פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני מאוד דואגת
    סוזן
    08/01/2013

שלום יש לי ילד בן 4 שנים הוא היה משחק עם בת דוד שלו פתאום אני לא שומעת אותם ניגשתי לחדר מצאתי אותו מנשק אותה מהבטן.. הופתעתי והתחלתי לבכות ולא דברת עם הילד שום מילה הייתי בהלם..לא ידעתי מה לעשות האם להרביץ לו או מה אניי מאוווד דואגת ומפחדת מה יכול להיות הדבר הזה לא יכולה לעקל את מה שראיתי... נא עזרתכם ... למרות שאני ובעלי זהרים מאוד אבל לא יודעת ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מאוד דואגת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מאוד דואגת - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/01/2013

שלום לך,
    אני חושבת שהמראה שנחשף בפנייך היה זר ומטריד, אבל ללא ספק הרחקת לכת. הרי מדובר בילדים בני 4 והם סקרנים באופן שמתאים לילדים בני 4, ולא בעברייני מין בוגרים ומסוכנים. אני לא אומרת שלא צריך לפקוח עין ולהדריך ילדים גם לגבי נושאים הקשורים לגוף הפרטי וללמד אותם על מגע אסור ומותר, אבל בגיל 4 בנך וודאי שאינו בשל קוגניטיבית ורגשית כדי להבין את מעשיו. חשוב שתביני זאת, כדי שתגובתך תהיה פורפורציונית ומתאימה. אין כאן שום מקום לענישה של הילד, ובוודאי שאין מקום לאלימות כלפיו. בשום מצב אין מקום לאלימות כשיטת חינוך כלפי ילדים. זה אסור עפי חוק וזה גם לא יעיל במיוחד. יש שיטות הרבה יותר טובות.
    במקרה הזה, מה שהיית צריכה לעשות זה לבקש ממנו להפסיק. בשלב מאוחר יותר, כאשר המפגש החברתי היה בא על סיומו, היה מקום לשבת עם בנך וללמד אותו על מגע רצוי ומותר ועל מגע אסור. היום בגני ילדים בגיל גן חובה ילדים מקבלים הסבר מפורט בנושא. אבל הנושא התדפק על דלתך, ולכן עלייך לתת לבנך הסבר המתאים לגילו. ילד בן 4 צריך לשמוע ממך משהו כמו ״ ראיתי ששיחקת היום עם בת הדוד שלך ושגם נישקת אותה על הבטן״. לשמוע אותו קצת, ואז למצוא את המקום הנכון לומר לו שלכל אחד יש את הגוף הפרטי שלו, ששייך רק לו ולאף אחד אסור לגעת בו, חוץ לאמא ולאבא, אבל גם אז, אסור לגעת בו אם זה לא נעים לו או מכאיב לו. לכן גם לו אסור לגעת בגוף של ילד או ילדה אחרים, בלי רשותם. ובכלל, באיברים מוצנעים, אסור לגעת ואסור לנשק. תוכלי להסביר קצת על איברים מוצנעים, על עירום, דרך שימוש בבובה.
    עלייך להבין שבנך אינו מבין את מעשיו, ושבמובן זה הם תמימים לחלוטין. הוא בסך הכל זקוק להסבר והכוונה שלכם כהורים. תגובה מוקצנת עלולה להעביר מסר לא נכון ורק ליצור בעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה

מישהי
    19/01/2013

שלום לך אמא יקרה
    אני מאוד ממליצה לך לרכוש את הספר הגוף שלי הוא ברשותי
    ספר מקסים שיעזור לך ללמד את הילד מהו מגע אסור ומהו מגע מותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    יעל
    08/01/2013

שלום,
    אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוגית מזה שנתיים. במהלך שנתיים אילו התחלתי הליך גירושין מול בעלי אשר הובחן במחלה נפשית וביקשתי המעובדת הסוציאלית שבעלי יוכל לראות את בילינו בהשגחה בלבד.

העוסית ביקשה לדבר עם הפסיכולוגית שלי והיא סרבה ואמרה שהיא כאן בשביל ללוות אותי בתהליך שאני עוברת אך שזה לא נכון עבורה מקצועית וליחסים בינינו והיא לא יכולה לקחת שום חלק או צד בתהליך עצמו.

אני מרגישה מאוד כעוסה ונבגדת.

האם זה נכון? האם אסור לה להתערב? האם זה לא מחובתה לעזור לי?

בבקשה תעזור לי להבין כי מאוד קשה לי ואני מאוד מצפה לשמוע את דעתך בנושא

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ענת דינור
    09/01/2013

שלום יעל
    אני מציעה לך לדבר על כל הרגשות האלה עם הפסיכולוגית שלך. איני יודעת מה הסיבה שבגללה היא בוחרת שלא להתערב. קיימות תפיסות רבות ומגוונות לגבי עמדת המטפל בטיפול, ואיני יודעת מהי תפיסתה. לרוב, כשמדובר בטיפול בגישה דינמית, המטפל לא מתערב בעולם המציאותי של המטופל, וזאת כדי לשמר מקום שהוא ״סטרילי״, עד כמה שדבר כזה הנו אפשרי. אך אין לי כל דרך לדעת מדוע בוחרת הפסיכולוגית שלך שלא להיענות לבקשתך, ולכן הכי חשוב שתדברי על זה איתה ותשתפי אותה ברגשותיך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול
    מיקי
    06/01/2013

שלום

אני הולך לטיפול אצל עובדת סוציאלית קלינית
    לפני שהתחלתי ביררתי עליה והבנתי שהיא גם מטפלת מינית וזוגית, וכרגע באמצע לימודי פסיכותרפיה.

מאז שהתחלתי את הטיפול מצבי הנפשי התדרדר מאד, עזבתי את העבודה וגם שקעתי בדיכאון.

יכול להיות שזה קשור לעובדה שהמטפלת עדיין לא סיימה את קורס הפסיכותרפיה ולא יודעת לטפל ב100%, ולכן נגרם לי נזק נפשי בלתי הפיך ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיפול

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיפול - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/01/2013

שלום לך,
    קודם כל, קשה להגיד אם ההחמרה במצבך קשורה בטיפול ובמקצועיות של המטפלת שלך. איני מכירה את המטפלת שלך ולא יודעת מה קורה באופן ספציפי בטיפול שלך. מה שכן, אני מניחה שלא העובדה שטרם סיימה את לימודי הפסיכותרפיה היא זו שקשורה בהחמרה הזו, אלא אולי משהו כללי יותר בגישה הטיפולית ובסוג הטיפול שמוצע לך.
    בעיקרון, בטיפול אמור להיות שיפור במצב המטופל, אבל זה קורה לאורך זמן, ומתוך תהליך שאורכו ומהותו תלויים במידה רבה במצב של המטופל. תוך כדי טיפול, עלולה להיות רגרסיה שהיא בשרות התהליך הכללי של השיפור המצב. בתקופה של רגרסיה עלולים לקרות דברים שנראים כמו החמרה במצב. יכול להיות שזה מה שקורה לך כעת. אבל, גם יכול להיות שלא, ושבאמת, הטיפול אינו מתאים לך. האם העלית את הספקות והחששות האלו עם המטפלת שלך? חשוב שתעשה זאת.
    וכדאי גם שתדע, אם יש לך תחושה שהטיפול לא נכון לך, תחושה שלא מקבלת מענה ויכולה להרגיע בתוך הטיפול, שווה להתייעץ גם עם מטפל אחר. הקשר עם מטפל מסוים אינו חתונה קתולית ולא צריך להיות כזה. מה שכן, שוב, כדאי שתעלה את הלבטים הללו בתוך הטיפול לפני שתחפש משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות מחשבות
    סובל
    06/01/2013

שלום לפעמים יוצא לי לקום בבוקר אם שמות של אנשים תקועים בראש של אנשים רעים וזה עושה לי לא טוב כאילו השם נתקע בראש ולעמים אני גם רואה את הפרצוף שלהם..מה זה אומר וכיצד אפשר לטפל בזה

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות מחשבות

הוספת תגובה

• חלומות מחשבות - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/01/2013

יכול להיות שהדברים קשורים למחשבות אובססיביות. קשה לדעת מעבר לזה מהמעט שכתבת. מציעה להתייעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג כשי להגיע לאבחנה מתאימה ובהתאם לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה וייעוץ
    /
    04/01/2013

רציתי ללכת לפסיכולוגית אבל ראיתי במכבי צריך הכווהנ וייעוץ
    הכוונה שצריך בעצם הפניה?את הפניה ממי יש לקחת?

יש מקומות שאפשר ללכת בלי הפניה?

לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה וייעוץ

הוספת תגובה

• הכוונה וייעוץ - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

את כל השאלות לגבי הקופח הספציפית רצוי לשאול במוקד המידע.
    ניתן ללכת למרפאה ציבורית באזור מגורייך או כמובן לפסיכולוג פרטי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי
    יעקב
    04/01/2013

לא יודע כבר מה לעשות
    בטיפול פסיכולוגי כבר חצי שנה, אצל פסיכולוג קליני מומחה (מטעם קופת החולים)
    בדיכאון, מטופל תרופתית כבר 3 חודשים, הפסיכיאטר העלה את המינון לפני כשבועיים..
    לא מוצא את עצמי..רוצה לחזור בתשובה אבל מפחד "לברוח" לדת מתוך חולשה..מדבר עם הפסיכולוג אך חושב שהוא "מסבן" אותי ודואג לאינטרס הכלכלי שלו (דיברתי איתו על כך)..הוא אומר שאני צריך "ליווי"..רקע על עצמי: עברתי התעללות נפשית מצד אם שנטשה במהלך החיים..כיום בן 24 מתגורר לבד..הורים גרושים..בקשר "צולע" עם ההורים כרגע..אבל קשה מאוד, אימא בקושי מתפקדת... אובחנתי בחרדת נטישה בטיפול הקודם שלי לפני כשנתיים..טיפול שהיה צולע ולא עקבי..הטיפול הנוכחי הוא שבועי ועקבי (דינמי?)
    ממ..זהו..מחפש תשובה בעקרון..מחפש דרך..ללכת בה..לשמוח בה..יוצא עם חברים..עם בחורות..ביטחון עצמי לא כל כך בשמיים...ממ...וזהו.. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי

הוספת תגובה

• נמאס לי - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

יעקב.
    המשך לעשות בדיוק את אשר אתה עושה. 3 חודשים זה רק התחלת הטיפול. גם הטיפול התרופתי עדיין לא התייצב. קח נשימה ואורך רוח. תן לעצמך זמן להשתפר. אתה סובל כבר ככ הרבה זמן וכעת החלטת לקחת ברצינות ובעקביות את הטיפול. אל תשבר כעת כי זה ייהיה מעגל חוזר של נפילות.
    מקווה שתמצא את הדרך שלך לשימחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 התחילה להרטיב במכנסיים
    אמא מודאגת
    03/01/2013

שלום,

הבת שלי בת 7 (כיתה ב).
    כאשר מגיל 2.5 גמולה.
    רציתי לדעת מה יכול לגרום לילדה בת 7 לחזור לעשות פיפי במכנסיים (רק בביהס)?
    בבית הולכת רגיל...
    שללנו בעיות רפואיות.

תודה רבה,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• בת 7 התחילה להרטיב במכנסיים - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

יכול להיות מגוון סיבות, אך אם שללתם בעייה רפואית סביר להניח שמצביע על מצוקה הקשורה בחרדה, ממגוון גורמים או אולי פגיעה שחוותה. בכל מיקרה, ללא דיחוי עליכם לקחת את הילדה לפסיכולוג המתמחה בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת המלצה על פסיכולוג ילדים ממכבי
    רעות
    02/01/2013

שלום רב,

אני מחפשת המצלצות על פסיכולוגים לילדים של מכבי באיזור המרכז, עבור בני בן ה7.
    בנוסף רציתי לדע האם יש חובה לפנות קודם כל לפסיכיאטר או שאפשר לפנות ישירות לפסיכולג??

אשמח אם מישהו יכול לעזור, אני מרגישה מעט אובדת עצות..........

רעות

הוספת תגובה

• מחפשת המלצה על פסיכולוג ילדים ממכבי - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

ניתן לפנות קודם לפסיכולוג ואפילו כדאי. אם יש צורך בפסיכאטר, הוא ידע להפנות אותך.
    רשימת הפסיכולוגיים נמצאת כמדומני באתר של מכבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה
    דנה
    01/01/2013

עשיתי בדיקות דם והכל טוב, אך יש לי בגוף הרגשה נוראה של עומס של רגשות וזה בא עם תסמינים פיזיים של בטן משתוללת, קצת דפיקות לב, והרגשה של אי שייכות, ולא נוח עם עצמי, הרגשה של אי נוחות עם הגוף שלי. והרגשה מגעילה הרגשה של אי קיום שהכל קשה לעשות. ואני הרבה בשירותים. למה יש את הרגשות האלה.

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה

הוספת תגובה

• הרגשה - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

היי דנה.
    יש לי תחושה שאת מערבבת סימפטומיים נפשיים עם סימפטומים גופניים. שהגוף שלך מדבר דרך הנפש, וההפך.. הנפש מדברת דרך הגוף. מה שנקרא, סימפטומיים פסיכוסומטיים. הרגשת הכבדות והעומס בגוף ובנפש.
    העובדה שאת הרבה בשרותים, כמבטאת את העומס המבקש להתפנות ולא מצליח.
    אם ערכת בדיקות רפואיות והכל בסדר, אולי כדאי שתפני לטיפול ע"מ להתחיל ולפרק את העומס הרגשי ואולי דרך זה תתאפשר הקלה גופנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    רועי
    31/12/2012

אני בן 27 לפניי שאני מתחיל אני רוצה לציין שאני מודע לזה שיש לי בעיה לפני שלוש שנים בדיוק. היתה לי חברה היא בגדה בי ומאז הכול התהפך לי בראש במשך השלוש שנים האלה הכרתי הרבה בחורות וכוח פעם שההיתי פוגש בחורה או. מדבר איתה בטלפון חשבתי שאני שכבתי איתה וזה לא נכון כי לא היה בינינו כלום אני גם סובל מפחד שמישהו דוקר אותי אים מזרק באמצא הרחוב או סתם אים בחורה שאני מדבר ופתאום אני חושב מחשבות שאני שוכב איתה אני בבית בודק הרבה פעמים שאני סוגר את הברז ונועל. את הדלת ובודק במשך 5 דקות אים זה נכון

אני לא יודע מה לעשות אני חושש שיש לי מחלות. ויש לי תמיד תחושה רעה א י לא יודע אינך להסביר את זה אבל משהו בתוכי סוג של כוח מסויים אומר שאין לי כולם ואני מרגע מעט א י מבקש. עזרה אני מוכן לקבל עזרה רק תגידו לי בבקשה מה יש לי ואני. אשמח ללכת לטיפולק אצל. אחד ממכם תודה רבהק

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• כפייתיות

תמר שביט
    07/01/2013

יתכן שאתה סובל מהתנהגות כפייתית (ocd) ורצוי ללכת לפסיכיאטר ולבדוק את הנושא.
    לעיתים טיפול תרופתי עוזר במקרים כאלו.

תמר שביט

מטפלת באומנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפייתיות - תגובה

אפרת בן שם
    09/01/2013

מצטרפת לתמר. אנא פנה לפסיכיאטר לבדיקת הנושא ולטיפול והוא ייפנה אותך למטפל מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ענת דינור
    09/01/2013

שלום רועי
    אני מבינה מהודעתך שאתה שרוי בחרדה ומבקש שמישהו יידע ממה אתה סובל. נשמע שאתה מוצף מחשבות שמפחידות אותך ואולי גם מעוררות בך אשמה. כמובן שאם תבחר ללכת לטיפול, תוכל לקבל עזרה בהתמודדות עם ההצפה הרגשית שלך ועם המחשבות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה התייעצות דחופה
    מעיין
    31/12/2012

שלום אני בת 16
    יש לי חברה שהכרתי אותה יותר טוב רק השנה(כי העבירו כיתות). תמיד היינו בקשר אבל רק של שלום ומה נשמע. מאז שהתחלנו יותר להתחבר אני מרגישה סוג של חיבור מוזר שגם קרה בזמן קצר ושבחיים לא היה לי עם אף בן אדם. זה הגיע למצב שאני נפגעת מכל דבר קטן שהיא עושה (לא בכוונה כי אין לה כוונה לפגוע בי) ואני נכנסת למצב של דיכאון ושאני חוזרת הביתה אחרי מצב כזה אני רק בוכה ולא רוצה לעשות כלום או שאני לא מצליחה ללמוד ולהתרכז במשהו אחר חוץ מזה. חשבתי שאולי אני מפתחת אובססיה כלפיה ושאולי אני לסבית. אני חושבת שהאפשרות שאני לסבית לא כל כך הגיונית כי היו לי 2 קשרים רציניים ועם אחד מהם שכבתי ונמשכתי אליו מאוד וגם אני לא מרגישה שזה בקטע לסבי.
    אני ממש צריכה עזרה כי המחשבות האלה משגעות אותי וזה משפיע עליי בצורה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• צריכה התייעצות דחופה - תגובה

ענת דינור
    12/01/2013

שלום מעיין
    נשמע שהחברה שלך מאד יקרה לך ואת זקוקה מאד לאהבתה. הצורך באהבה ובאישור מחברה הוא דבר טבעי ולא מעיד כשלעצמו על נטייה מינית כזו או אחרת. נשמע שאת פונה לפורום כדי לקבל הרגעה שאינך לסבית. איני יודעת מדוע את מוטרדת ואיני יכולה לדעת דבר על נטיותייך המיניות. אני רק יכולה לומר באופן כללי שגיל ההתבגרות הוא גיל שבו הרגשות כלפי חברים וחברות יכולים להיות עוצמתיים ולפעמים גם מבלבלים, וזה דבר טבעי לחלוטין. נשמע שאת חרדה לאבד את אהבתה של חברתך והחרדה הזו מציפה אותך, כנראה מסיבות פנימיות שאינן בהכרח קשורות בחברתך, אבל מהן אותן הסיבות ומדוע את כה חרדה לאבד - את זה רק את יכולה לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע לדמיין
    שירן
    30/12/2012

שלום רב,

יש לי בן זוג,בן 29, בן אדם נורמטיבי לחלוטין,
    אבל יש לו בעיה שבעיני היא כזאת מוזרה...
    הוא פשוט לא יודע לדמיין, הוא לא יכול לראות בראש תמונה של בן אדם קרוב/אהוב, אין לו מושג מה זה לפנטז ואפילו הוא לא יכול לעצום עיניים ולראות מקום מסויים שהיה בו בראש, פשוט לא יודע לדמיין! עד לא מזמן הוא חשב שככה כולם והיה מופתע לראות שהוא השונה... בנוסף הוא גם לא חולם... אני חושבת שזה קצת מוזר והייתי שמחה לדעת אם יש הבחנה פסיכולוגית לכך, אודה לתשבותך.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע לדמיין

הוספת תגובה

• לא יודע לדמיין - תגובה

ענת דינור
    30/12/2012

שלום שירן
    אני איני מכירה אבחנה פסיכולוגית לכך, ובטח שאין באפשרותי לאבחן על סמך תיאור בפורום. אם העניין הזה מטריד גם את בן זוגך, ניתן לברר את הנושא בטיפול פסיכותרפיוטי.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלה
    אנונימית
    30/12/2012

אני בחורה בת 20. אובחנתי לפני 8 חודשים בערך כחולת כליות.
    אומנם זו לא מחלה סופנית, או חלילה אי ספיקת כליות, אבל זו מחלה כרונית, שיש ליטול תרופות כל החיים, ולא ניתן להיכנס להריון עם התרופות, כך שאף אחד לא מבטיח לי שאוכל להביא ילד לעולם - חלום חיי. ממש אין לי טעם לחיות אם לא יהיה לי ילד, שלי ממני בחיים.
    ובנוסף לזה הרבה מהחולים במחלה הזו מגיעים במהלך השנים לאי ספיקת כליות סופנית עם צורך בהשתלת כליה ו/דיאליזה.
    במילים אחרות, הלכו לי החיים.
    אני לא מרגישה שיש לי שמחת חיים. גם ל ממש הייתה כי החיים שלי נדפקו בכל גיל וגיל (הורים שהיו רבים בנוכחותינו ומערבים אותנו בריבים שלהם, בחשבון הבנק כילדה בת עשר, אב מכה ומתעלל מינית, וכן התמודדות בלתי נגמרת עם חרדה חברתית מאוד לא פשוטה).
    עברתי מספי, שמחת החיים נטילה מני כבר מזמן, אבל לפחות עוד הייתה תקווה לעתיד טוב, עם משפחה וילדים. עכשיו גם זה ניטל ממני, ואפילו בן זוג אני תוהה אם אמצע. בטח אחד חולה שגם לו יש תיק של בעיות. לא מה שתכננתי, ולא מה שרציתי.
    אני לא מבינה את ההגיון הזה של להפיל הכל על בן אדם אחד, ובסך הכל כמה אני כאן? 20 שנה?
    אני מרגישה ממש ממוטטת.
    אף אחד לא מבין אותי, גם לא המשפחה.
    אני מתקש לתפקד בעבודה / בלימודים, ולא רק בגלל כאב פיזי, אלא גם ובעיקר בגלל קושי נפשי. אני מצפה לתמיכה, ובמקום זאת מקבלת סטירה לפנים "תפסיקי לתרץ תירוצים".
    אני מצטערת שאני ככה מפילה כאן הכל, אבל אני ממש מרגישה צורך לשתף ולהתייעץ, כי אני כבר לא יודעת מה לנסות.
    אני מנסה, משתדלת, לשמוח ולעשות דברים שעושים לי טוב, אבל התמודדות עם אלף ואחד קשיים, כשאין חברות ברקע, אין תמיכה מהמשפחה ואפילו הרופא כבר חסר סבלנות, זה לא פשוט.
    ואת כל האמת, אני ממש מרגישה שאין לי טעם לחיים. כי אלו לא חיים.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מחלה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלה - תגובה

ענת דינור
    30/12/2012

שלום אנונימית
    את ניצבת מול התמודדות מאד קשה. עצם הבשורה על מחלה כרונית יכולה כשלעצמה להיות דבר טראומטי אם היא באה במפתיע ומשנה בבת אחת את כל התכניות והציפיות לעתיד . נשמע שאת נאלצת להתמודד לבד עם שינוי אדיר ועם חוויה של אבדן וניפוץ חלומות. זה לא דבר של מה בכך, והתגובה שלך היא טבעית לגמרי. זה דבר מאד קשה להתמודד איתו בגיל צעיר כשלך. את מרגישה שוק, ייאוש ואולי גם כעס. אלה דברים שראויים להרבה התייחסות ומחשבה, וכלל התהליך שאת עוברת עם עצמך ראוי לו שיהיה מלווה באיש מקצוע. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי, שם ניתן יהיה לעזור לך לעבד את חווית האובדן ולהכיל את עצמת הרגשות שמתלווה לחיים בצל מחלה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם מחלה

יעל
    03/01/2013

שלום לך אנונימית יקרה
    לפי הסיפור שלך עברת ימים קשים והחיים לא האירו לך פנים. ועכשיו כאילו גם העתיד שלך כבר ללא עתיד.
    את חווה את הקושי במלוא עוצמתו. ומרגישה בדידות כעס ואכזבה
    כל זה מאוד ברור, בעקר כשהעתיד שיכולת לחלום עליו כעת נראה כמו עננה אפורה וכבדה.
    אבל את רק בת 20 והחיים עוד לפנייך.
    מאוד חשוב בתקופה זו לקבל תמיכה מאיש מקצוע כמו שאמרה הפסיכולוגית.
    זכרי למחלה כרונית יכולים להיות פנים רבות ורובם לא כל כך קשות. אך כעת הכל נראה קשה ומאיים ומעיב על כל שאר החיים שלך.עם הזמן הדברים יתבהרו ותוכלי לחיות חיים שלמים ומלאי משמעות.
    כמחלימה ממחלה כרונית אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר ולחלוק איתי את הקשיים התובנות שלך
    בריאות והחלמה
    יעל רוזנברג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר..
    רותם
    28/12/2012

שלום,בת 17.
    תמיד הייתי ילדה ביישנית יחסית אך בעלת חברים וללא חרדה ולא נמנעת מסיטואציות חברתיות.
    מלפני 3 שנים עברתי טראומה שגרמה לי להסתגר בבית וכתוצאה מכך נהייתה לי חרדה חברתית, אך עד מלפני 7 חודשים בערך לא עברתי התקף חרדה.רק הייתי נמנעת מסיטואציות חברתיות.
    כאשר הייתי בסיטואציה כלשהי בחופש הגדול נכנסתי להתקף חרדה פעם ראשונה בחיי, הזעה מוגברת,יובש בפה,דפיקות לב,סחרחורת.
    ממש הזעתי בכל הגוף, מאז אני בטיפול פסיכולוגי. לא קוגניטיבי התנהגותי.טיפול של שיחות.
    לפני זה אף פעם לא הייתה לי בעיה של הזעת יתר.. רק במבחני בגרות למשל שממש נלחצתי. אך עכשיו בערך מאוגוסט אני כל פעם מזיעה שאני בחוץ. וזה מוזר לי,כי פעם הייתה לי הזעה מוגברת רק במצבים ממש מלחיצים, ממה זה יכול לנבוע? מטראומה מההתקף חרדה שעברתי?
    והקטע הוא,שנהייתה לי מין אובססיה כזאת. גם אני בבית ואני לא מזיעה בבית,אם נגיד מישהו מהמשפחה יקח לי את היד אני פשוט אתחיל להזיע.כל פעם שתהיה סיטואציה של מגע בידיים, וזה ממש ממש מציק לי. כאילו זה ישמע אפילו משוגע אבל אם אני נגיד אקח לעצמי את היד שלי ואשלב אותה בשנייה אני אתחיל להזיע בידיים .זה לא היה לי בעבר,וזה פשוט הופך את חיי לסיוט! אני נכנסת לחרדה מההזעה גם, שמישהו יבחין.ואז אני מזיעה בכל הגוף. סובלת גם מהזעה בבית השחי וברגליים, אבל אני מרגישה שהכל קשור לידיים. אני מרגישה שהסיבה היחידה שאני מזיעה-זה מחשבות.מחשבות שלא מרפות, אם אני לא חושבת או שאף אחד לא נוגע לי בידיים אני לא מזיעה. אבל המחשבות משתלטות עליי אני חושבת על זה כל הזמן בזמן האחרון. זה קשור לחרדה חברתית או למשהו אחר? כדורים פסיכיאטריים יכולים לעזור ? בבקשה תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר..

הוספת תגובה

• הזעת יתר.. - תגובה

אפרת בן שם
    31/12/2012

היי רותם.
    קודם כל, מצויין שאת מלווה בטיפול ואני מקווה שהנושא מדובר בטיפול. את מתארת מצב שבשפה של החרדה קרוי "הפחד מפחד". את מפחדת שתזיעי, וכל מגע בידיים הגורם לך לחרדה שאולי תזיעי, מגביר את החרדה ואז את אכן מזיעה בכל גופך. כדור שלג שמתעצם וחוזר חלילה. הפתרון של החרדה הינו המנעות.. כלומר, אם לא אעשה את הדבר המפחיד ואמנע מסיטואציות שעלולת לזמן אותו, אז לא אכנס לחרדה. הווה אומר, נסיון ליצור שליטה במקום שאין בעצם שליטה. משום שההזעה יכולה להופיע מכל מקום. במצב זה, החרדה פשוט מצמצמת את החיים, מכיוון שאם לא אעשה כל מיני דברים, לא אהייה בחרדה. זהו כמובן פתרון לא טוב כי זוהי אשלייה של שליטה ולא שליטה אמיתית. השליטה האמיתית יכולה לבוא מנסיון להתמודד עם החרדה מההזעה שהיא מגיעה בפועל ולא לנסות להמנע ממנה. טכניקות cbt יכולות לסייע, כמו גם תרופות פסיכיאטריות במידת הצורך. פני להתייעץ בעניין עם פסיכיאטר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך...והאם

מאי
    31/12/2012

קודם כל תודה על תשובתך המפורטת..
    והאם ההזעה באה מהחרדה החברתית ואז ההזעה גורמת לחרדה מההזעה בעצם ?
    וזו תופעה מוכרת ? כי אני מרגישה שהשתגעתי.
    טיפול CBT הוא היעיל ביותר במקרים כאלה?פחות טיפול של שיחות כמו שאני עוברת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת מפנה שלילית
    קשת
    28/12/2012

אני נושקת לגיל 40 , נשואה מזה 10 שנים ואם לשני ילדים, ילדה בת 4 ו-10 חודשים וילד בן שנה 4 חודשים. מזה כ-4 שנים המשפחה שלנו נמצאת בחו"ל בשליחות , לפני כ-4 חודשים עברנו ממדינה טרופית למדינה קרה בה אנחנו אמורים להיות עוד שנתיים.
    תפקידו של בן זוגי קשור בבטחון ולכן הוא עובד שעות מרובות , גם מתוקף התפקיד ובעיקר בגלל אישיותו הוא "מורעל" מסירות גבוה ונאמנות למקום עבודה בצורה טוטאלית וללא פשרות. יוצא שהוא שם את מקום העבודה בראש סדר העדיפויות שלו. כנראה הסיפור הזה גנטי גם אביו היה כזה (איש צבא לשעבר) . כשהיינו זוג צעיר נושא שעות העבודה המרובות והעדרויות לא הפריע לי כלל, לאחר שנולדה בתנו הראשונה (הוא לא נכח בלידה הגיע שבועיים לאחר מכן מחו"ל) המשכתי לנהל את משפחתנו המצומצמת ללא קושי ובאהבה , גם כשהיה בבית הוא נוטל חלק קטן בגידול הילדה ולא מתמסר כמו לעבודה שלו, כשמלאו לבתנו שנה יצאנו לשליחות למדינה שניתן להנאות בה בכל המובנים, לאחר שנתיים נולד בננו ומיד אחרי הלידה התחלתי לחוש כי השעות המרובות יוצרות נטל כבד עבורי , למרות שיש לי עוזרת אני לא מתבלבת ויודעת כי תפקיד של הורה אף עוזרת לא יכולה להחליף, לסיכום היום עם המעבר למדינה אחרת , הבת הבכורה עוברת משבר רגשי בגלל השינויים, אני חשה מותשת מהתמודדות המרובה על כתפיי, גם שיחות גלויות בנושא לא שינו מאום, אני אוהבת את בן זוגי מאוד אך לא יכולה להמשיך את חיי כשהוא נמצא רק ברקע.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת מפנה שלילית

הוספת תגובה

• נקודת מפנה שלילית - תגובה

אפרת בן שם
    31/12/2012

שלום לך קשת..
    אני קוראת מתוך הודעתך את הקושי שעל כתפייך שהולך ומתעצם עם השנים. אני בוחרת להתייחס לכותרת הודעתך שבה ציינת "נקודת מפנה", כאילו עד עכשיו יכולת "לסחוב" וכאת, אולי בשל המצאותך במדינה פחות קלה אקלימית, אולי בשל הקושי של ביתך ואולי , אפילו בעיקר, בשל העומס המצטבר שעל כתפייך, את חשה שזוהי נקודת מפנה עבורך. לא עוד להכיל , להבין ולתמוך בלבד, אלה להקשיב לקושי שלך, ולהגיד שאינך יכולה עוד להמשיך כך.
    את מתארת אהבה לבן זוגך, כמו גם הכרות והבנה שזהו האדם שעימו התחתנת, "מורעל" עבודה וכך היה גם אביו. ז"א, את מבינה שהמצב הנוכחי, גם אם יישתנה מעט בעקבות שיח בינכם, הוא המצב עימו את צריכה להתמודד.
    הייתי מפנה להתבונן בתוך עצמך, מהי נקודת המפנה עבורך. מה קורה לך כעת שאת נושקת לגיל ה40, ומתבוננת על חייך כפי שבנית אותם בעשר השנים האחרונות ואומרת... לא עוד. האם את בעצמך מתמלאת מעבר לילדייך ומשפחתך? מה מקורות הכח שלך? מה מקורות העניין, מה היא הבנייה עבורך מתוך עצמך ובתוך עצמך.
    אני מוצאת שהגיל אליו את נושקת הינו גיל של התבוננות. האנרגיות של הריון והולדה, אולי מאחורייך וכעת, אולי טמונה השאלה...מה איתך? מתי תלדי את, את מי שהינך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה