פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח מאד לעזרתכם
    איילת
    10/06/2008

שלום וברכה, אני בת 27.5, חמישה חודשים לאחר לידת בני השני, משקלי כעת לאחר
    תקופה של ארבעה חודשי דיאטה משולבת עם הנקה מלאה, ירדתי 10 ק"ג בשילוב פעילות גופנית,
    משקלי כעת 74.4 ק"ג, הגובה שלי 1.68, שאלתי היא מהו המשקל האופטימלי לגובהי? ז"א מה אמור להיות לפי "הספר",
    תודה רבה לעונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח מאד לעזרתכם

הוספת תגובה

• תודה רבה, מצאתי

איילת
    11/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תקין

רחל גרנות
    11/06/2008

שלום לך,
    טבלאות המשקל נכתבו בתחילת המאה הקודמת ועדיין משגעות אותנו כיום. איך קובעים מהו המשקל הרצוי? ההרגשה שלך, הבגדים וכו'. כיצד את מרגישה? האם את מרוצה מעצמך? את ירדת יפה, תוך פרק זמן קצר יחסית. מקוה שעשית זאת בצורה מאוזנת וחכמה. למדי לחיות עם המשקל שלך ואחר כך תוכלי להחליט אם זה מספיק לך או אולי ברצונך לרדת עוד.
    בכל אופן, תיהני מעצמך ומילדיך.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל , תודה על התגובה, יום נפלא

איילת
    12/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי איילת

ד''ר רוני חרמון
    15/06/2008

כל הכבוד עשית יפה מאוד משקלך לפי הספר צריך להיות 5% פחות מ 68 כלומר כ- 63 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירכיים/שוקיים
    14
    08/06/2008

היי אני בת כמעט בת 14 ומשקלי 37 וגובהי 149. אני לא מרגישה בנוח עם הירכיים שלי כי אני מרגישה שהן ממש מלאות. שנה שעברה שקלתי 38 וירדתי ל31 והירכיים שלי הצטמצמו אבל לא כמו שרציתי, הרגשתי שיש מין עור עודף בירכיים. אני רוצה שיהיו יותר צרות ומחוטבות ואין לי אפשרות להרשם לחדר כושר. אני רוצה שגם יהיו לי קצת יותר שרירים בידיים. מה אני עושה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ירכיים/שוקיים

הוספת תגובה

• שלום 14

ד''ר רוני חרמון
    09/06/2008

יש פה בעייה. אינך שמנה להיפך את יותר מידי רזה ולכן את לא צריכה לרדת במשקל. מבנה גוף קשה לשנות רק ע"י דיאטה וגם ע"י פעילות גופנית זה לא תמיד אפשרי. עצתי לך : קודם כל תלמדי לאהוב את עצמך כמו שאת ואני בטוח שהרבה אוהבים אותך גם כן. שנית. בשל גילך הצעיר הייתי מציע לך לקבל יעוץ תזונתי בריא ונכון, ללכת שלוש פעמים בשבוע חמישה ק"מ בשעה אחת לא פחות ולא יותר, בשלב שני להוסיף משקלות של 250 גר' בכול גפה כלומר רגל ויד סה"כ קילו וללכת איתם.
    בגיל 17-18 יש לחשוב על עיצוב גוף יותר רציני אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן או שריר?
    יעל לוי
    08/06/2008

שמעתי שכשמתחילים דיאטה ב 3 שבועות הראשונים מאבדים יותר שריר מאשר שומן
    מה זה אומר?
    שאין בכלל ירידה שאחוזי השומן בגוף?
    ומה זה אומר לגבי ההרזיה מעבר לשבוע השלישי ?

לקביעת תור
    סגירה
    שומן או שריר?

הוספת תגובה

• ירידה ברקמת השומן

רחל גרנות
    08/06/2008

שלום יעל,
    המטרה בירידה היא, כמובן, איבוד של רקמת השומן ולא השריר. כאשר הירידה היא שפוייה , כלומר, לא מהירה מדי, יש סיכוי סביר שאנחנו אכן מאבדים את רקמת השומן. אולם, כאשר יורדים יותר מדי ומהר מדי, ברור שבמהלך הירידה מאבדים את רקמת השריר. החלק העצוב שכאשר עולים במשקל, מוסיפים לרקמת השומן. וכך, במו ידינו, או ליתר דיוק במו פינו אנחנו משנים את ההרכב של הגוף. לכן, כדי לפרק את רקמת השומן, התפריט צריך להיות מאוזן, לכלול את כל קבוצות המזון והירידה צריכה להיות, שפוייה והדרגתית.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת טכנית - להבהרה כללית
    לי
    08/06/2008

שלום לכל המומחים...
    יש לי שאלה מאוד כללית והאמת היא נועדה להבהיר לי כמה סוגיות.

אני בחורה במשקל נורמלי לחלוטין, מאוד אוהבת לאכול ומשתדלת להשתלט על אהבתי לבורקסים ולאכול בריא. עם זאת, כבר שלוש שניםים אני מנסה להוריד 2 קילו מעצבנים - לא רק ללא הצלחה, אלא גם מכל הניסיון הזה הוספתי עוד 2 קילו לחוויה הנהדרת הזו...
    אני חייבת לציין ,אני לא בחורה שמנה בכלל, ולכן נראה לי קצת מיותר שאקח את זה כמה צעדים קדימה ואלך לדיאטנית מקופ"ח לקבל תפריט וכו'... בסך הכל משתדלת לשמור ולהתאמן מידי פעם, אז למה אני מקבלת את התגובה ההפוכה, וכל שנה משמינה בכמה ק"ג למרות שאני "לא עוברת" על החוקים ? (ולא נראה לי שזה קשור כל כך לגיל, אני בת 25 - תוספת של 2 ק"ג בשנה זה נראה לי הרבה, בטח ובטח אם אני שומרת על מה שנכנס לי לפה).
    אני יודעת שהנתונים שהבאתי לכם קצת כלליים... אבל אני באמת שומרת, עד לפני שלוש שנים הייתי אוכלת ג'אנק פוד בתדירות גבוהה, וממש לא הייתי מייחסת חשיבות למה שאני אוכלת. עד שהתחלתי טיפונת לשים לב לבריאות ולק"ג הבודדים שהחלטתי להוריד, קיצצתי ב"זבל" והתחלתי לאכול בריא, או לפחות בעיקר בריא, ואני עדיין עולה במשקל... משהו פה לא ברור...

ועכשיו לעניין,
    גיסתי היא בחורה רזה, לא מאוד - רגילה לחלוטין. בחודש האחרון היא המעיטה מאוד באכילה עקב טיסה של אחי (בעלה) לחו"ל (כנראה זה השפיע על מצב הרוח שלה = תיאבון שלה).
    היא רזתה משהו כמו 5 קילו בחודש!! אני מנסה מאוד להחזיר אותה למצבה הקודם, היא ממש נראית זוועה...
    מצד אחד ה"חוקים" אומרים שאם ממעיטים באכילה הגוף נכנס למצב של "סטרס" ואוגר כל מה שנכנס לגוף ובטווח היותר ארוך חילוף החומרים מואט כתוצאה מכך ושזה בעצם גורם להשמנה.
    ומצד שני הנה לכם דוגמא שסותרת את ה"חוק" הזה.
    אני יודעת שזה לא שחור לבן, ולא הכל נוסחאות - אבל אני באמת מנסה קצת להבין איך זה עובד.
    אני לא מתכוונת להיכנס לצום, אני בנאדם שמאוד אוהב לאכול, אבל אולי מהדוגמא הזו של גיסתי אני יכולה להבין שלא יקרה כלום אם אוריד ארוחה אחת ביום, יכול להיות שזה יעשה לי רק טוב...

מה נכון ? איך ה"חוק" עובד ?

הוספת תגובה

• תהליך לא פשוט

רחל גרנות
    08/06/2008

שלום לי,
    את שואלת בעצם כמה שאלות. ראשית, את. כפי שראית, משהו בחילוף החומרים שלך השתנה. אמנם את צעירה, אבל בכל זאת דברים השתנו. אם יכולת בעבר לאכול ללא חשיבה, הרי כיום את צריכה לשים לב, אחרת, את עולה במשקל. בעצם, אני צריכה לומר לך, ברוכה הבאה לעולמנו או ליתר דיוק, לעולמם של רבים וטובים. אולם, לי, זה לא מספיק לשים לב למה שאוכלים, אלא גם לכמויות. כדי לרדת במשקל, צריך לאכול פחות ממה שהגוף צריך. המקרה של גיסתך מראה זאת. היא הפחיתה בכמויות וירדה במשקל. האם יש פגיעה בחילוף החומרים? ובכן, קשה לענות על כך. אנחנו ממליצים לא לנסות לאכול פחות מדי כדי לא להכניס את הגוף למגננה. השאלה מה יהיה כאשר התיאבון יחזור לה. האם תעלה חזרה ובאיזו מהירות.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה........
    נג'יה
    07/06/2008

אני בת 26, עד לפני החורף האחרון היתי שוקלת 55 , היום אני שוקלת 61.5 , וכבר אין לי בטן שטוחה מה שהיה לי פעם , עד כדאי כך שאנשים שואלים אותי אם אני בהריון , אני לא בהריון , ולא נשואה , אני מנסה לעשות כפפות בטן כל יום לא עוזר , משתדלת לא לאוכל הרבה בעיקר לאכולמסודר גם כל ממש עוזר .... בבקשה עזרה ..

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה........

הוספת תגובה

• עזרה

מוניקה קרן
    08/06/2008

שלום לך,

עלית כ-6 ק"ג במשקל ועלייך לרדת אותם כדי לחזור למשקלך וגיזרתך הקודמת. כדי לעשות זאת עלייך לצמצם את התפריט שאת אוכלת. אגב, אם תשהי מה הסיבה שעלית במשק, כלומר האם במהלך החורף אכלת ארוחות גדולות יותר, שילבת מזונות שמנים יותר, עסקת פחות בספורט וכד', ותחזרי להרגלייך שבמשקל 55 ק"ג,, תהפכי את הקערה והמשקל בדרך זו.
    כפיפות הבטן יועילו לחיטוב הבטן לאחר שרקמת השומן תצומצם. עד אז יעיל להוסיף פעילות אירובית שתורמת לשריפת קלוריות רבות יותר כמו הליכה, רכיבה על אופניים וכד', לפחות 4 פעמים בשבוע למשל 40 דק' לפחות.

בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחים
    רינת אטיאס
    05/06/2008

שלום, הייתי שמח אם תעזרו לי בשאלתי.
    לפי הערכתכם המקצועית, כמה קלוריות ישנם ב-100 גר' שווארמה כבש+לאחר הצלייה נוסף טיגון לשווארמה בשמן עם עגבניה, גמבה, בצל וחריף ?

שאלה נוספת, כמה כפות בערך יחשבו ל-100 גר' שאוורמה ?

תודה רבה מראש !!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחים

הוספת תגובה

• שלום מישיקו

ד''ר רוני חרמון
    07/06/2008

שוארמה נמדדת בגרמים ולא בכמות ולכן צריך לשקול אותה.
    זה לא המקום לקבוע ערך קלורי של מזונות כנס לאינטרנט וחמש תחת ערך קלורי של מזונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

מושיקו
    07/06/2008

אם הייתי מוצא באינטרנט כמובן שלא הייתי שואל כאן, אין ברצונך לעזור לא חשוב, להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אושרת
    04/06/2008

אני בת 18 אני שוקלת כרגע 45 והגובה שלי הוא 1.57
    אני מודעת לזה שזה נחשב משקל נמוך לגבוה אבל זה מה שהיה מאז ומתמיד בגלל מבנה הגוף שלי.
    עקב מחלתי בקוליטיס אני מטופלת בסטרואידים מה שגורם לי רעב רב. רציתי לדעת מה אני יכולה לאכול שאין בו הרבה קלוריות שיוכל לסתום את הרעב הזה. אני אוכלת הרבה ירקות מאודים בלי הקליפה, כי זה מה שמותר לי וגם מלפפונים ועגגבניות בלי קליפה. אני נעזרת בבננות ותפוחים בלי קליפה. אבל כל הסיבים האלה לא משתיקים את הרעב. אסור לי לחם קל ודגנים או אורז מלא וכל המלא למיניהם. אני מחפשת דברים לאכול פשוט בלי הרבה קלוריות ולפעמים נדמה שפשוט אין
    אודה לך אם תוכלי לייעץ לי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• מזונות משביעים

רחל גרנות
    05/06/2008

שלום אשרת,
    אכן, את נמצאת במלכוד. המזונות שנותנים הרגשת שובע הם אלה שמכילים הרבה סיבים. אולם, כתוצאה מהמצב הבריאותי שלך הם לא מומלצים. כמובן, שירקות מבושלים יכולים לעזור במעט. בכלל, אוכל חם מרגיע ומשביע קצת יותר. אגב, מנת פסטה יכולה להרגיע רעב, גם תפוח אדמה. איך עוף, דגים משפיעים עליך? שמרי על ארוחות קטנות לעיתים קרובות. ארוחות כאלה יכולות גם לעזור בויסות הרעב והתיאבון. הזהרי ממלח ומזונות המכילים הרבה מלח (בגלל הסטרואידים שאת מקבלת). שתייה מרובה יכולה גם לעזור, וכמובן, הרבה סבלנות וסובלנות. המטרה בתקופה הקרובה היא לנסות לשמור על הקיים.
    בהצלחה, רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צמחונית מתוקף המחלה

אושרת
    05/06/2008

דגים עוף ושאר הבשרים וגם ביצים מאוד מקשים על העיכול שלי .
    יש לי בעיה עם חלבון וסידן, ללא בשר וביצים נורא קשה לי לקבל חלבון וסידן מן המזון.
    גם בגבינות אני לא משתוללת כתוצאה מהמחלה ואני אוכלת קשקבל וגבינה צהובה לפעמים קוטג' . אני אוכלת גבינת טופו הרבה.. האם הטופו והסויה שאני צורכת בתחליף לבשר ולמצורי החלב מהווים תחליף ראוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פה עדיין מחכה לתשובה, אל תשכחו

אושרת
    09/06/2008

אותיייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לאחר פעילות גופנית
    שרון
    04/06/2008

שלום,
    לאחר פעילות גופנית שאני עושה - פעמיים בשבוע עיצוב וחיטוב ועוד כ- 3 פעמים בשבוע הליכה של 45-50 דקות בדרך כלל אינני אוכלת לאחריה.
    השעה שאני חוזרת או מהליכה או מההתעמלות קרובה לשעה 9:00 בלילה אז גם אני לא ממש רוצה לאכול אלא רק שותה מים. האם זה בסדר?
    אני רוצה להפחית ממשקלי 10 ק"ג שהצטברו לי במהלך השנים (לאחר 4 הריונות)
    אני שוקלת 73 וגובהי 1.63

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאחר פעילות גופנית

הוספת תגובה

• שלום שרון

ד''ר רוני חרמון
    04/06/2008

את בסדר גמור תשתי הרבה ואל תשכחי לאכול שעתיים לפני האימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות ....
    נויה
    04/06/2008

שאלה ראשונה ..
    כמה קלוריות יש בלחמניה בינונית .. לא ענקיתת אבל גם לא קטנה...לחמניה כמו שמוכרים בדוכנים ששמים נקניקיה ?
    שאלה שניה איך אני יכולה לדעת כמה קלוריות בערך אני שורפת ביום בפעילות רגילה של סתם תזוזות וגם 3 פעמים בשבוע הליכה של בערך 5.5 ק"מ בשעה ?
    כי בשביל להוריד קילו אני צריכה להגיע לגרעון של 7000 קלוריות ואני לא יודעת לחשב את זה כי אני לא יודעת כמה אני שורפת ביוםם ...
    אני אוכלת ביום 700 קלוריות חוץ משישי שאני אוכלת 1000 ובשבת 500 סך הכל 5000 קלוריות בשבוע .. איך אני יודעת כמה אני שורפת כדי להפחית בחישוב ?
    אני לא יודעת כמה קלוריות אני שורפת ביום אז אני מורידה מה700 רק את הקלוריות שאני שורפת בהליכה שזה בערך 150-200
    ובתוך כמה זמן אם אני ימשיך ככה אני ירד קילו ?
    אני בת 18 שוקלת 52 כמה אני ירד בשבוע אם אני אוכלת בשבוע 5000 קלוריות +3 פעמים בשבוע הליכה במהירות של 5.5 ק"מ בשעה ?
    נ.ב אני שותה 10-15 כוסות מים ביום
    תודההה ..:]

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות ....

הוספת תגובה

• שכחתיי לציין

נויה
    04/06/2008

שאני דיי פעילה ביוםם אני הולכת ממקום למקוםם
    רק בבוקר לבית הספר אני הולכת קילומטר ברגל וחוזרת חוץ מההליכה
    ואניי דיי פעילהה סך הכל ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויה הי

ד''ר רוני חרמון
    04/06/2008

יש לך בעייה את חושבת שדיאטה זה משחק ובכן דעי שיש סכנות לא קטנות בכך ולכן תשאירי את זה למומחים וגשי לקבל יעוץ.
    כמות הקלוריות בכדי לשמור על משקלך במאזן יומי הם: משקל גופך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות...
    דניאלה
    03/06/2008

1. כמה קלוריות יש בקילו אחד?
    2. האם אפשר להוריד 10 קילו ב4 חודשים בערך ..? אם כן איך.. ?

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות...

הוספת תגובה

• 2 תשובות

מוניקה קרן
    04/06/2008

שלום דניאלה,

1. תלוי בקילוגרם אחד של מה. קילוגרם אחד של שומן מכיל 9000 קלוריות, בעוד שקילוגרם אחד של חלבון מכיל כ-4000 קלוריות. בד"כ כשמדובר על ירידה במשקל נהוג לחשב שירידה של 7000-7700 קלוריות שוות לק"ג אחד.

2. ניתן להפחית 10 ק"ג ב-4 חודשים. צריך ליצור ירידה של כ-2.5 ק"ג בחודש, כלומר כ-600 גרם בשבוע.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שבועיים שירדתי 4 ק"ג,קיבלתי
    ס
    03/06/2008

מהתזונאית תפריט שונה:בבוקר:2 לחם קל+גבינת עמק לייט+שתייה.
    ב10:00:פרי או חטיף אנרג'י.
    בצהריים:יקר חזה עוף או הודו או דג או טבעולייט+
    תפו"א אחד או 2 כפות אורז\אפונה\פתיתים\ או קלח תירס.
    אחה"צ:פרי או אנרגי או שלגון דיאט או 5-6 פריכיות אורז בבש.
    בערב:סלט ירקות+טוסט עם עמק לייט+פרי או שלגון דיאט
    או:סלט+2 לחם קל עם טונה+ביצה או חביתה(3 פעמים בשבוע).

שאלות: מה דעתכם על התפריט? כמה קלוריות יש?? האם אפשר לפעמים במקום מנת-
    בשר ו-2 כפות אורז\פתיתים, לאכול כריך עם משהו דל-שומן?
    הערכים הבריאותיים שלי טובים,אני עושה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע, וגם
    העבודה שלי(טיפול בילדים),כוללת הרבה תנועה...(אני בת 38)
    תודה מראש על התגובה.

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

ס
    06/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל- 0

ד''ר רוני חרמון
    07/06/2008

אנחנו לא נותנים ציונים לבעלי מקצוע אחרים. אם היית ביעוץ תזונה תעשי מה אומרים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם 2 כפות אורז\פתיתים\אפונה או
    ס
    01/06/2008

תפו"א אחד,שווה מבחינה קלורית לכריך של לחם קל+ממרח דל-שומן
    כמו גבינה צהובה לייט 9% שומן?
    תודה.

הוספת תגובה

• קלוריות בכריך

מוניקה קרן
    02/06/2008

בכריך (מ-2 פרוסות לחם קל) עם ממרח דל שומן יש כ- 130-140 קלוריות. ב-2 כפות אורז ודומיו יש רק כ-70 קלוריות.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסטו
    רוני
    01/06/2008

כמה קקל יש בכף / כפית פסטו?

לקביעת תור
    סגירה
    פסטו

הוספת תגובה

• כפית = כ- 40 קלוריות

מוניקה קרן
    02/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבעי הפירות
    שירי
    01/06/2008

שלום רב,
    קראתי שמומלץ לאכול פירות בחמישה צבעים, אך לא הצלחתי למצוא רשימת הפירות בכל צבע (מצאתי רק רשימת הירקות)...
    האם תוכלו לציין אילו פירות נכללים באיזה צבע?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    צבעי הפירות

הוספת תגובה

• צבעי פירות

מוניקה קרן
    02/06/2008

שלום שירי,

פירות אדומים: תפוח אדום, דובדבן, פטל, פיטנגו
    פירות כתומים( מכילים קרטנואידים): אפרסק, נקטרינה, מנגו,אפסמון, משמש, שסק, צבר, פסיפלורה, תמר מיובש.
    פירות צהובים(מכילים פלבנואידים): לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינה, פומלה
    פירות ירוקים: אגס, ענבים, קיווי, גויאבה, תאנה
    פירות לבנים: בננה, ליצ'י, אנונה
    פירות סגולים: שזיף, אוכמניות ענבים

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת בעזרה
    סנדי
    31/05/2008

משקל הגוף שלי וצורתו תקינה לחלוטין ואני מרוצה ממנו אך יש לי בעיה שנורא מפריעה לי והיא הידיים והכתפיים שמאז ומתמיד היו לי נורא רזות לאומת שאר הגוף שהוא אומנם בעל מבנה רזה אך הידיים והכתפיים בצורה מוגזמת ולא מחמיאה כלל.
    האם קיימת אפשרות להשמין יותר רק בידיים או האם פעילות גופנית באיזור תעזור או להפך תגרום לי להרזות שם יותר?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת בעזרה

הוספת תגובה

• מבנה גוף

רחל גרנות
    01/06/2008

שלום סנדי,
    לצערי, אין אפשרות לשנות באופן משמעותי מבנה גוף. לכל אחד מאיתנו היתרונות והחסרונות הגופניים, וחשוב לקבל זאת וללמוד לחיות בשלום עם הנתונים שלנו. אפשר כמובן לשפר וזאת בעיקר על ידי פעילות גופנית. כדאי לך להתיעץ עם מדריך כושר טוב שידע להתאים את התרגילים. בהרזייה אי אפשר לכוון למקומות שבהם אנחנו רוצים לרזות ולהיפך. אגב, לכולנו יש את המקומות הבעיתיים כולל דוגמניות על. ביגוד מתאים יכול להסתיר חלק מהחסרונות ולהבליט את היתרונות.
    אני שמחה שבגדול את מרוצה מעצמך, למדי לחיות גם עם החלקים הפחות טובים. מה לעשות, אנחנו רק בני אדם.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה