פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאונות
    דבש
    02/04/2013

שלום
    אני אתחיל ואספר קצת על עצמי
    אני בן 20 ומשרת באחד מגדודי השריון
    בארבע החודשים האחרונים החלו לתקוף אותי דיכאונות. לא היה איזשהו מקרה ספציפי שאני יכול לשים עליו את האצבע שמשם התחילו ההתקפים
    ההתקפים האלו מתבטאים בנדודי שינה (רוב ההתקפים הם כשאני כבר הולך לישון), וכל מה שאני יכול לחשוב עליו זה התאבדות
    שלשום כשאני נמצא בבית לכבוד החג, היה לי התקף כבד מאוד, הכי כבד שהיה לי אי פעם. הוא נמשך כמה שעות, והייתי ממש על סף האובדנות.
    אני צריך עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאונות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאונות - תגובה

ענת דינור
    02/04/2013

שלום דבש
    אני ממליצה לך לפנות בהקדם לעזרה מקצועית. אם אתה חושש שישחררו אותך אתה יכול לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר באופן פרטי. אם אינך חושש להשתחרר, עליך לפנות למפקד שלך בבקשה להתייעצות עם קב״ן.
    תרגיש טוב
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מקור הבעיה?

בת 19
    03/04/2013

מבינה את ההרגשה... זרקו אותי מהצבא בגלל זה.
    איך אתה מסתדר בצבא עם הסביבה?
    וייתכן שבבית לא תומכים בך או לא מבינים אותך?
    ממה נובעת הבעיה בדיוק? מה הגורם לדיכאון?
    אתה צריך לקחת בחשבון שהקב"ן עוד עלול להרוס לך את הכל כמו אצלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות אשם- הורות
    מיכל
    30/03/2013

ערב טוב,
    אני אמא לשלושה ילדים מקסימים עם מרווחים של כחמש שנים בין כל לידה. אני אמא מאד נוכחת..מעניקה המון חום ואהבה, רגישה לילדיי ונמצאת איתם בקשר רציף. לפני מס שנים אף עזבתי את מקום עבודתי התובעני הקודם ועברתי לעבוד מהבית כחלק מהרצון לשהות במחיצתם יותר. ולשאלתי..עולים בי כל הזמן רגשות אשם בנוגע לטעויות שעשיתי עם בני בכורי..כואב לי כל פעם כשאני רואה איך אני עם ילדיי השניים הרבה יותר נינוחה, זמינה, חמה..ואיך איתו כשהיה קטן הייתי כל כך לחוצה, מרוב לחץ כמעט ולא נהניתי מגידולו בשנתיים הראשונות..אני נזכרת בכל מיני קטעים קטנים וליבי נצבט. כמובן שמעולם לא נהגתי כלפיו באלימות חלילה אבל הייתי חסרת ניסיון חסרת הערכה לדבר הנפלא שבו זכיתי. היום כשהוא כבן 13 והוא כמובן בבת עיני, מרגיז אותי שאני לא מצליחה להשתחרר מאיך שהייתי כשהיה קטן יותר. היום הוא ילד מקסים אהוב על הסביבה ובכל זאת אני מאשימה את עצמי שהוא לא מספיק עם בטחון עצמי בגלל הדרך שגידלתי אותו..שהוא רגיש מדי בגלל חוסר הסבלנות שהיה לי וכו'. מיותר לציין כי אני מטורפת עליו!!! ורק רוצה בטובתו..ורוצה כל כך ללמוד לסלוח לעצמי על העבר כי שום דבר לא נעשה מרוע..אלא מחוסר בשלות וחוסר ניסיון.., איך אפשר להשתחרר מרגשות האשם האלו..??,
    בבברכה, אלה

