פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בסוג טיפול
    Lula
    18/02/2013

שלום רב. כבר מספר שנים סובלת מחרדות פחדים ו ocd. לאחר בירורים החלטתי ללכת לטיפול מקיף ויסודי ולא טיפול ספציפי וממוקד. השאלה שלי איזה טיפול בדיוק מתאים לי ותוך כמה זמן בערך אני אמורה לראות את השינוי? תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בסוג טיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בסוג טיפול - תגובה

אפרת בן שם
    19/02/2013

שלום לולה...
    מכיוון שעשית בדיקה מקיפה, בוודאי ראית שייש מגוון גישות המטפלות בחרדות. כל גישה מתייחסת אחרת לחרדה, לאדם ולאופן הטיפול. מכיוון שאינני מכירה אותך בוודאי לא אוכל לומר איזה גישה תתאים לך, אך מכייון שאת יסודית , לדברייך, לפחות ניתן לדעת שבדקת את האופציות ונכון להיום זוהי החלטתך.
    הדבר הכי חשוב בינו שתהיי שלמה עם ההחלטה שבחרת ותבואי לטיפול בלב שלם ובאמון מקסימלי. פיקפוק והיסוס בדרך , כמובן שיעקב את השיפור במצבך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אפרת

Lula
    19/02/2013

התכוונתי שביררתי והגעתי למסקנה שאני רוצה טיפול יסודי ולא קצר מועד.
    בנוגע לסוג טיפול כמה שביררתי יותר ככה התבלבלתי יותר ולכן אני צריכה את עזרתך.
    אני אשמח אם תגידי לי איזה מידע אני צריכה למסור בכדי שתדעי כיצד לעזור לי איזה טיפול מתאים לי. זה חשוב לי, לכן אשמח לתשובה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרדה ע"י שוטר
    אלון
    18/02/2013

אני לא אפרט יותר מדי, כי כבר פירטתי בתלונה ואזלו כוחותיי.
    שוטר בבדיקה שגרתית ערך חיפוש גופני עליי, וכששאלתי אותו אם קרה משהו הוא אמר "עוד מעט יקרה".
    אני מרגיש רע ואפילו מחולל.
    אני גם ככה בטיפול..
    השאלה היא איך ניתן להתגבר על האירוע הזה? לתת לזמן? אני יודע שהאירועים הללו צפים אחרי כמה זמן ויכולים לחזור בבום.. אשמח לעצה/עצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה ע"י שוטר

הוספת תגובה

• הטרדה ע"י שוטר - תגובה

אפרת בן שם
    19/02/2013

כנראה שהסיטואציה הזאת הפגישה אותך עם חלקים כואבים בנפשך, הדורשים התייחסות וטיפול. הדרך הכי טובה הינה הבאת הנושא לטיפול האישי שלך ועיבוד החוויה הכואבת. כמו כן, מתן לגיטימציה לכך שהחוויה שעברת הינה קשה. לא רק ברמה הסובייקטיבית אלה גם אובייקטיבית. העניין מכעיס ומשפיל ומותיר אותך מרוקן מכוחות וחלש.
    מקווה שהשוטר יטופל ברמה החוקית ואתה תטופל ברמה הנפשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,מתעסק במצב שלי בלבד..
    אנונימי
    17/02/2013

שלום..אני אספר את הסיפור שלי,אני בן 18,והייתי לפני ארבעה חודשיים בארצות הברית כדי לעבוד במכירות.הבעיה שלי הייתה שהייתי מסתובב שם עם תחושה פנימית שאני לא בסדר,וזה הוביל לזה שכל הזמן התעסקתי באיך אני עם אנשים ואיך אני מרגיש עם אנשים,ואחרי זה הפך לאובסיבביות של לנסות להבין כל הזמן ממה אני סובל,ומכל דבר לחשוב על האני העצמי שלי.
    היום אני כבר מאחורי זה,אבל אני עדיין כל הזמן מתעסק במצב שלי וככה הם המחשבות שלי,אני לא עובד ולפני גיוס,
    אני מתאמן בחדר כושר זה העיסוק היחידי שיש לי ואני משחק במחשב בשעות היום.
    ולמרות זה המחשבות שלי הם עדיין על הכדורים שאני לוקח ועל המצב רוח שלי וכו'..
    מה לדעתכן אני יכול לעשות כדי לשפר את תחום העיסוק של הראש שלי?למשל כשאני חושב,הייתי רוצה לחשוב על החדר כושר ועל האימונים.אבל ברגע שאני מנסה ליצור מחשבות ולא לתת להם לקרות לבד אני מגיע לבלבול בראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,מתעסק במצב שלי בלבד..

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אנונימי
    18/02/2013

יש לי עוד בעיה-אני יתן שתי דוגמאות
    הייתי עצבני ואז ישר נזכרתי שקראתי שעצבנות מאופיינת כמאניה,ואז הייתי צריך להסביר לעצמי שמותר לי להיות עצבני ושזה לא הגיוני שעל פעם אחת שהייתי עצבני זה מאניה ושזה לא מחשבה נכונה.
    או שבזמן האחרון התחלתי להיות מסודר ונקי אבל בצורה רגילה,אז ישר נזכרתי במה שקראתי על הפרעת אישיות טורדנית כפייתית שהאנשים שיש להם את זה הם מסודרים ונקיים בצורה קיצונית ,ואני בכלל הייתי מבולגן כל החיים שלי ורק עכשיו התחלתי להיות מסודר אז למרות זה בכל זאת זה מטריד אותי.
    מה זה התופעה הזאת?ואובחנתי כסובל מOCD,האם זה חלק מההפרעה?ומה ניתן לעשות על מנת להיתגבר על המחשבות המציקות האלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין מתח נפשי לעצבים
    צחי
    15/02/2013

שלום רב,

בדיקות הדם האחרונות שביצעתי מלמדות כי אני סובל ממחסור בוויטמינים
    מסוימים ומבעיות בבלוטת התריס, שנגרמו עקב מתחים נפשיים.
    אני מתכוון לתפוס עצמי בידיים ולדאוג לאורך חיים בריא. יחד עם זאת, אנחנו
    לא חיים בעולם סטרילי, ותהיתי אם תוכלו להרחיב על אודות ההבדל
    שבין מתח נפשי או סטרס, לבין סתם עצבים שחוטפים בעבודה, על משפחה או חברים.

רוב תודות,
    צחי

לקביעת תור
    סגירה
    ההבדל בין מתח נפשי לעצבים

הוספת תגובה

• ההבדל בין מתח נפשי לעצבים - תגובה

ענת דינור
    16/02/2013

שלום צחי
    שאלתך לא כל כך ברורה לי. איני מכירה מונח כמו ״סתם עצבים״ וקשה לי להאמין שאפשר לומר משהו כללי על התופעה הזו, מבלי להכיר במי מדובר. אצל כל אחד העצבים והסטרס הנפשי הוא אחר ונובע ממקומות שונים. אם הנושא מעניין אותך אני ממליצה לך לחפש באינטרנט על נושאים כגון חרדה, התקפי זעם, התקפי פאניקה וכדומה.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת מחברים
    קרן
    13/02/2013

השבוע סוף סוף אלך לפסיכולוגית ואפסיק קצת להציף פה

אבל פשוט נשבר לי מחברים שלי
    וזו גם הסיבה למה אני מפחדת לצאת עם בחור
    אין לי הרבה חברים 3 טובים ועוד אחת
    ומרגיש לי שאף אחד מהם לא באמת מתעניין בי
    נראה שלכל אחד יש את העולם שלו ולא אכפת לו בכלל ממני
    ואם הוא רואה אותי כן או לא
    אני לומדת בצפון וכשאני חוזרת גם אם זה אחרי שחברה לא ראתה אותי 3 שבועות לא אכפת לה בכלל ויש לה מבחן על הראש ואני בטוחה שאת החבר היא כן תראה /ראתה בזמן הזה...

נמאס לי מהמצב הזה שאני מרגישה שאני צריכה חבר כדי להרגיש גם לא זמינה בשביל החברים שלי ואז בעצם מרגישה תלות בו... וכועסת על הבחור אם הוא כן רואה חברים יותר מדי ופחות אותי....

נמאס לי מחברים שלי ואני לא יודעת איך להשיג חדשים
    וגם אנשים מהלימודים מרגיש לי שלא באמת אוהבת אף אחד
    ואנשים שכן הייתי רוצה להתחבר מרגישה בצד ולא יודעת מה לעשת...

