מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותאריק19/08/2008
1. מה ההבדל בין לחם מחיטה מלאה ולחם קל? 2 . האם פיתה קלה/לחמניה קלה שווים בערך הקלורי לשתי פרוסות לחם קל ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אריק
ד''ר רוני חרמון20/08/2008לחם מלא הוא לחם שיש בו יותר סיבים והוא פחות מעובד.
לחם-לחמניה-פיתה וכו' קלים הכוונה פחותי אנרגיה ולכן צריך לראות את הערך הקלורי ביחס למשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה אותיסיוון19/08/2008
שלום, שוב אני עם שאלה... בימים האחרונים עולה וחוזרת אצלי תופעת הבולמוסים בלילה או אפילו קצת אחרי האוכל אני מרגישה תורך לכול וםפשוט אוכלת הרבה.. נכון שכרגע ה"נזק" היומי מסתכם ב5 פתית או מעדן דיאט אבל זה מפריע לי ואני מפחדת שזה יגרום לי להפסקת הדיאטה.. איך מתמודדים עם זה? והאם זו הסיבה שבשבויים האחרונים ירדתי רק קילו וקצת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרידה ובצדק
אהרון19/08/2008התזונה שלך לא מאוזנת. מבחינה כמותית, מאכלים עתירי נוזלים (ירקות ופירות חיים) צריכים לתפוס מקום מרכזי ולמלא את הקיבה. במקום זה את אוכלת אוכל בעל צפיפות קלורית גדולה ויחסית הרבה פחמימות מרוכזות עם עומס גליקמי גבוה. הדבר גורם לתאבון מוגבר בעיקר לעוד פחמימות. נסי לשתות 2 כוסות מים כשאת נתקפת רעב בשעות הלילה והמעני מעוד עמילנים. אם היה לך כוח הרצון לאכול גם מה שאת לא אוהבת, הייתי מציע לך לכרסם גזרים צעירים חיים וגבעולי סלרי. המעדן עדיף על הפתית אבל בגלל שהוא מכיל סוכר (מגביר את התאבון) מומלץ לההליף אותו בלבן 1.5%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיוון
ד''ר רוני חרמון20/08/2008ירידה של קילו וקצת בשבוע זה הרבה מאוד !!!
בכדי להתגבר על בעיית התאבון או תפני לדיקור סיני או תאכלי כל שלוש שעות משהוא קטן במסגרת תפריט הדיאטה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל לאחר לידהא19/08/2008
שלום רב, ילדתי לפני חודש וחצי ואיני מצליחה להרזות. בהריון עליתי 20 קילו הייתי במשקל 79 והיום אני שוקלת 67 . מה צריך ולא צריך לאכול כדי להתפטר מהמשקל וגם לא להרגיש רעבה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר, גם אפשר עם כוח רצון
אהרון19/08/2008שילוב של פעילות גופנית אפקטיבית, תזונה נכונה, סבלנות והתמדה - אלה מילות המפתח. אם הלידה היתה טבעית והכל בסדר את כבר יכולה להתחיל בהליכה מהירה (בהדרגה), כל יום 60 דקות. אני מניח שאחרי הלידה את לא בכושר, לכן תגדילי את הזמן באופן מדורג. אם עברת ניתוח קיסרי, המתיני עוד עם הפ"ג והתחילי רק עם חוות דעת חיובית של הרופא. מבחינה תזונתית, בעיקר אחרי הלידה, את זקוקוה לתפריט מאוזן לא עתיר קלוריות אבל גם לא דיאטה דלת קלוריות באופן מובהק. העשרת התפריט בחלבון מן החי עשויה לסתום את התאבון לזמן יחסית ארוך. נסי ארוחות של דג טרי צלוי בליווי הרבה ירקות חיים. זה גם בריא וגם יחזיק אותך שבעה לכמה שעות טובות. בתאבון, אבל מוגבל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א
ד''ר רוני חרמון20/08/2008ההבדל היחידי בינן מצבך למצב של מי שלא ילדה הוא שעדיין אינך מאוזנת הורמונלית. אם לא קיבלת עדיין את המחזור הראשון אחרי הלידה או את מניקה קרוב לודאי שההורמונים שלך לא חזרו לנורמה.
כמובן את יכולה לעשות דיאטה וגם להצליח את לא צריכה משהוא שונה כמובן שזה יקח לך קצת יותר זמן אבל ההתמדה תשתלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון אני צריכה את עזרתךדורין19/08/2008
שלום לך, אני רואה שאתה כלכך עוזר ומייעץ בצורה מקצועית לכן אני מוכרחה לשתף אותך בבעייתי. סיימתי דיאטה הצלחתי להוריד את המשקל העודף שהיה לי, אך אני מעוניינת לעלות כעת 3 קילו ואיני יודעת כיצד לעשות זאת והבעיה שאם אני יגדיל את כמות הקלוריות לאורך זמן ולאט גופי יתרגל להרבה אוכל ותהרס לי כל ההתמדה של ההפחתה במשקל ואעלה יותר מ3 קילו, לכן השאלה שלי כמה קלוריות עלי להעלות ביום יותר מימה שאכלתי לפני? וכמה זמן לוקח לגוף להעלות? הכוונה אם אני יעלה בכמות הקלוריות ויאכל מאכלים משמינים אני יראה תוצאות על גופי בטווח זמן מהיר אחרי הדיאטה או שיקח לגוף זמן כדי להשמין? וכמה זמן מומלץ לאכול בצורת עלייה בערך כדי לעלות 3 קילו ולחזור לתפריט שמירה? כיוון שאפשרי שלא אראה תוצאות עלייה על גופי באופן מיידי ואז אני ימשיך לזמן ארוך שיגרום לי לחריגה. מצטערת על השאלות הרבות אך אני רוצה לציין שהן נובעות מכך שאני אחרי תאונה ולא יכולה להעזר בדיאטנית או לשקול את עצמי ובכך למדוד אם עליתי במשקל לכן אני יכולה להסתמך רק על ראייה על גופי או לפחות לדעת בערך לפי הערכתך המקצועית כמה זמן של אכילה מרובה תגרום לעלייה כזו גם אם לא אשקול את עצמי(אכילה של כל יום מאכלים עתירי קלוריות כמו שווארמה צ'פסים פיצות וכ'ו לזמן קצר ולהפסיק כדי שגופי לא יתרגל לכך) ובנוסף אני לא יכולה לעסוק בספורט אז כך שהעלייה תעשה מהירה יותר. אשמח לקבל תשובה ממך כי אני באמת זקוקה לעזרה שלך, תודה לך דורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורין יקירתי
אהרון19/08/2008אחרי פתיחה כזאת, ואני לא חסין בפני מחמאות, לא נותרה לי אלא אפשרות אחת: לעשות כמיטב יכולתי לעזור לך. בכדי להיות יותר ממוקד אני צריך נתונים: גיל, גובה, משקל, פעילות גופנית, ההיסטוריה של הדיאטות כולל התנודות במשקל. אני בטוח שכל מי שקרא את ההודעה שלך כבר מקנא בך שכל הבעיה שלך היא 3 ק"ג ועוד בכיוון הפוך מזה שרוב לקוחות הפורום מחפשים. אבל את צודקת, גם את זה צריך לעשות בצורה מושכלת. ועוד משהו, שלחי לי את התפריט הנוכחית וצייני מגבלות והעדפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיחה
דורין20/08/2008המחמאות באמת מגיעות לך, מודה לך על הרצון שלך לעזור לי. אני בת 18, הגובה שלי הוא 1.63, לפי הנוסחה המשקל שלי היה תקין אך אני מרגישה שאני רוצה לעלות בערך 3 קילו, כפי שציינתי כרגע אין ביכולתי להישקל כיוון שאני אחרי תאונה לכן אני לא יכולה לעקוב אחר העלייה ולבדוק אם עליתי ולעצור אלא להסתמך על מראית עין והבעיה שאיני רוצה לעלות מעבר לכך כי אפשרי שלא אראה תוצאות עלייה באופן מיידי ואני יחשוב שלא עליתי וההשמנה תתפרץ לי מאוחר יותר עם ריבית, לכן חשוב לי לדעת לפי הערכתך או ניסיונך האישי כמה זמן+מספר קלוריות אני צריכה לאכול בצורת השמנה ולהפסיק כדי שתתרחש עליה בערך של 3 קילו, תפריט הדיאטה היה מורכב ממעט קלוריות ליום וירדתי בצורה מהירה(כן, אני יודעת שזה לא הדבר הנכון) האם עכשיו כאשר אני יאכל מאכלים עתירי קלוריות כל דבר יגרום לי להשמנה שאראה אותה במהירות על גופי או שיקח לגוף זמן ממושך לקבל את ההשמנה לאחר מעט קלוריות? ובנוסף גם איני יכולה לעסוק בפעילות גופנית כעת, העדפות שלי הם לאכול מאכלים שלא יכלתי לאכול לפני כל מאכלי הג'נק פוד או העתירי קלוריות לזמן המוגבל שתמליץ לי ואז לחזור למצב של שמירה על משקלי. אני ממש מצפה לקבלת התשובה ממך ! דורין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין
אהרון20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין
אהרון20/08/2008שכחת למסור משקל לפני ואחרי הדיאטה, משך זמן ההרזיה וההקף הקלורי שח התפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דורין20/08/2008שקלתי 57 לפני דיאטה ולאחר מכן 49 התפריט היה דל קלוריות כל פעם השתנה בערך 600 קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין, חשבי על זה פעם נוספת
אהרון21/08/2008המשקל שלך אמנם גבולי עם נטיה לתת-משקל, תלוי במבנה. לא הייתי עושה פרויקט להעלאת 3 ק"ג. מוטב היה להפסיק בזמן את הטרוף ואני לא מוצא ביטוי אחר לדיאטת 600 קק. אני עדיין לא יודע כמה זמן התמדת, אבל הנזק (מקווה הפיך) כבר נעשה. הגוף לא נשאר אדיש למתקפה האלימה נגדו והשיב בהורדה דראסטית של קצב חילוף החומרים ועיבוד ניכר של מסת השרירים. את לא תוכלי לפתוח בחגיגת זלילה, ובוודאי לא בג'נק פוד כפי שאת מבקשת אלא אם תרצי להגיע מהר למשקל המקורי, וזה עוד במקרה הטוב. (האמת היא שהמשקל המקורי היה בכלל לא רע) ) את צריכה להעלות בהדרגה את הערך הקלורי תוך הקפדה על תזונה נכונה. עשי את זה בקצב של 150 קק לשבוע, כך שבתוך חודש תגיעי ל 1200-1300 ועם זה תבוא גם העליה, אני מקווה שלא בפחות מחודשיים) בעניין השקילה, אם יש לך בעיה עם זה, לא נורא. מדד אפילו רלוונטי יותר מהשקילה זה ההקפים. תמדדי בעזרת סרט מדידה במותניים, יריכיים, חזה. גם מבחן הג'ינס בסדר ובכלל הבגדים אם את נוהגת להתלבש צמוד. לתוצאות טובות העלי את החלק של העמילנים (תמיד מלא) אבל אל תשחררי את הרסן לגבי עוגות, מאפים מתוקים וכו". בתאבון, אבל לא יותר מדי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאהרון
דורין21/08/2008אני ממש מודה לך על הפירוט וההסבר, הדבר היה נורא חשוב לי ועזרת לי מאוד! הייתי שמחה אם תוכל להגיד לי אילו מאכלים מומלץ לאכול שהם כפי שציינת שאני צריכה תזונה נכונה ומאכלים שיטיבו לחיזוק השרירים. (כעיקרון אין לי הגבלה לאוכל מסויים אני אוהבת בשר-כבד, טוסטים, גבינות, ירקות, ביצה, תפוח אדמה..) לא אפשרי לעלות בקצב מהיר יותר ואז להתמיד על המשקל?חודשיים זה ממש הרבה זמן. ובמידה ולא, כפי שהבנתי כעת אני צריכה לצרוך ביום 750 קק, האם זה אפשרי לחלק את זה לארוחה אחת גדולה והשאר קטנות, או שתיים גדולות, כיוון ואין גם ברשותי הרבה קלוריות עד שכמות הקלוריות תעלה? והאם לאחר שאני מגיעה בחודש ל1200-1300 קק ביום, להמשיך עם אותה הכמות גם לחודש הבא או שזה ממשיך לעלות ב150 ועד מתי להפסיק את עליית ה150 כל עוד אני גם לא עוסקת בספורט? מצטערת על השאלות הרבות פשוט אתה מצליח לספק לי את כל התשובות הנחוצות, שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין
אהרון21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין
אהרון21/08/20081. רקמת השריר בנויה מחלבון. היות והגוף שלנו לא יכול ליצר חלבון חייב לקבל אותו בתזונה, הוא מפרק אותו לחומצות אמיניות מהם הוא בונה את החלבון העצמי. בלי חלבון אין שריר ואין חיים. זה עדיין לא אומר שככל שאנחנו אוכלים יותר חלבון יש לנו שרירים גדולים וחזקים יותר. אחרי סיום תהליך הגדילה של הגוף או קצת אחריה (גיל 25 בערך) אנחנו מאבדם מסת שריר בכמות הולכת וגדלה עם הגיל, אלא אם כן מפעילים נכון ומספיק את השרירים (פעילות בונה שריר). את עדיין בגיל שאבוד מסת השריר לא צריכה להדאיג אותך במיוחד בהעדר אפשרות לפ"ג אבל ירידה דראסטית במשקל כן פוגעת. אכלי ירקות חופשי, לפחות פעם ביום בשר רזה\דג, לפחות פעם נוספת גבינה עד 5%, גם ביצה עד 7 בשבוע, מומלץ כבד פעם בשבוע, דגנים מלאים ומוצריהם, פירות חיים. את יכולה להרשות לעצמך לא יותר מפעם ביום גם פינוק קטן כגון קצת שוקולד איכותי (בתנאי שאת מסוגלת לעצור בזמן) 2. הדיאטה אינו מדע מדוייק וכל גוף מגיב באופן שונה. יכול להיות שאת יכולה להעלות את הערך הקלורי ב200 קק לשבוע אבל העיקרון הוא שהתוספת צריכה להיות מדורגת בגלל שהגוף שלך התרגל למעט אוכל. הבעיה היא בעיקר בשבוע הראשון, וגם זה לא מתמטיקה, יכול להיות גם 6 ימים. מומלץ לא פחות מ 2 ארוחות עיקריות. אני סבור שאחרי שתגיעי ל 1300 קק טוב להמשיך כך עוד שבוע-שבועים ולוודא שיש עליה אבל לא מהירה. לא נראה לי שבהעדר פעילות גופנית תוכלי לעבור בהרבה 1300 קק בלי להסתכן בחזרה לנקודת התחלת הדיאטה אבל ב"ה אני עוד אהיה כאן ונראה ביחד מה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיחה
דורין22/08/20081.אני חושבת שייתכן שאיבדתי מסת שריר, במיוחד בידיים וכתפיים שמפריעים לי כיוון ורואים עצמות והייתי רוצה לגרום להם נפח, האם ידוע לך על פעילות בונה שריר שאוכל לעשות במצב שכיבה כי אני לא יכולה ללכת. 2.חשוב לי לדעת בערך לפי הערכתך באיזה שלב אראה את העלייה לאחר העלאה של 150 קק בשבוע ולאחר שאני יגיע ל1300 קק זה אומר שעליתי 3 קילו בלבד? וכאשר אני מגיעה לעלייה הרצויה של 3 קילו חשוב לי להפסיק כי איני רוצה לעלות יותר מכך ואני חושבת שהישארות על 1300 קק ביום בתקופה שאני ללא פעילות גופנית תמשיך לעלות אותי במשקל והמטרה לעצור לאחר העלייה אז כיצד לעשות זאת? לרדת בקלוריות ל1000 במצב שמירה? ובאמת שאני לא יודעת כיצד להודות לך על כל ההסברים והפירוט הנרחב?! לא הייתי מקבלת את זה באף מקום! אין עלייך! כל שנותר לי זה לנהוג בדיוק כפי שאתה אומר ומקווה ב"ה שתשאר כאן כדי שאעדכן אותך בהתקדמות(אם זה בסדר מצדך).
אהרון22/08/2008אני חושבת שייתכן שאיבדתי מסת שריר, במיוחד בידיים וכתפיים שמפריעים לי כיוון ורואים עצמות והייתי רוצה לגרום להם נפח, האם ידוע לך על פעילות בונה שריר שאוכל לעשות במצב שכיבה כי אני לא יכולה ללכת. ****בטח שיש תרגילם כאלה. לשאלה הזאת תקבלי תיכף או מחר תשובה מאיש מקצוע מעולה 2.חשוב לי לדעת בערך לפי הערכתך באיזה שלב אראה את העלייה לאחר העלאה של 150 קק בשבוע ולאחר שאני יגיע ל1300 קק זה אומר שעליתי 3 קילו בלבד? וכאשר אני מגיעה לעלייה הרצויה של 3 קילו חשוב לי להפסיק כי איני רוצה לעלות יותר מכך ואני חושבת שהישארות על 1300 קק ביום בתקופה שאני ללא פעילות גופנית תמשיך לעלות אותי במשקל והמטרה לעצור לאחר העלייה אז כיצד לעשות זאת? לרדת בקלוריות ל1000 במצב שמירה? ****אני מקווה שתגיעי ל1300 לפני שתעלי 3 ק"ג. המטרה היא להרגיל את הגוף לתזונה נורמלית בהדרגה אחרי תקופת ההערבה דווקא כדי למנוע השמנה מואצת. אחרי שתגיעי למשקל הרצוי תעקבי אחרי השינוים במשקל פעם בשבוע, ואם יהיה צורך תרדי ל 1200 קק אבל לא פחות. אם תראי שגם 1300 לא מעלה אותך (קשה להניח) אפשר אפילו להעלות מעט, אבל נהרוג פרה פרה. קודם שנגיע לגשר ואז בטוח שנמצא דרך לעבור אותו. ובאמת שאני לא יודעת כיצד להודות לך על כל ההסברים והפירוט הנרחב?! לא הייתי מקבלת את זה באף מקום! אין עלייך! כל שנותר לי זה לנהוג בדיוק כפי שאתה אומר ומקווה ב"ה שתשאר כאן כדי שאעדכן אותך בהתקדמות(אם זה בסדר מצדך). ****תודה, תודה! תמיד אשמח ליעץ לך אבל הנטל העיקרי רובץ עליך. שבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורין ואהרון
ענת פלדמן22/08/2008תודה על השיתוף בשרשור, דורין - זכית לקבל עצות חכמות, מועילות, עם הרבה רגישות וסבלנות. אוסיף מעט טיפים לגבי פעילות שמחזקת את פלג הגוף העליון - גם בשכיבה [אני מקווה שתחלימי במהירה]. אם יש לך גומיה בבית זה מצוין - מחזיקים את הגומיה משני צידיה, מחזיקים לפני הגוף ומותחים לצדדים. 10 פעמים במרכז הגוף, 10 פעמים לכוון התקרה, 10 פעמים למטה, 10 פעמים לצד שמאל וגם לצד ימין. התרגיל עובד על שרירי החזה אבל גם הכתפיים ושרירי הזרוע נרתמים לפעילות. הרעיון הוא פעילות מול התנגדות מסוימת - במקרה זה הגומיה. תרגיל מאד מומלץ לבנות בגלל הנוחות - מיקוד הפעילות על פלג הגוף העליון [בניגוד לפוש אפ למשל שהוא נפלא אבל קשה יותר, משלב גם את שרירי הבטן והגב. נניח לו לעת עתה] אם אין לך גומיה - את אותו תרגיל יכול להחליף כדור קופץ פשוט או אפילו כרית עבה. אוחזים בכדור לפני הגוף ומועכים בכל הזויות שציינתי. כאן העבודה היא בעיקר על שרירי החזה כי אין מתיחה כמו הגומיה אלא רק כווץ פנימה. אבל שימי לב שבכל זאת שרירי הזרוע והכתף נרתמים לפעילות. בישיבה או בשכיבה קחי לך בקבוקי מים מינרלים והתחילי בכפיפות מרפקים קדימה [לשרירי הבייספס] פשיטות ידיים לפנים [ולצדדים] במרפק נעול - כלומר היד ישרה לגמרי עולה ויורדת- זה יעבוד על שרירי הכתף. אחיזה בבקבוק אחד בשתי ידיים מעל הראש וכפיפת הזרועות לאחור יתן עבודה על הטרייספס, השריר התלת ראשי של הזרוע [האחורי, שריר "מלח פלפל"]. התחילי במספר חזרות מועט יחסית [10 לכל כוון] וכל אימון [פעם ביום לאימון שכזה] את יכולה להעלות ל -12 ואחכ גם ל - 15. אם יש לך משקוליות בבית זה גם מצוין אבל אין צורך להיכנס להוצאה כספית אשמח לעזור בהמשך, פני אלי לשאלות נוספות אם כי את בידיים נפלאות בריאות ואושר ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות...ניסן18/08/2008
דבר ראשון אני מתאמן כבר חודשיים על מנת לעלות מסת שריר לאחר ירידה של 20 קילו ממשקלי-הייתי 70 קילו על גובה 165 והיום אני 50 קילו-בן 19 יש לי אומנם נטייה להשמנה אבל אני לא מצליח לעלות במשקל אני מבצע תוכנית אימון AB 4 פעמים בשבוע ועוד 30 קילומטר ריצה בשבוע במהירות 11-15 קמ"ש הארוחה שלי נקבעה ע"י דיאטנית והיא כזו: בוקר: חתיכת עוגה שאני מכין נטולת שומן (7 גרם שומן לקילו) ו30 גרם פחמימה מורכבת ופשוטה ביחד היא מספקת לי בבוקר+ פרי+ חצי קופסת קוטג'+4 קוביות ג'ינג'ר לא מסוכר ביניים: יוגורט 1.5% ביו +חטיף נייצ'אר וואלי-החטיף 90 קלוריות ומספק 15 גרם פחמימות,3 גרם שומן ו2 גרם חלבון צהריים: 250-270 גרם פסטה/אורז+ירקות+120-150 גרם בשר כחוש(כף,סינטה,וויסברטאן או אווזית)/חזה עוף לפני אימון-3 תמרים יבשים-30 גרם תמרים מיד אחרי האימון-2 תמרים+שייק חלבון-25 גרם חלבון מהשייק+1.5 גרם שומן+1.5 גרם פחמימה עד 40 דקות אחרי האימון-3 פרוסות לחם לבן+חצי חבילת קוטג'+עגבניה ארוחת ביניים: סנדביץ' עם 50 גרם טונה ארוחת ערב: פתית+ריבה ללא סוכר/פרי יש לציין שאני לא נמשך למתוק מאז שהתחלתי את התוכנית הזו ואין לי ימים שאני מבליג כי פשוט אין לי חשק למתוק או לאוכל שומני ואני נגעל מזה בבדיקות הדם יצא לי המוגלובין נמוך אבל רמות תקינות של פרטיננין, ברזל,חומצה פולית, B-12 וכל שאר המרכיבים שהיו יכולים להוריד את הרמה שלו מבחינת תזונתית, כמו כן יש לי ספירה נמוכה של כדוריות דם אדומות-4.25 פרט לזה במהלך היום אני לרוב לא הכי פעיל פרט לעבודה אבל בכל זאת לא מעלה במשקל למרות שאני אוכל מעל 2000 קלוריות... למה? (300 גרם פחמימות, 35 גרם שומן, 120 גרם חלבון-כמות האוכל במהלך היום) שאלה שניה היא מה הערכים התזונתיים של זהבון מבחינת קלוריות שומן חלבון ואומגה 3? אודה לכם על תגובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת
אהרון19/08/2008אני תמיד "מטיף", כולל בפורום זה על הרזיה מתונה ובקצב סביר. אתה הדוגמה החיה של התנהלות לא סבירה. עם הנתונים שלך לא היתה שום הצדקה לרזות 20 ק"ג (ואני לא יודע תוך כמה זמן). אני מבין שאתה מודע על המצאותך בתת משקל וגם גרמת לסמטוחה בתהליכים הגופניים שלך. הפעילות הגופנית נראית לי לא מוגזמת בתנאי שאת הריצה אתה מפזר על פני כל השבוע. גם הממצאים בבדיקות המעבדה לא קטאסטרופליים. נטיה לספירת המוגלובין קצת נמוכה, אופיינית בהרזיה מואצת, בעיקר בלווי פעילות גופנית אינטנסיבית. אני ממליץ לך לאכול כבד פעמיים שלוש בשבוע לזמן מוגבל ולעקוב אחרי הLDL (עלולה להיות קפיצה). גם התפריט נראה בסדר, אפילו יותר מדי "מדעי" במקרה שאתה לא בודי בילדר. אני לא חסיד של משקאות חלבון למיניהם וממליץ אוכל טבעי המכיל את הכמות הרצויה של חלבון. הייתי ממליץ לך גם העלאת חלקו של השומן (ברובו הגדול בלתי רווי, כמובן) ל25% מהערך הקלורי היומי. בכל מקרה אתה צריך ליצור מאזן אנרגיה חיובי לצורך העלה במשקל, כאשר הרוב צריך לבוא מהגדלת מסת השרירים ולא השומן. אי לכך אתה צריך להגדיל את הערך הקלורי של התפריט היומי בלי לוותר על עקרונות התזונה הנכונה כלומר לא על ידי הוספת עמילנים ריקים (ראיתיי בתפריט שלך לחם לבן. למה?), עוגות וכד". אם לא תראה תוצאות תוך זמן סביר בקש בדיקת פעילות בלוטת התריס ובמקרה הצורך מדידת BMR\RMR. אני מניח שהדברים יסתדרו. לגבי הזהבון, אין לי נתונים אבל הוא לא בין הדגים האיכותיים ביותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ניסן
ד''ר רוני חרמון19/08/2008אתה פעיל מאוד מבחינה גופנית וככול הנראה הצריכה הקלורית שלך מאוזנת אם הכנסת הקלוריות ולכן אינך עולה במשקל. לגבי דג הזהבון הוא לא מהעשירים באומגה 3 דגי ים מומלצים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית קיבה ומעי רגיזאיי18/08/2008
אנא עצתך לריפוי רירית הקיבה ומעי רגיז - סיימתי אנטיביוטיקות ממושכות שחיסלו את חיידק ההליקובקטר וטיפלו בדלקת הערמונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסידופילוס
ענת פלדמן19/08/2008בלי מרשם רופא, לוקחים שניים ביום. זה יותר אפקטיבי מיוגורט פרוביוטי - אבל גם זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
רחל גרנות19/08/2008שלום לך,
ראשית, ממליצה לגשת לאיש מקצוע שמומחה בעניין כדי להתאים תפריט אישי לך. לכל אחד הרגישויות והבעיות האישיות. יעוץ כללי לא תמיד מתאים.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר יותר ספציפי - מידע נוסף:
איי19/08/2008* התפריט שלי (לאחר שלאחרונה כבר הוצאתי את החשודים כבעיתיים כמו תירס, חלב, קמח לבן): חיטה מלאה, דגני בוקר מלאים, שיבולת שועל, גרנולה, תה צמחים קמומיל-שומר-מנטה, אורז מלא עם שמן זית, כוסמת, קינואה, דוחן, כרוביות מבושלות, חסה,עגבניה (שתיתי כל יום כוס מיץ עגבניות סחוט ביתי אבל כפי הוצאתי וכבר קצת הקלה - האם יכול לקחת כמוסות ליקופן במקום?), פטרוזיליה, בטטה, דלורה, דלעת, תפוח, בננה, מיץ גזר סחוט ביתי, ביצה ללא החלמון, לפעמים שניצל/שווארמה עוף, טחינה משומשום מלא, ממרח תמרים, אגוזי מלך ולוז ושקדים לא קלויים, ושונות אקראיים מהם כנראה צריך להיזהר. * הסטוריה רפואית: בריא כל שנותיי. אלרגי לפריחת עץ הזית / אבק / אוויר לא נקי / צמח הרגוויד (בצפון אמריקה). לפני שנתיים בעקבות הפרעות עיכול זוהה חיידק ההליקובקטור בקיבה ובאנטיביוטיקות הושמד (ונעשו מספר בקרות שאומנם הושמד כולל לאחרונה) - קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בסדר למעט - רירית קיבה פגועה/רגישה והגסטרואנטרולוג אמר ששיקום הרירית לאחר החיידק ייעשה מעצמו. כמו כן אני עומד לסיים בעוד שבועיים אנטיביוטיקה ארוכת טווח נוספת לטיפול בדלקת ערמונית כשהסימפטומים כבר נעלמו. מלבד המצויין לעיל שמסתדר - מה שמדאיג ומפריע לי הם המעי הרגיז ושיקום רירית הקיבה. * גילי 60 צעיר:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
איי20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לתגובתי הקודמתטלי18/08/2008
שלום רב, שכחתי לכתוב בתגובה ממקודם שאני מעונינת לרדת עוד 2 ק"ג ולשמור על כך. אני יודעת שעלי להמשיך בספורט ובדיאטה (הרבה יותר קל לי להתמיד בספורט שממנו אני נהנית מאוד מאשר בהקפדה על הדיאטה (צריכה של 1000 קלוריות ביום ו- 1200 ביום שבו אני עושה אימון).השאלה שלי היא: האם גם לאחר שארד עוד 2 ק"ג עליי להמשיך את אימון הספורט באותה עצימות - שעה של אימון ריצה + אימון ארובי על מכשירים ועוד רבע שעה אימון כוח (4 - 3 פעמים בשבוע+ אימון משקולות מס' פעמים בשבוע + כפיפות בטן ותרגילים לחיטוב הישבן כל יום, ועדיין להקפיד על הדיאטה של 1000 קלוריות ליום? בתודה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשרי
אהרון18/08/2008אבל בקצב איטי אך בטוח. העובדה שאת נהנית בספורט היא המפתח להצלחה ובשלב מסויים זה יותר חשוב מספירת הקלוריות (שאני לא מעודד במיוחד). כמובן שבאף שלב לא צריך לוותר על התזונה הנכונה, אבל אם יש מעידות צריך לדעת לתקן בלי להעניש את עצמך, לצום או לנקוט בתת תזונה. אחרי שתשיגי את היעד בדרך הנכונה בה את נמצאת עכשיו, כמובן שלא תתחילי בחגיגת זלילות או וויתור על פ"ג.. הדרך חזרה היא הרבה יותר מהירה וקלה. תזונה נכונה ומבוקרת יחד עם פעילות גופנית יומית תהינה מנת חלקך כל עוד לא תרצי להשמין בחזרה (בדרך כלל עם תוספת ריבית והצמדה) לשאלתך: את לא תוכלי כל החיים לאכול רק 1000 קק ליום ולספור קלוריות. גם את מינון ועצימות הספורט תורידי בהדרגה תוך מעקב שבועי אחרי המשקל. יחד עם זאת כפי שכבר אמרתי תצטרכי להקצות באופן קבוע זמן לפעילות גופנית יום יומית אירובית ואנאירובית(2-3 פעמים בשבוע). בשביל בריאות הגוף והנפש תמיד עדיף לאכול יותר (ונכון) ולשרוף יותר בצורה מושכלת. קודם את צריכה להוריד את 2 ק"ג שתכננת ואחר כך תתאימי את עצמך. ב"ה גם אני אהיה כאן (עם תגובות כמו שלך אין סיבה להפסיק) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טלי
ד''ר רוני חרמון19/08/2008את תצטרכי למצוא את השילוב המתאים לגופך בין כמות ההתעמלות לכמות הקלוריות היומית. לאחר מספר נסיונות תמצאי את דרך המלך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה לאהרוןטלי18/08/2008
שלום רב, אני בת 29. גובה: 1.62. משקל:55.5 ק"ג. לפני כחודש וחצי כתבתי בפורום הזה ונתתי לי עצות ממש מעולות גם לגבי התזונה והדיאטה (הפחתתי את כמות המזון עם סוכר, והעליתי את מס' הקלוריות ליום: ל- 1200 ביום שבו אני עושה אימון וביום שלא אני מקפידה על 1000 קלוריות בלבד)וגם לגבי הספורט (אימון ריצה, אימון מכשירים וכפיפות בטן - העליתי את משך אימון הריצה בשילוב עם הליכה מהירה להסדרת הדופק ל-30 דקות + מכשירים - מכשיר שמדמה סקי- 20 דקות+ אופני כושר - 10 דקות: סה"כ כל האימון נמשך שעה ויחד עם תרגילי הכוח על המכשירים זה סה"כ: שעה ורבע). לגבי אימון המשקולות - אני עושה את האימון מס' פעמים בשבוע כפי שהצעת לי ולא כל יום ואת כפיפות הבטן ותרגילי החיטוב לישבן אני משתדלת לעשות כל יום. ירדתי ק"ג וחצי (אז שקלתי 57) וההרגשה נהדרת. ת ו ד ה ר ב ה ל ך !!! טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי, תודה על דברי ההערכה
אהרון18/08/2008אני מאוד שמח שהעניינים זזים. גם לא היה יכול להיות אחרת. IF THERE IS A WILL THERE IS A WAY עלי (לאבמישקל!) והצליחי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיביםאני18/08/2008
שלום,כאשר אומרים שיש להרבות בסיבים תזונתיים למה מתכוונים ובאיזה מזונות הם קימים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים
אהרון18/08/2008רק במזון מן הצומח: ירקות, פירות, קיטניות, דגנים מלאים ומוצריהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר רוני חרמון19/08/2008סיבים היא תאית שאינה מתעכלת, מצוייה בצומח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך אהרוןאהרון17/08/2008
ברצוני להגיד כל הכבוד לאהרון שעונה תשובות טובות וגם מהירות ואני רופא אני מבין קצת בתחום ואני רואה שכל תשובה היא יותר מנכונה היא גם מנוסחת טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה גם לך
אהרון17/08/2008עוד מעט יחשבו שיש לי פיצול אישיות! אהרון יש רק אחד !!!! חחח! עוד פעם, תודה על הפירגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטןרוני17/08/2008
שלום, האם גלוטן עובר בחלב אם בהנקה? תודה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן
רוני18/08/2008חברים, אני רואה שאתם נמנעים מלענות על השאלה וממשיכים לענות על שאלות חדשות שנשאלו בפורום. זה בסדר לומר שאתם לא יודעים או צריכים לבדוק מאשר להתעלם באלגנטיות. חן חן רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת יקרה
רוני18/08/2008תודה על התייחסותך. מכירה את המאמר שהבאת (חקרתי קצת בעצמי :-)) לצערי הוא לא ענה לי על השאלה... תודה שהגבת :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן18/08/2008אל דאגה, לא סיימתי. יש לי חברה בקליפורניה שהבת שלה חולת צליאק. שלחתי לה שאילתא, אעדכן בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואווו
רוני19/08/2008וואווו...מעולה! מחכה בכליון עיניים לשמוע מה היא תגיד! זאת שאלה שלא מצאתי עליה מענה. מוזר. יש לי הרגשה שזה כן עובר בחלב אם ולכן אם שמניקה תינוק חולה צליאק צריכה בעצמה בזמן ההנקה להימנע מגלוטן...אבל אני לא משוכנעת.... באמת תודה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה !!!
ענת פלדמן19/08/2008קבלי ציטוט: "לא יקירתי. האמא יכולה לאכול גלוטן בלי בעיה. בעבר ההמלצה היתה לחשוף לגלוטן באוכל ממשי לתינוק רק בגיל שנה, כלומר כשמוסיפים אוכל אמיתי להנקה (גיל 6 חודשים) להימנע מלהוסיף למרקי התינוק קמח, לחם, ביסקוויטים (פתי בר מאוד פופולרי לתינוקות בארץ), לפחות עד גיל שנה. עכשיו קראתי שדוקא ממליצים לחשוף לגלוטן לפני כן. בכל מקרה – הגלוטן לא עובר בהנקה!!!" מרגיע, הא? היא גם שלחה לי לינק למאמר באתר מתחרה שאני לא יכולה במסגרת הפורופם לתת לך [אני יועצת פורום כושר גופני] . שלחי לי מייל ואעביר לך אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על תפריט יומיסיוון17/08/2008
כתבתי את ההודעה הזו לפני כמה דקות וני לא מוצאת ותה בשום מקום, עמכם הסליחה אם נתלתם בה פעמים... אז ככה, בהמשך להודעות הקודמות - אימצתי את עצתכם ופניתי לתזונאית שתתאים לי תפריט יומי מאוזן. הבעיה היא שהתפריט מכיל הרבה יותר קלוריות ממה שאכלתי בשבועות האחרונים ואני פחדת להשמין.. חשוב לציין, התפריט לא כ"כ מגוון כי ני לא אוכלת פירות וירקות. בוקר: קורנפלקס עם חלב 1% 10-18 (השעות בהן אני בצבא): סדנביץ' עם גבנ"צ לייט וביצה סנדביץ' עם פסטרמה לייט וכף חומוס מעדן דיאט מלפפון ערב: מרק ע"ב פחמימה או 7 כפות אורז/פסטה/קוסקוס אחרי כושר: 3 פתי עם חצי קוטג' 3% תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל
אהרון17/08/2008אני רואה שגם התזונאית לא הצליחה לשכנע אותך לאכול ירקות ופירות. אמנם על מנת להתמיד בתפריט צריך שההרכב שלו לא יהיה שנוא על המרזה, אבל יש גם מרכיבים שלא ניתן לוותר עליהם. ירקות ופירות נחוצים להספקת וויטמין C, בטא-קרוטן ועוד כמה אלמנטים חשובים. מלפפון אחד ביום משול לכלום, בעיקר שגם כך ערכו התזונתי דל. בנוסף לכך גם חלק ממה שהתפריט מכיל אינו על טהרת התזונה הנכונה: יותר מדי כימיקליים, חומר משמר, וצבע מאכל. אני לא רואה שומן מן הצומח חד\ ורב-בלתי רווי. בלי מרכיב גדול של מזון בעל צפיפות קלורית נמוכה, קרי ירקות ופירות יהיה לך קשה לרזות ובעיקר לשמור. מבחינה קלורית זה בסדר אבל מכיל יחסית הרבה פחמימות מרוכזות. לא ברור לי אם הם מלאות או "ריקות" ואם הלחם רגיל או קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד משהו..
סיוון17/08/2008קודם כל תודה על התשובות שתמיד מגיעות במהירות ותמיד מקצועיות. שנית, מדובר בלחם קל, גבינות קלות, כל מה שמופיע בתפריט ציך להיות לייט.. דבר אחרון, יש לך הצעות לשיפור או ייעול הארוחות והתפריט? תודה רבה! :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות שיפור
אהרון17/08/2008בוקר: קורנפלקס עם חלב 1% *****עדיף להחליף לפחות מדי פעם בשיבולת שועל. הקורנפלקס מכיל סוכר וחומרים אחרים.. 10-18 (השעות בהן אני בצבא): סדנביץ' עם גבנ"צ לייט וביצה ******גבנ"צ --> גבינה לבנה\קוטג' 3% סנדביץ' עם פסטרמה לייט וכף חומוס ********פסטרמה --> חזה עוף צלוי שמכינים יות קודם. אפשר גם פרגית אחרי הסרת השומן. מעדן דיאט *****מכיל סוכר. עדיף לבן 1.5%. אפשר להוסיף גם צימוקים או חתיכות פרי יבש אחר בתוכו וזה מעדן אמיתי ובריא. מלפפון ערב: מרק ע"ב פחמימה ****** תנסי פעם מרק ירקות, (לא מתים מזה) בנוסף לשורה השניה.. או 7 כפות אורז/פסטה/קוסקוס אחרי כושר: 3 פתי עם חצי קוטג' 3% **** או קופסת טונה במים. בתאבון!..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין בתוקף
אהרון17/08/2008ההמלצה לתוספת ירקות ופירות עד כמה שאת מסוגלת. את חייבת להכריח את עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סיוון
ד''ר רוני חרמון19/08/2008התפריט במסגרת האילוצים סביר לא הייתי ממשיך איתו הרבה זמן הייתי משנה בכול שבועיים תפריט אחר תבקשי מהדיאטנית שינויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לתזונה נכונהשי16/08/2008
שלום. אני בן 17.6 כמעט, ורציתי לשאול: כשאני אוכל כל יום ירקות, חומוס, פרחיות אורז מלא, גבינות, ופה ושם ביצים, זה מספיק לארוחה כדי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים שיש באוכל, או שמה עלי לאכול בצורה שונה ממה שהכרתי עד כה? ועוד שאלה: אני עוסק בספורט כמעט כל יום, ולא רוצה להשמין, ואני מתלבט כיצד לאכול נכון לפני ואחרי אימון או סתם אירובי, אז אשמח לקבל תפריט נכון לפני ואחרי אימון, וגם, איך לשמור באופן מדויק ויום יומי על איזון הוויטמינים והמינרלים בגופי. דרך אגב: תתאימו לי תפריט צמחוני, כי אני צמחוני, אבל, אוכל פה ושם דגים, וכמעט כל יום ביצים וחלב. אשמח לקבל תשובות בשיא המהירות. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה
אהרון16/08/2008שלום. אני בן 17.6 כמעט, ורציתי לשאול: כשאני אוכל כל יום ירקות, חומוס, פרחיות אורז מלא, גבינות, ופה ושם ביצים, זה מספיק לארוחה כדי לקבל את כל הויטמינים והמינרלים שיש באוכל, או שמה עלי לאכול בצורה שונה ממה שהכרתי עד כה? ******לא רק אורז אלא גם דגנים מלאים אחרים ומוצריהם. גבינות עד 5%. פירות. בהעדר בשר אכול דג איכותי (רצוי טרי) לפחות 4 פעמים בשבוע. לסלט הוסף שמן זית או קנולה (לא יותר מדי). יש מקום גם לקיטניות ואם אין בעית השמנה גם אגוזים במתינות רבה. אכול 4-6 פעמים ביום מתוך זה 3 ארוחות עיקריות מסודרות .התפריט היומי צריך להיות מאוזן, האיזון לא חייב לבוא לידי ביטוי בכל ארוחה נפרדת אלא גלובלי יומי, עניין של טעם.. ועוד שאלה: אני עוסק בספורט כמעט כל יום, ולא רוצה להשמין, ואני מתלבט כיצד לאכול נכון לפני ואחרי אימון או סתם אירובי, אז אשמח לקבל תפריט נכון לפני ואחרי אימון, וגם, איך לשמור באופן מדויק ויום יומי על איזון הוויטמינים והמינרלים בגופי. *****זמן קצר לפני אימון - בננה או פירת יבשים (לא הרבה) אחרי אימון - לחם מלא עם גבינה או ביצה\ ספגטי מקמח מלא עם גבינה בולגרית 5%.- תוך שעה דרך אגב: תתאימו לי תפריט צמחוני, כי אני צמחוני, אבל, אוכל פה ושם דגים, וכמעט כל יום ביצים וחלב. *******תפריט צריך להתאים באופן אישי. אני מוכן להציע שיפורים לתפריט הנוכחי אם תמסור אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שי
ד''ר רוני חרמון19/08/2008אין אפשרות לספק לך תשובות לכול שאלותיך וגם לא לבנות עבורך תפריט אבל אומר כך צמחוני צריך להוסיף הרבה תוספים שחסרים לו בתזונה וזאות קבל יעוץ תזונתי. לפני אימון שעתיים רצוי לאכול פחמימות מורכבות ואחרי האימון חלבונים. וחוץ מזה צריך לדעת כמה קלוריות סה"כ לאכול. זה מורכב מאוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לספורט והרזייהרקדנית:)16/08/2008
שלום, אני מנסה לרזות ללא הצלחה ועכשיו התחלתי (שוב) לעשות ספורט כל יום כדי לרזות. יש לי שטיח ריקוד ואני מגיעה לרמה מאוד גבוהה והיום שברתי שיא כשהמכשיר הראה לי ששרפתי 1000 קלוריות (בערך בשעה וחצי). אז קודם כל האם הכמות הגיונית? כדי לציין שקפצתי המון והזעתי בטירוף.. היה קשה כך שמבחנתי בהחלט נראה לי הגיוני אבל בכל זאת זה הרבה.. וזה מודד לפי משקל גם. ואם כך, אם ארקוד כל יום ברמה הזאת, האם תוך שבוע ארד קילו?!? כמובן בתנאי שאני אמשיך לאכול אותו דבר כמו עכשיו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי לרקוד אבל לא רק
אהרון16/08/2008מכשירים מסוג זה אינם מדוייקים במה שנוגע לחישוב קלוריות, בד"כ מראים יותר (מסיבות מסחריות), אבל בכל זאת נותנים אינדיקציה. אני מציע לך לגוון את הפעילות, זה מומלץ גם לגוף וגם מעלה את הסיכוי להתמדה. אם עושים כל הזמן אותה הפעילות, נשברים יותר מהר והופכים את המכשיר לקולב או לא יודעים איך להפטר ממנו. אני לא יודע כמה את שוקלת ומהי עצימות הפעילות, אבל 1000 קק יכול להיות לא רחוק מהמציאות. על מנת לשרוף 1 ק"ג רקמת שומן צריך לגרום לגרעון של 7700 קק. הבעיה היא שלא רק השומן נשרף אלא גם שרירים אם לא משמרים אותם בפעילות אנאירובית אפקטיבית. אם את באמת גורמת לגרעון של 1000 קק ליום, תוך 8 ימים תורידי קילו. בהתחלה אפילו יותר בגלל שחלק מן המשקל הוא נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אתה עונה נפלא!! ועוד עניין...
רקדנית:)17/08/2008היי אהרון, כתבתי בעבר בפורום לפני יותר מחצי שנה ונורא עזרת לי וגם עכשיו אתה עוזר לי.. המשקל שלי הוא בין 49 ל-50 והגובה: 1.54 אבל עד לפני שלושה שבועות או קצת יותר, שקלתי 48 ולכן עכשיו אני חייבת לרזות בחזרה והשאיפה שלי היא להגיע ל-43 או לפחות 45, דבר שבטח כבר לא יקרה בחיים.. העניין הוא שהרגלתי את הגוף שלי במשך השנה (למרות שאמרת לי לא לעשות את זה.. אני לא יודעת איך זה קרה..) לאכול מעט מאוד, פחות מ-500 קל' ליום!.. אח"כ לפני כשלושה שבועות נסעתי לטיול ושם אכלתי כמויות נורא גדולות פתאום.. כלומר לא כמויות גדולות אבל דברים נורא משמינים ופסט פוד למיניהם.. דברים שממש לא הייתי רגילה לאכול ובטח מליוני קל', אפילו לא ידעתי לספור אותם.. אז חזרתי והשמנתי כמובן.. עכשיו עבר כשבוע שבו אכלתי בין600 ל-700 קל' וירדתי חצי קילו. הוספתי את הספורט הזה של הריקוד שאגב הוא בעצימות נורא גבוהה ולכן לא בטוח שאוכל לעשות כל יום כל כך הרבה.. למרות שיש לי המון כוח רצון.. וגם הליכות בשאיפה שכל יום לפחות שעה.. או לחלופון אני שוקלת ללכת לחדר כושר. אז השאלה שלי היא כמה אני אמורה עכשיו תוך כדי הספורט הזה לאכול ביום מבחינה קלורית, אם הרצון הוא לרדת קילו בשבוע או יותר למרות שבטח אי אפשר.. תודה רבה!! שבוע טוב *אמרת שהשריר יורד בפעילות כמו שאני עושה אם לא משמרים אותו עם פעילות אחרת (אם הבנתי נכון) ודווקא אני רואה שהשרירים שלי ברגלים מתנפחים וגדלים באופן שאני לא ממש אוהבת.. אז מה לעשות כדי שההיפך יקרה? כלומר שהשרירים לא ייגדלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הנתונים אמי זוכר אותך
אהרון17/08/2008הייתי מציע לך להתמיד בכיני, כך יהיה לי קל יותר לעקוב ולעזור לך בהמשך . תודה על ההערכה כלפי, זה רק מחזק את רצוני להמשיך ולתרום את חלקי למי שמעוניין. 1. חזרה ל 43 קילו, עדיף שתשאר בגדר חלום. את לא תרצי להיות בתת משקל. הקרב שלך צריך להיות על 48 או מעט מתחת. 2.הסברתי לך בהרחבה בעבר את חשיבות האכילה המאוזנת והמספקת לגוף את האנרגיה הדרושה (בין היתר להרזיה) והתיחסתי הרבה על נושא קצב חילוף החומרים, לכן לא אחזור. אם ספורט או בלעדיו אסור לך פחות מ1000 קק, אבל אם עכשיו את הרבה מתחת לזה מומלץ להעלות בהדרגה עד 1200 או אפילו יותר אם את מתכוונת לגרעון של 1000 קק (גם זה קצת הרבה למימדים שלך) 3. כפי שאמרתי את צריכה לגוון את הפעילות האירובית כ-90 דקות ליום בעצימות בינונית ומדי פעם להגביר לדקות אחדות. אם השרירים שלך גדלו זה מצויין, זה רק יעזור להרזיה. מה שחשוב זה אחוז השומן, אני ממליץ לך למדוד אותו. 4. יהיה לך קשה להוריד 1 ק"ג לשבוע בהתחשב בנתונים ובהיסטוריה שלך. מישהו רודף אחריך? העיקר היא ההתמדה ולא הקצב במיוחד שמצבך טוב ואני מכיר הרבה שברצון היו מתחלפות אתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רקדנית:)17/08/2008ענית לי מהר נורא ותשובה מפורטת! תודה עכשיו רק נשאר לי להקשיב לך הפעם ולקוות שארזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקדנית
ד''ר רוני חרמון19/08/2008לא נראה לי ששריפת הקלוריות שלך כזו גבוהה אני מעריך לא יותר משש מאות קלוריות תמשיכי כך תוכלי פחות והדרך פתוחה לפנייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה מעצבנת ! צריכה עזרה . .אנונימית15/08/2008
אני בת 15 וחצי ושוקלת 58 הגובה שלי הוא 1.63 . לפני כ- חצי שנה פרשתי מחוג ריקוד ( בחוג הייתי מגיל 4 ) . מאז ומתמיד הייתי רזה ולא שמרתי על תזונה . אכלתי מה שבא לי מתי שבא לי . הריקוד הציל אותי , הייתי במצב מצויין מבחינת כושר וגם היה לי גוף יפה הייתי ממש רזה . לאחר שהפסקתי עם הריקוד המשכתי לאכול רגיל . מה שבא לי מתי שבא לי , ואני מתחילה לראות שפתאום הירכיים לא כמו שהיו והצדדים של הבטן מתחילים לגדול , הטוסיק גודל . ניסיתי הליכה אך בימי הקיץ החמים האלה זה נורא קשה , בחדר כושר לא התמדתי , ואני לא יכולה לעמוד בפיתוי של שוקולדים . מה לעשות ???? מצפה לתשובה . תודה מראש (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ....
אנונימית15/08/2008יש לציין שעקב הריקוד נוצרו בגופי המון שרירים . אז המשקל אולי קשור לשרירים ? בכל זאת הגוף מתחיל להראות סימני השמנה =\ אנא עזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרשתי מהריקוד עקב . .
אנונימית15/08/2008פרשתי מהריקוד עקב . . הלימודים רציתי להשקיע בלימודים והריקוד לקח לי המון זמן על חשבון הלימודים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגעת לגיל שאפשר להתחיל...
אהרון15/08/2008לאכול בריא ולא יותר מדי. אם הפסקת הריקוד את שורפת פחות קלוריות ואם את אוכלת אותו דבר נוצר מאזן אנרגיה חיובי שהופך לשומן. לפי מה שאת מדווחת, את בתהליך השמנה שילך ויגבר אם לא תקחי את עצמך בידיים, וטוב שעה אחת קודם. גם הרזים שביננו לא צריכים לאכול מה שבא להם ומתי שבא להם, גם לא יכולים לוותר על פעילות גופנית כאורח חיים. שלב הגביה שלך לקראת סופו וההשמנה רק בהתחלתה. גם השרירים ייחלשו אם לא תדאגי להפעיל אותם באופן אפקטיבי. בסיכום, את חייבת לעבור לתזונה נכונה ומבוקרת משולבת בפעילות גופנית אפקטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פעילות גופנית
רחל גרנות16/08/2008שלום לך,
קורה לך דבר שקורה לרבים שהפסיקו פעילות גופנית. בזכות הריקוד יכולת לאכול יותר ואילו כיום אותה אכילה ללא הוצאת האנרגיה של הריקוד מעלה במשקל.
אז מה לעשות? ראשית, לא להילחץ, אלא להבין את מה שקורה לך. והאפשרויות כמובן, לנסות לעשות בפעילות גופנית (זה לא חייב להיות ריקוד, אלא כל ספורט אחר) וכמובן, להתחיל לשים לב לכמויות שאת אוכלת. קצת מודעות.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)