מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה ?דני26/12/2012
שלום
אבקש לדעת מה רשום בלטינית,באבחנה
מהי הבעיה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת התסגלות
שלום רב27/12/2012סובלת מהפרעת הסתגלות עם סימפטומים רגשיים בולטים.
מדובר בהתפתחות סימפטומים רגשיים או התנהגותיים כתגובה לגורמ/י לחץ.
הסימפטומים או ההתנהגויות באים לידי ביטוי ע"י מצוקה ניכרת, יותר מהמצופה בתגובה לאותו אירוע מלחיץ, ו/או פגיעה בתפקוד החברתי/תעסוקתי וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה ? - תגובה
ענת דינור27/12/2012שלום דני
ממה שהצלחתי לקרוא מדובר בהפרעת הסתגלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרטה לאחר ניתוק קשראורן26/12/2012
לפני כחודשיים ניתקתי קשר מחבר מאד מאד קרוב, חברות אמיתית וקרובה מאד של 5שנים. (כבר חשבו שאנחנו בני זוג)
ואז גיליתי שהוא שיקר לי במשך 3 חודשים, נעלבתי עד עמקי נשמתי, הוא ניסה להתקשר/לסמס/ ביקש סליחה...אך אני הייתי החלטי להרחיק אותו מחיי..לאחר זמן מה, הוא הפסיק לנסות והקשר ניתק..אני באותה תקופה הייתי מלא כעס ועצבים ולא היה ממש אכפת לי ממנו, לא רציתי לשמוע ממנו בכלל.
הבעיה החלה לאחרונה, התחלתי לחוש חרטה על ניתוק הקשר, כבר לא כעסתי עליו כ"כ, אפילו מצאתי תירוצים עבורו...אני ממש ממש מתגעגע אליו.
זה טבעי? הרי הכעס שחשתי בהתחלה מנע ממני כל רצון לקשר, מה קורה איתי?
רק רוצה לחזור אליו ולחברות שהייתה לי ולא יודע איך עושים את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרטה לאחר ניתוק קשר - תגובה
ענת דינור27/12/2012שלום אורן
נשמע שהחבר שלך היה אהוב עליך מאד ולכן גם הפגיעה ממנו היתה גדולה. נפגעת ממנו ובתגובה כעסת, והכעס כנראה היה עוצמתי כעוצמת הפגיעה ממנו. זה טבעי שעם הזמן הכעס שלך נרגע, ואתה חש שוב את האהבה והרצון להתקרב אליו. איני רואה כל פסול ברצון להתחבר אליו בשנית, אך כיצד לעשות זאת רק אתה יכול לדעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה מחשבות טורדניותהדר26/12/2012
מה עושים נגד קינאה.?
יש לי חבר חזרנו לא מזמן לאחר פרידה.
ומאז שחזרנו אני חושבת על הבחורה שיצא איתה וזה מפריע לי לנהל קשר.
זה מטריד אותי לראות את הפנים שלה כל הזמן בראש.
אני לא מעלה את זה כדיי שלא יחשוב שאני פתאטית
אבל זה מטרד בישבילי..איך אני מפסיקה לקנא ?ולהתעסק בזוגיות ששנינו אוהבים אחד את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה..
הדר28/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה מחשבות טורדניות - תגובה
אפרת בן שם31/12/2012קצת קשה לי לענות לך. האם המחשבה הטורדנית היא רק בנושא הזה? או גם בנושאים אחרים את נתקפת מחשבות שלא מרפות? אם כן אולי יש צורך בברור יותר מעמיק שאינו מתאים ע"ג הפורום. אם המחשבה הטורדנית קשורה רק לחבר, וזה מפריע לך לנהל את הקשר, מטריד ומתסכל, הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ כדי לפתוח את הנושא בצורה מעמיקה יותר ולא להשליך את הקינאה שלך על החבר ולחבל בקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לשגרהבת 2226/12/2012
שלום, אבא שלי נפטר לפני שבועיים ממחלת הסרטן.. אני לא מצליחה לחזור לשגרת העבודה, אני נציגה טלפונית ואני לא יודעת מה לעשות.. אני מגיעה לעבודה ומצליחה לעבוד ממש מעט, מה צריך לעשות? להכריח את עצמי כמו שאני עושה עכשיו? או לתת לעצמי עוד זמן? אני ממש בדילמות עם עצמי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשגרה - תגובה
ענת דינור27/12/2012שלום לך
שבועיים זה מעט מאד זמן. את חווה אובדן ענק וכואב, זה טבעי מאד שיעברו עליך ימים קשים עם קושי משמעותי בתיפקוד. אין שום ציפייה שתחזרי כל כך מהר לעניינים. אבל הוא למעשה תהליך שהאדם זקוק לו, כדי להתמודד עם כאב עצום ובלתי נסבל. תהליך האבל הוא תהליך של התמודדות עם מגוון רגשות, והוא אורך זמן, לפעמים גם חודשים. את לא צריכה להאיץ בעצמך לחזור לשיגרה, אם כי זה מאד טבעי שתירצי ככבר להשתחרר מהכאב שאת שרויה בו. תני לעצמך את הזמן, וככל שתרשי לעצמך להרגיש את הרגשות האמיתיים שלך, כך תוכלי להשלים בהמשך עם האובדן ועם האבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
בת 2228/12/2012עזרת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת מאהבה...שלום רב25/12/2012
שלום לכן,
אני בת 40, גרושה ואם לילדים. לאחרונה קרה לי דבר מוזר והתעוררו בי רגשות שאינני מצליחה להשתחרר מהם.
