מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מתקנים טיפול פסיכולוגי כושל?kobi20/05/2013
שלום אני בן 23 .
בגיל 9 10 היה לי "תקרית" שדי דפקה לי את החיים
זה התחיל בקטע של צחוק עם סכין פרפר עם ילד מהכיתה (כיתה ה')
בצחוק הוצאתי על ילד סכין שלקחתי מאח של חבר זה היה בקטע של צחוק , הוא לא הבין את זה וחשב שזה רציני.
משטרה הייתה מעורבת ונשלחתי לחקירת קטינים. בעקבות כל הסיפור הוחלט לשלוח אותי לפסיכולוגית. אותה פסיכולוגית ניסתה לעשות לי סוג של בדיקת עצבים ואני בתור ילד ג'ינג'י שמתעצבן בקלות לא יכלתי לעצור את עצמי והתפרצתי עליה (בעטתי לה בשולחן ובטעות בחתול שהיה לה בחדר ) היא לא הייתה מוכנה לטפל בי יותר וגירשה אותי מהקליניקה
הבית ספר לא היה מוכן להכניס אותי חזרה עד שאין אישור שאני לא "מסוכן"
ושלחו אותי לפסיכיאטר.
הייתי אצלו פעם אחת
כל מה שאני זוכר זה שהיה איתי בחדר שוטר מלווה כאילו אני איזה בני סלע בסך הכל ילד בן 9 וחצי 10 גג
הפסיכיאטר ראה שהביטחון העצמי שלי בשמיים והחליט שהדרך הכי נכונה זה להוריד לי את כל הביטחון ולהבטיח שאני יהיה ילד יותר רגוע
הביאו לי כדורים כמו ריטלין שלא שתיתי אותם (הייתי כל הזמן זז והיפראקטיבי)
הפסיכיאטר רק ירד עליי כמה שאני "אפס " והרס לי את החיים
מאותו יום הפכתי להיות ילד קר , בלי חוש הומור , מתבודד , שקט מאוד , ביישן , ובלי ביטחון בכלל
זה היה שינוי מאוד קיצוני שאפילו ההתפתחות הגופנית שלי נעצרה
בכיתה ו הייתי 1.72 אני היום בן 23 1.79 זה לא רק זה הכל ביחד מעצר ההפתחות המינית והכל כאילו נתקעתי בגיל הזה
עד היום אני לא מצליח להיכנס לשיגרה יש לי כאבי בטן מטורפים בחילות ושילשולים מלחץ שאין לי מושג מהו הקשר שלי אם אנשים לא ממש פועל עד היום
יש לי חברים אומנם אבל אני מעדיף להיות לבד
אני משחק במשחקי מחשב וקונסולות ודברים של ילדים קטנים כל היום הראש שלי חושב על דברים שאני לא מבין
הכל בגלל טעות קטנה בגיל קטן
בגיל 8 הייתי בפרסומת מאוד מאוד מצליחה בטלוויזיה הייתי ילד מתוק החיים חייכו אליי ופתאום הכל השתנה רציתי לדעת אם יש דרך לעבור איזה טיפול אפילו אם זה היפנוזה
להוציא אותי מהתקופה שהראש שלי תקוע בה אני אשמח לדעת אם יש דרך ולקבל המלצה על מישהו בתחום באיזור תל אביב רק חשוב שזה יהיה דיסקרטי אשמח לקבל תשובה
תודה רבה
קובי.
נ.ב סליחה שכתבתי כל כך הרבה פשוט הייתי חייב להוציא מהלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתקנים טיפול פסיכולוגי כושל? - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013שלום,
מצער לשמוע שזו החוויה שעברת כילד, גם בטיפול וגם בכלל.
אפשר לשמוע בדברים שלך את תחושת ההחמצה הגדולה על כל האפשרויות שנקטעו, שבמקום להיות ילד שהופך לנער ואחר כך למבוגר חזק, בשל ובוגר, נתקעת לא רחוק מגיל 9 או 10 בגלל דברים שנעשו לך שלא באשמתך.
אני חושבת שיש מקום לתיקון, בהחלט, וטוב שאתה רוצה בכך. היפנוזה לא תעזור ( למרות שאני מבינה את המשאלה להתחיל פשוט מחדש ולמחוק את כל הרע), אבל לטיפול חדש, שאתה בוחר בו, מהמקום שאתה נמצא בו כעת, יש סיכוי לעזור.
לא יכולה להמליץ על מישהו בתל אביב, אין המלצות בפורום זה. נסה דרך האינטרנט, רק הקפד שתגיע לאיש בעל הסמכה מתאימה, כמו פסיכולוג קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער לשמוע ,אבל אתה גם לא היתה נקי
אינטרנט03/06/2013קודם כל נתחיל בכך שאני איני קשור למקצוע או יודע משהו .
אבל לפי התיאור שלך לפחות בהתחלה, הייתי אומר שהייתה מסוכן מאוד !
שחקתה עם סכין בכיתה ה' ,אתה מתעצבן בקלות ומעבר לכך לא רק,אלא גם לא שולט בכעס שלך! שטות +נשק+עצבים ללא שליטה=יכול להגמר ברצח . (שטות לא בעיקר בגלל הגיל אלא על שטות תוכל לדקור מישהו-ככה או ככה יכל להיגרם אסון)
חביבי הייתה אדם מסוכן יכולתה אולי גם לגמור מאחורי הסורגים היות והיתה נשאר אותו אחד.
ולפי הכתיבה שלך אני לא חושב שאתה ללא ביטחון (בהתחלה כשקראתי , הייתי בטוח שאתה סוג של ערס)
כמבון היו צריכים לטפל בך אחרת ,אבל תחשוב איך הסיפור היה יכול להגמר כהיותך אותו אחד בגיל 10 או כנער מתבגר שהענישה כלפיו הרבה יותר חמורה .
אני באמת אומר את מה שאני מרגיש בנושא,שלא תוציא את עצמך צדיק בסדום.
כמובן שיכל להיות גם בלי זה והרבה יותר חיובי ,אבל אם הייתה נשאר אותו אחד,זה היה יכול להיות מסכון .
מאחל לך בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם זה????אלה17/05/2013
שלום רב, אני בת 23 ואני פונה לפורום כשאנע אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות עם החיים שלי יותר. לפני שבועיים סבתא שלי נפטרה, היא היתה אחד האנשים הכי קרובים אלי, גם פיזית (גרה בניין מולינו) וגם נפשית. אהבה אותי אהבה מטורפת, יותר מאשר את כל הנכדים וגידלה אותי בשנים שהיתה בריאה ממש כמו אמא שניה. היא נפטרה כשהיא בת 84, מרותקת לכיסא גלגלים עקב שבירה של האגן לפני כשבע שנים ומאז מצב הלך והדרדר עד שהפכה לסיעודית עם מטפלת צמודה 24 שעות אך עד יומה האחרון היתה בריאה בנפש, וצלולה כמו נערה. היא עברה כל כך הרבה דברים קשים בחיים שלה, וממש לא היינו מוכנים למוות שלה. היא נפטרה ביום בהיר על המיטה שלה בזמן שהלכה לישון צהריים ולא התעוררה יותר. כמובן שבאותו יום עולמי חרב עלי (וגם על אימי יש לציין, שהיתה קרובה אליה יותר מכל יתר הילדים), הרגשתי ממש שהשמים נופלים עלי, שהלב שלי נשבר, שהחיים שלי נגמרו ואני עד כתיבת שורות אלה לא מעכלת עדיין שהיא איננה. כל דבר מזכיר לי אותה, אני חולמת עליה בלילות שהיא כועסת עלי אבל אני לא יודעת למה, אני לא מסוגלת לשמוע מוזיקה או לשמוח יותר מדי כי אני ישר נזכרת בה, הלב שלי ממש נשרף מכל זיכרון, אני עדיין שומעת את הקול החלש שלה קורא לי, מרגישה את חום הלחיים שלה כשאני מנשקת אותה ופשוט לא מצליחה לעכל. הסבתא שחשבנו שתחיה עד 120 הלכה. לא רק הכאב הארור והחזק הזה יושב עלי, אלא מאז שהיא נפטרה אני מתעסקת וחושבת כל היום על מוות, פוחדת ממנו פחד נוראי וחושבת מה יקרה אם עד מישהו קרוב אלי כל כך ילך חס וחלילה. אני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם זה, אז אני עכשיו נמצאת בחרדה מתמדת על יתר בני המשפחה שלי וכל היום מתעסקת במה יקרה לי אם יקרה לאחד מהם משהו. מעולם לא נפטר אדם כל כך קרוב אלי ומאז שסבתא שלי נפטרה המחשבות האלה מטרידות אותי פשוט 24 שעות. אני לא ישנה בלילות, גם חושבת על איפה היא נמצאת עכשיו ואם טוב לה. חושבת על המוות המון ופוחדת ממנו נורא, פוחדת שייקרה לי משהו ואמא שלי עוד יותר תשבר יותר ממה שהיא שבורה מאז שסבתא שלי נפטרה. זה לא סתם פחד, ממש מלווה אותי כל היום ומפריע לי בעבודה, בלימודים ובכל התפקוד היום יומי. אני לא מצליחה להתנתק ממחשבות על מוות ועל הפחד ממנו ומה יקרה לנו בעולם הבא ואם יש עולם הבא, ואציין שאני ממשפחה מסורתית וכולנו כמובן מאמינים שיש עולם הבא אבל מטרידות אותי המחשבות שאולי אין והכל שקר אז מה החיים האלה שווים אם בסוף כולנו נמות ולפני זה נראה את האנשים היקרים לנו מתים? לא יוצאת לי מהראש השיחה עם דוד שלי שהודיע לי שהיא נפטרה ותוך כדי אני שומעת צרחות של אמא שלי ברקע, ולא יוצאת לי ההלוויה שלה מהראש, איך הביאו את הגופה לבמה ולא האמנתיייי לא האמנתי שהיא שם! איך מתמודדים עם זה????? אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, אבד לי הטעם לחיים. איך אני אתרגל לחיים בלעדיה ואיך אני אוציא את התמונות הארורות האלה של ההלוויה מהראש?? ואיך להוציא את המחשבות הטורדניות על מוות??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם זה???? - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013שלום לך,
האובדן הקשה שחווית עדיין טרי מאוד ומדמם כפצע בנפשך. זה קשה מאוד.
ניכר עד כמה היית קשורה לסבתך, ושהיא הייתה דמות מאוד משמעותית עבורך, מייצגת חוסן, שמירה, הגנה עבורך ומעניקה לך אהבה ותחושת ייחודיות. במובן הזה, זה לא מפתיע שאת מגיבה כך.
משהו מאוד בסיסי בביטחון שלך לגבי החיים התערער כשסבתא נפטרה, ולכן גם ההצפה של כל המחשבות על המוות.
אני מציעה לך לתת לאבל שלך עוד קצת זמן לשקוע, הכאב הוא חלק מהעניין. אם אינך מרגישה שיפור בזמן הקרוב מבחינת העוצמה בה הדברים הולכים איתך, מציעה לך לפנות לטיפול שיסייע לך להתגבר על המשבר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה לקבל קצת עזרה אפילו:)16/05/2013
אני בחורה בת 23 , רווקה, שגדלה והתחנכה במערכת חינוך וסביבה ששונה קצת מהבית ומהחברה שממנה אני באה. בלית ברירה זה מה שקרה..
אני מרגישה שאני ממש מתקשה במציאת בן זוג מהסביבה הטבעית שלי, התרגלתי למשהו מסוים..מנטליות מסוימת, קשה לי(למרות שבעצם לא ניסיתי!) למצוא בסביבה שלי מישהו שיבין אותי קצת מהמנטליות שבה גדלתי בנעוריי וקצת מהמנטליות של החברה שלנו.
