פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית
    gf
    21/11/2012

האם זה נכון שכאשר עושים פעילות גופנית בעת נטילת כדורים זה אומר בעצם שצריך להעלות את המינון של הכדורים? כי אז מערכות הגוף עובדות מהר יותר וזה גורם לכדור להשפיע פחות שעות כי מערכת הדם מנקה אותו מהר יותר?
    או שלהפך, אין קשר בין הדברים ומומלץ לעסוק בפעילות גופנית שגורמת לתוצאות טובות יותר יחד עם הכדורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/11/2012

הפורום לא מתאים לשאלות מהסוג הזה. פנה לאחד הפורומים נאחרים בנושאים של רפואה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב
    היי..
    20/11/2012

הי,
    אני בחורה בת 22 ,משפחתי עמידה מאוד ,אני עתידה להתחיל בקרוב לימודי משפטים וכלכלה באוניברסיטה נחשבת,מדגמנת בזמני הפנוי ,ומתחזקת זוגיות מדהימה למעלה משנתיים.
    על פניו הכל נראה מושלם בחיים שלי,יש לי כל דבר שייחלתי מבחינה חומרית ומבחינת השאיפות שלי..רק שבתוך תוכי אני מרגישה נורא,כל דבר טיפשי גורם לי לבכות...
    אני נפגעת נורא מהר מכל דבר אם זה מביקורת של ההורים,מציפייה מוגזמת מצידהם הן מבחינת ההישגים הלימודיים ובעצם כל דבר שאני עושה.
    אני לא מצליחה להשחיל מילה בוויכוח מבלי להתחיל לבכות,נפגעת מהדברים הכי קטנים שיכולים להיות.(כמובן שרק עם המשפחה שלי ואנשים שחשובים לי...כלפי אחרים אני בחיים לא אחשוף רגשות ואבכה..)
    אני מתקשה להבין מדוע זה קורה לי...זה הפך להיות ממש מגוחך,אני לא מצליחה להתמודד עם זה..לא מבינה איך אני לא שולטת בזה.
    אשמח אם תוכלי לכתוב לי מה כדאי לי לעשות,תודה וערב טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• ערב טוב - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/11/2012

שלום לך,
    אני מבינה מדברייך שאת מרגישה שיש פערים בתוכך שלא נותנים מנוח. מצד אחד, את כמעט נוגעת במשהו מושלם, יודעת שאת יפה וחכמה, בוודאי מקבלת על כך פידבק מהסביבה, אבל מזהה גם פגיעות וחולשה גדולים אצלך, שלא מסתדרים עם זה.
    החוויה הסובייקטיבית לא תמיד צמודה להישגים פורמליים של החיים. בשביל להרגיש יפה וחכמה באמת, צריך לקרות משהו בפנים, שיתכן שעדיין לא קרה לך. אולי בגלל שגדלת בבית ביקורתי, אולי בגלל שהרגשת את כובד הציפייה, אולי בגלל הפחד התמידי לאכזב ולא להצליח ״ לספק את הסחורה״ לכל כך הרבה אנשים שמסתכלים עלייך, מעריכים אותך ומתפעלים ממך. יש איזשהו כובד שנושאים אותו דווקא אלו שמרגישים שיש להם את כל הנתונים להצליח.
    אני חושבת שבהחלט יש מקום לעשות ברור מעמיק של התחושות שאת מתארת כאן. לבדוק מדוע הפגיעות הגדולה, ומדוע אינך יכולה להיות שקטה ושלמה עם עצמך. מבפנים. להיות יפה וחכמה, אבל גם להרגיש כך מבפנים, מבלי שתצטרכי לעבוד קשה כל כך כדי שזה לא יתקלקל לך. ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיחזק אותך וילמד אותך לאהוב את עצמך יותר, עם פחות תלות בסביבה.

היי בטוב,
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד קהל מרסק לי את החיים, מה לעשות
    ז
    18/11/2012

יש לי פחד קהל עוצמתי, מאז שהייתי ילד, אני משקשק ללכת לטיפול פסיכולוגי, כי הייתי אצל פסיכולוג בדמין מודרך והוא הכריח אותי להופיע מול אנשים כשאני ממש רועד, אני מפחד ללכת לטיפול. האם ישנה אפשרות לעבוד על עצמי לבד, ללא פסיכולוג ?
    תודה.

הוספת תגובה

• פחד קהל מרסק לי את החיים, מה לעשות - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/11/2012

ממש שתיארת נשמע שהיתה לך חוויה לא נעימה כל כך בטיפול פסיכולוגי בשיטה הקוגניטיבית התנהגותית. יש גם שיטות טיפול אחרות שעשויות להתאים לך. מקווה שהניסיון השלילי הראשון לא ימנע ממך לחפש טיפול פסיכולוגי בשיטה אחרת.
    לבד, לשאלתך, קשה מאוד לטפל בפחד שאתה מתאר. אם היה אפשר, וודאי היית מצליח עד היום לעזור לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי???
    מישהי
    18/11/2012

שלום רב
    אני אישה בת 42 נשואה ואמא לילדים שנים שאני סובלת מעליות וירידות בדכאון ומצביי רוח וחרדות כמובן שאני מטופלת ואני מרגישה דיי טוב .
    אך משהו נורא מוזר קורה לי כשיש שגרה אני נורא רוצה שיקרה משהו אפילו נוראי שמישהו יאושפז או שיהיה נורא חולה או שאפילו במצב הביטחוני נורא רציתי שיקרה משהו "מיוחד" כדיי שאהיה מרותקת במתח לטלוויזיה או שאוליי לא אלך לעבודה אבל אז כשזה קורה אני בפחד נוראי ורוצה שייגמר למשל אתמול אמרו אוליי יש הסכם להפסקת אש הייתה בי מן אכזבה שזהו נחזור לשגרה לשעמום אבל כששוב היו אזעקות התחלתי לבכות להתפלל שייגמר אני נורא דואגת לחיילים
    אני פשוט לא מבינה מה קורה לי ??
    אוליי התמכרתי לחרדות לדכאון שכשאני מרגישה טוב אז זה חסר לי?
    או שמא פשוט התחרפנתי???
    אנא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי???

הוספת תגובה

• מה קורה לי??? - תגובה

אפרת בן שם
    23/11/2012

שלום אחת.
    אני אחלק את התשובה לשניים.. מה קורה לך בשיגרה? אז את רוצה שייקרה משהו נוראי שתוכלי להיות עסוקה בו, לדאוג, לכאוב, להיות מחוברת לטלויזיה. אני מניחה שהשיגרה היא סתמית, החרדות האישיות שלך צפות בייתר עוצמה כי אין מה שיימלא את החלק הזה החרד ואז את נאלצת להיות מול עצמך ומול החוויה האישית שלך. שקורה משהו נוראי, הוא כמו מסית את הפוקוס מהחרדות הפנימיות שלך ואת מתעסקת בחרדות המגיעות מבחוץ. לעיתים החרדות אז הן משותפות לא רק לך, לעיתים אפילו חרדות לאומיות, אז את אינך לבד עם חרדותייך, יש לך עם מי לחלוק את חרדותייך וייתכן ואת חשה פחות חריגה כמו "צרת רבים חצי נחמה". אולם, וזה החלק השני של התשובה, שמשהו כזה קורה, העובדה כי את אדם חרדתי גורמת לך להיות מאוד חרדה ומודאגת ממה שקורה. כך את נעה בין הצורך הראשון עליו דיברתי וכשזה קורה, זה מוביל אותך להעצמת הקושי שלך.
    אני חושבת שבמידה מסויימת את מתארת מצב טבעי שקורה לא רק לך. כאשר יש חרדה שאינה פרטית יש מעין "אחוות חרדות" ואז יש תחושה של ביחד וגם של עניין מסויים. אולם רוב האנשים אינם רוצים שמשהו רע ייקרה אך כמהים לתחושת האחווה הזאת.
    טוב שאת מטופלת בחרדותייך ובמצבי הרוח המשתנים שלך שהם כנראה הסיבה שהמצב הטבעי אותו תיארתי מתרחש אצלך בייתר עצמה. את אינך מתחרפנת וכמובן שאם את חשה שהמצב בלתי נסבל עבורך והתנודתיות הזאת מקשה על חייך בצורה מוגזמת, כדאי שתשתפי את המטפל שלך ותעבדי את החוויה בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במהלך היציאה ממשבר
    רפאל
    18/11/2012

איפה ניתן לקבל מידע ,מה הטוב ביותר בשבילי במהלך יציאה ממשבר נפשי ארוך של חרדות דכאון ..,האם יש ספרות מאימנה בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    במהלך היציאה ממשבר

הוספת תגובה

• במהלך היציאה ממשבר - תגובה

ענת דינור
    30/11/2012

שלום רפאל
    השאלה שלך קצת כללית. תנסה לכתוב יותר ספציפית מה אתה מבקש ולאיזו עזרה אתה זקוק. באיזה משבר מדובר, והאם קיבלת עזרה מקצועית.
    ענת דינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    בחור ביישן
    17/11/2012

ביטחון עצמי זה משהו שנולדים איתו או רוכשים אותו במהלך החיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

