מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה יגידו...לי30/11/2012
שלום,אנו זוג שחי באושר ומתקדמים בכוחות עצמנו בלבד ונהנים מכך,הבעיה..
בכל פעם שאנו רוכשים משהו חדש כמו רכב,דירה וכו' קשה לי להתמודד עם מה יגידו,בעלי אומר שלא גנבנו מאף אחד ובמדינה הזו כולם מדברים בכל מצב והוא צודק אך לי קשה עם כל השאלות תשובות גם של הקרובים לי ביותר.כיצד לנהוג?תודה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יגידו... - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום לי
משאלתך נדמה שאת מפחדת מכך שיקנאו בך. אנשים לרוב מפחדים שיקנאו בהם משום שהם חוששים שמי שמקנא בהם רוצה לקלקל להם, או שאם הם יהיו מושא לקנאה אז יתרחקו מהם. מה שלא יהיה, איני יודעת לומר לך "כיצד לנהוג", אין כאן דרך נכונה ולא נכונה, מה שאת מרגישה הוא לגיטימי ונורמלי לחלוטין.
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרא בבקשהאליזבת30/11/2012
1.השנים האחרונות לא היו קלות וגם כשהדברים מתחילים להסתדר מרגיש שהכל מתנפץ בפרצוץ. בגיל 25 התחתנתי עם מי שהיה החבר הכי טוב שלי ובחור מקסים 5 שנים קודם. בגיל 26 התגרשנו. יוזמה שלו (בגידה מצידו במשך כמה חודשים). בגיל 29 הכרתי מישהו גרוש + ילדה. לא נישאנו, אנו חיים יחד ולנו שני ילדים מקסימים בני 3 ו4. לאורך כל הדרך מערכת היחסים היתה לא קלה וזאת מכוון שאמא שלו מתערבת הרבה ביחסים בנינו. כמו כן, גרושתו תמיד בתמונה, תודות לאמא שלו וכן בתו היא ילדה קצת קשה. כלומר, עד גיל 8-9 היא הייתה מבקשת שינגבו לה לאחר הצרכים ואמא שלו היתה מקלחת אותה. והיא היתה מתעקשת שישנו איתה או יאכילו אותה והכל בסדר איתה, אין לה איזה שהיא בעיה מיוחד. סתם פינוק או תשומת לב. כאשר הייתי מנסה להעיר את תשומת ליבם הוא ואמא שלו היו מתנפלים. וגרושתו גם תורמת לעניין, היא היתה מנהלת שיחות איתו בשתיים בבוקר או מבקשת ממנו בקשות מיוחדת כמו לאסוף אותה או לעשות לה קניות וכו'. היה לי קשה עם זה עד שנפרדנו. כאשר בתי השניה נולדה חזרנו והלכנו לייעוץ זוגי, בדיעבד הבנתי שמדובר בחברה של האם (היועצת), הרגיש שהיא לא הכי אובייקטיבית אבל מודה שדברים השתנו מאז. הילדה שלו כבר בת 12 והיום הרבה יותר בוגרת, סוף סוף עצמאית. עדיין אנו רבים על כל מיני שקשורים בה אבל פחות. אז פה מתחיל הסיפור. בעלי לא הרגיש טוב ואמא שלו בקשה מגרושתו להביא אלינו הביתה לבעלי חגורה מיוחדת לגב. כנראה שרק היא יכולה לקנות אחד כזה... ונורא נפגעתי שאמא שלו פנתה לגרושתו (כאילוט שרק גרושתו מכירה את הדרך לבית מרקחת) וכאשר ניסיתי להסביר לו את זה מיד קבלתי תגובה קיצונית שאמא שלו קדושה וכמה אני לא בסדר. כמו כן, הסברתי לאמא שלו שזה לא נעים לי אך גם ממנה קיבלתי בוז. בסוף אני ה"מפלצת". אני לא יודעת כבר איך להתמודד איתם. ממש קשה לי, מה אתם מייעצים.
2.מתנצלת על האורך אבל דבר נוסף שמעיק.. אחותי הגדולה שאיתה אני ביחסים יחסית בסדר הודיעה חגגית שהיא עומדת לקרוא לתינוקת שעומדת להוולד לה על שם הבת שלי, כן כן זה לא הזוי..כך החליטה. כאשר הסברתי לה שזה מפריע לי ושאלתי אותה מדוע היא בחרה דווקא בשם זה היא ענתה שהשם קרץ לה מאז נולדה בתי בת ה -3. העניין עורר סערה במשפחה ועושה רושם שזה ממש לא מפריע לה. מאז כמה ימים אנו לא מדברות. עושה רושם שזה ממש לא מפריע לה לאבד את הקשר כל עוד היא תשיג את שלה ואני מרגישה שאני לא רוצה לוותר לה ולכן החלטתי לנתק הקשר..
בקיצור הכל יחד גורם לי להיות מאוד לא רגוע, לחוצה, כל היום פרפרים בבטן, אני מרגישה שכל הלחץ הזה כבד. אני פחות סבלנית. אני אמא שבדרך כלל מאוד סבלנית שכל יום יושבת עם ילדיי למשחקי קופסא, פאזלים, קוראים ספרים יחד, עושים עבודות יצירה וחוברות. אבל בימים האחרונים אני מרגישה שאין לי סבלנות וכוח לאף אחד, אני מתוסכלת שמצד אחד אין את מי לשתף כמו בן זוגי(בעלי לא יסכים לייעוץ בלי אישור מאמא שלו) מה ניתן לעש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרא בבקשה - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום אליזבת
אני יכולה מאד להבין את הלחץ והתיסכול שלך. את מתארת שני מקרים בהם את מרגישה ש"לוקחים" לך את המקום המיוחד שלך, אם כבת זוג ואם כאחות וכאם. באופן טבעי את מגיבה לזה בכעס ובכאב. איני יודעת לייעץ לך מה הדרך הנכונה לנהוג מכיון שאיני מכירה אותך לעומק ואת סיפור חייך. אני מסכימה איתך שזה לא קל להסתובב עם הדברים האלה בבטן, ומאחלת לך למצוא את הדרך לשתף את הסביבה שלך בתחושותייך באופן שיהיה לך פורה ומיטיב.
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נקודת מחשבה מלא מקצועית
אלמונית01/12/2012אינני פסיכולוגית או משהו בתחום.
בעניין עם האמא והגרושה, אני באמת לא יכולה לתרום, אבל לגבי זה שאחותך בחרה לקרוא לבתה על שם בתך, אולי דווקא את יכולה להתסכל על זה בגאווה, שאחותך כנראה לא רק שאוהבת את השם של בתך, היא כנראה גם מאוד אוהבת את בתך, שאם לא כן לא היתה רוצה לקרוא לבתה כמוה, ואת יכולה לתת בכך גם גאווה לבתך. זה באמת לא קל, כל אחת רוצה להמציא את העולם בעצמה, אבל מסתבר שאחותך דווקא אולי מסתכלת על דברים שאת עושה באופן חיובי, כמו למשל השם שבחרת לבתך, עד כדי כך שהיא רוצה להיות כמוך, אמא לילדה העונה על אותו השם.
לפני מספר שנים הסתבר לי שבת דודה של אמא שלי, בעלת אותו השם של אמי, קרואה על שמה של אמי, וזאת למרות שמספר השנים ביניהן הוא דיי קטן. כלומר, האישה הזאת סיפרה לי שאמא כל כך אהבה את אמי ואת שמה, שהחליטה לקרוא לבתה על שם אמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדמיכאלה29/11/2012
שלום רב,
אני אם חד הורית ל2. ביניהם פעוט בן 4.
עד עכשיו השארתי אותו בבית איתי למרות גילו.
אני חרדתית עליו מאוד, וכל מסגרת נראית לי מלאת בעיות. ניסיתי לשלוח אותו כמה ימים וישר חלה והגיע לבית חולים עם 40 חום. מאז יש לי פחד וחוסר בטחון בעצמי.
אני מרגישה שאמא שזורקת את בנה על לא עוול בכפו. הוא עצמו בכלל לא רוצה גן, אולי בגלל ששידרתי לו מסר שזה מקום גרוע ולא בטוח, מלא מחלות ושכולם נדבקים שם. אני חושבת ככה ובגלל זה הוא גם מרגיש כך. אני נורא סובלת איתו בבית בגלל שהוא מאוד פעלתן והיפר אקטיבי ומרגישה שאני "משלמת" מחיר עצום שהוא נשאר איתי בבית. מוצאת את עצמי ממורמרת ומרגישה שזה גדול עליי. שאני אמא לא טובה בכך שאני מרגישה צורך "לזרוק" את הבן לגן עירייה מלא מחלות. הגננת שראתה אותי גם אמרה לי שזו אני זקוקה לטיפול ולא הילד, שהוא מסתגל ובסדר למרות שהיה בטראומה והקיא להם מפחד ולחץ. אני רוצה להפסיק את הפחד שלי ולשים אותו להתפתח ככל הילדים ולהחזיר את חיי לעצמי בחזרה, כי כרגע אני מתה מהלכת. אני עצובה עצבנית ומתוסכלת מחיי שלא כך חשבתי שיהיו לי. אין לי אפשרות לממן טיפול אישי. אנא עזרתכם. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום לך
נשמע שאת מוצפת ברגשות מאד לא פשוטים, לגבי בנך ולגבי אימהותך. נשמע שמאד לא קל לך להפרד מבנך ושאת מאד חרדה לו. את מעדיפה להשאר אתו בבית ובלבד שלא לחוות חרדה, שהיא כנראה בלתי נסבלת עבורך. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי במרפאה קהילתית, שהוא על פי רוב טיפול ללא תשלום. יש לקוות שהטיפול יוכל לסייע לך להכיל ולשאת את החרדה שלך כאם, מה שאולי יאפשר לך גם לשחרר את בנך יותר בקלות.
בהצלחה
ענת דינור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
מיכאלה30/11/2012ראשית מודה לך על ההיענות המהירה. היה לי כל כך חשוב לשמוע דעה בעניין כי כבר הרגשתי לא נורמלית.....
הבוקר שוחחתי עם הגננת וביקשתי להביא את הילד בראשון למרות שיש להם מסיבת חנוכה באותו היום ואולי זה דווקא בשבילי ובשבילו חוויה של משהו שמח בתוך הגן. אמנם הוא יישאר רק עד 11 כי אחר הצהריים המסיבה, אך ראיתי לנכון להתחיל בקטנה .
דבר נוסף שעליו אני רציתי לשאול הוא: האם זה דבר נורמלי פחדים מהחורף? אני דואגת לרגע שיילך לגן בחורף הגשום והקר, אצלי בכלל קונוטציות של גשם ורעמים וברקים מכניס אותי לחרדות ופחדים. אני כבר מעכשיו יודעת לעצמי שאם אצטרך לקחת ילד לגן בגלל גשם פשוט לא אקח ויישאר בבית עד אפריל שיפסיק הגשם. אני מרגישה עוף מוזר שמגונן על האפרוחים שלו שמגיע החורף ומכניסה אותם לצמר גפן שלא יחלו או יידבקו חלילה.
מה אפשר לעשות עם דיכאון החורף המתקרב? זה מכניס אותי כבר לחרדות.
זה משהו שקיים וקורה אצל נשים אחרות או שרק אני כזאת עוף מוזר??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי דיכאון"עקרב29/11/2012
יש לי בעיה של "התקפי דיכאון" פתאום באמצע היום אני נכנסת לדיכאון שעורך בערך כמה שניות או דקות ובזמן הזה אני פשוט מרגישה כאילו חטפתי אגרוף בבטן וכל הרגשות (הרעים והעצובים) שלי יוצאים וזה מתסכל..זה התחיל לי כבר מגיל קטן גיל 6 אני חושבת
זה קורה בלי שום סיבה .. אני לא מבינה את זה ואני רוצה שזה יגמר כי זה מתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי דיכאון" - תגובה
ענת דינור29/11/2012שלום
משאלתך לא ברור מה בדיוק קורה בהתקפי הדכאון האלה. האם זה קורה בעקבות משהו מסויים? האם מלווה בתחושות פיזיות נוספות מלבד ה״אגרוף בבטן״? איך יוצאים כל הרגשות הרעים? יתכן ואת סובלת מהתקפי פניקה או מהפרעת חרדה, לא ברור וקשה לומר בדיוק מבלי לקבל תמונה מלאה. בין כך ובין כך, אלה הם מצבים שניתנים לטיפול , הן בטיפול נפשי והן בטיפול תרופתי.
תרגישי טוב
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדורון28/11/2012
שלום לך לפני כ11 שנים קרה לי מקרה שבו מילאתי טופס לוטו שכנראה לא בדקתי באותה הגרלה קרה מצב שבו היה זוכה שלא הגיע לפדות את הפרס הראשון ועלה לי במחשבה שאולי זה אני הייתי והפסדתי את הפרס מאז ועד היום המחשבות לא מפסיקים לטרוד את מנוחתי שבזמן האחרון זה ממש בצורה חמורה יש לציין שגם היו תקופות של דיכאון רציתי לדעת האם לפי דעתך אני סובל מאיזושהי הפרעה נפשית מכיוון שאני פשוט לא מצליח להשתחרר מזה ואם כן מהו הטיפול המומלץ לזה אני רוצה להשתחרר מזה ופשוט לא מצליח אני בחור בן 29 שרוצה לבנות את חיי וזה פשוט תוקע אותי תודה על ההתייחסות דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום דורון
קשה לקבוע על פי כמה משפטים בפורום האם אתה סובל מהפרעה נפשית. על פניו אתה מתאר מחשבות טורדניות בעקבות ארוע שקרה מזמן ולכאורה כבר היה אמור להשכח. מחשבות טורדניות המלוות במצבי רוח הן תופעה נפשית מוכרת המצריכה טיפול, וקיים לה טיפול. אפשר לחיות עם המצב הזה גם ללא טיפול, זה כמובן תלוי בך ובהרגשה שלך.
בהצלחה
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע "לשחרר"צ'ומפי28/11/2012
איך אפשר לטפל ברגישות יתר? אם מישהו אומר לי משהו קטן ונפגעתי, לוקח לי כמה ימים להשתחרר מזה. ההיגיון שלי אומר שאני סתם לוקח את זה ללב, אבל הרגש משתלט ולוקח זמן להשתחרר מזה.
אני אתן דוגמא: מישהו הסתלבט על הלבוש שלי, בסדר, הבנתי שזה לא הטעם שלו, אבל בכל זאת זה נשאר אצלי בלב הרבה זמן. אני מתכוון לדברים ממש שטותיים, אני יודע שהם שטותיים, אבל בכל זאת לא מצליח להשתלט על הרגשות.
איך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה, המקרה שלי עד כדי כך מסובך...
צ'ומפי30/11/2012שצריך להעיר את זיגמונד פרויד מהקבר?
אני מבקש רק כיוון, לא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה, המקרה שלי עד כדי כך מסובך... - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום צ'ומפי
הרגשות שאתה מתאר הם מוכרים טבעיים. ישנם אנשים שרגישים יותר מאחרים לביקורת ולדחייה וזה כשלעצמו לא דבר רע. לא סתם קשה לך "להשתלט" על הרגשות האלה, כי הם בודאי קשורים לכלל החוויה שלך לגבי עצמך, לגבי הערך העצמי שלך. פסיכותרפיה היא לרוב המקום שמאפשר להתייחס לנושא הזה לעומק.
מאחלת לך בהצלחה.
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש/26/11/2012
יש לי חשש עיקרי מכך שחיי הנישואין שיהיו לא יצליחו כמו חיי הנישואין של ההורים שלי, שבין היתר מה שהשפיע עליהם זו המחלה הנפשית שיש לאמא שלי ...אני פוחדת כל פעם שזה יעבור אליי ושזה ישפיע לי על החיים באופן כללי וחיי הנישואין
אני באה מחברה שמרנית ששם הכל זה בשידוכים...אני כל פעם דוחה ודוחה, ודואגת שבסופו של דבר אשאר לבד...
איך מתמודדים עם דבר כזה, אם אפשר בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש - תגובה
אפרת בן שם29/11/2012שלום לך..
החשש שלך מובן. גם עקב החשש שלך שהגנטיקה של אימך תעבור אלייך, וגם עקב העובדה שהיחסים בין הורייך הינם היחסים אליהם את מתייחסת ודרכם למדת על זוגיות. אולם, אני רוצה לומר לך שגנטיקה איננה גורל. עצם העובדה שאת חוששת מרמזת על מרחק ההתבוננות שייש לך מול אימך ומול היחסים של הורייך. את מתבוננת, מפרשת מסיקה מסקנות, יודעת מה אינך רוצה , אך מפחדת לחזור על טעויות ולהכשל. נראה לי שטרם הגעת למקום בו תוכלי להגיד לעצמך מה את כן רוצה מהיחסים הזוגיים שלך. איזה גבר את מחפשת, איך את רוצה להתנהל מול היחסים שאת תבני. כיום, הפחד משחזור מערכת היחסים הלקוייה מגביל אותך אפילו לנסות להיות בזוגיות. אני חושבת שאם תלכי לטיפול ותוכלי להגדיר לעצמך במה את נבדלת מאימך, ומתוך כך מה את מחפשת ביחסייך, תוכלי להיות הרבה יותר רגועה ומצויידת בכחוחות מחזקים ולהתחיל את הדרך הייחודית לך בחיפושייך אחר זוגיות מתאימה ובריאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד חוסר בטחון/26/11/2012
בין כמה נעים המחירים אצל פסיכולוג פרטי?
האם יש הרבה רופאים שעובדים דרך קופת חולים מכבי והם לא במבנה עצמו של מכבי אלא במקום קצת יותר נסתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד חוסר בטחון - תגובה
ענבל מילר היללי27/11/2012שלום,
יש טווחי מחירים די גדולים, תלוי בהכשרה של המטפל ונתון להחלטתו. צריך לבדוק מול כל מטפל בנפרד.
יש מטפלים דרך קופת חולים, והם עפי רוב ממוקמים בקליניקות שלהם, ולא במבנה של קופת החולים עצמה, כך שלא צריכה להיות בעיה של דיסקרטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה ודיכאוןמור25/11/2012
האם מדיטציה יכולה לסייע לדיכאון, או דווקא להפך, להחמיר אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה ודיכאון - תגובה
ענבל מילר היללי26/11/2012
לא מכירה מחקרים בנושא, כך שלצערי אין לי תשובה מלומדת.
קשה לי לחשוב על רציונל שיוכל לעמוד מאחורי התזה שהמדיטציה לכשעצמה קשורה לדיכאון, אלא שאולי יש משתנים אחרים שקשורים למדיטציה והם אלו שקשורים יותר לדיכאון. למשל, מאפיינים אישיותיים מסוימים. אבל זו רק מחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת חוות דעתאיריס25/11/2012
שלום, רציתי לשמוע את חוות דעתכם.
אני בת 43 רווקה, בן זוגי בן 44 גרוש + ילדה בת 14. לא גרנו יחד מבחירה של שנינו, היינו יחד 5 שנים.
נפרדנו לפני כשבועיים ביוזמתו,5 שנים שניתן לומר שבהן הסתדרנו טוב. והוא הרעיף אהבה גדולה. בחור מקסים.
במהלך השנים הללו, טרם הכרתי את ביתו, גם כשרציתי הוא טען, שהוא ניסה כמה פעמים לשכנע אותה והיא לא היתה מוכנה בשום אופן להכיר אותי, ומכאן ששבתות כמעט שלא בילינו יחדיו מהסיבה שהילדה היתה איתו כל שבת, אל תשאלו אותי איך זה שהאמא וויתרה על הילדה בשבתות, אבל אלו הסדרי הראיה שהם קבעו מלכתחילה מאז הגירושים, הילדה אצלו כל שבת ובמהלך השבוע אצל האמא.
יש לציין שהוא היה בחור מדהים, אוהב ומעניק ללא גבולות. (עלי העיב מידי פעם העניין שהבת לא היתה מוכנה להכיר אותי כי זה מנע מאיתנו לעשות דברים יחדיו בשבתות וחגים, ועיצבן אותי עוד יותר שהוא לא פותר את העניין אולי בייעוץ מקצועי איך לעשות זאת נכון) לפני כשבועיים הוא ביקש פסק זמן (מבחינתי פרידה) היות וסיפר שהעובדת הסוציאלית מבית סיפרה של הבת קראה לו לשיחה ונאמר לו בשיחה שיש ירידה משמעותית בלימודים, שהבת אינה אוכלת (אני לא יודעת אבל אולי מדובר בסוג של אנורקסיה אבל לא בטוחה), מגיעה עייפה מאוד לבית ספר, והוא מבחינת הילדה הדמות הדומיננטית והמגוננת, וכנראה יש לה חרדה שיעזוב אותה, או שמרגישה שהוא לא מספיק איתה ,לי בעצם אין מושג מה חומרת הבעיה עם הילדה, אך הסביר שכעת הוא חייב להקדיש את כל כולו בביתו, וזה אומר בתקופה זו ייקח אותה כל יום אליו, לדבריו הוא לא רוצה לעשות לי עוול ושאהיה מתוסכלת מהמצב, או שאהיה איתו כשהוא מוטרד ולא מצליח לשמח אותי, הוא בחר בנתק מוחלט בטוענה שלא רוצה להפריע לי בחיים גם אם אחליט לצאת עם אחרים, היות וביתו תצטרך בתקופה זו להיות אצלו כעת יום יום.
מספר ימים לאחר הפרידה היות והנושא הציק לי מאוד ונשארתי עם סימני שאלה, רציתי לאמת את הנושא שאכן הסיבה לרצון שלו להיפרד זה ביתו ולא דברים שנוגעים אלי שגרמו לו להחלטה הזו.
באותה שיחה אמר הוא שהוא אוהב אותי ושלא אתעסק בכלל בניתוחים לגבי, והסיבה היא נטו ביתו היות וצריך להקדיש את כל כולו, ואמר ש:"אם אנחנו נצטרך להיות ביחד אנחנו נהיה בסוף".
אני מרגישה שליבי נשבר, ומאוכזבת מאוד שלא בחר להתמודד עם הקושי יחד איתי, גם אם זה אומר שאצטרך לוותר ולראות אותו מעט מאוד, גם שיחות טלפון אין ביננו כעת, פשוט נתק.
מה אתם חושבים ? אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת חוות דעת - תגובה
ענת דינור25/11/2012שלום איריס,
אני מבינה שאת מאד פגועה. היית מאד רוצה ללוות את בן זוגך ולהיות שם בשבילו אבל משום מה הוא בוחר להרחיק אותך. הוא שם אותך בעמדה של חוסר אונים כשההחלטה בעצם לא נמצאת בידייך. זה טבעי שתרגישי פגועה ועצובה ושתהיי עסוקה בשאלה למה זה קרה ביניכם, ולו רק כדי לרכוש שליטה בסיטואציה.
במידה ותרצי לשאול משהו ספציפי לגבי ההתמודדות עם המצב הזה, את מוזמנת לכתוב שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לסיטואציה הספציפית
איריס25/11/2012הייתי שמחה לשמוע ממך מה את חושבת על דרך ההתנהלות שלו, האם למרות התנגדות הילדה היה צריך לעשות מאמצים ולהכיר לי אותה ? להציב בפניה עובדה ?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לסיטואציה הספציפית - תגובה
ענת דינור30/11/2012שלום איריס
איני מכירה אותך או את סיפור חייך לכן איני יכולה דרך הפורום לייעץ לך כיצד עלייך לנהוג. אני מניחה שאין כאן נכון או לא נכון ותחושת הבטן שלך היא החשובה. מאחלת לך למצוא בסביבתך הקרובה אנשים איתם תוכלי להתייעץ ולהתלבט.
ענת דינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני מרגיש שאני לא בסדר?מוכה25/11/2012
אני בשנות ה- 30 לחיי. מגיל צעיר מאוד סבלתי מהתעללות פיזית ונפשית מצידו של אבא שלי. התחושה שלי כלפי אבי מאוד קשה. אני שונא אותו ברמות מאוד מאוד גבוהות עד כדי כך שאני לא מסוגל להסתכל לו בעיניים ומשתדל שלא להימצא בקירבתו. אני שוכר דירה, אבל בסופי שבוע אני מגיע לביקור אצל ההורים והשהייה שם קשה לי מאוד. מה שהכי מטריד אותי זה שאני מרגיש תחושות שלא בסדר! מצד אחד- אבא שלי עבד מאוד קשה כדי לפרנס אותנו. עבד מהבוקר ועד שעות הערב המאוחרות. מעולם לא חסר לנו דבר מבחינה כספית. אבל ההתעללות הנפשית והפיזית שספגתי אני במיוחד (בתור בן בכור) ויתר אחיי במשך השנים גרמו לכך שאני מרגיש שנאה יוקדת כלפיו. השנאה כ"כ עזה שהחלטתי לא להתחתן ולא להביא ילדים כל עוד אבי בחיים, לא רואה מצב שהוא ייגע בילד שלי בידיו הטמאות. העניין שלשמו פניתי- אני לא מצליח לקבל אישור שהתחושות של השנאה והזעם שלי נכונות. הרי יש לי את כל הסיבות בעולם לשנוא את האבא הזה שגרם לי לצלקות קשות בנשמה. למה אני מרגיש רע כאילו שאני עושה לו פשע, זה מגיע לו. למה אני מרגיש שאני לא בסדר? אפשר הסבר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני מרגיש שאני לא בסדר? - תגובה
ענת דינור25/11/2012שלום,
מה שכתבת מאפיין מאד אנשים שעברו התעללות בילדותם. מצד אחד קיימת תחושה איומה של זעם ועלבון, תחושה כאילו שההורה בגד בך והשתמש בך לצרכיו. ומצד שני קיימים רגשי אשמה על הכעס והרצון להתרחק. הרגשות האלה הם מאד טבעיים, אבל עדיין זה מאד קשה להרגיש רגשות כאלה עצמתיים כלפי אביך, מי שלכאורה אתה אמור לאהוב ולהוקיר. זה שאתה מרשה לעצמך להרגיש את הרגשות האלה ולבטא אותם בכנות זה לא דבר רע, ההפך, זה עשוי לעזור לך בהמשך בעיבוד של החוויות הקשות שחווית. ֿ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה שלי
נעם21/12/2012היי
אני חייבת לשתף אותך במקרה שלי
אבי לא בקשר , או יותר נכון לא היה בקשר עם סבי שנים לפחות 30 בגלל מקרים דומים
הוא התחתן ויש לו ילדים, כשנולדתי בדרך כזו או אחרת סבי יצר קשר עם אמי ורצה להיות בקשר איתנו, אבי שכאמור לא היה בקשר עם אביו בכלל, הסכים אבל אמר לאביו שלא יעז לעשות לנו משהו רע, ואם כן הלך עליו.
סבי שהפך לסב בגיל 60, היה אומנם אדפ קשה, אבל מעולם לא עשה שום דבר רע לאחיי ולי, והרווחנו מהיותו של האדם בחיינו, אדם משכיל, אינטלגנט וחכם, אני סבורה שההתנהגות של סבא לנכדיו היא אחרת.
לדעתי אם אתה לא רוצה להיות בקשר עם אביך זו החלטה שלך, ואם גם ילדיך לא יהיו גם החלטה שלך, אם כי אני חושבת שזה לגזול מהם סבא שיכול להיות נפלא, אבל אל לך לעצור את החיים שלך בגלל זה. תתחתן ותביא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדשון22/11/2012
שלום,
אני בטיפול כבר כחודשיים וחצי,ואני מרגישה שמאד קשה לי להפתח.
למעשה,אני פשוט לא מצליחה לדבר על שום דבר שמציק לי,עצם המחשבה על לשתף מישהו ברגשות שלי ולהחשף כ"כ מפחידה מדי.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד - תגובה
אפרת בן שם23/11/2012שלום שון.
הדבר היחידי שאני ממליצה לך הוא לא לעזוב את הטיפול.
חודשיים וחצי זוהי תקופה התחלתית של טיפול בכל קנה מידה בטח לימשהי שככ מפחדת להחשף. אני מניחה כי הפחד מחשיפת רגשותייך ובעצם פחד מחשיפה עצמית הינו משהו שמלווה אותך בכל חייך. ייתכן ואף פוגע ביכולתך ליצור קשרים אינטימיים. המצאותך בתוך טיפול המצריכה אינטראקציה עם אדם אחר הינה ההתמודדות עצמה עבורך. פעמים רבות אני סבורה כי עצם הטיפול, יותר ממה שבדיוק נאמר שם, הינו הדבר החשוב באמת. כמובן, אם את יכולה להביא את הקושי עליו את מדברת לתוך הטיפול, מה טוב. אך גם אם לא, עצם העובדה שאת חוזרת ומגיעה ולא עוזבת את הטיפול מאפשרת את הסיכוי שבשלב מסויים תחושי מעט יותר נח ותוכלי לשתף במשהו מרגשותייך את המטפל שלך.
אל תוותרי על הסיכוי שלך לךהפתח לאדם אחר, וסביבה טיפולית שהיא תחומה ומוגנת הינה בדיוק המקום להתחיל את הדרך של יציאתך אל העולם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי פסיכולוגיםרפאל22/11/2012
יש שאלה חשובה אשמח למענה:
אני הולך לפסיכולוג אחד שאמור לטפל בחשיבה טורדנית ,זאת אומרת הוא לא מתעסק בתרפיה ,תחום המומחיות שלו זה בנושא הזה בלבד וגם לשם כך אני מעונין בטיפול אצלו.
מאידך אני חש צורך ללכת לפיסכולוג לצורך תרפיה ושיחה רחבה על כל מה שעובר עלי מעבר לזה.
שאלתי האם נכון ללכת לשני מטפלים באותו הזמן כאשר לדעתי אין קשר בין שני התחומים בצורה ישירה.
ומה כאשר הפסיכולוג השני מסרב לטפל כאשר עוד מישהו בתמונה,האם להעלים ממנו או שזה לא יהיה נכון.
אשמח לתשובהה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי פסיכולוגים - תגובה
אפרת בן שם23/11/2012שלום לך רפאל.
קשה לי להסכים איתך שהמחשבות הטורדניות אינן משפיעות בצורה ישירה על כל מה שקורה איתך. המחשבות הטורדניות הן חלק מתמונת חייך וחלק ממה שעובר עלייך, אני מניחה שהמטפל הראשון עובד דרך cbt על הסימפטום של המחשבות הטורדניות בלבד ואילו השני רואה את המחשבות כחלק מהתמונה הכוללת בה הוא מטפל. אלו הן שתי גישות התבוננות שונות על הבעייה ועל הטיפול בה ובמידה ומדובר בשני מטפלים שונים, הבדלי הגישות יכולים להיות מבלבלים ואף מזיקים. אני מציעה לך לבחור בין הגישות שמתאימה לך יותר נכון לעכשיו ולהתמקד בטיפול אחד. כדאי שתבין שטיפול דורש התמסרות והשקעה רגשית וכלכלית והפיזור הזה יכול להיות לרעתך, כמו תפסת מרובה לא תפסת.
בכל מיקרה להסתיר את עובדת היותך מטופל מהמטפל השני זוהי טעות שתפגע בראש ובראשונה בך. זה הטיפול שלך וכל מה שתחליט להביא או לא להביא אליו ישפיע קודם כל עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזור מחשבתיסי21/11/2012
שלום האם יש דרך להשקיט מחשבות? לי המון מחשבות מפוזרות אני מאוד לא ממוקדת, זה מתבטא גם בפעולות שלי אין לי סדר עדיפויות נכון ואני קופצת בין דברים. הבעיה שהמחשבות מציקות,מטרידות כי זה חוסר ריכוז בדברים אם זה באמצע שיחה עם חברה או בזמן המשגל וכו'. ולפעמים אני חושבת קצת בלי הגיון אני חושבת שיש לי דמיון מפותח ולפעמים קצת מופרע :P מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזור מחשבתי - תגובה
ענבל מילר היללי22/11/2012שלום לך,
קודם כל, חשוב להבין האם מה שאתה מתאר הוא תופעה שאתה מכיר וחוזרת על עצמה מילדות, או שמדובר במשהו חדש.
שנית, לחוסר ריכוז ופיזור מחשבות, כמו שכתבת, יכולים להיות המון סיבות. לפעמים חרדה, לפעמים סגנון קוגניטיבי מסוים, לפעמים הפרעת קשה וריכוז, ועוד דברים אחרים.
כדי להגיע לאבחנה, ולהתאים טיפול, צריך לפנות לגורם מקצועי שיוכל להעריך את מצבך.
תוכל לפנות לפסיכולוג, לנוירולוג, או לפסיכיאטר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעורי בית
סי22/11/2012כן אבל אני הייתי רוצה עבוד על זה לבד. זה מגיל העשרה. אולי חוויות והתמודדות איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון מתמשך...א21/11/2012
אניודעת שאני מדרדרת מיום ליום מבחינה נפשית רגשית.
אתמול בעלי (נשואה עם 3 ילדים) אמר שהוא לא יכול לעזור לי ושאני מקלקלת את הילדים.
אני יודעת שזה נכון, אני רואה הכול שחור שנים לא עלו לי המחשבות האלה אבל לא בא לי לחיות , אני לא אלך והתאבד , מודעת למעשיי ואפילו מפחדת למות. אבל מרגישה שאני לא תורמת לאף אחד.
אני לא אמא חכמה וחזקה שהילדים שלה יכולים להשען .
אני לא עובדת כבר כמה שנים רק תקופות קצרות, נכנסתי למעגל שקשה לי לצאת ממנו מעגל של כעס עצמי וכמובן על בעלי (הוא טוען שהוא לא יכול להחזיר לי אהבה בגלל כול הירידות שלי עליו)
אני לא רואה את עצמי מצליחה לעבוד , במה ואיזה תחום , אין לי מקצוע ולא ניסיון,
תמיד עוד לפני שהתחתנתי תמיד היה לי נטייה ואני והולכת ומדרדרת גם במצב הפיסי. אני בחורה צעירה שעוד לא הגיעה ל 40.
אני אלך לפסיכולוג אבל השאלה שלי כזאת וזאת אני שואלת בגלל שבעלי הציע: אולי אני אעבור לאמא שלי (למרות שאני מסתייגת כי אני לא אוהבת להיות שם)לתקופה בלי הילדים עד שהתחזק, התיישר אולי אמצא עבודה . האם זה רעיון טוב? נטישה לצורך חזרה מחודשת עם כוחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון מתמשך... - תגובה
ענבל מילר היללי22/11/2012שלום לך,
קודם כל, זה טוב שיש לך מספיק מודעות כדי להבין שמשהו לא טוב קורה לך, ושאת זקוקה לטיפול. אז לפני הכל אני מחזקת את החלטתך לפנות לטיפול פסיכולוגי, ומוטב כמה שיותר מוקדם. נשמע שיש מספיק מצוקה וסבל בחיים שלך, וכפי שציינת, את בחורה צעירה, ואין סיבה שחייך יראו כך.
לצערי, מבלי להכיר את התמונה יותר לעומק, לא אוכל לתת יעוץ או הכוונה קונקרטית, בהקשר לשאלה שלך האם לעבור לגור אצל אמך. אני חושבת שיש מצבים חמורים דים שמצדיקים צעד דרסטי שכזה, אבל יש לו מחירים, שתשלמו את והילדים. אז מבלי להכיר את הסיפור, ברור שאי אפשר להמליץ על צעד שכזה.
מציעה לך לדחות החלטות חשובות כאלו, לאחרי שתעשי צעדים ראשונים בתהליך טיפולי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)