יש בי פחד מאוד גדול מבן זוג . אני כל הזמן דוחה אם אני שומעת משהו על בחור..
סיבה אחרת שאני חושבת שמקשה עליי הוא שלאימי יש מחלה נפשית שהשפיעה בין היתר על חיי הנישואין של ההורים שלי, ויש בי חשש שחיי הנישואין שלי יהרסו בעתיד גם בגלל הסיבה הזו.
אני נמצאת במלכוד וממש לא יודעת איך לצאת ממנו...
אני לא ביישנית יש לציין, בחורה רגילה אבל שזה מגיע לאהבה אני נרתעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה שהמחלה תורשתית ושהיא תעבור
:)16/05/2013גם אליי. מזה אני חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשלב בין התרופות הבאותקרן15/05/2013
האם ניתן לשלב בין התרופות הבאות:
לוריוון 1מ"ג + ריטלין 10 מ"ג +קלונקס 0.5 מ"ג?
האם ניתן למקסם ע"י שימוש בלוריוון 1 מ"ג + קלונקס 0.5 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשלב בין התרופות הבאות - תגובה
ענת דינור16/05/2013אנא פני לפורום פסיכיאטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן וסדר עדיפויותקרן15/05/2013
שלום. אני שמה לב שאני הרבה מאוד פעמים בהרגשה שכמו
בחיים דבר בא על חשבון דבר אחר רק שלי זה גורם מועקה
כלשהי. נגיד צריכה ללמוד אז יכולה לשחות
רק פעם בשבוע. או בחרתי ללכת אתמול
לארוחה אצל החבר אז לא הספקתי ללכץ לים
ועוד יותר מתבאסת כי חשבתי אוקי אז היום
אלך והנה היום גשום...אני בסוג של לחץ
לא לפספס דברים..גם במקום של לא לדחות
נגיד ללכת למשפחה כי מי יודע מה יוליד יום...
דבר נוסף ששמתי לב שאני משליכה את נלחץ זמן
שלי על חבר שלי
לא אומרת לו אבל כן חושבת לעצמי. נגיד למה הוא נפגש עם חבר ואחכ ישן עד מאוחר אז סוג של אני בתחושה שלא יעז לאמר לי שהוא צריך ללמוד כשארצה לעשות משהו...ועוד דבר אחד שקשור אנחנו
ישנים אחד אצל השני המון אז אם זה האזור
שלי אז פשוט הולכת להתאמן נגיד או לומדת או
מתעסקת בדברים בלעדיו. אבל כשאנחנו אצלו מרגיש לי מחניק. מבזבז לי את הזמו ואת הזמן של הביחד... תודה ואציין שאני בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן וסדר עדיפויות - תגובה
ענת דינור16/05/2013שלום קרן
נשמע שאת מוצפת מחשבות ולבטים. אם הינך בטיפול הכתובת הטובה והמהימנה ביותר ללבטים שלך הוא המטפל/ת שלך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת סדר בדבריםסקרנית114/05/2013
יש לי שאלה כללית, כאשר מישהו מונה דברים שונים במשפט אחד לדוגמא שמות של אנשים האם יש ח ש י ב ו ת ל ס ד ר של הדברים שנאמרו?!? איך התופעה הזאת נקראת בפסיכולוגיה, אשמח לקרוא עוד על זה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת סדר בדברים - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013לא כל כך מבינה את כוונתך, ולא מכירה כזו תופעה בפסיכולוגיה. נסי לפרט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםניר13/05/2013
שלום וברכה. לפני כ13 שנה עברתי סוג של טרואמה בצבא שבעקבותיה התפתחו אצלי התקפי חרדה. קיבלתי טיפול תרופתי שעד היום אני משתמש בו (סרוקסט).
ההתקפים עם הזמן הפסיקו והיו שנים רבות שהרגשתי טוב ורגיל...
