מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומות ופחדיונתן14/12/2012
שלום רב אני בן 28 נשוי פלוס 2 ילדים מה שקורה לי הוא כזה:
פעם בשבועיים או לפעמיים בתכיפות קרובה יותר אני חולם שאני מאבד את אשתי שאני כל כך אוהב. אם זה חלום שבעצם אני נשוי לאשה אחרת ואשתי האמיתית עומדת בצד ואני פונה אליה שאני אוהב אותה והיא אשתי האמיתית ולא האשה הזרה שעומדת לצידי.זה חלום שחוזר על עצמו הרבה פעמים, או שיש חלום שונה במעט שבו אני נמצא שוב בסיטיואציה שבו אניח אומר למשפחתי שאני אוהב את את אשתי ואני אפילו מדגיש את שמה הפרטי ושם משפחתה מלפני הנישואין והיא צריכה להיות אשתי ההרגשה כל כך אמיתי שאני זוכר הכל לפרטי פרטים. ובכלל יש בי פחד שאם היא לא עונה לי לטלפון או כועסת עלי אז ישר מכונן בי פחד שהיא תעזוב אותי או שקרה לה משהו...האם יש הסבר לחלומות שאני חולם כבר הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות ופחד - תגובה
ענת דינור16/12/2012שלום יונתן
פחד מאבדן של מישהו אהוב הוא דבר טבעי שמאפיין את כולנו. העובדה שאתה חולם חלומות חוזרים באותו נושא מעידה על כך שאתה עסוק מבפנים בפחד הזה. אתה כותב שזה קורה לך בתקופות, אולי אתה יודע מה מאפיין את התקופות האלה, והאם קיים טריגר להתגברות החרדה שלך. האם זה קשור לטיב היחסים שלך עם אשתך באותה תקופה, או אולי לחוויות שחווית בעבר עם אדם שהיה אהוב ויקר לך. בכל מקרה, ישנם אנשים שסובלים יותר מאחרים מחרדות מהסוג הזה וזקוקים לעזרה כדי להתמודד עמן - את זה רק אתה יכול לדעת.
כל טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלימה בהקיץ123412/12/2012
אני בת 14,בערך מגיל 10 אני פשוט לא מפסיקה לחלום בהקיץ, כלומר ממציאה סיפור דמיוני ושוקעת בו. אני יכולה לעשות את זה יום שלם אם לא יפריעו לי.
פעם כל מה שרציתי היה לצאת עם חברים לקניונים,לעשות פעילויות ביחד וכ"ו, אבל
עכשיו אני מתבודדת בחדר וישנה/חולמת מהקיץ,מיד כשאני חוזרת מבית הספר.
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
בנוסף לכך כשיש משהו כשמסקרן אותי,אני לא אנוח עד שאדע את התשובה,גם אם מדובר במשהו שולי שלאחרים אין שום עניין ממנו.
הקטע הוא שהתחום שהכי מעניין אותי הוא רפואה.
לדוגמה אם אני אראה תמונה של תסמונת במחשב ולא אדע את השם של התסמונת או אם היא אמיתית,אני אשב שעות על גבי שעות ואחפש בגוגל כדי לברר על התסמונת.
אשמח למענה מהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלימה בהקיץ - תגובה
ענת דינור12/01/2013שלום 1234,
על פניו נשמע שאת מתארת צורך בשליטה. חלימה בהקיץ היא לפעמים הדרך שלנו לדמיין סיטואציות ו״לתרגל״ שליטה בהן. אפשרות נוספת היא שחווית אכזבה או פגיעה בעולם המציאותי ואת פונה לתוכך פנימה, שם יש פחות סכנות.
יכולות להיות סיבות נוספות, אם עולמך הפנימי מסקרן אותך ניתן תמיד לפנות לטיפול פסיכולוגי.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי הורים וילדיהםרויטל10/12/2012
שלום לכולם,
אני באה ממשפחה שלא מפגינים אהבה,מילים או חיבוק אני בת 19
ולעומתי חברות שלי אחרת ,כשאני רואה אך הן מדברות ,והיחס בינם לבין המשפחה הוא אחר משלי ,אפילו עם אחיי אין לי קשר כמו שצריך להיות.
אין לי אפילו את מספר הטלפון שלאחד מהם אצלי,לעומת אחותי ואחי שיכולים לדבר בטלפון
אחד עם השני ,אני לא שונה לי לדבר ולהגיד מה נישמע ?וכו..
מקווה שהבנתם .פשוט רציתי לאמר ,תודה על ההקשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
למה לא עונים20/01/2013למה לא עונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים - תגובה
אפרת בן שם22/01/2013הי רויטל.
מצטערת שלא ענינו, זה לא קשור אלייך למרות שגם כאן נראה שהרגשת שזכית להתעלמות.
את אומרת תודה על ההקשבה ומספרת על מצב מנוכר בבית בו גדלת לעומת חברותייך שגדלו בבית חם ואוהב ונוגע. את נמצאת בראשית חייך הבוגרים, בשלב מסויים גם את תקימי משפחה לעצמך, משפחה שתוכלי לקבוע את אופייה ולשנות את גורלך. אני מציעה לך מכל הלב לחפש כעת טיפול עבורך, אם אין לך כסף או שאת חיילת אז דרך השרות הציבורי או צהל, בו תוכלי לעבד את התחושות שאת חווה כלפי משפחתך הראשונית, כדי שהקשרים הבאים שלך עם בני זוג ובהמשך בתוך המשפחה שלך יוכלו להיות מלאים יותר ומחוברים יותר ולא יסבלו מפצעי עברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
י25/01/2013חח כניראה שלא הבנתי נכון
לא מנוכר פשוט הם לא מביעים אהבה ככה זה ,יש הרבה אנשים כאלה,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה וראש חולשה מינית כשל במערכאמיר09/12/2012
שלום למומחים
אני בחור בן 29.3 , מורה במקצוע לפני שנה וחצי הכרתי בחורה לקשר רציני למטרת נישואין , בשבועיים הראשונים הייה הכי כיף בעולם אהבתי את הבחורה ונראה לי שהכל יפה , לאחר שיחה עם אותה בחורה למשך כשעה ודיבורים בעניין הקשר , אותה הלילה לא אשכח לעולם הכל הפך לשחור , כאבי ראש וחזה חולשה גופנית חולשה מינית , מה לא ? למרות הכל ניסיתי להתגבר על כל הקשיים האלה ללא הצלחה ולמרות הכל המשכתי את הקשר למרות שכל הזמן היה משהו דוחף אותי לעזוב אותה , לא וותרתי והתארסנו למשך 4 חודשים ההיתי מאוד עצבני ועומד לה על כל דובר שהיא עושה ותמיד צועק ועצבני , עד שבסופו של דבר עזבתי אותה .
