסף לפעילות אירובית בעצימות בינונית. לפי החישוב הנ"ל את צפויה להוריד 2-2.5 ק"ג לחודש וזה קצב ראוי בהחלט. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהohad- אנא תסתום את הפה!
יעל28/07/2008ותן למומחים לדבר! חוץ מזה לא חסר לחם ללא סוכר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנס תעזור לי בקשה דחוףאהרון מה מצב23/07/2008
זה אני ששקלתי 112 וירדתי ל98 עכשיו אני שוקל 96 אבל אני מצליח לוריד רק קילו בחודשיים ואני מטר שמונים צריך לשקול 75 מה קורה למה לא יורד לי הרבה כמוך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה נעלמת לנו לחצי שנה מצאת בחורה ח
אהרון מה מצב23/07/2008לפני שנה שקלתי 112 התחלתי לשמור הפסקתי לאכול ממתקים ופיצות וגלידות תוך 8 חודשים הורדתי מ112 ל100 אחר כך הפסקתי בשמירה ועליתי קילו לא נורא אחר כך שוב התחלתי לשמור אני אוכל הכל אבל הרבה ירקות ורק 4 פרוסות לחם חיטה מלאה ביום אבל זה יורד לי קילו בחודשיים ואני שותה כל יום 4 בקבוקים מים מינרליים 1 וחצי ליטר אבל אני לא עושה ספורט נו זה אני שעשיתי תאונה תלא זוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אהרון מה המצב"
אהרון23/07/2008אני זוכר אותך היטב למרות שעוד לא החלטת לבחור כינוי נורמלי. לגבי בחורה, למה לי לחפש במקום אחר כל עוד יש כאן מבחר רחב, תרתי משמע. אולי אתה זוכר שאני התחלתי ממשקל גדול משלך (115) , כבר 10 שנים אני שוקל 40 פחות אבל בלי פ"ג בנוסף לתזונה נכונה זה כמעט בלתי אפשרי לאדם בריא. מספר תאי השומן הינו נתון גנטי שאינו משתנה במשך החיים, ולשניני יש הרבה כאלה. כאשר אנחנו מפחיתים את אחוז השומן, התאים לא נעלמים אלא מתרוקנים במידה זו או אחרת. תמיד קיימת השאיפה שיתמלאו מחדש על ידי שליחת בקשה למרכז התיאבון שבמוח. התיאבון עולה ואוכלים יותר. למעלה מ95% מהמרזים חוזרים למשקל הקודם או יותר אבל עם אחוז שומן גדול יותר תוך ירידת מסת השרירים. הפתרון הוא פעילות גופנית אירובית ואנאירובית יום יומית במינון ועצימות מתאימים, דבר שמאפשר גם אכילה סבירה בלי תסכולים והתקפי זלילה. לגביך הבשורה הרעה היא שלא התקרבת ליעד אבל הטובה מאוד זה שאתה מתמיד למרות המגבלה הפיזית בעקבות התאונה. אתה חייב למצוא פתרון. חייבת להיות איזושהי פעילות המתאימה למצבך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאהרון המלך ולרחל גרנות
אהרון מה מצב23/07/2008מיום ראשון אני יעשה דיאטה יותר קיצונית אולי לרדת 5-6 קילו בחודש.רק בזכותכם התחלתי תדיאטה לפני שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה איטית
רחל גרנות23/07/2008שלום לך,
מי החליט שאתה צריך לשקול 75? אולי הגיע הזמן לבטל את כל הטבלאות. וכעת, לשאלתך, אני מציעה לך לבדוק את האכילה שלך ,הדרך הטובה ביותר היא על ידי ניהול יומן אכילה. רשום, אבל בזמן אמת, בדיוק מה אתה אוכל. אני בטוחה שהרישום הזה יראה לך את כל הקלוריות שאינינו מודעים להן. נוסף לכך, הקפד על שתייה. זה הזמן להוסיף קצת פעילות גופנית. ואם למרות הכול אינך יורד, פנה ליעוץ.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה אמרתם שאסור לעשות כאסח
אהרון מה מצב23/07/2008אבל אתם אומרים שאסור לרדת יותר מחצי קילו בשבוע ושאסור לעשות דיאטת קאסח.אז הורדתי 16 קילו בשנה מה זה לא טוב??אני לא ממהר אין לי בעיה להגיע למשקל 75 בעוד שנה או שנה וחצי רק שהירידה שלי היא קטנה או שעדיף לעשות דיאטה יותר חזקה לרדת 3-4 קילו בחודש???בדקתי בטבלאות זה אומר לגובה מטר שמונים משקל תקין זה 81-84 אז נשאר לי עוד 13-15 קילו לרדת אני שוקל 96 שהייתי 112 .יש לי בעיה לעשות ספורט כי עשיתי תאונה ואני בכסא גלגלים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבר הכי חשוב
אהרון23/07/2008הוא להמשחך בירידה אפילו בקצב איתי מאוד. זה אומר קודם כל שאתה לא מעלה וזאת כבר הצלחה. גם אדם על כסא גלגלים יכול לבצע פעילות גופנית תחת הדרכה מתאימה וזה חשוב לא רק להרזיה. לילה טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככה זה בהתחלה - יורדים מהר בגלל
לאה24/07/2008שהנוזלים מושלים מאיתנו במהירות כשמגיעים לשומנים הקצב מואט. אם תרצה להכניס זרז להרזייה שלך שלא מכיל חומרים כימיים ומספק גם אנרגייה לגוף אתה מוזמן לפנות אלי. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,עדי23/07/2008
פתחתי בדיאטה לפני כחודשיים.. אני חיילת (לוחמת) לכן אני חוזרת פעם בשבועיים הבייתה. התחלתי בדיאטה מתונה ועם הזמן נכנסתי למעין מגננה שרבות נכנסות אליה.. ספירת קלוריות אובססיבית ומטורפת שאני פשוט לא מפסיקה לספור קלוריות במשך היום. בקיצור איך שהו אני מעלה כל דבר שאני אוכלת באיזה 30 קלוריות ויוצא שאכלתי ממש מעט. ירדתי קרוב ל-10 קילו בחודש ושלושה שבועות. היו סחרחורות וכרגע אני בגימלים. אתמול נשברתי ואכלתי את כל הבית. זה מה שאמרו לי שיקרה ולא האמנתי.. נכנסתי לייסורים ובכי כל היום על שאכלתי כ"כ הרבה. אני לא רוצה להפסיק. טוב לי עם איך שאני ניראת אבל אני מרגישה שזה לא בשליטתי. שהגוף רוצה לנקום בי. היום התחיל בסדר וחזרתי לדיאטה... אני מתה ללכת לדיאטנית אבל עד שמשיגים משהו בצבא הזה מוציאים לך את הנשמה..קבעו לי רק לעוד חודש וחצי ועד אז אני באמת לא יודעת עם מי להתייעץ.. מה לעשות? איך להפסיק לספור קלוריות? אולי אפשר לייעץ לי תפריט?... ואפילו סתם חיזוק :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב לא טוב, אפילו גרוע
אהרון23/07/2008אבל יש תקווה בתנאי שתגשי בלי דחיה לאיש מקצוע שיעשה סדר בבלגן שיצרת לעצמך. ההתנהלות הנוכחית שלך הינה מתכון בטוח למצב בו תתגעגעי לגיזרה שלך מלפני הטרוף או חו"ח תגלשי להפרעת אכילה. הייתי מציע לך גם טיפול פסיכולוגי על ידי מקצוען בתחום. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה שלוש ותוספים נוספים לאדם בריאעמי23/07/2008
אילו תוספי מזון מומלצים לבחור בן 21 בריא בדרך כלל, אם בכלל. עוד שאלה, באוקטובר אני מתחיל ללמוד, ורציתי לדעת אילו תוספי מזון מומלצים לחידוד המחשבה וכו'... כמו כן התחלתי ליטול בכל בוקר 2 כמוסות של אומגה שלוש (אלספה) המכילות 300 מ"ג אומגה שלוש בכל כמוסה. האם נטילה זו מומלצת? ואם כן, במה כמוסות אלה תורמות ומהו המינון האופטימלי לאדם בריא? האם הכמוסות מכילות יוד? מכיוון שאני סובל מG6PD .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון - דבר מצויין...
אהרון23/07/2008לכיסם של היצרנים והסוחרים. ישנם יותר ויותר מחקרים רציניים שמטילים ספק ביעילותם של התוספים ואפילו מציינים נזקים (לא רק בכיס) של חלקם. תוסף המחדד את החשיבה או הריכוז = שטות מוחלטת. אדם שדבק בתזונה נכונה מאוזנת ומגוונת לא זקוק לתוספים אלא במקרים קיצוניים, כמובן בהמלצת רופא מומחה בתחום הרלוונטי. אומגה 3 יש בשפע בדגי מי ים קרים כגון סלמון. גם בחלק מדגי בריכה קיים המרכיב (למשל פורל). כמות משמעותית נמצאת גם בזרעי פישתן (יש לטחון לפני האכילה). תמיד זה בריא להרבות באכילת דגים, רצוי טריים, גם בלי קשר לאומגה 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... תוספת...
עמי23/07/2008תודה על התגובה קודם כל.. אני כבר תקוע עם החבילה... אז לא יזיק לסיים אותה לא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להגזים!
אהרון23/07/2008זה עדיין לא רעל. תגמור מה שכבר יש לך ותתחיל להעשיר את התפריט במוצרים שציינתי. אני מניח שתהנה גם מבחינה קולינרית מעבר לערך התזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי מזון
רחל גרנות23/07/2008שלום לך,
בנושא של תוספי מזון כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע, דיאטנית קלינית או רופא. ההתאמה חייבת להיות אישית. כמובן, שחשוב עוד יותר לאכול נכון ולכלול את כל קבוצות המזון בתפריטך. זו הדרך הטובה ביותר לשמור על בריאות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בחציל אפוי בתנור יש רמות גבוהות של ברזל?חסויה23/07/2008
שלום..רציתי לשאול אם בחציל אפוי בתנור יש רמות גבוהות של ברזל שיכולות לעזור לי להעלות את הברזל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אהרון23/07/2008החציל אינו נחשב לאחד ממקורות החשובים של ברזל. יותר ברזל יש בירקות עלים אבל קליטתו בעיתית. צריכת מוצרים מן החי מומלצת להספקת ברזל. כמות גדולה של ברזל זמין נמצא בכבד, בשר אדום, דג סלמון. גם בשמרי בירה יש הרבה ברזל, מומלץ לאכול מומס בחלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרוווווווןשני22/07/2008
חחח נשבעת שהתגעגעתי לעצות שלך, אבל בטח אתה לא זוכר אותי =\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני, ידידתי
אהרון22/07/2008כמעט ונעלבתי! איך אפשר לא לזכור אותך? דווקא לפני שקראתי את ההודעה השלך התכוונתי לשאול את יעל אם את עדיין בסביבה. אשמח להתעדכן על מצבך. אני זוכר שלפני שנפרדנו החזקת יפה מעמד למרות "הנפילות" וזה בזכות כושר ההתמדה והמוטיבציה הגבוהה שלך. את עדיין ממלצרת?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
שני22/07/2008אממ אני לא זוכרת כ'כ ממתי הפסקנו לדבר, אז אני אעדכן בקצרה =] שקלתי בהתחלה 64,65 והיום אני בסביבות ה60 אני כבר 8 חודשים על תפריט של 1,200 , 1,300 קל' אבל בחודשים הארחונים אני לא יורדת,אולי כי אני לא עושה פ"ג, בכל אופן הגעתי למסכנה שסבבה לי עם הגוף שלי ואני לא אובססיבית אליו כמו פעם, אני משתדלת לאכול נכון,ומרגישה דיי בסדר (= עם המלצרות הפסקתי דיי מהר כי זה השפיע לי על הלימודים, אבל לא נורא :] מה איתך ? מה חדש ? למה נעלמת לנו פתאום ? היית חסר,חיפשו אותך פה ! :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב שני
אהרון23/07/2008לפני כחצי שנה הפסקתי את השתתפותי בפורום בגלל חוסר זמן. מקווה שאוכל להתמיד אבל במינון נמוך יותר למרות שאני אוהב לתת תשובות מפורטות ומנומקות, דבר שגוזל לא מעט זמן. אני מצאתי פורום פחות תוסס ממה שהיה קודם. ברכות על ההשגים שלך. לפני חצי שנה נאבקת על 63 ק"ג. בכל אופן 60 זה המשקל האידאלי שלך (עבור גובה 168).. השאלה היא איך תוכלי לשמור על השרירים עם המגבלה בפ"ג. חייב להמצא פתרון לסוגיה הזאת. אצלי הכל בסדר. אני עושה הרבה ספורט מגווון: שחיה, חדר כושר, ריצה (מדי פעם משתתף במירוצים עירוניים של 10 ק"ם), עיצוב דינמי, פילטיס, מדרגה, ריקוד אירובי. בממוצע אני עוסק 3 שעות ביום בפ"ג דבר שמאפשר לי לשמור על המשקל , הכושר והשרירים בלי להגביל את כמות האוכל אבל תוך הקפדה על תזונה נכונה, מאוזנת ומגווות. יום טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר מצויין (=
שני23/07/2008יפה יפה , אגב..אני כבר 1.70 :) מקווה לא לגבוה יותר :P
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ומשקל אידאלים
אהרון23/07/2008כמעט לכל אחת יש סיבה לקנא בך. זה נדיר שבת גובהת אחרי הגיל שלך (16.5) אבל אצל הגבוהות זה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה באמת לא מעודן אה חח
שני23/07/2008אני בת 17 עוד חודש :) , תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גבינה צהובה ופסטרמה..אלי22/07/2008
רציתי לשאול לגבי גבינה צהובה 5%- האם היא בריאה או שעדיף גבינה צהובה 9%? אני קונה גבינה צהובה 5% של כפיר אמרו לי אבל שזה לא ממש גבינה צהובה ושעדיף את עמק 5% שזאת באמת גבינה צהובה.. זה נכון? מבחינה בריאותית זה מומלץ? ועוד שאלה לגבי פסטרמה 1% או 1.5% -האם הן עדיפות על הפסטרמות הרגילות או שהן מזיקות יותר בגלל שיש בהן כביכול יותר חומרים משמרים ומייצבים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה צהובה ופסטרמה
רחל גרנות22/07/2008שלום לך,
אני אישית מתפשרת על כמויות ולא על איכויות. אני אעדיף קצת מהמוצר האמיתי ולא הרבה מתחליפים. האמת שההבדל בין הגבינות לא משמעותי. האם זו באמת גבינה צהובה? זו תהיה תמימות מצידנו לצפות לטעם של גבינה מדהימה בגבינה עם אחוזי שומן נמוכים כל כך. ההבדל בפסטרמות מזערי ולכן, בחר את הפסטרמה הטעימה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתה על חלב וקוטג'דפ22/07/2008
אני בדיאטת הרזיה ורוצה לדעת כמה חלב 3% מותר לי לשתות ביום וכמה קוטג' 3%? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב וקוטג'
אהרון22/07/2008עדיף חלב 1%, לא רק בדיאטה . חלב 3% = 63 ק עבור 100 גר. קוטג' 3% = 80 ק עבור 100 גד. הכמות תלויה בהרכב התפריט היומי. אם את מאוד אוהבת את המוצרים האלה, אכלי בכמות סבירה ( 250 גר קוטג' וכוס חלב 1%\ שני שליש כוס 3%). כל זה מכיל 290 ק. בתאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון?!?!?!?!? could it be true???
יעל22/07/2008חזרת????? לאן נעלמת???? כבר חודשים שלא שמענו ממך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל יקירתי
אהרון22/07/2008טוב לשמוע שמישהו זוכר אותי. חשוב לי מדי פעם לתרום לפורום מן הידע והניסיון שלי. איך הולך אצלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוטג' וחלב
רחל גרנות22/07/2008שלום לך,
כפי שכבר נאמר פה, זה עניין של קלוריות. אין בעיה לתכנן תפריט שמכיל יותר גבינה וחלב. את צריכה לשאול את עצמך אם זה "שווה" את המחיר.
בתיאבון,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חרמוןאני21/07/2008
שלום, ראיתי במספר הודעות קודמות שכתבת לאנשים שרצו להוריד ממשקלם שעליהם לאכול " משקל גופך כפול 24 כפול 0.9" בהודעה אחרת שמצאתי כתבת שבכדי לשמור על משקל יש לאכול : "כמות הקלוריות בכדי לשמור על משקלך במאזן יומי הם: משקל גופך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה" ובהודעה נוספת כתבת שלאחרי ירידה במשקל כדי לשמור על המשקל שלא יעלה שוב יש לאכול גם כן את כמות הקלוריות מהחישוב הנ"ל. ולכן יצאתי מבולבלת מכל העניין. אם אני רוצה לרדת במשקל כמה קלוריות עליי לצרוך ביום? (לפי גובה X ומשקל y) ואם אני רוצה לשמור על משקלי לאחר ירידה במשקל כמה עליי לצרוך? ושאלה אחרונה- אם אני רוצה לשמור על משקלי אבל מבלי לעשות כל דיאטה, פשוט לשמור על המשקל הנוכחי, כמה קלוריות ביום עליי לצרוך? והאם יש הגבלה לכמות הספורט שמותר לעשות לפי הנוסחא של הקלוריות שלך? אם כן מהי? תודה מראש, עדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדן
ד''ר רוני חרמון22/07/2008הנוסחה הנ"ל טובה בכדי לשמור על המשקלבמצב מנוחה, כלומר אם את אוכלת את כמות הקלוריות ליום שאת מקבלת מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 תשמרי על משקלך. בכדי לרדת במשקל צריך לאכול פחות מזה ככול שתוכלי פחות מהתוצאה הנ"ל תרדי יותר מהר. אם את עושה ספורט באופן קבוע בכדי לשמור על משקלך את יכולה להוסיף לחישוב את כמות הקלוריות שצרכת. אם לא תוסיפי אותם תרדי יותר מהר. ברגע שאת סופרת קלוריות את עושה דיאטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)