לדעתי.. גם וגם.
    אדם בא לעולם עם טמפרמנט מסויים, יש תינוקות רגועים ויש כאלו שלא, יש חברותיים יותר ופחות, וכן הלאה. כל תינוק פוגש את הסביבה הספציפית שמותאמת יותר או פחות לצרכיו. אני חושבת שבטחון עצמי הינו שילוב של המפגש הזה, קרי כמה הסביבה שפגש התינוק מותאמת לצרכיו, ככל שהסביבה מותאמת יותר, יש בטחון רב יותר בעולם ובעצמי, זאת...בשלוב עם תכונות אופי שנולדים איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    נועה
    17/11/2012

אני תלמידה בכיתה יב' ואף פעם לא הייתי פחדנית במיוחד, אהבתי סרטי אימה לא היה לי אכפת מסאדיזם ודם(כל עוד זה בסרטים והכל) והייתי כמו.. רוב האנשים הרגילים.
    לאחרונה אני לא יכולה להסתכל על דם וחתך אחד שאני רואה אצל מישו גורם לי לא להרגיש טוב, אפילו דם בסדרות מצוירות קשה לי לראות (אני מדברת על דם דם לא על חתך באצבע)
    זה נורא מציק לי כי זה משנה לי את השגרה ואני לא יודעת מה לעשות.
    חוץ מזה אני לא יודעת אם זה קשור אבל לאחרונה הופיעו לי גם קשיי נשימה (כואב לי להכניס ולהוציא אויר).
    לחברה שלי יש התקפי חרדה וגם היא לא יכולה לראות דם ועוד כל מיני אבל אצלה זה התקפי חרדה ממש ממש גבוהים. אני לא רוצה להגיע למצב הזה ומקווה שאין לי את מה שיש לה.
    האם תוכלו לתת לי עצות והסבר על המצב ואם זה יכול להיות גם התקפי חרדה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

לא הייתי רוצה לאבחן על גבי הרשת אם אלו הם התקפי חרדה או לא. לגבי קשיי הנשימה, קודם כל לכי להבדק אצל רופא שישלול בעייה רפואית.
    יש אנשים שדם גורם להם התקפי חרדה , כלומר, תגובות פיזיולוגיות כמו דפיקות לב הזעה סחרחורות בחילות וכד, כתוצאה מדם. ואולי בכך מדובר. אבל בכל זאת, הייתי רוצה שתשאלי את עצמך שאלה נוספת: האם יכול להיות קשר לכך שחברתך חווה את התחושות הללו לכך שאת התחלת לחווות זאת גם? האם יש לה איזשהי השפעה עלייך? הייתי מציעה לך גם לבחון את המשמעות של החברה עבורך ולשאול את עצמך האם זה משפיע עלייך? האם יש גם איזשהו רווח של תשומת לב או מיוחדות שהיא מרוויחה מהתקפי החרדה? האם זה אולי משהו שבאופן מסויים הינו גם חיובי עבורך?
    אולי אין קשר, ואולי יש... בכל מיקרה, אם המצב מחריף, מציעה לך ללכת להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להעביר רגשות
    חסוי
    16/11/2012

יש מישהו אחד שעד לא מזמן הייתי מאוהבת בו עד מעל הראש , ופתאום הוא התחיל ליזום שיחות ופגישות.. אחרי כל זה קרה בנינו משהו , לא נהיינו בייחד אבל היה משהו שאי אפשר להסביר . מאז הוא ניסה לפגוע ולשחק בי .. לא נתתי לו את העונג הזה אבל אני מודה שהייתי שבורה ממנו מבלי שהוא ידע .. מבלי שאף אחד בעצם ידע .. מולו אני הכי חזקה שיש והוא אפילו מתעצבן על היחס שאני נותנת לו , הוא אומר שאני מתייחסת אליו חרא , "שמה עליו זין". כמו שרציתי ..
    אני ממש לא רוצה אותו בחזרה . אחרי תקופה ארוכה מאוד כל ההתנהגות הזאת שלו גרמה לי לא לרצות אותו . אבל אני לא מפסיקה לחשוב עליו . הוא כל הזמן בראש שלי ! אני רוצה כבר לעבור הלאה !!אני לא מצליחה לחשוב על בנים אחרים . אני מנסה ואיכשהו תמיד זה חוזר אליו ! למרות שאני לא רוצה אותו יש לי עדיין רגשות .. מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להעביר רגשות

