מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה עקרונית על שריפת קלוריות.רקדנית:)25/06/2008
אם אוכלים כמות מסוימת של קלוריות, ושורפים בפעילות גופנית מסוימת אותה כמות של קלוריות, האם זה נחשב מבחינת הגוף כמו לא לאכול? כלומר למשל, אם ביום מסויים יצא לי לאכול 400 קל' ולקפוץ 40 דק' בחבל, פעילות ששורפת 400 קל', האם זה נחשב שלא אכלתי באותו יום? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על שריפת קלוריות
מוניקה קרן26/06/2008שלום לך,
לא. זה נחשב שהוצאת את כל כמות הקלוריות שהכנסת ובעצם יותר, כי הגוף שורף הרבה קלוריות לפעולות בסיסיות שאינן קשורות לפעילות גופנית, כמו נשימה, פעילות המוח, הלב וכו'.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהwana25/06/2008
היי! ככה, אני בת 16 וחצי והתחלתי לפני שבועיים-שלושה דיאטה של 1100-1300קלוריות ליום בערך. התחלתי את הדיאטה בגובה 1.55 ומשקל 58.7 (חשוב לציין, שזה היה לפני מחזור) אחרי המחזור חלה ירידה לסביבות ה57.5. לאחר יומיים המשקל בבוקר הראה 56.1 וביום השלישי 55.4 רציתי לשאול שתי שאלות:
א) כאשר אגיע למשקל היעד שלי (52) האם אני צריכה להרגיל את הגוף לאכול כמות קלוריות BMR בהדרגה? כמה קלוריות יהיה עלי להוסיף בכל יום לתפריט כדיי לא לגרום לגוף לאגור את השומן?
ב) רציתי לשאול אם ירידה כזו דרסטית היא הגיונית. חשוב לציין שאני מקפידה לשתות ולשמור על מסת השריר.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wana
ד''ר רוני חרמון25/06/2008את בסדר גמור תמשיכי כך ברגע שתרצי לשמור על המשקל את צריכה לאכול את כמות הקלוריות היומית שלך לפי החשבון הזה: משקלך כפול 24 כפול 0.9 בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אז...
wana25/06/2008כשאשקול 52 יהיה עלי לאכול 1123, שזה בדיוק כמה שאני אוכלת בדיאטה
איך מסבירים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפי סוג דם?נועם24/06/2008
שלום לכולם,
זה נכון שיש תפריט לכל סוג דם? אני לא ממש מבינה למה סוג הדם צריך להשפיע על התזונה?
אני למשל בת 21 עם O+ אז זה אומר שיש מזון ספציפי שאני צריכה לאכול או לא לאכול?
אתם באמת מאמינים בזה?
תודה, נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועם
ד''ר רוני חרמון25/06/2008אין כל הוכחה מדעית שאכן יש קשר בין הדברים ולכן אני איני מאמין לדיאטה מסוג זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לבעלי כבד שומניori24/06/2008
שלום רב,
בבדיקות האחרונות (וגם באלה שלפניהן) נמצא שיש לי כבד שומני.
אשמח לקבל רשימת "מותר/אסור" בכל הנוגע לתזונה נכונה וכן מידע רלוונטי לנושא (שעות, כמויות, עדיפויות וכו').
תודה מראש לכל העוזרים!
ori.
* עדיין לא נקבעה פגישה עם דיאטנית ולפי הבעת פניו של הרופא - חבל לי על כל יום של תזונה מזיקה!!
שוב, תודה מראש למסייעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורי
ד''ר רוני חרמון25/06/2008כבד שומני אינו סוף העולם צריך לדעת גם מה תוצאות בדיקות הדם שומנים וכולסטרול שלך. כעיקרון רצוי לא לאכול דברים שמנים, לשמור על דיאטה מתונה ובריאה ולעשות הרבה ספורט. ההתקשרות שלך לדיאטנית טוב מאוד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן/השמנה בטניתשואלת24/06/2008
שלום רב,
יש לי בעיה שמלווה אותי מגיל 30. כיום אני בת 32 וחצי. (לא עברתי הריון עדיין)
עד לפני כשנתיים הייתי בחורה רזה (50) וחטובה מאד (כולל בטן שטוחה ומתניים צרות).
לפתע החלה התרחבות בהיקף המתניים ומעין שינוי במבנה הגוף באזור האגן כשבעיקר הופיעה
השמנה בטנית באזור התחתון לרב.
הדבר משפיע עליי מאד כיוון שעשיתי כל אבל כל דבר שיכולתי לעשות כדי להבין את סיבת השינוי
ולהחזיר את המצב לקדמותו, כי גם מעולם לא נזקקתי לדיאטות הייתי אוכלת תמיד כמה שאני רוצה,
עושה ספורט ונשארת מעוצבת רזה וחטובה.
באופן כללי אני מבקרת בחדר כושר פעמיים בשבוע ורוקדת פעם בשבוע (ואם מזדמן לי יותר מזה אז
אני עושה זאת) אמנם עקביות הפעילות הספורטיבית היא לא כמו פעם לאורך זמן רב, אך כשניסיתי
תקופות להתעמל אינטנסיבית זה עדיין לא עזר להצרת ההקפים ובעיקר לא הוריד את הבטן !!
מבחינת תזונה אני משתדלת לאכול נכון, אך לא עושה דיאטות (לא מאמינה בזה ולא מתאים לי) ולא
מגבילה את עצמי יותר מדיי.
ניסיתי תרגילים של הכנסת בטן אך כשהיא נפוחה (וישנם הרבה ימים שהיא יותר נפוחה) קשה מאד
לבצע זאת, מקסימום לשתי שניות. וזה גם לא עזר.
אגב, נתון אולי מעניין הוא שבמשקל לא עליתי ! אך רב הבדגים שלי ובעיקר החולצות קטנים עליי !
הקושי העיקרי שלי הוא בהכנסת הבטן בגלל הנפיחות המתמדת ומימדי הבטן שגדלו נראים לכל עין.
מה עושים עם הבטן, אפילו כפיפות בטן קשה לי לעשות וגם כשעושה זה לא עוזר (פעם זה היה עוזר
מייד).
האם ייתכן שאין כבר מה לעשות ? שניסיתי הכל ואין יותר סיכוי לחזור למצב הקודם של הבטן
ולפתרון העניין/בעיה הזו?
אנא עזרתכם- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשואלת
ד''ר רוני חרמון25/06/2008בטן אינה סתם טפוחה קודם כל צריך לברר סיבה רפואית שגורמת ללחץ תוך ביטני ולכן רצוי להתיעץ בגניקולוג וכירורג כללי. אם הכול תקין צריך לחזור למסלול מאוזן וארוך טווח של פעילות גופנית אינטנסיבית בשילוב עם תזונה בריאה ומתאימה ביכדי לחזור למימדים הקודמים. זו דרך ארוכה של חודשים ושנים ולכן ההתמדה היא המפתח. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהמיה24/06/2008
שלום רב , האם גזר משמין ? כמה מומלץ לאכול ביום ? האם מותר לשתות יותר 2 כוסות נס קפה ליום ( הכוונה לנס קפה נטול "האג") אני בהריון בשבוע 22 ואני מאוד פוחדת להשמין יותר מידי ,בהריות הריאשון עליתי 24 ק"ג במשקל . את ההריון הנוכחי התחלתי במשקל גבוה 57 ק"ג וכעת אני 62 ק"ג . גובהי הוא 1.55 . אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיה
ד''ר רוני חרמון25/06/2008מזל טוב הריון זו לא מחלה ולכן זה לא מצריך טיפול מיוחד, בשליש הראשון של ההריון לא צריכים לעלות במשקל, בשליש השיני עולים 3-4 ק"ג ובשליש האחרון עד הלידה עוד 6 קיל סה"כ 10 קילו ולא יותר אותם אפשר להשיל חזה בחודשיים שלושה לכל היותר. בכדי לעשות כן צריך לשבור את המיטוס של בהריון אוכלים עבור שניים. צריך לעשות פעילות גופנית מתאימה ולאכול דיאטה מתאימה רצוי להוואץ במומחה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנים שמנותמשה24/06/2008
שלום רב
אני בן 29 גובה 1.80 משקל 1.73 ועושה הרבה ספורט ובחודשים האחרונים הורדתי משהו כמו 4 קילו לאחר הרבה שנים של משקל קבוע, אבל יש לי בעיה של פנים שמנות גם אם אני מוריד משקל הפרצוף לא משתנה ולטעמי גם נעשה יותר שמן ומכוער.
רציתי לדעת אם יש איזה פתרון לבעיה הזאתי, אם כן אשמח לשמוע.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדבר עם מנתח פלסטי
ד''ר רוני חרמון24/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות דחופותלימור23/06/2008
שלום ....
שאלה ראשונה רציתי לדעת אם כמות גדולה ממש של ירקות לא נחשבת לי אם אני סופרת קלוריות ?
כי אני אוכלתת ממש הרבה ירקות חיים כל יום רק עם מלח ופלפל בלי שמן ...
אני לא צריכה להחשיב אותם בספירה? אני אוכלת בערך 2-3 קערות ביום של סלט שמורכב מ 2 עגבניות 3מלפפונים וגמבה ...
שאלה שניה
כשאני קמה בבוקר ונשקלת אני שוקלת 51 וחצי 52
היום נשקלתי בסוף היום בשעה 10 וחצי בלילה אחרי שאכלתי 2 קערות סלט שמורכבות ממה שציינתי תחילה לאחר מכן עליתי על המשקל וראיתי 54 האם זה הגיוני ?!
איך עליתי 2 קילוו ?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר רוני חרמון24/06/2008לשאלתך הראשונה תחשבי קערת סלט כמו 100 קל' בערך
לשאלתך השניה יש הבדל במשקל הגוף בין הבוקר לערב של חצי קילו עד שני קילו תלוי באדם ולא תלוי באוכל. זה הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקל קיים..חוששת23/06/2008
שלום, אני בת 18 וחצי ובשלושת החודשים האחרונים הצלחתי סוף סוף להוריד כ6-7 קילו :).
הגבלתי את עצמי לבערך 1200 קלוריות ביום ובימים שבהם הייתי עושה ספורט הייתי אוכלת עד 1400.
עכשיו אני רוצה להפסיק עם הדיאטה אבל אני לא בטוחה שאני יודעת איך להפסיק וגם לשמור על המשקל.. כמה קלוריות אני צריכה לאכול עכשיו? אני הרי לא יכולה ישר להעלות לי את הקלוריות בבום כי אז אני בטוח אשמין שוב, אז איך עושים את זה? כל כמה זמן מעלים קצת? ובכלל טיפים, עצות וסתם דברים שכדאי לי לדעת יתקבלו בברכה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על המשקל
מוניקה קרן23/06/2008שלום לך,
כל הכבוד על הירידה במשקל. האתגר עכשיו הוא לשמור על הקיים.
הדרך הטובה לעשות זאת היא קודם כל להתמיד בפעילות הגופנית שאת עושה.
מבחינת המזון, זה תלוי במשקל שלך כרגע. בכל מקרה זה עניין של ניסוי וטעיה. את יכולה להתחיל לאכול כ-1500 קלוריות ליום ולבדוק מה קורה למשקל. במידה ואת ממשיכה לרדת, אפשר להוסיף עוד כ-100 קלוריות כל שבוע לתפריט היומי, עד שנוצר איזון.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
חוששת23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמבה !שירלי23/06/2008
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בגמבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ-45 קלוריות
מוניקה קרן23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהדשה23/06/2008
שלום! אני בת 18 וחצי גובה 163 משקל 50. הייתי רוצה קצת לעלות במשקל. השאלה שלי איזה אוכל בריא אני צריכה לאכול שלא יגרום נזק לגוף ולא יהפוך לצלוליט. אני רוצה להוסיף גם פעילות גופנית לחיטוב ועיצוב הגוף, אז מה אני צריכה לאכול לעלות למרות הפעילות הגופנית. מה ךאכול לפני הכושר מה לאכול אחרי. והאם רבע "לאפה" ריקה ביום גורמת נזק לגוף ? וחומוס? אני עובדת בשיפודיה כמלצרית ואני אוכלת לפחות פעם אחת ביום עוף/ כבד עוף/ חזה עוף על האש אם הרבה סוגים של סלטים (שרובם עשויים מירקות) ולאפה וחומוס. כמעט ולא אוכלת מיונז, מטוגן. אני אוכלת הרבה מאוד סלט ירקות. לפעמים יכולה לאכול טוסט בייגלה בבוקר או בצהריים. בערב אני אוכלת דג או סלט או מרק. האם התזונה שלי נכונה? או שרצוי לשפר משהו? איזה מאכלים טובים לבעלי עור בעייתי? סליחה שנסחפתי קצת... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
מוניקה קרן23/06/2008שלום לך,
כדי לעלות במשקל עלייך לאכול יותר קלוריות, בסה"כ לשמור על תזונה מגוונת המכילה דגנים (רצוי מלאים), ירקות, פירות, מוצרי חלב (שהתפריט שלך חסר אותם, כדאי לפחות 3 ליום), קטניות, דגים, בשר ושומנים בריאים (כמו למשל אבוקדו, שמן זית, טחינה, אגוזים, שקדים וכו'), אך להגדיל במעט את הכמויות שאת אוכלת היום.
חשוב לשתות לפחות 10 כוסות מים. את יכולה לנסות גם מיצי פרי טבעי.
פעילות גופנית מומלצת בהחלט, רצוי על בסיס יומיומי. את עוסקת בעבודה במסגרתה את פעילה, ויחד עם זאת כדאי לשלב פעילות נוספת שתתמידי בה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבבו21/06/2008
אני צמחונית מסיבות בריאותיות ואיני אוכלת גם ביצים או כל חלבון אחר מן החי.
אני אוכלת כל ארוחת צהריים מוצר סויה של טבעול, מהמוצרים הקפואים שרק צריך חמם, כמובן שבתוספת לכך אני אוכלת פחמימות.
חשוב לי לדעת האם מוצרים אלה יכולים להזיק? האם הם לא בריאים? כי מבחינתי הם מהווים תחליף יחידי לחלבון חוץ מהגבינות סויה שאני צורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחונות
רחל גרנות22/06/2008שלום לך,
תחליף מצוין נוסף לחלבונים הם שילובים של פחמימות וקטניות. כלומר, אורז עם עדשים או אפונה הם דרך נהדרת לקבל את החלבונים החסרים לך. כנ"ל חומוס עם לחם או פיתה כמובן. האם את אוכלת מוצרי חלב? אם כן, השלוב של מוצרי חלב עם פחמימות יוצר חלבון שלם.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוום שוב
בו22/06/2008אסור לי לאכול קטניות.
ואני אוכלת גבינת טופו וגבינה צהובה? זה גם נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אממ שאלה כללית :]מישהו יודע?20/06/2008
שלום,
אני בתפריט שמירה כרגע אצל דיאטנית קלינית,
אחרי שהצלחתי לרדת למשקל היעד שלי..
אני מאוד מרוצה ויש לי שאלה קטנה
אם אני אוכלת כאחת מארוחות הביניים פרוסת לחם ומעדן דיאט טבעי ששווים ל-160 קלוריות
ובמקום זה אני רוצה שלגון חלבי ששווה גם הוא ל160 קלוריות,
זה משנה מה אני אוכל אם כמות הקלוריות שווה?
הרי ברור שלי ששלגון הוא פחות בריא, אבל לא מבחינת בריאות, אלא מבחינת העלייה במשקל,
מותר לי להחליף ככה או שזה עלול להזיק?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפות
רחל גרנות20/06/2008שלום שירלי,
בעצם, ענית על השאלה שלך. יש כמובן הבדל תזונתי בין מאכלים. אולם, החלפת פרוסת לחם ומעדן בשלגון לא יעלו אותך במשקל.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריא מבחינה תזונתית?מרים20/06/2008
האם בריא לאכול ארוחת ערב בשרית (במקום צהריים), ובצהריים לאכול ארוחה קלה יותר, כחביתה וכדו'?
ילדיי מסרבים לאכול את האוכל שמגישים בביה"ס (גילאי יסודי), ואין לי אפשרות להעביר להם ארוחה חמה. חשבתי לשלוח פיתה "מורכבת יותר" מאשר בבוקר (חביתה, טונה, וכדו) - כמו ארוחת ערב, ובערב להגיש ארוחה חמה.
שאלתי: האם זה בריא? האם זה לא מכביד על הקיבה?
תודה, מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה של ארוחות
רחל גרנות20/06/2008שלום לך,
בהרבה מקומות בעולם נהוג לאכול את הארוחה העיקרית בערב ובצהריים הם מסתפקים בארוחה קלה יותר. כמובן, שכדאי לא לאכול ממש לפני השינה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנעמה20/06/2008
אני בת 19.5 (משקל 47 גובה 1.64) סובלת מתת משקל בעבקות אנורקסיה. (אם כי אני מקפידה לאכול 3 ארוחות ביום התפריט היומי שלי הוא תפריט דיאטה)
ביצעתי לפני חודשים ספורים בדיקת דם ולא נמצאו חסרים כלשהם. רמות הברזל, סידן והבי 12 היו בסדר.
שיערי נושר בצורה דרסטית ביותר בעקבות המחלה הזאת ואני יודעת שזה בגלל שאני לא אוכלת מספיק.
שאלתי אליכם היא האם מומלץ לי לקחת תוספי תזונה/מולטי וטימינים?
מצד אחד לא התגלו אצלי חסרים בבדיקות אבל הבנתי שאי אפשר לבדוק את כל הויטמינים בבדיקות דם. מעבר לכך הבנתי שהויטמינים האלה לא מומלצים בכלל ויש אפילו סכנת מוות שכרוכה בלקיחתם.
מצד שני, אני מאוד רוצה לשפר את מראה השיער שלי וחושבת שאולי זה יועיל.
מה דעתכם?
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים
רחל גרנות20/06/2008שלום לך,
מציעה לך להתייעץ עם רופא או דיאטנית שמומחית בנושאי תוספי מזון.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)