אני משתתפת כיום בקבוצת למידה מקצועית של עובדים כמוני. באחד ממפגשי הקבוצה, העלה אחד העובדים נושא מקצועי שעורר בי עניין, ועל כן פניתי אליו בבקשה שישלח לי חומר בנושא. הוא הסכים מייד, גילה עניין בסיבה להתעניינותי (סיפרתי לו והתפתחה בינינו שיחה..) ואף הציע עזרתו בהמשך.. במפגש האחרון, הרגשתי שהוא מתקרב אלי: הוא בחר להתיישב לצידי, רכן לעברי ולחש לי משהו באוזן, החל לדבר בעדינות על דברים אישיים יותר, ואף על כך ש"זוגיות זה נושא מרתק ומורכב..." כביכול מגשש לפתח שיחה..(או לא?) כביכול בהקשר של הנושא המדובר בקבוצת הלמידה שלנו (או לא?). משהו בגישה ובאופן ההתייחסות שלו לנושאים המדוברים, ואליי, ביכולתו האינטלקטואלית וברגישות שלו כנראה כבש אותי, ואני מרגישה שאני מתאהבת. נמשכת אליו רגשית ופיזית (הוא גם נראה לא רע..)
הוא לא יוצא לי מהראש, וברור לי שזו התאהבות באיזו פנטזיה שאני יוצרת לעצמי ולא בהכרח במשהו מציאותי, כי מה שכבש אותי זה בעיקר הגישה החמה והנעימה שלו. אין לי מושג מה מצבו המשפחתי ומהן כוונותיו, ואולי זה לא רלוונטי כלל, כי מה שקורה פה זה רק בראש שלי.
שנת הלימודים הארוכה עוד לפנינו, ואני חוששת שעקב הסערה המתחוללת בי אני לא אתפקד: לא אהיה מרוכזת, לא אוכל להביא את עצמי ואת מה שיש לי לתת לקבוצה, כי אני עסוקה בפנטזיה שלי כשהוא נוכח איתי בקבוצה קטנה של אנשים..
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. בבקשה עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת מאהבה... - תגובה
ענת דינור27/12/2012שלום לך
נשמע שמשהו בגבר הזה מעורר בך כמיהה והזדקקות, ושאת מפחדת להרגיש רגשות מסוג זה. איני יודעת מה הסיפור האישי שלך ומדוע את חוששת לרצות גבר. אני מניחה שיש סיבות עמוקות לפחד שלך מפני אכזבה וחוסר מימוש. ובכל זאת, זה שאת מרשה לצמך להרגיש רגשות כאלה זה כשלעצמו לא דבר רע בכלל, ומעיד על אומץ ועל נכונות להיפתח. נשמע שאת פונה לפורום בשאלה כיצד לשמור על עצמך מפני פגיעה אפשרית. איני יכולה במסגרת הפורום לדעת מה הדרך הנכונה עבורך, אך מאחלת לך למצוא את העמדה המתאימה מולו, אם בניסיון להתקרב אליו יותר או דווקא בהתרחקות.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מאוהבת...
שלום רב12/03/2013שלום לכן, ותודה על תגובתך ענת..
זו שוב אני, ושוב כותבת, במרחק כחודשיים וחצי מאז..
אני אתייחס לדברים שהארת בפניי: האיכויות שבו אכן מעוררות כמיהה. מזה זמן אני מנסה לבחון את הדברים ביני לבין עצמי, בהחלט פניתי לפורום כי אני חוששת מפגיעה אפשרית: חוששת שהפחד מרגשות אלו הוא למעשה חשש מאכזבה, להרגיש מטופשת מולו, מלהרוס לעצמי את הלימודים כשאני ממוקדת בדברים אחרים שיושבים לימיני... אני בהחלט לא "מתאהבת סדרתית", ולא רוצה לבזבז אנרגיות לחינם, מאידך, אני כבר מעל לחודשיים משקיעה המון אנרגיות בסרט הלא-פתור הזה שאני חיה בו!
דרך אגב- הוא גרוש, את זה פלט החבר שלו . והוא-עדיין צמוד אליי (או שאני נצמדת אליו?) ואני לא מצליחה להתנתק. כאילו הישיבה הפיזית בסדנא רחוק ממנו זה לא מרגיש אותו הדבר...אתמול בסדנא הוא אמר משהו בכעס, אבל הדברים שלו נגעו לליבי ורק רציתי לחבק ולהרגיע אותו במילים...אבל כמובן שנשארתי קפואה במקומי ושתקתי.. כן, יש שם ריגוש, ואני לא מצליחה לזוז משם ולהתנתק, ונשארת רק עם הפנטזיות המטופשות שלי עליו..מרגישה כמו בת טיפשעשרה! אוייי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער חסר ביטחוןאמא מודאגת25/12/2012
שלום
בני בן 14 תלמיד מצויין בלימודים
אך חברתית אין לו חברים בכיתה מלבד תלמיד מכיתה מקבילה
כל הזמן במחשב
מדי פעם מספר על הצקה בכיתה שהוא מסתדר ושאני לא אתערב
נראה שמח לא בדיכאון
אך חסר ביטחון אפילו העמידה שלו מראה זאת קצת כפוף העיניים ...
לא מחזיר אם מציקים לו
בבית יש לו את כל התמיכה שבעולם אהבה מאיתנו ומאחיו
מה אתם ממליצים לי לעשות
האם כדאי לקחת אותו לטיפול לשיחות מהזיכרון שלי מפסיכולוגים שלרוב לי לא עזרו אז אני קצת חוששת מזה
???????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
אמא מודאגת27/12/2012מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנער חסר ביטחון - תגובה
ענת דינור27/12/2012אמא מודאגת שלום
מה שאת מתארת מאפיין בני נוער רבים. גם ההסתגרות, וגם הרצון להרחיק את ההורה ולא לערב אותו/ה. השאלה שצריכה הן להישאל כאן היא האם לדעתך הוא נמצא במצוקה אך לא מדבר על כך. איני יכולה להגיד לך האם כדאי לקחת אותו לטיפול, השיקול צריך להיות שלך בהתבסס על מה שאת מרגישה ממנו, ובראש ובראשונה- על רצונו האישי. אני מבינה ממך שניסיונך האישי עם טיפול פסיכולוגי לא היה חיובי. איני יודעת לומר לך האם עבורו זה יהיה שונה בהכרח, אך במידה והוא מעוניין בטיפול שווה לאפשר לו את החוויה. גיל ההתבגרות הוא גיל של מהפכות וטלטלות רגשיות, והן גיל של בדיקת העצמאות והנפרדות מההורה. לפעמים טיפול יכול לעזור להתמודד יותר בקלות עם מגוון האתגרים הרגשיים שמציב גיל ההתבגרות, אבל שוב- לגביו ספציפית רק את יכולה לדעת.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא מודאגת28/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנוליר25/12/2012
אני צופה בפורנו אלים מאד ומתגרה מזה,אחרי כן אני מרגישה רגשות אשמה וגועל מזה שדברים כאלו בכלל מושכים אותי...
אני בת 19,ולא ממש יודעת מה לעשות.
אשמח לתגובה.
(נ.ב אני בטיפול אצל פסיכולוג,אבל ממש לא רוצה לדבר על זה איתו זה מביך מדי ואישי מידי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורנו - תגובה
ענת דינור30/12/2012שלום ליר
אני מבינה מדברייך שאת מתביישת באופן בו את מתגרה מינית. פנטזיות מיניות הן לפעמים חלון לעולם הפנימי שלנו, ולמשאלות הכי כמוסות שלנו. לא תמיד זה עולם שכולו נעים ונחמד. את שואלת כאן בפורום כי את מתביישת לדבר עם הפסיכולוג שלך, אך כנראה מבפנים כמהה לדבר על זה ולהקל על האשמה שלך. איני יודעת מדוע את מתביישת מפני הפסיכולוג שלך, אך הוא כנראה הכתובת הכי טובה עבורך לדבר על זה . טיפול אמור להיות המקום הבטוח להביא את הדברים האישיים והאינטימיים, ואולי שווה לך לדבר עם המטפל שלך על השאלה אם יש מקום בטיפול גם לרגשות מביכים ומבישים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבתא מבולבלתורדית24/12/2012
ערב טוב! אני סבתא לנכד ובתי בהריון. אני משתדלת לעזור לה עם הנכד בעלי ואני יוצאים מהעבודה לוקחים אותו פעם בשבוע מהגן אלינו וימי שישי הם מגיעים לארוחה . השבוע בתי הודיעה שהילד חולה והם לא יגיעו לארוחה. הצעתי לה שנגיע אליה עם האוכל שכבר בישלתי או להביא לה האוכל לא הסכימה. במוצ"ש התקשרתי חתני ענה , בתי היתה למטה שאלתי אותו אם אפשר להגיע אליהם גם להביא את הדברים שקניתי לתינוקת שתיוולד וגם לבקר את נכדי הוא אמר לי שאין בעיה ודיברתי גם עם הנכד הוא היה מלא מצב רוח , כשהיינו בדרך בתי התקשרה ואמרה לנו לא להגיע כי החום של הילד עולה ויורד והוא מקופצ'ץ היא ידעה שאנחנו בדרך ולא עניין אותה כלום זו פעם השניה שהיא עושה לנו את זה זה מאד מעליב אותנו כשהיא צריכה שאנחנו נשמרטף אנחנו מתייצבים. אחרי הלידה הראשונה לקחתי שבוע חופשה והיא עשתה לי את המוות. התייחסה אלי גרוע . הייתי בייעוץ והפסיכולוגית אומרת שאני לא צריכה להעלב ולהמשיך לעזור לה וגם כשאני מתקשרת כל יומיים בשעות שהיא פנויה מהילד ,היא חסרת סבלנות בס"ה אני לא מרבה איתה בדיבור בכלל אני לא יודעת אם כדאי לי לקחת חופשה אחרי הלידה השניה או לחכות שהיא תפנה אלי לבקשת עזרה. בעלי מאד כועס הוא חושב שאני וותרנית מדי . בעקבות הקטעים האלה החלטתי שיותר אני לא מגיעה אליה אם היא לא צריכה אותי ומתקשרת אליה רק פעם בשבוע אשמח לשמוע את דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ורדית25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מדלגים ?חשובה לי ההזרה
ורדית28/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבתא מבולבלת - תגובה
ענת דינור30/12/2012שלום ורדית
נשמע שהקשר שלך עם בתך מאד חשוב לך. לעתים קרובות קיים מתח בין סבתות לאמהות צעירות בגלל מגוון רגשות ואינטרסים מנוגדים. נשמע שאת מוטרדת מהשאלה מדוע בתך נוהגת כך עמך, במיוחד כשאת כל כך מסורה אליה. הצעתי אליך היא לנסות לדבר עם בתך ולהבין ממנה מדוע היא מרחיקה אותך לפעמים. אולי יש סיבה שבגללה היא נוהגת כך, ואם תדברו על זה תוכלו אולי למצוא פתרון ותרגישו שתיכן יותר טוב.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדי עצותלין24/12/2012
שלום רב,
משפחתי כבר אובדת עצות ואנו ממש זקוקים לעצתך המקצועית.
אנו מנסים להבין את הסיבות ולפענח את התנהגותה של אחותי בת ה21 היא ילדה דכאונית אשר נוטה למצבי רוח, שקרנית כרונית, חסרת יציבות,לא מתמידה בעבודות, מתגוננת בתקיפות,מניפולטיבית, כלומר: היא מאוד מרשימה אנשים כשפוגשים בה לראשונה, היא חרוצה וחביבה ומרשימה את כולם,מתקבלת לעבודות ואז... פתאום לא עונה לטלפונים, מבריזה, טוענת שסבתא נפטרה ומשקרת שקרים איומים, היא גם לא מתמודדת ולא עונה לטלפונים ומסמסת בלבד! היא לא מדברת על העבר שלה והיא מאוד מסתורית.
חשוב לי לציין שהיא ילדה שעברה טראומות בחיים ואף נסתה להתאבד בעבר ,החיים לא היו קלים לה.
מה עלינו לעשות? קשה לנו להבין ולחיות עם השקרים שלה, אם הדרך שהיא מרמה אותנו ולא יודעים איך לעזור לה.
היא התאבחנה אצל פסיכיאטר אשר קבע מפגישה של מס' דקות שהיא צריכה כדורים, בלי לנסות לנבור ולהגיע לסיבות האמיתיות של התנהגותה.
זקוקים לעצתך..
בברכה, תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדי עצות - תגובה
אפרת בן שם31/12/2012אין לי דרך לסייע מלבד לומר לך לנסות לדרבן את אחותך להתחיל טיפול פסיכולוגי. ייתכן שבתוך טיפול תוכל להפתח ולחשוף את קשייה ואז גם נטילת הכדורים לא תחווה כמאיימת ככ, אלה מסייעת לאחותך לצאת ממעגל חוזר של חוסר התמודדות אותו היא חווה פעם אחר פעם בחייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלבותתהילה23/12/2012
היתה לנו פגישת קבוצה בתחילת התהוותה חלק היו פעם אחת ןחלק לא, התישבה לידי אשה התחלתי לדבר איתה דברנו כמש דקות אחכ היא קמה ביקשה סליחה,,ושינתה מקום הישיבה שלה הלכה לשבת היכן שהנשים כבר הכירו מפעם ראשונה והיתה יותר איטרקציה שם אני נפגעתי היות ולי זאת היתה פעם ראשונה ולא הכרתי אף אחת לקח לי זמן להתאושש מכך, יתכן מאוד ורצתה לשבת בקבוצה שיותר דברו ביינהם,אבל אני נעלבתי האם זה טבעי ונורמלי שנעלבתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלבות - תגובה
ענבל מילר היללי24/12/2012שלום לך,
לשאלתך, כן. זה נראה לי נורמלי לחלוטין. אני חושבת שבהחלט אפשר להבין את הפגיעה שהרגשת. מאמינה שאנשים רבים בתנאים דומים היו מרגישים עלבון מסוים, גם אם היו נבדלים ביניהם בעוצמת הפגיעה, וגם בסגנון ההתמודדות.
אני לא ככ יודעת באיזו קבוצה מדובר, אבל אם מדובר בקבוצה בעלת אופי טיפולי, מציעה לך לפתוח בפורום של הקבוצה משהו ממה שאת מרגישה. זה עשוי לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבל תודה על תשובתך היא כבר עזרה
תהילה24/12/2012לי זו, לא חברה בעל אופי טיפולי חשבתי שאני חריגה או רגישה מידי אני תמיד משווה לעצמי איך אני היתי נוהגת לא היתי נוהגת ככה, היתי מודעת לזה שזה יפגע בשני,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הבן שלי בגיל 23ref23/12/2012
שלום אני בן 57 יש לי ילד בן 23 שעבר תאונה דרכים בגיל 10, ולא שירת בצבא עקב המצב שלו.
אני גידלתי אותו לבד בלי אמא - האמא נטשה כשהוא היה בגיל 8
הבן לא מתייחס אלי, אין הערכה כלפי
אני צריך להעיר אותו בבוקר לעבודה - לפעמים מתקשר עשרות פעמים כדי להעיר אותו
אני מכין לו אוכל, אני מכבס לו, מנקה לו את החדר
הוא מאוד מופנם, סגור בחדרו, הוא יכול לישון שעות ואפילו ימים
אני מרגיש שנמאס לי מאוד
אומנם אני בן 57, איך אינני יודע איך לנהוג
אבקש את עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם הבן שלי בגיל 23 - תגובה
ענבל מילר היללי24/12/2012שלום לך,
עברת חיים לא פשוטים בהקשר המשפחתי. לגדל ילד לבד זו משימה סבוכה ומורכבת, על אחת כמה וכמה שהיו ועדיין יש התמודדויות לא קלות עם בנך.
אפשר להבין את התסכול שאתה מרגיש. נשמע שאתה אב מעורב ואכפתי, שלא מוותר בקלות, אבל מרגיש כפיות טובה בצד השני. כמעט בלתי נמנע לחוש שהיעדר התגובה בצד של בנך היא נגדך. ויחד עם זאת, אולי עליך לקחת בחשבון שלבנך יש קשיים משלו. אולי הוא לא ממש מתנגד לך אלא מנסה להתמודד עם החיים, וזו לא תמיד משימה קלה עבורו. אני מיחה שלגדול ללא אם מגיל 8, לעבור תאונת דרכים, זה בטח גבה את המחירים שלו והשפיע על האישיות שלו.
אולי עליך להתיר את הרסן קצת, לתת לו להתמודד, ובכך אולי גם לתת לעצמך קצת חופש, מהדאגה והתסכול התמידיים. נסה להמליץ לו לפנות לטיפול פסיכולוגי רגשי, אולי זה יוכל לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין אותן רגשות ....אנונימית22/12/2012
היי .. לא מזמן רשמתי כאן על מישהו שאני לא מצליחה להעביר את הרגשות שלי אליו ... עדיין דבר לא השתנה ... אני חושבת עליו המון .. העניין הוא שכל הקשר שהיה בנינו זה יוזמה שלו , אני לא שלחתי הודעות ולא יזמתי פגישות .. וכרגע אנחנו בסוג של ריב מבחינתי , אני כרגיל לא שולחת הודעות ואם אני רואה אותו אני מתעלמת ... הוא מעצבן מזה מאוד ואין לי מושג מה אנחנו מבחינתו .. אני מראה לו אדישות ואני מראה לו כעס ... הוא מודע לזה שהוא פגע בי למרות שכל פעם שהוא מזכיר את זה אני אומרת לו שאני לא פגועה .. לא מסוגלת להודות בזה , לא בפניו ולא בפני אף בן אדם שיודע על מה שהיה בנינו ... וגם לי עם עצמי לקח זמן להודות בעובדה שאני פגועה ממנו ...אבל עם הזמן הבנתי שכל ההתנהגות שלי אליו היא בגלל שאני כועסת ... אני לא יודעת כלכך אם מה שאני מרגישה זה באמת רגשות או אובססיה .. וכן אני כל הזמן רק מחכה שהוא ישלח לי הודעה .. אני מצפה לראות אותו וברגע שזה קורה אני קשה איתו ... למרות שאני מתגעגעת אליו זה פשוט מה שיוצא לי , אני לא מסוגלת להתייחס אליו כמו שהייתי מתייחסת לפני שהוא פגע בי ..אני מבולבלת.. אני לא יודעת עם מי להתייעץ .. אני מתוודה פה בגלל שאף אחד פה לא יודע מי אני ובגלל זה קל לי לכתוב הכל ... אבל בפני אנשים שמכירים אותי ובמיוחד בפניו אני לא מסוגלת להודות שקשה לי ושנמאס לי להתמודד עם עם המצב לבד ... כמעט חצי שנה של התמודדות הספיקה לי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין אותן רגשות .... - תגובה
אפרת בן שם22/12/2012לא ברורה מהות יחסיכם מתוך הודעתך ומה בדיוק השאלה, אך נראה לי שהרגשות שלך אליו וגם שלו אלייך עדיין חיים ובועטים... היחסים מלאי אנרגיה וכח כאילו על "ווליום גבוה" ואף אחד מכם לא מנמיך אותם אלה אתם מזינים את העצמת בכל פעם מחדש. מהכרותי עם חוויות כאלו של יחסים, אין משהו שמישהו יגיד לך שיוכל לשנות את רגשותייך. רק תובנות או תהליך שלך מול עצמך לגבי התפקיד של אותו אדם בחייך, והצורך עליו עונים היחסים בינכם, יוכלו לעזור לך לשחרר את היחסים שאינם טובים לך.
את כותבת כי קשה לך להתמודד עם המצב לבד ככ הרבה זמן, ואולי זאת חלק מהבעייה. למה את מתמודדת לבד? הרי הודעה בפורום באינטרנט אינה באמת התמודדות עם מישהו אמיתי. מה עם חברות? הורים? למה את ככ לבד.
אולי זאת הזדמנות לבחון ע"י טיפול את הנושאים הללו, ולצמוח מהיחסים הללו לכיוון מודע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חזרה
אנונימית24/12/2012אני לא חושבת שהוא עדיין מרגיש אליי משהו .. אבל העניין הוא שכשאנחנו מתראים או מדברים שזה פעם בהמון זמן הוא מנסה למשוך תשומת לב ... ומתנהג בדרך שמרגיזה אותי ממש!ואז אני חושבת עליו הרבה אבל אני מרגישה שאני שונאת אותו , ואחרי כמה זמן כשאני מרגישה בחסרונו אני מתגעגעת .. ככה זה בכל פעם מחדש ..אני יודעת שאני חייבת לעבור הלאה אבל אני פשוט לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו ! ואני לא מסוגלת לשתף אנשים שקרובים אליי ... לא חסר לי את מי אבל אני פשוט לא מסוגלת להודות ברגשות ... מי שיודע על מה שהיה בנינו חושב שלקחתי את זה בקלות... לא נראלי שמי שיודע את זה מודע לזה שאני עדיין חושבת עליו ... מודע לכמה שהרגשות שלי כלפיו היו ועדיין חזקים... אני באמת לא יודעת מה לעשות עם עצמי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשך לנשים קצת מבוגרותאפי21/12/2012
היי.
אני בן 18 ובערך מגיל 14 או 15 אני תמיד נמשך לנשים בנות 28-32 בערך בטווח גילאים האלה.
אני נמשך לא רק מינית אלא גם מבחינה כזאת שאני רוצה ממש שתהיה לי חברה בת 30 בערך.
נניח נערות בנות 16, 17 18 שהן פחות או יותר קרובות לגיל שלי, אני כן נמשך מינית אליהן אבל אני הרבה יותר רוצה שתהיה לי בת זוג בוגרת בשלה ומנוסה בת 30 פחות או יותר.
אפילו פעם אחת נדלקתי/התאהבתי במישהי בת 30 נשואה עם ילד..
ממה זה נובע?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשך לנשים קצת מבוגרות - תגובה
אפרת בן שם22/12/2012ממה זה נובע?
אולי מתוך רצונך בחוויה עם אישה בשלה, שתדריך אותך, שתהייה גם קצת אישה, קצת אם, קצת חברה קצת מנחה בדרך? יכול לנבוע מהרבה דברים ונראה לי גם לא ככ חריג (" לו רק היית קצת פחות המורה שלי... לו רק היית קצת יותר חברה שלי" מכיר?). השאלה הינה האם זה מפריע לך? האם זה גורם לך למצוקה? האם זה מונע ממך ליצור קשרים עם בחורות? אם לא... לא נראה לי בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
אפי22/12/2012קודם כל תודה על התשובה.
דבר שני זה כנראה מהרצון להתנסות עם אישה בשלה..
אני לא חושב שזה מונע ממני ליצור קשר עם בחורות צעירות בגילי, אבל עדיין, אני מעדיף הרבה יותר מערכת יחסים עם מישהי בת 30.
זאת מין פנטזיה שאני רוצה לממש אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהאורן20/12/2012
יצאתי עם מישהי תקופה של כמה שנים.
לפני כמה ימים היא הודיעה לי שהיא רוצה להיפרד ממני.
מאותו רגע, הרגשתי כאילו עולמי קורס עליי.
למחרת התקשרתי אליה 3 פעמים והיא לא ענתה. שלחתי אסאמאס, היא הגיבה באסאמאס קר.
יום לאחר מכן התקשרתי שוב ושוב לא ענתה, ולאחר מכן חזרה אליי..ניסיתי להסביר עצמי אך נתקלתי בחומה בצורה.
ביום השלישי כבר הגעתי לקורס בו היא לומדת, ניסיתי לדבר איתה פנים אל מול פנים, אך היא עשתה פרצוף קר ואמרה כי היא ממהרת לשיעור, ביקשתי ממנה כמה דקות בשבילי אך היא סירבה וטענה כי אני אובססיבי. (באותו הרגע נגמרתי).
מאז הפסקתי להתקשר/לסמס וכו'...אבל אני כבר לא מתפקד, קשה לי להתרכז בעבודה, קשה לי עם המחשבות, בקושי אוכל, לפעמים מתחיל לבכות בלי כל סיבה, אני קם עם זה, הולך לישון עם זה, המחשבות תוקפות בלי הפסקה, חושב מה הייתי יכול לעשות אחרת, לפעמים מרגיש שקשה לי לנשום, לא אכפת לי כבר מכלום.
מדבר עם חברים, ומרגיש מעודד לכמה רגעים בלבד, ואז שוב נתקף באותן רגשות.
אני מצטער שאי פעם הכרתי אותה - היא ריסקה אותי לרסיסים, שברה לי את הלב כ"כ חזק עד שלא יכול לשאת זאת.
איך מתמודדים עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
נעם21/12/2012היי
חשתי תחושות דומות עם האהבה הראשונה שלי,
לוקח זמן לי לקח שנה ו4 ועדין לא התגברתי עליו, אהבות אמיתיות וגדולות אף פעם לא באמת נגמרות, אם היא לא מוכנה לדבר איתך לנסות לעבוד על הקשר או להסביר למה נגמר, תנסה להניח לה. תכאב אותה תחווה את זה, ובהמשך תנסה לחיות את חייך.
וממקום של צמיחה אישית תכיר בחורה אחרת, ותראה שלמרות שאהבת אותה יש עוד אחרות שיכול להיות לך טוב איתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה - תגובה
אפרת בן שם22/12/2012שלום לך...
צר לי לקרוא על האובדן שלך. אני קוראת את התגובה האמפתית והמדוייקת של נועם וחשה שכמו שאמר..אין באמת מה לעשות מול אדם שלא מוכן לדבר איתך. אתה כנראה עושה את הטוב ביותר שאתה מסוגל לו, ואם זה כעת להשבר לרסיסים כי אין ברירה אחרת, אז זה מה שייקרה. רוצה לומר לך שאתה נשמע כאדם המסוגל לאהבה גדולה, ואני מאחלת לך שלאחר שתתאושש מהפרידה הנוכחית, תמצא אהבה שהינה הדדית ומקבילה ולא תאלץ לחוות כזה שיברון לב. מעבר לכך, אם זה עוזר, אתה נמצא בתוך התהליך, ממש ברגע הכי קשה, אתה עובר דרכו, לא מדחיק לא עובר לייד, ואני יודעת שזה לא מעודד ברגע הזה, אך בפרספקטיבה, אני מבטיחה לך שאתה תגדל מהעניין הזה, תהייה חכם יותר, תכיר יותר את עצמך. מה מתאים לך ומה לא. מה היה לא מדוייק בקשר בינכם ואיזה קשר אתה מחפש כעת . בכל מיקרה, אולי זה זמן ללכת לטיפול שייסייע לך לצלוח את התקופה הקשה הזאת, ומאוחר יותר גם יעזור לך להבין את הכשלון בקשר , מה שלא יכולת לעשות עם בת הזוג שעזבה ואיננה מוכנה לדבר איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מעניינתנעם19/12/2012
השנה החלפתי תחום לימוד ואני מאוד שמחה על השינוי הזה
הלימודים מעניינים וגם אם דורשים ממני עבודה מעבר הם לא "חונקים אותי"
אבל לא מרגיש לי שזה דבר גדול או מרכזי בחיי, אני הולכת לקורסים, אבל חוץ מזה
זה לא תופס הרבה מעולמי.והמצב החברתי עם אנשים מהלימודים לאט לאט מרגיש לי יותר טוב...
והבעיה היא בימים כמו היום שאני דוחה דברים לימודיים, ואין כח או חשק לחברים גם אם אני בבית, באזור אחר בארץ, וכבר קראתי ועסקתי בספורט, אני מוצאת את עצמי חסרת מעש
כשיש לי יום שלם לרשות עצמי, אני לא מוצאת תוכן.
רואה קצת טלוויזיה, אולי רואה סרט טוב או תוכנית אבל מעבר לזה זה כבר משעמם.
ובאה לכאן לקרוא כתבות ופורומים, אבל חוץ מזה יכולה להרגיש ששעות שלמות מתבזבזות לי....
בשנה שעברה התנדבתי וזה נתן לי תוכן לשעות אח"צ ערב פעם בשבוע, אבל השנה אני לא יכולה, כנ"ל לגבי עבודה משמעותית בעיקר עם ילדים, וגם ללכת לקורס או משהו בשעות הערב מרגיש שאין את האפשרות כי אני לא יודעת מתי אני במרכז ומתי באזור אחר.
מרגיש שחוץ מהלימודים שמסיבה לא ברורה לא ממלאים את הזמן שלי מעבר לשעות באוניברסיטה עצמה, אין לי באמת תוכן ואני משתעממת.
זו אולי גם סיבה לכך שטוב לי שיש לי בן זוג שאחרי שכל השבוע יש לי מעט זמן פנוי בו אני יודעת איך לנצל- ספורט/ספרים, אז אני איתו ובזמנים שלא אני יודעת בדיוק מה ברצוני לעשות...
והמצב כמו היום שפשוט שעות בלי מעש...
אציין שמעניין אותי ספרי פסיכולוגיה וכו' אבל במקביל ללימודים קשה להתרכז... או לפחות מרגיש ככה, אני נהנת לבשל אבל בעיקר במקום הלימודים, וזה עיסוק נחמד, אבל בבית הוריי מרגיש לי פחות מתאים.
יש לי גיטרה שהתחלתי מעט להתאמן, אבל שוב כשיש שעות פנויות זה מרגיש טיפה בים....
אני לא רוצה להרגיש תלויה בחבר/ או חברים כדי להעסיק את עצמי, שאם הם לא יכולים רוצים אני ארגיש אבודה...
גם בשעות היום למרות שאעדיף לצאת החוצה בעיקר לעשות ספורט בחוץ, או כמובן אידאלי יותר להיות עם חברים או החבר, במצבים שאני לבד שלא ארגיש אבודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מעניינת - תגובה
אפרת בן שם22/12/2012שלום נעם.
את נשמעת לי כבחורה רבת פעילויות... לימודים חברים בן זוג בישול גיטרה... אבל החוויה הפנימית שלך הינה שאם לרגע תעצרי ותהיי עם עצמך, תשאבי לריק של שעמום שאין בו דבר. את אולי מסיקה מכך שאת בחורה משעממת מכיוון שכשאת לבד עם עצמך את חשה חוסר עניין וחוסר תוכן שיכול לנבוע רק מהיותך את. היכולת להיות לבד, הינה יכולת בסיסית וחיונית הנבנית עוד בראשית החיים וקשורה לטמפרמנט של האדם ולקשר שלו עם גורמים משמעותיים בחיייו. הלבד שלך נראה כמאיים וחסר תוכן מכייון שאולי במצבים כאלו, את עומדת מול עצמך ומול חלקים שאינם פשוטים לך בעצמך ללא כל גורם מסיח שאפשר "לברוח " אליו.
אני חושבת שמה שאת מתארת אינו חריג, ז"א, הרבה אנשים חשים שבהיותם לבד הם חסרי מעש ואולי אפילו משועמים. מה שבעייתי אצלך הינה תחושת האבדון שאת מתארת ואולי אף החרדה מהמקום הזה.
העצה היחידה שאוכל לעוץ לך הינה לאו דווקא למלא את הריק, אלה לבדוק אותו, רצוי בטיפול, לנסות להבין את הקושי שנובע מהיותך לבד, את תחושת החידלון וחוסר הערך העצמי שהלבד שלך נוגע בו. אני חשה כי בדיקה כזו עשוייה להביא אותך לגעת בחלקים עמוקים שלך בעצמך ולשחרר אותך מהבהלה של היותך עם עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)