הוספת תגובה

• לא מצליחה להעביר רגשות - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

כנראה שבמקרה שלך, הרגשות הם עוצמתיים כלפיו, גם החיוביים וגם השליליים. את עדיין בלב של הסערה שעדיין לא שכחה ועדיין לא פנוייה למערכות יחסים אחרות. יש איזשהו גל טבעי שעולה ויורד ולפעמים הוא לוקח יותר זמן, אם הרגשות מאוד עוצמתיים. בד"כ, בסוף הסערה שוכחת.
    אם תחושותייך אינם פוגעות בתפקודך או גורמות לך מחשבות קשות מידי, הייתי אומרת שאת מתארת מצב טבעי שאני מקווה שעם הזמן העצמות יירדו ואת תוכלי להתפנות למישהו אחר. אם את רואה שזה לא עובר ואפילו מתחזק, כדאי שתפני ל\טיפול.
    בלי קשר, אל תשארי לבד עם תחושותייך, מקווה שאת יכולה לשתף חברה או אפילו מישהו מבוגר שיעזור לך להוציא ולאוורר את הרגשות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

חסוי
    19/11/2012

הם כן עוצמתיים.. וזה לא משפיע על התפקוד שלי , פעם לפני שכל מה שקרה בנינו קרה ועוד הייתי שלמה עם מה שאני מרגישה אליו זה השפיע לי מאוד על התפקוד ... אבל עכשיו אני מנסה לשכוח אותו אז אחת הדרכים שלי היא להמשיך רגיל מבלי לתת לזה להשפיע עליי ליד אנשים או בלימודים.. אבל כשאני עם עצמי אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על זה ונמאס לי אני רוצה לצאת מזה כי זה לא עושה לי טוב..
    חוצמיזה אני לא בן אדם שמשתף את החברים שמסביבי וכן יש אנשים שיודעים מכל מה שקרה בנינו בגלל סיבות שונות ולא בגלל שהחלטתי לבוא ולספר להם.. אבל אף אחד לא יודע מה אני מרגישה כי אני פשוט לא מסוגלת שיראו את הרגשות שלי ושיבינו שלא באמת עברתי הלאה ... בחיים לא בכיתי לחברה על גבר , התפקיד שלי זה שיבכו לי
    תודה רבה רבה בכל זאת!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והפלות
    אילנה
    16/11/2012

שלום לכן
    אני בת 39 עם ילד בן 5.6.
    חיכיתי עד להיותו בן 4 כדי לנסות ולהביא עוד ילד כיוון שהיה לי משבר זוגי ורגשי לאחר לידתו + מחלה וחשד ל טרשת נפוצה הכל ביחד לאחר הלידה.
    לכן אמרתי שרק כשאתחזק אחשוב על עוד ילד.
    מאז ניסיתי להכנס שוב להריון אבל לפני שנה עברתי הפלה בגלל מות העובר ברחם ומאז כל העניינים הסתבכוועברתי עוד הפלה וכו..
    תמיד רציתי רק 2 ילדים כי פחדתי ולכן התחתנץי מאוחר(מבחירה) אבל עכשיו שאני מנסה להביא עוד 1 פתאום חוסר היכולת גורמת לי לרצות דווקא 3.
    אני חליתי אחרי הלידה והיה חשש שאחרי לידה נוספת שוב אחלה לכן חיכיתי עד שעשיתי את כל הברורים וחיזקתי את עצמי נפשית.

אני מתקשה ולא יודעת איך להתמודד עם הבחירות שלי אולי טעיתי שחיכיתי? אבל לא יכולתי אחרת .
    איך להתמודד עם מה שאני חווה? איך להביט על הדברים?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון והפלות

הוספת תגובה

• הריון והפלות - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

שלום אילנה.
    ראשית, צר לי על האבדנים שעברת ואני יכולה להבין שהיום את רואה את הדברים אחרת ומצטערת על החלטות שעשית בעבר. אני מאמינה בכל ליבי כי אדם בכל שלב, עושה את הטוב ביותר האפשרי לו. גם אם הטוב הזה, הוא ממש לא טוב, או שלילי עבורו, זה הטוב ביותר שיכול באותו הרגע, אחרת היה עושה משהו אחר. השאלה אם טעית שחיכית, מאוד טבעית והגיונית שתשאל , אך גם אם היא מטרידה, ומציקה, היא אינה רלווננטית. למעשה, הלכאה עצמית בוודאי מכניסה אותך ללופ של אשמה ושל חוסר שקט שבתורם בוודאי אינו מסייעים למצבך הנפשי.
    אם את מתקשה להתמודד עם מה שאת חווה, אני מציעה לך לפנות לטיפול במטרה לעבד את האובדנים שחווית ולמצוא כוחות קודם כל לגידול הילד שייש לך ולמשפחתך וכמובן להריון נוסף ובריא. לגבי שני ילדים או שלושה, אני מציעה לך להתמקד בהתחזקות שלך בהווה, לגייס את כוחותייך להריון הנוסף, ולאחר מכן לראות מה הלאה...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה?
    לימור
    15/11/2012