לקביעת תור
    סגירה
    רגשות אשם- הורות

הוספת תגובה

• רגשות אשם- הורות - תגובה

ענבל מילר היללי
    11/04/2013

שלום לך,
    אמהות, אולי הורות בכלל, כרוכה בלא מעט רגשות אשם. רוב האמהות יודעות וחוות זאת. כך שבצד אחד אני מבינה את מה שאת מרגישה וגם את צריכה ללמוד לקבל את האשמה שלך על טעויות שעשית, ולתת לה לחיות יחד עם האהבה שלך לעצמך כאם ועם הסיפוק שאת מרגישה בתפקידך זה. הבעיה מתחילה כשהאשמה מתחילה להיות מייסרת מידיי, שהיא מובילה לניסיונות תיקון אינסופיים, וכשהיא כל כך ממלאת, שאי אפשר לראות מעבר לה, ואז היא משמשת כהגנה.
    ומעבר לכך, אני לא יודעת אם את עצמך בכורה, אבל אם לא, מקווה שסיפרו לך שלבכורים לא תמיד קל, בדיוק בגלל מה שאת מתארת. אולי זה סוג של נחמה, ואולי לא, אבל את ובנך בחברה טובה.
    אם בכל זאת קשה לך ואת מרגישה שיש כאן משהו תקוע אצלך, שלא מצליח להשתחרר, פני לטיפול אולי אצל פסיכולוג שיש לו רקע בטיפול בילדים והדרכת הורים, שיוכל קצת לעזור לך לעשות סדר בבלגן. אולי אחר כך, תוכלי להתפנות גם לחשוב על עוד חלקים חשובים בזהות שלך, מעבר להיותך אם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות לפני הריון
    יעלי
    29/03/2013

שלום אני בת 24, בן זוגי בן 31 . התחתנו לפני 5 חודשים.
    אנחנו חושבים על להיכנס להריון, נראה לי שאנחנו מוכנים לשלב הבא אבל עם זאת יש לי המון חששות.
    אני לא יודעת אם אני מוכנה באמת, כולם מסביב אומרים ״חכי חכי שיהיו לך ילדים... תהני עכשיו שאין לך מחויבות וכו׳״
    אני חייבת לציין שבן זוגי רוצה אבל הוא לא לוחץ עלי..
    איך אני אדע אם זה באמת מתאים לי כרגע? האם אני מאבדת את החופש שלי? האם מתאים לי להיות אמא ולדאוג למישהו אחר יותר מאשר אני דואגת לעצמי? להיות כבולה אליו? אני פוחדת.. אומרים שבכל גיל זה לא נתפס ולא מוכנים.. אבל האם יש קשר לגיל שלי? האם אני צריכה פשוט לעשות את זה ולזרום לתוך זה? או לחכות??
    בכל כמה ימים משתנה לי הדעה.. פעם אני הכי רוצה ויאללה עכשיו ננסה וכל זה, ופעם בוא נחכה עוד חודש חודשיים...
    אני ממש מבולבלת וצריכה עזרה וכיוון.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חששות לפני הריון

הוספת תגובה

• חששות לפני הריון - תגובה

ענבל מילר היללי
    11/04/2013

שלום לך,
    נשמע לי שאת זקוקה לקצת אוויר וזמן כדי לנסות ולהגיע לארוע החשוב הזה של הריון ולידה קצת יותר בשלה. זה אולי גם עניין של גיל, אבל גם עניין של בשלות ומוכנות. בל מקרה זה לא צריך להפתיע או להכעיס שאת עדיין לא מרגישה מוכנה. כנראה שזה לא מאוד רחוק ממך, כי יש לא מע רגעים בהם כן נדמה לך שזה מתאים, אבל עדיף שתהיי שלמה יותר, ונשמע שאת לא לגמרי שם.
    אני מבינה שבינך ובין בן זוגך קיים פער גילאים, ומשם נובע הלחץ. צריך להתחשב גם בו, אבל את צעירה ואני חושבת שאפשר וצריך לתת לך עוד קצת מרחב להבשלה.
    ולגבי כל השאלות שמעסיקות אותך, יש להן מקום, והן משקפות את החרדה שאת נמצאת בה. שתפי את בן זוגך, נסו לפנות אולי לכמה פגישות יעוץ זוגי, כדי למתן את הפערים ביניכם, ומקווה שבקרוב תוכלי להתקדם לצעד החשוב הזה של חייך בביטחון רב יותר ועם בשלות גדולה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דרך לפתור את זה לבד?
    אנונימית
    28/03/2013