נמאס לי לא רוצה חברה יותר די נמאס להרגיש בצד כל החיים
    גם החברים שלי מהבית הם כאלה שלא אכפת להם לא לראות חברים כמה זמן... רוצה כן חברים שיהיו דביקים קצת ויגרמו לי להרגיש שאוהבים אותי ואכפת להם אם אני איתם או לא

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת מחברים

הוספת תגובה

• מתוסכלת מחברים - תגובה

ענת דינור
    16/02/2013

שלם קרן
    נשמע שאת חיה בחוויה שאת לא רצויה והחוויה הזו מענה אותך מבפנים. את כנראה עושה נכון שאת בוחרת לפנות לטיפול כדי להתמודד עם הכאב שלך ואולי להבין את מקורו.
    תרגישי טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    י
    12/02/2013

יש לי בודאות בשנתים שלש אחרונות תופעות גופניות של דפיקות לב,חוסר שקט,נשימות חזקות וחשיבה אובססיבית על עניני בריאות (בן 45 ללא תרפות ובדיקות דם תקינות ,גם לב)
    כל חצי שנה אני הולך לרופאת משפחה שממליצה על SSRI למינהם, אבל אני מתנגד,
    המצב רוח מצוין ,עושה ספורט אוכל טוב ורזה - רק ענין החרדות מפריע מאוד ומתיש (מאוד מבולבל ולא מרוכז)-טיפול קוגנטיבי מאוד יקר אצל דר' דרבי וגם אני לא יתמיד כי לחוץ בעבודה (שכחתי את ענין הסטרס שלא מוסיף לחגיגה)
    שאלתי העיקרית - האם יש כדור "לייט" להתחיל איתו ולבדוק שפועל רק על חרדה (לא דיכאון) - מה דעתך על רמוטיב 250 האם אפשר להתחיל איתו ולהפסיק איתו מתי שרוצים?
    לפני כ-15 שנים עקב חרדה לקחתי כחצי שנה אפקסור שעשה לי רע והפסקתי לבד.
    אבל כאמור אני כבר עייף מהרגשות הגופניות והנפשית (וגם חוסר בטחון שהתחיל להיות לי-לכל דבר שהיתי טוב בו) וכבר "מתכופף" ומוכן לנסות כדור אבל את הפשוט ביותר
    על מה אתם ממליצים
    המיואש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ענת דינור
    12/02/2013

שלום י
    אנא פנה לפורום פסיכיאטריה.
    בברכה
    ענת דינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר
    מת
    11/02/2013

שאלה,
    יודעת שזה נושא מורכב לשאלה ע"ג פורום אינטרנטי אבל אולי בכ"ז אזכה להכוונה...
    אני בת 30. יוצאת עם מישהו בגילי (התאהבויות בני חודשיים שלושה, שהסתיימו בגלל חוסר התאמה-חיפשתי תמיד קשר לטווח הרחוק וזה לא היה זה) מבחינתי הסיבה שלא היה לי קשר רציני עד היום היא שהייתי דתיה. (חזרתי בשאלה לפני שנים בודדות ורק מאז בעצם התחלתי לצאת עם בנים, קודם היה אסור (רק למטרת חתונה..) )
    אז הדילמה שלי מתחילה כאן..הבחור שאני יוצאת איתו ממש שווה בעיני-יש בו המון מרכיבי אישיות שאני מעריכה שלא חשבתי שאמצא בגבר אחד. יש לנו תפישות חיים, רצונות, דרכי מחשבה, מטרות דומות, אינטימיות ותקשורת מעולה. אני פשוט יודעת שלא משנה מה הוא יכול להכיל אותי (וזה לא קורה לי הרבה עם גברים). הוא גם מתייחס אלי כמו באידיאל שלי. הבעיה היחידה שאני לא התאהבתי בו. אני לא מצליחה להבין למה...אני מנסה לזרום ולהפסיק לחשוב על זה אבל הספקות אוכלות אותי. מצד אחד אני מתגעגעת אליו מאד אם אנחנו לא מתראים יום, אני לא יכולה לסבול את הרעיון שנפרד אי פעם אך מצד שני זה לא מספיק רומנטי כל הקשר הזה, וזה ישמע שטחי אבל נראה לי שזה קשור למראה שלו. הוא תמיד היה חתיך בעיני אבל לא הפנטזיה שלי מבחינה חיצונית. נתתי לו צ'אנס (לעומת גברים רבים שדחיתי) כי משהו באופי שלו ממש משך אותי, כמין חיוביות ונעימות כזו..
    בכללי בעצם מה שאני מרגישה זה שיש ימים שרק בה לי לגעת בו ולומר לו כמה הוא מדהים בעיני וימים אחרים שהוא סתם כמו חבר טוב. ומאד מציקה לי התחושה שלפעמים אני מוצאת את עצמי מהרהרת בכמה אני מסוגלת לוותר על התסריט של הגבר המושך בעיני (שנראה כאמור לפי הטעם שלי) ואז אני מוצאת את עצמי כל הזמן משווה אותו לגברים אחרים ברחוב שנראים איך שתמיד פינטזתי (למרות שלא בהכרח חתיכים ממנו) וזה מעיק עלי :(
    אני לא רוצה לשבור לו את הלב (הוא ממש אוהב אותי-אהבה בוגרת ולא קראש). גם לא מרגישה שאני מסוגלת להחליט משהו, או לוותר עליו..
    אשמח לתגובה, סורי אם יצא ארוך