אני סובלת מחרדות ובעיות לא פשוטות, לדברי המטפלת (טיפלה בי שנה וחודשיים, הטיפול הסתיים לפני בערך 4 חודשים) זוהי חרדה חברתית. לדעתי, נכון מאוד אבל קצת יותר מזה.
    אכן אין לי חברות/ים כלל וכלל (פשוטו כמשמעו), למעט אולי אחת (סרט פעם בכמה חודשים וסמס קצרצר בשבוע זה נקרא חברה? אם לא, אז נעגל את כמות החברות שלי ל 0, כי זה הקשר שלי עימה...), אני מפחדת ליצור קשר עם אנשים, מפחדת להביע דעה, לא יוזמת כלום, תמיד בורחת מסיטואציות חברתיות, מנותקת מהעולם, מכונסת בתוך עצמי, פה ושם, במקומות שיש לי קצת יותר ביטחון ו"ותק", כמו לגודמא עבודה, בה אני כבר שנה שלישית, ומעריכים אותי, זה נותן קצת ביטחון ואני יותר פתוחה, אבל עדיין - תמיד ב"היכון" ותמיד מתנהלת לפי החרדה. הביטחון העצמי - אינו קיים, הוא הרבה יתר נמוך מ"בריצפה". בבית די בסדר, המקום היחיד הבטוח **יחסית**. למה יחסית? בבית הזה עברתי שנים רבות של התעללות מינית בילדות. הדמות שפגעה בי - חיה בבית הזה. אז בטוח לגמרי הוא לא, אבל ביחס לעולם המאיים הזה, הוא כן. או נכון יותר החדר שלי...
    מה שהכי קשה, ואותו לא סיפרתי לאף אדם בעולם, שאני מנהלת כביכול חיים ביני לבין עצמי. חיים "נורמלים" ו "רגילים" שלי אין אותם (בדמיון, אבל ממש מדברת אותם. כאילו אני חיה אותם לגמרי, מדברת כמובן את כל הדמויות שהמצאתי לאותו דמון). אני מכירה את "החיים הטובים" מחלק מהסובבים אותי ובעיקר מסרטים, מתה לחיות חיים כאלו ויודעת שלא יקרה לי, לכן אני פשוט חיה אותם בדמיון. אני מדברת לעצמי, כמעט תמיד כנשואה ואמא לילדים (החלום הכי גדול שלי, ילדים...)לפעמים מדמיינת את עצמי היכן שאני כיום - עבודה או לימודים - אבל כדמות עם ביטחון וללא חרדות. לעיתים רבות אני מדמיינת את עצמי חולה, מסכנה, אומללה, כזאת שצריכה שירחמו עליה. הרחמים נותנים לי לרגיש בטוחה יותר, כאילו אם מרחמים עליי אז גם בין היתר מוותרים לי, ובעצם לא צריך להסביר מן הסתם למה... אני ממש "חיה את הדמיון" - הדמיונות שלי הם חלק גדול מאוד מהחייים שלי. אני בורחת אליהן כשאני במצב קשה ולא מצליח להתמודד, בדמיון טוב לי. אבל זה כבר ממש נראה לי כהפרעה לא פשוטה, כי אני בסופו של דבר מוצאת את עצמי עודה את זה בכל רגע שאני לבד. ממש כל רגע. אני לא חיה את החיים שלי כביכול, אלא של הדמיון. שם הכל יותר יפה.. יותר קל... מצליח...
    אני בוכה המון, ובלי סיבה ממשית, סתם כי בא לי לבכות פתאום...
    אני מאמינה שיש איזה שם להפרעה שלי, זה ברור לי, רק אין לי מושג במה מדובר.
    אשמח אם הבנתן ממה שיכולתי לפרט כאן על הכתב, קצת לעזור לי להבין מה קורה לי...
    אני כבת 22.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה?

הוספת תגובה

• הפרעה? - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

היי לימור.
    אני חושבת שאת צודקת והחרדה החברתית הינה חלק מהעניין ולא העניין כולו. אולי אפילו אומר, התוצאה ולא הסיבה... את מתארת גדילה במקום מאוד לא בטוח, תוך התעללות מינית של מישהו שעדיין גר בבית הזה. ייתכן ואת "פיצית" את עצמך בדמיון על החיים הככ קשים שחווית, דבר שקורה הרבה פעמים לנפגעי תקיפה מינית שמתרחשת דיסוציאציה, ניתוק מהחוויה המזעזעת אל חוויה אחרת כדי לא לחוש את מלוא העצמה של החוויה הקשה. בוודאי שבמצב כזה, את גדלת עם הערכה עצמית ירודה ביותר ומלאה בחרדה. העניין הוא כעת שהעולם הדמיוני הפך להיות חזק יותר, נעים יותר ואטרקטיבי יותר מהעולם המציאותי. בדמיון את מנהלת את חייך, את שולטת על מה שייקרה וקורים לך דברים שאת רוצה. העובדה שאת מודעת לכך שזה דמיון מרגיעה, והופכת את העניין לבריחה ולא לפאתולוגיה קשה. העניין הוא שאת מודאגת מכך שהתחלת לשכון בדמיון... שיותר נעים שם.. שיותר בטוח. אני חושבת שאת מודעת לכך שהחיים הם כאן, למרות הקושי שבהם ואם זאת באמת הפעם הראשונה ששיתפת בסוד הזה מישהו, הייתי מציעה לך לחזור לטיפול, או לטיפול אחר, עם הסוד שלך, עם העולם הדמיוני שלך, יש כנראה משמעות גדולה לעולם הזה במפתח להבנה שלך ולריפוי שלך. ובעיקר לאינטגרציה שבין העולם של המציאות לעולם של הדמיון וחיפוש של איזשהי פשרה בינהם. לא הטוב המוחלט... וגם לא בצד השני, הרע הגמור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה לא רצויה במקום העבודה
    לירון
    15/11/2012

שלום.

מזה כחצי שנה שאני (רווק 27) מאוהב בקולגה שלי, בחורה נשואה (38), מקסימה ומיוחדת.

אנחנו עובדים ביחד, בתפקידים חופפים, כבר הרבה זמן. במסגרת העבודה אנחנו פועלים יחד, לקידום פרויקטים ולביצוע משימות. מתוקף תפקידנו, אנחנו מעבירים המון שעות יחד, ויושבים זה, לצד זו ימים ארוכים.

במהלך שנות העבודה המשותפת, נוצר ביננו חיבור חזק ועמוק, ידידות עמוקה. אנחנו מגיעים כמעט ביחד בבוקר, ויוצאים בערב, מהמשרד באותה שעה, כך שאת רוב שעות היום אני מעביר איתה, לצידה.

יש ביננו הערכה, הערצה וכבוד רב, אני מתייעץ איתה הרבה, משתף אותה בחיים האישיים שלי ונהנה מחכמת חיים של אישה משכילה ומנוסה יותר ממני. גם היא רואה בי כפרטנר לתמיכה ועידוד בעת הצורך, היא משתפת אותי בדילמות שהחיים מציבים לה כאישה נשואה וכאם לילדים.

בתקופה האחרונה אני מרגיש שהתאהבתי, אני מאוהב באישה יפה וחכמה, אבל נשואה.

אני לא רוצה שהקשר ביננו יגיע למקום לא רצוי, אני לא רוצה לגרום לה לעשות דברים שאח"כ נתחרט עליהם, אבל זה קשה. בחודשים האחרונים, אני פחות מרוכז בעבודה, ויותר מרוכז בה. אני לא מצליח לתפקד כבעבר והמחשבות רצות ואיתם התחושות מתגברות, אני מאוהב!

אשמח לקבל מכם טיפ, או שנים, איך להתמודד עם הסיטואציה בה אני נמצא. מצד אחד, העבודה שלי דורשת את החיבור והאינטרקציה ביננו, ומצד שני, אני מרגיש שאני לא מסוגל יותר, ימים שלמים עוברים עלי כמעט בחוסר ריכוז, אני לא מפסיק לחשוב עליה ורוצה בקרבתה אלי.

תודה מראש
    לירון

הוספת תגובה

• אהבה לא רצויה במקום העבודה - תגובה

ענבל מילר היללי
    19/11/2012

שלום לך,
    נשמע שאתה חווה תקופה מרגשת ומסעירה במיוחד, סביב ההתאהבות הזו שאתה מתאר. ויחד עם זה, ודווקא בגלל זה, התסכול הוא בלתי נסבל, כי כפי הנראה האהבה הזו אינה מושגת ואינה ברת מימוש. השאלה היא האם אתה מבין זאת, או שאולי למרות הנסיבות מקווה ומאמין שיוכל להיות ביניכם מגע מהסוג שאתה כמה אליו.
    אני חושבת שכאן טמונה התשובה, כי ההקלה תבוא רק מתוך הכרה וויתור על הפנטזיה, מרגשת ומסעירה ככל שתהיה. הויתור, צריך להיות כרוך כנראה בצעדים קונקרטים שייצרו מרחק פיזי, ואחריו אולי גם מרחק רגשי.
    קשה לוותר, אני מבינה. יש משהו גם מענג להיות על יד אהובה בלתי מושגת, למרות הסבל והכאב סביב התסכול. אתה תצטרך להחליט. כך או כך ההיצמדות הפאסיבית לדבר הכואב והמענג הזה לא תקדם אותך ולא תביא אותך למקום אחר. אני חושבת שמגיעה לך אהבה אמיתית, מוחשית, שאפשר להתנסות בה ולא רק לחשוב אותה. מקווה שתכוון למקום המתאים והנכון עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לירון
    20/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מפחדת
    דנה
    14/11/2012

אני במצב נפשי מזעזע כבר כמה ימים בעקבות המצב בדרום... חבר שלי נמצא שם ועכשיו מדברים גם על פעולה קרקעית ועל סיכוי גדול מאוד שהם יכנסו בפנים לתוך עזה ואני כל היום בוכה לא ישנה טוב כל הזמן חושבת עליו....
    אני לא יודעת מה אני אעשה אם יקרה לו משהו, אני כל כך אוהבת אותו הוא חלק ממני... אני כבר לא יודעת איך לעזור לעצמי. אני על הפנים... פשוט על הפנים

לקביעת תור
    סגירה
    אני מפחדת

הוספת תגובה

• אני מפחדת - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

דנה..
    מצבך ברור ומובן מאליו. מלבד קשר עימו כאשר הוא יכול, ונסיון שלך להמשיך ולהעסיק את עצמך בשיגרת חייך, ולגייס סביבך תמיכה,אין הרבה מה לעשות. מצב כזה של אי וודאות יכול להכניס לחרדה עצומה.
    שותפה לתפילה שהמצב לא יחמיר ושהוא יחזור מהר הביתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מחשבות אובדניות, למה?
    אלמונית
    13/11/2012

אני בת 50 גרושה +1 אין לי עבודה, אין לי חברות, אין לי לאן לצאת, ובעצם מה יש לי?

מידי פעם אני חושבת לעצמי, למה אני כאן? מה אני בכלל שווה לחברה? מי צריך אותי.<

מי בכלל איכפת לו ממני? אם איהיה או לא אהיה...לא רוצה להיות פה

אני רוצה באמת להיות שמחה ומאושרת אבל הגוף לא נותן לי

לא רוצה טיפול םסיכולוגי זה לא עושה לי טוב.

איך מתגברים על זה? אין לי עם מי לדבר על זה פשוט אין לי.

הוספת תגובה

• יש מה לעשות

דנית
    14/11/2012

שלום לך,

השאלה אם מחשבות אובדניות ושליליות עוברות לך פעם ב... או כל הזמן.

האם יש לך רגעים טובים בחיים?

האם את בקשר עם הילד/ה שלך? משפחה?

ההמלצה שלי היא להאחז ברגעים הטובים שבכל זאת עשויים להיות לך.

אם את לא רואה בכלל אפשרויות טובות וחיוביות, לדעתי את כן חייבת לקבל עזרה מקצועית.

מדוע את לא מעוניינת בעזרה מקצועית? הם יכולים לאבחן אם את צריכה כדורים שיעזרו לך להתרומם ולראות את החיוב שבחיים.
    אולי את יכולה להתגבר רק ע"י שיחות וכוון ואם לא אז כדורים עשויים לעזור לך.

לי נראה שבכל גיל אפשר למצוא עניין בחיים. את אמורה למצוא לעצמך עיסוק מעניין שאת אוהבת/עבודה/משפחה /חברים.

אם את רוצה להיות שמחה ואת לא מסוגלת אולי זה מפני שחסר לך חומר סרטונין במוח,
    ולכן עדיף שכן יעזרו לך תרופתית.

בהצלחה ובתקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מחשבות אובדניות, למה? - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

שלום אלמונית.
    באמת נראה שקשה לך מאוד. את שואלת למה יש לך מחשבות אובדניות ונראה שבתגובתך את מפרטת את מצבך הקשה וגם את העובדה שאת חשה דכאון, ייאוש וחוסר מוצא. למרות שפנית לפורום של פסיכולוגיה, אינך מעוניינת בטיפול ואני מכבדת את זה. אולי לאור בדידותך, כדאי שתחפשי קבוצה טיפולית, שהינה מסגרת שונה מטיפול פרטני כיוון שהשיחה אינה רק עם המטפל אלה כל אדם בקבוצה תורם מעצמו וניתן ללמוד ולהתחזק גם מהאחרים. כמו גם לקבל קבוצה תומכת.
    בוודאי, אם המחשבות האובדניות קיימות, אני ממליצה לך לפנות לפסיכיאטר ולשקול טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי מחשבות אובדניות, למה? - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/11/2012