אחרי שעזבתי אותה הייתה הרגשה יותר טובה והמשכתי לנהל חיים רגילים עם כאבי חזה קלים וחולשה מינית פחות מההתחלה ונראה שאני יוצא מהמשבר , לפני שבועעים הכרתי בחורה ועוד הפעם חזרו אותם סימנים וכאבים ןמחשבות רעות , ובסוף וותרתי על הקשר הזה .
אני המום לא יודע מה לעשות ולאן לפנות .האם זו מחלה ? או הפרעות ? או מה ?? אני לא יודע
אני מבקש עזרתכם .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חזה וראש חולשה מינית כשל במערכ - תגובה
ענבל מילר היללי10/12/2012שלום לך,
אפשר לשמוע בדבריך את הקושי הקשור בגילוי שיש משהו אצלך שמונע ממך להתקדם כמו שהיית רוצה בקשר זוגי. הסימפטומים חוזרים ולכן אתה כיום מסוגל להכיר בכך שמשהו בפנים חוסם. אומנם זה קשה לך וכואב, אבל זה מה שצריך לקרות כדי שתוכל לראות שמשהו צריך להיעשות.
לא הייתי נכנסת לאבחנות, בטח שלא בפורום כזה, אבל כן הייתי ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי. בטיפול תוכל להתחיל להבין מה קרה לך בקשר הקודם, ומה מסמנים לך הסימפטומים שתיארת. יש להניח שמדובר בחרדה, אבל צריך להעמיק ולברר למה היא קשורה. חרדה היא משהו שקורה אצל הרבה אנשים מתפקדים ומוצלחים, כך שכדאי פחות להיבהל, ופשוט לעשות מעשה- להתחיל תהליך שיסייע לך להתקדם לעבר זוגיות טובה, שתהיה עבורך מקום מרגיע, בטוח ושלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בעבודה.חסום08/12/2012
שלום,
אני דייל אוויר כבר 3 וחצי שנים בחברת התעופה הלאומית של ישראל וסטודנדט להנדסה.
בחודש האחרון אני סובל הרבה מכאבי ראש במהלך הטיסה דבר שגורם לי להפסיק לתפקד כראוי. בהתייעצות עם רופא המשפחה נאמר לי שככל הנראה אני מפתח חרדת טיסה כלשהי משום שגם כדורים נגד כאבי ראש לא עוזרים לי . אני מאוד מחובר לעבודה הזאת ואוהב אותה השאלה שלי היא האם העבודה הזאת מתחילה להיות גדולה עליי ואני צריך להפסיק או שאם אני ימשיך עלול להיגרם לי נזק נפשי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים עליי?
חסום10/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה בעבודה. - תגובה
ענבל מילר היללי10/12/2012שלום לך,
התיאור שלך והאבחנה שנתנה לך ע״י רופא המשפחה לא כל כך ברורים לי. כאב ראש, כשלעצמו, גם אם אין לו סיבה רפואית, אינו מספיק כדי לקבוע שיש לך חרדת טיסה. האם התחלת להרגיש פחד בטיסות? האם יש תופעות גופניות נוספות מלבד כאב ראש?
נראה לי שצריך לנסות להבין קצת יותר לעומק מה מסמן כאב הראש הזה שלך. לא הייתי עושה שום החלטה כמו לעזוב את העבודה שלך לפני ברור שכזה. יכול להיות שזה משהו שניתן להתגבר עליו. יכול להיות שאכן יש משהו בעבודה שלך שמעורר בך איזשהו לחץ, שאינו מודע. אבל גם אם כן, זו רק סיבה לבדוק את זה ולנסות לשפר את המצב. נזק נפשי גדול יותר לא נראה לי שיכול להיגרם, אבל שוב, עליך להתייעץ. פנה לפסיכולוג בעניין. לפעמים פגישה או שתיים יכולות לתת כיוון, ומשם תוכל להחליט כיצד תרצה לגשת לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר גיל 18.חשיבה06/12/2012
שלום,שמי לירון.מיזה חודשיים שאני נמצא במשבר.אין חשק למחשב,אין חשק לעשייה,אין חשק לכלום.
מילד שלא היה חסר לו כלום,מתאמן,עובד,פעיל חברתית,יוצא,הפכתי לבן אדם דיכאוני שהספקתי לקבל 2 הבחנות פסיכאטריות של OCD+חוסר שקט פנימי(חרדה).
הכדורים שאני מקבל לא מוגדרים כעוזרים במיווחד,כי היה לי עד לפני כמה ימים שבוע שלם שאני רק פעיל ולא מתקרב למיטה ביום ועם שקט פנימי ובלי התסמינים של OCD,ואחרי זה התחלתי עוד פעםם להיכנס לזה בהדרגה.
המצב לא טוב בכלל,אני נמצא בחוסר סדר של המחשבות,לא מוצא נחמה בשום מקום אפילו במיטה לא,מרגיש שאני מתפקד בצורה כפייתית מהמחשבות,חסר שקט פנימי.
זה התחיל מהרבה תלונות במישור הפסיכולוגי מצידי,שאלוהים יודע למה המצב החברתי והרגשי שלי הידרדר כל הזמן ואני הפכתי למתלונן ומחפש וחרד.
עם החברים יצאתי פעמיים בחודשיים האלה וגם שם הייתי קפוא וחסר חשק.
אני מנהל עם עצמי מאבק לא לעשות "אקטים טורדניים" למניהם כשאני עם אנשים וכשאני לא מרגיש טוב.
כשאני מרגיש טוב יש לי חשק ושקט פנימי לשחק במחשב ,אני משחק במשחקי רשת וככה אני מנהל אינטרקציה עם אנשים ומדבר,אבל אני אף פעם לא מצליח לשמור על זה ואני שואל את עצמי עם הפתרון הוא לדחוף את עצמי כל הזמן קדימה,
להתחיל להירשם לחדר כושר להתקשר בכוח לחברים,לא לוותר לעצמי.
הייתי שמח להחבנה,וד"א הייתי אצל פסיכולוגית והרושם הוא ממש רע,פעמיים הייתי והיא רק אמרה לי שאני במשבר וסירבה לתת הבחנה ,וגם עם היא הבינה את הבעיה שלי לא הרגשתי שהיא באמת מכילה את המחשבות והרגשות שלי.
ובעברי הייתי טיפול פסיכולוגי (וכאן אני מדבר על תחילת ההידרדרות)במצבי הרגשי והחברתי,שבהם אובחנתי ע"י דימוי עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה.
מה אתן מציעות?בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר גיל 18. - תגובה
ענבל מילר היללי09/12/2012שלום לך,
אני שומעת בדבריך שיש לא מעט דברים שאתה מתמודד איתם -חוסר שקט, חרדה, קושי בתפקוד ותנודות במצב הרוח. אני מבינה שיש פסיכיאטר שמלווה אותך, והוא זה שעליך להפנות אליו את הרשמים שלך בדבר השפעת התרופות. בהחלט יכול להיות שיש מקום לעשות שינוי בטיפול התרופתי.
ולגבי הטיפול הפסיכולוגי, חבל שבשני הניסיונות שהיו לא יצאת עם תחושה טובה. יכול להיות שלא פשוט עבורך לתת אמון במטפל או במטפלת. ואולי בכלל לא פשוט עבורך לתת אמון באנשים. אבל זו לא סיבה לוותר, אלא דווקא להישאר. התמדה יעילה בחלק גדול מהמקרים, והיא בסופו של דבר עשויה להשתלם. מציעה לך בחום לנסות שוב לפנות לטיפול. הדברים שפרשת כאן נשמעים מידי מורכבים כדי להציע לך משהו מעבר לכך בפורום הזה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר גיל 18. - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012שלום לירון.
כפי שהוצע לך בעבר, גם כעת, אני מציעה לך לחפש טיפול מכיל ומלווה, בו תוכל לשתף בקשייך ולקבל הכוונה והחזקה לצליחת המשבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכה בטיפולליאת05/12/2012
אם אני נמשכת לפסיכולוג שלי,האם עליי לשתף אותו בכך?
אני מרגישה לפעמים שהייתי רוצה שהוא יגע בי,ובפנטזיות שלי קורים דברים 'מעבר',אבל ברור לי שזה לא יתכן והדבר לא מפריע לי ביום יום,או שבטיפול עצמו.
האם אני צריכה לספר לו על זה? או שאין צורך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה בטיפול - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012מה שאת חווה הינו דבר טבעי מאוד המתרחש בתוך טיפול ונקרא "העברה ארוטית". (או Transference Love , מונח אותו טבע זיגמונד פרוייד) שמשמעותו שהתחושות העצמתיות של ההתאהבות המתרחשות במהלך הטיפול, מקורן בסיטואציה הטיפולית הטומנת בחובה העברה של רגשות ראשוניים לעבר המטפל ולאו דווקא התכונותיו המושכות של המטפל כאדם. מעבר לכך, האנטימיות הנוצרת בשעה הטיפולית, מעלה פעמים רבות גם חלקים מיניים שהם חלק מהדחפים האנושיים הבסיסיים ביותר ועל כן, חשוב שיעלו בשעה הטיפולית. החשיבות הינה בכך שהמיניות שעולה הינה פאן נוסף בתוכך שמבקש לצאת בתוך השעה הטיפולית והזדמנות עבורך ללמוד עוד על עצמך דרך הטיפול ואולי להשתחרר מעוד כבלים או מעצורים שייש בחייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחות יתרהאופטימי05/12/2012
זה מכמה שנים, אני חש גם בתוך זוגיות שהיתה לי ופעם אחת גם בתוך היכרויות מעמיקה עם מישהו שהכרתי בעבר באופן שטחי יותר, שכאשר מעמיקים את הקשר ואני מתחיל להיפתח יותר,כנראה בגלל שאני מסונוור מכמות גדולה של מחמאות לתקופה קצרה יחסית אני מתחיל לספר דברים יותר מדי אישיים בשביל תקופת היכרות קצרה,ואחר כך אני מתחיל להצטער על זה , כי בתוך הזוגיות הקודמת שלי למשל, הרגשתי אחר כך "ערום" במובן המטפורי וחלק מן הדברים שסיפרתי פגעו באיך שבת הזוג שלי התייחסה אלי, וכמה שאני מנסה למזער את הפתיחות הזו,אני מרגיש שאני עושה את אותם טעויות מחדש, השאלה איך מטפלים בדברים האלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות יתר - תגובה
ענבל מילר היללי10/12/2012שלום,
אתה מתאר תחושה הקשורה ביכולת שלך לתת אמון ולבטוח. אתה מרגיש התלהבות, כמעט כמו של ילד, כשאתה מתחיל קשר חדש, מתמסר מהר. מידיי. אחר כך אתה מרגיש שלא שמרת על עצמך מספיק, הפגיעה ותחושת החשיפה המוגזמת לא מאחרות לבוא.
אני תוהה האם צריך לטפל בפתיחות המוגזמת או דווקא בתחושת הפגיעה שבאה אחרי. אני מבינה שמה שאתה היית רוצה זה להצליח להיות יותר מאופק, בשליטה, אבל אני דווקא חושבת שיש משהו מאוד כן ואמיתי ביכולת שלך להביא את עצמך כפי שאתה מביא את עצמך בתחילת קשר. אולי צריך רק לחשוב על זה, אולי לעדן את זה, לבדוק, אבל לא הייתי ממהרת להחליף את זה בגרסה סגורה ושמורה.
בכל מקרה, מעניין לחשוב על כל הדבר הזה, ולבדוק מה היחסים שיש לך בכלל עם נושא האמון, עם בנות זוג בפרט. אם חשוב לך, תשקול לפנות לטיפול בעניין הזה. שם יהיה מקום טוב לבדוק את הסוגיות האלו ולהגיע למקום יותר נוח ובטוח עבורך, אבל מבלי לוותר על הכמיהה לקשר וההתלהבות שבאה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתעידן05/12/2012
שלום,
אני בן 25, בריא. נמצא בתקופה לא זוהרת בחיי.
גילו בחצי שנה האחרונה שאבא שלי חולה סרטן וזה גומר אותי. הקשר הזוגי שלי לא טוב, הרבה ריבים. מרגיש די חסר אונים כרגע.
יש לי תקופה (אפילו כמה שנים) שאני מרגיש סוג של פחד או רתיעה ליד אנשים "גדולים"
בין אם זה גברים גבוהים או אגרסיבים, בחורות יפות עם ביטחון גם קשה לי להיות לידן.
זה מלווה אותי ברגע שאני מגיע לסיטואציות כאלה בדפיקות לב ממש חזקות וחוסר נוחות לידם.
לא יודע למה זה קורה, וזה משגע אותי. מרגיש נחות למרות שהביטחון העצמי שלי מעל הממוצע לדעתי.
אשמח לשמוע על אפשרויות שבגינן זה קורה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012שלום עידן.
לגבי התחושה העכשווית, ציינת הרבה סטרוסורים המקשים על חייך. המצב של אביך, היחסים הרעועים עם בת הזוג, מה שגורם לך לחוש חסר אונים ודואג מאוד. אני מנסה להבין את מה שאמרת בכך שזה "גומר אותך" האם חרדה עזה? האם דיכאון? איך זה משפיע על חייך ועל יכולת ההתמודדות שלך עם הקשיים בחייך? שאלות אלו עלייך לשאול את עצמך.
בנוסף, אתה מתאר חרדה המלווה אותך במשך שנים שנראה כי נובעת מתחושה של חוסר בטחון עצמי ותחושות של נחיתות מול אנשים אותם אתה מכנה "גדולים". אז אתה מתאר סמפטומים מוכרים פיזיולוגים של חרדה וחוסר נוחות. אתה אומר שלדעתך הבטחון העצמי שלך מעל הממוצע ושואל מדוע זה קורה, כלומר ישנן סיבות שאינן מודעות לך ואולי היית רוצה לבדוק חלקים אלו. בדיקה כזן נכונה להעשות בתוך קשר טיפולי. בנוסף, ייתכן ונסיבות חייך בהווה גורמות להגנותייך להחלש ואז החרדה שלך עולה ומין הסתם אתה חש מעורער יותר, חלש יותר ומכאן, יורד הערך העצמי שלך אותו אתה תופס בד"כ כגבוהה.
גם אם זה המצב, ותחושותייך מתעצמים עקב נסיבות חייך, ייקל עלייך שתעבד את תחושותייך בטיפול שבהמשך יוכל גם להקל על הסימפטומים החרדתיים שאתה חווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאשתימשה04/12/2012
אני פונה לחברי הפורום, אם כי איני יודע אם זו הכתותבת הנכונה...
אשתי סובלת במקום העבודה הנוכחי שלה מזה שנתיים. המעבר מהעבודה הקודמת לא היה קל לה, בייחוד מבחינה חברתית עם אנשי הצוות החדשים.
עושה רושם כי מבחינתם, היחסים דווקא ממש טובים אבל אשתי לא ממש "מסתדרת" איתם, ותמיד מדברת על העבודה הקודמת בצורה חיובית (כאילו עשתה טעות גדולה לעזוב שם).
לצד זה, היא סובלת מדי פעם ממשברי חוסר מצב רוח, בוכה הרבה ובכלליות אני מרגיש שקשה לה להתמודד עם דברים לבד (משימות של העבודה כמו שליחת מיילים וכו', מטלות של הלימודים וכו').
הרבה פעמים קורה לה מצבים מביכים בהם היא בוכה אפילו מול אנשים כמו מנהלים בחברה, מדברים שכנראה בעיני נתפסים כשוליים, אבל כנראה שלא בשבילה...
אני מצדי מנסה לשמח ולפנק אבל השמחה היא ממש "רגעית" ונמשכת עד הקרייסיס הבא.
אני די אובד עצות ולא יודע מי יכול לעזור או לכוון אותה. אני כל הזמן דוחף אותה לדרוש קידום ולגדול להתפתח אבל היא אף פעם לא מרגישה שזה מספיק טוב מה שהיא עושה ושזה מתאים
אני לא יודע אם טיפול פסיכולוגי או מאמן, או משהו כזה יכול לסייע לה ואני די אבוד ולא יודע מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאשתי - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012ראשית, אשתך זכתה שייש לה בעל כמוך שעוזר לה ומנסה להקל על חייה. אולם כפי שאתה רואה, לא חשוב כמה שתתאמץ, אם הרצון יינבע ממך ולא ממנה, האושר וההקלה לא יגיעו. נראה כי אשתך, למרות הפרגון ממך וללא קשר אליו, לא חווה את עצמה כטובה מספיק ואינה בטוחה בעצמה. היא אינה שלמה עם החלטות שלוקחת ומתקשה להסתגל למקום החדש. אולי בשל התחושה שאינה טובה מספיק, אולי בשל חוסר יכולתה לחוש שלמות והיותה נעה כל העת בהיסוס שמא עשתה טעות. אני חושבת שהעזרה הכי חשובה שאתה יכול להעניק לאישתך הינה לעודד אותה להתחיל טיפול שייסייע לה להיות אדם שלם ובטוח יותר בעצמו. דרך הטיפול , תוכל להכיר חלקים בעצמה שייתכן ונובעים ממקומות מוקדמים באישיותה הגורמים לה לחוסר הערכה עצמית ואמביוונטיות לגבי החלטות שעושה בחייה ובתקווה תוכל לנהל את חייה ולחוות אותם בצורה טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרצי אושר?עידו04/12/2012
בן 16.
כבר חצי שנה-שנה יש לי לפעמים רגעים של פרצי אושר שקורים מסתם איזו שטות(לדוגמא: נזכרתי באותו רגע שהיום יוצא פרק של סדרה שאני ממש אוהב).
ברגע אחד אני הופך לבנאדם המאושר ביותר שיש ואני מרגיש שאני פשוט רוצה לחבק את הבנאדם הראשון שאני רואה.
אבל ברגע שאני מתחיל לשחק עם ההרגשה ולנסות לנתח אותה זה נעלם במהירות, כל זה נמשך לכמה שניות בודדות ובפעמים נדירות גם חצי דקה.
אני רוצה לציין שהשנה האחרונה לא הייתה קלה(אח קרוב התגייס לקרבי, לי גילו מחלה כרונית)ככה שבשבועות האחרונים הייתי בדיכאון ארוך מאוד.
באותה מידה כבר הרבה מאוד שנים אני מתמודד עם פרצי כעס שגם קורים משטויות כמו הערה עוקצנית.
האם התופעה מוכרת לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרצי אושר? - תגובה
ענבל מילר היללי05/12/2012שלום עידו,
אתה מתאר כל מיני תנודות במצבים רגשיים, תנועה בין אושר עילאי לדיכאון מתמשך, להתפרצות כעס וחוזר חלילה. נשמע שהתנועה המהירה הזו מבלבלת אותך ומעוררת שאלות הקשורות לאופן שבו אתה רואה את עצמך. היית רוצה להחזיק עוד קצת את רגעי האושר, אבל הם נעלמים. מצד שני, הדיכאון מרגיש לך ממושך, והכעס נראה לא מתאים ולא פורפורציוני. אני חושבת שבגילך, עוצמות מהסוג שאתה חווה הן לא בלתי רגילות. ויחד עם זה, יכול להיות שגם בלי קשר לגיל שאתה נמצא בו, אתה מתבגר קצת סוער מהרגיל. הכל שאלה של כמה הדבר מפריע לך בחיי היומיום. כלומר, כמה התנודות האלו מטלטלות אותך, עד כדי שקשה כבר לתפקד כמו שצריך בכל מיני תחומים. למשל, בתחום החברתי או בתחום הלימודי. אם אתה מרגיש שקשה לך בתחומיםהאלו בגלל אותן תנודות, או שמצב הרוח שלך ירוד לאורך זמן, שווה לשתף מישהו מבוגר שאתה סומך עליו, שיוכל לכוון אותך ולסייע לך, למשל, יועצת ב״ס או את אחד ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברהתלתן04/12/2012
אני ובעלי נמצאים בטיפול אצל פסיכולוג התפתחותי (הדרכה הורית בקשר להתנגויות של בננו).
במהלך הטיפול, די נחשפתי בדברים שמעולם לא אמרתי קודם (אולי אפילו לא לבעלי...). בהדרגה התחלתי להרגיש שהמטפל חשוב לי, סוג של התאהבות, רצון שהוא יאהב אותי גם, המון חלומות בהקיץ עליו וכו'. ממש כמו ילדה בת 16... בפעמים האחרונות אני חשה שהוא מרגיש כלפיי נבוך, הוא די נמנע מלפנות אליי וכמעט אך ורק אל בעלי, ומאידך אני גם חשה שהוא נמשך אליי.
קראתי הרבה על העברה, ואשמח לשמוע ממך מה כדאי לעשות - האם ללכת אליו לפגישה לבד, ללא בעלי, ולדבר איתו על הנושא?
או שעדיף להתגבר על כך בעצמי בלי לערב אותו ברגשות שלי, שעשויים לסבך את העניינים?
אציין שהטיפול מאד עוזר לנו, גם לזוגיות שלנו ולפתיחות ולאהבה שלי כלפי בעלי (כמה שזה נשמע אולי מוזר...)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה - תגובה
אפרת בן שם10/12/2012נראה כי אכן פיתחת רגשות העברה אל המטפל.
מטרת הפגישות הינן הדרכה הורית על בנכם ונראה כי ההדרכה ההורית ממלאת את יעדה. הדרכה הורית, אף שהיא אנטמימית וקרובה איננה טיפול, ומטרותיה אחרות. כשמה כן היא, הדרכה המכוונת להורות טובה יותר עבור בנכם. אולם למרות זאת, הסיטואציה יכולה להזמין רגשות עצמתיים של העברה ארוטית (ראי הסבר לעיל). אם את יכולה לעבד את תחושותייך בטיפול אישי משלך, כך ייטב. במידה ותחושותייך יחלו לפגוע בהדרכה, מה שלא קורה לפי דברייך, עלייך לשקול שיתוף המטפל בתחושותייך וחשיבה משותפת על המשך דרככם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי לאורך זמןעלמה02/12/2012
שלום רב,
בן זוגי הולך לפסיכולוג קליני כבר 10 שנים (סובל מחרדות) ושאלתי היא האם אפקט הטיפול לא יורד אחרי 10 שנים אצל אותו מטפל? כמה זמן (אם בכלל) ניתן לומר שטיפול פסיכולוגי יהיה יעיל (נניח במקרים חריפים ואני מבינה שכל מקרה לגופו). אני לא רואה אצל בן זוגי שינוי ולא יודעת איך לסייע (אנחנו מכירים כבר 5 שנים).
תודה,
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי לאורך זמן - תגובה
ענת דינור03/12/2012שלום עלמה
אני מבינה שאת דואגת מאד לבן זוגך. אין לי כל אפשרות לדעת דרך הפורום מה מתרחש בטיפול של בעלך ומדוע הוא נמשך כל כך הרבה שנים. את שואלת האם ה"אפקט" של הטיפול יורד. חשוב להבין שטיפול פסיכולוגי הוא לא כמו תרופה שמשפיעה באופן ישיר על המצב או על ההרגשה. מדובר בתהליך, ולפעמים התהליך ממושך וכרוך בקשיים. במידה וגם בעלך מרגיש שהוא זקוק לשינוי, ניתן בהסכמתו לברר לגבי דרכי טיפול חלופיים, אפילו כאן בפורום.
בהצלחה.
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצוב לי...איריס02/12/2012
לא יודעת למה החלטתי לכתוב שוב, אולי כי המחשב סובל הכל :) ובטח גם קצת אתם...
חלפו 3 שבועות בדיוק מאז פרידתי מהבחור (אחרי 5 שנים יחד אך ללא מגורים משותפים, כבר כתבתי באחד הפוסטים את המקרה לא מזמן), והתחושות כל הזמן מתעתעות..... יש רגעים של כעס עליו איך עזב ככה ברגע והתנתק לגמרי, בבת אחת יש הרבה מאוד רגעים שאני מלקה את עצמי שאולי אם הייתי מתנהגת כך וכך זה לא היה קורה, הרבה פעמים התייחסתי אליו כמובן מאליו, אם עצבן אותי יצאתי עליו חופשי, כי הוא ספג...... הוא לא התעמת כמעט אף פעם, אולי אם היה מתעמת איתי על דברים זה יכל להביא לכל מיני פתרונות, חשבתי שאם יהיה מישהו שיעזוב זה אני...... מסתבר ששום דבר אינו מובן מאליו, אבל שום דבר , זה כבר לימד אותי לקח, אם יש משהו שלמדתי מהמקרה זה השיעור הזה. יש רגעים של געגוע, ושל בכי, של זכרונות רק מהטוב שהיה בלבד, יש לפעמים שאני תוהה שאולי בעצם אלוהים רצה את טובתי ומכוון את הדברים מלמעלה כי היו התלבטויות בתקופה האחרונה והם כאילו נעלמים מעיני כרגע, ויש גם את הרגעים של המרה השחורה ומחשבה שאולי בחיים זה לא יקרה לי יותר שוב, שלא אהיה שוב בזוגיות טובה, לאור הגיל שמהווה גם הוא קושי אני מניחה בעניין הדייטים (43) , גם בגיל 38 זה היה קשה , אז מה יהיה עכשיו ?
ובא לי להוציא את כל האלבומים עם התמונות שלנו מכל הצימרים שהיינו יחד , מה שבמשך 5 שנים לא הרגשתי צורך לעשות, ולא, אני אומרת לעצמי שעדיף שאעשה זאת כשאהיה פחות ריגשית. פעם קראתי כתבה איך להתמודד עם פרידה, והיה כתוב שההחלמה אורכת כמחצית מאורך הקשר, וככל שהוא ארוך יותר זמן ההחלמה ארוך, אני מקווה שאני לא הולכת להרגיש זיפט שנתיים עכשיו....... :(
ואני איפה שהוא בתוכי גם יודעת שהזמן עושה את שלו, כי הרי חוויתי כבר פרידות ומסתבר שהחיים אח"כ בכ"ז ממשיכים בסדר..., אבל הפעם כאילו מן תחושה שטוב כמוהו כבר לא אמצא.......ואני לא יודעת, אולי זו רק תחושה, אולי זה ההבנה של הגיל הזה של מה חשוב בזוגיות ומה פחות, אבל אני כן מודעת כמה קשה למצוא בחור טוב , וכמה החיבור בין אנשים הוא קשה בעניין של זוגיות, וכן, אומרים שצריך להיות עסוקים כדי לשכוח ובלה בלה בלה...... אבל עדיין יש את הערב שאתה לבד, והלילה שאתה נזכר, וזה רגעים שאתה רק מתפלל, שאם להשאר לבד אז לפחות בלי התחושות של הגעגוע או הפספוס......
חברות אומרות, תמשיכי הלאה, די......שימי את זה מאחור, אבל אי אפשר ללחוץ על הכפתור ולהמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה.
ואיך אתם מתמודדים עם פרידה כשאתם יודעים שהיו דברים טובים שם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצוב לי... - תגובה
אפרת בן שם04/12/2012שלום איריס...
אני קוראת את הודעתך ומרגישה את העצב בו את שרוייה. את שלבי האבל והאובדן אותם את עוברת. שימי לב שהפצע עוד טרי לגמרי. אני לא שמעתי על כך שלוקח חצי מהזמן של הקשר להתמודד עם פרידה, וטוב שכך, יש תקופה מסויימת של אבל שהיא טבעית וחשובה ואת בהחלט נמצאת בתוכה, לאחר מכן, האבל הופך פאתולוגי... בוודאי אם נמשך שנתיים וחצי. לעניננו. הפרידה והאבל על היחסים שתמו נושאים בחובם תחושות רבות של כאב, געגוע, כעס ייאוש וכד. את כולם הבעת בהודעתך ואת כולם את חווה כעת בעצמה. את מודעת לכך שהזמן מרפא, עושה חשבון נפש הן על התנהגותך בתוך הקשר, מבקרת את עצמך אך גם אני שומעת כי יש בך חלק שתוהה, אולי אלוהים כיוון את דרכייך, אולי זה לא מתאים, ואולי את היית מי שאת בתוך הקשר והבחור הזה, כמה נפלא שלא היה, לא יכל לקבל את כל החבילה שהיא את. הגיל, כמובן, גם נושף בעורפך אך כולי תיקווה שגם יודע לומר לך, איריס, זאת את, עם הטוב ועם הרע, עם הרך ועם הקשה...וכנראה שאת החבילה הזו בשלמותה הבחור הזה, מקסים ונהדר ככל שיהיה לא הצליח "לאכול". וכנראה שאם יחסיכם היו ממשיכים, את היית נאלצת להביא את עצמך בחלקיות לתוך הקשר הזה, מה שהיה יוצר לאורך זמן תסכול והחמצה.
כן. היו צימרים, היו ימים יפים, אך היה גם את חוסר היכולת שלו להתעמת איתך, לעמוד מולך, וכנראה היו עוד חלקים בך שלא זכו למענה.
את צודקת שאת אומרת שבגיל כזה כבר יותר יודעים מה רוצים מזוגיות ואני חושבת שהדבר נובע מהבנה פנימית של מי שאת ומה את באופן ספציפי צריכה מזוגיות.
איריס, אני מציעה לך ללכת לטיפול, לעבד את האבל מהבחור ולאחר מכן לבחון עם עצמך בהתייחס למי את, מה את מחפשת. מאחלת לך אהבה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת
איריס04/12/2012המון תודה על תשובתך, מעריכה את ההשקעה בתשובה !
את יודעת, רציתי לומר משהו בעניין "פסיכולוגים", הייתי בעבר בטיפול, הרגשתי שזה עשה לי רע, שכל פעם לפני הפגישה אני צריכה לאלץ את עצמי כדי לגרור את עצמי לשעה הזו שלא בהכרח עשתה לי טוב, והרבה פעמים אני יודעת שזו גם כימיה בין פסיכולוג למטופל, כי אם הפסיכולוג קצת אנטיפט ממש לא יעזור מה תביא איתך לטיפול, אתה תרגיש חרא !!! את יודעת מה אני באמת חושבת ? שאף פסיכולוג לא יכול באמת לעזור, כי אף אחד לא יכול להכנס לתוך נפשו של האדם האחר "הסובל" וכל פסיכולוג יש לו את האישיות שלו, והדעות שלו שנובעות בעצם מאישיותו ועל מה שהוא בעצמו גדל, אם היו לפסיכולוגים תשובות חד משמעיות, כגון במקרה כזה צריך להיות, א, ב, ג אולי זה היה מדרבן ללכת ולקבל תשובות, אבל מכיוון שלכל פסיכולוג יש את נפשו שלו וגישותיו שלו זה עלול לא להוביל אותך בהכרח לתשובה ולדרך שצריכה להיות נכונה לך.
אחרי שחוויתי קצת פסיכולוגים (אם כי מודה שלא הייתי תקופות ארוכות, כי מהר מאוד הבנתי את הרעיון) המסקנה שלי היא שנראה לי שרק הלב באמת יודע מה נכון לו, ומי שיש לו קצת אינטיליגנציה , אינטואיציה ורגש, אולי יכול לעזור לעצמו, ושלא תביני לא נכון אני חלילה, חלילה לא מזלזלת במקצוע שלכם, ממש לא, אני חושבת שיש אנשים שפסיכולוג בהחלט עושה להם סדר בחיים ופותח להם ערוצי מחשבה אחרים ואני לא שוללת אולי שבעתיד לא אלך אף פעם, אך אני כן מתייעצת בפורום של פסיכולוגיה כי כן מסקרן אותי מה חושבים, את יודעת שלגבי המקרה שלי שפרסמתי בכמ פורומים של פסיכולוגיה (אני לא יודעת אם קראת אותו בהודעה הקודמת בעניין הבחור) היו דעות שונות לגמרי מכמה פסיכולוגים ומדובר על אותו מקרה ?, אז מה תגידי על זה ??? אז לומר לך את האמת ? הבנתי שאין אמת אחת בדרכי ההחלטות שבחיים, וממש לא מעודד אותי לשים 400 ש"ח על שעה :) , אני מאמינה בתחושות הלב הרבה פעמים שהם אלו שמכוונות את הדרך לפחות בנושא של זוגיות....... אולי אני טועה והרבה יחשבו שאני טועה, אבל אני חושבת שזו המסקנה שאני הגעתי אליה.
תודה לך שוב, ואשמח אם תגיבי גם להודעתי זו ואשמח לחשוב מה את אומרת בקשר לזה מתוך ראייה של פסיכולוג,בתקווה שתגובתי שלא תעצבן אותך :), יום מקסים, איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעצהאלמונית01/12/2012
שלום רב,
בחצי השני של שנות ה-40 המאוחרות לחיי. עברתי ילדות קשה מאוד שכללה גם פגיעה מינית בגיל פעוט, פרידה של הורים, והרבה השלכות שהיו קשורים אחד בשני לאורך כל הילדות, שפגעו גם בקשר המשפחתי. בילדותי הוצאתי מהמסגרת הרגילה לפנימייה, ללא הסכמת אבי, והדבר גרם לו לבושה גדולה כשהיחסים הקשים והבושה שלו כלפיי נמשכים עד היום. אמי היתה אישה חולה, ונפטרה כשהייתי בשנות ה-20 לחיי.
ניסיתי כל חיי לשקם את עצמי וליישר קו עם בני גילי, כמו השלמת לימודים וכדומה, אך הדבר לא הסתייע לי והגעתי ללימודים ממש על סף גיל 40. בסיום הלימודים החלטתי לא לוותר על הרצון להורות, והתחלתי בטיפולי פוריות, ללא תמיכה ממשפחתי.
במהלך רוב חיי הייתי בטיפולים פסיכולוגיים או של עו"ס, וכך גם לקראת הליך טיפולי הפוריות. היתה לי עו"ס שנתתי בה את כל אמוני, הקשר איתה היה בסה"כ נעים, אפילו אהבתי אותה מאוד, והרשתי לעצמי להביע את כל הרגשות הקשים שמלווים אותי עם כל פיקשוש ועם המסרים הכל-כך קשים מהסביבה. לצערי, לא הצלחתי גם למצוא עבודה בזמן הזה וגם להיות בטיפולי הפריה, ובסופו של דבר הגעתי לגיל של מספר חודשים לפני הגיל בו מפסיקים טיפולי הפריה בישראל (חוץ מתורמת ביצית). העו"ס במשך כל השנים שליוותה אותי, ניסתה בכוח לשכנע אותי ללכת לפסיכיאטר, אבל זה בדיוק מה שהחזיר אותי לילדות, ששמו עליי כותרת והתייחסו אליי ביחס כה מזלזל.
בדיוק במועד הזה, כשעדיין הייתי בטיפולים האחרונים, היא החליטה לסיים את הטיפול, כי לדעתה היא לא יכולה לעזור לי, מבלי שאלך לפסיכיאטר. ניסיתי בעברי לקחת כדורים, ולא רק שהם לא עזרו, הם אפילו הריעו את המצב, ובכל מקרה אני לא מאמינה שכדורים יכולים לפתור מצב של חוסר במשפחה תומכת, חוסר עצום באי הבאת ילדים לעולם וכל מה שמתלווה לזה, ניתוק מהחברה בה רוב הקשרים נעשים עם ודרך הילדים. אני רואה את כל האנשים מסביבי שרוב האינטראקציות ביניהם לבין חבריהם קשורות בילדים. במצב אישי כזה בו נמצאים לבד, מתנתקים אט אט גם מהאינטארקציות עם החברים. עדיין לא ויתרתי לגמרי על העניין, למרות שמצבי הכלכלי מאוד מאוד קשה, ויש עדיין גם רופאים שכן מוכנים לעשות טיפולים, אבל אין לי כסף לשלם באופן פרטי עבור זה. ובכ"ז, אני לא יכולה לוותר על הצורך להרות וללדת. מרגישה אדם לא שלם.
הפסקת הפגישות עם העו"ס גרמו לי לפחד יותר ויותר לתת אמון באנשים, ומצד שני נראה לי שטיפול הוא המקום הנכון להביע בו את כל הרגשות. לצערי, היא העבירה, ללא בקשה ממני וללא חתימה שלי על הסכם סודיות, את חוות דעתה עליי, והרווחה מסרבת היום לקבל אותי לטיפול. אני זקוקה כעת גם לטיפול נפשי וגם לעזרה מעשית, כמו למשל בחשיבה מחודשת לגבי שוק העבודה (יש לי תואר ראשון), חיזוק ביטחון עצמי ירוד שבמצב הזה רק הולך ויורד יותר, עזרה בבעיות כלכליות, ותמיכה ברעיון של הקמת משפחה חד הורית.
האם יש להם זכות סרוב? ומה אני יכולה לעשות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אלמונית01/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגו עליי?
אלמונית03/12/2012מחכה עדיין לתשובה.
בינתיים ענו כאן להודעה שנשלחה אחריי.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגו עליי? - תגובה
אפרת בן שם04/12/2012שלום לך אלמונית.
עברת חיים מלאים ומורכבים ורוויים בקושי. נראה כי גם עברת טיפולים לא מעטים בחייך. את נשמעת כאדם עם חלומות ושאיפות, למרות המחסור בתמיכה שאת חווה בחייך ומיעוט המשאבים. הן הכלכליים והן המשאב הכ'כ חשוב של תמיכת המשפחה. למרות זאת את נלחמת ולא מוותרת. עשית תואר ראשון. ניסית להרות, והמשכת לנסות ולטפל בעצמך במיני אופנים. אני סבורה כי הרצון למצוא טיפול נובע מחלק אופטימי באישיות. חלק שקשור לתקווה שלא מוותר.
את מדברת על יחסים עמוקים עם מטפלת ועל ועל אכזבה ממנה ותחושת נטישה. נראה כי למרות שחשת כי יש ביניכם יחסים חמים, תחושתה הייתה שהיא אינה יכולה לעזור לך אם תעמדי בסירובך לקבל תרופות. שידה קצרה מלהושיע. אינני רוצה להתעמק בה, רק לומר כי התחושה שאת ננטשת ומתאכזבת מהקרובים לך ביותר , נראה כי זו תחושה אותה את משחזרת בחייך. למרות זאת, אני רוצה לומר, שהעובדה שהמטפלת הציעה לך ליטול תרופות וחשה כה חסרת אונים עד כדי עזיבת הטיפול מעלה אצלי שאלה לגבייך. את אומרת שהתרופות מחזירות אותך לילדות ואייני יודעת מה הכוונה, אך אני יודעת שיש מצבים שנטילת תרופות מהווה הקלה אמיתית ומאוד חיונית. מלבד זאת, אם נטלת תרופות בילדותך, עבר זמן. את אדם בוגר, התרופות התקדמו וכך גם את וכדאי שתשאלי את עצמך, מדוע לסרב בתוקף.
בקשר לטיפול ברווחה. המטפלת אינה רשאית למסור עלייך חווד ללא ויתור סודיות מצידך, הדבר אינו חוקי וגם ברווחה אין אפשרות להשתמש בחומר. למרות זאת, לא נראה לי סביר כי חווד של המטפלת עלייך ועל כך שסירבת ליטול תרופות תהווה שיקול בקבלתך או אי קבלתך לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה הבהרות נוספות
אלמונית04/12/2012את הכדורים שהזכרתי ניסיתי בגיל בוגר לחלוטין.
חוות הדעת שהיא העבירה עליי שהיא העבירה עליי ללא רשותי, היא זאת, כך על פי הנאמר לי, שעל פיה מסתמכים היום בדחייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)