מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחוףרוני05/05/2013
רוני בן 22
לפני בארך שלושה חודשים הייתה לי חברה שממש אהבתמ
החברה ה 9 שלי
ואז היא ניפרדה ממני ב אסמס
בהתחלה בחודש הראשון הייתי ממש עצבני ומיוסר
לאחר מיכן נהיה לי תחושת לחץ מפחידה
שלא עוזבת את הגוף
קשה לי להימשך למישהי סתם ככה ברחוב אני מרגיש כבוי
אלה אם רק מישהי תבוא תיגע בי אני ירגיש את המשיכה
קרה לי משהו דומה בעבר אך לא נלחצתי מיזה עכשיו אני כן אולי בגלל האפשרות שאח שלי יצא מהארון וזה מלחיץ אותי העניין אני לא יודע מה שאני יודע שלגברים אני לא נמשך ואני נמשך רק לנשים אך אני לא יודע מימה הלחץ נובע בבקשה תעזרו לי מה ששחכתי לציין אני ליקראת שיחרור משתחרר עוד שלוש שבועות אז אני לא בטוח אם זה גם קשור בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013שלום ,
קשה להבין ממה שכתבת מה עורר את הדברים שאתה מתאר. מה שכן עולה זה תחושות מצוקה ובלבול, שאולי מתגברות בעקבות השחרור הקרב, אבל וודאי קשורות לדברים נוספים.
מציעה לך לפנות לפסיכולוג שיעזור לך להבין מה אתה חווה ולהקל מהמצוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות מינית וחשק מיניאנונימית04/05/2013
האם זה נכון שהחשק המיני הגדול (המטורף...) שיש לי נובע מהתעללות מינית ארוכת טווח שעברתי בילדות?
אני מדברת על חשק הסטרי, כמו של נער מתבגר... והתעללות ארוכה ולא פשוטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות מינית וחשק מיני - תגובה
ענת דינור16/05/2013שלום אנונימית
איני יכולה לדעת מה קורה בתוכך ולמה זה קורה, בלי להכירך לעומק.
במידה ואת מוטרדת מהנושא הזה מאד, אני ממליצה לך לפנות לטפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימית03/05/2013
בחורה שיש לה אין סוף ידידים והיא מחפשת כל הזמן לפגוש אותם ולהיות איתם אפילו שהם מקללים אותה / פוגעים בה, אפילו שהם רוצים סיפוקים מיניים, עדיין היא ממשיכה להיפגש עם כולם.
מה זה אומר עליה? יש לה חיים קשים יכול להיות שהיא מוצאת בהם משהו?
איך עוזרים לה להבין שזה לא לטובתה?
כמה שאני מדברת היא לא קולטת.
זו חברה טובה, אני דואגת לה ורוצה לעזור לה אבל לא מצליחה.
תודה:)
נ.ב.
מקווה שזה הפורום הנכון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013שלום,
אני מניחה שאת אכן מזהה משהו נכון בהתנהגות הפרובלמטית של חברתך. מה הדברים שהיא עושה אומרים עליה ועל צרכיה הפסיכולוגיים קשה כמובן לדעת. מה שכן, עלייך לדעת שלא ניתן לעזור באמת לאדם שאינו מעוניין בכך, כל שכן לאדם שאינו חווה מצוקה סביב צורת התנהגותו, גם אם זה נראה לך שהייתה אמורה להתעורר מצוקה.
יכול להיות שהתפקיד שלך הוא להראות לה משהו שאינה יכולה לראות, כחברה, אבל חשוב שגם תדעי להניח לכך, אם תגלי שהיא אינה יכולה או מעוניינת לראות. לפעמים זה קשה, אבל אם החברות חשובה לך, יכול להיות שגם זה משו שתצטרכי ללמוד לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש חסוםאנונימי24/04/2013
שלום לכולם. לפני כ-3 חודשים נכנסתי לסוג של דיכאון בערך חודשיים בגלל כמה דברים יחסית שטותיים שקרו לי , התעשתתי והבנתי שזה לא כמו שחשבתי אך נכנסתי למין מצב שאני פשוט באופן מוזר לא מצליח לחוות רגשות במלואם. אני לא צוחק מכל הלב אך גם לא עצוב . מין סוג של אטימות כזאת. בבקשה שמישהו כאן יעזור לי ויגיד לי איך פותרים את המצב הזה. זה פעם ראשונה שזה קורה לי ואני לא רוצה שום תרופות או טיפולים רק הכוונה נכונה ועזרה כדי לחזור לעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש חסום - תגובה
ענת דינור16/05/2013שלום אנונימי
הלוואי והייתי יכולה לתת לך דרך הפורום עזרה או עצה כזו. בלי להכיר אותך אין לי כל דרך לעזור. אני מבינה שאתה במצוקה ומתנגד לטיפול. במידה ותשנה את דעתך, אני בטוחה שניתן יהיה לעזור לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה ללא שליטהלי21/04/2013
שלום,ביתי בת 14 נערה חברותית,חכמה וללא בעיות חברתיות או לימודיות.כבר שנה היא מקלפת את ציפורנייה בידיים וברגליים.לפני כ3 חוד' היא קילפה גם את העור עם הציפורן מה שגרם לדלקת רצינית באצבע ולציפורן חודרנית.מיותר לציין שסבלה מאוד והכירוררג חתך את הציפורן ללא רחמים.כאשר שוחחנו היא אומרת שאין לה שליטה על כך ולמרות שהיא חוותה את התוצאה ממשיכה לשבור ציפורניים בטענה שהיא לא יכולה להפסיק וממשיכה לפצוע את עצמה.אציין שהיא מספרת לי ומשתפת אותי בחייה(למיטב ידיעתי)ואנו בית פתוח וליברלי לחלוטין.מה עושים?תודה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה ללא שליטה - תגובה
ענת דינור21/04/2013שלום לי
איני יודעת מדוע בתך מקלפת ופוצעת את עצמה. במידה והנושא מחמיר או ממשיך להטריד ניתן לפנות להתייעצות או לטיפול פסיכולוגי.
בברכה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לזה הגדרה פסיכולוגית?מונה21/04/2013
שלום ליטל,
אני ובנזוגי לשעבר היינו מעל שנה וחצי יחד, וגרנו כמעט 8 חודשים יחד. כמו כל זוג,היו לנו ריבים אבל תמיד ידענו לגשר ולדבר על הדברים,היו עליות וירידות-כמו כל זוג.
הסיפור הוא כזה- חודשיים אחרי שעברנו לגור יחד,(בדירה ששייכת למשפחתו-ללא שכ"ד),הוא החליט שהוא לא מוצא את עצמו מבחינה תעסוקתית וצריך לחשוב טוב על עבודה,כדי לא ליפול "סתם" לעבודה לא מתגמלת ושהוא רוצה ללכת לטיפול.
בפועל,זה הפך לחצי שנה...הוא נכנס לדיכאונות,ולא עבד ולא חיפש עבודה -זה גרם לריבים...והמלצתי לו שיפנה לטיפול פסיכולוגי.
בכל אופן הוא החליט ללכת לטיפול,אצל שכנה שהיא איננה פסיכולוגית,ללא תעודות כלשהן(NLP,או כל דבר אחר)- הסיבה שלו הייתה שתמיד הרגיש לו נוח לדבר איתי.
ניסיתי להוריד אותו מזה,שילך לטיפול אצל פסיכולוג מורשה...ואחרי חודש,הוא סיפר לי (שבעקבות משימה של "זכרונות משפיעים מהילדות"-)אחותה של המטפלת הטרידה אותו מינית כילד.
אמרתי לו שעכשיו הוא חייב לעזוב, שזה כ"כ לא נכון! הוא בחר להגיד לה והתשובה שלה הייתה: "אחותי ממזמן לא מעניינת אותי-אתה זה מה שחשוב-העתיד זה מה שחשוב"- הוא המשיך ללכת אליה.
בסוף נפרדנו,והוא היה חייב לדבר איתה לפני כדי להגיד לי שהוא רוצה להיפרד...כשעזבתי את הדירה-הוא אמר:"את יכולה לישון פה בינתיים,אני אשן אצל הוריי,היא גם הציעה חדר". הבנתי שהיא מעוניינת בו...לא אמרתי לו כלום,והוא ראה את זה בתור טובה ידידותית.
לסיכום,אני שמחה שאני לא בקשר הזה יותר,אבל הוא חושב שזה עוזר לו ומקדם אותו....מה יש לו?יש לזה שם?
לצערי,רק אני יודעת על זה...לא חברים ולא משפחה.....
אשמח לתשובה:)
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לזה הגדרה פסיכולוגית? - תגובה
ענת דינור21/04/2013שלום מונה
סיפרת סיפור מטריד על התחזות ושרלטנות. יחד עם זאת, אין לי כל דרך לענות על השאלה שלך לגבי בן זוגך לשעבר. בשביל שאפשר יהיה להגיד משהו על מצבו או מה יש לו, צריך כמובן לראות אותו ולהכיר אותו לעומק.
בברכה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שלי מפחדת מכל דברר ממש כל דברעידו20/04/2013
היי אני בן 25 היא בת 22 אנחנו שנה וחצי ביחד
אני נהנה להיות איתה אך מצד שני סובל מאוד מהחרדות שלה היא מפחדת מכל דבר
אם זה מזה שהיא לא מרגישה טוב שהיא מצוננת ואין לה טעם היא חושבת שיש לה איזה משהו יותר גרוע
או שיש לה סחרוחרת קטנה אז היא חושבת שהיא הולכת להתעלף כל מיני דברים אמרתי עוד דברים בעדינות
היא חרדה מכך שאני יעזוב אותה מתישהו היא מפחדת שהההורים שלה ימותו היא אומרת לי
שהיא תישאר לבד בחיים
היא מפחדת שאני ימצא מישהי אחרת
היא חרדה לגביי כל דבר ממש כל דבר..
לחצתי יד לחברה של חבר ישר היא חשבה שנדלקתי עליה
אני חווה יום יום אי שקט בזוגיות
כל מיני דברים הזויים
האם זה סימפטומים של חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שלי מפחדת מכל דברר ממש כל דבר - תגובה
ענת דינור21/04/2013שלום עידו
מה שתיארת יכול להיות תיאור של חרדה, אבל יכול להיות גם של דברים נוספים. במידה והיא סובלת ומחפשת עזרה, ניתן לסייע לה במסגרת של טיפול נפשי.
בברכה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מבלבל ומסעיר ...אנונימית19/04/2013
הי ... ממש מזמן כתבתי פה על מישהו שהיה בנינו פעם משהו והרגשות שלי אליו לא נעלמו .. ונמשכו .. זה כל הזמן משתנה . אני לפעמים מרגישה שכבר לא איכפת לי ממנו .. לפעמים שאני שונאת אותו ולפעמים אפילו מתגעגעת אליו ... אבל עדיין כשאנחנו פנים מול פנים אני בהתחלה קרה אליו ולפעמים בהמשך אחרי שהתראנו אני נהיית יותר "נחמדה"... בדרך כלל אני מתעלמת ממנו , ורק אם הוא יבוא לדבר איתי תיווצר שיחה , אם לא אנחנו יכולים להיות באותו המקום ולא לדבר שעות .. לרוב הוא נשבר או אפילו לא נותן שנגיע למצב הזה מלחתחילה וישר מחבק אותי ומדבר איתי ..
ראיתי אותו היום , אבל הוא התעלם לגמרי .. ולא רק התעלם, הוא ניסה להוציא לי את העיניים ...עבר לידי הצטלם עם חברה שלי (שלא מודעת למה שקרה בנינו) הלך איתה יד ביד ועוד ועוד ועוד, ברמה שחברה אחרת שלי שכן מכירה את הסיפור כבר אמרה לי שהוא עושה בכוונה וזה מעצבן אותה!!! .... כמובן לעייניו וגם לעיניי חברה שלי אני לא הראתי שזה מפריע לי זה אפילו לא איכפת לי מבחינתם.. אבל זה כן . אני פשוט לא מבינה למה הוא כלכך מנסה לפגוע בי כל הזמן ? מה הבעיה שלו פשוט להתעלם ולא לעשות לי דווקא? מה הוא רוצה ממני ? ולמרות שלי עדיין לא נעלמו הרגשות זה נראה לי מוזר שהוא עדיין מתנהג כאילו מה שקרה בנינו די חדש וטרי . כי הוא לא נראלי נשאר עם הרגשות אליי ... אם בכלל היה לו ..
אני מבולבלת .. אני כועסת.. בא לי למחוק אותו מהחיים שלי ... ואני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב מבלבל ומסעיר ... - תגובה
ענבל מילר היללי24/04/2013שלום לך,
כפי שהגדרת בכותרת, אפשר לחוש בדברים שאת כותבת את הסערה והריגוש מהמפגש עם אותו בחור, לצד הבלבול, ההפכפכות בתגובות שלך ושלו.
אני מתארת לעצמי שיש משהו שלא פתור לחלוטין ביחסים ביניכם. המפגש עדיין כנראה מפעיל את שניכם על אף שמסיבה כלשהי אינכם יכולים להיות ביחד.
השאלה היא האם את רוצה להתקדם הלאה או לא. ממה שאת כותבת לא נראה כך. כל עוד המצב מסעיר ומרגש אותך, קשה לך לשחרר. נראה לי שעלייך לבדוק עם עצמך עד כמה ההישארות בתוך מצב הביניים הבלתי פתור הזו פוגעת בך. אם תראי שכן, יכול להיות שיהיה חשוב לך לטפל בעצמך כדי להימצא בתוך קשר הדדי שניתן להיות בו מחיבור אמיתי ולא ממשחקי התרחקות-התקרבות הדומים לאופן בו תיארת את המפגש ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפא סטייםעופרה18/04/2013
שלום
אני סובלת מדיכאון והציאו לי את המכשיר אלפא סטיים
האם זה יעיל? זה בריא? זה מומלץ? לא עושה נזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אלפא סטים
עופרה18/04/2013כבר הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית איזה שנה ולא כ"כ עזר ואז היא אמרה לי שכדאי להתחיל בטיפול תרופתי
ואני מתנגדת לזה! לא רוצה! מתביישת!
אני בת 25
אז אמרתי אולי המכשיר הזה יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אלפא סטים - תגובה
ענת דינור21/04/2013שלום עופרה
איני מכירה את המכשיר עליו את מדברת.
בברכה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעיה שלי גופנית או נפשיתריבקה15/04/2013
אני בת 52. מזה כחודשיים אני סובלת מצפצופים רעשים ממושכים באוזניים. לפעמים תחושת לחץ וצריבה בבית החזה,לפעמים תחושת חשמל זרמים מתחת לבטן הקטנה באזורים האינטימיים,לפעמים כאבים חזקים ברגליים בעיקר רגל שמאל גם תחושת חשמל ובאזור הקרסול וכף הרגל תחושת נימולים דקירות זרמים תרדמת שריפה. אני מוטרדת מכל הדברים הללו ואין לי מושג ממה פתאום כל זה היתחיל אצלי לפני כחודשיים. אני בדרך כלל אישה בריאה ואף פעם בחיי לא עברתי שום ניתוח ולא נזקקתי אף פעם לטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. לפני 3-4 חודשים פתאום היתחלקתי במדרגות ונפלתי והיו לי כאבי גם ורגליים ואחרי יומיים שלושה ימים עברו כאבים חזקים. אני מרגישה שכאבים ותחושות שציינתי לעיל,ממשיכים בכל שעות היממה בכל מצב כשאני יושבת עומדת ושוכבת,אך כשאני הולכת לא כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה שלי גופנית או נפשית - תגובה
ענת דינור21/04/2013שלום רבקה
בכדי לאבחן האם מדובר בבעיה נפשית, יש קודם כל לשלול בעיות גופניות. אני ממליצה לך לפנות לרופא משפחה בכדי שיפנה אותך לרופא המתאים לצורך עריכת בירור.
בברכה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהמרים08/04/2013
מדובר בבחורה בת 19 שרוצה
להינשא היא עדיין לא בשלה .היא רוצה להינשא לבחור שחור(סליחה שאני מתבטאת כך)היה לה סיפור לא נעים עם בחור סודאני למרות זאת.וזאת בעיקבות שצפתה בנערותה בסרט עם שחקן כושי. למי לפנות לעזרה לפסיכולוג לפסכיאטר?אנא עיזרו להציל אותה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - תגובה
ענבל מילר היללי11/04/2013שלום לך,
אני מבינה שהבחירות שבתך עושה בחיים מעוררות בך דאגה. המקרים הספציפיים שאת מתארת אינם ברורים לי. מה מפריע לך? שהחתן הוא שחור? שהיא צעירה מידיי? שהיא מחליטה בפזיזות? את מוזמנת לפרט יותר.
ובכל מקרה, אם הבעיות דחופות ומטרידות מאוד, נראה לי שכדאי שתפני למטפל משפחתי לצורך ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר קשה וחרדותמיכאלה08/04/2013
שלום רב, אני חד הורית אם ל2.
לפני כשנה וחצי לערך התחלתי להרגיש פחדים וחרדות בלילות במיוחד.
פחדים על הקיום שלי ועל מוות.
לפני כ-7 שנים אבי חלה בסרטן המעי והכבד.
עברתי איתו את כל הדרך ואנו נאבקים למענו כל יום ביומו. הוא בן 69 ולוחם אמיתי שאוהב את החיים, מלא שמחה ואופטימיות.
לצערי, אינני כזאת. ועד כמה שאני מנסה להשתמש בהומור בחיים...אפילו שחור וציני, אני בתוך תוכי מתה מפחד מוות.
יש לי חלומות על מוות קשים מאוד, שבהם אני נקברת חיה ונושמת, וזועקת שאני חיה ובכל זאת קוברים אותי.
יש בי פחד קיומי, שמקונן בי וחי איתי יום יום. אני מפחדת מבדיקות שפעם לא פחדתי, מפחדת מקולונוסקופיה שצריכה לעבור גנטית בגלל אבי החולה ואינני עושה אותם.
אני בת 39 ומרגישה שהחיים נגמרו.
יש בי פחד נוראי על ילדיי, מי יגדל אותם, ואיך אפרד מכל מה שאהוב עליי ולא אזכה לראות חס וחלילה את ילדיי בחתונתם או את ילדיהם.
לפני כחודשיים אימי בת 65 חלתה בסרטן שד ועברה ניתוח.
הפחד עולה וגואה בי. אני מרגישה שחיה על זמן שאול. שכולנו חיים פה על זמן שאול.
שהמוות בלתי נמנע, ועל אף שהוא וודאי, הוא מפחיד אותי פחד מוות.
אינני מדברת על זה עם אף אחד שלא יחשבו שהשתגעתי.
אני אדם מאוד רציונלי, ועם זאת מלא וגדוש ברגש. אני חומלת ומרגישה לא שייכת לעולם הזה. הרוע שיש, הסבל והכאב שבעולם מפחידים אותי וגורמים לי להרגיש שלמה בכלל באנו לעולם הזה?...
יחד עם זאת, אני במין סוג של הכחשה, כי ליד המשפחה אני החבל טבור שקושר בין כולם, מעודדת נדכאים, עוזרת וחומלת, יש בי נתינה עצומה ומציבה מטרות ללא הפסק.
גורמת להוריי במצבם רק לחייך ולצחוק, בבדיחות הדעת, מספרת להם בדיחות, מקליטה להם סרטים, מכינה להם מטעמים שייהנו, מתקשרת לעודד וללטף.
ואני הוא: הליצן העצוב.
שחוזר הביתה לילדים, וכמה שכיף לי איתם ואני מתה עליהם הם כל חיי, ואני עדיין עצובה ומפוחדת בתוכי.
אני מאמינה בבורא ולכן זה סוג של תקווה ואמונה שתמיד טובה אמונה במצבים כאלו ואני מבקשת שיעזור לי לא לפחד. עדיין יש בי חרדות ופחדים קיומיים נוראיים.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות. אני אוהבת את החיים, אך מסביבי רואה מלא אנשים חולים, הורים, אחות, סבתא, שכנים, מכרים, כולם מסביבי חולים. חלקם נפטרו....
עצוב לי וזה משליך על חיי שלי.
אנא עזרתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר קשה וחרדות - תגובה
אני מבינה בהחלט את הכאב והחרדה שלך. אני חושבת שהדברים שאת מתארת הם בבסיס החוויה האנושית, המוגבלת, המכאיבה לעיתים. חרדותייך אינן זרות לאיש.
ויחד עם זה, את מתארת את מה שעובר עלייך כעת כמשבר, חווית לאחרונה הרבה חולי ואיום על עצם החיים, את הסכנה שבאובדן אנשים אהובים, וזה מציף אותך חזק מתמיד.
אני חושבת שכדאי שתפני לטיפול פרטני, בו תוכלי לתת מקום למה שכואב לך, מפחיד אותך, ולהיות קצת פחות לבד עם זה. נשמע לי שיש יותר מידי התמודדות לבד עם דברים בחייך, אולי יותר מידי מסיכות שמשמשות אותך כהגנה, ואולי צריך דווקא עכשיו, לנסות אחרת. אני מבינה שיש לך תפקיד חשוב במשפחה, אבל אולי התפקיד הזה, והמאמץ שבתוכו קשורים במידה לאופן בו היום הכל מציף אותך מבפנים. לכן, אני חושבת שחשוב שגם את תטפלי בעצמך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להתגבר על פרידהאורטל06/04/2013
לפני כשלושה וחצי חודשים חבר שלי נפרד ממני,אחרי 9 חודשים של זוגיות.אומנם הקשר היה יחסית קצר,שמתוכו בילינו רק מחצית מהזמן ביחד מאחר והוא היה איש קבע שחזר רק בסופי שבוע הביתה,אבל עדיין הקשר היה נורא עמוק,לפחות מבחינתי.לא קיימנו יחסים מאחר ואני הבהרתי לו כבר מהשיחה הראשונה שלנו שאני שומרת את עצמי עד לחתונה,אך זה לא מנע ממנו לנסות לשכב איתי אחרי מס' חודשי היכרות.אני לא נכנעתי,אפילו שנורא רציתי.אהבתי אותו באמת ובתמים,נתתי לו כל מה שיכולתי לתת חוץ מהבתולים שלי.רוב הפעמים שהיינו יחד נשארנו בעיקר בבית,ואם לא,אז היינו הולכים לקולנוע,לטיילת או לבית קפה קרוב.לא הלכנו לשום טיולים עוצרי נשימה,לא היינו בשום חופשה חלומית בסוף שבוע ולא עברנו מסעות רומנטיים ביעדים אטרקטיביים.כלום.היינו פשוטים ורגילים.לא מעבר.לי זה ממש לא הפריע,והייתי בטוחה שגם לא זה לא ממש משנה.וככה העברנו את החודשים עד שיום אחד הוא נפגש איתי ובלי הכנה מוקדמת הכריז שזה נגמר.אמר לי שהוא לא בנוי לחתונה(למרות שמהדייט השלישי הוא כבר דיבר על זה,לא אני),שהוא רוצה חופש ושהוא לא יכול יותר להתאפק בתור גבר ולחכות לי.
עכשיו,אחרי שלושה חודשים וחצי מהפרידה,אני עדיין כואבת ובוכה המון והוא כבר יוצא עם מישהי חדשה בחודש האחרון.הם הלכו לטיול בחיק הטבע,צילמו תמונות,היא כבר קוראת לו בשם חיבה והאהבה ביניהם פורחת.
נורא קשה לי ביום-יום,אני מריצה לעצמי בראש שוב ושוב איפה טעיתי ולמה זה קרה ואיך הוא החליט בכזאת קלות לזרוק הכול לפח,כאילו שמעולם לא הייתה בינינו אהבה?
אני בת 23 וחצי,מובטלת,רווקה,בתולה זקנה שאף אחד לא באמת רואה-ככה אני מרגישה.בזמן שהוא כולו מחויך ומאוהב,אני עדיין אוספת את השברים,מנסה להרכיב את הלב שוב מחדש,ולמרות שאני כן מנסה להכיר בחורים חדשים דרך אתר היכרויות שבו הכרתי גם אותו,אני לא מצליחה.זה פשוט לא קורה.
אני לא הולכת לפסיכולוגית,אני לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי,לא רוצה את כל הכדורים שדוחפים רק כדי להרגיש מעט הקלה.
אני אשמח לקבל עצה,דעה,הכוונה מועילה. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתגבר על פרידה - תגובה
הכאב שלך מובן ועולה בברור ממה שכתבת. ניכר שהקשק הזה היה משמעותי מאוד עבורך, ובאופן טבעי, הפרידה כואבת. הכאב מתחדד ומתעצם עוד כי את עוקבת ובודקת מה נעשה בחיים שלו מאז. מקווה שלפחות כאן, תוכלי להתגבר על היצר לדעת, ותחדלי מכך. זה מאמינה שזה מקשה עלייך מאוד להמשיך הלאה.
השאלות שלך, התהיות, תחושת הנבגדות, כל אלו הם חלק מהאבל שלך על הקשר הזה, שעדיין אינו מצליח להיות מעוכל על ידך.
מה קרה שם בדיוק כמובן שאין דרך לדעת. יכול להיות שנושא השמירה שלך על הבתולים היה קשה, יכול להיות שלא היה שם מספיק ממשהו אחר, וכן, יתכן שלא הייתם במקומות מקבילים מבחינה רגשית.
אם את מרגישה שקשה לך להמשיך גם בחודשים הקרובים, אני מציעה לך כן לפנות לטיפול פסיכולוגי, למרות שאני מבינה שיש לך התנגדות בסיסית לזה. הבדילי בין טיפול פסיכולוגי לפסיכיאטרי, בראשון לא נותנים תרופות, העזרה מתבססת על שיחות בלבד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההסבר לזה ?סתיו03/04/2013
תמיד כשקיימתי יחסי מין עם גברים, לא גמרתי בזמן שהגבר גומר. בתת המודע ידעתי שכשהם גומרים אז זה כשלעצמו מגרה אותי מאוד שהם גומרים ממני בזכות שאני רכה ואוהבים את הרכות הנשית שלי (נמשכים אלי).
מקודם, קרה לי שאיפשרתי לעצמי להמריא בהנאה מזה שהגבר גמר בתוך הפה שלי, ואז בלי שאוננתי, רק מהחשיבה על זה שהוא גומר בתוך הפה שלי, גמרתי בעצמי.
בסיום, הבחנתי ברטיבות שלי למטה ונהייתי נבוכה ורציתי להיות לבד עם עצמי.
פתאום הרגשתי כמו ילדה קטנה שנפלט לה שתן מול כל הכיתה, והגמירה הזאת גרמה לי להיראות כמי שרוצה לסיים את הקשר עם הבחור הזה. כל הזמן, כנתתי לו מין אוראלי, הוא גמר, ואני לעולם לא גמרתי, אז היתה לי התלהבות שהמשיכה גם כשהוא הלך, לאורך כמה ימים אפילו אחר כך. פתאום, איפשרתי לעצמי לעוף לגובה ההנאה ולגמור מזה שהוא גומר, וזה גרם לי להרגיש תחושת מיצוי של הקשר כאילו ההתלהבות שלי מהגבר הסתיימה, נגמרה ההתלהבות שלי מהקשר איתו, הוא כבר לא מעניין אותי, ואין לי עניין בו, ואין לי כבר משיכה רומנטית אליו. היתה לי משיכה אליו כל הזמן, אבל מאז שאיפשרתי לעצמי להשתחרר ולהגיע לאורגזמה ורטיבות מזה שהוא גומר בתוך הפה שלי אז הדבר הזה הפסיק את המשיכה שלי אליו.
רציתי לדעת, האם יש הסבר פסיכולוגי לזה ומהו ההסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההסבר לזה ? - תגובה
ענבל מילר היללי11/04/2013שלום סתיו,
קשר מיני שלם הוא כזה ששניים יכולים בו להתמסר אחד לשני ולעצמם במקביל, יחד ובאופן הדדי. אני חושבת שהעובדה שבדרך כלל את לא גומרת ובן זוגך כן היא בעייתית, ומשאירה אותך בחסר כלשהו מבחינת ההנאה המינית.
אני מניחה שיש לזה אספקטים פסיכולוגיים, אך בפורום כזה, אי אפשר כמובן להבין אותם. אם הנושא מטריד אותך, פני לטיפול, אולי תגלי דברים מעניינים על עצמך, שיעשו גם טוב לחיי המין שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאסף03/04/2013
שלום רב. הנני סובל מ OCD, OCPD, NPD, BPD, ADHD, דיכאון מז'ורי, הפרעה דו קוטבית מסוג 2 במחזוריות גבוהה, פראפיליות ברמה סאב קלינית, היפוכונדריה ברמה סאב קלינית, תסמונת אספגרגר בתפקוד גבוה מאוד עם רגישות תחושתית גבוהה והפרעת התקשרות תגובתית לא מעוכבת ברמה סאב קלינית, בנוסף למחלה פיזית CF (סיסטיק פיברוזיס).
יש לי מספר שאלות.
1. מדוע הסובל מהפרעת אישיות גבולית מתקשה עד כדי בלתי אפשרי להיות לבד, ולדאוג לעצמו?
2. מהו ההבדל בין הפנמת התוקפן, העברה, השלכה, התקה והזדהות השלכתית? לפי מה שאני הבנתי: הפנמת התוקפן היא הפנמה של התוקפנות של האובייקט התוקפן. העברה היא שחזור של רגשות עם אובייקט משמעותי, באינטראקציה עם אובייקט חדש. השלכה היא השלכת הדחפים הלא מוכלים וייחוסם לאחר. התקה היא ההעברה של יחסי אובייקט מאובייקט אחד שקשה או מפחיד או בלתי אפשרי להתמודד איתו לאובייקט אחר. והזדהות השלכתית היא כמו העברה אבל עם נסיונות אקטיביים של העצמי להפוך את האובייקט (החדש) להיות כמו האובייקט המקורי, והפנמה מצד האובייקט החדש, שלא במודע, את התנהגות ייצוג האובייקט המשמעותי של המשליך. האם הבנתי נכון? הענין הוא שבהפנמת התוקפן יש התקה, התקה היא סוג של העברה, בהזדהות השלכתית גם יש העברה וגם השלכה של ייצוג אובייקט פנימי... זאת אומרת בין כל המונחים יש חפיפות מסוימות..... צריך הבהרות... וגם: מדוע בהזדהות השלכתית יש נסיונות אקטיביים לגרום לאובייקט להיות כמו האובייקט המקורי? מה הסיבה ומה הרווח משחזור היחסים עם אובייקט חדש, ועוד באמצעים כפייתיים כמעט כמו בהזדהות השלכתית, או בלי כפייה כמו בהעברה רגילה?
3. על אותו משקל כמו השאלה הקודמת: הבאת הכעס העצום לתוך האינטראקציה חדשה כלשהי עם אובייקט– העברה? השלכת ייצוג אובייקט מופנם? התקה? הפנמת התוקפן ותוקפנות כלפיו? אם האובייקט מגיב כמו האובייקטים המופנמים אז זה הזדהות השלכתית? - מה בדיוק המנגנון?
4. על אותו משקל כמו 2 השאלות הקודמות: מדוע באישיות גבולית, שבה קיימת פרוורסיה (סטיה) מינית מאזוכיסטית, בא שימור ושחזור של הדמות המתעללת? כלומר מדוע העצמי דואג שוב ושוב להנציח את ייצוג האובייקט המתעלל, וליצור אותו מחדש לפעמים באופן אקטיבי וכפייתי אצל הצד השני? מה הרווח מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אסף03/04/20135. על אותו משקל כמו 3 השאלות הקודמות: מדוע העצמי משחזר למעשה את ייצוג האובייקט התוקפני, באופן פרדוקסלי בשני אופנים: פעם כדי להילחם בו ולכעוס עליו, ופעם כדי להיות מושפל על ידו בפרוורסיה מזוכיסטית. יש כאן פרדוקס!
6. שאלה לגבי "מימוש" הנאות באמצעות אחר – כלומר שאחר יהנה והעצמי הוא זה שיארגן לו את ההנאה הזו, במקום שהעצמי יהנה בעצמו (כי "אסור" בגלל הסופר אגו)(למשל קניית כרטיסים לבנים של מישהו שלוקה ב OCPD מתוך שליטה ומתוך כך "שהם ילכו ויהנו" והוא זה שירגיש טוב עם עצמו שדאג לכך) – זה פשוט השלכה? האם זה אופייני לOCPD?
7. מהי שליטה אומניפוטנטית בהופעתה הפתולוגית במבוגר? האם יש הבדל, אם אני מבין נכון את המושגים בכלל, בין שליטה מתוך יצר חרדה מחוסר וודאות, המאפיין OCPD, לבין שליטה אומניפוטנטית המאפיינת NPD?
8. מה ההבדל בין מנגנוני ההגנה אידיאלזציה ודוולואציה פרימיטיביות לבין פיצול האגו (בין טוב מוחלט לרע מוחלט).. זה נשמע די דומה, לא?
9. ראיתי במקום מסויים שהתקה נקשרה כמאפיין או סיבה אצל OCPD.. למה?
10. בספרות שקראתי באינטרנט ראיתי שמדובר על הפרעה בזהות המינית, או זהות מינית לא מאורגנת בלוקים בהפרעת אישיות גבולית. האם הכוונה רק להפרעות בנטיה מינית וזהות המגדרית, או שהכוונה היא שבאופן כללי יש בעיות עם התפיסה המינית של עצמך, כמו למשל פרוורסיות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות - תגובה
ענבל מילר היללי11/04/2013שלום אסף,
לא כל כך מבינה מה אתה שואל ומה פשר השאלות האלו. לא מבינה גם מה אתה אומר בזה על עצמך, או לא אומר. הפורום הזה לא יכול לספק מענה כמובן לשאלות בעלות אופי אקדמי. בשביל זה יש ספרים ואוניברסיטאות.
אבל הסקרנות היא טובה, כשלעצמה. וגם ההומור, אם במקרה התכוונת גם לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומור?
אסף11/04/2013למה פורום פסיכולוגיה לא יכול לספק שאלות אקדמיות תיאורתיות? זה ההגדרה - פסיכולוגיה. אני בטוח שאם מישהו היה שואל שאלה מה זה העברה היית עונה לו. ולמה הומור? למה?!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)