שלום לך,
    רציתי להוסיף שאם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי הוא לא דבר שאת מוכנה לשקול כעת, יש גם מוקדים טלפוניים לעזרה ראשונה נפשית, כמו ער״ן. זה עשוי קצת לעזור להתרומם ברגעי משבר קשים. ובכל מקרה, מאוד חשוב שתדאגי לקבל עזרה, כי באמת נשמע שאת במצוקה. הפורום הזה מוגבל לצערי מבחינת היכולת שלו לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלי
    13/11/2012

שלום. רקע כללי בת 30 אמא ל2 בנות.
    השנה וקצת שעברה הייתה מאוד קשה ואינטנסיבית, לידה טראומטית שלקחתי קשה, פציעה של הבת הגדולה שלי שחשבתי שהיא מתה (וככה גם היתה התגובה)... ואז אמא שלי עוברת ניתוח חרום ואני לא מרגישה כלום, פוחדת קצת אבל רגועה, ואז הכל חוזר לשגרה ואמא שלי עוד פעם נכנסת לניתוח ואני שוב לא מרגישה לחץ או עצב או משהו... והיום הבת שלי נפלה נפילה רצינית ושוב שום תגובה פיזיולגית , הייתי בלחץ או משהו.. שוב רגועה...... טיפלתי בה ב"קור רוח" כמו שאומרים .... מה קורה פה?? זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אפרת בן שם
    18/11/2012

שלום אלי..
    מהודעתך עולה כי מה שבוודאי היה טראומטי עבורך וחשת זאת היתה הלידה. לאחר מכן, עוד חוויה טראומטית לפי הבנתי שחשבת שהילדה שלך מתה. לאחר שתי החוויות המטלטלות האלו, כאילו חלון נסגר ואת נאטמת. החוויות הקשות שהגיעו, לא חדרו את מעטה ההגנות שהצבת על עצמך. אלו הן הגנות מאוד אינטנסיביות כי במקרים שהאימה חדרה לתוכך, הייתה זאת אימת מוות. ייתכן ונפשך חשה סכנה כה גדולה לקיומה עד כדי כך שנאטמה לכל תחושה. זוהי תגובה השרדותית כתוצאה מטראומה. העניין הוא שקיים מחיר בכל מיני מקומות. אולי בשלוות רוחך הכללית. אולי בתחושות של עצב ודכאון או אפילו בחוסר היכולת להרגיש- עצב או שימחה כאחד. אני חושבת שכבר בשאלתך, האם זה נורמאלי, את חשה שבמידה מסויימת יש כאו בעייה ואני חושבת שאת צודקת. ייתכן והחוויות הטראומטיות שעברת אינן מעובדות ועלייך לפנות לטיפול ולעבדן שתוכלי לחזור ולחוש את חייך במלואם בלי לפחד מכך שרגש יכול להיות מצמית או ממית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם נעיצות מבטים
    אני
    13/11/2012

שלום,
    אני בת 30, ומאוד נמוכה לגילי (יש לי מוזאיקה טרנר), וכשאני במרחב הציבורי (ברחוב, באוטובוס) נורא מפריע לי שאנשים נועצים בי מבטים חסרי בושה (לעיתים גם בזמן שאני לא שמה לב, ואז ברגע שאני שמה לב ו"תופסת" אותם, הם מיד מפנים את ראשם הצידה). לאחרונה זה הופך קשה לי אפילו יותר מבעבר, ואני זקוקה לעצה כיצד לשרוד את נעיצות המבטים הללו, שמרגישות כמו פלישה חצופה לפרטיות שלי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם נעיצות מבטים

הוספת תגובה

• אין תגובה?

אני
    19/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

רפאל
    19/11/2012

כמי שמתמודד גם כן עם נעיצת מבטים אבל מסיבה אחרת. אני בטוח שאת צריכה לשוחח על זה בצורה רחבה יותר ביחס לכל התפיסה העצמית שלך וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם נעיצות מבטים - תגובה

ענבל מילר היללי
    19/11/2012

שלום לך,
    אני מבינה שזה וודאי לא פשוט להיות מושא לנעיצת מבטים מסוקרנים ובוחנים. אני מניחה שאת מתמודדת עם התגובה שהגובה שלך מעורר כבר שנים, ואני מבינה את הקושי.
    אנשים מתקשים להתעלם ממה שנתפס בעיניהם כחריג. זו עובדה הקשורה לנטיה אנושית בסיסית. מי שנועץ יותר או פחות, זה כבר עניין של אופי, טקט, רגישות בינאישית וכיו״ב. בשורה התחתונה זה לא דבר שניתן וצריך לשלוט בו. העבודה תצטרך להיות בעיקר שלך, דרך התמודדות עם כל מה שהתסמונת שלך קשורה בו, מבחינה אישית ובינאישית, וזו לא עבודה קלה. ממליצה לך לנסות לפנות לטיפול בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה