מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי לקחת סובין?צחי20/06/2008
שלום,
ברצוני לדעת מה האפיקטיביות המירבית של אכילת הסובין?
בהנחה שהרגלי ההסעדה שלי כך: בבוקר אני לא אוכל כלום, בצהריים אני משתיק את רבעוני באכילה קלה ובערב אני אוכל ארוחה מלאה כיד המלך. השאלה היא מתי עדיף שאוכל סובין, האם, עם או אחרי ארוחת הערב, או בבוקר כשאני קם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צחי
ד''ר רוני חרמון20/06/2008אין חשיבות לזמנים כיוון שהסובין לא עובד כמו משלשל. מה שחשוב הוא שכל יום תאכל את מנת הסובין שלך ולא חשוב מתי רצוי לפני האוכל עם וחשוב כמות רבה של מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונסיל ועוד
ל.22/06/2008ד.נ. לפני כ-3 חודשים נתקפתי בכאבי טחורים. הפרוקטולוג מצא שיש לי טחורים "גדושים", והמליץ לי לצרוך קונסיל (בנוסף לשמן פרפין, ובהפסקת שתיית קפה ויין ומאכלים חריפים וחמוצים). אחרי כ-3 שבועות של טיפול זה, אכן נפסקו הכאבים. הרופא לא אמר לי האם עליי להמשיך לבצע את המלצותיו הנ"ל גם לאחר שנפתרה הבעיה. האם באפשרותך להבהיר לי עניין זה? כמו כן, באשר לקונסיל, האם אפשר לצרוך סובין שיבולת שועל (במקום קונסיל, שמחייב לצרוך אותו בריחוק של שעה מתרופות - דבר מאוד לא נוח)? אודה על תשובתך. ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרונית:מה ההבדל בין ירידהס19/06/2008
במישקל,עד למישקל הרצוי,לבין שמירה? בשני
המיקרים הרי יש הגבלה על סוג האוכל והכמות,לא?
בשניהם יש סף קלוריות שממנו אסור לסטות?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- 0 תשןבה
ד''ר רוני חרמון20/06/2008בכדי לרדת במשקל צריך לאכל פחות קלוריות מהכמות שמספיקה לשמור על המשקל. זה לא ברור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם o ויוגורט מחלב כבשיםשרון שין19/06/2008
היי,
במהלך השנה האחרונה אני פועלת ע"פ הנחיות אכילה לפי סוג דם o
לא מצאתי בספר הנחייה לגבי יוגורט מחלב כבשים.
האם מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר רוני חרמון20/06/2008זו שיטה שאין לה כל הוכחה מדעית ולכן אין לי תשובה על כך תנסי את מי שלימד אותך את השיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים על העורשני19/06/2008
שלום ,
רציתי לשאול מה אומרים סימים לבנים ואדומים על העור ?
יש לי סימנים לבנים בעיקר בברכיים וקצת במותניים,
מעט מאוד ביד האחורית ובחזה,
ירדתי במשקל בחצי שנה האחרונה בדיאטה מאוזנת שאני לא אפרט כרגע ..
האם זה סימני הרזיה ? הסימנים יעלמו ? מה בקשר לסימנים אדומים ? לא שיש לי אבל רציתי לדעת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים על העור
מוניקה קרן19/06/2008שלום שני,
מדובר בסימני מתיחה, כתוצאה מההרזיה. הם נובעים בגלל השינוי ברקמה התת עורית. הם עשויים להעלם עם הזמן. בכל מקרה כדאי להראות לרופא המשפחה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמינה בבטן בצורת תפוחענת18/06/2008
אני בת 42 לא אוכלת המון בריא עושה הליכות רק בבטן משמינה מה לעשות האם זה נוזלים או?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר רוני חרמון18/06/2008יש אנשים עם מבנה תפוח השמנה באזור הבטן ויש עם מבנה אגס השמנה בירכיים. את כנראה שייכת למבנה תפוח. דיאטה תעזור עד גבול מסויים. לא זה לא נוזלים זה שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לקנדידהליאת עטיה17/06/2008
שלום!
אחרי בירורים רבים גיליתי שישי לי קנדידה....
אני מחפשת תפריט טוב ומוכן לדיאטה לפטריית הקנדידה
אשמח לתשובה...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר רוני חרמון18/06/2008הדיאטה הטובה ביותר לקנדידה היא טיפול נגד פטריאטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיאטה כחלק מבעיה רפואיתגלית16/06/2008
שלום .
התחלתי טיםול אצל דיאטן קליני בשבוע שעבר .
לא כ"כ בגלל משקל שכן אני בת 40 אחרי 3 לידות , גובה 1,56 ושוקלת 51.5 ק"ג .
הבנתי ממנו שאני צריכה לשקול 48.7.
הסיבה הראשונה שהגעתי אליו היתה בגלל בעית טחורים ופיסורה קשה ביותר עם דימומים חזקים ולפני ניתוח החלטתי לנסות לשנות הרגלי אכילה בעייתים ו"על הדרך" לרזות קצת.
הרכיב לי תפריט של 980 קלוריות ליום לשבוע הראשון ללא פחמימות הרוב סלטים , חזה עוף,גבינות - וכל מה שקשור לסיבים...
שאלתי , האם אני יכולה לאכול שעועית ירוקה , כרוב מאודה עם מעט מעט אורז ובשר טחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אבל אסור אורז רגיל אולי מלא כן
ד''ר רוני חרמון16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד עגל או כבד עוף?צחי15/06/2008
שלום..
אני סובל מאנמיה קשה. (המוגלובין 8.5 פריטין 9 ברזל 11). מעבר לפן הקונבנציונאלי של הטיפול, אני מעוניין לדעת מה עדיף יותר לאכול כבד עגל או כבד עוף.. לפי מה שהבנתי, אכן יש יתרון לעגל על פני עוף אבל השאלה שלי האם העובדה שאני אוהב הרבה יותר כבד עוף, עדיין עדיף שאסבול ואוכל כבד עגל? בקצרה: האם ישנו פער רב ביתרון התזונתי בין כבד עגל לעוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד עוף זה בסדר רצוי הרבה בשר בקר
ד''ר רוני חרמון16/06/2008וירקות ירוקים חזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירותנועם15/06/2008
שלום לכולם!
אני אוכלת בערך 3 פירות ביום, לרוב אחרי ארוחה
הבנתי אבל שיש משמעות לזמן אכילת פירות ורצוי לאכול אותם על בטן ריקה כי ככה הפירוק שלהם והתועלת שהם מביאים היא מקסימלית (ושאם אוכלים ישר אחרי ארוחה זה לא באמת מועיל)
האם זה נכון?
תודה וערב טוב
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זה לא נכון
ד''ר רוני חרמון16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת/שאיבת שומןרז15/06/2008
רציתי לדעת מה ההבדל בין שאיבת שומן לבין הסרת שומן? ומתי עושים כל אחד מהם- לפני או אחרי דיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רז
ד''ר רוני חרמון16/06/2008שאיבת שומן פעולה כירורגית מתחת לעור ובשכבת השומן כריתת שומן היא כריתה של העור עם השומן שלו בשני המקרים רצוי לעשות אותם לאחר ההרזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומן
רז17/06/2008ומי בדיוק מבצע הסרת שומן? בדקתי ככה באינטרנט והגעתי למרפאות פרופורציה, ואסתטיקה ורציתי לדעת אם זה רופא כירורג עושה את זה, או רוא פלסטיקאי? מי מוסמך לעשות כאלו ניתוחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיכנסו בבקשה תענו זה ממש דחוף ..שירלי15/06/2008
כמה קלוריות יש במרק כרוב?
3 גזרים
1 בצל לבן בינוני
צרור עלי סלרי
5 / 4 כפיות אבקת מרק ( האבקה הזאת למרק של עוף של אסם .. לא דיאטטי )
קערית כרוב
תודה רבה רבה לכל מי שעונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
רחל גרנות15/06/2008שלום,
ממש זניח.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בשקלדני13/06/2008
אני בן 14 גובה : 157 ס"מ משקל: 48 ק"ג
לפני כחודשיים הייתי אצל דיאטנית והיא אמרה שאני צריך להוריד מקסימום 5 ק"ג
ואני לא מצליח להוריד אני מרעיב אצ עצמי במהלך היום (לא לוקח אוכל לבית ספר בקושי אוכל בצהריים ובערב לפעמיים חביתה, עד שנמאס לי ואני מתחיל לאכול עוגות ממתקים וכו' במכה אחת ולמחורת שוב ללא אוכל ואז ממתקים)
אני בקושי אוכל לחם ביצים ובשרים אלה יותר דברים חלבים כמו לחם קל עם גבינה או סלט עם קוטג ובערב אני אוכל את השוקולדים ולכן אני לא מצליח להוריד ואני פוחד שזה יפגע לי בתהליך הגובה
אפשר בבקשה תפריט מפורט שכולל בשרים וביצים ומה שאני צריך לאכול בשביל לגבוה וגם להוריד 5-8 ק"ג בחודש(או קצת יותר מחודש) ושילוב של פעילות ספורט ביום(חדר כושר לא בא בחשבון בגלל העניין הכספי)
מה שאני אוכל ביום הוא ככה:
כשיש בית ספר אני רוב הפעמים לא לוקח אוכל,
וכשאין בית ספר בדרך כלל אני אוכל כ 2 כפות קוטג 9% + חביתה מקושקשת + לחם + שליש קופסאת טונה במים עם כפית מיונז + סלט
בערך בשעה 13:30 אני אוכל ארוחת צהריים שזה ברך כלל קציצות / שניצל/ כדורי בשר + אורז אדום / מקרונים / פתיתים / ממולא / פירה.
ובערך בשעה או יותר לאחר הארוחת הצהריים אני מתחיל 'לקשקש שטויות' זאת אומרת קצת במבה מהבמבה של אחי הקטן, קצת ביסים מעוגת השוקולד / הגבינה / כל עוגה שיש... וככה זה עד הערב אני במחשב וכל כמה זמן אני הולך למטבח ולוקח לי איזה משהו טעים ומשמין :-(
בערב אני אוכל טוסט עם 2 כפות קוטג 9% / חביתה עם טונה מיונז + קוטג וסלט
ולפעמים כאשר אני לא מצליח לישון כשאני לא ממש עייף אז אני משועמם וקם למטבח כדי לקחת לי איזה משהו (עוגה / עוגייה/ בייגלה / כוס חלב וכו')
מה שאני אוהב זה ככה:
יש לי חולשה לשוקולד אך אני עם הרבה רצון להתנגד לזה (שנה שעברה ירדתי 15 ק"ג תוך חודשיים מ58 ק"ג ל 43 ק"ג ועליתי ל48)
אני אוהב סלטים , חביתות, ביצה קשה, פיצות שקשוקות ואני מאוד אוהב דגים וטונה ועוד הרבה דברים.
ואני אוהב כמעט הכול
חשוב לציין שאני ממש לא ספורטיבי ולא אוהב ספורט וגם לא כדורגל וכדורסל
אך אם אצטרך לעשות הליכות אני ממש יתמיד אם תהיה לי המטרה להוריד במשקל
תודה רבה מראש
דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ירידה
רחל גרנות13/06/2008שלום דני,
כאשר לא אוכלים מספיק, קורה בדיוק הדבר שאתה מתאר. מתחילים עם נשנושים, חטיפות או כפי שאתה קורא לזה "שטויות". המאכלים האלה לא משביעים ומכילים הרבה מאד קלוריות. הרבה יותר מאשר במזונות נכונים. וכך, אתה מוצא את עצמך עושה "דיאטה", לא אוכל מספיק, רעב ובעצם אוכל הרבה מאד קלוריות ללא מודעות ובהיסח הדעת. אני מציעה לך לאכול יותר כדי להיות שבע וכך תוכל להוריד את כמות השטויות. אם תנסה לרשום את מה שאתה אוכל (אבל בזמן אמת), תיוכח שכמות הקלוריות שאתה אוכל היא הרבה יותר ממה שנדמה לך.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני13/06/2008בשביל זה פניתי לאתר בשביל שיבואו לי תפריט להורדה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהשאנל11/06/2008
עשיתי דיאטת קלוריות, צרכתי בהתאם ל BMI שלי 1000 קלוריות ביום והרזתי ללא ספורט, כעת הגעתי למשקל הרצוי, אני מעוניינת לשמור עליו ולא להרזות או להשמין יותר, כמה קלוריות אפשרי להוסיף לתפריט על מנת לממש זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על משקל
רחל גרנות13/06/2008שלום לך,
ראשית, כל הכבוד, מקוה שאת נהנית מההישג. וכעת לשאלתך, התחילי לעלות את כמות הקלוריות באופן מבוקר, ב-100-200 קלוריות בשבוע, עד שתגיעי לאיזה איזון. קחי בחשבון שאנחנו רק אנשים ואי אפשר לאכול כל הזמן אותו דבר.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטישי11/06/2008
שלום אני כבן 15 קוראים לי ישי ויש לי עודף משקל אני שוקל בערך 80-85 רציתי לדעת איזה דיאטה אפשר להתאים לי עם תפריט ופעילות גופנית..
תודה מ ישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מתאימה
רחל גרנות13/06/2008שלום ישי,
התפריט צריך להתאים לגיל, העדפות אישיות ואורח חיים. זה ממש לא לענין לקחת איזה תפריט ולנסות לישם אותו. החוכמה היא שאתה תלמד לבנות את התפריט לך.
בקשר לספורט, שוב, עליך למצוא את הפעילות שמתאימה לך ושאתה אוהב.
בהצלחה,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ישי17/06/2008תודה רבה לך רחל.. עזרת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ישי
ד''ר רוני חרמון18/06/2008דיאטה זה לא משחק יש בכך סיכונים בריאותיים במיוחד לנוער וילדים אבל גם למבוגרים . עודף המשקל שלך גדול ואתה חייב לבצע שינוי משמעותי וארוך. אתה חייב לקבל יעוץ של מומחה בתזונה ומומחה בפיתוח גוף. עבודה של שנה תעשה את העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגבניות מקופסאת שימוריםגליה11/06/2008
שלום
רציתי לדעת אם אכילה של חצי קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות (חצי קופסא = 400 גרם) ביום היא בסדר או מזיקה. אני מבשלת איתה שקשוקה, מאכל שאני אוכלת באופן קבוע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גילה
ד''ר רוני חרמון15/06/2008לא רואה בעייה כמובן שהאוכל רצוי שיהיה מגוון ולא אותו דבר כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)