היי אני בת 14 ובמצב בסדר גמור בחיים יש לי בית אוכל ובית ספר טוב. אף על פי כן אני נכנסת למצבים נפשיים נמוכים ומרגישה כאילו אני רוצה להיות כל בן אדם אחר רק לא אני. לפעמים אני חותכת את עצמי וזה נותן לי סיפוק. אחר כך זה מעציב אותי עוד יותר. אף אחד לא יודע וכולם חושבים שהכול בסדר איתי אחותי בדיוק סיפרה להורים שהיא מעשנת ויש סיפור שלם של הפרעות אכילה שלה.. אני לא רוצה להרוס את אמא שלי עוד יותר ולהעציב אותה. אמא שלי במצב כספי לא טוב ואני ממש לא רוצה להקשות עלייה. אני לא רוצה לפנות לפסיכולוג ולא רוצה שאמא תבזבז על זה עד כסף. יש דרך לפתור את זה לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    יש דרך לפתור את זה לבד?

הוספת תגובה

• יש דרך לפתור את זה לבד? - תגובה

ענבל מילר היללי
    11/04/2013

שלום לך,
    כואב לשמוע עד כמה את בודדה בתוך המצוקה שלך. את דואגת לאמא, אבל חשוב שמישהו גם ידאג לך. את בסך הכל בת 14 ולא אמורה להיות לבד עם הקושי הנפשי. הנטייה שלך לחתוך את עצמך מסוכנת וגם מבטאת את עוצמת הקשיים.
    פני ליועצת בית הספר ובקשי ממנה עזרה. אני מאמינה שהיא תפנה אותך למקום הנכון. יש גם מקומות שהטיפול בהם לא עולה כסף, ואת זכאית לטיפול כזה.
    אם מאוד קשה לך שאמך תדע את הדברים, דעי שיש משהו שנקרא
    ״ מרפאת מתבגרים״. בכל איזור יש מרפאה כזו. תבדקי עם היועצת. שם עוזרים למתבגרים במצבך, לפעמים בסודיות מלאה ומבלי שההורים שותפים.

היי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית
    קוראל
    23/03/2013

שלום, שמי קוראל עוד מעט בת 18.
    יש לי אח ( אמצעי ) בן 25 אשר ללא ספק סובל מהפרעה טורדנית כפייתית.
    איננו עבר איבחון, אך ללא ספק זה ניכר לעין.
    הוא סובל מההפרעה בצורה חריפה ביותר!
    פותח דלתות וחלונות כשמישהו יוצא או ניכנס לחדר האמבטיה/שירותים, אפילו יקום באמצע הלילה על מנת לבצע את ה"טקס" הזה.
    יש לו המון טקסים שקשה לפרט אותם כאן אך ללא ספק הוא סובל וגם אנחנו.
    אנו לא יודעים כיצד להתמודד איתו.
    מצד אחד, הוא במצב מאוד רגיש והוא גם אדם מאוד רגיש וכל הערה היא כמו נפילה ענקית בשבילו.
    מצד שני, איננו יכולים לסבול זאת עוד! הוא פוגע באיכות חייו ובאיכות חיינו ( המשפחה )
    בנוסף הוא כלל לא מבין שיש לו בעיה וכשניסינו לרמוז על טיפול הוא ישר הלך, הוא פשוט ראש בקיר הוא כאילו לא שייך לכלום.
    שטיפת ידיים היא רק תסמין מאוד זעיר יחסית לשאר הטקסים שמבצע.
    לפעמים הוא מביא אותנו לקצה עד שאנחנו מתפרצים עליו ואני אפילו צורחת ומקללת דבר שאני כלל לא עושה!
    אני מתחננת לעזרה, איננו יודעים כיצד להתמודד איתו יותר!
    בבקשה עזרה! מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית - תגובה

ענת דינור
    24/03/2013

שלום קוראל
    נשמע שאחיך סובל מאד ואכן זקוק לטיפול. אתם מתמודדים עם אחד המצבים היותר מסובכים, שבו המטופל אינו מעוניין לשתף פעולה. למעשה אין לנו כל דרך להכריח מישהו לקבל טיפול, אל אם הוא נמצא במצב שמסכן ממשית את עצמו ואת הסביבה. במצב כזה פונים לפסיכיאטר מחוזי ולפי שיקול דעתו הוא מבצע בדיקה כפויה. אך כמובן שלפי התיאור שתיארת לא משתמע שמדובר במצב כזה. כל מה שנשאר זה לנסות לגשת אליו בכל הדרכים שעולות על דעתכם, כמשפחה שלו שמכירה אותו וקרובה אליו. אפשרות נוספת היא לפנות להדרכה אצל איש מקצוע. לפעמים הדרכה מקצועית מאפשרת מחשבה יותר נכונה לגבי אופן ההתמודדות עם בן המשפחה הסובל מההפרעה הנפשית.
    בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה אפלטונית
    נוית
    21/03/2013

שלום וברכה,

לעיתים קורה שאני פוגשת אנשים בחיים ויש לי משיכה רגשית- נפשית עמוקה. אין לי הסבר רציונאלי מדוע זה קורה, אך בתחושה העמוקה שלי, אני מרגישה שיש לי בירור פנימי עם אותה דמות. ברור לי שהמשיכה היא אפלטונית, ובמציאות אין ביננו קשר, וכל אחד לחוד. בעיני זה נראה כמיהה לדבר מה שאין לי הסבר הגיוני, אך המשיכה קיימת. אשמח להסבר פסיכולוגי לדבר, אם וישנו כזה..

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה אפלטונית

הוספת תגובה

• משיכה אפלטונית - תגובה

ענת דינור
    24/03/2013

שלום נורית
    אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה. בכל מקרה איני מכירה הסבר פסיכולוגי אחד שתקף לכולם, הסבר פסיכולוגי אמיתי צריך להתבסס על היכרות.
    בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דיופה
    רוני
    21/03/2013

שלום אני מרגיש שאני כבר משתגע ככה זה מה שקורה מאז שהאקסית שלי ניפרדה ממני ב אסמס אני לא מוצא את עצמי מרגיש לא רגוע לא שקט לא מרגיש שאני נמשך לאף אחת מרגיש ריקנות מטורפת וזה מלחיץ אותי אני יודע שאני נימשך רק לנשים אבל בזמן האחרון אני לא נימשך לכלום אולי רק אם אני יסתכל על התמונה של האקסית שלי אני רק ירגיש משהו האים הדבר טבעי ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דיופה

הוספת תגובה

• עזרה דיופה - תגובה

ענת דינור
    21/03/2013

שלום רוני
    מהודעתך משתמע שאתה מוצף רגשית ומבולבל. זה כמובן טבעי לכאוב פרידה מאדם אהוב, אך איני יודעת האם הריקנות שאתה מתאר היא סימן לדיכאון יותר עמוק או שמא מדובר בתגובה לפרידה.
    אם אתה ממשיך להרגיש כך אני ממליצה לך לפנות לקבלת עזרה מקצועית.
    בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    ליאור
    21/03/2013

שלום,אני בת 18 ואני כל הזמן בלחץ כל הזמן,כל פעןלה שלי נעשית בלחץ אפילו לקחת שתייה מהמקרר אני עןשה מהר ובלחץ.אני מרגישה שאני מפספסת דברים בחיים בגלל הלחץ הזה ושאני לא נהנת משום פעולה שהיא ובכלל משום דבר כי הכל אני עושה מהר מאד.אני באמת מנסה לעבוד על עצמי ולשנות את ההרגל הזה י אני יודעת שזה פסיכולוגי וזה נתון לשינוי אבל עדיין קשה לי נורא.אני יותר מאשמח לייעוץ מכן ולעזרה מילולית כלשהיא תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

ענת דינור
    21/03/2013

שלום ליאור
    על פניו את מתארת התנהגויות שמשקפות מצב של חרדה. אין לי כל דרך לדעת מדוע את חרדה, וממה. אני מניחה שיש סיבה עמוקה שבגללה את חשה צורך לעשות דברים ״מהר״, ונשמע שאת סקרנית לגבי הסיבה הזו. אם תרצי תמיד תוכלי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לברר עם עצמך מה קורה לך מדוע, ולהקל על עצמת החרדה.
    תרגישי טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור מצה"ל עקב מחשבות אבדניות
    מישהי
    20/03/2013

שלום אני בת 18,הלכתי ללשכת גיוס הייתי עם הקב"ן -קצין בריאות נפשית הוא שאל אותי כל מיני שאלות ואחת השאלות שלו הייתה אם יש לי מחשבות אבדניות אמרתי לו שכן ואמרתי לו גם שגם בעבר תכננתי להתאבד אחרי כל השאלות שהוא שאל אותי הוא אמר לי שיביאו לי זימון לפסיכיאטרי הוא הביא לי את הזימון ואמר לי אחרי שתהיה אצל הפסיכיאטרי משם נחליט אם לגייס אותי או לא , הפחד הכי גדול שלי שאני כן פתאום ירצה להתאבד כשאני כבר מגויסת לצה"ל , האם גם אם יש לי מחשבות אבדניות אבל אני לא אתאבד,כי אני נמצאת בטיפול עם עובדת סוציאלית , אבל בכל זאת יש לי מחשבות אבדניות , אבל אני ממש לא מתכננת להתאבד , או אולי בעתיד כן ...לא יודעת ... האם במצב שלי ישחררו אותי מהשירות בצה"ל ?

הוספת תגובה

• שחרור מצה"ל עקב מחשבות אבדניות - תגובה

ענת דינור
    21/03/2013

שלום מישהי
    איני יכולה לדבר בשם הצבא. מכיון שקיבלת זימון לבדיקה פסיכיאטרית אני מניחה שתדעי את התשובה בקרוב.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות
    גבי
    20/03/2013

שלום
    יש לי מחשבות אובססיביות שחוזרות על עצמן . כל פעם שאני עושה משהו חדש ועשיתי 4 דברים השנה האחרונה ( רפואת רמבם , הכרויות סדנא וכו ) . בהתחלה זה טוב ואחרכך אני מתחיל להאשים את עצמי שאני לא בסדר וכאילו נתלה על אותו דבר הבן אדם או העיסוק . וגורם לעצמי סבל נורא . האם יש טיפול שיכול לעזור ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות

הוספת תגובה

• אובססיביות - תגובה

ענת דינור
    21/03/2013

שלום בי
    כמובן שניתן לטפל במחשבות אובססיביות ובחרדה שאתה מתאר. במידה ואתה סובל גם מטכסים אובססיביים, ניתן להיעזר גם בטיפול תרופתי.
    בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנית על יחס של אחרים
    אנונימית
    16/03/2013

כשאני משתפת אנשים בכאב ובסבל שלי, שעברתי בחיים, אומרים לי "תסתכלי על אנשים כמו מרטיין גריי ותביני שיש אנשים שסובלים יותר ממך".
    ואני תוהה,
    בגיל 7-14 לעבור התעללות מינית מצד האבא, בגיל 14 כשסוף סוף בא לזה קץ באה חרדה קשה מאוד שעד עכשיו (גיל 21) מלווה אותי והורסת את החיים שלי (טיפלתי, אין סוף, אי עדיין הצלחה, רק במקום להיות חרדה ב 100 אחוז הפכתי לחרדה ב 95 אחוז), לגלות מחלת כליות בגיל 20, בגיל 20 וחצי לגלות אלרגיה לחלבי, בגיל 21 לגלות שיש שינויים באנטומיה של המוח ונמק ישו וכמו כן חשד לאירוע מוחי לפני כמה שנים, ועם כל זאת - להגיד - יש גרוע יותר ממני, אז למה אני בוכה???
    אני תוהה אם המש]פט הזה נכון, כי אותי הוא לא מעודד אלא מעצבן. אני סובלת! קשה לי! אני חושבת אין סוף פעמים לשים לזה קץ - ואני צריכה לשמוח שיש גרוע יותר???
    אני שואלת, כי גם מטפלים אמרו לי את זה ואני לא מבינה למה מתייחסים לזה בכזאת חשיבות?
    לכל אדם סף סבל אחר, למה משווים אותי לאחרים?
    בחיי שלפעמים זה רק גורם לי עוד יותר לרצות לגמור עם החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנית על יחס של אחרים

הוספת תגובה

• עצבנית על יחס של אחרים - תגובה

ענת דינור
    16/03/2013

שלום אנונימית
    את צודקת שזה משפט מאד מרגיז וגם בוודאי שהוא אינו נכון. סבל זה דבר סובייקטיבי לחלוטין. אני מצטערת בשבילך לשמוע שגם אנשי מקצוע אמרו לך משהו כזה. נשמע שאת באמת מאד סובלת ושמגיע לך להיות בטיפול כמו שצריך, אני מאחלת לך שתוכלי לעשות את הצעד ולפנות לפסיכולוג/ית כדי לקבל את המענה המתאים.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד עניין
    אלי
    15/03/2013

שלום לך,לפני כחצי שנה התחלתי להיות אובססיבי לגבי עצמי.ז"א להתעסק בעצמי בצורה מוגזמת,בדימוי העצמי שלי,בדפוסי החשיבה שלי בקרב אנשים,בהאם אני בחרדה חברתית או לא וכן הלאה עוד ועוד נושאים הקשורים לעצמי.
    לפני שהתחלתי להיות אובססיבי ,הבעיה הרגשית שלי הפכה לתכופה יותר ויותר,והבעיה הרגשית ז"א שהתחושה שלי הייתה הופכת להיות לא טובה ומרירה בלב.הייתי בטיפול פסיכולוגי והפסיכולוג תמיד אמר לי לזהות את המחשבות שמשנות לי את התחושה אבל תמיד התקשתי בזה.ברגע שהבעיה הרגשית נהייתה תכופה יותר ככה התחלתי להתעסק בעצמי יותר.כל ההתעסקות המוגזמת שלי הייתה כשהייתי בארצות הברית ככה שלא היה לי למי לפנות חוץ מלכתוב כל היום ולהתעסק בזה.כמו כן באותה תכופה התחלתי להרגיש חוסר ביטחון במחשבות שלי,למשל חוסר ביטחון בהיותי סטרייט,ועוד מחשבות כאלה.בעקבות כל הסיפור הזה התפתחו אצלי שלוש בעיות-1.תנודות במצב רוח2.OCD
    3.תחושה של חוסר סדר בראש.
    אני כבר חמישה חודשים מטופל אצל פסיכאטרית בנוגע לבעיות האלה ועדיין לא הגענו לטיפול המתאים.בנוסף לתנודות במצב רוח,רוב הזמן יש לי את הקטע הזה שדברים שהייתײ עושה בעבר לפני שהכל התחיל כמו לגלוש באינטרנט ולהיות במחשב,ולצאת עם חברים,הם כרגע חסרי עניין בשבילי.ככה שלפעמים גם שיש מצב רוח טוב אני עדיין מרגיש את התופעה הזאת.
    השאלה שלי האם לדעתך טיפול פסיכולוגי או קוגנטיביבי יהיה יעיל בשבילי?כי אני והפסיכיאטרית ממשיכים לנסות למצוא את הטיפול המתאים בשבילי אבל בינתיים זה לא מתקדם לשום מקום.
    בקשר לחוסר עניין שלי בלשחק במחשב ולצאת עם חברים(שאלו הדברים שהיתי עושה לפני שהאובססיביות התחילה),האם זה חלק מהסוג של דיכאון שאני עובר?ומה אפשר לעשות בעניין הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד עניין

הוספת תגובה

• איבוד עניין - תגובה

ענת דינור
    16/03/2013

שלום אלי
    אתה יכול להיעזר גם בטיפול באוריינטציה פסיכודינאמית וגם ב CBT. הבחירה תלויה בך ובמשאלות לבך.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקט אם להשאר בטיפול או לא..
    יאקי
    15/03/2013

שלום וברכה,
    אני בן 24..מטופל פסיכולוגית כבר שמונה חודשים אצל פסיכולוג קליני, בשיטה פסיכודינאמית..
    רק עליי: לא גדלתי עם אם יציבה, אמא מכורה לסמים מזה 15 שנים..התעללה נפשית פעם אחר פעם בי..אבא לא היה בתמונה..הקים משפחה אחרת... גדלתי אצל בני המשפחה..
    לפני כחודש עברתי התקף פסיכוטי, אני נוטל גם תרופות פסיכיאטריות ובמעקב אצל פסיכיאטר
    בזמן האחרון נודע לי כי הנני מאובחן כ"הפרעת אישיות גבולית"
    הסתכלתי באינטרנט ונודע לי שיש שיטות טיפול מסוימות מאוד יעילות לטיפול בהפרעה.. ושיטות שונות (כגון DBT) לטיפול בהפרעה זו..
    כרגע האפשרות הזו קוסמת לי, אך אני לא יודע אם עליי לוותר על הטיפול הנוכחי שלי... בעקרון הוא עוזר לי אבל אני עדיין כועס, אני אומנם מתקדם טיפה, אך האפשרות של לעבור לטיפול ממוקד יותר נורא קוסם לי ולא כל כך נעים לי לעזוב את הטיפול הנוכחי ולפרק את החבילה שבניתי עד כה, מצד שני הטיפול בDBT קוסם לי, אני לא יודע מה לעשות..כרגע אני מעלה את הספקות מול המטפל בנוגע להחלפת הטיפול, כבר די הרבה זמן, אך זה לשווא וזה נמשך... מה לעשות??

תודה מראש ושבת שלום =]

הוספת תגובה

• קונפליקט אם להשאר בטיפול או לא.. - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום יאקי
    ההתלבטות שלך חשובה. אני מניחה שהמטפל שלך יוכל הכי טוב לעזור לך לחשוב מה הכי נכון לך משום שהוא כבר מכיר אותך לעומק. אם לא נעים לך לפרק את החבילה, כמו שכתבת, כנראה שמשהו אתה כן מרוויח בטיפול הזה, ואולי לכן הקונפליקט יותר מורכב. לעתים קרובות נדמה שטיפול במקום אחר יהיה יותר טוב, או יביא את ה״תרופה״ יותר מהר, כשלמעשה אין שום דרך לדעת אם זה נכון. לפעמים מחשבות על טיפול אחר או על עזיבה של טיפול משקפות את הפחד מהתלות שנוצרת בתוך הטיפול. מכל מקום אני מציעה לך לפתוח את הנושא הזה בטיפול שלך כדי להבין את הקונפליקט שלך לעומק.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית
    עדי(בת 17)
    13/03/2013

שלום, ישלי מחשבה טורדנית ואני באמת חייבת עזרה..
    ישלי אותה כבר 3 חודשים בערך וזה מחשבה בקשר לנטייה מינית, הקטע הוא שאני לא נמשכת לבנות ובחיים לא נמשכתי, אז בגלל זה אני לא מבינה למה המוח שלי חושב עלזה, זה כבר ברמה שזה עושה לי כאבי ראש מטורפים , אני רק רוצה להיפטר מזה.. אני בת 16 אם זה משנה, בבקשה עזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה טורדנית

הוספת תגובה

• מחשבה טורדנית - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום עדי
    את שואלת שאלה ענקית וכללית, שהתשובה לה צריכה להתבסס על היכרות מעמיקה איתך. אני מניחה שיש הרבה סיבות שבגללן את חושבת על בנות, ושבגללן את חרדה מכך. אם תרצי תמיד תוכלי לפנות לטיפול כדי לברר עם עצמך את הנושא הזה.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאש בק
    משה
    11/03/2013

שלום אני בן 21,לפני כשנתיים התחלתי להשתמש בסמים מסוג אל-אס-די ולפני כשנה צרכתי קמות גדולה מהרגיל וגרם לי לקצת טריפ רע אבל זה עבר,ובזמן האחרון יש לי משהו כמו פלאש בק,כשאני נמצא בסביבה של אנשים שמדברים לא ברור ומצחקקים אני מרגיש שזה כמו סרט רץ ושאני בתוך תסביך כזה,ותקופה ארוכה ההיתי משתמש גם בקנאביס ולפני כחודשיים הפסקתי לעשן,למה זה קורה ומה הם דרכי הסיוע?

לקביעת תור
    סגירה
    פלאש בק

הוספת תגובה

• פלאש בק - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום משה
    אני לא בטוחה שאני מבינה את השאלה, ולמה בדיוק אתה מתכוון בפלש בק. אם אתה מרגיש שאתה נוטה להתמכרות אני ממליצה לך לחפש עזרה בפורומים המתאימים.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה