פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית
    טלי
    11/03/2013

הי שלום אני בחורה בת 21
    יש לי פנים ארוכות ומצח גבוה וזה מתסכל אותי נורא
    שאין לי פנים נורמליות כמו כל בנאדם
    זה מכניס אותי לדכאונות וממש באלי להתאבד,
    כל הזמן בליבי אני כועסת על ההורים שלי שבכלל הביאו אותי לעולם
    כי אני רק סובלת שום דבר לא מצליח לי אני אפילו מתביישת ללכת ברחוב
    ולעלות לאוטובוס שלא יסתכלו עליי אני לא יכולה לסבול בכלל את עצמי ,
    אני ישמח אם תתנו לי איזה עצה משו שיעזור לי אני על סף ייאוש ממש
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נפשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום טלי
    את מתארת יחס של סלידה ועוינות כלפי עצמך. נשמע שאת מודעת לאפשרות שזוהי תפיסתך הנפשית את עצמך, את מי שאת בעיני עצמך. הלוואי והייתי יכולה במסגרת הפורום להקל עליך, אבל נדמה לי שאת זקוקה להתייחסות יותר מעמיקה לייאוש שלך. אם תרשי לעצמך לפנות לטיפול ולברר עם עצמך את מהות השנאה העצמית שלך, אני מאמינה שתוכלי מאד להיעזר.
    בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובהה

טלי
    17/03/2013

הי אני אשמח אם לפחות תתני לי עצה קטנה בדבר זה גם יעזור לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובהה - תגובה

ענת דינור
    21/03/2013

שלום טלי
    לצערי איני מכירה עצות שיכולות לעזור, מדובר בנושא מורכב וטעון וכל עצה שלא אתן תהיה שטחית ולא מקצועית.
    כפי שכתבתי, מקוה בשבילך שתרשי לעצמך לפנות לקבלת עזרה מקצועית.
    בברכה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    סיוון
    08/03/2013

שלום רב, אני סובלת מהתקפי זעם מאז שאני זוכרת את עצמי, שחוזרים על עצמם בתקופות שונות בחיי (אני בת 30 כיום), מעולם אף אחד לא נתן את דעתו על כך וכן, גם אני לא. אין לי הרבה ידע בתחום, אין לי מושג למי לפנות, אך אני בטוחה שזה לא דבר בריא ובטח לא רצוי. אשמח להכוונה , לפחות בנוגע למקורות מידע שאוכל לשאוב מהם את הפירוט על מצבי, או כל דבר אפשרי.
    תודה על כל התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

סיוון שלום
    המידע על מצבך ככל הנראה נמצא בראש ובראשונה אצלך. אני מניחה שאת מחפשת עזרה מבחוץ כדי להבין את עצמך יותר טוב, שמישהו יעזור לך להבין מדוע את כל כך זועמת מבפנים .
    סוג העזרה שאת זקוקה לו קיים במסגרת של טיפול פסיכולוגי.
    מאחלת לך בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגיש שאני מתפרק
    חסוי
    06/03/2013

שלום, אני בן 17 וחצי בכיתה י"ב.
    אני לא יודע מה לעשות. יש לי כל כך הרבה לחץ בחיים ואני מרגיש שאני מאבד את השפיות שלי.
    קודם כל, בלימודים יש לי כל כך הרבה לחץ. בשנה שעברה, בכיתה י"א, אמרו לנו שבכיתה י"ב יהיה הרבה יותר קל ושבכיתה י"א בעצם מסיימים עם עיקר הלימודים. בולשיט. אמנם יש לנו מעט פחות שעות אבל כמות המטלות והמבחנים היא לא אנושית. יום אחרי יום מבחנים קשים. כל שבוע צריך להגיש עבודות קבוצתיות במקצועות המורחבים שלנו. קשה לי מאוד לעבוד עם הילדים בקבוצות כי אני מרגיש שהם פשוט מזלזלים בעבודה ואני באמת משקיע. לכן חוץ מעצם העבודה עצמה שהיא לוקחת שעות רבות של ישיבה מתסכלת מול המחשב, אני עוד צריך להתמודד עם שאר חברי הקבוצה (בדרך כלל אני תופס מנהיגות כדי להציל את העבודה מכשלון, ואני לא מתנשא, אלא לאנשים פשוט קשה להשקיע יותר מדקות בודדות והתוצאות בהתאם). וזה אני עובר כל שבוע. בנוסף לכל זה, יש גם עבודת גמר במקצוע המגמה. עושים אותה בזוגות. אני והבן זוג לא מתקדמים לשום מקום. המורה זוועה, והדרישות בעבודה גבוהות מאוד ואנחנו לא יודעים איך לעמוד בהן. עד עכשיו הציון של עבודת הגמר נושק לנכשל. קשה לי מאוד גם ללמוד למבחנים וגם לעשות את כל העבודות בזמן. המורות לא מוותרות ולא מעריכות מאמצים ניכרים על העבודות. פשוט אומרות: "זה לא מספק" או "זה לא נקרא נימוק". אי אפשר ככה. גם במבחנים, המורות מורידות נקודות כמו שהן מפזרות את הכסף על הבגדים שלהן. זה מתסכל מאוד. אני לומד למבחן עד אמצע הלילה, ולמורה יש חוצפה להגיד לי שתוך מבחן של 90 דקות אני צריך לכתוב יותר ממה שכתבתי? זה פאקינג לא מקובל עלי!!!!!!!!!!! זה בוודאי לא נותן מוטיבציה להמשיך להשקיע!
    דבר שני, ממש קשה עם המיונים לצבא. לצערי קיבלתי פרופיל קרבי. אני לא רוצה ולא מסוגל נפשית לשרת בתפקיד קרבי. אני בן אדם מאוד רגיש שלוקח דברים מאוד קשה ומעביר ביקורת מאוד חמורה על כל דבר שלא מתאים לי. אני יודע שבתפקיד קרבי יתעללו בי. מצאתי יחידה שמאוד מאוד חשוב לי הלגיע אליה אבל הפרופיל הקרבי שלי לא עשה את זה קל. עברתי אין סוף שיחות טלפון, שיחות באינטרנט, זימונים ומכתבים. זה היה ממש קשה כל פעם לעמוד בכל זה. נראה לי שאני התקבלתי, וזה דווקא ממש עזר לי להתגבר ולעבור עוד ועוד יום. אבל עדיין ממש קשה לי להתאושש מכל הטלטלות האלה שעברתי.
    אני לא מצליח למצוא אוויר ולנוח. כל בוקר אני צריך לקום מוקדם וללכת ברגל דרך ארוכה מאוד לבית הספר וגם לחזור אותה ברגל. זה מתיש מאוד וכשאני חוזר מבית הספר, אני חייב ליפול מול המחשב או הטלוויזיה, כי אחרת אני פשוט לא אוכל להתרכז במטלות הלימודים. וככה נוצר מצב שבו אני מתחיל במטלות מאוחר בערב ואז גם הולך לישון מאוחר וקם עייף וכל התהליך חוזר על עצמו. אני מתאמן בחדר כושר ועוד לשלב את האימונים, זה בכלל כמעט בלתי אפשרי. ההורים שלי לא מבינים את העייפות התמידית שלי ולא מבינים למה אני תמיד מול הטלוויזיה. כל ערב כמעט נגמר בצעקות

לקביעת תור
    סגירה
    אני מרגיש שאני מתפרק

הוספת תגובה

• המשך להודעה

חסוי
    06/03/2013

וההורים שלי צוחקים כשאני אומר שקשה לי. הם אומרים שהחיים שלי הם גן עדן. למתבונן מהצד, זה כנראה נכון. בית גדול, מצב כלכלי טוב, כולם במשפחה בריאים, אני נמצא במסגרת חינוכית טובה, גר בעיר איכותית. אבל זה רק למראית עין.
    אני סובל מבעיה חמורה של הזעת יתר. זה אומר שכל הזמן אני מזיע. כמו שאמרתי, אני הולך הרבה מאוד בדרך לבית הספר. בחודשים החמים, זה מגיע לפעמים למצב שבו אני מגיע לכיתה רטוב ברמה שנוטפות לי טיפות מהחולצה. עכשיו עדיין קריר יחסית ככה שהזיעה עוד לא במימדים היסטריים, אבל בהחלט ברמה כזאת שמריחים אותה. לפני כל פעם שאני יוצא, אני צריך לשים כמויות לא נורמליות של דאודורנט. וזה עוזר ר במעט. הארון שלי מלא בעשרות בקבוקים של דאודורנטים מכיוון שתוך כמה ימים נגמר לי הדאודורנט. ההורים שלי בכלל לא מודעים לבעיה הזאת מכיוון שיש להם נטייה לתפוס את המציאות כאילו הכל זה משחק שלא נפגעים בו. כאילו זה לא ייתכן שמישהו במשפחה שלנו יסבול מבעיה רפואית כלשהי או ממחלה כלשהי. בגלל הזעת היתר הזאת ממש קשה לי למצוא מה ללבוש מכיוון שמספיק שהאוויר נעשה לח טיפה יותר, צריך לשנות את כל הבגדים. הזעת היתר הזאת היא כמובן גם בידיים וברגליים. זה פשוט מצחין. אני שם ספריי, קרם, ג'ל מה שאתם לא רוצים. לא עוזר! בטיול השנתי אני פשוט התביישתי להרויד נעליים שהן היו חדשות! לפני הטיול ניקיתי את הרגליים כמו פסיכי ושמתי עליהן תכשירים עד ששרף לי אש. כלום לא עוזר. זה כואב מאוד לראות איך מישהו בטיול יכול היה להוריד נעליים וגרביים בלי שבכלל יריחו משהו ואצלי עוד לפני שמורידים נעליים צריך להתרחק. זה גם ממש כואב לי שדווקא אני לא יכול להגיע לכיתה יבש כמו כולם. כל הדאודורנטים והקרמים האלה לוקחים מלא זמן, ולכן אני תמיד מאחר בבוקר. ואז אני עוד צריך לשמוע את המורה "למה אתה מאחר כל הזמן?" נמאס לי!!!!!!!!!!!!!!! מה אני הולך לעשות כיגיעו שוב הימים החמים?????
    בנוסף לזה, גם התחיל אצלי תהליך התקרחות. השיער פשוט לא כמו שהיה. הופיעו לי מפרצים עמוקים מאוד ואבא שלי קירח אז זה לא נראה כאילו זה הולך לעצור. לסדר את השיער כל בוקר גם לוקח מלא זמן וגם מוסיף לתסכול. ההורים שלי כמובן אומרים שאני לא מקריח ושזה רק נדמה לי. כן, השיער נסוג שלוש סנטימטר לאחור ונדמה לי. הלכתי לרופא עור וגם הוא אמר שזה רק נדמה לי. קיבל את ה-21 שקל שלו ולא נתן לי לסיים משפט ואמר "אתה לא מקריח וזהו". אני לא מבין, מה במקום בגיל 30 אני אמור בגיל 17 לקחת תרופות נגד קרחת? למה? תסבירו לי למה???????
    ואם זה לא מספיק, אז אני לא נמשך לבנות אלא לבנים. כולם רואים פורנו של בנות אבל אני רואה פורנו של גייז. לא יודע למה, אבל זה המצב. אני כמובן מסתיר את זה מכולם, אבל זה ממש לא נעים לשמוע איך כולם בכיתה צוחקים על הומואים, ולא נותרת לי ברירה אלא גם לצחוק. לצחוק על עצמי.
    יש עוד הרבה דברים פחות משמעותיים שממש מקשים עליי. אבל זהו, בגדול. יש גבול לכמה סבל נפשי בן אדם יכול לשאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    06/03/2013

אולי אני נשמע סתם אדם שאוהב לקטר, אבל באמת, ממש קשה לי. אני לא יכול כל הזמן להשקיע, לתכנן זמן ביעילות, להימנע, לטפל ולהסתיר. אני חייב מנוחה. איפה החיים שהיו לי כשהייתי ביסודי? איפה? כאנשים בכיתה מדברים איתי כאילו אני בן אדם רגיל, אני לא מסוגל לעמוד בזה. הכל זה בעצם מסיכה. אני לא מפגין שום רגש חיצוני שקשור למי שאני ולמה שעובר עליי. אף אחד לא יודע שאני הומו. ואני לא יכול אפילו לשלוח רמז דק כי החיים שלי יהרסו. אני חי בחברה שלא מקבלת דברים כאלה. נמאס לי לכסות את עצמי בקרמים ובדאודורנטים ובג'לים רק כדי להיראות ולהריח רגיל. נמאס לי מהלחץ הזה והמתח הזה שגורם לי כל בוקר כשאני קם להיראות כמו בן 40. נכון, יש אנשים שחולים במחלות סופניות, או אנשים שאיבדו קרובים. להם באמת שבאמת קשה. אבל גם לי. קשה לי. פשוט קשה לי. אני רוצה לחזור לימים של פעם שבהם הדאגה היחידה שלי הייתה אם יש תוכנית מעניינת בטלוויזיה או לא. אני רוצה שכולם ידעו ויבינו אותי ושלא יגידו כלום ורק יחבקו וישכחו.
    זהו, פרקתי. אם יש למישהו דברי עידוד, זה יהיה מאוד נחמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום חסוי
    נראה שאתה מאד מוצף רגשית וסוער. אתה חרד לגבי מצבך ואולי יש לך סיבה טובה. אני ממליצה לך לפנות לבדיקה פסיכיאטרית שבה יפנו אותך לטיפול המתאים.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן בוגר חרד
    אמא דואגת
    05/03/2013

בני בן 32 התגלה כחרד לפני הצבא. הוא לא התגייס. עבד בתור חשמלאי תקופה ממושכת במקביל עבר טיפול פסיכולוגי ממושך. מלווה בטיפול תרופתי. הוא למד ויש לו תואר ראשון. מזה שנה הוא מנסה להשיג עבודה אבל אינו מצליח מה שערער לו את הבטחון , כיום הוא הסתגר בביתכמעט שאינו יוצא הוא מלוווה על יד פסיכיאטר עובר דיקור מכיוון שגם סובל מדלקת בערמונית{שהיא לעצמה תופעה קשה} ומצבו ממש מדאיג אותנו כהורים. האם ישנם קבוצות תמיכה לגברים בגיל היות בוגר? ומה עוד אפשר לעזור? בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן בוגר חרד

הוספת תגובה

• בן בוגר חרד - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום אמא
    האם הוא עדיין בטיפול? אם לא, אני ממליצה לך לחזור למטפל/ת הקודמ/ת או לפחות להתייעץ איתה/ו לגבי ההתמודדות הנכונה עבור בנך.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונה על פסיכולוג קליני
    טל
    04/03/2013

היכן ניתן להתלונן על פסיכולוג קליני (דוקטור לפסיכולוגיה) שעודד מטופל שלו להתאבד "ברצינות"??

לקביעת תור
    סגירה
    תלונה על פסיכולוג קליני

הוספת תגובה

• תלונה על פסיכולוג קליני - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום טל
    המוסד שבו בדרך כלל מתלוננים על רשלנות רפואית או על עבירות אתיות הוא בית המשפט.
    אם את חושבת שיש עילה לתביעה, האפשרות תמיד קיימת.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווה בכלל?
    קרן
    04/03/2013

אני אתחיל טיפול פסיכולוגי בקרוב כי יש לי בעיות שלא מצליחה לעבור את האקס המיתולוגי אבל כן רוצה זוגיות וגם בעיות חברתיות לעומת דימוי עצמי

אבל לאחרונה לפחות חודש ויותר אני חושדת שאני בדיכאון לא עושה כבר כלום כמו בעבר
    רק מתעסקת בניסיון למצוא דייטים ובבאסה מזה כן ניסיתי לשלב דבר אחד שאוהבת אבל חוץ מזה לא מנסה ליצור קשר עם חברים כי יודעת מראש שהם עסוקים וכו' וגם אין לי כח ליומיום שלי ולא מכניסה בו דברים ותכנים שפעם עשו לי טוב
    האם טיפול פסיכולוגי יעזור בכלל?
    נראה לי יותר ויותר שאני בדיכאון אני גם לא אתפלא אם המצב הזה כבר כמה חודשים

כשאני מתעסקת בפעילויות היום-יום שלי הולכת ללימודים ועוסקת בספורט וכשמצליח לי מפגשים חברתיים טוב לי רק שאין לי מוטיבציה אליהם, ואני יותר מסתגרת ומרגישה מבודדת ועושה דברים לבד ורע לי מזה שאני מחפשת חבר אבל בעצם לא התגברתי אוהשלמתי עם הפרידה מהמיתולוגי ומפחדת מלהכיר בחור חדש
    ומה גם שחברים שלי עסוקים ומרגישה בצד איתם

לקביעת תור
    סגירה
    שווה בכלל?

הוספת תגובה

• שווה בכלל? - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום קרן
    את מבטאת את החשש שלך שלא ניתן לעזור לך, ושלא תוכלי לצאת מהדיכאון בו את שרויה. כשמתחילים טיפול אף פעם אי אפשר לדעת אם הוא יעזור או לא. בהרבה מובנים זה תלוי בך, כמו גם כמובן במטפל/ת שלך. אני מניחה שהיאוש שלך והפחד שלך מטיפול משקפים גם חוויה יותר עמוקה של חוסר תקווה מיחסים בין אישיים, כמו שאת רומזת לגבי האקס המיתולוגי. בכל מקרה אני ממליצה לך לדבר על כל הדברים האלה עם המטפל/ת שלך כי כמובן שהכל זה חומר של הטיפול.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן "מסתכלים" עליי
    טל
    02/03/2013

היי, אני בת 21 טיפוס חרדתי ביותר.
    יש לי בעיה שכל הזמן אני בטוחה שצופים בי ועוקבים אחרי.
    לא מבחינת הליכה ברחוב, או כל דבר שקשור לאנשים שבאמת נמצאים, אלא לבד בחדר אני והמחשב ואני לא מסוגלת לעשות כלום כי אני בטוחה שיש מצלמה שעוקבת אחרי, שדרך המחשב מישהו צופה (גם כשהמצלמה לא מחוברת ככל), דרך הפלאפון.
    כשאני רוצה לעשות משהו אני מכבה מסך, שמה כרית על הפלאפון ורק אז עושה מה שאני צריכה, וגם זה עם מלא חששות. התריסים מוגפים אצלי דרך קבע, לא פותחת לרגע אלא ר כשאני לא בבית.
    די בלתי אפשרי לתמודד ככה, יש שם לבעיה הזאת? והמלצות להתמודדות?
    ממש קשה לי שכל דבר מלווה באלף ואחד חששות ופחדים, ומונע ממני הרבה פעמים דברים.
    תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כל הזמן "מסתכלים" עליי

הוספת תגובה

• כל הזמן "מסתכלים" עליי - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום טל
    איני יודעת לאבחן דרך האינטרנט האם מדובר בסימנים פסיכוטיים או שיש לך בוחן מציאות. אנא פני לבדיקה פסיכיאטרית.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד
    שירה
    02/03/2013

שלום גילו לי ptsd מסתבר שעברתי אונס בילדות וגיליתי זאת במהלך טיפול פסיכולוגי אני עדין מטופלת ויש לי bpd השאלה היא אם יש לי את רוב התסמינים של ההפרעה זאת אומרת שהאונס היה מורכב וכשה גם מבחנה פיזית ? (הבנתי גם ההתעללות המינית הייתה תקופה ארוכה של שנה וחצי . אני היום בת 30 וזה כרה בגיל 3.5 עד 5 על ידיי חבר משפחה)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום שירה
    איני יכולה לאבחן דרך האינטרנט אם יש לך את התסמינים של ההפרעה. אם את נמצאת בטיפול מוטב שתפני את השאלות למטפל/ת שלך.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    יעקב
    01/03/2013

איזו שיטת טיפול לבחור? אני לא יודע, מבולבל
    לא יודע אם להשען על העבר - פסיכודינמי
    או להתמקד בהווה - קוגנטיבי התנהגותי...
    בעקרון..אני רוצה להתמקד בהווה...אני נוטה לעתים להיות אימפולסיבי..אני גם מטופל תרופתית, עברתי התקף פסיכוטי לפני כשבועיים..אני מטופל גם אצלך פסיכולוג אבל אני בספק לגבי טיב הטיפול..אני מרגיש שהוא לא מספיק אינטנסיבי ושהמטפל לא ממש "נכנס אליי", לא ממש "איתי"..אני מעלה את הספקות האלה בטיפול אבל אני לא מרגיש כ"כ שינוי, או שאני מרגיש והוא ממש איטי, וצריך לתת לזה זמן...אבל אני תמיד חושב "מה היה יכול להיות אם מטפל אחר", "מה היה יכול להיות בשיטת טיפול התנהגותית - קוגנטיבית"..כרגע המטפל שלי הוא איתי בטיפול פסיכודינאמי..אבל לא יודע אני מרגיש שאנחנו לא ממוקדים מספיק....ונמאס לי שאומרים לי ש"הכל זה ראייה שלי", ושאני ה"פראנויד", ואז גורמים לי שוב להמשיך בכוח בטיפול..לא רוצה..מותר לי? מותר לי לבחור מטפל אחר? סוג אחר של טיפול?? להתקדם?....עזרתכם..........

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום יעקב
    מכיון שאתה נמצא כעת בטיפול, הכתובת הטובה ביותר ללבטים שלך הוא המטפל שלך. לפעמים גם הרגשות והמחשבות שיש למטופל כלפי המטפל הם חלק חשוב מהטיפול, ומבטאים חומרים עמוקים מעולמו של המטופל.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף ..!!
    שיר
    28/02/2013

שלום ..!!
    קוראים לי שיר ואני רוצה להתייעץ איתכם כיום אני בת 15 כשהייתי בת 14 עברתי הטרדה מינית מצד קרוב שלי
    העברתי את זה והחלטתי שאני לא מספרת לאף אחד כי זה לא הציק לי או הפריע פשוט הייתי כל כך בהלם שהחלטתי לשכנע את עצמי שכלום לא קרה ..
    חברה שלי סיפרה לי על משהו שקרה לה וזה כאלו הציף לי את כל מה שהדחקתי (קרה לה משהו דומה לשלי ואפילו קצת יותר חמור) וסיפרתי לה גם אני אבל הגזמתי סיפרתי גם שהוא מאיים עליי וזה לא היה נכון והגזמתי בהרבה דברים ואני לא יודעת למה עכשיו גם המורה שלי יודעת מזה ועוד כמה שקשורים אלי ואני רוצה מאוד לספר להם את האמת אני לא יודעת למה שיקרתי למה בצורה כל כך מגעילה אני מרגישה כל כך רע עם זה שאני גוזלת מהמן שלהם בכך שהם מנסים לעזור לי לפתור משהו שהוא בעצם לא קיים..!!!
    אוף אני באמת לא בן אדם רע אני משתדלת לעשות את כל הטוב שאני יכולה אבל לא יודעת למה אני כזאת ?? מה אני יוכל לעשות איך להתמודד עם זה ??
    מאז נהייתי בן אדם שאני מרגישה שפשוט זה לא אני ,אני עוברת ברחוב מנסה למשוך תשומת לב מבנים כדי שיסתכלו עליי אני מרגישה כל כך רע והכי רע זה שזה לא בשליטתי אני משתדלת ולא מצליחה אוף נמאס לי בבקשה תעזרו לי נראה לך שהטרדה שעברתי גרמה לי להתנהג בצורה כזאת אם כן מה אני יוכל לעשות בבקה אני מחכה לתשובה מכם תודה רבה רבה ..!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף ..!!

הוספת תגובה

• ועוד משהו

שיר
    01/03/2013

אני גם נורא נרתעת ממגע אפילו מאנשים שממש קרובים אלי אני נרתעת ממגע מהם האם זה גם קשור ? מחכה לתשובה בבקשה תנסו כמה שיותר מהר כל יום זה סבל בשבילי מודה לכם מאוד!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי ..!!!!

שיר
    04/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוק מהמציאות
    יעל
    27/02/2013

אני בת 18 ובערך מגיל 8 קרה לי מידי פעם שהרגשתי שאני נמצאת בחלום,שהדבר שקורה הוא לא באמת קורה... זאת הייתה תחושה של כמה שעות וזה נגמר וזה היה במשך כמה שנים.
    הייתה לי הפסקה מזה במשך כמה שנים ופתאום זה חזר לי.. זה חזר אבל לתקופות קצרות של דקות או שעות.
    ביום ראשון האחרון זה התחיל לי שוב אבל זה לא נגמר! זה כבר 3 ימים ברצף.. אני מרגישה שאני משתגעת! חשבתי שזה מגיע מעייפות אבל ישנתי אתמול 10 וחצי שעות וכלום! זה לא עזר! אני לא מצליחה להתרכז בלימודים... אני לא מרגישה את הטעם של האוכל,אין לי הנאה מלאכול דברים...אני רואה את עצמי עושה דברים אבל אני מרגישה שזה לא אני,שזה לא קשור אלי... ואני גם פחות מרגישה כאב.
    ב3 ימים האלה היו פעמים שחזרתי לעצמי לכמה דקות או נגיד שעה... אבל זה כל הזמן חוזר!!!
    במוצ"ש שתיתי אלכוהול וישנתי בערך 5 שעות בלילה.. אולי זה קשור??
    בדקתי קצת באינטרנט וראיתי שיש כזה דבר הפרעה דה-פרסונליזציה... יש מצב שיש לי את זה?
    ראיתי שכתוב שזה מגיע מטראומות בילדות.. אבל לא חויתי טראומה בילדות...
    מה שכן, כבר שנה וחצי שאני מסתירה מההורים שלי והמהסביבה שלי שיש לי חבר(זה לא מקובל בחברה שלי חבר,ואסור שידעו)ואולי זה גורם להרגשה שלי? כי הבנתי שלחץ ממושך יכול לגרום לזה...

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוק מהמציאות

הוספת תגובה

• שלום ליעל

נירית
    04/03/2013

אני לא פסיכלוגית אבל יש לי יידע והשכלה בפסכולוגיה.

מה שאת מתארת קורה הרבה פעמים כאשר אדם חווה טראומה.

את טוענת שלאחרונה יש לך חבר וזה מלחיץ אותך כי לא מקובל במגזר שלכם כניראה את דתיה???? ייתכן שזה מתקשר.

את טוענת שאת מרגישה כך מגיל 8 ולא עברת טראומה כלשהי ולכן לא ברור למה את חווה את הניתוקים ואת המעין חלום???

אולי כן עברת טראומה ואת מדחיקה אותה כ"כ חזק שאת לא זוכרת אותה ולכן אולי את צריכה ללכת לפסיגולוג שהוא גם מהפנט???

בנוסף את מתארת סממנים של דיכאון מסויים: שינה רבה או חוסר שינה, .

בכל מקרה אם המצב ממשיך לדעתי הפורום רק ייתן לך עצות אך לא יטפל בבעיה לכן אולי כדאי לך לברר יותר לעומק את העניין ע"י הליכה לפסיכולוג.

יש אפשרות שכן מדובר בטראומה, דיכאון לחץ .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למה שכתבתי לך

נירית
    04/03/2013

שוב שלום לך,

מה שכתבת כאן

אני לא מצליחה להתרכז בלימודים... אני לא מרגישה את הטעם של האוכל,אין לי הנאה מלאכול דברים...אני רואה את עצמי עושה דברים אבל אני מרגישה שזה לא אני,שזה לא קשור אלי... ואני גם פחות מרגישה כאב.

הם סימנים של דכאון. ולכן אולי הכל מתקשר לדכאון.

לפעמים בן אדם מדוכא גם בלי שיחווה טראומה או משהו יותא דופן לא נעים אלא העניין קשור לחוסר בחומר שנקרה סרטונין.

שווה לך לבדוק את הבעיה שלך אצל פסיכולוג או פסיכיאטר ואפשרי גם דרך קופת חולים. זו לא בושה להפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה,לא מצליח להפיג את השעמום.
    אנונימי
    26/02/2013

שלום ,אני בן 18 ,סיימתי לימודים ואני לפני צבא ,ואני כבר כמה חודשים נמצא בשעמום ואני יסביר:
    אני משתדל לעשות הרבה פעיליות כמו:כל יום לעשות הליכה לים,להתאמן בחדר כושר,לשחות,לעשות הליכות,ובבית להעסיק את עצמי לשחק במחשב ובפלייסטיישן ,וכל זה ואני עדיין משועמם,כל דבר שאני עושה אני מסתכל על השעון לראות כמה זמן עבר,וככה אני לא באמת מפיק הנאה אמיתית ,כי עם הייתי מפיק הנאה אמיתית לא הייתי מסתכל על השעון כל הזמן.
    עכשיו השאלה המתבקשת כאן היא המצב רוח שלי,והמצב רוח הוא לא רע,אני לא מרגיש דיכאון או משהו,אבל בכל זאת אני כל הזמן סופר את הזמן בפעיליות.
    מה יכולה להיות הבעיה?תודה מראש

הוספת תגובה

• שום דבר לא באמת מעניין אותי

אנונימי
    26/02/2013

שום דבר לא באמת מעניין אותי ובגלל זה אני עושה פעיליות רק להעביר את הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה,לא מצליח להפיג את השעמום. - תגובה

ענת דינור
    26/02/2013

שלום אנונימי
    איני יודעת מה עשויה להיות הסיבה לשעמום שלך. לפעמים משעמם לנו כשאנחנו נמצאים לבד. נשמע שהפעילויות שציינת הן פעילויות אותן אתה מבצע בעצמך, ללא חברה. התקופה של אחרי תיכון ולפני צבא היא תקופה ללא מסגרת מחזיקה, אולי לראשונה בחיים. ההימצאות ללא מסגרת היא כשלעצמה יכול לעורר חוויה של בדידות והיות ״תלוש״. יתכן ומכאן הקושי. אך שוב, איני יכולה לדעת בוודאות מה הסיפור מבלי להכיר אותך לעומק.
    כל טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות......
    יעקב
    26/02/2013

אני מטופל כבר 7 חודשים אצל פסיכולוג קליני מומחה, אך אני לא יודע אם הוא "הכי טוב בשבילי"..בעיקרון אני מרגיש שינוי..אני כרגע נמצא בקשר עם מישהי, משהו שלא היה לי מקודם..ואני מרגיש התקדמות..השאלה היא האם ללכת לטיפול התנהגותי? מקום "לחפור" בעבר?..אני מעלה את ספקותיי תמיד לגביי המטפל בטיפול עצמו, אך הדבר אינו מפסיק להטריד אותי..ותמיד מהדהד בראשי שאני צריך להחליף מטפל...
    בעבר סבלתי מחרדת נטישה ומקשר בעייתי ומורכב עם אמי, במשפחתי לא היה לי קשר יציב עם אף אחד מפני שהוריי התגרשו ולא גדלתי עם אף אחד מהם אלא עם קרובי משפחה (סבתא ודודה).. תמיד אני חושב שטיפול התנהגותי יהיה יותר ממוקד מהטיפול הנ"ל.... וזה מציק לי..אני לא יודע אם להחליף פסיכולוג\מטפל, או להשאר עמו ו"לטחון" את הקונפליקטים האלה בטיפול, או שפשוט להחליף מטפל וזהו?.. מה לעשותת?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות......

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות...... - תגובה

ענת דינור
    26/02/2013

שלום יעקב
    אין כאן נכון או לא נכון, שני סוגי הטיפול עשויים לעזור . השאלה לאיזה טיפול / מטפל אנחנו מתחברים היא שאלה אישית, ואין אף אחד שיוכל להחליט בשבילך. ממליצה לך לפרוס בפני המטפל שלך את הלבטים שלך ולחשוב איתו יחד מה הכי טוב בשבילך.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בזוגיות.
    נוי
    25/02/2013

היי. אני נוי בת 17. אני והבן זוג שלי נמצאים במסגרת של להקת מחזות זמר, ובמחזמר הוא צריך להתנשק עם הבחורה שהיא בתפקיד הראשי, ואפילו מעבר,לזייף קיום יחסי מין על הבמה. הוא לא מקבל על זה כסף. אני נמצאת איתו באותה המסגרת ואני אף משתתף במחזמר יחד איתו בתפקיד אחר, אני צריכה לראות את כל התהליך שהוא עובר עם אותה שחקנית בשביל שהם יראו אמינים על הבמה. אני מפחדת מאוד שהיא תרצה אותו, ושהוא יעזוב אותי ובטעות הרגשות שלו ישתנו עם הזמן או שזה יגרום לו לבלבול. אני יודעת שאם אריב איתו ולא אתמוך בו, זה יקרה כי יהיו הרבה ריבים במשך התקופה הזו שמתקרבת, ואני אפילו צופה את זה. מה אני יכולה לעשות? אני כל כך רוצה לא לקנאות ולהיות עם זה בסדר גמור, אבל זה גדול ממני. אני מנסה לעשות עבודה עם עצמי וכשזה מגיע לרגע האמת הכל מתנפץ, אני שוקלת להיות בטיפול אצל פסיכולוג לדבר לשתף ולסדר את הראש. אשמח אם תייעצי לי על יועץ אישי , וכמובן אשמח לשמוע עצות מה אוכל לעשות בנידון. תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בזוגיות.

הוספת תגובה

• למה אתן מתעלמות ממה שכתבתי? זה חשוב

נוי
    28/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בזוגיות. - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום נוי
    מה שאת מתארת נשמע באמת לא פשוט להתמודדות. אין דבר יותר טבעי מלקנא לגבר שאת אוהבת. נשמע שאת מאד רוצה לשמור על הקשר הזה, ואת מקווה , ובצדק, שתוכלי בעזרת טיפול פסיכולוגי להתמודד עם הקנאה ועם הפחד לאבד את אהובך.
    בהצלחה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך..

שלום רב
    26/03/2013

שלום נוי,
    אמנם עבר זמן מאז כתבת את הודעתך, ואני מקווה שאת עובדת על הקושי, אולם כשקראתי את הודעתך הרגשתי שאני מזדהה איתך מאד. אגלה לך בסוד שהסיטואציה הזו נכונה לא רק לגיל 17 אלא גם לגילאים מבוגרים יותר. ויותר מזה, אני לא מכירה הרבה אנשים, אם בכלל שהיו מסוגלים להתמודד עם הסיטואציה הזו. אני רוצה לומר לך משהו חשוב: את מגיבה באופן הכי נורמלי שיכול להיות! אם לא היית מגיבה כמו שאת מגיבה-הייתי אומרת שמשהו אצלך לא-נורמלי, או שאת לא ממש אוהבת את החבר שלך. יקירתי, נשמע לי שהבעיה איננה אצלך! אני הייתי עושה שיחה כנה עם החבר ופותחת בפניו את רגשותיי ומספרת לו כמה זה קשה לי. ככה, בלי לעשות מזה ריב. אח"כ הייתי פונה לבמאי או למחזאי ומבקשת ממנו ללהק את התפקידים בצורה אחרת...או לפחות לגלות רגישות בסיטואציה כל כך לא פשוטה! בהצלחה. ליבי איתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעסק בעצמי יותר מדי
    אנונימי
    19/02/2013

שלום לך,שמי לירון ואני בן 18.הייתי בטיפול פסיכולוגי עד לפני חצי שנה ,הטיפול היה במשך שמונה חודשים בנוגע להערכה עצמית נמוכה,דימוי עצמי נמוך,בעיה רגשית,ותפיסת המציאות לעיטים בצורה שלילית.לפני חצי שנה טסתי לארצות הברית,ושם מה שקרה זה שפשוט לא הרגשתי טוב עם עצמי כל הזמן,וזה הייתה בעיה שהתחילה בארץ ולא שמתי לב אליה יותר מדי,ושם לא היה לי עם מי לדבר או לשתף,אז הייתי פשוט כותב,כותב הרבה..והבעיה הזאת-של להסתובב עם תחושה שאני לא בסדר,הובילה לזה שכל הזמן התעסקתי בעצמי,באיך אני אנשים,בביטחון שלי,לנסות לתקן את הדימוי העצמי שלי,כל המחשבות שלי היו אך ורק על זה,נסעתי לשם כדי לעבוד ובמקום להתעסק בעבודה הייתי מתעסק בעצמי.
    כתוצאה מכך פיתחתי OCD אבל אין ממש תסמינים רציניים של מחשבות טורדניות וטקסים.
    מה שקורה כרגע זה שיש לי בעיה-בעבר המחשבות שלי היו רגילות(חברים,בילויים,אימונים וכו')ומאז שהתחלתי להתעסק בעצמי המצב שלי נהיה לא טוב,בהתחלה זה היה התעסקות באיך אני עם אנשים,עכשיו זה הפך להתעסקות קיצונית באיך אני מרגיש,מה עובר לי בראש,מה המחשבות שלי,מחשבות על הכדורים שאני לוקח,מחשבות על מה שאני סובל מימנו,כל הזמן אני פשוט חושב על עצמי.
    סיפרתי את זה לפסיכאטרית שלי והיא הביאה לי כדורים נגד OCD,וטיפול פסיכולוגי אני יקבל רק כשאני יהיה מאוזן תרופתית,לכן הייתי רוצה לשמוע את דעתך על העניין שלי ולקבל עצה או טיפ איך להתמודד עם הבעיה הזאת,והאם יהיה באפשרותי להחזיר דברים לקדמותם?

לקביעת תור
    סגירה
    מתעסק בעצמי יותר מדי

הוספת תגובה

• תוספת

אנונימי
    21/02/2013

כרגע אין לי פסיכולוג,אני מטופל אצל פסכיאטרית בקשר לOCD,והיא זאת שיכולה לזמן אותי לפסיכולוג(זה דרך קופת חולים בחינם..)
    בקיצור אני באופי שלי חסר סובלנות והחלטתי היום שאני מתחיל לטפל בבעיה,ואיך שאני מרגיש שקצת הלך לי טוב ישר אני חושב על זה שאני כבר לא צריך פסיכולוגית..אבל האמת היא?שאין לי מושג איך לטפל בזה.
    היום ניסיתי לטפל בזה תוך כדי שאני הולך לריצה בים,ואז אני אומר לעצמי מילים כמו אל תתיחס ואל תתרכז בעצמך ואז נזכרתי איך הכל התחיל,
    שהייתי בריצה עם חבר לפני חצי שנה והפסיכולוג שלי אמר לי תהיה החבר הכי טוב של עצמך,ובאותם רגעים בריצה הרגשתי לא טוב עם עצמי ואז חזרתי על המשפט תהיה החבר הכי טוב של עצמך ,תהיה החבר הכי טוב של עצמך..פעם אחת אחרי זה שרצתי נזכרתי בזה שהוא אמר לי לקבל את עצמי ,אז במשך חצי שעה חזרתי על המנטרה הזאת "אני יקבל את עצמי,אני שווה"
    כמו כן הייתי גולש בפורום חרדה חברתית ואפילו מאזין לקלטת לטיפול בחרדה חברתית,למרות שלא הייתה לי חרדה חברתית..הבעיה שלי הייתה כשהתחושה שלי משתנה והופכת להיות שלילית ,ז"א להרגיש שאני לא בסדר בתוך תוכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתעסק בעצמי יותר מדי - תגובה

ענת דינור
    15/03/2013

שלום
    טוב עשית כשפנית לפסיכיאטר. לא ברור לי מדוע אתה צריך להמתין שתתאזן כדי לפנות לטיפול פסיכולוגי. אם יש לך אפשרות, הייתי ממליצה לך לפנות כבר עכשיו לטיפול.
    תרגיש טוב
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה