מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהשירלי22/08/2008
שלום , לפני מספר חודשים התחלתי דיאטה מכיוון שסבלתי ממשקל עודף וירדתי 15 ק"ג. שמרתי לאורך זמן על התוצאה עד שהגיעה תקופה של הישברויות בלי סוף. העלתי את כל מה שהורדתי ועם ריבית ועכשיו אני לא מצליחה לרדת אותם בחזרה.. איך אני יכולה להפסיק עם ההרגל הלא בריא הזה ולחזור לדיאטה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על ההישג
רחל גרנות22/08/2008שלום לך,
כפי שאת רואה החוכמה היא לבחור תפריט שניתן לחיות בו לאורך זמן בשלום. אני לא יודעת כיצד ירדת במשקל, סביר להניח שבחרת בדיאטה קשה, התנזרת מכל הדברים הטובים וברגע שהתחלת לנגוע בדברים ה"אסורים" כביכול, הרגשת אשמה ואולי עשית "אם כבר, אכלתי, אז קדימה..." בודאי שניסיון כזה מייאש.
אני מציעה לך ללמוד מהניסיון הזה את הדברים הטובים, הנה הצלחת לרדת, אולם, עשי זאת הפעם בצורה ידידותית יותר.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאייל22/08/2008
לפני כשנתיים עשיתי בדיקת דם ורופא המשפחה אמר לי שרמות הסוכר שלי גבוהה. לא מעבר לכך - היא עמדה על 119. אני עוסק ברכיבת אופניים כבר 8 שנים. מאז שהתחלתי ירדתי במשקל אבל בקצב של 1-2 ק"ג בשנה. לפני כארבע חודשים החלטתי לרדת במשקל באופן רציני יותר. שקלתי 93 ק"ג וירדתי ל 86 ק"ג. (גובהי 1.74 מ' וגילי 46) אני מתאמן בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע ורוכב על אופני הרים פעם בשבוע. התזונה שלי מורכבת מארוחת בוקר של קערת חלב קטנה עם חצי כפית סוכר ודגנים בבוקר. ארוחת צהריים ללא הגבלה וארוחת ערב עד 7:00 בערב דומה לזו של הבוקר - לעיתים אני אוכל יותר מאוחר פירות (אפרסק או שניים - שזיפים (2-3)). לפני כחודש וחצי נפגעתי ברגל בראפטינג שעשיתי וניגשתי לרופא לצורך טיפול - ביקשתי גם שוב, בדיקות דם. הפציעה מנעה ממני פעילות ספורטיבית (מתחתי רצועות בעקב ). בבדיקות הדם יצא שרמת הסוכר ירדה ל 105 (עדין גבוה יחסית) אבל התברר שיש כולסטרול 212 וגם : LDL-CHOLEST. 130.8 לידו TRIGLYCERIDES בגובה 218. אגב, הכולסטרול והיתר לא נמדדו לפני שנתיים, לא יודע מדוע וחבל - כי אז הייתי במלוא "משקלי" ולדעתי הערכים רק ירדו. כל יתר הערכים בסדר. שאלתי מה לשפר בתזונה שלי - מה רצוי ומה לא. כרגע אני מוריד כ 0.8 עד 1.5 ק"ג בשבוע אם התדירות של חדר הכושר נשמרת. מה עוד ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ובריאות
רחל גרנות22/08/2008שלום לך,
כפי שאתה רואה ירידה במשקל שפרה את ערכי הסוכר שלך. אני בטוחה שגם הערכים של השומנים בדם השתפרו. לא ברור לי אילו דגנים אתה אוכל בבוקר ובערב. עקרונית, כדאי לבחור את אלה שעשירים בסיבים תזונתיים וכמובן מכילים פחות סוכר. חלק מהדגניים הם בסך הכל וופלים בהסוואה. לא ברור לי מה זאת ארוחת צהריים ללא הגבלה.
טריגליצרידים באים מסוכרים פשוטים, כגון, פירות, מיצים, מתיקה ואלכוהול. הגוף שלנו משום מה הופך את הסוכרים לשומנים. הבשורה הטובה שהורדת טריגליצרידים קלה יותר ותלוייה באופן האכילה. לכן, זהירות עם הפירות . היכן מתחבאים הסוכרים הנוספים בתפריט שלך? האם אתה שותה דברי מתיקה או אלכוהול? וכעת לכולסטרול. לעיתים, המעבדה (הכבד) מייצרת כולסטרול ולמרות שאנחנו מתנהגים יפה כלומר, אוכלים נכון, עוסקים בפעילות גופנית, ערכי הכולסטרול גבוהים. במקרים אלה, אין ברירה ויש להיעזר בתרופות. לא ציינת כמה הכולסטרול הטוב, זהו נתון חשוב שלוקחים בחשבון.
כדאי שצתוסיף שומן טוב לתפריט שלך. שומנים טובים מורידים את ערכי הכולסטרול הרע ומעלים את הכולסטרול הטוב ומשפיעים לטובה גם על הטריגליצרידים. אין הכוונה שתתנפל כעת על שמן זית, אנחנו זקוקים לבערך 3 כפיות שמן ביום.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכולסטרול לרחל גרנות
אייל22/08/2008ציינתי שני ערכים של כולסטרול - אלו היו הערכים הגבוהים בתוצאות שקיבלתי - יש עוד מדד של HDL- CHOLEST. שעומד על 37.26 - האם לזה התכוונת ? ארוחה לא מוגבלת זה אומר אוכל הכל אבל כמובן שלא "שתי מנות" אלא מנה רגילה , עם זה מנת עוף או דג, או בקר עם תפוחי אדמה , אורז, קוסקוס וכיוב'. מפחית מאוד בלחם - פעם או פעמיים בשבוע אוכל שתי פרוסות לחם שחור (אחיד) עם ממרח איקרה או חומוס או עריסה וכיוב' - אבל זה קורה מעט מאוד. איזה פירות בעיקר יוצרים את השומנים שציינת בטריגליצרידים ? ממה רצוי להמנע ו/או להפחית ? אני לוקח בעיקר דגנים כמו פיבר1 - פיטנס - אול בראון, גרנולה בדבש וכיוב' איני לוקח את הממולאים שוקולד או אלו שמשתיקים את מצפון ההורים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת שומנים
רחל גרנות24/08/2008שלום אייל,
לכולסטרול הזה התכוונתי. זהו הכולסטרול הטוב שמגן עלינו. הוא נמוך מידי.
מבחינת הפירות, הרי זה לא משנה איזה פרי. אתה צריך להתייחס למנה. למשל, מנת פרי היא תפוח עץ בינוני (מתוק או חמוץ), אגס, אפרסק, 12 ענבים (מי יכול להפסיק בעיהב ה-13?), פלח אבטיח של 300 גרם עם הקליפה, שליש מנגו (עתיר סוכר) וכן, הלאה. אני מציעה לא עיותר מ-3 מנות ביום ולא בבת אחת.
ארוחת הצהריים שלך נשמעת בסדר וכן, הדגנים שאתה אוכל. אל תשכח להוסיף לתפריט כ-3 מנות שמן טוב. מנת שמן היא
: כפית שמן זית = כף טחינה = כף אבוקדו = 6-8 זיתים.חשוב לזכור שהשומן הטוב מעלה את הכולסטרול הטוב.
ואולי כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לליפידים (שומנים בדם).
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אייל24/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותלושית22/08/2008
אני בחורה בת 29, עושה דיאטה כבר חצי שנה. ירדתי עד עכשיו 28 קילו. הגובה שלי 1.69 והמשקל 73.1. במשך 5 חודשים עשיתי דיאטה עם 1,000 קלוריות ביום. לפני חודש וחצי עליתי ל-1,200 קלוריות, ולפני שלושה שבועות הדיאטנית אמרה לי להעלות את מספר הקלוריות ל-1,300 קלוריות ליום. רציתי לדעת אם זה נראה הגיוני לאכול 1,300 קלוריות ליום. הדיאטנית אמרה לי שלפי ה-BMI שלי אני צריכה לשקול 70 קילו, ולכן ככל שאני מתקרבת למשקל היעד שלי, כך לפחות לדברי הדיאטנית, אני אמורה להרגיל את הגוף לאכול ככה. השאלה שלי היא מה באמת משקל היעד שלי? האם אני אוכלת כמות קלוריות בסדר? עוד שאלה: אני מתעלמת פעמיים בשבוע קבוע בחדר כושר, שעה וחצי כל פעם, ולפעמים אם יוצא לי עוד פעם במשך שעה. אני עובדת במקום עבודה שאני רק יושבת שם, לכן אני רוצה לדעת אם כמות הקלוריות בסדר. המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות
אהרון22/08/20081. הדיאטנית צודקת. אפילו 1000 היה נמוך מדי עבור הנתונים ההתחלתיים שלך. 2. 70 ק"ג זה בסדר עבור גוף רחב. אם המבנה שלך צר, התקרבי ל60 אבל לא במחיר שבירה והשמנה העתידית. מומלץ להשאר כמה שיותר על 70 ורק בעוד כמה חודשים להמשיך. 3. פעמיים בשבוע בחדר כושר זה טוב. הדגש צריך להיות על אירובי. מומלץ להוסיף באופן קבוע עוד פעם אבל גם בימים בלי ח"כ את צריכה לזוז, למשל הליכה מהירה או פעילות אחרת ככל שתוכלי להרשות לעצמך. אם אופי העבודה שלך מאפשר קומי מדי פעם, לכי ברגל, עלי על מדרגות וכו" 4. ברכות על ההשג וכוח הרצון. הרבה הצלחה בהמשך!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לושית
ד''ר רוני חרמון22/08/2008את יכולה לשקול 65-70 קילו כמות הקלוריות לצריכה יומית צריכים להיות לפי הנוסחה משקל כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..ספיר21/08/2008
שלום אני בת 15, גובה 1.71 מטר, משקל 51 ק"ג. קיבלתי מחזור בגיל 11.5, רציתי לשאול אם יש מצב שאני אמשיך לגבוה ?.? אמא שלי היא 1.75 ואבא שלי 1.81.. אני גם רוצה להוריד בערך 1-2, אפשר המלצות לתפריט? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיר
אהרון22/08/20081.את עשויה להמשיך לגבוה. שלב הגביהה של הגבוהות נמשך לרוב עד גיל 16 ואפילו מעבר אבל זה לא חייב להתקיים. 2. את כבר יותר מדי רזה אבל תזונה נכונה תמיד הכרחית (לא דלת קלוריות). מי שמתעסקת בגיל 15 בהורדת עודף דימיוני של 2 ק"ג, עשויה למצוא את עצמה בגיל 25 נאבקת ב20 ק"ג אמיתיים. גלישה להפרעת אכילה יכולה חס וחלילה להיות גם תסריט בלהות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ספיר
ד''ר רוני חרמון22/08/2008בנות גובהות עד גיל 16 לעיתים גם קצת אחרי כן ולכן זה פחות או יותר יהיה הגובה שלך. את רזה מידי ואינך צריכה לרדת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלות.......רינת אטיאס21/08/2008
1 אכילה כל יום של שניצל תירס לייט בריאה??? 2 כמה קלוריות יש בפיתה גדולה רגילה מקמח לבן?... וכמה קלוריות יש בלחמניה רגילה ארוכה גדולה כמו בגט??..... 3 יש ימים שאני לא רעב כל היום ואז אוכל ארוחה אחת שהיא מלא קלוריות זה טוב??....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות למושיק
אהרון22/08/20081 אכילה כל יום של שניצל תירס לייט בריאה??? === זה מוצר מתועש עם תוספות לא מומלצות. אם אתה אוהב תירס כל יום, עדיף קלח תירס חלבי מבושל. יותר בריא, יותר טעים ופחות משמין. 2 כמה קלוריות יש בפיתה גדולה רגילה מקמח לבן?... וכמה קלוריות יש בלחמניה רגילה ארוכה גדולה כמו בגט??..... === פיתה 230-240 קק. לחמניה תלוי במשקל, אני מעריך 100-150, 3 יש ימים שאני לא רעב כל היום ואז אוכל ארוחה אחת שהיא מלא קלוריות זה טוב??.... ===זה לא טוב. אתה צריך לחלק את התפריט שלך בין 4-6 ארוחות, אבל אם אתה לא רעב, אפשר להסתפק ב3 ארוחות מסודרות. מבחינת ההרזיה הכי חשוב הוא הערך הקלורי הכולל אבל רק ארוחה ביום מתאימה ליום כיפור. אם אתה בריא וזה קורה לא יותר מפעם בשבוע, לא נורא אבל גם לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי הגיוני.......
רינת אטיאס24/08/2008הלחמניה הגדולה רק 150 קלוריות???... זה מהלחמניות הגדולות כמו חצי בגט כזה יותר גדול מלחמניה רגילה של "הקייטנות" שמקבלים שוקו ולחמניה.....אולי לחמניה קלה זה 150 קלוריות לא נראה לי רגילה ולמה שניצל תירס לייט משמין? רשום 100 קלוריות ליחידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחמניה ושניצל תירס
אהרון24/08/2008לחמניה: הכי טוב לשקול ולחשב לפי בערך 250 קק ל100 גר. שניצל תירס: תלוי כמה אתה אוכל. משמין או לא זה עניין כולל של קלוריות. אפילו מזון דל קלוריות (והוא לא כזה) יכול לשמין בכמות גדולה ולהיפך. דבר אחד בטוח: שניצל תירס, כמו כל דבר מתועש פחות בריא מהמוצר הטבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
רחל גרנות25/08/2008שלום לך,
בלחמנית בגט יש כ-300 קלוריות.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נפשי והקשר לתזונהאילנית21/08/2008
בחודשיים האחרונים אני סובלת מהפרעת חרדה ובנוסף גם מדלקת בקיבה ומאז ומתמיד ממעי רגיז אני חלשה מאוד, סובלת מכאבי בטן ושלשולים ומצב הרוח שלי גם הוא ירוד מאוד (נוטלת לאחרונה קלונקס וסרוקסט) מה הייתם ממליצים מבחינת תזונה על מנת להתחזק - ומהר?? וגם כדי להתמודד עם כאבי הבטן והדלקת אני יודעת שזו שאלה מורכבת ואודה למי שיוכל לסייע בתשובתו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
אהרון22/08/2008אני ממליץ לך לפנות לרופא מתמחה בתזונה (רופא דיאטן). אחרי בדיקות מקיפות יתאימו לך תפריט בהתאם לממצאים ולצרכים. הרבה בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אילנית
ד''ר רוני חרמון22/08/2008אכן בעייתך אינה פשוטה ולא ניתן לטפל בך בשלט רחוק. את חייבת מעקב של רופא ודיאטנית. בכללית תזונה מגוונת בריאה ומתאימה לך אישית תעזור. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאורנה21/08/2008
היי, כמה קלוריות ילדה בת 14 וחצי צריכה לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה, משקל, פעילות?
אהרון21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה, משקל, פעילות
אורנה21/08/20081.66 87 כלום, רק יושבת כל היום בבית, קצת במחשב וקצת בטלוויזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת במחשב, קצת בטלוויזיה
אהרון21/08/2008והרבה בפעילות גופנית, אחרת לא יילך. יש לי שתי בשורות בשבילך, וכתמיד אחת רעה אחת טובה. הרעה: יש לך עודף של 30 ק"ג שרק ילך ויגדל אם לא תקחי את עצמך בידיים. הטובה: הגיל, הגובה והעודף שלך יקלו על הורדת המשקל אם יהיה לך כוח הרצון והנחישות הנחוצים. דווקא העודף הניכר והמשקל הכולל הגדול נותנים לך יתרון לגבי קצב ההרזיה, כמובן עד שלב מסויים. את צריכה תזונה נכונה בערך קלורי 1600 קק ליום מחולקת ל 4-6 ארוחות, מתוכן 3 עיקריות. יש לוותר על העוגות ומתוקים אחרים, לאכול רק אוכל רזה, הרבה ירקות, בעיקר חיים, למעט בעמילנים ולהקפיד שהם מלאים, לשתות רק מים והרבה. במצבך את זכאית ליעוץ תזונתי על ידי תזונאית של ק"ח.. אחרון, אחרון חביב פעילות גופנית סדירה לפחות שעה ביום הליכה ו\או שחיה ו\או אפניים ו\או אימון אירובי בחדר כושר ו\או ריקוד אירובי וכו". בהתחלה יהיה לך קשה בכל אחד משתי המשימות אבל כשתראי כל חודש ירידה של מידה אחת בבגדים יהיה לך חשק להמשיך. את צפויה לירידה יותר משמעותית בחודש הראשון ואחר כך הירידה תתמתן. עם התקדמות ההרזיה תצטרכי להוריד את הערך הקלורי ו\או להעלות את הקף הפ"ג. מומלץ להוסיף גם פעילות בונה שרירים למניעת ירידה ניכרת במסתם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אורנה21/08/2008תודה שענית לי, אני מודעת לעודף משקל שלי. ומעבר לעצות שנתת יש לי שאלה. נכון הכשיר סקי? אז כמה רצוי להתאמן עליו באופן שלא יפגע בגוף אבל כן ישרוף קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
אורנה21/08/2008אם אני יורדת במשקל במכה, אך גם עושה ספורט, עדיין יהיה לי את מה שקוראים לו "עור מדנדל"? כי יש לי סימני מתיחה, ואמרו לי שאם אני לא רוצה שיהיה לי בעיה עם העור אני צריכה לרדת קילו בחודש, אני לא מאמינה לזה כל כך אבל זה נכון? וכמה קילו צריך לרדת כדי לשמור על העור נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי באיכות העור
אהרון21/08/2008אבל בגיל שלך לא נראה לי שתהיה בעיה חמורה. בכל מקרה כדאי לרזות במתינות אבל 1 ק"ג לחודש זה מעט מדי. היעד שלך צריך להיות שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעה זה בסדר אבל בהדרגה
אהרון21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה
אהרון21/08/2008מומלץ לגוון, לא רק סקי, זה יכול להיות משעמם ותשברי מהר. מספיק חצי שעה ועוד חצי הליכה\אופניים וכו". אם תפצלי לפעמיים ביום יהיה עוד יותר יעיל . אבל אם את מעדיפה רק סקי, לכי על זה. העיקר להתמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
אורנה22/08/2008תודה רבה! עזרת לי מאוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין, עוד הבהרות
אהרון21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורנה
ד''ר רוני חרמון22/08/2008שאלה ממש כללית סה"כ היא צריכה לאכול מגוון ובריא לפי הנוסחה של משקל כפול 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטות כושלות-מה לעשות?רוזנה21/08/2008
אני בת 52 ותמיד נמצאת בדיאטה. ללא הצלחה רבה. בשנים האחרונות המצב החריף ויחד עם ההשמנה יש לי עוד תופעות של כולסטרול ושומן. הרופא הזכיר את התרופה אקומפליה, שהיא חדשה ויכולה לעזור. האם אתם מכירים את התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזנה
אהרון21/08/2008זה הכי קל לרופאים (לא כולם) ולמטופלים - לרוץ לתרופות. אני מתעלם מהשאלה הספציפית שלך, אבל חייב להזהיר אותך שאין תרופת הרזיה שלא גורמת נזק כרוני לבריאות ומעל הכל גם לא מורידה שומן לאורך זמן. ללא אורח חיים נכון שכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית אין הרזיה. לתרופה זו או אחרת פונים רק כמצילת חיים, אחרי שכל האמצעים האחרים מוצו. אם אפשר היה להנצל משומן בלי שום מאמץ, רק על ידי בליעת כדור תמים, את חושבת שהיו עוד שמנים בעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון ורוזנה-אקומפליה דווקא כן
רביד24/08/2008יכולה לעזור לרוזנה. גם אני נגד תרופות ונגד הקלות בה רצים אליהן אבל במקרה הספציפי הזה,אקומפליה בהחלט פתרון יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוזנה
ד''ר רוני חרמון22/08/2008מדובר בתרופה חדשה יחסית שגורמת להורדה במשקל ע"י פירוק שומן בקצב של 1-2 בחודש כמובן בצירוף עשיית דיאטה. תופעות לואי קלות יובש כאבי ראש וכו' התרופה יקרה וצריך לצרוך אותה ברצף כמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזנה שלום
ד''ר רוני חרמון25/08/2008אקומפליה תרופה להרזייה די טובה כמעט ללא תופעות לוואי צריך ליטול אותה ביחד עם עשיית דיאטה נכונה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין ?אבי21/08/2008
שלום אני בת 26 גובהי 1.68 ומשקלי 62 ק"ג רציתי לדעת אם משקלי הוא תקין , ואם לא כמה אני צריכה לשקול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר גמור
אהרון21/08/2008אם מבנה הגוף שלך צר, תוכלי לרזות עוד 4-5 ק"ג עדיף דרך הגדלת ההוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לילך משקלך מצויין כל הכבוד
ד''ר רוני חרמון22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל תקין
רחל גרנות22/08/2008שלום לילך,
אני מתעבת את הטבלאות וכל הנוסחאות. הרי יש הבדלים בין אנשים. יש כאלה שנראים יותר ממה שהם שוקלים ןלהיפך.
הדרך הטובה ביותר היא פשוט להתבונן בעצמך (אבל באהבה) ולהחליט אם את בסדר.
וכן, לפי כל הנתונים את בסדר. החשוב יותר שגם את תרגישי כך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו שמע משהו על מדבקות להרזייה.לאה21/08/2008
אתמול הציעו לי. תודה לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאה
ד''ר רוני חרמון21/08/2008עדיין לא הומצאה, יש כמוסות כמו רדוקטיל ואקומפליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בבקשה =]יעל20/08/2008
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לשאול אותכם: *כמה קלוריות בפסיפלורה אחת(לא 100 גרם! אלא יחידה!)? *כמה קלוריות בכוס רגילה(לא חד פעמית) של גלידה(השמנת הרגילות) בטעמים כמו שוקולד/וניל וכו'..? *כאשר אני אוכלת לפעמים ולעיתים לא רחוקות יש לי בטן "הריון", זה לא רק משתיה כי זה לא נעלם ישר אחרי השירותים ואין לי בעיה "רפואית" ואני לא חושבת שזה מכניסת אויר, יש אולי הצעות איך להימנע מזה? תודה לכולם ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר רוני חרמון21/08/2008ערך קלורי אפשר למצוא ברשת
לגבי בליעת אוויר בשעת האוכל הבעיה מוכרת בכדי להמנע מכך יש צורך לאכול לאת בכמויות קטנות ללעוס היטב והרבה זמן עם פה סגור. להיות מרוכזים באוכל ולא לדבר בשעת האכילה. בשתיה יש להוציא את האוויר מהראות ורק אז לשתות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתרותם20/08/2008
אם אני אוכלת סלט ירקות ללא שמן זית. האם הוא מאבד מערכו התזונתי וכלל לא נספגים הויטמינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מומלצים תמיד
אהרון20/08/2008עם שמן או בלי. לסלט מומלץ להוסיף שמן (לא יותר מדי, בגלל הקלוריות) היות והוא משפר את הקלטות הסידן ובטא-קרוטן (וויטמין A). בוודאי שאפילו בלי שמן הירקות לא מאבדים את ערכם התזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רותם
ד''ר רוני חרמון21/08/2008חלק מהויטמינים נספגים בשמן וחלק מסיסים במים לכן שמן הוא מוצר חובה בכול תזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מסטיקים ללא-סוכר גורמים לנפיחותס.20/08/2008
הבטן?. קראתי,ואני קצת חוששת,כי אני מרבה ללעוס מסטיקים(זה עוזר לדיאטה), ואני לא רוצה ללעוס מסטיקים עם סוכר...אז האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ס.
ד''ר רוני חרמון21/08/2008לעיסת מסטיק אינה בריאה היא הורסת את השיניים גורמת לבעיות במפרק הלסת ומעלה את חומציות הקיבה. מסטיקים לא גורמים לנפיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת חלבוניםסיוון20/08/2008
מעיון קצר בחוברות דיאטה כאלה ואחרות עלה כי הרבה אנשים איבדו ממשקלם בצורה יעילה בעזרת דיאטת חלבונים אפשר לקבל קצת מידע על הדיאטה ועל היתרונות והחסרונות שלה? וגם, האם זה יעיל להתחיל בדיאטה הזו וכמעט לפני משקל היעד לאמץ תזונה מאוזנת יותר? תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון - דיאטת חלבונים
אהרון20/08/2008מחקר השוואתי שקראתי לאחרונה מראה שבדיאטת חלבונים הירידה מהירה יותר בשלב הראשון. הבעיה היא שהירידה היא בעיקר בגלל איבוד נוזלים מוגבר. האיסור או ההגבלה החמורה לאכול פחמימות כולל ירקות וגם ומוצרי חלב יוצר חוסרים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים חיוניים . בין היתר הדיאטה יוצרת עומס רב על הכליות. אינני פוסל דיאטה זאת לזמן מוגבל לשבוע אבל אם מתמידים נוצרים רעלים שגורמים נזק ללב ולכליות. הדיאטה משעממת, יש בה פחות טעמים ולכן אוכלים פחות אבל כאשר נתחיל לאכול פחמימות מחדש, שוב נשמין, בדרך כלל עם ריבית. אני דווקא מעודד דיאטה עשירת חלבונים איכותיים ודלת פחמימות מרוכזות (עמילנים) בתנאי שאוכלים כמות גדולה של ירקות, כך שאפשר להגדיר אותה כמאוזנת, אבל היא לא מתאימה לכל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיוון
ד''ר רוני חרמון21/08/2008שני ספרים טובים עומדים לרשותך: אטקינס ורזה לתמיד
כמו כן מאמרים באינטרנט על דיאטת החוף הדרומי ודיאטת סקרסדייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בטוח שזה עונה על השאלה
אהרון21/08/2008בחומרים המוזכרים (שאני מכיר היטב), מציינים בעיקר את היתרונות וזה צפוי מסיבות מובנות. הבחורה , עם הרבה היגיון, מחפשת גם את החסרונות. יחד עם זאת אני מצטרף להמלצת הקריאה אבל לא בהכרח על היישום ללא הבחנה. המידע מיושן ברובו ולמרות הפופולריות הרבה בזמנו, תמיד היו חילוקי דעות ומתנגדים חריפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה או כרסענבל20/08/2008
שלום, לפני שנתיים עשיתי דיאטה רצינית שקלתי 47 - 46 ק"ג (גובה 1.58). במהלך השנתיים , בלחץ הסביבה חוויתי בולמוסים רבים ואכלתי באופן כפייתי . כיום אני שוקלת 53 . הבעיה היא שהבטן שלי מאוד נפוחה ואני חשה תחושת מלאות וכבדות גם כשאני קמה מהשינה, לאחר שלא אכלתי שעות רבות. האם זו פשוט כרס שגדלה או נפיחות בטנית?? אשמח לתשובה, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל, התשובה כלולה בשאלה
אהרון20/08/2008ברור שהשמנה מזורזת בעיקבות הבולמוסים אמרה את דברה גם בבטן, או אפילו במיוחד בבטן (תלוי במבנה הגנטי של התפלגות השומן בין חלקי הגוף) ישנם שני סוגי שומן בבטן: תת עורי ותוך בטני. לפי התאור, עושה רושם שהתוך בטני הוא הדומיננטי. אפשר לציין שהוא גם יותר מסוכן לבריאות מעבר לתחושות הלא נעימות. בנוסף אפשרית גם צבירת גזים עקב תזונה לקויה. אני מאמין שהרזיה בריאה ומושכלת תפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר רוני חרמון21/08/2008קשה לאבחן ללא בדיקה . אני יכול להגיד בודאות שלמרות שעלית במשקל אינך שמנה ולכן לא ברור לי מה זאות אומרת בטן גדולה. רצוי להבדק ע"י כירורג לשלול בעייה רצינית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל, אקומפליה עשויה לעזור לך
רוזנה21/08/2008הייעל. קראתי את שאלתך , ומתוך ניסיון אני חייבת לומר לך שאם אכן השומן הוא תוך בטני ועלול להיות מסוכן, נסי את התרופה! היא עוזרת להיפטור מהכרס, בשילוב עם אכילה נכונה וספורט כמובן.מומלץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)