גם היום אין לי התקפי חרדה אשר הם כמו בהגדרה שיש דופק מואץ וזיעה קרה וכו...אלא היום אני מרגיש סוג של חרדה כאשר מתקרב סוג של אירוע שמפחיד אותי כמו טיסה לצורך עבודה או שמישהו לא מרגיש טוב...פתאום כל הגוף בחוסר שקט ואני מרגיש פחדן וסמרטוט כזה... אולי עברתי לקטגוריה אחרת במהלך השנים...?
לא יודע איך לצאת מזה ואין איש בסביבה שמבין בזה ויודע להכיל את מה שאני עובר...
אשמח ליעוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
אני חושבת שאתה עדיין סובל מרמה מסוימת של חרדה , אם כי כנראה ממוקדת יותר ובעוצמה פחותה מזו שחווית בעבר. טוב שאתה נוטל סרוקסט, זה גם כנראה קשור בעובדה שיש הטבה. יחד עם זאת, ללא תמיד טיפול תרופתי הוא מספיק אם רוצים לטפל בתופעות של חרדה, וכדאי מאוד לשלב עם טיפול פסיכולוגי על בסיס שיחות קבועות.
ממליצה לך לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות פסיכולוג ילדיםמאי11/05/2013
שלום רב,
אני לוקחת את בני בן השלוש עשרה וחצי לפסיכולוג מאחר וחווינו גרושין בבית.
בני היה אצלו פעמיים כשבפעם השלישית נשארתי לשבת בחדר המתנה.
ני סיפר לי שהפסיכולוג הציג בפניו קלפים עם תמונות ובמקביל מילים וביקש ממנו שיבר תמונות ומילים המתאימות בעיניו. לא היה עליו חובה לבחור בכל התמונות.
בתום הפגישה בדרך הביתה, סיפר לי הבן כי חלק מהתמונות היו תמונות איברי מין זה נשים וגברים.
ברצוני לציין שהילד לא חווה התעללות מינית, לא רמזנו אחרת לפסיכולוג ואף הבהרנו את מטרתנו.
האם חשיפת הילד לסוג "משחק/בחינה" מסוג זה היא נורמטיבית?
אודה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות פסיכולוג ילדים - תגובה
ענת דינור16/05/2013שלום מאי
ראשית, אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ולדבר איתו ישירות על השאלה שמטרידה אותך. יש לך את כל הזכות לקבל הסבר מלא ומפורט על הנושא הזה. שנית, יש פסיכולוגים שעושים שימוש בכרטיסים שהם עמומים, כלומר אין תמונה מוגדרת, אלא כתם שהפרשנות לו משתנה ממטופל למטופל. איני יודעת אם זה מה שהוצג לבנך, אך זוהי אפשרות סבירה.
כל טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לירוני10/05/2013
רוני בן 22
לפני בארך שלושה חודשים הייתה לי חברה שממש אהבתמ
החברה ה 9 שלי
ואז היא ניפרדה ממני ב אסמס
בהתחלה בחודש הראשון הייתי ממש עצבני ומיוסר
לאחר מיכן נהיה לי תחושת לחץ מפחידה
שלא עוזבת את הגוף
קשה לי להימשך למישהי סתם ככה ברחוב אני מרגיש כבוי
אלה אם רק מישהי תבוא תיגע בי אני ירגיש את המשיכה
קרה לי משהו דומה בעבר אך לא נלחצתי מיזה עכשיו אני כן אולי בגלל האפשרות שאח שלי יצא מהארון וזה מלחיץ אותי העניין אני לא יודע מה שאני יודע שלגברים אני לא נמשך ואני נמשך רק לנשים אך אני לא יודע מימה הלחץ נובע בבקשה תעזרו לי מה ששחכתי לציין אני ליקראת שיחרור משתחרר עוד שלוש שבועות אז אני לא בטוח אם זה גם קשור בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לי - תגובה
ענבל מילר היללי20/05/2013הי,
עניתי לך למטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחגית10/05/2013
שלום, קוראים לי חגית ואני חייבת לכתוב משהו שאני שמה לב אליו כבר זמן מה.
אני לפני שנה וקצת בערך הכרתי את הפורום הזה לראשונה ומאוד אהבתי להיכנס לפה, אומנם כתבתי אז בזמנו הודעות מעטות בלבד כי ידעתי שרוני שהיתה פה בזמנו מגבילה את כמות ההודעות (ובצדק!!!) אבל מה שכן קראתי פה המון הודעות ואהבתי מאוד את התשובות פה.
אני מרגישה שמאז שרוני עזבה הפורום פשוט איבד מערכו, איבד מהיחודיות שהיתה לו לפני. כל הזמן מתחלפים פה מנהלי הפורום וסליחה שאני כותבת את זה, אבל אני מבקרת בעוד פרומים והמצב ניראה אחרת במיוחד בנושא כל כך רגיש כמו מצב נפשי של אנשים שנכנסים לפה ולפעמים הכתובת פה היא הכתובת הראשונה שבה אנשים מעיזים לרשום את מצוקתם וכואב לי לראות דילוגים על שאלות כאילו אנשים שאלו פה מה יהייה מזג האויר היום, זה פוגע, וזה כואב...לי אישית זה לא קרה פה כי כמו שכתבתי אני בזמנו כתבתי פה שרוני היתה ורוני תמיד היתה עונה גם אם היתה מבקשת לא לכתוב בתדירות כזו היא עדיין היתה עונה ולא משאירה הודעות ריקות. אם אתם מרגישים שאין לכם הרבה איך לעזור פשוט תכתבו את זה, זה גם בסדר, לא להתעלם, נכון שזה "רק" פורום ואני יודעת שהכל מהתנדבות ובכל זאת, לקחתם אחריות- תעמדו בה
מצטערת ומקוה שתקחו את זה כביקורת בונה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אני מבינה מהיכן נובעת הביקורת, יכול להיות שבאמת היו זמנים בפורום שהניהול היה אחרת והמענה היה מדויק ומתאים יותר. יחד עם זאת, כל תקופה והניהול שלה, וכל תקופה והביקורת על הניהול שבה.
צריך לזכור שזהו פורום שמטרתו מתן מענה מאוד ראשוני, במדיום שהוא מוגבל מטבעו, ואינו יכול להחליף בשום פנים פניה לגורמים בקהילה, בטח ובטח במצבים דחופים.
את צודקת, זה אכן דבר שנעשה בהתנדבות, ונעשה בין דברים אחרים, ולכן לצערי לא תמיד אפשר להקדיש את כל הזמן שרוצים ומקווים. לכן גם מנהלים מתחלפים בסופו של דבר מטעמים של מחסור בפנאי, וגם שחיקה.
מקווה שבכל זאת יהיה אפשר להיתרם ממה שכן יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני סובלת מדיכאון וחרדהשרון09/05/2013
שלום שמי אורית ואני בת 26 בריאה. אני חושדת שאני סובלת מדיכאון וחרדה בגלל כמה סיבות אותם אפרט בהמשך ארצה לדעת אם אכן כך ואיך ניתן לטפל ואם אפשר ללא טיפול תרופתי.
אני מרגישה כבנאדם שמאוד השתנתי אין לי סבלנות אני מאוד עצבנית נכנסת בעיקר ללחץ מכל דבר אם זה כשהילדה שלי בת השנתיים חולה אני חושבת שיש לה משהו לא טוב ולא בסדר אצלה כשמדובר בסתם וירוס אני חושבת כל הזמן על מוות שמישהו הולך למות שמשהו לא טוב הולך לקרות עד כדי כך שאני מתכננת איפה להושיב את האנשים בשבעה אני בטוחה שזו לא מחשבה של בנאדם נורמלי אין לי שקט נפשי בכלל אין כח לנקות את הבית לא אוהבת להיות בבית אלו דברים שקרו לי בעיקר אבל לא רק אחרי לידת ביתי. זה הולך ומתחזק כל הזמן. האנשים הקרובים אליי אומרים גם שהשתנתי ושאין לי סבלנות כל דבר אצלי זה בצעקות ועצבים ואני גם באמת מרגישה כי לפני כן הייתי בנאדם מאוד שקט וסבלני .
מה לעשות כי אני באמת מרגישה לצורך בעזרה??? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני סובלת מדיכאון וחרדה - תגובה
אני חושבת שאכן משהו קרה מאז שנולדה בתך, והדבר אינו נדיר. לידה והפיכה לאם בפעם בראשונה בחיים הם אירועים מאוד דרמטיים בחיים והתגובה אליהם היא לפעמים גם כזו. נשמע מדברייך שאת באיזשהו סוג של מצוקה. מאוד יכול להיות שזה משהו בכיוון שאת מתארת, כלומר דיכאון וחרדה. אני חושבת שאכן את זקוקה לעזרה, וטוב שאת מכירה בכך. לשאלתך, יכול להיות מאוד שטיפול פסיכותרפויתי על בסיס שיחות יספיק, וגם יכול להיות שלא, ויומלץ לך לטפל בעצמך במקביל לכך, גם באופן תרופתי. קשה מאוד לדעת. ממליצה לך להגיע לפסיכולוג ושם תוכלי לקבל הכוונה והמלצות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאשלי08/05/2013
היי,
אני אמא לילד בן 5 ומרגע הפיכתי לאמא סף ההגנה כלפיו עלה מהשניה הראשונה.
אם זה רעש שפחדתי שיפגע באוזנו, ועד שמישהו נוגע בו במעלית ומחזיק שלא יגע בכל הלחצנים. אני מגינה כשאני בציבור אבל בבית מחנכת אותו כי 50% לפחות מהבעיה היא בו. יוצא שאני כבר לא בקשר עם המשפחה הקרובה כי צועקים, כועסים עליו ולא נעימים לי המפגשים איתם בנוסף הוא ילד עם בעיות קשב. גם בגן יש אינסןף בעיות שאני מתקשרת לגננת כל שני וחמישי כי סיפר שהיה בעונש ומנעו ממנו אוכל או כל מיני דברים אחרים שכבר עושים לי רע עד כדי חוסר תפקוד בעבודה וחוסר רצון בכלל לעבוד כי כשאני עובדת אני מתנתקת ואז יש לי חרדות של מסכן מה הוא עובר.
אני מבקשת דרך להתמודד עם הסביבה, הכעס, צעקות לפעמים מגע של לתפוס את ידו עושה לי עצבים וישר אני יכולה לריב ולהתעצבן ולהתרחק מסיטואציות שונות כדי לא להגיע אליהן אבל בסוף הן לא מאחרות לבוא ותוקפות גם עם זרים שצועקים "לא ילד" ואז הוא בוכה".
מרגישה שהתגובות מהסביבה לא פוגעות בו כמו שעושות לי בלאגן ולוקח מלא זמן עד שהן עוברות.
בבית אני די מאפשרת הכל כי אין לי כל כך כח למלחמות, כלומר הוא די עצמאי כמובן בהשגחה, מה גם שאני חושבת שזה טוב לביטחון שכן לעומת בני גילו הוא מפותח שיכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
שלי08/05/2013מוסיפה שבבית יש גבולות אך הם לא נוקשים מידיי כמו אוכל ליד טלויזיה, אצלנו שיאכל העיקר שיאכל כי לא אוכל טוב.
שינה בזמן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא - תגובה
אני חושבת שאת צריכה לפנות לטיפול אצל פסיכולוג ילדים שיספק לך הדרכת הורים ויאפשר לך לחוש קצת פחות לבד עם כל מה שאת עוברת. במקביל, פסיכולוג יוכל לראות את הילד לטיפול ולעזור לו לווסת את התנהגותו. זה לא פשוט להיות אם לילד הסובל מהפרעת קשב וריכוז. לא צריך להיות כזה פער בין החינוך בבית לבחוץ, וזה נובע כנראה מהעובדה שאת מותשת ומיואשת. בהדרכת הורים ידעו לחזק אצלך את הביטחון כאם ולתת לך כלים להתמודדות עם הסביבה ועם עצמך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלמוני07/05/2013
כשאני עייף מאוד, נפלטות לי הערות מיניות. בעצם, לא רק מיניות. גם "סתם" הערות מזעזעות. אחר כך אני כועס על עצמי, איך יכולתי לומר זאת.
אין לי תסמונת טורט, או משהו כזה.
למה אני עושה זאת? איך להפסיק עם זה? תוכלו לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
הרבה פעמים כשאנו עייפים, ההגנות שלנו נחלשות, כך שזה לא מפתיע שפליטות הפה האלו נעשות יותר בוטות כשאתה עייף. השאלה היא למה דווקא התכנים האלו עולים, ואיזה סוג של שליטה אתה מתאמץ להחזיק כשאתה לא עייף. לפעמים יותר מידי שליטה מביאה לאובדן שליטה במצבים מהסוג שאתה מתאר.
אם מעניין אותך לחקור קצת את העניין, פנה לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבט בין אימון קבוצתי לטיפול אישיחרדון06/05/2013
שלום,
אני כמעט בן 30 וחווה תקיעות מסויימת בחיי האישיים. אני עדיין גר עם ההורים לא היו לי מערכות יחסים מעבר לפגישות חד-פעמיות, מעבר לזה מאז שסיימתי את לימודי בתיכון הייתי אדם מתפקד במובנים של עבודה ולימודים וגם במובן החברתי באופן כללי בשנות ה-20 המוקדמות לחיי. במהלך השנים התבודדתי חברתית והעדפתי להשקיע את זמני בלימודי תואר שני. לאחר שסיימתי את לימודיי החלטתי לטייל ועקב כך התפטרתי ממה שהיה מקום העבודה שלי בשנה האחרונה ויצאתי לטיול של שלושה חודשים. כעת חזרתי ואני לא מצליח למצוא מקום עבודה חדש עקב שילוב של מספר גורמים. כפועל יוצא נדמה שחזרתי בדיוק לאותה נקודת מוצא. לאחר שמסרתי פחות או יותר את הרקע האישי ברצוני לשאול האם מומלץ לי לפנות לטיפול אישי או לאימון קבוצתי כי נדמה שאני מעדיף להתבודד ולא שש ליצור קשרים חברתיים. העניין נובע מתפישה מסויימת שיש לי לגבי החברה בארץ שהיא כמובן לא נכונה בחלק מהמקרים אך עם זאת אני לא מצליח להשתחרר ממנה ואני גם חרדתי לפעמים עקב כך. לדעתי הבעיה החברתית-אישית נובעת לא רק מחוסר כלים אלא גם מחוסר רצון להתערות בחברה שנובע מצורת חשיבה מסויימת שיש לי ולכן אני לא בטוח שאימון קבוצתי הוא הכתובת לכך.
לתשובתכם אודה,
חרדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבט בין אימון קבוצתי לטיפול אישי - תגובה
נראה לי שקצה חוט כבר יש לך, כי לתחושתי אתה מרגיש שיותר יהיה לך נכון להיות בטיפול פרטני. הייתי מקשיבה לקול הזה, הוא וודאי אומר לך משהו חשוב.
מעבר לכך, נראה לי שטיפול יתאים יותר מאימון כאן. אימון הוא משהו יותר התנהגותי, המתאים לבעיות מאוד ממוקדות,, בעיניי. נראה לי שאת הסוגיות שמעסיקות אותך כדאי לפתוח בטיפול פסיכותרפויתי, ולא באימון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוגית בתל אביבמישי05/05/2013
שלום לכולם,
אשמח להמלצות על פסיכולוגית בתל אביב שעובדת עם קופ"ח כללית, או במקום אחר, בתעריף מוזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פסיכולוגית בתל אביב - תגובה
ענת דינור16/05/2013שלום ימי
איננו יכולים לתת המלצות דרך הפורום.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)