לקביעת תור
    סגירה
    קשר

הוספת תגובה

• תיקון

מת
    11/02/2013

נמחקה לי שורה בהתחלה-כתבתי שעד היום לא היו לי קשרים ממש רציניים אלא יותר התאהבויות של חודשיים שלושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר - תגובה

אפרת בן שם
    19/02/2013

שלום לך.
    אכן שאלה סבוכה לענות באינטרנט.
    אני מבינה שאת לא מרגישה שאת מתאהבת, מתחברת שלמה עם בחירתך. את מלאה בספקות שלא נותנות לך מנוח. מצד שני את מתקשה לוותר וחשה געגועים במידה ואינך רואה את הבחור. כך, את נותרת כלואה בין חוסר השלמות בבחירותייך לבין הקושי לשחרר ולעשות שינוי. ייתכן והדילמה הזאת מלווה אותך בעוד חלקים בחייך. אם הנושא כה מעיק ואינו מאפשר לך להתקדם בחייך. אני מציעה לך לפנות לטיפול לבירור הדינאמיקה הפנימית הגורמת לך לשחזר פעם אחר פעם את החוויה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה
    אלמונית
    10/02/2013

שלום,
    בשנה-שנתיים האחרונות התחלתי לחרוק שיניים בלילה.
    טיפלתי בנושא ע"י סד לילה.
    בתקופה האחרונה נאמר לי שאני מצחקקת בלילה ואף גונחת
    ויחד עם זאת החריקות נהיות יותר ויותר אגרסיביות.

אני עוסקת בספורט בחודשים האחרונים,ומכאן שישנה דרך לשחרר כעסים/לחצים ובכל זאת המצב רק מחמיר.

הנושא מאוד מתסכל ומביך,
    אשמח לקבל ייעוץ ועזרה בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה - תגובה

אפרת בן שם
    19/02/2013

נראה לי שכדאי שתפני למעבדת שינה לבדוק את מה שקורה לך בלילות ומשם תמשיכי. ייתכן והם ימליצו לך על טיפול. כמובן שצריך להבין את הקונטקסט הכללי של העניין ואין אפשרות להסתמך על מידע ספציפי זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך נשארים אופטימיים?!
    רינה
    07/02/2013

שלום, אני בת 21. לפני שנתיים גילו בשתי עיניי "קרטוקונוס-ניוון קרנית"- זוהי מחלה בה הקרנית מתעוותת והמצב מדרדר עם השנים באופן לא סדיר ולא צפוי, מה שיכול אפילו להגיע להשתלת קרנית. אני מתרוצצת בין רופאים ועשיתי כבר ניתוחים שנועדו למנוע הידרדרות, אבל כרגע הראייה שלי במצב מאוד לא טוב- אני רואה הכל בכפילות, בטשטוש ושקיפות, מסונוורת וכו'.
    אני עוסקת באמנות (מה שדורש הרבה התבוננות) ואני מאוד מוכשרת, אך בגלל המחלה זה קשה לי ואני צריכה ממש להתאמץ כדי לראות (המאמץ שאני עושה לא תמיד פותר את בעיית הראיה וזה בעיקר מכאיב לשרירים..) אני גם מאוד אוהבת להתבונן סביבי ולראות את היופי בטבע וזה ממש מדכא אותי שכל כך קשה לי לראות. אני גם מאוד חוששת מהידרדרות ומאובדן היכולת להתבונן ולצייר, שזה הכל בשבילי!
    אני מנסה בקרוב (לאחר ניסיון כושל אחד) עדשות מיוחדות שנועדו לתקן את הראיה, אבל לא עובר לי הפחד שאולי זה לא יעזור או שהמצב של העיניים ידרדר עוד...
    אני צוחקת על זה הרבה כדי לא להכנס לדיכאון, אבל ביני לביני אני מוצפת בפחדים וחרדות.
    (אני משתפת קצת את אחי ואמי, אבל לא רוצה להיות בכיינית) מה אני יכולה לעשות כדי להתעודד ולהשאר אופטימית?

לקביעת תור
    סגירה
    איך נשארים אופטימיים?!

הוספת תגובה

• איך נשארים אופטימיים?! - תגובה

ענת דינור
    09/02/2013

שלום רינה
    אני מבינה מאד את הכאב שלך ואת החששות שלך. הידיעה אודות מחלה ניוונית למעשה מאלצת אותך להתמודד עם חוויה כאובה של אובדן.
    אני ממליצה לך בחום להעזר בטיפול פסיכולוגי על מנת שתוכלי לעבד את האובדן ולתת מקום לחששות שלך. אם תוכלי לעבד את הרגשות הקשים האלה יש לקוות שתצליחי לחיות עם המחלה יותר בשלום תוך כדי פגיעה מנימאלית באיכות החיים שלך.
    תרגישי טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג בסקייפ
    קרן
    06/02/2013

החלטתי או התחלתי לקבל את המחשבה שאני אלך לטיפול
    אני גרה / לומדת בצפון ולכן בבקשה עזרתכן אני מתביישת ללכת למטפל דרך הלימודים , אז האם כדי ללכת למטפל בבית שאותו אראה פעם בשבוע שבועיים, ואולי רק עד שנת הלימודים הבאה, תלוי באופי הלימודים שלי..
    או לעשות טיפול דרך הסקייפ יש אפשרות שכזו...
    הציגו זאת כטיפול רגיל לכל דבר רק שהפגישה היא לא באותו החדר אלא דרך הסקייפ

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג בסקייפ

הוספת תגובה

• פסיכולוג בסקייפ - תגובה

ענת דינור
    09/02/2013

שלום קרן
    אני איני מכירה טיפול פסיכולוגי שמתנהל כולו דרך הסקייפ, כך שלא אוכל לייעץ לך. אם הגעת להחלטה ללכת לטיפול ואת רוצה להעזר בטיפול, מוטב לדעתי שתאפשרי לעצמך טיפול במתכונתו הנכונה, דהיינו פגישות בנוכחות מלאה שלך ושל המטפל/ת. דרך הסקייפ מתפספסת אינפורמציה שהיא משמעותית ביותר בתוך תהליך טיפולי.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה

קרן
    10/02/2013

שלום
    השבוע אני מתחילה...
    אני גם בתקווה שרוב הפגישות יהיו רגילות אבל מאילוצים של מרחק אצתרך לפעמים בסקייפ ...

האם בטיפול מדברים על הכל הכל הכל? קצת מלחיץ שאני סוף סוף הולכת לזה...
    די בטוחה שיצא לי לבכות שם... וקשה לי עם זה... תמיד אמרתי למה אני צריכה טיפול לשלם בשביל לדבר פחות משעה, יש לי את החברים שאיתם אני מדברת הרבה יותר משעה ויש עוד המון שלא נפתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג של הפרעת אישיות zu?
    טלי
    05/02/2013

לא מדובר באובססיה וגם לא באישיות תלותית, אז מה כן ?
    איזה סוג של הפרעת אישיות מאפיינת אנשים שצריכים לדבר על משהו ספציפי ומרגישים צורך עז להתקשר אליו כדי לדבר על זה, והבנאדם אומר להם שזה מפריע ואין להם שליטה על זה וחייבים להתקשר ולהפריע ולנסות לדבר איתו על המשהו ?
    הם מושמצים כמטרידים ונמצאי בסיכון שמתלוננים עליהם במשטרה על הטרדה. איך קוראים לסוג של הפרעות אישיות כזאת ?
    מה הטיפול לזה ?

הוספת תגובה

• איזה סוג של הפרעת אישיות zu? - תגובה

ענת דינור
    09/02/2013

שלום טלי
    לצערי אין לי דרך לאבחן על סמך תיאור קצר ובטח שלא מבלי להכיר באופן אישי. אם הנושא מעניין אותך את יכולה לגלוש קצת באינטרנט בנושא של הפרעות אישיות ולחפש סוגי אבחנות.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בקשר למצב משפחתי
    מתוסכלת
    28/01/2013

שלום,
    אשמח לשמוע את דעתכן בנושא הזה:
    אבא שלי אדם טוב שאוהב לעזור ודואג לנו, אבל הוא מאד לא מודע לעצמו, לחוץ, חרד, וגם שהוא יודע שיש לו בעיה הוא לא מבין שאפשר לטפל בזה, אמרנו לו הרבה פעמים וניסינו לגרום לו להבין ולהשפיע עליו כבר שנים.. עד שלא מזמן לפני כשנה הוא הסכים ללכת לרופא ולקחת כדורים לחרדה. זה עזר לו אבל לא בדיוק. המצב הוא כזה- הוא ואמא שלי לא מסתדרים בכלל התקשורת מאד לקויה, הוא מגיע למצבים שהוא יכול לקלל, לדבר בצורה מאד לא יפה למרות שבתוכו הוא לא מתכוון לזה והוא לא רוצה לפגוע אבל הוא לא מבין עד כמה הוא פוגע בכולנו עם ההתפרצויות והתוקפנות הזו.
    המצב כל הזמן משתנה, פעם יותר טוב ופעם פחות ולפעמים זה מתפוצץ מכל מיני נסיבות. הבעיה שלו לפי ניתוח שלנו במשפחה זה שהוא נמצא כרגע בפנסיה מוקדמת מה שמשפיע על המצב אבל מעבר לזה הוא נמצא בין 2 עולמות מכיוון ולאח שלו אין משפחה הוא מרגיש צורך להיות בשבילו כאב אפילו ועוזר לו בכל מיני קשיים שיש לו ונמצא הרבה אצלו, מכיוון והוא גר בבית ההורים שהם נפטרו האמא נפטרה לפני הרבה שנים והאבא לפני 7 שנים, ונראה כאילו אבא שלי מרגיש מחוייבות כזו ואז מופעל עליו לחץ גם מאחיו והבעיות שלו והוא צריך להיות חזק לידו ואז שהוא בא הבייתה מכל הלחץ הוא מוציא את זה בעיקר על אמא שלי אם היא אמרה משהו הוא מפרש בדרך שלו ומתגונן כל הזמן בעצם משתמש במנגנון ההגנה. לפני כשנה העניין ממש היה על סף גירושין אבל הוא לא רוצה. הוא הבטיח שיעשה הכל וישתנה ואז באמת לקח את הכדורים. הבעיה שהוא מרגיש מאד לבד במצב שלו והוא במצוקה גדולה, אנחנו יודעים שהוא לא רוצה להרגיש ככה ושקשה לו אבל מה עוד אפשר לעשות? ניסינו כל כך הרבה לדבר איתו והוא לא מבין. המצב כרגע קצת מדאיג אותי, אני לא יודעת מה יהיה וכבר אין לי כוח להתעסק בזה אבל זה מפחיד אותי שלא חס וחלילה יקרה משהו. הוא מאד פסימי כזה הוא לא בנאדם אופטימי לא נהנה מהחיים והוא לפעמים מדבר בצורה שלילית על החיים. אני יודעת שהוא רוצה שיראו לו שרוצים אותו אבל גם אמא שלי כבר עצבנית כל כך וזה קשה לשחק משחק. כי היחס שלו פוגע גם אם הוא לא מתכוון.
    אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה עוד נוכל לעשות. עדיף שיהיה מצב ברור ולא חוסר וודאות. אשמח לשמוע מה אתן חושבות על המצב ומה עוד אוכל לעשות כדי לפתור את זה? אם בכלל....

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בקשר למצב משפחתי

הוספת תגובה

• ייעוץ בקשר למצב משפחתי - תגובה

אפרת בן שם
    10/02/2013

נשמע שהמצב סבוך ונמשך כבר שנים. אולי אם אביך יוכל ללכת לטיפול בעצמו ולהיות מודע להתנהגותו, ייטב לו ולכם. נשמע שהוא סובל מלחצים רבים המשפיעים על כולכם ללא יכולת לתקשר את לחציו. ייתכן והתרופות עוזרות במעט, אך אביך זקוק לתמיכה נוספת ואולי אף לפרספקטיבה של אדם חיצוני להקל על העומסים הרבים שהוא חווה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    קרן
    27/01/2013

כבר שנים שממליצים לי על טיפול, אני כמעט בת 24, הייתיצריכה להתחיל לפני 4 שנים או לכל המאוחר אחרי פרידה קשה מאוד, אבל כל פעם מפחדת מפחדת מהפתיחות שיש בטיפול, מפחדת לבכות מול המטפלת...
    כל פעם אני נופלת לתהומות האלה ודי זה כבר מייאש , צריכה לעבור את זה איכשהו
    לא בטוחה עדיין אם מוכנה נפשית להפתח ככה מול אדם זר והאם זה נורמלי
    ואיפה ללכת לטיפול האם דרך הלימודים שוב השאלות במקום שכן מכירים אותי להיות כ"כ חשופה, או לנסות דרך קופ"ח בעיר המגורים שלי או פרטי בעיר המגורים ואיך לבחור?
    ומה בעצם יש בטיפול? יש לי בעיות חברתיות זוגיות ובעיקר עם עצמי ביחס לעצמי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• בקשר למטפלת

קרן
    28/01/2013

שלום
    כמו שכתבתי בהודעה אני אולי יכולה ללכת דרך הלימודים עוד לא ביררתי את זה, זה קצת מוזר לי
    וחיפשתי דרך קופ"ח יש 30 טיפולים בעלות מופחתת. הבעיה שהבנתי שחלק מהתשלום הוא דרך אישור של קופ"ח , ופחות מרגישה בנוח עם זה

יש פסיכולוגים מתמחים שעושים סטז' או כאלה שרק סיימו את ההכשרה שיכולים לעבוד איתי במחיר נמוך יותר מה350 400 שהרוב לוקחים?

האם כדי ללכת לפסיכולוגים שכבר עם הרבה ניסון שכאמור לוקחים סכומי עתק! איך אדע אם זה בכלל עוזר לי? אולי יש משהו יותר זול אבל גם מעולה ככה שלא מתרוששים
    המחירים הגבוהים של טיפול יכולים לגרום וגרמו לי במשך לפחות 6 שנים לא ללכת לטיפול, פסיכלוגים אמורים לדאוג לציבור לא ולא לכיס הפרטי שלהם? גם 100 200 ₪ זה כסף מעולה לשעת עבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עוניפ?!

קרן
    04/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למטפלת - תגובה

ענת דינור
    04/02/2013

שלום קרן
    לצערי איני יכולה לתת לך המלצות דרך הפורום. מה שכן, קיימות מרפאות קהילתיות לבריאות הנפש בהן ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם, את יכולה לבדוק באזור מגורייך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול - תגובה

ענת דינור
    04/02/2013

שלום קרן
    החששות שלך הם טבעיים לחלוטין. לאף אחד זה לא קל לחשוף את הרגשות הכי כמוסים בפני אדם זר, אפילו כשמדובר באיש מקצוע . אם את מרגישה שאת מאד זקוקה לטיפול אני מציעה לך לשתף את המטפל/ת שתבחרי לפנות אליו/ה בתחושות האלה, על מנת שיהיה אפשר להתאים את הקצב של הטיפול לצרכים וליכולות שלך.
    כל טוב
    ענת  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג דובר רוסית
    אילן
    24/01/2013

שלום,
    אשמח לעזרתכם במציאת פסיכולוג באזור המרכז (השרון, פתח תקווה והסביבה) דובר רוסית. עדיף גבר.

תודה!

הוספת תגובה

• המלצה לפסיכולוג דובר רוסית - תגובה

ענת דינור
    04/02/2013

שלום אילו
    איננו מורשות לתת המלצות דרך הפורום.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוני
    24/01/2013

שלום
    אני בן 21 בריא בדרך כלל ולפני כמה ימים הרגשתי שמשהו אצלי לא בסדר לפרק זמן של שעה הרגשתי דיכאון חולשה עייפות הרגשתי כאילו אני מנותק מהמציאות סחרחורת אי שיבוי משקל וחוסר יציבות הרגשתי חוסר אנרגיה חוסר מוטיבציה כמו חצי בנדם כזה.
    מה זה היה? מה אני צריך לעשות ולבדוק ? בתודה אביב חשוב לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ענת דינור
    04/02/2013

שלום אביב
    רצוי לפנות לבדיקה אצל רופא משפחה ובמידת הצורך בהמשך אצל פסיכיאטר.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה